• Banoffee Pie
    Banoffee Pie
  • Chokladbitar med hallon och lakrits
    Chokladbitar med hallon och lakrits
  • Chokladkolatårta med hasselnötsbotten
    Chokladkolatårta
  • Chokladsufflé, mejerifri
    Chokladsufflé, mejerifri
  • Dammsugare, low carb
    Dammsugare, low carb
  • Devil’s food muffins, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Devil’s food muffins
  • Fudgebrownie med mandelsmör //Baka Sockerfritt
    Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria lussebullar utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Glutenfria lussebullar
  • Glutenfria pannkakor
    Glutenfria Pannkakor
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
    Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kokostoppar med kardemumma //Baka Sockerfritt
    Kokostoppar med kardemumma
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
    Krämig lakritsglass med brynt smör
  • Glutenfria pepparkakor utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Marjas hälsosamma pepparkakor
  • Vegansk mockafudge utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Mockafudge
  • Pepparkaksgranola (nötfri) //Baka Sockerfritt
    Pepparkaksgranola (nötfri)
  • Pepparkakskladdkaka, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Pepparkakskladdkaka
  • Saffranskola, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Saffranskola, utan tillsatt socker
  • Salted caramel brownie
    Salted caramel brownie
  • Hälsosamma Sarah Bernhardt utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Sarah Bernhardt
  • Hälsosamma Twix
    Twix, hälsosamma

Juldessert med smak av pepparkaka

on söndag, 10 december 2017. Posted in Baka med frukt

Juldessert med smak av pepparkaka, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 



En sådan smarrig juldessert är denna variant med päronkompott och pepparkaka. Lättgjord dessutom! Päronkompotten (använd här saftiga päron) har jag smaksatt med pepparkakskrydda, och jag tycker att päron pch pepparkaka är två smaker som passar väldigt bra tillsammans. Använd den mängd pepparkakskrydda som du tycker passar! Bra att ha i bakhuvudet är att om päronet är väldigt saftigt, kan mindre grädde behövas, och tvärtom (är päronet hårt kan mer grädde behövas). Fibersirapen i receptet går säkerligen att byta ut mot 1/2 msk sockerersättning.

Som topping i detta recept har jag skrivit "valfri småkaka, utan tillsatt socker". Kanske har du överblivna småkakor i frys/kyl? Eller ändå ska baka kakor? Ta då en av dessa och använd som "smul"! Det går dessutom fint att strö på grovhackade nötter eller mandlar.

 

Juldessert med smak av pepparkaka, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 

 


Juldessert med smak av pepparkaka - 2 portioner

Päronkompott:
1 päron (gärna saftigt)
1-2 msk vispgrädde
1 msk fibersirap clear (eller annan sötning)
1-2 krm pepparkakskrydda

Vaniljgrädde:
1 dl vispgrädde
1 tsk sockerersättning
1 krm vaniljpulver

Topping:
Valfri småkaka, utan tillsatt socker (eller nötter)

Päronkompott
Skär päron i små bitar. Lägg i en kastrull tillsammans med resterande ingredienser. Mängden grädde beror på hur saftigt päronet är. Ju saftigare, desto minde vätska behövs (eftersom päronet avger vätska). Sjud i ca 10 minuter. Häll bort eventuell vätska. Låt svalna lite eller helt.

Vaniljgrädde
Blanda grädde med sötning och vanilj och vispa till en önskad konsistens (gärna luftig, men inte för hård).

Fördela grädde i små glas. Fördela över päronkompotten och toppa med smulad småkaka och/eller nötter.

 

 

 

Juldessert med smak av pepparkaka, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Julbaka knäck - utan tillsatt socker!

on lördag, 09 december 2017. Posted in LCHF/low carb

Detta inlägg innehåller annonslänkar från Bodystore 

 

Knäck utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 

 

Knäck hör julen till - och själv gör jag gärna en hälsosam variant utan tillsatt socker! Ruskigt gott och omtyckt av alla skulle jag våga påstå. Jag har gjort denna variant med fibersirap gold, vilket är ett alternativ utan tillsatt socker till "vanlig" sirap. Det kan ta något längre tid att få denna knäck klar, och se till att smeten inte separerar sig (fettet separeras från de övriga ingredienserna). Jag tillsatte lite hackade mandelspån i knäcken - men detta går givetvis att utesluta eller ersätta mot något annat! Jag förvarar min knäck i kylen.

Hoppas ni alla får en fantastisk helg - kanske med lite julbak (typ som dessa knäck)! Hemma hos oss har vi drabbats av sjukdom i en veckas tid nu. En dag hann hela familjen vara frisk! Suck. Hoppas innerligt att vi kryar på oss och kan nuta av julen ordentligt (istället för att ställa in allt hela tiden)!

 

Knäck utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 

 


Knäck utan tillsatt socker - 12 stycken

1 dl vispgrädde
3 msk fibersirap gold
1 ½ msk smör
ev. ½ msk riven kokos eller mandelsplitter

Lägg grädde, fibersirap och smör i en liten kastrull och sjud tills massan blivit tjock, men då fettet ännu inte hunnit separera sig och knäcken är ca 100 grader. Detta tar ca 50 minuter. Häll eventuellt i riven kokos eller mandelsplitter. Fördela i knäckformar och låt stelna.

 

 

 

Knäck utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Knäck utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

No bake Pepparkaksrutor

on fredag, 08 december 2017. Posted in Baka med frukt, Baka utan spis

No bake Pepparkaksrutor //Baka Sockerfritt

 

 

Undrar du över vad du ska baka till julfikan? Här kommer jag med en riktigt god idé (om jag får säga det själv) - nämligen finfina pepparkaksrutor! De är "no bake" och gräddas alltså inte. Plus att det hela är veganskt!

Pepparkaksrutorna består av två lager. Den första med mandlar och pumpafrö och smaksatt med kakao, och toppingen med främst mandelsmör och smaksatt med pepparkakskrydda (plus lite kakao). Sötad är bakverket med färska dadlar. För att göra det hela extra tjusigt och aptitretande toppade jag med pumpafrö, hackad choklad och riven kokos. Toppa med vad du tycker är fint!

 

No bake Pepparkaksrutor //Baka Sockerfritt

 



No bake Pepparkaksrutor - ca 10 rutor

Chokladbotten:
ca 80 gram färska dadlar, urkärnade
1 dl mandlar
½ dl pumpfrö
½ dl riven kokos
1-2 tsk kakao

Pepparkaksfyllning:
ca 70 gram färska dadlar, urkärnade
1 dl mandelsmör
1 msk kokosolja
1 msk kakao
½ msk pepparkakskrydda
ev. ½ msk vatten


Chokladbotten

Mixa samman mandlar, kokos och frö. Blanda därefter med resterande ingredienser noga med händerna eller en sked. Klä en liten brödform, ca 8X18 cm, med bakplåtspapper eller aluminiumfolie och tryck ut degen.

Pepparkaksfyllning
Mixa samman alla ingredienser med en mixer. Tillsätt eventuellt lite vatten om fyllningen blir för fast. Fördela ovanpå botten. Dekorera gärna med att toppa med exempelvis kokos, frö och hackad choklad. Låt stelna under ett par timmar i kylskåp. Skär i rutor.


 

 

No bake Pepparkaksrutor //Baka Sockerfritt

No bake Pepparkaksrutor //Baka Sockerfritt

Glutenfria lussebullar

on torsdag, 07 december 2017.


Sponsrat samarbete med Dr. Oetker

 

Nu är det inte många dagar kvar till Lucia! Om det är ett bakverk man ska baka till denna dag så tycker jag att det är lussebullar. Håller ni inte med? Det är en riktig stämningshöjare och att baka lussebullar är verkligen hur mysigt som helst. Och ljuvligt doftar det också! Det är nog få saker som slår den jul- och mysstämningen.

Jag måste ju självfallet slå ett slag för denna glutenfria variant som ni kan se i det här inlägget. Lussebullarna är nöt- och mandelfria, vilket är perfekt för nötallergiker. Receptet är heller inte krångligare att göra än "vanliga" lussebullar - snarare tvärtom om ni frågar mig! Degen är lösare än den klassiska varianten, och därför använder jag en sprits för att forma dom. Lussebullarna får sin goda saffranssmak från Dr. Oetker Saffransarom. Aromen är prisvärd och så smidig att använda och dosera! Ett hett tips att ha i skafferiet.

Dessa glutenfria lussebullar passar bäst att ätas på direkten för då är de som godast. Det går också bra att frysa in dom relativt snabbt efter att de är färdiggräddade och sedan värma lussebullarna i ugn under några minuter precis innan servering!

 

Glutenfria lussebullar //Baka Sockerfritt

 



Glutenfria lussebullar - 10 stycken

1 ägg
35 gram smör
1/4 paket jäst för matbröd (12,5 gram)
1 ½ dl mjölk
1 ½ dl potatismjöl
1 dl rismjöl
1 dl havremjöl
2 msk sockerersättning
1 msk honung
1 msk Dr. Oetker Saffransarom
1 tsk xantangummi
½ tsk Dr. Oetker Vaniljarom
1 krm salt

ägg
russin

Blanda samman de torra ingredienserna. Smula jästen i en bunke och värm mjölken fingervarm. Häll över mjölken på jästen och rör tills den löses upp. Rör även ner Dr. Oetker saffransarom, Dr. Oetker vaniljarom och honung. Häll ner de torra ingredienserna samt ägg och smöret i bitar. Rör med en elvisp under någon minut. Fördela i smeten i en sprits och spritsa ut ca tio lussebullar på en plåt med bakplåtpsapper. Låt jäsa i ca 1 ½ timme (ej övertäckt). Sätt ugnen på 200 grader. Pensla lussebullarna med uppvispat ägg och dekorera med russin. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter.

Om lussebullarna inte ska ätas på direkten är det godast om de fryses in. Värm därefter upp dom innan servering runt fem minuter på 150 grader.

 


Sponsrat samarbete med Dr. Oetker

Glutenfria lussebullar //Baka Sockerfritt

Glutenfria lussebullar //Baka Sockerfritt

Glutenfria lussebullar //Baka Sockerfritt

Glutenfria lussebullar //Baka Sockerfritt

Glutenfria lussebullar //Baka Sockerfritt

Julgodis!

on onsdag, 06 december 2017.

Julbakning är min favoritbakning. Det innehåller liksom två av mina stora kärlekar i livet (det vill säga jul och bakning)! Jag kan gissa att flera av er också älskar att julbaka! Till er, och till alla andra som vill baka lite julgott, tipsar jag är om sju smarriga recept på julgodis utan tillsatt socker och gluten. Enjoy!

 

 

Chokladbräck

 

Chokladfudge

 

Honungsknäck

 

Hälsosamma marsipanbröd

 

Mockafudge

 

Nougat

 

Mozartkulor

Matbloggstoppen