• Banoffee Pie
    Banoffee Pie
  • Chokladbitar med jordnötssmör, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Chokladbitar med jordnötssmör
  • Chokladbollar med kokos och dadlar
    Chokladbollar med kokos och dadlar
  • Chokladsufflé, mejerifri
    Chokladsufflé, mejerifri
  • Cookie dough fudge
    Cookie dough fudge
  • Dammsugare, low carb
    Dammsugare, low carb
  • Devil’s food muffins, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Devil’s food muffins
  • Fudgebrownie med mandelsmör //Baka Sockerfritt
    Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria pannkakor
    Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötsfudge
    Jordnötsfudge
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
    Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar, glutenfria och utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Kolasnittar
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
    Krämig lakritsglass med brynt smör
  • Fröknäcke, low carb //Baka Sockerfritt
    LCHF-knäcke
  • Marjas Peanut butter cups
    Marjas Peanut butter cups
  • Peanut butter caramel brownie //Baka Sockerfritt
    Peanut butter caramel brownie
  • Salted caramel brownie
    Salted caramel brownie
  • Hälsosamma Sarah Bernhardt utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Sarah Bernhardt
  • Snickers
    Snickers
  • Hälsosamma Twix
    Twix, hälsosamma

Kardemummatoppar

on fredag, 06 april 2018. Posted in LCHF/low carb

Kardemummatoppar utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 

 

Snart är det äntligen helg igen! Visserligen jobbar jag lite varje dag - oavsett vardag eller helg - men visst finns det något mysigt över helgen i alla fall. Denna gång har vi en obokad helg. Mycket ovanligt och nästan lite märkligt. Vi hänger nog mest runt och leker, äter gott och... städar. Tråkigt att det där med städning ständigt återkommer.

Baka något gott vill jag också hinna med! Till dig som känner detsamma kan jag tipsa om mina kardemummatoppar, vilket är kokostoppar smaksatta med kardemumma. Väldigt gott måste jag säga! Kokostopparna är saftiga och dessutom doppade i smält choklad.

 
 
Kardemummatoppar utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 


Kardemummatoppar - 8 stycken

1 ägg
20 gram smör
2 ½ dl riven kokos
2 msk grädde
1 - 1 ½ msk sukrin melis
1 msk fibersirap clear
1 ½ krm kardemumma, malen

50 gram choklad, utan tillsatt socker

Sätt ugnen på 150 grader. Koka upp smör, fibersirap och grädde och låt sjuda under fem minuter. Vispa upp ägget något. Mixas kokos till en mer finmalen konstisens med en mixer under några sekunder. Blanda alla ingredienser med varandra. Forma toppar av massan på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 18-20 minuter, eller tills kokostopparna är fasta och börjar ta färg. Se noga till att de inte bränns, och lägg då över en bit folie. Låt svalna.

Smält choklad försiktigt, tillsätt eventuellt lite olja för att få den mer lätthanterlig. Doppa botten av varje kokostopp och låt stelna på bakplåtspapper.

 

 

 

Kardemummatoppar utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

"Delicatobollar" utan tillsatt socker

on torsdag, 05 april 2018. Posted in Baka utan spis, GI

"Delicatobollar" utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt 
 
 
 
 
Till vår lilla påskresa hade jag bakat min variant på delicatobollar att ta med och ge bort. Så gott och förhoppningsvis uppskattat! Jag gjorde en hel låda full - och dessutom sparade jag några att ha hemma till mig själv också. Jag kan ju inte ge bort alla godbitar!
 
Jag vispar sönder havregrynen i chokladbollsdegen med elvisp för att få en mer "len" konsistens såsom delicatobollar har. Och givetvis ha jag smaksatt rejält med kaffe. Jag valde att dekorera chokladbollarna både med riven kokos och hackade mandelspån.
 

 
"Delicatobollar" utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Hälsosamma "delicatobollar" - ca 25 stycken

130 gram smör
5 dl havregryn
ca 1 1/3 dl sockerersättning
ca 4 msk kaffe
ca 3 msk kakao
2 krm vaniljpulver
ev. mer vätska 
riven kokos att dekorera med


Lägg alla ingredienser i en bunke. Vispa med elvisp för att ”slå sönder” grynen och för att få konsistensen slätare (går att blanda på vanligt vis också). Använd ingredienser efter smak, och tillsätt så mycket kaffe som önskas (smak och konsistens). Rulla degen till bollar och rulla i riven kokos.

 

 
 
 
"Delicatobollar" utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
"Delicatobollar" utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
"Delicatobollar" utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
"Delicatobollar" utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Glutenfria syltgrottor

on onsdag, 04 april 2018. Posted in LCHF/low carb

Glutenfria syltgrottor utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 

 

 

Syltgrottor - den klassiska småkakan som jag kan gissa att de flesta har bakat! Just syltgrottor är en av mina favvosmåkakor och något som jag bakat ända sedan lågstadiet (om och om igen). När jag var liten bakade jag "på klassiskt vis", men sedan jag började med baka sockerfritt har jag valt bort gluten och tillsatt socker i dessa. Och de blir banne mig lika goda för det!

Kakdegen har en bas av mandelmjöl och hallonfyllningen görs enkelt genom att blanda hallon (jag kör frysta som fått tina) med sockerersättning. Annars går det finfint att använda färdig sylt som fyllning (finns utan tillsatt socker). Kakorna blir perfekt till eftermiddagsfikat eller barnkalaset!
 

 

Glutenfria syltgrottor utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Syltgrottor - 8 stycken

30 gram smör
1 dl mandelmjöl
1 - 1 ½ msk sockerersättning
1 msk kokosmjöl
1 tsk fiberhusk
1 krm vaniljpulver

Hallonfyllning:
30 gram hallon
1 tsk sockerersättning


Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser förutom den till hallonfyllningen). Tillsätt smöret och blanda till en deg. Rulla åtta bollar av degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tryck en grop i varje boll. Mosa hallon och tillsätt lite sötning. Fördela hallonfyllningen i alla gropar. Grädda mitt i ugnen i ca 18 minuter. Låt svalna.

 

 

 

Glutenfria syltgrottor utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Min påsk!

on onsdag, 04 april 2018. Posted in Föräldralivet

Nu var det ett par dagar sedan det var påsk och jag tycker att det har varit skönt att det har varit fyra lediga/röda dagar på raken eftersom då blir generellt arbetsmängden mindre (mindre mail exempelvis). Dock så får jag mycket mindre arbetstid samtidigt som en hel del jobb fortfarande måste göras (blogginlägg, material etc). Lite stressigt. Nu har hur som helst vardagan återgått och idag är veckans enda "riktiga" jobbdag - även om jag jobbar lite varje dag.
 
Tyvärr var familjen lite krasslig över påsk. Artur kände sig hängig och Vincent och Aline var snoriga. Därför fick jag både ställa in en tjejträff som jag sett fram emot länge för att ta hand om barnen så Artur kunde vila upp sig. Om man får vara lite ego för en stund kändes det himlans tråkigt, för jag hinner väldigt sällan träffa vänner nu förtiden.
 
Vi bestämde också att inte sova bort över påsk vilket först var tanken, utan bara åka bort över dagen på själva påskafton. Vi åkte till Arturs pappas landställe som vi gör varje påsk. Eftersom vi har två barn valde vi att hyra bil istället för att åka tåg. Tyvärr fick vi en väldigt liten bil som vi hämtade upp i tjotahejti (vi var lite sent ute med bilhyrandet), vilket resulterade i att baksätet endast kunde få plats med två bilbarnstolar och därmed fick båda föräldrarna sitta framme. Ej att rekommendera med två småbarn. Jag tror jag satt mer utan säkerhetsbälte än med ärligt talat. Fruktansvärt stressframkallande och jag svor att aldrig åka bil med småbarn igen.
 
Väl framme (försenade givetvis) åt vi en lunch ute och kikade på kossor. Vincent älskar djur! På dera landställe lektes det och efter en påskmiddag åkte vi hem. Som tur är skriktes det inte lika mycket under den turen och vi kom hem välbehållna. Intensiv dag, men trevlig trots allt!
 
 
 

Peanut butter caramel brownie

on tisdag, 03 april 2018. Posted in LCHF/low carb

Peanut butter caramel brownie, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
Inlägget innehåller annonslänkar från Bodystore
 

 
Ibland ser jag en bild på något eller ögonen landar på en viss typ av recept som jag bara känner att "DEN MÅSTE JAG HA/GÖRA (och varför har jag inte gjor det tidigare?)"! Och precis så gick det till när jag kom på att jag bara måste skapa en peanut butter caramel brownie. Jag nästan lite dreglade av tanken och hade genast en bild av hur slutresultatet skulle se ut.
 
Och just resultatet är det ni ser här! En otroligt god skapelse i tre lager med den härliga smakkombinationen choklad, karamell och jordnötssmör. Jag tror inte jag behöver säga mycket mer än så! För alla förstår väl att sådana goda smaker inte kan bli annat än en dröm tillsammans. 
 
Brownien toppade jag även med hackad choklad, pumpafrö och lite riven kokos. Hade jag inte glömt att köpa salta jordnötter för femte gången i rad hade jag toppat chokladöverdraget med detta.
 

 
Peanut butter caramel brownie, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 

 

 

Peanut butter caramel brownie - 8 till 10 rutor

Brownie:
70 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
70 gram smör
2 ägg
1 dl mandelmjöl
3 msk sockerersättning
2 msk kokosmjöl
1 krm vaniljpulver

Karamell- och jordnötslager:
1 ½ dl vispgrädde
1 dl jordnötssmör (osötat)
3 msk fibersirap gold

Chokladöverdrag:
50 gram choklad, utan tillsatt socker
10 gram smör
sötning efter smak


Brownie

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och chokladen. Blanda alla torra ingredienser och rör ner ägg och chokladsmöret. Häll browniesmeten i en brödform (ca 1,5 liter) klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.

Karamell- och jordnötslager
Koka upp grädde och fibersirap gold. Sjud under omrörning i ca 50 minuter tills massan tjocknat. Rör ner 1 dl jordnötssmör. Fördela ovanpå brownien. Låt stelna i kylskåp.

Chokladöverdrag
Smält choklad och smör. Söta efter smak. Fördela chokladen ovanpå karamellagret. Låt stelna och skär i bitar.

 

 

 

Peanut butter caramel brownie, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Peanut butter caramel brownie, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Peanut butter caramel brownie, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Peanut butter caramel brownie, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Peanut butter caramel brownie, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt