• Banoffee Pie
    Banoffee Pie
  • Chokladbitar med jordnötssmör, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Chokladbitar med jordnötssmör
  • Chokladbollar med kokos och dadlar
    Chokladbollar med kokos och dadlar
  • Chokladsufflé, mejerifri
    Chokladsufflé, mejerifri
  • Cookie dough fudge
    Cookie dough fudge
  • Dammsugare, low carb
    Dammsugare, low carb
  • Devil’s food muffins, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Devil’s food muffins
  • Fudgebrownie med mandelsmör //Baka Sockerfritt
    Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria pannkakor
    Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötsfudge
    Jordnötsfudge
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
    Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar, glutenfria och utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Kolasnittar
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
    Krämig lakritsglass med brynt smör
  • Fröknäcke, low carb //Baka Sockerfritt
    LCHF-knäcke
  • Marjas Peanut butter cups
    Marjas Peanut butter cups
  • Peanut butter caramel brownie //Baka Sockerfritt
    Peanut butter caramel brownie
  • Salted caramel brownie
    Salted caramel brownie
  • Hälsosamma Sarah Bernhardt utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Sarah Bernhardt
  • Snickers
    Snickers
  • Hälsosamma Twix
    Twix, hälsosamma

Fina chokladmuffins utan mjöl

on tisdag, 10 april 2018. Posted in LCHF/low carb

 Chokladmuffins utan mjöl, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Nu har jag bakat om en gammal goding - mina chokladmuffins utan mjöl. Så smarriga och lättbakade! Bara mixa samman alla ingredienser och fördela i muffinsformar. Konsistensen är saftig och påminner lite om brownie. Chokladmuffinsen innehåller kikärtor och det måsta jag säga är en toppeningredins att ha i chokladbakverk! För det gör bakverk just saftiga och chokladen dominerar och gör att det bara smakar choklad (inte för att kikärtor smakar speciellt mycket ändå). Riktigt goda och dessutom utan mejeriprodukter!
 
 

Chokladmuffins utan mjöl, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Chokladmuffins utan mjöl - 4 till 5 muffins

2 ägg
100 gram kikärtor (ej torkade)
20 gram choklad, utan tillsatt socker (mörk eller ljus efter smak)
3 msk kakao
2 ½ msk sockerersättning
2 msk kokosolja
1 msk honung/fibersirap
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver


Sätt ugnen på 175 grader. Skölj kikärtorna. Lägg alla ingredienser förutom choklad i en bunke och mixa samman noga med en mixer. Fördela smeten i muffinsformar och toppa varje muffins med grovhackad choklad. Grädda mitt i ugnen i ca 14 minuter.

 

 

 

Chokladmuffins utan mjöl, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Chokladmuffins utan mjöl, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Chokladmuffins utan mjöl, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Bananpannkakor med kokos

on måndag, 09 april 2018. Posted in Frukost, Baka med frukt

Bananpannkakor med kokos //Baka Sockerfritt
 
 
 
 
 
Jag gjorde pannkakor här i föregående vecka! Det är så roligt för Aline kan nu också äta små bitar av pannkakor. Det är verkligen en enkel rätt som både liten och stor kan äta. Och gott är det också! Denna bananpannkaksvariant tycker jag har en så härlig och lagom söt smak och även en bra tjocklek. 

Då dessa passar att göra rätt små får det plats två små pannkakor i en stekpanna. Pannkakorna ska inte stekas i för hög värme, och kan vändas efter cirka fem minuter när konsistensen börjat stelna. Tips på tillbehör är blåbär, skivad banan, honung (eller annan valfri sötning - honung passar ej för barn under 1 år) och grädde.
 
 
 
Bananpannkakor med kokos //Baka Sockerfritt
 
 
 

 

Bananpannkakor med kokos - 1 portion (5 plättar/små pannkakor)

2 ägg
1 liten banan (ca 80 gram)
1 ½ msk kokosmjöl
2 krm bakpulver
ev. ½ krm vaniljpulver

Mixa samman alla ingredienser med en stavmixer. Värm smör i en (eller två) stekpanna och gör små pannkakor/plättar. Gör gärna två i vare stekpanna. Det tar ca fem minuter innan man kan vända plättarna.

 
 
 
 

Bananpannkakor med kokos //Baka Sockerfritt
 
Bananpannkakor med kokos //Baka Sockerfritt

Min vecka och Vincents födelsedag!

on måndag, 09 april 2018. Posted in Föräldralivet, Entreprenörskap

Förra veckan blev lite av en kortvecka. I och med att det var annandag påsk på min jobbdag blev det kanske inte fullt lika mycket jobb som jag hade velat (även om jag fick några timmars jobbtid då Artur tog barnen). Dock han jag svänga ihop inte mindre än två samarbetsinlägg under veckan! Och det är jag stolt över. Just samarbetsinlägg tar nämligen extra mycket energi och tid. Ett av inläggen innehåller glass och det andra pannkakor. Båda kommer i slutet av månaden, så håll utkik!
 
Det är rätt mycket jobb dessa dagar. Fantatsiskt roligt nog har jag flera mer långsiktiga samarbeten som rullar, men det kräver såklart också mer planering och tid. Och som de flesta av er vet har jag inte "bara" företagandet med Baka Sockerfritt på mitt bord. Man skulle kunna säga att jag jobbar med fyra saker just nu - och då på mina 40 % jobbtid (60 % är jag föräldraledig). En ekvation som är svår all lösa (och det gör jag inte heller alltid då jag gissar att jag jobbar/studerar mer än så...). Tufft men jäkligt roligt och utmanande! Och jag älskar utmaningar. Bara jag får göra dom på mitt eget lilla vis.
 
Idag fyller Vincent tre år! Det blev nog lite mer presenter till honom än vad först var tanken. Det är väldigt svårt att låta blir och det riktigt kliar i fingrarna i sådana situationer. Men jag försöker tänka smart också och köpa grejor han faktiskt behöver. Exempelvis ska han få en springcykel (det vill säga utan trampor)! Vincent har fått välja mat och därför ska vi ut och äta pizza ikväll (eller jag väljer nog något annat då pizza inte direkt står högst på min matfavorit). I helgen blir det kalas för familj och ett par vänner med barn! Det kommer bli en hel del fix och bakande och det kommer nog bli superkul!
 
 
 

Lyxig bountybrownie

on söndag, 08 april 2018. Posted in LCHF/low carb

Lyxig bountybrownie, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt 
 
 
 
 
Kommer ni ihåg min Peanut butter caramel brownie? Jag tycker den blev så himla härlig - men ville samtidigt göra en ny variant av det hela. Och vad förutom jordnötssmör är gott med choklad? Jo, kokos. Så jag gjorde en supergod och lyxig bountybrownie!
 
Basen är alltså en brownie. Men innan brownien har gräddats fördelar jag i mitten av en krämig kokosmassa. När kokosbrownien (eller ja, bounybrownien) sedan är färdiggräddad toppar jag den med ett chokladöverdrag! Faaaantastiskt!
 
 
 
Lyxig bountybrownie, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Lyxig bountybrownie - 4 bitar

Brownie:
1 ägg
40 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
20 gram smör
1 msk sockerersättning
1 msk vatten
1 msk kokosmjöl
½-1 msk kakao
1 krm vaniljpulver

Kokosmassa:
3/4 dl riven kokos
½ dl vispgrädde
1 msk fibersirap gold

Chokladöverdrag:
30 gram choklad, utan tillsatt socker
1 msk smör
sötning efter smak

Brownie:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen försiktigt tillsammans med smör (jag gör detta i mikron). Rör ner resterande ingredienser och blanda. Häll smeten i en liten brödform (ca 8X18 cm) klädd med bakplåtspapper.

Kokosmassa:
Koka upp grädde och fibersirap gold och sjud i ca 10-15 minuter. Rör ner kokos och fördela massan i en lång linje i mitten av brownien. Rör runt något så att kokosmassan bladas lite med browniesmeten. Grädda mitt i ugnen i ca 12-14 minuter. Låt svalna.

Chokladöverdrag
Smält choklad (jag körde mörk) och smör. Söta efter smak. Fördela chokladen ovanpå brownien. Låt stelna och skär i bitar.

 
 
 
 
 
Lyxig bountybrownie, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Lyxig bountybrownie, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Lyxig bountybrownie, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Lyxig bountybrownie, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt