• Banoffee Pie
    Banoffee Pie
  • Brownie med hallon
    Brownie med hallon
  • Chokladbitar med hallon och lakrits
    Chokladbitar med hallon och lakrits
  • Chokladkolatårta med hasselnötsbotten
    Chokladkolatårta
  • Chokladsufflé, mejerifri
    Chokladsufflé, mejerifri
  • Chokladtårta med smak av sommar
    Chokladtårta med smak av sommar
  • Dammsugare, low carb
    Dammsugare, low carb
  • Enkel cheesecakedessert med hallon //Baka Sockerfritt
    Enkel cheesecakedessert med hallon
  • Glutenfri gräddtårta utan tillsatt socker
    Glutenfri gräddtårta
  • Glutenfria pannkakor
    Glutenfria Pannkakor
  • Gräddtårta
    Gräddtårta
  • Jordgubbsglass på pinne
    Jordgubbsglass på pinne
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
    Krämig lakritsglass med brynt smör
  • Nyttiga Kärleksmums
    Kärleksmums
  • Marjas Peanut butter cups
    Marjas Peanut butter cups
  • No bake Chokladmoussepaj
    No bake Chokladmoussepaj
  • Päronpinnglass utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Päronpinnglass
  • Salted caramel brownie
    Salted caramel brownie
  • Hälsosamma Twix
    Twix, hälsosamma
  • Våfflor med banan
    Våfflor med banan

Glutenfri mazarinäppelkaka

on söndag, 06 augusti 2017. Posted in Baka med frukt

Till alla äppelkakefantaster där ute är mitt tips att testa på denna hälsosamma äppelkaka. Riktigt god är den med sin milda mazarinsmak (bittermandelarom)! Konsistensen tycker jag blev både saftig och luftig (blir lite extra luftig tack vare rismjölet). Som pricken över i:et har jag penslat äppelkakan med smält smör, kanel och lite extra sötning. Penslingen ger också en fin färg (från kanelen)! Äppelkakan serveras gärna med en klick grädde (gärna något sötad och smaksatt med vanilj). 

  

 
Glutenfri mazarinäppelkaka //Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Glutenfri mazarinäppelkaka

2 ägg
1 litet äpple
35 gram smör
1 ½ dl mandelmjöl
3 msk havremjöl
3 msk rismjöl
2 msk sötningsströ
1 tsk bakpulver
ca 1 krm vanilj
ca 4 droppar bittermandelarom

Valfri pensling:
10 gram smör
½ tsk sötningsströ 
1 krm kanel

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ägg, bittermandelarom och sötning pösigt med elvisp. Blanda alla torra ingredienser och rör tillsammans med smör ner detta i äggvispet. Klä en liten brödform (ca 8X18) med bakplåtspapper och fördela i smeten. Skär ett litet äpple i tunna klyftor och tryck ned på kakan. 

Valfritt: Smält smör och blanda med kanel och extra sötning. Pensla ovanpå den ogräddade kakan.

Grädda kakan mitt i ugnen i ca 18 minuter. Den får gärna vara lite kladdig i mitten för att bli extra saftig. Servera gärna med grädde som smaksatts med vanilj.

 
 
 
 
Glutenfri mazarinäppelkaka //Baka Sockerfritt
 
Glutenfri mazarinäppelkaka //Baka Sockerfritt

 

Superenkelt godis - Chokladdoppade bananslantar

on lördag, 05 augusti 2017. Posted in Mellanmål, Baka med frukt, Baka utan spis

Världens mest lättgjorda lördagsgodis måste vara detta. Eller i alla fall hamna på någon topplats. Chokladdoppade bananer! Eller bananslantar/skivor i detta fall. Frys in bananslantar, doppa därefter i smält choklad och om önskas toppa med diverse topping/dekoration som choklad, riven kokos, hackade fröer/nötter. Mumsigt värre!

Hoppas ni alla får en fin helg! Igår natt fick jag frossa och förmodligen mjölkstockning, men redan på morgonen kände jag mig mycket bättre. Det är galet att man ska behöva vara med om så mycket. Räcker det liksom inte med en förlossning? Idag ska en väns familj komma över på fika och för första gången se lillan. Ska bli så trevligt!

 
 
 
Superenkelt godis - Chokladdoppade bananslantar
 
Superenkelt godis - Chokladdoppade bananslantar
 
Superenkelt godis - Chokladdoppade bananslantar

Hallon- och blåbärsmuffins med smul

on fredag, 04 augusti 2017. Posted in LCHF/low carb

Dagarna är intensiva här hemma. Även fast vi knappt gör någonting känns det som, så är det ett fasligt sjå. Vi har en riktigt matglad liten nykomling som tur är (eller om hon bara vill "snutta"), men det gör samtidigt att hon hela tiden vill vara fastklistrad vid mig. Det gjorde att vi introducerade napp lite tidigare än först tänkt, och det har underlättat hittills!

Denna fredag passar jag på att visa er ett perfekt helgbak - hallon- och blåbärsmuffins med smul. Muffinssmeten är svagt smaksatt med kanel och så har jag tillsatt både hallon och blåbär i smeten. Sist men inte minst är muffinsen toppade med ett "smul".
 
Muffinsen innehåller hasselnötsmjöl, vilket jag denna gång gjorde själv genom att mixa hasselnötter. Detta går bra att byta ut mot mandelmjöl.
 
 
 
Hallon- och blåbärsmuffins med smul, glutenfritt, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Hallon- och blåbärsmuffins med smul – 4 stycken

Muffins:
40-50 gram hallon och blåbär 

40 gram smör
2 ägg
1 dl mandelmjöl
½ dl hasselnötsmjöl
½ dl mjölk
2 msk kokosmjöl
2 msk sötningsströ
1 tsk bakpulver
2 krm kanel

Smulöverdrag:
15 gram rumsvarmt smör

3 msk mandelmjöl
2 msk hasselnötsmjöl
2 tsk sötningsströ
2 krm kanel

Muffins
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt ägg, mjölk och smör. Fördela smeten i muffinsformar. Rör försiktigt ner bären (jag använder frysta som fått tina) eller tryck ner bären i varje muffins.

Smulöverdrag
Blanda de torra ingredienserna med rumsvarmt smör. Strö över smulet på muffinsen. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter.

 
 
 
 
Hallon- och blåbärsmuffins med smul, glutenfritt, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Hallon- och blåbärsmuffins med smul, glutenfritt, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Hallon- och blåbärsmuffins med smul, glutenfritt, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Förlossningsberättelse (del 2)

on torsdag, 03 augusti 2017.

Häromdagen skrev jag om början av min förlossning. Här kommer fortsättningen!

---
 
Denna gång testar jag på lustgasen (körde enbart profylax med Vincent) och jag tycker att den hjälpte mig bra! Det tog några gånger att få in knycken, men jag upplever att den tog udden av topparna. Artur står givetvis bredvid mig hela tiden. Runt 04.10 undersöker dom mig igen och säger att huvudet är helt nere och att jag kan krysta när jag vill. Att krysta är en helt annan smärta än värkarna och på något vis är det skönt att själv få ta i. Samtidigt som det gör väldigt ont förstås. Efter bara några krystningar/krystvärkar (kanske fem?) känner jag att hon är på väg ut. Fy i helvete vad ont det gör! Speciellt när man ska pausa mitt när huvudet ska ut. Artur har aldrig hört så många svordomar från mig tidigare!
 
04.26 kom lilla A ut och hon skrek på direkten. Allt gick väldigt bra! Jag sprack knappt och behövdes inte ens sy, vilket jag är fantastiskt glad och tacksam över (samt förvånad). Hon vägde 3700 gram, var 50 cm och hade ett huvudomfång på 34 cm. Rejält mycket tyngre än sin storebror som inte ens vägde 3 kg när han kom!
 
Alla som har fött barn vet att det inte slutar där. Man ska undersökas, magen ska tryckas på, moderkakan ska krystats ut etc. Men allt detta gick bra och vi båda hade fina värden. Och lillan började amma nästan på en gång. Så fick vi såklart även in den berömda brickan med smörgåsar! Det är en härlig känsla och en slags målbild tycker jag.
 
Vid sex någongång åkte vi till BB-hotellet (jag på rullstol med lillan i famnen). Det var över förväntan och kändes som ett riktigt hotell. Det fanns en reception, kiosk och maten var väldigt bra. Jag gillad speciellt frukostbuffén! Till min stora lycka fanns det brie där. Behöver jag säga vad min frukost till stor del bestod av? Äntligen kan jag äta alla ostar jag saknat så mycket!
 
Eftersom alla tester på bebisen och mig såg bra ut, valde vi att åka hem under sen eftermiddag samma dag. Jag kände att det inte var rätt att lämna Vincent under en längre tid än nödvändigt. Och det kändes väldigt skönt att samla hela familjen!
 
 
 
Förlossningsberättelse

Powerbollar med choklad

on torsdag, 03 augusti 2017. Posted in Baka med frukt, GI

Ett härligt mellanmål eller godis för både stora och små är chokladbollar. Dessa passade jag på att göra innan förlossningen som snacks till Vincent - han tycker nämligen att chokladbollar i allmänhet är väldigt gott! Smidigt att ha ett gäng hemma i kylen att bara kunna ta av. 

Denna variant är med mandlar, kokos och frön som bas. Det ger bra näring och mättar länge. Sötat har jag gjort med färska dadlar. Behöver jag säga att de gick åt här hemma? Både jag, Artur och Vincent gillade dom!
 
 
 
Powerbollar med choklad //Baka Sockerfritt

  

 

Powerbollar med choklad - 15 stycken

120 gram färska dadlar, urkärnade
1 dl mandlar
½ dl solrosfrö
½ dl riven kokos
3 msk kakao
2 msk kaffe
1-2 krm vaniljpulver
ev. extra valfri sötning


Mixa mandlar, solrosfrö och riven kokos till en finmalen konsistens. Blanda med resterande ingredienser noga (antingen med en mixer eller för hand). Forma till bollar och rulla i exempelvis riven kokos. Förvara i kyl.

 
 
 
 
Powerbollar med choklad //Baka Sockerfritt
 
Powerbollar med choklad //Baka Sockerfritt
 
Powerbollar med choklad //Baka Sockerfritt
Matbloggstoppen