• "Delicatobollar", utan tillsatt socker
    "Delicatobollar", utan tillsatt socker
  • Banoffee Pie
    Banoffee Pie
  • Brownie i en mugg  //Baka Sockerfritt
    Brownie i en mugg
  • Brownie utan mjöl
    Brownie utan mjöl
  • Chokladbitar med hallon och lakrits
    Chokladbitar med hallon och lakrits
  • Chokladhavrerutor
    Chokladhavrerutor
  • Chokladkolatårta med hasselnötsbotten
    Chokladkolatårta
  • Chokladmousse i två lager
    Chokladmousse i två lager
  • Chokladsufflé, mejerifri
    Chokladsufflé, mejerifri
  • Dammsugare, low carb
    Dammsugare, low carb
  • Glutenfria pannkakor
    Glutenfria Pannkakor
  • Gräddtårta
    Gräddtårta
  • Havreplättar, veganska
    Havreplättar, veganska
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
    Krämig lakritsglass med brynt smör
  • Nyttiga Kärleksmums
    Kärleksmums
  • Marjas Peanut butter cups
    Marjas Peanut butter cups
  • No bake Chokladmoussepaj
    No bake Chokladmoussepaj
  • Salted caramel brownie
    Salted caramel brownie
  • Hälsosamma Twix
    Twix, hälsosamma
  • Våfflor med banan
    Våfflor med banan

Mazarinkladdkaka, utan tillsatt socker

on lördag, 13 maj 2017. Posted in LCHF/low carb

Jag gillar mazarinkaka och jag gillar kladdkaka. Får jag presenetera en gammal favorit som är en blandning av de båda? En mazarinkladdkaka! Låter inte det gott? Mazarinsmaken (som kommer från bittermandelarom) är så gott att blanda med flera olika smaker - varav en är just choklad (hallon, blåbär och banan är andra smaker som är toppen).

Är mazarinkladdkakan nygräddad är konsistensen kladdigare än om den har fått stå i kylen ett tag (kakan på bilden har fått stå i kyla över natten). Jag valde att toppa min kaka med extra smält choklad. Pricken över i:et! Det blev mycket lyckad, så jag rekommenderar er alla att testa!



Hälsosam mazarinkladdkaka //Baka Sockerfritt




Mazarinkladdkaka, utan tillsatt socker

1 ägg
25 gram smör
1 dl mandelmjöl
2 msk mjölk
1 ½ msk sötströ
1 msk kokosmjöl
1 msk pofiber
½ msk kakao
1 krm vaniljpulver
2 droppar bittermandelarom

Toppa gärna med smält choklad (utan tillsatt socker)


Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret.  Blanda alla torra ingredienser förutom kakao och bittermandelarom och rör ner smält smör, ägg och mjölk. Ta undan ca hälften av smeten och smaksätt den ena med kakao, och den andra med bittermandel. Fördela först den ljusa smeten i en smord och ”mjölad” liten springform (12 cm) och därefter chokladmeten. Grädda mitt i ugnen i ca 16-18 minuter. När kakan svalnat toppas den med fördel med ett lager smält choklad.





Hälsosam mazarinkladdkaka //Baka Sockerfritt

Hälsosam mazarinkladdkaka //Baka Sockerfritt

Chiapannacotta med blåbär

on fredag, 12 maj 2017. Posted in Frukost, Mellanmål, Baka utan spis, LCHF/low carb

Jag är förkyld och det är sååå tråkigt. Speciellt för att när jag är förkyld händer det ibland att jag tappar mitt smaksinne. Är jag inte gravid brukar smaken vara borta under en dag och sen komma tillbaka, och detta brukar hända ungefär en gång per år. När jag är gravid händer det mycker mer ofta, men kommer och går under ett par dagar. Och som ni kan förstå är smaksinnet såååå viktigt för mig. Både för att jag arbetar med mat - och för att jag njuter så mycket av smak! Jag känner verkligen smak på ett helt annat sätt än vad exempelvis Artur gör. Och därför älskar jag att testa på ny spännande smaker och relativt dyra restauranger. Och just nu hade vi bokat en restaurang. Det skulle vara Arturs och min första utemiddag tillsammans sedan årskiftet. Och vi vill ju verkligen passa på innan bebis nummer två kommer. Dock har det alltid kommit saker ivägen, och detta blir tredje gången vi avbokar. Så då är det väl bara att boka bord om en månad igen då (väntetid plus hitta barnvakt tar sin tid)... 

Efter detta klagande vill jag skriva om något roligare - ett härligt recept! Medan jag tyckte lite synd om mig själv passade jag på att göra en enkel och god chiapannacotta med blåbär. Som tur är känner jag ju i alla fall lite smak, och då får jag passa på att äta denna godbit. Dessutom tycker Vincent om mina pannacottor, så han ska få den andra portionen. 

Receptet är ett gammalt recept, men som jag håller kärt. Ingredienserna är få och tillvägagångssättet enkelt. Bara mixa samman grädde, bär, chiafrö och sötning efter smak. Tidigare har jag använt "vanliga" (frysta) blåbär, och då har jag mosat samman med en sked. Denna gång hade jag enbart odlade blåbär (vilka inte är lika smakrika, större och svårare att mosa) vilket resulterade i att jag använde en stavmixer för att få en slätare konsistens. Sedan är det bara att vänta ett par timmar för att fröna ska svälla! Själv hade jag dom i kylen över natten. Denna chiapannacotta blir perfekt som mellanmål eller dessert!



Chiapannacotta med blåbär //Baka Sockerfritt




Chiapannacotta med blåbär - 2 portion

70 gram blåbär
1 dl vispgrädde
1 msk chiafrö
2 tsk sötningsströ


Mixa samman alla ingredienser med en stavmixer. Fördela i två glas. Låt stå i kyl under ett par timmar (går även bra över natten, täck då över glasen/skålarna med exempelvis plastfolie). Toppa gärna med blåbär innan servering! 




Chiapannacotta med blåbär //Baka Sockerfritt

Chiapannacotta med blåbär //Baka Sockerfritt

Chiapannacotta med blåbär //Baka Sockerfritt

Hälsosam ”Nutella” med smält choklad

on torsdag, 11 maj 2017. Posted in LCHF/low carb

Hälsosam ”Nutella” med smält choklad //Baka Sockerfritt


Sponsrat samarbete med N!ck's och Sukrin



Egengjord chokladhasselnötskräm, eller min variant på "nutella", är ett av mina mest populära och välklickade recept. Det är ju så gott! Jag menar hasselnöt plus choklad - vad kan gå fel?! Jag har experimenterat fram en ny variant, och denna gång använde jag N!ck's dark chocolate (som jag smält) istället för kakao. Och Sukrin fiber sirup clear istället för sockerersättningsströ. Det senare gör att "knastret" som annars kan upplevas försvinner helt. Jag valde att även tillsätta några droppar N!ck's stevia drops (typ fem-sju) för extra sötma, men det gör man helt som man vill och enligt sin egen preferens när det kommer till sötma. 

Jag får ofta frågan om vad jag använder min hälsosamma chokladkräm/"nutella" till. Vad kan man INTE använda den till? För det första är ett hett tips att bara stoppa ner en stor sked i burken och äta som den är. Ljuvligt. Andra tips är som topping eller som tillbehör till mellanmål. Då tänker jag på exempelvis till gröt, pannkakor och att doppa frukt i. Och så givetvis till bakning! Att toppa denna chokladkräm på en kaka eller ha som fyllning i en tårta, är verkligen inte fy skam.

Chokladkrämen bör förvaras i kyl, men äts gärna rumstempererad då den stelnar i kyla. Låt en del stå framme ett tag, eller värm en kort, kort stund i mikron.

Tips: om du köper produkter från LUBFoods (där N!ck's och Sukrins produkter är samlade), ange koden "bakasockerfritt", så får du 10% rabatt.



Hälsosam ”Nutella” med smält choklad //Baka Sockerfritt




Hälsosam ”Nutella” med smält choklad - 1 liten burk

100 gram hasselnötter, rostade utan skal
50 gram N!ck's dark chocolate
2 msk Sukrin fiber sirup clear
1 ½ msk kokosolja
1 krm vaniljpulver
ev. extra sötning såsom N!ck's stevia drops eller Sukrin

Mixa samman nötterna. Smält choklad tillsammans med kokosolja (jag kör 30 sekunder i mikron) och rör om tills chokladen smält. Rör ner alla ingredienser i nötterna och mixa till en slät konsistens. Söta efter smak. Förvaras i kyl, men äts gärna rumstempererad.





Hälsosam ”Nutella” med smält choklad //Baka Sockerfritt

Hälsosam ”Nutella” med smält choklad //Baka Sockerfritt

Baka till chokladbollens dag!

on onsdag, 10 maj 2017.

I morgon är det chokladbollens dag. Hurra! Väl värt att firas, för vem gillar inte chokladbollar? Här nedan tipsar jag om sex härliga chokladbollsrecept. Hoppas ni finner lite härlig chokladbollsinspiration :)



Min variant på "Delicatobollar" - utan tillsatt socker










Arraksbollar - här sötade med färska dadlar





Chokladbollar med pekan. Två smaker som är ljuvliga tillsammans!










Havrebollar - som en ljus, och lite krämigare, chokladboll


Kamera trasig!

on onsdag, 10 maj 2017. Posted in Entreprenörskap

Jag blir så ledsen. Min kamera är trasig. Det verkar vara slutaren som gått sönder, och jag har till och med köpt nya skruvmejslar för ett par hundra för att kunna öppna upp botten och försöka åtgärda felet (efter att noga googlat och läst på givetvis). Men utan större resultat, tyvärr.

Nu är det här en gamal kamera utan större värde, så där är det ingen fara. Men det hela är ju rätt tidskrävande och ansträngande. Så min plan är att helt enkelt köpa en begagnad likadan. Det är förmodligen inte det smartaste, men det känns helt enkelt rätt att följa minsta motståndets lag, eller vad man ska säga. Bara byta ut kamerahuset :)

Jag känner mig smått handikapad utan min kära kamera! Den och datorn är ju mina "stora tillgångar" och måsten i mitt arbete! Utan kamera blir det inget nytt material. Nu har jag visserligen även en "vardagsbloggkamera", men bilderna blir inte i närheten lika bra. 

 
 

Matbloggstoppen