• Banoffee Pie
    Banoffee Pie
  • Chokladbitar med hallon och lakrits
    Chokladbitar med hallon och lakrits
  • Chokladkolatårta med hasselnötsbotten
    Chokladkolatårta
  • Chokladsufflé, mejerifri
    Chokladsufflé, mejerifri
  • Dammsugare, low carb
    Dammsugare, low carb
  • Devil’s food muffins, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Devil’s food muffins
  • Fudgebrownie med mandelsmör //Baka Sockerfritt
    Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria lussebullar utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Glutenfria lussebullar
  • Glutenfria pannkakor
    Glutenfria Pannkakor
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
    Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kokostoppar med kardemumma //Baka Sockerfritt
    Kokostoppar med kardemumma
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
    Krämig lakritsglass med brynt smör
  • Glutenfria pepparkakor utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Marjas hälsosamma pepparkakor
  • Vegansk mockafudge utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Mockafudge
  • Pepparkaksgranola (nötfri) //Baka Sockerfritt
    Pepparkaksgranola (nötfri)
  • Pepparkakskladdkaka, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Pepparkakskladdkaka
  • Saffranskola, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Saffranskola, utan tillsatt socker
  • Salted caramel brownie
    Salted caramel brownie
  • Hälsosamma Sarah Bernhardt utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Sarah Bernhardt
  • Hälsosamma Twix
    Twix, hälsosamma

Jultävling - Produkter utan tillsatt socker!

on tisdag, 05 december 2017. Posted in Samarbete, Tävling

Sötsaker utan tillsatt socker


Sponsrat samarbete med EASIS via Matkompaniet


Tävlingsdags! Det här blir en minst sagt perfekt julklapp till dig som vill dra ner på sockret (eller redan har gjort det så klart). Vinsten är ett gäng härliga produkter från EASIS - som alla är utan tillsatt socker (EASIS är Danmarks ledande företag inom sötsaker utan tillsatt socker)!

 

Sötsaker utan tillsatt socker




Vad består vinsten av då? Jo, flertalet produkter som jag verkligen har börjat älska! Mina två absoluta favoriter är hasselnötskrämen "Pålägg hasselnöt & kakao" och tomatketchupen (sötad med stevia och utan konserveringsmedel). Hasselnötskrämen är som "nutella" - fast utan allt socker givetvis. Det måste vara den godaste varianten jag någonsin ätit! Jag kommer lätt köpa på mig ett gäng burkar. Jag äter den som den är, som tillbehör till typ glass och bakar mina Cornflakesgodis med detta. Ketchupen älskar alla i familjen. Bra mycket godare än "steviaketchupen" som vi annars har köpt i mataffären.

 

Sötsaker utan tillsatt socker

 


Andra guldkorn i sortimentet är glutenfria Cornflakes (grymma att baka med), ostchips (Chips Cheese) med mindre fett, nötbaren och en den fiberrika müslin. Müslin bakade jag med i höstas och gjorde då en ljuvlig blåbärspaj med müslitopping!



Sötsaker utan tillsatt socker

 


Jag kommer att välja två glada vinnare och kommer att hålla en tävling på Facebook (<-- länk) respektive Instagram (<-- länk). Tävlingen pågår till och med den 10:e december och hålls tillsammans med Matkompaniet. Gilla gärna deras Facebooksida och Instagramsida för mer mattips och inspiration!

 

Sötsaker utan tillsatt socker

Sötsaker utan tillsatt socker

Sötsaker utan tillsatt socker

Sötsaker utan tillsatt socker

Sötsaker utan tillsatt socker

Sötsaker utan tillsatt socker

Sarah Bernhardt - utan tillsatt socker

on måndag, 04 december 2017. Posted in LCHF/low carb

Sarah Bernhardt, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 

 

Vincents favoritbakverk verkar vara Sarah Bernhardt. Alltså de där extra chokladiga och lyxiga biskvierna som är så goda (lite mer kompakta än biskvier). Ibland när vi är ute och fikar kan vi köpa en sådan liten goding som han får en mindre bit av. Bakar jag dessa hemma gör jag dom självfallet i en mer hälsosam tappning!

Botten gör jag av manelmjöl och äggvita, och chokladfyllningen av grädde och mörk choklad utan tillsatt socker. Sötar gör jag med sockerersättning - det vill säga en sötning i samma format och ungefär samma sötma som just socker. Exempel på detta är Ica:s Sötströ eller Sukrin. Sist men inte minst doppas varje Sarh Bernhard i smält choklad!

Bakverken passar som extra lyxig fika till en kopp fint thé eller kaffe!

 


Sarah Bernhardt, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 




Sarah Bernhardt - ca 6 till 8 stycken

Botten:
1 äggvita
1 dl mandelmjöl
1 msk sockerersättning

Chokladkräm:
60 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
3/4 dl vispgrädde
2 tsk sockerersättning
1 krm vaniljpulver

Chokladöverdrag:
ca 60 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
lite kokosolja

Botten
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ingredienserna med varandra. Gör platta cirklar utav mandelsmeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter tills kakorna får färg. Låt svalna och börja med chokladkrämen.

Chokladkräm
Koka upp grädden och ta bort den från värmen. Tillsätt bitar av choklad, sötning och vanilj. Låt fyllningen stelna tills den blir fast. Toppa de kallna kakorna med chokladen (jag toppar "undersidan"). Ställ gärna i kylskåpet så att de stelnar ytterligare.

Chokladöverdrag
Smält chokladen. Doppa chokladdelen av kakorna i chokladen och låt dem återigen stelna i kylen.

 

 

 

Sarah Bernhardt, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Sarah Bernhardt, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Sarah Bernhardt, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

En ny era börjar! Mer jobbtid och spännande projekt.

on måndag, 04 december 2017. Posted in Föräldralivet, Entreprenörskap

Hoppas ni alla haft en fantastisk vecka och bra start på december! Vi började smyga upp julpyntet under förra helgen och jag tycker det är så mysigt och fint med ljus i alla fönster (alltså inte bara våra). Vincent mådde daligt i lördags, men verkade vara helt återställd kort efter. Men vi fick därför tyvärr ställa in vår efterlängtade julbrunch som vi skulle haft igår! Jag blev lite ledsen över det, då jag sett fram emot det väldigt länge och behövde socialiseringen. Idag kommer Vincent öven få vara hemma från föris med mig och Aline.

Nu ska det bli skönt att från och med denna vecka (förhoppningsvis) kunna jobba lite mer utan stress. Den tid jag har till att bara vara själv, eller bara umgås med Artur, är minimal. Vincent har blivit väldigt svårnattad och även Aline har sovit rätt dåligt några nätter. Det är Artur som nattar Vincent (jag tar Aline) och en kväll tog det närmare två timmar innan han somnar. Vi har dragit ner på dagssömnen, men vi får se hur vi får göra i framtiden. Och denna vecka börjar jag att två dagar i veckan jobba med mitt företag. Jag startar hårt och imorgon ska jag iväg på en heldagsgrej som kommer resultera i en massa spännande receptinspiration. Jag kommer givetvis visa er när det är klart! Och redan nu har jag en hel del recept planerade att dyka upp under denna veckan. Fokus ligger givetvis på julrecept, och för att ge ett exempel är lussebullar på agendan!

Ni missar väl inte att jag har ett nyhetsbrev som jag skickar ut varje månad? På grund av en liten nyfödd blev det en paus på ett par månader, men nu är det igång igen. Anmäler er gör ni här på hemsidan under "signa upp mig"-rutan!

Förresten! Det är julrabatt på min receptbox "Baka med Mindre Socker"! Den har jag skapat med Camilla Danilda och ni kan läsa mer HÄR. Rabattkoden är jul2017 och med den får ni receptboxen för 150 kr istället för 198 kr (exkl frakt). Ni beställer på hemsidan bakamedmindresocker.se och rabatten gäller till 13/12. Passa på att beställa denna till julklapp!

 

 

Baka med mindre socker

Jordnötskaka med chokladswirl

on söndag, 03 december 2017. Posted in GI

Jordnötskaka med chokladswirl, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 

 

Här ser ni en saftig mjuk jordnötskaka som jag för första gången gjorde i slutet av sommaren - och den blev hur god som helst! Kakan har en "chokladswirl" av smält choklad, vilket gör den sådär extra god. För alla vet väl att jordnötter och choklad är perfekt tillsammans? Dessutom tycker jag att det blir fint när chokladen bildar ett mönster i kakan!

I detta recept har jag använt färdigköpt jordnötssmör och föutom den goda smaken bidrar den även till kakans saftiga konsistens. Jordnötssmöret går säkerligen att byta mot annat nöt- eller mandelsmör - men då blir förstås smaken också annorlunda!

 

Jordnötskaka med chokladswirl, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 

 

Jordnötskaka med chokladswirl

2 ägg
30 + 10 gram smör
35 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 ½ dl mandelmjöl
1 dl jordnötssmör, osötat
1 dl mjölk
2 ½ msk + 1 tsk sockerersättning
2 msk kokosmjöl
½ msk bakpulver
2 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Smält jordnötssmör tillsammans med 30 gram smör. Blanda ner mandel- och kokosmjöl, mjölk, sötning, bakpulver och vanilj. Vispa ägg pösigt och blanda därefter ner även detta. Klä en liten brödform, ca 8X18 cm, med bakplåtspapper och fördela i smeten. Smält choklad med 10 gram smör och tillsätt 1 tsk sötning (blanda eventuellt i en msk av den övriga smeten i detta). Ringla över detta och rör runt i kakan med änden av en kniv (eller dylikt) så att kakan får ett fint mönster. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.

 

 

 

Jordnötskaka med chokladswirl, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Jordnötskaka med chokladswirl, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Juliga Pepparkaksbollar

on lördag, 02 december 2017. Posted in Baka med frukt, Baka utan spis

Pepparkaksbollar, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 

 

Till årets första julfika (som jag hade föregående helg) bjöd jag bland annat på dessa goda pepparkaksbollar! Det är nöt- och fruktbollar som jag smaksatt med pepparkakskrydda - så lätta och härligt goda! I bollarna har jag använt mig av valnötter och cashewnötter och sötat med färska dadlar.

Ofta gör jag nöt- och fruktbollar med kakao för att få till chokladbollar, men jag tycker att det är lika gott och extra passande nu att köra med pepparkakskrydda istället (fast i lite mindre mängd jämfört med kakao). De blir ett perfekt tillskott till julfikan eller som musmigt mellanmål när energin behöver påfyllning! Jag rullade bollarna i riven kokos och hackade mandelspån.

 


Pepparkaksbollar, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 



Pepparkaksbollar - ca 12 stycken

100 gram cashewnötter och valnötter
100 gram färska dadlar, urkärnade
2 msk riven kokos
1 ½ tsk pepparkakskrydda
ev. ett par tsk vatten

Mixa nötterna till en mer finmalen konsistens (det får gärna vara lite bitar i). Mosa tillsammans med dadlar, kokos och pepparkakskrydda med sked eller för hand. Tillsätt vatten om konsistensen blir för hård. Rulla till bollar och rulla gärna i riven kokos eller hackade mandelspån.

 
 

 

Pepparkaksbollar, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Pepparkaksbollar, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Pepparkaksbollar, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Matbloggstoppen