• Banoffee Pie
    Banoffee Pie
  • Chokladbitar med jordnötssmör, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Chokladbitar med jordnötssmör
  • Chokladbollar med kokos och dadlar
    Chokladbollar med kokos och dadlar
  • Chokladsufflé, mejerifri
    Chokladsufflé, mejerifri
  • Cookie dough fudge
    Cookie dough fudge
  • Dammsugare, low carb
    Dammsugare, low carb
  • Devil’s food muffins, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Devil’s food muffins
  • Fudgebrownie med mandelsmör //Baka Sockerfritt
    Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria pannkakor
    Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötsfudge
    Jordnötsfudge
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
    Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar, glutenfria och utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Kolasnittar
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
    Krämig lakritsglass med brynt smör
  • Fröknäcke, low carb //Baka Sockerfritt
    LCHF-knäcke
  • Marjas Peanut butter cups
    Marjas Peanut butter cups
  • Peanut butter caramel brownie //Baka Sockerfritt
    Peanut butter caramel brownie
  • Salted caramel brownie
    Salted caramel brownie
  • Hälsosamma Sarah Bernhardt utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Sarah Bernhardt
  • Snickers
    Snickers
  • Hälsosamma Twix
    Twix, hälsosamma

Mars blir till april!

on måndag, 02 april 2018. Posted in Föräldralivet, Entreprenörskap

Vad glad jag är att vädret börjar likna vår! Jag välkomnar april så mycket för jag är så trött på vintern. Mars har varit rätt intensiv måste jag säga. Det känns som om jag har ungefär 1029 bollar i luften. Är det inte fyra olika slags jobb, barn och förskolefix så är det sjukdom, bolån och flytt som tar energi. Ibland vet jag knappt var jag ska börja och plötsligt glöms saker bort! Det ska bli väldigt, väligt skönt när vardagen stabiliserar sig (när det nu kommer ske). 
 
Under mars har jag firat massor av födelsedagar! Tre i min närmsta familj har fyllt år, och så en av mina närmsta vänners barn. Och tänk att Vincent snart fyller tre år! Om mindre än två veckor är det kalasdags, och det är verkligen dags att börja förbereda inför detta. Förutom alla födelsedagar har vi under masr haft ett litet firande för Aline (mindre namnkalas kanske man kan säga) med den närmsta familjen.
 
Andra saker som inträffat är att jag har dragit ut en tand, vilket kanske inte var det mest roliga jag någonsin gjort. Fast på det stora hela måste jag ändå säga att det gick bra. Jag blev inte sjuk efter, tappade smaken eller förlorade känseln för evigt i alla fall (vilket ändå verkade förekomma!). Vi har besökt Vincents kommande förskola som vi nu tackat ja till! Där ska han börja i augusti. Jag är väldigt nervös inför detta bytte (pga känsligt barn), men han har verkligen växt under den senaste tiden och med lite tid kommer det nog bli toppen. Speciellt när Aline också ska börja på föris efter årskiftet! Vad mer är har jag för första gången varit ensam med barnen över natten. Det gick förvånasvärt bra! Dock inget jag skulle vilja göra varje vecka.
 
Mars har innehållit massor av temadagar/högtider! Det har varit punchrullens dag, mazarindagen, våffeldagen och påsk. Ni missade väl inte min fantastiska påskbakelse? Och om du tröttnat på påsk så kan jag tipsa om att rulltårtan som är basen till bakelserna är sjukt god att äta som den är.
 
 
 
Påskbakelse

Chokladbollar med kokos och dadlar 2 punkt 0

on söndag, 01 april 2018. Posted in Baka med frukt, Baka utan spis, GI

Chokladbollar med kokos och dadlar, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 
 
Av någon intressant och för mig lite outgrundlig anledning, är detta chokladbollsrecept ett av mina gamla, gamla recept som varje dag hamnar på topplista över mest klickade recept. Detta trots att bilden ser ut som "hej kom och hjälp mig" tagen av en mobilkamera på ett inte så smickrande vis. Jag har lite svårt att dra mig till minnes ett bakverk som jag bakade och la upp på hemsidan för fem år sedan, och kom alltså därför inte ihåg hur det hela smakade. Därför kände jag mig till slut manad att baka dessa chokladbollar igen!
 
Chokladbollarnas huvudingredienser är bland annat riven kokos och dadlar, där det senare bidrar till både sötma och "chokladbollskonsistens". Receptet är dessutom veganskt. Resultatet blev hur gott som helst! Inte konstigt att receptinlägget fått så många länkklick. Detta kommer jag nog baka många gånger igen - kanske till och med till Vincent födelsedag för att ta med på förskolan!
 

 
Chokladbollar med kokos och dadlar, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 
 

Chokladbollar med kokos och dadlar - 12 stycken 

100 gram färska dadlar
½ dl havregryn
1 1/3 dl riven kokos
2 msk kakao
ca 2 msk kaffe (alternativt vatten)
1 msk kokosolja
ev. mer vatten
riven kokos/kakao att rulla i

Mosa samman alla ingredienser med händerna eller en sked till en chokladbollsdeg. Tillsätt eventuellt vatten om konsistensen är för fast. Rulla till bollar och rulla gärna i riven kokos eller kakao.

 

 

 

Chokladbollar med kokos och dadlar, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Chokladbollar med kokos och dadlar, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Chokladbollar med kokos och dadlar, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Chokladbollar med kokos och dadlar, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Glutenfri Jordnötskaka

on fredag, 30 mars 2018. Posted in GI, LCHF/low carb

Glutenfri Jordnötskaka utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 
 
Mitt baktips denna långfredag är en härlig och saftig jordnötskaka med chokladwirl! Jag tycker den blev både fin och god, och chokladen som jag smält och hade i kakan bröt i smaken på ett bra sätt. Och så passar choklad såklart alldeles perfekt tillsammans med jorndötssmaken. Jag gissar att jordnötssmöret går att ersätta mot en annan slags nöt- eller mandelsmör! Men då blir förstås smaken också annorlunda.
 

Hoppas ni alla har, och kommer få, en underbar påsk med mycket god mat och ledighet! Själv ska jag idag träffa några vänner på en fika i stan, och imorgon beger vi oss (familjen, inte vännerna) till Arturs pappas landställe för att fira påsk! Skickar en tyst bön om att barnen sover senare än till klockan fem och att det inte blir skrik hela bilvägen :)

 

Glutenfri Jordnötskaka utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 

 

 

Jordnötskaka med chokladswirl

2 ägg
30 + 10 gram smör
35 gram mörk choklad, utan tillsatt socker 
1 ½ dl mandelmjöl
1 dl jordnötssmör, osötat
1 dl mjölk
2 ½ msk + 1 tsk sockerersättning
2 msk kokosmjöl
½ msk bakpulver
2 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Smält jordnötssmör tillsammans med 30 gram smör. Blanda ner mandel- och kokosmjöl, mjölk, sötning, bakpulver och vanilj. Vispa ägg pösigt och blanda därefter ner även detta. Klä en liten brödform, ca 8X18 cm, med bakplåtspapper och fördela i smeten. Smält choklad med 10 gram smör och tillsätt 1 tsk sötning (blanda eventuellt i en msk av den övriga smeten i detta). Ringla över detta och rör runt i kakan med änden av en kniv (eller dylikt) så att kakan får ett fint mönster. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.

 

 

 

Glutenfri Jordnötskaka utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Glutenfri Jordnötskaka utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Var matsmart!

on torsdag, 29 mars 2018.

Matsmart //Baka Sockerfritt
 
 
Sponsrat samarbete med Matsmart
 
 

 
Är det något som vi gör av med pengar på i vår familj så är det utan tvekan mat. Vi reser sällan och har inga speciellt dyra intressen, och det här med klädshopping (som tidigare var så roligt) sker nu mer främst till barnen och är (tyvärr) lite av ett nödvändigt ont. Mat däremot känns det som om vi lägger hiskeliga summor på - och det mycket på grund av att mitt matintresse är stort och även för att jag (såklart) gärna köper bra produkter med kvalitet. 
 
Som tur har jag insett att det finns det bra och lätta åtgärder för att få ner matkostnaden i vår familj. Jag gissar att ni har hört talas om Matsmart? Det är som en vanlig matbutik online, men med den lilla (och plånboksvänliga) tvisten att det är allt från 20-90 % rabatt på allt! Anledningen till detta är att dom säljer sådant som företag annars skulle ha slängt. Det kan handla om designfel på förpackningen, överproduktion eller att bäst-före-datumet närmar sig (och vi alla vet väl att proudkter ofta håller en bra tid även efter att detta datum trädit in). Jag skulle kalla det lite av en win-win-win för konsumenten, matföretagen och miljön. Och ett stort plus i kanten (i alla fall för min del) är att det i utbudet finns massor av glutenfria och ekologiska produkter, och andra produkter med fokus på hälsa.
 

 
Matsmart //Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Jag har nu fått ta fram en exklusiv "Baka Sockerfritt"-låda innehållande massor av produkter som jag tycker om och använder mig av i mitt liv (och min bakning), och som dessutom är EXTRA prispressad! Lådan innehåller bland annat kokosolja, chiafrö, honung, bakdekoration, torkad frukt, kokosdryck och spännande frukost- och mellanmålsalternativ. Priset för boxen är bara 249 kr (jämför med butikens normalpris på 493,45 kr!!!!). Utbudet av denna låda är begränsad, så passa på. Läs mer och beställ HÄR!
 
 
 
Matsmart //Baka Sockerfritt
 
Matsmart //Baka Sockerfritt
 
Matsmart //Baka Sockerfritt
 
Matsmart //Baka Sockerfritt
 
Matsmart //Baka Sockerfritt
 
Matsmart //Baka Sockerfritt
 
Matsmart //Baka Sockerfritt

Mockabrownie till lyxfika!

on onsdag, 28 mars 2018. Posted in LCHF/low carb

Mockabrownie, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 

 
I helgen hade vi ett litet firande för Aline med härlig fika bestående av diverse sötsaker och scones. En av de saker jag hade bakat var min Mockakaka! Eftersom jag inte hade möjlighet att ta några sociala medie-acceptabla bilder på detta bakverk begagnar jag helt enkelt mina tidigare bilder.
 
Själva basen av kakan är alltså en god brownie med smält choklad, vilken jag i sin tur har toppat med ett lager grädde. "Mockan" kommer ifrån att jag smaksatt grädden med kaffe vilket jag tycker är sååå gott! Jag tycker även det blir fint att toppa med chokladspån (hyvla med potatisskalare). Mitt ursprungsrecept är gjord för en liten form, men här nedan ser ni min variant för en 24-cm springform (ca 12 portioner).
 

 
Mockabrownie, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 

 
 
 

Mockabrownie

Brownie:
4 ägg
140 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
80 gram smör 
ca 2-3 msk sockerersättning
ca 2 msk kakao
2 krm vaniljpulver

Kaffetopping:
3 dl vispgrädde
2 msk kallt kaffe
1 msk sockerersättning

Brownie
Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen försiktigt tillsammans med smör (jag gör detta i mikron). Vispa ägg och sötning pösigt, gärna med elvisp. Blanda även ner resterande ingredienser och vispa lite till. Häll smeten i en 12-cm springform. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna.

Kaffetopping
Vispa grädden fast. Häll i kaffet och sötning och vispa kort så att allt blandas. Bred på gräddtoppingen på den avsvalnade kakan. Toppa gärna med chokladspån!

 
 
 
 
 

Mockabrownie, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Mockabrownie, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Mockabrownie, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt