• Banoffee Pie
    Banoffee Pie
  • Chokladbitar med hallon och lakrits
    Chokladbitar med hallon och lakrits
  • Chokladbollar med brynt smör
    Chokladbollar med brynt smör
  • Chokladkolatårta med hasselnötsbotten
    Chokladkolatårta
  • Chokladsufflé, mejerifri
    Chokladsufflé, mejerifri
  • Dammsugare, low carb
    Dammsugare, low carb
  • Enkel cheesecakedessert med hallon //Baka Sockerfritt
    Enkel cheesecakedessert med hallon
  • Fudgebrownie med mandelsmör //Baka Sockerfritt
    Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfri gräddtårta utan tillsatt socker
    Glutenfri gräddtårta
  • Glutenfri äppelkaka med kanel
    Glutenfri äppelkaka med kanel
  • Glutenfria pannkakor
    Glutenfria Pannkakor
  • Gräddtårta
    Gräddtårta
  • Glutenfria kanelbullar med mandel och bovete
    Kanelbullar med mandel och bovete
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
    Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
    Krämig lakritsglass med brynt smör
  • Nyttiga Kärleksmums
    Kärleksmums
  • Marjas Peanut butter cups
    Marjas Peanut butter cups
  • Salted caramel brownie
    Salted caramel brownie
  • Hälsosamma Twix
    Twix, hälsosamma
  • Våfflor med banan
    Våfflor med banan

Scones med saffran

on söndag, 08 oktober 2017. Posted in Frukost

För alla er där ute som precis som jag vill höja höstmyskänslan ett snäpp rekommenderar jag att baka saffransscones! De är saftiga och har en fin, härlig saffranssmak. Jag älskar att baka med saffran, så jag vill verkligen passa på att använda denna ljuvliga krydda nu och fram till jul! Servera gärna sconsen med någon slags blåbärssylt (utan tillsatt socker) - blåbär och saffran passar grymt bra ihop!

Ha nu en ljuvlig söndag! Jag är för tillfället "ensam" hemma med Aline. Jag hoppas det är regnuppehåll under dagen så att vi kan bege oss ut för en uppfriskande höstpromenix :)

 

Glutenfria scones med saffran //Baka Sockerfritt

 



Scones med saffran - 4 stycken

2 ägg
1 dl mandelmjöl
½ dl rismjöl
½ dl pofiber
2 msk mjölk (eller dylikt)
½ msk fiberhusk
½ msk sötningsströ
1 tsk bakpulver
½-1 krm salt
½ krm saffran

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggen pösigt. Tillsätt övriga ingredienser och låt degen stå under några minuter. Forma scones med en sked på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.

 

 

Glutenfria scones med saffran //Baka Sockerfritt

Glutenfria scones med saffran //Baka Sockerfritt

Hasselnötskakor

on lördag, 07 oktober 2017. Posted in LCHF/low carb

Jag gjorde för en dryg vecka sedan ett väldigt lyckat och enkelt recept på hasselnötskakor! Recepter kräver få ingredienser och tar inte många minuter att göra. Huvudingredienserna är ägg och hasselnötsmjöl, och så sötar man efter smak. Fiberhusken har jag i för att kakdegen ska hänga ihop bättre, men går förmodligen att utesluta (tillsätt lite extra hasselnötsmjöl då). Hasselnötsmjölet köper jag färdigt från en vanlig mataffär. Jag valde att även smaksätta med lite vaniljpulver och toppa varje kaka med en hel hasselnöt (jag körde också med en bit choklad i ett par kakor)! 

Hoppas ni nu får en underbar helg! Hemma hos oss är det enbart lilla Aline och jag, då pappan och sonen i familjen är bortresta över helgen!

 

Glutenfria hasselnötskakor utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 

 

Hasselnötskakor - 8 stycken

1 ägg
2 dl hasselnötsmjöl
2 msk sötningsströ
1 tsk fiberhusk
ev. 1 krm vaniljpulver
ev. hasselnötter att toppa kakorna med

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa upp ägg lätt och blanda med övriga ingrdienser. Forma till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Om önskas trycks en hasselnöt eller bit choklad ned i varje kaka. Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter.

 


  

Glutenfria hasselnötskakor utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Glutenfria hasselnötskakor utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Glutenfria hasselnötskakor utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Glutenfria hasselnötskakor utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt 

Chocolate chip cookie cake

on fredag, 06 oktober 2017. Posted in LCHF/low carb

Detta recept är något så spännande som en blanding av en kaka och paj! Det hela blir som en gigantisk småkaka som bakas i en pajform i mindre storlek. Jag kallar det Chocolate chip cookie cake då "kakpajen" innehåller massa härlig hackad choklad. 

Förutom choklad har jag i botten av formen fördelat ett lager av jordnötskräm. Ovanpå jordnötsbottnen som har mandelmjöl som bas. Dessutom är degen smaksatt med lite kanel vilket passar superbra i kakan!

Resultatet blev riktigt gott och är dessutom mejerifri (beorende på vilken typ av choklad som används). Kakpajen räcker till ungefär tre portioner.

 

Chocolate chip cookie cake (glutenfri, utan tillsatt socker) //Baka Sockerfritt

 



Chocolate chip cookie cake

Jordnötsbotten:
½ dl jordnötssmör, osötad och saltat
1 msk kokosolja
2/3 msk fibersirap gold/honung

Kakdeg:
1 litet ägg
20 gram grovhackad choklad, utan tillsatt socker
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk kokosolja
1 msk sötningsströ
2 krm bakpulver
2 krm kanel

Jordnötsbotten
Sätt ugnen på 175 grader. Smält kokosolja och blanda med jordnötssmör och sötning. Fördela i botten av en liten pajform, 14 cm i diameter, eller liknande.

Kakdeg
Blanda mandelmjöl, kokosmjöl, sötning, bakpulver och kanel. Smält kokosolja och blanda ner detta tillsammans med ett uppvispat ägg. Blanda sist ner grovhackad choklad. Fördela kakdegen ovanpå jordnötbottnen. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter.

 

 

Chocolate chip cookie cake (glutenfri, utan tillsatt socker) //Baka Sockerfritt

Chocolate chip cookie cake (glutenfri, utan tillsatt socker) //Baka Sockerfritt

Höstiga Pumpapannkakor

on torsdag, 05 oktober 2017. Posted in Frukost, LCHF/low carb

Pumpa tycker jag verkligen hör hösten till. När dagarna blir allt kortare och temperaturen lägre - då börjar jag genast baka massa gott med pumpa/butternutpumpa! Det har en så fin mild smak som dessutom passar utmärkt att kombinera med kryddor som kanel, kardemumma och muskot. Något som passar finfint att laga med pumpa är pannkakor. Ljuvligt! I recepten använder jag pumpapuré som jag enkelt gör genom att koka bitar av butternutpumpa mjuka och därefter mixa till en puré (men det går också bra att köpa färdigt).

Dessa pannkakor påminner om american pancakes då jag har gjort dom små och rätt tjocka. Jag har smaksatt pannkakorna med kanel och sötat smeten en aning (välj valfri sötning). Servera gärna dina pannkakor med bär, valfri grädde och honung/fibersirap!

  

Glutenfria pumpapannkakor //Baka Sockerfritt

 

 

Pumpapannkakor - 1 till 2 portioner (ca 6 små pannkakor)

2 ägg
½ dl pumpapuré
½ dl mjölk/"mjölkdryck"
½ dl mandelmjöl
2 tsk fiberhusk
½-1 tsk bakpulver
½ -2/3 tsk kanel
gärna lite sötning efter smak

Låg alla ingredienser i en bunke och mixa samma med en stavmixer till en slät konsistens. Stek genast pannkakor utav smeten. Servera exempelvis med bär, nötsmör och honung/fibersirap gold.

 

 

Glutenfria pumpapannkakor //Baka Sockerfritt

Glutenfria pumpapannkakor //Baka Sockerfritt

Glutenfria pumpapannkakor //Baka Sockerfritt

Glutenfria pumpapannkakor //Baka Sockerfritt

Matbloggstoppen