• Banoffee Pie
    Banoffee Pie
  • Brownie med hallon
    Brownie med hallon
  • Chokladbitar med hallon och lakrits
    Chokladbitar med hallon och lakrits
  • Chokladbollar med brynt smör
    Chokladbollar med brynt smör
  • Chokladkolatårta med hasselnötsbotten
    Chokladkolatårta
  • Chokladsufflé, mejerifri
    Chokladsufflé, mejerifri
  • Dammsugare, low carb
    Dammsugare, low carb
  • Enkel cheesecakedessert med hallon //Baka Sockerfritt
    Enkel cheesecakedessert med hallon
  • Fudgebrownie med mandelsmör //Baka Sockerfritt
    Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfri gräddtårta utan tillsatt socker
    Glutenfri gräddtårta
  • Glutenfri äppelkaka med kanel
    Glutenfri äppelkaka med kanel
  • Glutenfria pannkakor
    Glutenfria Pannkakor
  • Gräddtårta
    Gräddtårta
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
    Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
    Krämig lakritsglass med brynt smör
  • Nyttiga Kärleksmums
    Kärleksmums
  • Marjas Peanut butter cups
    Marjas Peanut butter cups
  • Salted caramel brownie
    Salted caramel brownie
  • Hälsosamma Twix
    Twix, hälsosamma
  • Våfflor med banan
    Våfflor med banan

Bountybitar

on torsdag, 21 september 2017. Posted in LCHF/low carb

Hälsosamma Bountybitar utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt


Sponsrat samarbete med N!CK'S och Sukrin


Ett av mina favoritgodis som jag har bjudit på under mängder av fikatillfällen och bakat till massa födelsedagar (som söta små presenter) är mina så kallade Bountybitar (kokosgodis). Bountybitarna har en härlig, krämig kokosfyllning som är formade till kuber vilka är doppade i smält choklad utan tillsatt socker från N!CK'S (dark chocolate). Kokos och choklad tycker jag är så gott tillsammans!

För att göra kokosfyllningen krämig och sammanhållande använder jag Sukrin fiber sirup clear - ett hälsosamt substitut till vanlig sirap som är utan tillsatt socker. Ett tips är att mixa kokosen med mixer för att få en mer slät konsistens. Då kan dock något mer kokos behöva tillsättas. Viktigt att tänka på är dessutom att massan stelnar rejält i kyla!

Glöm inte att jag har en rabattkod till mina följare på produkter från LUBFoods där N!ck's och Sukrins produkter är samlade. Ange koden bakasockerfritt, så får du 10% rabatt.

 

 

Hälsosamma Bountybitar utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 

 

Bountybitar - 8 till 10 stycken

20 gram smör
ca 1 1/3 dl riven kokos
½ dl vispgrädde
1 msk Sukrin fiber sirup clear
1 msk Sukrin melis

50 gram N!CK'S dark chocolate
ev. en liten klick kokosolja

Lägg smör, fiber sirup och grädde i en kastrull och sjud tills smeten tjocknar något (ca 10 minuter). Rör om då och då. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner Sukrin melis och riven kokos. Låt stelna i kylskåp. Gör små kuber av kokosmassan och doppa i smält choklad (smält den eventuellt med en klick olja för en lösare konsistens). Lägg på bakplåtspapper och låt återigen stelna i kyl. Dekorera gärna med riven kokos och/eller extra smält choklad.

 


Sponsrat samarbete med N!CK'S och Sukrin

Hälsosamma Bountybitar utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Hälsosamma Bountybitar utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Hälsosamma Bountybitar utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Hälsosamma Bountybitar utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Min "nutella" (hasselnötskräm)

on onsdag, 20 september 2017. Posted in Baka utan spis, LCHF/low carb

Tidigare i veckan gjorde jag för kanske hundrade gången sedan jag började att "baka sockerfritt", min hälsosamma "nutella" (chokladhasselnötskräm). Jag gjorde den till ett kommande samarbete och jag kan lova att den är LJUVLIG! Jag använder färdigköpta hasselnötter som är rostade och utan skal. Hasselnötter med skal kan lätt bli beskt - men givetvis kan man rosta och pilla bort skalet själv också. 

Min nutellan är vegansk och jag kan äta den som den är, som tillbehör till exempelvis pannkakor eller baka med den! Helt enkelt ett hett tips!

 


hälsosam nutella utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 



Hälsosam ”Nutella” - 1 liten burk

175 gram hasselnötter, rostade utan skal
2 ½ - 3 msk sötningsströ
2 msk kokosolja
1 ½- 2 msk kakao
2 krm vaniljpulver

Mixa nötterna i en matberedare/mixer. Tillsätt resterande ingredienser och mixa till en slät konsistens. Förvaras i kyl.

 


 

hälsosam nutella utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

hälsosam nutella utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Toscaäpplen

on tisdag, 19 september 2017. Posted in Baka med frukt

Jag njuter av den höstig luften, mörkare kvällar och "mysiga koftor"-vädret (bara det inte regnar, för det avskyr jag). Ett recept som jag tycker passar in i kategorin "höstrecept" är toscaäpplen. Det är ugnsbakade äpplen toppade med ett toscatäcke! Det jag gör är att fylla/toppa äppelhalvor (urkärnade) med en karamellsmakade massa med en bas av mandelspån. Receptet passar både bra som mellanmål och efterrätt.

I receptet använder jag fibersirap gold för att få till toscans klassiska smak och konsistens, men jag kan tänka mig att honung också går bra (men då blir förstås smaken och konsistensen lite annorlunda). Äppelhalvorna serveras gärna med grädde eller en hälsosam glass!


 

Toscaäpplen, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 

 

Toscaäpplen - 2 till 4 portioner

2 äpplen
½ dl vispgrädde
¾-1 dl mandelspån
2 msk riven kokos
1 ½ msk mandelmjöl
1 ½ msk fibersirap gold


Sätt ugnen på 175 grader. Skär äpplena i mitten och kärna ur (låt botten vara kvar). Grädda mitt i ugn i ca 15 minuter. Koka upp grädde och fibersirap. Rör ner resterande ingredienser. Konsistensen ska vara tjock. Fördela toscan på äppelhavorna. Grädda ytterligare 15 minuter (se till att det inte bränns). Servera ljumna tillsammans med grädde eller glass utan tillsatt socker.

 

 

Toscaäpplen, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Toscaäpplen, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Kladdkaksmuffins

on måndag, 18 september 2017. Posted in LCHF/low carb

Om jag säger kladdkaksmuffins, vad säger ni då? Förhoppningsvis "mums, jag vill ha receptet"! Om så är fallet är detta inlägg för er. Och receptet ser ni såklart nedan.

Dessa kladdkaksmuffins är, förutom att vara glutenfria och utan tillsatt socker, även mejerifria. Istället innehåller de kokosolja, mandel/nötsmör (jag körde själv med lite mandelsmör och jordnötssmör) och smält choklad vilket bidrar till den kladdiga konsistensen. Tänk på att konsistensen stelnar i kyla - så servera de gärna ljumna (värm en kort stund om de varit i kylskåp)!

Jag blev så nöjd med dessa godbitar! Detta kallar jag en bra start på veckan :)

 

Glutenfria Kladdkaksmuffins utan tillsatt socker (mejerifria) //Baka Sockerfritt

 

 


Kladdkaksmuffins, mejerifria - 10 stycken

2 ägg
100 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 dl mandel- eller nötsmör
4 msk kokosolja
4 msk sötningsströ
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Smält choklad och kokosolja. Blanda noga ut mandel- eller nötsmör. Rör ner övriga ingredienser. Fördela smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.

 

 


Glutenfria Kladdkaksmuffins utan tillsatt socker (mejerifria) //Baka Sockerfritt

Glutenfria Kladdkaksmuffins utan tillsatt socker (mejerifria) //Baka Sockerfritt

Glutenfria Kladdkaksmuffins utan tillsatt socker (mejerifria) //Baka Sockerfritt

Glutenfria Kladdkaksmuffins utan tillsatt socker (mejerifria) //Baka Sockerfritt

Glutenfria Kladdkaksmuffins utan tillsatt socker (mejerifria) //Baka Sockerfritt 

Intensiva dagar

on måndag, 18 september 2017. Posted in Föräldralivet, Entreprenörskap

Förra veckan har varit en intensiv vecka. Mycket lämningar och hämtningar på förskola och det gör att dagarna med bara ett barn blir rätt korta och resten av tiden väldigt stressig. Och på den där tiden hemma med bara ett barn ska det hinnas städad, promeneras, handlas och jobbas. Plus att ta hand om ett barn så klart.

Veckan började med ett jobbmöte i stan. Det är faktiskt mitt första fysiska jobbmöte sedan Aline kom. Men hon har ju blvit en himlans massa veckor (sex veckor då), så det var mest kul att komma ut på lite jobb! Speciellt när det vankas spännande roligheter under höstterminen. Bland annat är det spikat att jag ska delta i en monter på Chokladfestivalen i Stockholm den 14:e oktober!

I onsdags var det BVC-besök för lillskruttan. Hon hoppar upp i viktkurvor och är en riktigt stor tjej! Det gör mig så glad. Allt såg bra ut och hon fick dessutom sitt första vaccin. I övrigt har jag jobbat på och försökt att hinna med att baka. Det är inte helt lätt att baka då det kräver en del sammanhängande tid. Lättare är det då att stå vid datorn, för det kan jag både avbryta och dessutom göra på kvällen eftersom det inte låter (vill ju inte väcka Vincent när han somnat för dagen liksom ) - samtidigt kan jag ha Aline i bärsele där hon ofta sover! Eftersom jag vill komma ut gärna en gång per dag brukar jag sätta mig på ett café och jobba i ungefär en timme. Ofta blir det Espresso house eller Gateau. Jag tackar högre makter för att Aline ofta tillåter det och kan komma till ro i sin vagn (i alla fall efter en stunds vaggande...)!

Denna vecka består utav bland annat min efterkontroll efter förlossningen (där jag blir tvungen att ta med Aline, undrar hur det ska gå...) och föräldramöte. Jag hoppas hinna med att träffa en vän tillsammans med Aline i helgen över en frukost också! Snart känner jag att det är dags att börja komma iväg på saker helt själv - det vill säga utan barn. Hjärnan börjar så smått att lägga av!

 

Matbloggstoppen