• Banoffee Pie
    Banoffee Pie
  • Chokladbitar med hallon och lakrits
    Chokladbitar med hallon och lakrits
  • Chokladkola, utan tillsatt socker
    Chokladkola, utan tillsatt socker
  • Chokladsufflé, mejerifri
    Chokladsufflé, mejerifri
  • Dammsugare, low carb
    Dammsugare, low carb
  • Devil’s food muffins, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Devil’s food muffins
  • Fudgebrownie med mandelsmör //Baka Sockerfritt
    Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria pannkakor
    Glutenfria Pannkakor
  • Hälsosamma semlor, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Hälsosamma semlor
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
    Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar, glutenfria och utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Kolasnittar
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
    Krämig lakritsglass med brynt smör
  • Prinsessemlor
    Prinsessemlor
  • Saffranskola, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Saffranskola, utan tillsatt socker
  • Salted caramel brownie
    Salted caramel brownie
  • Hälsosamma Sarah Bernhardt utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Sarah Bernhardt
  • Glutenfria Semmelmuffins utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Semmelmuffins
  • Hälsosam Semmelwrap, glutenfri
    Semmelwrap
  • Snickers
    Snickers
  • Hälsosamma Twix
    Twix, hälsosamma

Semmelmuffins

on måndag, 29 januari 2018. Posted in LCHF/low carb

Glutenfria Semmelmuffins utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt 

 


Nu är det inte lång tid kvar till semmeldagen! Jag tycker det är både roligt och uppfriskande med att göra olika slags varianter av den klassika semlan. Ni har väl exempelvis inte missat min semmelwrap eller prinsessemla?? I detta inlägg ser ni en ytterligare semmelvariant, en variant som jag kallar semmelmuffins. En kombination av muffins och semla!

Jag tycker att semmelmuffinsen är extra lättgjord eftersom man inte behöver bry sig om konsistensen lika mycket som på en semla - här är det ju bara att hälla smeten i muffinsformar för att grädda! När den är färdiggräddad kan man antingen skära av toppen eller göra en grop i den för att fylla med lättgjord mandelmassa. På med grädde och du har en underbar semmelmuffins!

 

Glutenfria Semmelmuffins utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 



Semmelmuffins - 4 till 5 stycken

Muffins:
50 gram smör
2 ägg
1 ½ dl mandelmjöl
½ dl mjölk
2 msk pofiber
2 msk kokosmjöl
2 msk sockerersättning
1 tsk bakpulver
2 krm kardemumma

Fyllning:
1 dl mandelmjöl
3 msk vispgrädde
1 - 1 ½ msk sockerersättning
2 droppar bittermandelarom

Valfri mängd grädde att toppa med


Muffins

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ägg och sötning med elvisp. Blanda de torra ingredienserna till muffinsen och tillsätt det smälta smöret, vätskan och ägg. Fördela smeten i muffinsformar. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 18 minuter. Låt svalna.

Fyllning
Blanda alla ingredienser till fyllningen. Skär antingen toppen av muffinsen elller gröp ut en grop direkt i muffinsen. Smula ner inkråmet bland mandelmassan. Fördela fyllningen i groparna och toppa med vispgrädde!

 

 
 

Glutenfria Semmelmuffins utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Veckan som jag gärna hade kunnat hoppa över

on måndag, 29 januari 2018. Posted in Föräldralivet, Entreprenörskap

Förra veckan var en sådan tuff vecka och jag är så glad att en ny har börjat! För ett par veckor sedan hade Aline hög feber, men den gick över på mindre än två dagar. Under förra veckan dabbades dock Vincens av en seg förkylning (också han med hög feber) som höll i sig under hela veckan. Han har varit ungefär jordens mest griniga kille och fått äta typ chips till middag för att överhuvudtaget få i sig något alls. Det har varit väldigt, väldigt påfrestande. Och till råga på allt verkar Aline och jag nu sjuka! Lägg till att vi behöver all tid och ork vi kan få för att fixa till vår lägenhet inför visningen av vår lägenhetg som sker igår och idag. Det är ett stort utbud på lägenheter så det gäller att vi fixar fint och visar lägenheten från sin bästa sida!

Det har funnits stunder då jag velat låsa in mig i badummet, eller ta in på hotell i ett par nätter. Men det har funnits ljusglimtar! Visst har jag inte alls kunnat jobba lika mycket som jag velat, och har enbart kunnat baka en enda grej under hela veckan, men jag har ändå hunnit komma iväg hemifrån under onsdagen och ett par timmar på fredagen, vilka är mina jobbdagar. På onsdagen hade jag ett eftermiddagsmöte inbokat (så ljuvligt att komma hemifrån) och efter det passade jag på att köra ett tidigt kvällsträningspass vilket var step på friskis. Lätt den bästa stunden på hela veckan!

Jobbmässigt har jag annars haft ett telefonmöte, och börjat arbeta så smått på min tidigare anställning inom sociala medier. Kul! Tråkigt nog har ett tidigare samarete avslutats, men disukssionen om andra kommit igång. Det känns som om det går "två steg fram, ett steg bak" just nu. Eller ja, närmare bestämt hela tiden. Men det är väl så det generellt är.

Under denna vecka ber jag till högre makter att vi alla HÅLLER OSS FRISKA för jag STÅR INTE UT längre. Jag hoppas också att vi får vår lägenhet såld - det skulle vara en enorm lättnad. Kul att hålla på att visningsfixa en gång till för omvisning liksom. Annars är planen att boka in en entreprenörsfrukost och att gå på junibacken med barnen!

 
 

Brownie med kokosmjöl

on söndag, 28 januari 2018. Posted in LCHF/low carb

Glutenfri brownie med kokosmjöl, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 


Som den stora brownieälskare jag är visar jag mer än gärna upp recept på brownies här på bakasockerfritt. Man kan ju göra dom på så många olika vis! Och så är det såklart himlans gott också. Denna brownie med kokosmjöl innehåller smält choklad vilket gör att den känns riktigt lyxigt. Dessutom är den perfekt för de flesta nötallergiker då kokosnöt inte är en nöt (utan en stenfrukt, men dubbelkolla givetvis med eventuella allergiker). Jag tipsar om att brownien med fördel serveras med en klick grädde till, men är förstås också god som den är.

Jag kan även tipsa om min Fudgebrownie som är fantastisk!

 

Glutenfri brownie med kokosmjöl, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 




Brownie med kokosmjöl - 4 bitar

2 ägg
50 gram smör
50 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
½ dl kokosmjöl
½ dl mjölk/grädde
2 ½ msk sockerersättning (ex. icas sötströ eller sukrin)
1 msk kakao
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver
ev. grovhackad choklad att strö på

Sätt ugnen på 175 grader. Smält bitar av chokladen tillsammans med smör. Vispa ägg med sötningen i någon minut med elvisp. Rör ner chokladen, samt grädde och vispa lite till. Blanda kokosmjöl, kakao, bakpulver och vanilj i en separat skål och vänd till sist ner detta. Klä en liten brödform (ca 8X18 cm) med aluminiumfolie (eller dylikt) och fördela i smeten. Om önskas strös grovhackad choklad över. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Svalna och skär i bitar.

 

 

 

Glutenfri brownie med kokosmjöl, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Mina Peanut Butter Cups!

on lördag, 27 januari 2018. Posted in LCHF/low carb

Hälsosamma Peanut Butter Cups, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt 

 


Idag måste jag bara tipsa om ett av mina favoritgodis - Peanut Butter Cups. Jag är så glad över att det går att göra hälsosamma varianter på detta! Detta har roligt, och inte så konstigt, nog blivit ett av mina mest populära recept. Och var också ett av mina tidigast skapade! Dessa peanut butter cups blir minst sagt ett perfekt lördagsgodis.

Peanut butter cupsen har den där härliga blanding mellan sött och salt, knaprigt och mjukt. Och så vet vi väl alla vid det här laget att choklad och jordnötssmör är fantastiskt gott tillsammans. Här använder jag färdigköpt jordnöttsmör, men det går givetvis att göra eget! 

 

Hälsosamma Peanut Butter Cups, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 

 

Peanut Butter Cups - 10 stycken

Botten:
20 gram rumsvarmt smör
½ dl mandelmjöl
1 msk riven kokos
⅔ msk sockerersättning
2 tsk kokosmjöl
1 krm vaniljpulver

Fyllning:
40 gram jordnötssmör, osötat (men får gärna vara salt)
½ msk sockerersättning

Chokladöverdrag:
80 gram choklad, utan tillsatt socker (jag kör hälften ljus/hälften mörk)
ev. kokosolja
 

Botten
Värm ugnen till 175 grader. Blanda alla ingredienser till botten noga. Tryck ut degen i småbrödsformar (eller liknande små kakformar av papper). Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter (håll noga koll så kakorna inte blir brända). Låt svalna.

Fyllning
Blanda jordnötssmör med sötning. Lägg på en klick jordnötssmör på varje kaka.

Chokladöverdrag
Smält choklad (eventuellt tillsammans med olja för att få den mer lätthanterlig). Häll först på den ena chokladen och därefter den andra ovanpå kakan och jordnötssmöret. Fördela ut chokladen med en liten sked. Låt svalna i kylskåp och ta därefter bort pappret från kakorna. Servera gärna kakorna med chokladdelen underst och pudra med sötning i florformat.

 

 

Hälsosamma Peanut Butter Cups, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Hälsosam Chokladkaka med avokado

on fredag, 26 januari 2018. Posted in Baka med frukt

Hälsosam Chokladkaka med avokado, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt 

 


Kletig, chokladig browniebotten med krämig chokladtopping. Well, you had me at "chokladig".

I detta inlägg visar jag er alltså en toppengod och riktigt lyxig chokladkaka. Den innehåller hälsosam avokado för en saftig konsistens och bland annat färska dadlar för sötman. När jag gjort tidigare varianter av denna har jag använt hasselnötsmjöl - men använde nu mandelmjöl vilket fungerar lika bra! Chokladkrämen som fördelas ovanpå består i huvudsak av smält choklad och krämig mascaprone (en italiensk färskost) - plus att jag smaksatt den med kaffe!



Hälsosam Chokladkaka med avokado, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 

 


Chokladkaka med avokado - ca 5 bitar

Chokladbotten:
1 ägg
60 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
50 gram avokado
50 gram färska dadlar
30 gram smör
½ dl hasselnötsmjöl/mandelmjöl
2 msk mjölk/grädde
ca 2 msk sockerrsättning
1 krm vaniljpulver

Chokladkräm:
50 gram mascarpone
35 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
ca 1 msk kaffe
1-2 tsk sockerersättning
1 krm vaniljpulver

Chokladbotten
Sätt ugnen på 150 grader. Smält smör tillsammans med mindre bitar av choklad (jag gör detta i mikrovågsugn). Lägg alla ingredienser till chokladbottnen i en bunke och mixa (med en stavmixer) tills allt blandats. Klä en liten brödform, ca 8X18 cm, med aluminiumfolie och fördela smeten i denna. Grädda kakan mitt i ugnen i 22 minuter (kakan ska fortfarande vara lite kladdig i mitten). Låt kakan svalna.

Chokladkräm
Blanda hett vatten med kaffepulver till chokladkrämen. Smält chokladen och blanda med resterande ingredienser. Toppa därefter kakan med chokladkrämen. Skär kakan i bitar (ca 4-5 bitar).

 

 

Hälsosam Chokladkaka med avokado, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Hälsosam Chokladkaka med avokado, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Hälsosam Chokladkaka med avokado, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Hälsosam Chokladkaka med avokado, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Matbloggstoppen