• Banoffee Pie
    Banoffee Pie
  • Chokladbitar med hallon och lakrits
    Chokladbitar med hallon och lakrits
  • Chokladkolatårta med hasselnötsbotten
    Chokladkolatårta
  • Chokladsufflé, mejerifri
    Chokladsufflé, mejerifri
  • Chokladtårta med smak av sommar
    Chokladtårta med smak av sommar
  • Dammsugare, low carb
    Dammsugare, low carb
  • Enkel cheesecakedessert med hallon //Baka Sockerfritt
    Enkel cheesecakedessert med hallon
  • Glutenfri gräddtårta utan tillsatt socker
    Glutenfri gräddtårta
  • Glutenfria pannkakor
    Glutenfria Pannkakor
  • Gräddtårta
    Gräddtårta
  • Havreplättar, veganska
    Havreplättar, veganska
  • Jordgubbsglass på pinne
    Jordgubbsglass på pinne
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
    Krämig lakritsglass med brynt smör
  • Nyttiga Kärleksmums
    Kärleksmums
  • Marjas Peanut butter cups
    Marjas Peanut butter cups
  • No bake Chokladmoussepaj
    No bake Chokladmoussepaj
  • Päronpinnglass utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Päronpinnglass
  • Salted caramel brownie
    Salted caramel brownie
  • Hälsosamma Twix
    Twix, hälsosamma
  • Våfflor med banan
    Våfflor med banan

Chocolate chip oatmeal bars

on söndag, 18 juni 2017. Posted in GI

De här havrebarerna med choklad blev riktigt bra! Jag använder dom just nu som snacks framför serien Girls på kvällen. Barerna har en bas av havregryn och mandelsmör och är toppad med grovhackad choklad! För ett veganskt alternativ används en vegansk choklad (vilket de flesta mörka choklader är) samt vegansk mjölkdryck såsom soja- eller havremjölk. Konsistensen på barerna är lite halvseg och det är perfekt mot den crunchiga chokladtoppingen!

Vilket fint väder vi haft i helgen! Artur har målat om ett par rum i vår lägenhet, så vi har spenderat en stor del av helgen hos Vincents farfar (som lägligt nog var bortrest). Vincent och jag har lekt maaassor! I sandlådor, vid vattnet, på förskolor etc. Länge sedan jag hade så långa lekdagar. Phu!

 
 
Chocolate chip oatmeal bars (glutenfri, utan tillsatt socker) //Baka Sockerfritt

  

 

Chocolate chip oatmeal bars - 5 bitar

40 gram choklad, utan tillsatt socker
1 ½ dl havregryn
1 dl mandelsmör
4 msk mjölk
2 msk sötningsströ
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
½-1 krm salt


Sätt ugnen på 175 grader. Mixa havregryn med en stavmixer. Tillsätt övriga ingredienser, förutom choklad, och mixa tills allt blandats. Klä en 1,5 liter brödform med bakplåtspapper och tryck ut degen i botten. Bovhacka choklad och fördela över. Tryck ned chokladbitarna något. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna och skär i bitar.

 
 
 
 
Chocolate chip oatmeal bars (glutenfri, utan tillsatt socker) //Baka Sockerfritt
 
Chocolate chip oatmeal bars (glutenfri, utan tillsatt socker) //Baka Sockerfritt
 
Chocolate chip oatmeal bars (glutenfri, utan tillsatt socker) //Baka Sockerfritt
 
Chocolate chip oatmeal bars (glutenfri, utan tillsatt socker) //Baka Sockerfritt
 
Chocolate chip oatmeal bars (glutenfri, utan tillsatt socker) //Baka Sockerfritt

 

Baka till midsommar - 8 smarriga recept!

on lördag, 17 juni 2017.

Om mindre än en vecka är det midsommar! Hur ska ni fira (om ni nu firar)? Vi ska åka till Vincents farmor (utanför Flen) över fredag till söndag. Jag hoppas verkligen att vädret blir bättre än det traditionella "10 grader och regn"-vädret. Jag hoppas också att ingen bebis väljer att komma ut i förtid.

Hur som helst vill jag komma med midsommarinspiration i receptväg! En härlig sommartårta, fräsch dessert och/eller mumsig kaka är nästan ett måste dagen eller helgen till ära. Nedan listar jag åtta tips på passande bakverk och desserter!
 
 
 
 
 
Chokladtårta med smak av sommar
 
 
 
 
 
Ljuvlig gräddtårta'
 
 
 
 
Banan- och blåbärskaka
 
 
 
Glutenfri kladdkaka (utan mjöl)
 
 
Glutenfri kladdkaka
 
 
 
Brownie utan mjöl (mejerifri)
 
 
Brownie utan mjöl
 
 
 
 
 
 
 
 
Ricottadessert med jordgubbsrippel
 
 
 
 
 
Hallonpannacotta

 

Ljuvlig sommardessert - Vaniljdessert med rabarberkompott

on fredag, 16 juni 2017. Posted in GI

Skåda en fantastiskt sommardessert - Vaniljdessert med rabarberkompott! Detta blir ett minst sagt perfekt tillskott till midsommar, om ni frågar mig.

Desserten består utav tre delar. Gräddelen är enkelt gjord med vanlig vispad grädde som sötas efter smak och smaksätts med vanilj. Denna mjuka och vaniljsmakade grädde bryts perfekt av mot den lite syrligare och fräscha rabarberkompotten (smaka av med extra sötning). Sist men absolut inte minst har vi "crunchet" som bidrar med en annan konsistens än det mjuka och fluffiga som grädde respektive kompott har. Som crunch använder jag mina havreflarn. Det går givetvis bra att använda en annan sorts småkaka för den som önskar.
 
Receptet nedan räcker till två personer, men det går givetvis bra att öka mängden ingredienser för fler portioner!
 
 
 
Vaniljdessert med rabarberkompott, glutenfritt, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Vaniljdessert med rabarberkompott - 2 portioner

Rabarberkompott:
50 gram rabarber i bitar
2 msk vispgrädde
½ msk fibersirap clear
ev. extra sötning

Gräddfyllning:
1 dl vispgrädde
½ msk sötningsströ
½ krm vaniljpulver

Crunch:
havreflarn (går bra med annan kaka)


Rabarberkompott
Skala stjälken och skär rabarbern i tunna skivor. Lägg alla ingredienser i en kastrull och sjud i ca 10 minuter. Rör om då och då. Låt svalna under några minuter.

Gräddfyllning
Vispa grädden löst (eller till önskad konsistens) tillsammans med sötning och vanilj. 

Fördela grädden i två små glas. Toppa med rabarberkompott och smula till sist över bitar av havreflarn.

 

 

Vaniljdessert med rabarberkompott, glutenfritt, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Vaniljdessert med rabarberkompott, glutenfritt, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt 

Choklad- och hallonpannacotta

on torsdag, 15 juni 2017. Posted in LCHF/low carb

 
 
Sponsrat samarbete med N!ck's och Sukrin
 
 
 
Något av det bästa jag vet just nu är att göra och ta fram nya, härliga och fräscha recept på somriga desserter. Det känns liksom som om sommaren är för kort och dyrbar för att inte maxa dessa ljuvliga - och goda - efterrätter. Givetvis gör jag de flesta av mina utan tillsatt socker och delar med mig av de lyckade resultaten här på bloggen!
 
En av dessa lyckade skapelser är denna choklad- och hallonpannacotta! Ojoj, vad den blev bra. Ni måste nästan testa själva! Pannacottan består av två lager, ett med smak av choklad och ett med hallon (förstås). Receptet har en "grundpannacotta" vilken delas upp i två delar. Den ena blandas med N!CK'S Chocodrink som är ett suuupergott chokladdryckspulver helt utan tillsatt socker (men som man kan ha till mycket annat än "bara" varm och kall chokladdryck som ni ser), medan den andra blandas med mosade hallon (plus gärna lite extra sötning i form av Sukrin).
 
Det här blir en perfekt dessert att avsluta sommarmiddagarna med! Och passar givetvis också bra till en lyxig fika. Här hemma åt Vincent och Artur upp nästan allt, så jag fick knappt något kvar!
 
Jag har fått möjlighet att erbjuda en rabatt på produkter från LUBFoods där N!ck's och Sukrins produkter är samlade. Ange koden "bakasockerfritt", så får du 10% rabatt.
 
 
 

Choklad- och hallonpannacotta, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt 

 
 

Choklad- och hallonpannacotta - 2 till 3 portioner

1 gelatinblad
30 gram mosade hallon
2 ½ dl vispgrädde
1 ½ msk N!CK'S Chocodrink (chokladdryckspulver)
½ - ½ msk Sukrin

Lägg gelatinbladet i kallt vatten i fem minuter. Koka upp grädden och rör ner ½ msk Sukrin. Ta bort från plattan. Krama ut vattnet ur gelatinbladet och rör ner tills det löst upp sig. Ta undan 3/4 dl av grädden och blanda ner 30 gram mosade hallon och ½  msk sukrin. I den större delen vispas chocodrink noga ner. 

Fördela chokladdelen i glas. Hallondelen förvaras separat. Låt stå kallt i några timmar tills chokladpanacottan är så fast att man kan fördela hallondelen ovanpå. Rör hallonpannacottan ”mjuk” med en sked så att den går att fördela ovanpå chokladpannacottan. Låt stå ytterligare ett par timmar (eller över natten). Toppa gärna med bär!

 
 
 
 
 
 

 

Förlossningsbrev

on torsdag, 15 juni 2017.

Veckorna går och jag har bara en och en halv månad kvar till beräknat förlossningsdatum. Scaaaary. Jag känner mig inte riktigt redo än! I alla fall inte om jag inte får en extra timme på dygnet som jag kan få använda som jag själv behagar :) Hur ska man hinna med två barn när man knappt hinner med ett, haha... Kanske lär sig Vincent att leka lite själv om vi har tur! Eller äta själv. Eller sova. 

Hur som helst är det hög tid att knåpa ihop det där förlossningsbrevet. Vid nästa barnmorskebesök ska det nämligen skrivas in! Givetvis vill jag ha det klart för mig innan dess. Eftersom jag genomgått en förlossning tidigare vet jag i alla fall lite hur jag vill ha det. Sedan är jag ödmjuk inför att allt jag skriver kan komma att ändras. Dessa punkter funderar jag på att ha med som det ser ut nu:
 
 
 
Jag vill snabbt komma in på förlossningen och inte bli hänvisad
I och med att allt gick väldigt snabbt med Vincent är jag rädd att jag som omföderska ska få föda hemma/i hissen/bilen. Eftersom jag vet att det är kris i förlossningen finns det stor risk att det dröjer innan man generellt får komma in, så denna punkt måste TYDLIGT stå i mina journaler.
 
Jag vill ha mycket information om vad som händer
Jag vill alltid veta mycket om allt. Prata inte över huvudet på mig tack!
 
Jag vill om möjligt undvika epidural
Innan första förlossningen ville jag ha all smärtlindring. Men eftersom det gick så smidigt med Vincent utan bedövning skulle jag gärna vilja köra utan epidural igen. Jag har förstått att det annars kan stanna upp förloppet och ta bort krystvärkarna. Med Vincent jobbade kroppen automatiskt och jag behövde inte tänka på hur jag skulle göra. Gör det för ont så vill jag givetvis ha epidural! Och lustgas testar jag gärna. Det blev aldrig av tidigare.
 
Jag tar gärna emot förslag och tips
Typ ställningar och sådant som hjälper mig igenom det hela.
 
Jag vill inte bli sydd av en student
Det blev helt enkelt inte så bra förra gången. 
 
Sen avnavling
Vänta gärna med att klämma åt/klippa navelsträngen (MINST tre minuter).
 
Sådant som fungerade bra förra gången
- Att hänga på något och göra sig tung är en bra ställning att ta emot krystvärkar i.
- Varma handdukar/varma material lindrar bra och minskar risk för att spricka. 
- Jag födde på förlossningspall.
 
 
Något ni tipsar om som jag bör tänka på att inkludera?
 
 
 
 
Förlossningsbrev

 

Matbloggstoppen