• Banoffee Pie
    Banoffee Pie
  • Chokladbitar med hallon och lakrits
    Chokladbitar med hallon och lakrits
  • Chokladkolatårta med hasselnötsbotten
    Chokladkolatårta
  • Chokladsufflé, mejerifri
    Chokladsufflé, mejerifri
  • Chokladtårta med smak av sommar
    Chokladtårta med smak av sommar
  • Dammsugare, low carb
    Dammsugare, low carb
  • Enkel cheesecakedessert med hallon //Baka Sockerfritt
    Enkel cheesecakedessert med hallon
  • Glutenfri gräddtårta utan tillsatt socker
    Glutenfri gräddtårta
  • Glutenfria pannkakor
    Glutenfria Pannkakor
  • Gräddtårta
    Gräddtårta
  • Havreplättar, veganska
    Havreplättar, veganska
  • Jordgubbsglass på pinne
    Jordgubbsglass på pinne
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
    Krämig lakritsglass med brynt smör
  • Nyttiga Kärleksmums
    Kärleksmums
  • Marjas Peanut butter cups
    Marjas Peanut butter cups
  • No bake Chokladmoussepaj
    No bake Chokladmoussepaj
  • Päronpinnglass utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Päronpinnglass
  • Salted caramel brownie
    Salted caramel brownie
  • Hälsosamma Twix
    Twix, hälsosamma
  • Våfflor med banan
    Våfflor med banan

Svalkande päronpinnglass

on onsdag, 14 juni 2017. Posted in Glass, Baka med frukt

"Det smakar som vanlig päronglass", utbrast Artur när han tog en bit av Vincents glass (och Vincent sa "gilla mammas glass", *skryt*). Vi är med andra ord rätt eniga om att denna päronpinnglass blev riktigt bra. Ett stort plus är att den är väldigt lättgjord och inte kräver så många ingredienser. Basen är grädde och päron (välj saftiga/mogna päron), sötning används efter smak och hushållsfärg/karamellfärg för att få till en lite mer grön färg (vilket givetvis kan uteslutas). 

Jag blir så glad att Vincent gillar mina glassar! Det är liksom inte mycket han äter frivilligt. Då blir det perfekt att avsluta lunchen eller middagen med en hemmagjord glass. Extra passande blir denna svalkande päronglass under varma sommardagar. Ljuvligt!
 
 
 
Hälsosam päronpinnglass utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Päronpinnglass - 6 stycken

4-5 päron (mogna/saftiga), ca 500 g totalt
1 1/3 dl vispgrädde
1 msk sötningsströ
1 ½ krm grön hushållsfärg (går att utesluta)

Skala päron och skär i små bitar. Lägg bitarna i en kastrull tillsammans med grädde och låt sjuda i ca tio minuter. Tillsätt resterande ingredienser och mixa slätt med mixer. Fördela i pinnglassformar och frys.

 
 
 
 
Hälsosam päronpinnglass utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Hälsosam päronpinnglass utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Hälsosam päronpinnglass utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 

Mazarinkaka med blåbär, mejerifri

on tisdag, 13 juni 2017. Posted in GI

Känner även ni att ni är supersugna på att baka med olika slags fräscha bär? Det känns lite som om jag vill passa på när (typ) sommaren äntligen är här! Får jag då föreslå en sockerkaksliknande kaka med blåbär som dessutom är utan mejeriprodukter? Denna blåbärskaka är smaksatt med lite bittermandelarom och får därmed den klassiska "mazarinsmaken". Förövrigt är smaksättningen "mazarin" så god att kombinera med olika typer av bär. Kakan serveras för den som vill med någon typ av grädde (vanlig/kokos/cashewgrädde). 

 
 
 
Mazarinkaka med blåbär, mejerifri (glutenfri, utan tillsatt socker) //Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Mazarinkaka med blåbär

2 ägg
30 gram blåbär
1 ½ dl mandelmjöl
2 msk havremjöl
2 msk sötströ
2 msk kokosmjöl
2 msk kokosolja
2 msk vatten
1 msk pofiber
1 tsk bakpulver
ca 5 droppar bittermandelarom

Sätt ugnen på 175 grader. Smält kokosolja. Vispa sötning, arom och ägg pösigt med elvisp. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i detta. Tillsätt olja och vatten. Rör till sist ner bären försiktigt (tina om de har varit frysta). Klä en liten brödform (ca 8X18 cm) med aluminiumfolie och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter, eller tills kakan har blivit fast.

 
 
 
 
Mazarinkaka med blåbär, mejerifri (glutenfri, utan tillsatt socker) //Baka Sockerfritt
 
Mazarinkaka med blåbär, mejerifri (glutenfri, utan tillsatt socker) //Baka Sockerfritt

 

Gravid vecka 34 (andra barnet)

on tisdag, 13 juni 2017.

Yey, vecka 34! Och bara 45 dagar kvar till beräknad förlossningsdatum... Det är liksom 1 1/2 månad. Bebisen i magen är runt 42 cm lång och väger ca 2,3 kilo. Rätt stor, och skulle klara sig hyfsat utanför magen! Känns väldigt trygt. Under förra veckan var vi hos barnmorskan, men hon kunde inte känns om huvudet låg ner (men troligtvis var det så). Men det blir viktigt att kolla nästa gång! 

Allt såg bra ut hos MVC med hjärtljud, blodtryck etc. Magen växer fint och mitt så kallade sf-mått (livmoderns storlek) är 30 cm. Den har alltås växt tre cm på tre veckor vilket jag tycker är mycket för att vara min mage (brukar växa rätt lite om man jämför med tidigare)! Vi har bokat in två möten till med tre veckors mellanrum. 
 
Dock börjar jag bli nojjig över att bebisen ska komma ut mycket tidigare än beräknat! Jag fick nämligen för mig att jag kände av vissa "tecken" på detta. Men magkänslan säger att det inte betydde något (eller min hjärna som hoppas det). Jag vill verkligen inte att bebisen ska komma ut än på ett bra tag. Jag skulle inte tacka nej till att gå över tiden ett par dagar (som det ser ut nu). Och det även om kroppen börjar kännas väldigt tung! Jag börjar få allt mer ont i ryggen och kroppen blir lätt trött. Men hanterbart!
 
Är det några av er som är gravida? Hur mår ni?
 
 
 
 
Gravid vecka 34

 

Rabarbersmulpaj

on måndag, 12 juni 2017. Posted in GI

Det är så ljuvligt att baka med rabarber! Det ger mig verkligen sommarkänsla. Rabarber är ju rätt syrligt, så jag tycker det passar att söta upp lite och blanda med mjuka smaker. I detta recept har jag sjudit upp smör och grädde där jag blandat kokos och havregryn i. Ett "havretäcke" är så gott på smulpajer tycker jag!

Detta recept är anpassat för en mindre form, men det går givetvis att öka mängden ingredienser och använda en större form. Hoppas ni testar!
 
 
 
Glutenfri rabarbersmulpaj, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Rabarbersmulpaj

75 gram rabarber
10 gram smör
3/4 dl riven kokos
½ dl havregryn
2 msk grädde
1 + ½ msk sötningsströ
1 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Skala rabarber, skär i skivor och fördela i en liten pajform på ca 14 cm i diameter. Sjud smör, grädde och sötningsströ under några minuter. Rör ner kokos, havregryn och vanilj. Fördela över rabarbern. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

 

 
 
 
Glutenfri rabarbersmulpaj, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Glutenfri rabarbersmulpaj, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Glutenfri rabarbersmulpaj, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 

Picknick med chokladbollar

on måndag, 12 juni 2017. Posted in Entreprenörskap

Nu ser jag fram en lite lugnare vecka med mindre inplanerade saker jämfört med den förra. Bortsett från helgen som nog kan bli intensiv med målning och då vi inte kan bo hemma! Visst har jag jobb att göra under veckan, men det är inga planerade möten utan allt är hemifrån. Och vad mer är, är att jag går på föräldraledighet för det "nya" barnet på typ 20 %! Så skönt. Då känns det på något annat sätt legetimt att ta det lite extra lugnt, haha. 

Jag har haft en riktigt härlig helg måste jag säga. På lördagen träffade vi i lilla familjen upp två andra småbarnsfamiljer och umgicks över en picknick i naturreservatet Nyckelviken som ligger precis där vi bor. Vi hade packat frukt, bär, smörgåsar, kaffe och bakverk, Bland annat tog vi med chokladbollar (aka "chocokladbollar") som Vincent och jag hade bakat dagen innan. HÄR kan ni spana in receptet! Efter fikan spanade vi in djur. Vincent är en stor djurälskare och han blev så exalterad av kaninerna, grisarna, hönorna, fåren och hästarna.
 
Igår började vi med en fika och på kvällen lyxade jag till det med en tjejmiddag på TGIF. Sämre helger finns ju! Hoppas ni har haft en toppenhelg!
 
 
 
Chokladbollar utan tillsatt socker
 
God fika (i mindre fina burkar)
 
 
Nyckelviken
 
Hej grisarna!

 

Matbloggstoppen