• Banoffee Pie
    Banoffee Pie
  • Chokladbitar med hallon och lakrits
    Chokladbitar med hallon och lakrits
  • Chokladkola, utan tillsatt socker
    Chokladkola, utan tillsatt socker
  • Chokladsufflé, mejerifri
    Chokladsufflé, mejerifri
  • Dammsugare, low carb
    Dammsugare, low carb
  • Devil’s food muffins, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Devil’s food muffins
  • Fudgebrownie med mandelsmör //Baka Sockerfritt
    Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria pannkakor
    Glutenfria Pannkakor
  • Hälsosamma semlor, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Hälsosamma semlor
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
    Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar, glutenfria och utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Kolasnittar
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
    Krämig lakritsglass med brynt smör
  • Prinsessemlor
    Prinsessemlor
  • Saffranskola, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Saffranskola, utan tillsatt socker
  • Salted caramel brownie
    Salted caramel brownie
  • Hälsosamma Sarah Bernhardt utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Sarah Bernhardt
  • Glutenfria Semmelmuffins utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Semmelmuffins
  • Hälsosam Semmelwrap, glutenfri
    Semmelwrap
  • Snickers
    Snickers
  • Hälsosamma Twix
    Twix, hälsosamma

Double chocolate honey cookies

on fredag, 02 februari 2018. Posted in GI

Double chocolate honey cookies, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt 

 


När jag gjorde dessa söta kakor undrade jag varför jag inte gjorde "dubbelkakor" oftare! Himla smart att få två kakor i en liksom. Plus krämig chokladkräm på det. I själva kakorna har jag använt honung som sötning och smaksatt med kakao. I chokladfyllningen använder jag smält choklad plus mandelsmör (går att byta ut mot valfritt nötsmör).

Tänk på att kakornas konsistens är rätt spröd när de ännu inte hunnit kallna - så låt de därför stå ett tag innan de rörs på! När kakorna sedan svalnat helt läggs enkelt att lager chokladfyllning på en sidan och så yttligare en kaka ovanpå. Jag dekorerade även mina dubbelkakor med att ringla över smält choklad!

 

Double chocolate honey cookies, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 

 

 

Double chocolate honey cookies - 5 kakor

Honungskakor:
30 gram rumsvarmt smör
2 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
1 ½ msk honung
½ msk kakao
2 krm vaniljpulver

Chokladfyllning:
30 gram mandelsmör, osötad
30 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
ev. extra sötning

Honungskakor
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna med varandra. Tillsätt honung och smör och blanda väl till en kakdeg. Gör bollar av degen, lägg på ett bakplåtspapper och platta ut (det ska bli tio kakor). Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Håll noga koll så inte kakorna blir brända. Låt svalna helt.

Chokladfyllning
Smält chokladen försiktigt. Blanda därefter med mandelsmör och sötning. Fördela fyllningen på undersidan av en kaka och lägg på en annan kaka ovanpå. Låt stelna och förvara i kyl.

 

 

 

Double chocolate honey cookies, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Double chocolate honey cookies, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Glutenfri Hallonbrownie utan tillsatt socker

on torsdag, 01 februari 2018. Posted in LCHF/low carb

Glutenfri Hallonbrownie utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt 

 


Choklad och hallon är en minst sagt omtyckt kombo! De lite syrliga hallonen med dess fräscha smak tycker jag höjer upp vilken brownie som helst ytterligare ett snäpp. I min hallonbrownie har jag smugit ner bären i en len och krämig hallonkräm i brownien. Det bryter av så bra!

Jag tycker att kakan är godast att servera rumstempererad eller ljumen och därför värmer jag upp min bit en kort stund i mikro eller ugn innan servering. Och den går lika bra att servera med som utan en klick grädde!

På bilderna har jag toppat hallobrownien med några extra hallon och smält choklad.

 

Glutenfri Hallonbrownie utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 




Hallonbrownie - 5 bitar

Brownie:
2 ägg
50 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
30 gram smör
2-3 msk sockerersättning
1 ½ msk kakao
½ -1 krm vaniljpulver

Hallonfyllning:
40 gram hallon
40 gram mascarpone
1 tsk sockerersättning

Brownie
Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen försiktigt tillsammans med smör (jag gör detta i mikron). Vispa ägg och sötning pösigt, gärna med elvisp. Blanda även ner resterande ingredienser och blanda. Häll smeten i en normalstor brödform (ca 1,5 liter) klädd med bakplåtspapper eller aluminiumfolie.

Hallonfyllning
Tina hallonen om de är frysta och blanda med mascarpone och sötning. Klicka detta över browniesmeten i valfritt mönster (fyllningen kommer sjunka ner i brownien under gräddning). Grädda mitt i ugnen i ca 18 minuter. Låt svalna.

 

 

 

Glutenfri Hallonbrownie utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Glutenfri Hallonbrownie utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Glutenfri Hallonbrownie utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Glutenfri Hallonbrownie utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Månadsresumé Januari 2018!

on torsdag, 01 februari 2018. Posted in Entreprenörskap

Januari har inte varit en toppenmånad, då både sjukdomar och påfrestande lägenhetsvisningar härjat! Jag ser nu fram emot en ny månad och hoppas att februari inte blir vabruari. Nedan ser ni vad januari fört med sig!



Under januari visade er jag denna fina video på när jag bakar kladdkaka utan tillsatt socker! Den har fått fantastiskt fin respons och blivit en av mina mest populära poster någonsin! 


  



Andra hälften av januari har tyvärr gått i sjukdomens tecken. Först Aline, sedan Vincent och sen jag och Aline igen. Suck. Det har varit vääääldigt påfrestande och inte alls så som jag ville börja 2018! Nu hoppas jag på nya tag, mer energi och gladare barn!

Förutom sjukdom har vi haft lägenhetsvisning och det har ärligt talat tagit flera veckor av preppning, städning och planering. Allt blir sjuhundra gånger svårare per barn som finns med i bilden. Och tvåhundra gånger svårare blir det per sjuk person. Suck igen! I maj flyttar vi hur som helst till ett nybygge som vi köpte för tre år sedan. Äntligen!

I övrigt har prepp inför en ny affärsidé kommit igång, jag har haft flertalet möten, börjat jobba så smått på min tidigare anställning inom sociala medier och jag har även hunnit träna en del (bland annat step som jag tycker så mycket om). Jag har nått 34 k på Instagram (YEY!), börjat fundera på tandställning (och fått veta att jag ska dra ut en vidsomstand) och börjat diskutera flertalet kommande inläggssamarbeten!

 

Hallonpannacotta och en längtan till våren!

on onsdag, 31 januari 2018. Posted in LCHF/low carb

Hallonpannacotta utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt 

 

Vet ni, jag är faktiskt trött på vintern med omväxlande slask och regn, omväxlande snö och med ständigt massa grus som kommer in med barnvagnen (plus att jag får sjukt mycket grus i skorna när jag går? Hur går det till?). Jag är riktigt taggad på vår och varmt väder! Med det kommer också att jag känner ett extra sug efter fräscha smaker och bär, och därför vill jag tipsa om en ljuvlig hallonpannacotta till dessert! Den är både fräsch och har en så mjuk och len konsistens. Vad mer är, så är det en dessert som är lättgjord.

Jag tycker att pannacottan blir fin om den toppas med exempelvis mosade hallon eller liknande. På bilderna har jag här också toppat med frystorkade hallon.



Hallonpannacotta utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt




Hallonpannacotta - 6 portioner

2 gelatinblad
200 gram hallon
5 dl vispgrädde
3-4 msk sockerersättning
ca 2 krm vaniljpulver

Topping:
mosade hallon eller chiasylt (samt ev. sötning)

Vid användning av frysta hallon kan dessa kokas för att därefter mosas sönder/mixas till en puré. Om du använder färska kan dessa helt enkelt bara mixas till en puré. Lägg gelatinbladet i kallt vatten i fem minuter. Sjud grädde tillsammans med sötning och vanilj i en kastrull under några minuter. Tillsätt sedan ”hallonpurén” i grädden. Krama ut vattnet ur gelatinbladet och rör ner tills det löst upp sig. Fördela i tre glas. Låt stå kallt i minst fyra timmar, eller tills konsistensen är helt stelnad.

Toppa med mosade hallon (söta gärna något)/chiasylt och eventuellt med frystorkade bär.

 

 

 

Hallonpannacotta utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

En onsdag i början av 2018

on tisdag, 30 januari 2018. Posted in Föräldralivet, Entreprenörskap

Innan Aline föddes körde jag varje månad ett entreprenörsinlägg där ni fick följa med mig under en dag i mitt liv. Denna typ av inlägg fick ta en paus då ja... mitt liv pausades i en slags bebisbubbla! Jag tycker om dessa entreprenörsinlägg då jag förutom hälsosam bakning vill skriva om just företagande. Och nu är planen att skriva mer om det!

Nu ska jag alltså visa er hur en onsdag tidigare i januari såg ut för min del.


07.00
Jag vaknar (för kanske tjugonde gången på grund av sover generellt som en kratta). Då vi har en sjuk son som ett par dagar innan DESSUTOM slutat med napp (för att den j*kla napptillverkaren slutat producera "hans" typ av napp - man kan ju skicka hotbrev för mindre), sover jag och Aline på soffan.

08.00
Vi äter frukost. Eller Vincent beslutar sig för att inte äta frukost. Älskar matstrider. NOT. Föreställ er den grinigaste snart treåringen ni kan. Där har ni Vincent denna dag. Detta är en av mina jobbdagar och Artur är föräldraledig. Eftersom det är smått kaosigt och jag ska komma hem extra sent (kvart i sju) så hjälper jag till på förmiddagen och städar och hänger med Aline. En halvtimmes jobb hinner jag dock med innan det är dags att bege mig av.

12.15
Jag får äntligen lämna lägenheten helt själv. Utan barn. Vilken ofattbar lyx! Missförstå mig rätt (varför skriver man så?), jag älskar att umgås med mina barn. Men som med allt annat i världen kan det komma att bli för mycket av det goda. Och den punkten nådde jag kanske tre dagar innan. Jag går till bussen för att åka in till stan och att möte med min samarbetspartner N!CK'S. Eftersom jag är en hater av att slösa på tid åker datorn upp en stund på bussen. Himla flexibelt arbete jag har!

 




13.30
På N!CK'S diskuterar vi bland annat kommande upplägg för 2018. Jag passar dessutom på att hänga kvar på deras kontor en stund för att jobba med mitt en stund.





15.45
Efter att ha lämnat kontoret sätter jag mig på ett café för att jobba lite mer och vänta in att mitt träningspass ska börja. Denna dag jobbar jag med att skriva texter för kommande blogginlägg och tidsinställa vissa poster.





17.00
Mitt favoritträningspass, det vill säga Step, startar (kör på Friskis). Åh, vad jag älskar att träna! Något jag verkligen saknar sedan tiden innan barn är att jag kunde träna som och vad jag ville. Nu får jag trycka in två pass i veckan, och det blir sällan precis det jag skulle vilja träna. Hur som helst är det ett rätt bra pass och jag blir svettig!

19.00
Hemma igen. Jag tar Aline medan Artur nattar Vincent. Jag äter middag och jobbar medan lillskruttan sover i bärsele. Jag har börjat jobba med musik på hög volym i öronen. Love it.

20.30
Vid denna tid på dygnet slutar jag generellt att jobba på kvällarna till förmån för efterlängtad serietid. Givetvis med X antal uppvaknande av diverse barn. Eftersom Vincent verkar vara drabbad av sjukdomen från Mordor, och som tidigare nämnt slutat med napp, vaknar han sjuhundratusenåttamiljoneretthundrafem gånger. Detta gör att Artur får lägga sig och se på netflix/hbo på paddan hos honom för att vara nära (det känns nästan som om jag inte sett Artur på flera dagar när det är så här, haha).

Hur som helst plöjer jag i skrivande stund "The handsmaid's tale". Wow, vilken serie! Jag fastnade rejält. Till äter jag glass. Som varje kväll (en av de bästa stunderna på dagen av obvious anledning).

22.30
Det är också vid denna tidpunkt på dygnet som jag brukar lägga mig. Jag gör denna kväll misstaget att lägga mig i stora sängen (med Artur och Vincent) istället för i soffan som föregående nätter. Eftersom ett visst barn vaknar tidigare sagda sjuhundratusenåttamiljoneretthundrafem och ett annat barn kanske fem gånger gör det att jag inte somnar förän efter kl 01 och kanske får drygt fyra timmars sömn uppdelat i tjugominuters sovstunder i taget. Åh, vad jag önskar att jag gillade kaffe...

Läs gärna om:
En dag i juli 2017
En dag i juni 2017
En dag i maj 2017

Matbloggstoppen