• "Delicatobollar", utan tillsatt socker
    "Delicatobollar", utan tillsatt socker
  • Banoffee Pie
    Banoffee Pie
  • Bountybitar
    Bountybitar
  • Brownie i en mugg  //Baka Sockerfritt
    Brownie i en mugg
  • Brownie utan mjöl
    Brownie utan mjöl
  • Chokladbitar med hallon och lakrits
    Chokladbitar med hallon och lakrits
  • Chokladfudge med bär
    Chokladfudge med bär
  • Chokladkolatårta med hasselnötsbotten
    Chokladkolatårta
  • Chokladmousse i två lager
    Chokladmousse i två lager
  • Dammsugare, low carb
    Dammsugare, low carb
  • Glutenfria pannkakor
    Glutenfria Pannkakor
  • Gräddtårta
    Gräddtårta
  • Havreplättar, veganska
    Havreplättar, veganska
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
    Krämig lakritsglass med brynt smör
  • Nyttiga Kärleksmums
    Kärleksmums
  • Marjas Peanut butter cups
    Marjas Peanut butter cups
  • No bake Chokladmoussepaj
    No bake Chokladmoussepaj
  • Salted caramel brownie
    Salted caramel brownie
  • Hälsosamma Twix
    Twix, hälsosamma
  • Våfflor med banan
    Våfflor med banan

Double chocolate brownie cake

on fredag, 07 april 2017. Posted in LCHF/low carb

Vad sägs om browniefredag!? Jag har alltid älskat fredagar. Vem gör liksom inte det? Fredgar för med sig helg och löften om (förhoppningsvis) massor av roliga saker och mer fritid. Denna gång kanske du kan kombinera din fredag med lite browniebakande för extra lyx. 
 
Jag kallar denna brownie för brownie cake/browniekaka, då den är lite tjockare och mer "kakaktig" än den klasiska brownien. Jag använder en mindre brödform, men det går också bra att använda en "normalstor" 1,5-liters form. Och då blir brownien givetvis plattare (förkorta gräddningstiden med några minuter - känn med en sticka. Konsistensen ska fortfarande vara kladdig). Double chocolate får också hoppa in i namnet då jag valt att toppa den med grovhackad choklad. Blir extra gott och ger extra crunch. 
 
Brownien är mejerifri och innehåller arrowrot (pulver). Det finns i kryddhyllan och köpes i vanliga mataffärer. Det är första gången jag använder det och fungerar till exempelvis redning, typ som potatismjöl fast som en lågkolhydratsvariant.
 
Jag önskar er alla en ljuvlig fredag! Själv är jag ledig då Vincents förskola har planeringsdag och därmed är stängd. Dagen kommer innehålla lekdejt på Lek&Bus!
 
 
 
 
Double chocolate brownie cake, glutenfritt, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Double chocolate brownie cake

2 ägg
80 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
2 ½ msk sötningsströ
2 msk kokosolja
1 msk arrowrot (pulver)
1 krm vaniljpulver
½ krm salt

Toppa med: 30 gram choklad, utan tillsatt socker

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg olja och bitar av choklad i en skål, och värm i mikron. Rör om tills chokladen är helt smält. Vispa ägg, sötning och vanilj pösigt med en elvisp. Rör ner choklad, salt och arrowatpulver. Klä en liten brödform, ca 8X18 cm, med aluminiumfolie/bakplåtspapper och fördela i smeten. Grovhacka choklad och strö ovanpå. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna.

 
 
 
 
Double chocolate brownie cake, glutenfritt, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Double chocolate brownie cake, glutenfritt, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Double chocolate brownie cake, glutenfritt, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Double chocolate brownie cake, glutenfritt, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

7 hälsosamma påskkakor och påskdesserter!

on torsdag, 06 april 2017.

Om en vecka är det påsk, vad roligt! Jag hade tänkt påskpynta lite här hemma med påskris och målade ägg, men som så mycket annat jag vill göra hinns det inte riktigt med. Men påskbakning - det ska jag minsann hinna med!
 
Är även ni sugna på att baka någon härlig påskkaka eller påskdessert? Här nedan kommer jag med sju härliga och hälsosamma tips!
 
 
 
Kärleksmums (också kallade mockarutor och snoddas)
 
 

Nice cream med blåbär

on onsdag, 05 april 2017. Posted in Mellanmål, Glass, Baka med frukt, Baka utan spis

Jag måste tipsa om ett så fräscht mellanmål som går supersnabbt att göra - Nice cream med blåbär (glass med banan som bas). Riktigt gott och kräver få ingredienser. Det blir ett perfekt "snack"/mellanmål när energiförådet behöver fyllas på!
 
Jag använder fryst banan och blåbär i min nice cream - och det ger en härligt krämig konsistens. Skala banan och frys in det i slantar/mindre bitar innan det mixas. Det hela kan fortfarande vara rätt hårdmixat, men det är bara att köra på så blir konsistensen slät. 
 
Extra fin blir glassen om du toppar den med exempelvis bär och skivad frukt!
 
 
 
 
Nice cream med blåbär //Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Blueberry nice cream - 1 portion

1 ½ normalstor banan i bitar, frysta
1 dl blåbär, frysta
1 msk vatten
1 krm vaniljpulver (går att utesluta)


Mixa allt med en mixer. Det kan ta ett tag, då konsistensen blir hård till en början. När konsistensen är slät, servera genast.


 

 

Nice cream med blåbär //Baka Sockerfritt

Ny tillvaro!

on onsdag, 05 april 2017. Posted in Entreprenörskap

Lagom till påsk kommer jag gå ner i tid från ett företag som jag arbetar mycket för idag. Eller vårt samarbete kommer snarare se ut på ett helt annat sätt, där tidsåtgången är rejält nedtrappad. Detta beslut tog jag för några månader sedan och anledningarna är flera. För det första kände jag att jag vill satsa mer på mig och på mitt företag. Jag vill bygga mitt varumärke, och hitta fler och nya samarbeten till Baka Sockerfritt. Dock har jag tidigare haft svårt att få ihop tiden. För det andra så blev det för stressigt med tre jobb, och jag kände mig tvingad att jobba alla kvällar och helger för att kompensera att vi har Vincent relativt korta dagar på förskolan. Det är inte jätteroligt att känna stress över att unna sig en bio eller middag ute. 
 
I och med mitt branschbyte från ekonomi till bakande influncer (min sista dag som ekonom gjorde jag innan Vincent kom, mars 2015), har min inkomst sjunkit rejält. Och mer lär den sjunka när jag gör denna omställning. Men det får det vara värt! Det tar tid att bygga nya samarbeten, och dessutom vill jag undvika all stress under den kvarvarande graviditeten. Jag har haft den stora ynnesten att kunna spara och lägga undan en del pengar sedan tidigare. 
 
Jag ser mycket fram emot denna nya tid som innebär mer flexibla tider fram till barn nummer två kommer. Jag målar upp en bild där jag kommer hinna träna i lugn och ro, baka precis så mycket som jag vill och njuta av jobbfria kvällar. Och kanske hinna städa, haha! Sedan har den där fantasibilden alltid en tendens att aldrig gå i uppfyllelse - men det är en annan femma. Jag är bra på att njuta av att bara tänka på framtiden. 
 
Tankar om hur jag ska hinna med jobbet och hur vi delar upp föräldraledigheten efter vår lilla flicka kommer (juli 2017), tänkte jag ta i ett annat inlägg!
 
 
 

Mina Bounty!

on tisdag, 04 april 2017. Posted in LCHF/low carb

Mina arbetsdagar på plats på ett av de företag jag jobbar hos börjar närma sig sitt slut. Jag är fortafrande kvar till och med nästa vecka, men jag vill ändå passa på att baka lite gottis och bjuda på! I ärlighetens namn hade jag tänkt göra twix, då det var såååå länge sen jag gjorde denna skapelse. Men eftersom jag hade för lite grädde kvar föll valet på en annan ljuvlig skapelse - "Bounty" (kokosgodis)!
 
Mina bountybitar är ett av de godis som jag tycker mest om. De har en härlig kokosfyllning och är doppade i choklad (jag körde hälften ljus, hälften mörk). Kokos och choklad måste jag säga är två smaker som är fantastiska ihop. By the way är detta ett utmärkt påskgodis!
 
 
 
 
Hälsosam bounty //Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Bountybitar - 30 stycken

60 gram smör
ca 3 ½ -4 dl riven kokos
1 ½ dl vispgrädde
3 msk fibersirap clear
3 msk sukrin melis (eller annan florsötning)
ev. lite vaniljpulver

150 gram valfri choklad, utan tillsatt socker
ev. en klick kokosolja

Lägg smör, fibersirap och grädde i en kastrull och sjud tills smeten tjocknar något (ca 10-15 minuter). Rör om då och då. Ta bort kastrullen från plattan och rör mer sukrin melis och riven kokos. Låt stelna i kylskåp/frys. Gör små kuber av kokosmassan och doppa i smält choklad (smält den eventuellt med en klick olja för en lösare konsistens). Lägg på bakplåtspapper och låt återigen stelna i kyl. Dekorera gärna med riven kokos och/eller extra smält choklad. Förvaras i kylskåp.

 

Tips: Mixa riven kokos för en jämnare massa. Då kan runt 10-20% mer kokos behövas.

 
 
 
 
Hälsosam bounty //Baka Sockerfritt
 
Hälsosam bounty //Baka Sockerfritt
 
Hälsosam bounty //Baka Sockerfritt
 
Hälsosam bounty //Baka Sockerfritt
Matbloggstoppen