• "Delicatobollar", utan tillsatt socker
    "Delicatobollar", utan tillsatt socker
  • Banoffee Pie
    Banoffee Pie
  • Bountybitar
    Bountybitar
  • Brownie i en mugg  //Baka Sockerfritt
    Brownie i en mugg
  • Brownie utan mjöl
    Brownie utan mjöl
  • Chokladbitar med hallon och lakrits
    Chokladbitar med hallon och lakrits
  • Chokladfudge med bär
    Chokladfudge med bär
  • Chokladkolatårta med hasselnötsbotten
    Chokladkolatårta
  • Chokladmousse i två lager
    Chokladmousse i två lager
  • Dammsugare, low carb
    Dammsugare, low carb
  • Glutenfria pannkakor
    Glutenfria Pannkakor
  • Gräddtårta
    Gräddtårta
  • Havreplättar, veganska
    Havreplättar, veganska
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
    Krämig lakritsglass med brynt smör
  • Nyttiga Kärleksmums
    Kärleksmums
  • Marjas Peanut butter cups
    Marjas Peanut butter cups
  • No bake Chokladmoussepaj
    No bake Chokladmoussepaj
  • Salted caramel brownie
    Salted caramel brownie
  • Hälsosamma Twix
    Twix, hälsosamma
  • Våfflor med banan
    Våfflor med banan

Hallonpannacotta utan gelatin

on tisdag, 18 april 2017. Posted in LCHF/low carb

En ljuvlig efterrätt i allmänhet är enligt mig en "bärig" pannacotta - och extra fräsigt blir det att denna variant är utan tillsatt socker! Här ser ni en hallonpannacotta som är sötad med sötningsströ (jag väljer sötströ/sukrin eller liknande) och innehåller agar agar istället för gelatin. Agar agar är ett veganskt alternativ till gelatin och gör att vätska, eller liknande, stelnar.
 
Jag har använt frysta hallon i detta recept, och de bör enligt lismedelsverket kokas upp. Det går också bra att inte koka upp när hallonen tillsätts (exempelvis om man använde färska) och bara vispa noga eller mixa med en stavmixer till en slät konsistens.
 
Hallonpannacottan är ljuvlig att servera och ätas precis som den är, men rent estetiskt tycker jag att det blir extra fint om den toppas med hallon, frystorkade bär och/eller någon slags sylt.
 
 
 
Hallonpannacotta utan gelatin (utan tillsatt socker) //Baka Sockerfritt
 
 
 

Hallonpannacotta utan gelatin - 2 till 3 portioner

80-100 gram hallon
1 ½ dl vispgrädde
1 msk sötningsströ
1 ½ krm agar agar
1 krm vaniljpulver


Lägg grädde i en kastrull och vispa ner agar agar. Låt stå i någon minut (kall). Sätt på plattan och koka upp. Sjud under någon minut. Tillsätt hallon (om de är frysta importerade bör de kokas upp) och vispa sönder till en slät konsistens. Söta och tillsätt vanilj. Häll upp i små glas och låt stå under fyra timmar eller över natten. Toppa eventuellt med mosad hallon/sylt/annan valfri topping!

 
 
 
Hallonpannacotta utan gelatin (utan tillsatt socker) //Baka Sockerfritt
 
Hallonpannacotta utan gelatin (utan tillsatt socker) //Baka Sockerfritt
 
Hallonpannacotta utan gelatin (utan tillsatt socker) //Baka Sockerfritt
 
Hallonpannacotta utan gelatin (utan tillsatt socker) //Baka Sockerfritt
 
Hallonpannacotta utan gelatin (utan tillsatt socker) //Baka Sockerfritt

Gravid vecka 26 (andra barnet)

on tisdag, 18 april 2017.

Nu börjar en rätt annorlunda del av livet. Jag har gått ner i tid på ett av mina uppdrag för att kunna satsa mer på företaget och ta det lite lugnare. Det känns jätteskönt att göra detta tre månader innan jag går på föräldraledighet! Jag har lyssnat på vad jag behöver, och även om det förmodligen betyder något mindre inkomst så är det enligt mig värt det. 
 
Nu är jag i vecka 26 och är snart nere på tvåsiffrigt antal dagar innan bebisen är beräknad. Bebisen är runt 31 centimeter lång och väger runt 800-900 gram. Dessutom kan hen börja reagera på ljud och beröring! Jag känner mig rätt tung i magen och känner av lite i ryggen, annars är jag hyfsat densamma. Skönt!
 
Idag ska jag och Artur till MVC (mödravårdscentralen). Det var över tre månader sen sist, så detta är minst sagt något jag sett fram emot myckt. Älskar dessa möten! Stackars Vincent är hemma och är sjuk, men som tur är har vi kunnat ordna barnvakt under tiden. Jag tycker det är bra om Artur kan följa med på dessa samtal - vi är ju två om att vänta barn!
 
 
 

Lyxgodis - Twix (utan tillsatt socker)

on måndag, 17 april 2017. Posted in LCHF/low carb

Under påsk har det funnits flertalet tillfällen för fikor och godbitar. Så klart. Under långfredagen kom nära vänner hem till oss (en barnfamilj), och under påskafton åkte vi som tidigare nämnt till Arturs pappas landställe. Därför bakade jag något så smarrigt som hälsosamma twix! 
 
Nedan ser ni originalreceptet som är till en mindre brödform, ca 8X18 cm. Jag gjorde istället receptet gånger tre och använde två 1,5 liters brödformar. Detta gör att det tar lite längre tid för kolafyllningen att stelna - ca 1 timme. Dessutom ska bottnarna vara något längre i ugnen för att hårdna (men se till att de inte bränns). Resultatet blir ljuvliga twix - utan gluten och tillsatt socker!
 
 
 
 
Hälsosamma twix (utan tillsatt socker, glutenfritt) //Baka Sockerfritt

 

  

Hälsosamma Twix - 4 till 6 stycken

Botten:
20 gram smör

1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk fibersirap gold
ev. 1 krm vaniljpulver

Kolafyllning:
1 ½ dl vispgrädde

1 ½ msk fibersirap gold

Chokladöverdrag:
80 gram choklad (utan tillsatt socker, gärna hälften mörk/hälften ljus)

Botten
Sätt ugnen på 175 grader. Koka upp fibersirap gold och smör (ta bort från plattan). Blanda ner resterande ingredienser noga. Klä en liten brödform, ca 8X18 cm, med aluminiumfolie och tryck ut degen i botten. Grädda mitt i ugnen tills kakan tar färg, ca 8 minuter.

Kolafyllning
Görs medan bottnen gräddas. Sjud grädde och fibersirap i en kastrull i ca 35 minuter tills konsistensen tjocknat. Fördela detta på den färdiggräddade bottnen.

Chokladöverdrag
Smält choklad försiktigt (gärna i vattenbad och eventuellt med en klick kokosolja) och fördela ovanpå kolafyllningen. Låt stelna helt och skär därefter i bitar av önskad storlek. Förvaras i kyl.

 

 

 Hälsosamma twix (utan tillsatt socker, glutenfritt) //Baka Sockerfritt
 
Hälsosamma twix (utan tillsatt socker, glutenfritt) //Baka Sockerfritt
 
Hälsosamma twix (utan tillsatt socker, glutenfritt) //Baka Sockerfritt

Påskhelg!

on måndag, 17 april 2017. Posted in Allmänt

Så underbart att påsken håller på så länge och att helgen för med sig en extra lång/mycket ledighet (för vår familj i alla fall)! Det är ljuvligt att det är måndag och Artur är ledig idag också. Under påskafton till påskdagen åkte vi till Vincents farfars landställe (utanför Katrineholm). Vi åkte massa roliga färdmedel som Vincent älskar (buss, tunnelbana, buss, tåg och bil). Nedan visar jag påskresan i bilder! 
 
 
Efter all resa kom vi till landstället och åt pannkakor! Vincent (och Artur) var superhungrig, så det passade bra med lite mat.
 
 
 
 
 
Landstället är nåååågot mer påskpyntat än vår lägenhet. Kanske inte så konstigt med tanke på att vi inte har orkat sätta upp något i påskväg alls....
 
 
 
 
 
Det är rätt mycket småsaker här och där, så att ha koll på att Vicnent inte tar sönder något är minst sagt ett heltidsjobb. Att öppna dörrar och titta ut i kylan var tydligen också roligt.
 
 
 
 
 
Men höjdpunkternas höjdpunkt var utan tvekan fåren! Det finns massor av djur i krokarna, och fåren har alltid varit en "favoritattraktion" där. De är så vänliga och kelsjuka! Det är som att de hade varit hundar. Väldigt stora och håriga hundar. Det kunde vara tre får som ville gosa och bli klappade på en gång. Och Vincent älskar djur och tycker det är så kul! 
 
 
 
 
 
På påskaftons kvällen åt vi en härlig påskmiddag med ägghalvor, köttbullar, grönskaker, fisk med mera. Jag var dock ledsen över att jag inte fick/vågade äta den gravade laxen (pga gravid). Man får äta det om den är helt färsk, men det där är ju inte helt lätt att veta.
 
 
 
 
 
På påskdagen gick vi ut i skogen och letade efter troll. På bilden nedan ser ni den fina "stugan"/huset!
 
 
 
 
 
 
Vincent var superttrött till och från under båda dagarna. Första dagen sov han enbart 20 MINUTER! Det blev ju katastrof framåt sex på kvällen. Då är det skönt att mobilen finns som hjälpmedel. Påskdagen vaknade han och jag vid fem och sov väldigt löst efter det. Vi är känsliga mot ljus, och det vi hade täkt över fönstrena med räckte inte på långa vägar. Det resulterade i att han somnade klockan nio på förmiddagen! Annars somnar han tidigast vid tolv. Då passade mamman, det vill säga jag, på att jobba!
 
 

No bake chokladmoussepaj (utan ugn)

on söndag, 16 april 2017. Posted in Baka med frukt, Baka utan spis

Hoppas ni haft en underbar påskafton, och har en fortsatt bra påsk! Jag tänkte idag tipsa om ett tidigare recept - en no bake chokladmoussepaj. Ett riktigt fräscht och gott bakverk! Chokladmoussepajen är vegansk och har färska dadlar som sötning. Botten består främst utav nötter och mandlar som mixats till en finmalen konsistens. Chokladmoussefyllningen innehåller bland annat avokado som gör konsistensen härligt krämig och len. Jag älskar att baka med avokado - speciellt om avokadon blandas med choklad! Ni som inte har testat, ge det en chans (smakar inte avokado, som för övrigt har en rätt neutral smak).
 
På bilden har jag toppat chokladmoussepajen med olika bär och frukter. 
 
 
 
 
No bake chokladmoussepaj //Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Chokladmoussepaj, no bake - 2 portioner

Botten:
30 gram rostade hasselnötter utan skal
30 gram färska dadlar, urkärnade
1 ½ msk mandelmjöl
½ msk kokosolja
ev. 1 tsk kakao

Chokladfyllning:
1 avokado
30 gram färska dadlar, urkärnade
1 msk kakao
ev. 1 krm vaniljpulver


Botten

Mixa hasselnötterna till en mer finmalen konistens. Blanda med resterande ingredienser. Tryck ut i botten och kanter av en liten pajform, ca 10 cm i diameter.

Chokladfyllning
Mixa samman alla ingredienser till en slät konsistens. Fördela fyllningen på pajbotten. Toppa gärna med bär och frukt!

 
 
 
 
No bake chokladmoussepaj //Baka Sockerfritt
 
No bake chokladmoussepaj //Baka Sockerfritt
Matbloggstoppen