• Banoffee Pie
    Banoffee Pie
  • Chokladbitar med hallon och lakrits
    Chokladbitar med hallon och lakrits
  • Chokladbollar med brynt smör
    Chokladbollar med brynt smör
  • Chokladkolatårta med hasselnötsbotten
    Chokladkolatårta
  • Chokladsufflé, mejerifri
    Chokladsufflé, mejerifri
  • Dammsugare, low carb
    Dammsugare, low carb
  • Fudgebrownie med mandelsmör //Baka Sockerfritt
    Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfri gräddtårta utan tillsatt socker
    Glutenfri gräddtårta
  • Glutenfri äppelkaka med kanel
    Glutenfri äppelkaka med kanel
  • Glutenfria pannkakor
    Glutenfria Pannkakor
  • Gräddtårta
    Gräddtårta
  • Glutenfria kanelbullar med mandel och bovete
    Kanelbullar med mandel och bovete
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
    Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kokostoppar med kardemumma //Baka Sockerfritt
    Kokostoppar med kardemumma
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
    Krämig lakritsglass med brynt smör
  • Nyttiga Kärleksmums
    Kärleksmums
  • Marjas Peanut butter cups
    Marjas Peanut butter cups
  • Salted caramel brownie
    Salted caramel brownie
  • Hälsosamma Twix
    Twix, hälsosamma
  • Våfflor med banan
    Våfflor med banan

Företagare och föräldraledig

on torsdag, 16 november 2017. Posted in Föräldralivet, Entreprenörskap

Nu är det mindre än tre veckor kvar tills jag får sätta två dagar i veckan till mitt jobb. Just nu jobbar jag ca 30 % inmosat på barnens sovstunder (som ibland dock vägrar sova) och under den tiden när jag får hjälp med barnvakt. Artur jobbar heltid och det är tufft! En sak när vi "enbart" hade ett barn, men med två... Phu! Från och med december minskar jag alltså min föräldraledighet med att vara hemma på 60 % och jobba runt 40 %. Totalen ska alltså ligga på runt 100 % och inte som på 130 % som det gör nu.

Många föräldralediga verkar tycka att tiden går väldigt snabbt, men jag har alltid varit av motsatta åstiken. Det känns som om Vincent (2 1/2 år) föddes för kanske fem år sen, och Aline (3 1/2 månad) borde väl ändå vara minst sex-sju månader..? Tre veckor kanske låter lite, men känns lite som en halv evighet. Jag längtar så efter att kunna få fokusera på antingen barn respektive jobb istället för att få kämpa med allt för att få det att gå ihop!

 

Så här kan det se ut när man jobbar med barn!

 

Vegansk fudgebrownie

on onsdag, 15 november 2017. Posted in Baka med frukt

Vegansk fudgebrownie, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 

 

För ett par veckor sedan visade jag er en sådan underbart god fudgebrowie. Här kommer ett liknande recept - fast en vegansk variant! Konsistensen är extra kletig jämfört med vanliga brownies och har något som man kan kalla "fudgekonsistens". Basen i brownien är mandelsmör, och innehåller även äppelmos/puré som båda bidrar till den fudgeliknande konsistensen. Använd gärna en slät variant av äppelmos/puré som är utan tillsatt socker. Jag köpte en liten burk i barnmatshyllan, men det är även lätt att koka egen!

Jag toppar min brownie med grovhackad choklad, vilket gör att den både blir extra fin och får "crunch".

 

Vegansk fudgebrownie, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 

 

Vegansk fudgebrownie

35+20 gram mörk grovhackad choklad, utan tillsatt socker
1 dl mandelsmör
1 dl äppelmos/puré, osötad
2 msk fibersirap gold, alt. honung, eller liknande alternativ
1 ½ msk kakao
1 ½ msk kokosmjöl
1 ½ msk kokosolja
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mandelsmör, äppelmos och honung. Smält kokosolja tillsammans med 35 gram choklad i bitar (jag gör i mikron) och rör ner detta tillsammans med övriga ingredienser förutom 20 gram choklad. Klä en liten brödform, ca 8X18 cm, med aluminiumfolie eller bakplåtspapper och fördela i smeten. Grovhacka 20 gram mörk choklad och strö ovanpå smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna.

 

 

Vegansk fudgebrownie, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Vegansk fudgebrownie, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Julens godaste kaka - Saftig Saffranskaka!

on tisdag, 14 november 2017. Posted in Baka med frukt

Saftig saffranskaka med dadlar, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 



Jag har några riktiga favoriter när det kommer till julrecept som jag gärna bakar minst en gång inför varje jul - och denna saftiga saffranskaka är just en sådan! Den smakar generöst av saffran och blir riktigt saftig mycket tack vare de färska dadlarna som den innehåller. Jag har bjudit på denna goding under flertalet event och på massor utav mysiga julfikor. Det är minst sagt ett gott betyg!

Nedanstående recept är anpassat för en mindre brödform, men öka recepten med ca 50% för en normalstor brödform på ca 1,5 liter. Öka då även gräddninstiden med några minuter (känn i kakan med en sticka, den sla fortfarade vara lite kladdig i mitten). Servera gärna kakan i skivor med en klick grädde till!

Jag har börjat smyga in julrecepten och julkryddorna i min bakning och ser mycket fram emot att börja julbaka ännu mer! Det är få saker som ökar mysstämningen så mycket som doften av saffran eller pepparkakor.

 


Saftig saffranskaka med dadlar, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 

 


Saftig Saffranskaka med dadlar

2 ägg
100 gram färska dadlar med kärnan borttagen (ca 8 stycken)
30-50 gram smör
ca ½ dl vispgrädde
1 ½ dl mandelmjöl
2 msk hasselnötsmjöl
2 msk riven kokos (går att ersätta mot mandel/hasselnötsmjöl)
1 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
1 paket saffran (0,5 gram)
ev. 1 msk sockerersättning

Sätt ugnen på 150 grader. Mosa dadlarna i en kastrull och häll över grädden. Värm detta under ett par minuter samtidigt som du mosar dadlarna med en sked. Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt ägg och smör. Rör sist ner dadelröran. Klä en liten brödform (ca 8X18 cm) med aluminiumfolie och fördela i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25-35 minuter, eller tills kakan blir fast men fortfarande lite, lite kladdig i mitten (känn med en sticka). Låt svalna och servera skivorna av kakan med grädde.

 

 

 

Saftig saffranskaka med dadlar, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Chokladdoppade Kokostoppar

on måndag, 13 november 2017. Posted in LCHF/low carb

Chokladdoppade Kokostoppar, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt


Samarbete - Detta inlägg innehåller annonslänkar från Bodystore

 

Om du som jag gillar kokostoppar är dessa närmast ett måste. Mina kokostoppar är smaksatta med kardemumma (går givetvis att utesluta eller ersätta mot annan god smaksättning) och doppade i smält choklad. Detta recept ger saftiga kokostoppar och med en fin konsistens. Jag mixar den rivna kokosen något just för att få en mer "krämig" konsistens utan så mycket "kokosbitar".

För att få den saftiga konsistensen använder jag fibersirap vilket är som en sirap utan tillsatt socker. Sukrin melis är en sockerersättning i samma format som florsocker.

 

Chokladdoppade Kokostoppar, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 


 

Kokostoppar - 8 stycken

1 ägg
20 gram smör
2 ½ dl riven kokos
2 msk grädde
1 - 1 ½ msk sukrin melis
1 msk fibersirap clear
1 ½ krm kardemumma, malen

50 gram choklad, utan tillsatt socker

Sätt ugnen på 150 grader. Koka upp smör, fibersirap och grädde och låt sjuda under fem minuter. Vispa upp ägget något. Mixas kokos till en mer finmalen konstisens med en mixer under några sekunder. Blanda alla ingredienser med varandra. Forma toppar av massan på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 18-20 minuter, eller tills kokostopparna är fasta och börjar ta färg. Se noga till att de inte bränns, och lägg då över en bit folie. Låt svalna.

Smält choklad försiktigt, tillsätt eventuellt lite olja för att få den mer lätthanterlig. Doppa botten av varje kokostopp och låt stelna på bakplåtspapper.

 

 

 

Chokladdoppade Kokostoppar, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Chokladdoppade Kokostoppar, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Chokladdoppade Kokostoppar, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Min vecka - bebisträffar, tjejmiddag och jobbsamarbeten

on måndag, 13 november 2017. Posted in Föräldralivet, Entreprenörskap

Under den föregående veckan tycker jag att jag har varit lite extra social och umgåts en hel del med andra människor. I alla fall om man jämför med den generella veckan i dagsläget då det lätt kan gå en vecka utan en endaste kompisträff. Jag har varit både på föräldraträff inluderande fyra små flickbebisar, lekt och busat på leklandet Lek&Bus med BÅDE Vincent och Aline tillsammans med en mammavän och hennes barn i samma åldrar som mina (fasiken riktigt ansträngande), tjejmiddag på en resturang (där jag tog min första drink på ett år!) och en plugg- och jobbrunch med en vän. Det har varit väldigt roligt, och jag skulle våga påstå välbehövligt. Jag tror att tjejmiddagen var det som tankade på mest i energikontot. Det var nämligen första gången jag träffade vänner utan barn sedan Aline kom. Guld värt.

I jobbväg har jag spikat ett nytt samarbete, filat på svar på en intervju till en tidining som ska komma till jul och här på bloggen visat upp massor av smarriga recept! Bland annat mitt samarbetsinlägg med Chokladbräck.

Under denna vecka står kaledern ganska tom. Jag får hjälp med minst två hämtningar på förskolan, och det är verkligen lyx det. Planen är att jag ska skriva ett kommande samarbetsinlägg och förhandla om ett annat samarbete! Får se var det landar.

 

 

Matbloggstoppen