• Banoffee Pie
    Banoffee Pie
  • Brownie med hallon
    Brownie med hallon
  • Chokladbitar med hallon och lakrits
    Chokladbitar med hallon och lakrits
  • Chokladkolatårta med hasselnötsbotten
    Chokladkolatårta
  • Chokladsufflé, mejerifri
    Chokladsufflé, mejerifri
  • Chokladtårta med smak av sommar
    Chokladtårta med smak av sommar
  • Dammsugare, low carb
    Dammsugare, low carb
  • Enkel cheesecakedessert med hallon //Baka Sockerfritt
    Enkel cheesecakedessert med hallon
  • Glutenfri gräddtårta utan tillsatt socker
    Glutenfri gräddtårta
  • Glutenfria pannkakor
    Glutenfria Pannkakor
  • Gräddtårta
    Gräddtårta
  • Jordgubbsglass på pinne
    Jordgubbsglass på pinne
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
    Krämig lakritsglass med brynt smör
  • Nyttiga Kärleksmums
    Kärleksmums
  • Marjas Peanut butter cups
    Marjas Peanut butter cups
  • No bake Chokladmoussepaj
    No bake Chokladmoussepaj
  • Päronpinnglass utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Päronpinnglass
  • Salted caramel brownie
    Salted caramel brownie
  • Hälsosamma Twix
    Twix, hälsosamma
  • Våfflor med banan
    Våfflor med banan

Gravid vecka 40 (andra barnet)

on tisdag, 25 juli 2017.

Idag är jag mer exakt i vecka 39+3 och på fredag är självaste dagen D för beräknat förlossningsdatum! Vincent kom fyra dagar för tidigt, vilket skulle ha varit igår i denna graviditets mått mätt. Nu går jag och känner efter en hel del och letar tecken på att det startat, men samtidigt är det en del att stå i då Vincent (två år och tre månader) är hemma på sommarlov så att jag glömmer bort helt att känna efter i långa stunder. Mina föräldrar hänger dock en hel del här och leker med lillskrutten vilket betyder en del extratid just nu!

Magen är ungefär så stor att den ska explodera och magen kan till och med ta emot i benen när jag sitter. Att sova är rätt jobbigt och toabesöken sker en sisådär två gånger i timmen (förutom på natten då jag istället kan vakna och ha jätteont i magen för att det trycker på blåsan...). Även då jag har vissa jobbiga graviditetssymptom så mår jag generellt riktigt bra. Inte ont, gått upp 30 kilo eller svullnat upp. 
 
Det känns overkligt och samtidigt ruskigt verkligt att förlossningen och bebis kan komma typ när som helst. Vattnet kan gå om en minut liksom. Med Vincent gick vattnet klockan 18, värkarna satte igång 19-20, och han var ute innan 23. Så det kan gå snabbt!!! Jag ser fram emot det hela med skräckblandad förtjusning!
 
 
 
 
Gravid vecka 40 (andra barnet)
 
Gravid vecka 40 (andra barnet)

Hälsosamma mazariner (med hallon)

on måndag, 24 juli 2017. Posted in LCHF/low carb

Dags för en favoriter i repris - Hälsosamma mazariner! Jag älskar "mazarinsmaken", och använder den (dvs. bittermandel) gärna för att smaksätta bland annat mjuka kakor, muffins och småkakor. Dessa mazariner har jag valt att toppa med hallon, vilket passar sååå bra!

Som tur är, är mazarinerna inte speicellt svåra att göra. Först har vi en bottendeg som trycks ut i botten och kanter av någon slags aluminiumform eller mazarinform (jag kör engångsaluminiumformar). Sedan fyller jag den med en mandelsmet smaksatt med bittermandelarom. När mazarinerna är färdiggräddade låter jag dom svalna och toppar med hallon (jag kokar frysta hallon, men det går också bra att mosa tinade/färska) och sötning efter smak. Detta går även att byta ut mot valfri sylt (finns ofta utan tillsatt socker att köpa färdigt i mataffärer). Pricken över i:et är att även strö lite frystorkade hallon över (jag kör från Dr. Oetker)! 
 
 
Tips: Toppa mazarinerna med hallonen precis innan servering.
 
 
 
 
Hälsosamma mazariner (med hallon) //Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Mazariner med hallon  - 6 stycken

Deg: 
40 gram smör
1 ½ dl mandelmjöl 
2 msk pofiber 
1 ½ msk sötningsströ

Fyllning: 
1 ägg
20 gram smör

1 1/3 dl mandelmjöl
1 ½ msk sötningsströ
1 msk vispgrädde
ca 2 droppar bittermandelarom

Topping: 
Hallon (går bra att byta ut mot valfri hallonsylt)

Valfri sötning
Frystorkade hallon
  

Deg 
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser och tryck ut i botten och kanter på aluminiumformar/mazarinformar.

Fyllning
Smält smör. Blanda all torra ingredienser och tillsätt därefter grädde, smör, arom och ägg. Blanda noga och fördela i formarna. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

Topping
Koka hallonen och låt svalna. Söta efter smak. Fördela på de kalla mazarinerna och toppa eventuellt med frystorkade hallon.

 

 
 

Hälsosamma mazariner (med hallon) //Baka Sockerfritt
 
Hälsosamma mazariner (med hallon) //Baka Sockerfritt

Snart händer det!

on måndag, 24 juli 2017. Posted in Entreprenörskap

Tillvaron känns lite märklig just nu! Det är svårt att planera in saker då jag inte alls vet hur framtiden ser ut. Kanske kommer förlossningen starta idag - eller så dröjer det två veckor till. Ska jag planera hela veckan ut? Eller är det fullkomligt onödigt? Det har hittills varit så att jag planerat ungefär en halv vecka fram, men nu börjar det verkligen närma sig beräknat datum (fredag)! Och jag har sedan ett tag tillbaka tänkt att den lilla kommer komma tidigare.

Den senaste veckan har bestått utav Vincent för nästan hela slanten. Vi har gått på museum, lekt i min systers trädgård, kollat på båtar, fikat på Gateau och bara hängt. Veckans höjdpunkt var utan tvekan spårvägsmuseet (skriver mer om det HÄR)! Större utflykter känner jag ingen större lust till, utan det blir mindre varianter i närheten av hemmet. 
 
Den kommande veckan kommer förmodligen vara lite likadan. Lek på gården, fikor och busa hemma! Och förhoppningsvis en del bakning, vilket Vincent verkar tycka är skoj att hjälpa till med. Min mamma har nu gått på semester, så mormor och morfar kommer hänga här en del och hjälpa till. Det betyder mer utrymme till fix hemma och jobb med Baka Sockerfritt. Det är riktigt skönt!
 
 
 
Gateau nacka
 
Fika på gateau då man får festa loss på "majsstjärnor"!

 

Vanilj- och chokladmuffins med kokos

on söndag, 23 juli 2017. Posted in LCHF/low carb

För alla bakningssugna därute vill jag tipsa om dessa vanilj- och chokladmuffins! Jag har smaksatt halva smeten med kakao och blandat de olika delarna i muffinsformarna så att de ska gå in i varandra/bilda ett mönster. I smeten har jag bland annat mixat riven kokos, vilket jag tycker blir toppengott. Förutom mandelmjöl som jag också har i, kan man även ha hasselnötsmjöl - eller helt enkelt ta extra mycket mandelmjöl istället!

Muffinsarna får gärna vara lite kladdiga i mitten när de tas ut ur ugnen. Och snyggt blir det om man dekorerar med lite choklad innan servering! 
 
 
 
 
Vanilj- och chokladmuffins med kokos, glutenfritt, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Vanilj- och chokladmuffins med kokos – 6 stycken

2 ägg 
40 gram smör
1 dl riven kokos
1 dl mandelmjöl
3/4 dl mjölk (eller grädde)
½ dl hasselnötsmjöl/mandelmjöl
ca 3 + ½ msk sötningsströ
2 msk kokosmjöl
½ - 1 msk kakao
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och vispa äggen pösigt med elvisp. Mixa den rivna kokosen till ett mjöl. Blanda alla torra ingredienser förutom kakao och ½ msk sötningsströ. Tillsätt det smälta smöret och äggen. Klicka ner halva smeten i muffinsformar. I resterande smet tillsätter du kakao och ca ½ msk sötning. Klicka över chokladsmeten ovanpå den ljusa och rör eventuellt lite så att chokladsmeten bildar ett mönster. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

 
 
 
 
Vanilj- och chokladmuffins med kokos, glutenfritt, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Vanilj- och chokladmuffins med kokos, glutenfritt, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Vanilj- och chokladmuffins med kokos, glutenfritt, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Vanilj- och chokladmuffins med kokos, glutenfritt, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

En dag i juli (2017)

on söndag, 23 juli 2017. Posted in Entreprenörskap

Häng med mig under en dag i juli! En dag när Vincent har sommarlov, jag är till hälften föräldraledig (jobbar kvällar/helger med företaget) och Artur jobbar. 

 
06.50
Vincent tycker att det är dags att gå upp! Jag är så glad över att han går upp runt sju nu förtiden istället för vid sex som någon månad innan. Klockan skulle dock ha ringt bara tio minuter senare, eftersom vi har en tid på MVC för rutincheck på bebis i magen.
 
07.20
Efter lite fix och lek är det dags för frukost. Som jag skrivit om tidigare äter Vincent inte så bra, men han äter i alla fall nu vindruvor, ost och juice. Inget jag skulle rekommendera att enbart äta till frukost för den "vanliga människan" - men nu är det en seger att han bara sitter vid bordet och äter utan bråk!
 
08.25
Vi har tid kvart i nio hos barnmorskan så det är dags att rusa hemifrån! Lite stressigt blir det och då det är cirka tjugo minuters gångväg till platsen får jag ett par sammandragningar på köpet. Eftersom Vincent ar sommarlov får han följa med mig och Artur.
 
08.45
Förmodligen det sista MVC-besöket! Vi har en tid inplanerad den 1/8, men det känns som om det ska mycket till för att jag ska gå över fyra dagar (beräknad till 28/7). Även om jag inte skulle klaga över att göra det!
 
Allt ser bra ut och magen växer som den ska. Sf-måttet (som mäter livmodern) är 34-35 centimeter och har växt med cirka två centimeter sedan förra besöket för tre veckor sedan, mitt blodtryck är som varje gång 100/60 och lillans puls är på 140. Och något av det viktigaste, enligt mig, är att hon fortfarande ligger med huvudet ner. Vincent har ingen större lust att sitta still, så det blir Arturs jobb att se efter honom under besöket!
 
 
 
MVC
 
 
 
 
09.25
Artur har ett möte med banken, och jag och Vincent följer med. Det tar sin lilla tid och bankmöten är kanske inte jätteroliga att ha med småbarn på, men samtidigt ville Vincent följa med. Vincent och jag gick runt och kollade i "offentliga" lådor, åt majskrokar och tittade oss omkring (utan att störa någon hoppas jag - det var nästan helt tomt).
 
10.00
Artur ska träffa några vänner med barn tillsammans med Vincent över en fika, så jag passar på att sätta mig i närheten på ett café och jobba lite. Lyxigt! Jobbpasset består av att schemalägga facebookinlägg och redigera bilder. Det är skönt nog rätt lugnt på arbetsfronten (semestertider) och jag känner att jag ligger mer än i fas!
 
 
 
Fika och jobb
 
 
 
 
11.00
Jag passar på att köpa ett par produkter (skokräm och Vincents matunderlägg) när jag ändå har möjlighet att gå själv i ett köpcentrum utan barn, och därefter hämtar jag Vincent och går hem. Artur åker till jobbet (uttnyttjade sin flextid).
 
11.45
Dags för lunch och det blir halvt krig. Denna timme hemma involverar ungefär 145 "JAG VILL INTE", en uthälld grädde och 20 minuters skrik. 
 
12.40
Vi går ut i sista stund för att hinna med en kort promenad innan bussen till dagens utflykt går. Vi ska nämligen vara vid Spårvägsmuseet på Söder halv två, och då är det minst sagt essentiellt att han har sovit innan. Han somnar strax innan ett.
 
13.30
Vi möter upp en annan småbarnsfamilj vid Spårvägsmuseet - men eftersom även det lilla barnet sover kör vi på en kort fika innan.
 
14.00
Vi går in på museet och eftersom Vincent ändå har sovit en dryg timme väcker jag honom. Känns inte så snällt att låta honom sova igenom en större del av ett ställe som involverar massor av bussar och tåg! Han verkar älska stället och gick in i alla möjliga slags "spårvägsfordon" (eller vad det heter) från olika tidsepoker. Bäst av allt var att man kunde köpa biljetter till ett litet minitåg som åkte en kort tur inne på museet! Så populärt!
 
 
 
Spårvägsmuseet
 
 
 
 
16.30
Efter ett par timmar på Spårvägsmuseet är det hög tid för oss att åka hem och fixa middag. På bussen hem får Vincent sitta på bussätet vilket han tycker är kul! Precis när vi kommer hem kommer också Vincent mormor och morfar som tar honom en trekvart så jag kan laga mat (sojamarinerad lax, ris och broccoli - plus pasta till Vincent). 
 
18.00
Artur kommer hem och tyvärr blir även middagen ett krig. Tydligen är det kul att kasta saker runt sig och gå upp och ner ur sin stol. Suck. Eftersom dagens mat för Vincents del har bestått av typ ost, vindruvor, en kämmis och majskrokar, känns det skönt att han äter i alla fall pasta och majs!
 
19.30
Efter middag och bad är det dags för Artur att natta Vincent. De lägger sig i vår stora säng och läser och efter mindre än en timme sover lillskrutten. Det är ett bra betyg för en nattning!! Jag passar på att jobba. Det blir bloggskrivande i fokus.
 
21.00
Vid nio brukar jag alltid sluta jobba. Jag passar på att putsa mina skor med mina nya skoprodukter (pga blir nervös att jag aldrig ska hinna med att fixa de fläckiga skorna om bebis snart kommer), äter glass (lohilo cookie dough) och ser på "Morden i Midsumer".
 
22.45 
God natt!

 

Matbloggstoppen