• Banoffee Pie
    Banoffee Pie
  • Chokladbitar med hallon och lakrits
    Chokladbitar med hallon och lakrits
  • Chokladkolatårta med hasselnötsbotten
    Chokladkolatårta
  • Chokladsufflé, mejerifri
    Chokladsufflé, mejerifri
  • Chokladtårta med smak av sommar
    Chokladtårta med smak av sommar
  • Dammsugare, low carb
    Dammsugare, low carb
  • Enkel cheesecakedessert med hallon //Baka Sockerfritt
    Enkel cheesecakedessert med hallon
  • Glutenfri gräddtårta utan tillsatt socker
    Glutenfri gräddtårta
  • Glutenfria pannkakor
    Glutenfria Pannkakor
  • Gräddtårta
    Gräddtårta
  • Havreplättar, veganska
    Havreplättar, veganska
  • Jordgubbsglass på pinne
    Jordgubbsglass på pinne
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
    Krämig lakritsglass med brynt smör
  • Nyttiga Kärleksmums
    Kärleksmums
  • Marjas Peanut butter cups
    Marjas Peanut butter cups
  • No bake Chokladmoussepaj
    No bake Chokladmoussepaj
  • Päronpinnglass utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Päronpinnglass
  • Salted caramel brownie
    Salted caramel brownie
  • Hälsosamma Twix
    Twix, hälsosamma
  • Våfflor med banan
    Våfflor med banan

Halloncheesecake med kanel

on onsdag, 21 juni 2017. Posted in LCHF/low carb

Vad sägs om en somrig, fräsch och hälsosam cheesecake så här ett par dagar innan midsommar? Här ser ni en riktigt god halloncheesecake med kanel. Mums! Botten har en bas av mandelmjöl och är smaksatt med lite kanel. Fyllningen består av bland annat mascarpone och hallon och har en riktigt krämig konsistens och len smak. Känns minst sagt som ett finfint sommarbakverk!

Själv använde jag frysta hallon som fått tina till denna cheesecake, men givetvis går det bra med färska. Toppa gärna cheesecaken med mer hallon (eller andra bär)!
 
 
 
Halloncheesecake med kanel, glutenfri och utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 

  

Halloncheesecake med kanel

Botten: 
20 gram smör
3/4 dl mandelmjöl
1 msk hasselnötsmjöl (alt. mandelmjöl)
1 msk pofber
½-3/4 msk sötströ
1 ½ krm kanel 

Hallonfyllning: 
1 ägg
60 gram mascarpone 
60 gram hallon
1 msk sötströ 
1 krm vaniljpulver

Botten 
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser och tryck ut i botten av en 12-cm springform. Förgrädda mitt i ugnen i ca 7 minuter eller tills bottnen tar färg. 

Hallonfyllning 
Mixa samman alla ingredienser till en slät konsistens och häll fyllningen över bottnen. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna.

 

  

Halloncheesecake med kanel, glutenfri och utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Halloncheesecake med kanel, glutenfri och utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Halloncheesecake med kanel, glutenfri och utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Halloncheesecake med kanel, glutenfri och utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Glutenfri rabarberkaka med smak av mazarin

on tisdag, 20 juni 2017. Posted in GI

Jag har passat på att baka med rabarber en hel del nu i sommartider. Säsongen är ju inte sååå lång! Har ni bakat med rabarber ännu? Här om dagen svängde jag ihop en saftig och ljuvlig rabarberkaka. Den innehåller både bitar av rabarber i själva smeten, samt är toppad med rabarberskivor. Jag har i några droppar bittermandelarom vilket ger en ljuuuvlig mazarinsmak till kakan. Passar riktigt bra!

Jag valde att söta rabarberbitarna med lite sötningsströ, då jag annars tycker att de kan bli väldigt syrliga. Men det är en smaksak! Rabarberkakan är mejerifri, me serveras gärna med någon typ av grädde (välj gärna ett mejerifritt alternativ).
 
 
 
Glutenfri rabarberkaka med smak av mazarin, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Rabarberkaka med smak av mazarin

2 ägg
30+20 gram rabarber 
1 ½ dl mandelmjöl
2 msk rismjöl
2 msk + 1 tsk sötningströ
2 msk kokosmjöl
2 msk kokosolja
2 msk vatten
1 tsk bakpulver
ca 5 droppar bittermandelarom

Sätt ugnen på 175 grader. Smält kokosolja. Vispa sötning, arom och ägg pösigt med elvisp. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i detta. Tillsätt olja och vatten. Skala och skär rabarber i bitar, och blanda 30 gram av dessa med 1 tsk sötningsströ och rör ner. Klä en liten brödform (ca 8X18 cm) med aluminiumfolie och häll i smeten. Tryck ned resterande rabarberbitar och strö eventuellt med lite extra sötningsströ. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter, eller tills kakan har blivit fast.

 
 
 
 
Glutenfri rabarberkaka med smak av mazarin, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Glutenfri rabarberkaka med smak av mazarin, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Glutenfri rabarberkaka med smak av mazarin, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Glutenfri rabarberkaka med smak av mazarin, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 

Gravid vecka 35 (andra barnet)

on tisdag, 20 juni 2017.

Nu är jag i inte mindre än vecka 35! Det börjar kännas att det närmar sig. Det är liksom bara fem och en halv vecka kvar nu! Bebisen är runt 44 cm lång och väger typ 2,5 kg (statistiskt sett). Och det börjar bli trångt i magen - inte så konstigt! Jag har lite ont i höfterna och svanken (vilket jag visserligen haft ett tag), och det är bäckenet som mjukas upp och gör sig redo inför förlossningen. Rätt häftigt att kroppen vet vad den ska göra!

Jag tror vi börjar få det mesta fixat och i ordning inför förlossning och bebisens ankomst. Det är lite smågrejer kvar som att packa BB-väskan, småinköp och att tvätta vissa barnvagsdelar. Det sista stora som blev klart är babyskyddet (vilket vi hyrt). Så skönt att ha något så viktigt klart! Jag ska även skriva klart förlossningsbrevet. Det är ju givetvis väldigt viktigt.
 
Snart är det midsommar och vi ska åka bort några mil. Det är lite läskigt, men det känns som att risken att bebisen ska komma ut just då fem veckor förtidigt är minimal. Det blir till att åka hem j*vligt snabbt vid minsta känning!
 
Det blev ingen gravidbild i helgen då vi var upptagna. Nedan har jag gjort ett "kollage" av nästan identiska bilder - fast i olika veckor! Ni ser Vecka 22//Vecka 27//Vecka 34.
 
 
 
Gravid vecka 35

Kaffeglass, utan tillsatt socker

on måndag, 19 juni 2017. Posted in Glass, Baka med frukt, Baka utan spis

Jag fortsätter att njuta av härligt väder med långpromenader, mysiga jobbluncher i mitt eget och magens sällskap samt glasskapande! Min senaste glasskreation är en kaffeglass som pinnglass, vilken blev supergod. Lite fundersam dock om detta är något jag kan ge till Vincent eller om han blir ännu mer speedad...

Kaffeglassen har grekisk yoghurt och grädde som bas, och är sötad med färska dadlar. Kaffesmaken är rätt mild, så anpassa mängden kaffe efter vad du tycker är godast! Efter att glassen fryst klart kan den som vill toppa glassarna med smält choklad och valfria nötter/fröer!
 
 
 
Kaffeglass utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Kaffeglass - 6 pinnglassar

80 gram färska dadlar, urkärnade
2 dl grekisk yoghurt
2 dl vispgrädde
3 msk kaffe
1 krm vaniljpulver


Mixa samman alla ingredienser med en mixer. Fördela i pinnglassformar (rör gärna i formarna med en glasspinne/kanten på en kniv så att glassmeten kommer ut i kanterna). Frys in.

 
 
 
 
Kaffeglass utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Kaffeglass utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Kaffeglass utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Kaffeglass utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Min "midsommarvecka"

on måndag, 19 juni 2017. Posted in Entreprenörskap

Min förra vecka var rätt lugn och skön, och denna kommer bli lite liknande. Arbetsveckan är dock kortare än normalt på grund av vår kära midsommar! Något sådant här blir nog min vecka:

 
Måndag
Då Artur målat om i vår lägenhet över helgen blir det till att fixa i ordning det som finns kvar efter det. Då jag av förklarliga skäl inte kunnat baka till bloggen på några dagar, ska jag svänga ihop något spännande (och gott). Kanske en kaffeglass som står på min "att baka"-lista. Jag ska också planera och schemalägga in lite facebookposter. Sedan ett par månader till baka försöker jag hålla min sida lite mer levande och inte "bara" med de löpande blogginläggen. Om tid finns ska jag även planera instagramposter (surt dock att dessa inte går att tidsinställa på något vettigt vis). Jag måste även leta efter inspiration till nya recept som ska bakas!
 
Tisdag
Jag ska försöka träna på friskis en gång denna vecka och det blir nog under denna dag. Här behöver även material skapas - det vill säga bakning och fotografering av skapelserna. Eftersom midsommar och en kommande midsommarresa är i antågande behöver jag även planera in inlägg för fredag till måndag (vi kommer hem på söndag, men jag vill ha en dag till godo). Och det tar ju sin lilla tid och kommer förmodligen bli ett löpande projekt över hela arbetsveckan!
 
Onsdag
Under denna dag infinner sig veckans enda möte. Just nu är det minsann inte många möten inbokade, utan jag arbetar nästan enbart hemifrån/på distans. Mötet är med Controllergruppen där jag arbetar på 20 %. Det kommer nog inte bli så många möten där mer, för snart kommer ju lillan! Även om mötena inte är mer än på ett par timmar, hinns allt som oftast bara någon enstaka timmes jobb med under resterande arbetsdagen.
 
Torsdag
Här ska jag nog unna mig en långpromenix och jobblunch på Gateau. Jag behöver komma iväg då jag mest jobbar hemma annars! 
 
Fredag-söndag
På fredagen åker lilla familjen tåg ner till Vincents farmor som bor utanför Flen för att fira midsommar. Där blir vi kvar till på söndagen. Jag ska som sagt förberede mycket jobb, men kommer ändå vilja arbeta någon enstaka timme här och var. 
 
 
 
Baka Sockerfritt
 
En hel del av dagarna går åt till att baka och fota. Här lägger jag upp en bild på min instastories! Jag heter bakasockerfritt på Instagram.
 
Matbloggstoppen