• Banoffee Pie
    Banoffee Pie
  • Chokladbitar med hallon och lakrits
    Chokladbitar med hallon och lakrits
  • Chokladkolatårta med hasselnötsbotten
    Chokladkolatårta
  • Chokladsufflé, mejerifri
    Chokladsufflé, mejerifri
  • Dammsugare, low carb
    Dammsugare, low carb
  • Devil’s food muffins, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Devil’s food muffins
  • Fudgebrownie med mandelsmör //Baka Sockerfritt
    Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria lussebullar utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Glutenfria lussebullar
  • Glutenfria pannkakor
    Glutenfria Pannkakor
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
    Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kokostoppar med kardemumma //Baka Sockerfritt
    Kokostoppar med kardemumma
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
    Krämig lakritsglass med brynt smör
  • Glutenfria pepparkakor utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Marjas hälsosamma pepparkakor
  • Vegansk mockafudge utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Mockafudge
  • Pepparkaksgranola (nötfri) //Baka Sockerfritt
    Pepparkaksgranola (nötfri)
  • Pepparkakskladdkaka, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Pepparkakskladdkaka
  • Saffranskola, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Saffranskola, utan tillsatt socker
  • Salted caramel brownie
    Salted caramel brownie
  • Hälsosamma Sarah Bernhardt utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Sarah Bernhardt
  • Hälsosamma Twix
    Twix, hälsosamma

Jultema!

on fredag, 01 december 2017.

Jippie, jag är så glad över att december och julen är här! Har ni börjat julbaka än? Det började jag göra redan i oktober. Eller egentligen ännu tidigare eftersom det är viktigt att vara lite före i influencervärlden (exempelvis om man gör sponsrade inlägg eller någon artikel för en tidning). För att inspirera extra mycket till alla mysiga julbak som stundar vill jag med detta inlägg tipsa om mitt "JULTEMA" där du kan finna massa juliga recept på godisar, bakverk och bröd (med mera). Vad sägs om jordnötsfudge, chokladdoppade kokostoppar, saffranskaka och juliga saffransscones?

 

 

Jordnötsfudge

Jordnötsfudge

 

Chokladdoppade kokostoppar

Kokostoppar

 

Saftig saffranskaka

Saftig saffranskaka

 

Saffransscones

Saffransscones

Saffransgranola

on torsdag, 30 november 2017. Posted in LCHF/low carb

Saffransgranola, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 

 

Eftersom både jag och Vincent blev så kära i min pepparkaksgranola testade jag mig fram till ytterligare ett granolarecept! Denna gång testade jag att skapa en saffransgranola. Hur gott och juligt låter inte det? Minst sagt perfekt att äta varje morgon fram till jul. Gärna på en härlig tjock yoghurt som turkisk eller grekisk. Kanske med lite honung till. Jag tänkte även att detta blir en perfekt present! Antingen en "gå bort"-present till någon julmiddag eller fika, eller också på självaste julafton. Kommer ju göra succe som gåva!

Om inte den här saffransgranolan skapar julstämning i stugorna, vet jag inte vad som gör det. Det var värt att göra den bara för den ljuvliga lukten som spred sig när jag gräddade (rostade?) granolan i ugnen!


Saffransgranola, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 

 


Saffransgranola - ca 5 dl

1 ½ dl mandelmjöl
1 dl riven kokos
1 dl pumpfrö
2/3 dl solrosfrö
½ dl sötmandel
½ dl vatten
1 ½ msk rapsolja
1 ½ msk honung
1 krm salt
½ - 2/3 krm saffran

Sätt ugnen på 150 grader. Grovhacka mandeln. Blanda mandelmjöl, hackade mandlar med fröer. Koka upp vatten, ta bort från plattan och rör ner honung, olja, salt och saffran. Blanda ihop allt. Strö på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Rör om då och då. Sänk värmen om granolan börjar ta för mycket färg. Låt gärna granolan vara kvar i ugnen med ugnsluckan lite öppen om den inte är torr efter gräddning.

 

 

 

Saffransgranola, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Saffransgranola, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Saffransgranola, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

November blir december (och jul)!

on torsdag, 30 november 2017. Posted in Föräldralivet, Entreprenörskap

Jaaa, imorgon är min favoritmånad här - underbara, juliga, mysiga december! Som jag längtat efter dig! Förutom att december är en allmänt grymt bra månad, så är det månaden för då jag går ner i föräldraledighetstid. Som jag nämnt tidigare kommer Artur att börja vara föräldraledig på 40% parallelt med mig. Tänk att få kunna jobba i fred - vilken dröm!

I och med den stundande nya månaden tänkte jag i korta drag sammanfatta november. Det kanske inte har hänt så jättemycket i och med föräldraledigheten, men jag har hunnit baka en massa smarrigheter i varje fall!! Exempelvis Vegansk chokladtårta, Pepparkaksgranola och Saffranskola.

 

Saffranskola utan tillsatt socker

 


Denna månaden har Aline börjat bli lite mer svårhanterlig. Hon kommer inte till ro om hon ligger själv, och därför är det svårt för mig som mammajobbande egenföretagare att hinna och orka med vardagen. Det har varit tufft stundvis och ibland undrar jag hur jag kunnat tycka att "enbart" ett barn varit jobbigt... Aline fyller idag 4 månader och börjar nästan kunna leka lite med saker, såsom att greppa och slå på något en liten stund. Hon är så gosig min lilla tjej (när hon inte skriker)!

Under november har jag jobbrunchat med en vän ett par gånger (Aline har fått följa med), varit på bebisträff, fixat ett nytt samarbete, skickat in material till en tidning jag ska vara med i till jul och fyllt 27 år! I och med min födelsedag har jag både varit ute på en ljuvlig middag med två vänner samt haft en kombinerad födelsedags- och julfika för familjen!

 

Pepparkakskladdkaka

on onsdag, 29 november 2017. Posted in LCHF/low carb

Glutenfri Pepparkakskladdkaka, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 

 

Det här blev en ruskigt god kladdkaka. Och en julig kladdkaka då den är smaksatt med pepparkakskrydda! Den kryddan tycker jag passar så fint ihop med chokladsmak. Denna kladdkaka fick jag faktiskt göra två gånger. Den första gången blev den alldeles för kladdig så att den omöjligt gick att fota! Men jag tyckte den var väldigt god, så det var bara att göra ett nytt försök. Och då blev den hyfsat fotovänlig dessutom.

Konsistensen ska alltså vara kladdig när den tas ut ur ugnen (kladdkakans mitt, kanterna kommer att vara fasta). Den kommer stelna när den fått stå till sig ett tag (stelnar i kyla). Om den värms upp något igen (exempelvis en kort stund i mikron för att bli ljummen), blir den mer lös. Till pepparkakskladdkakan serverade jag vispad grädde som jag smaksatt med lite kakao. Det var väldigt gott till!

Tips: fyrdubbla receptet och förläng gräddningstiden en aningen om du använder en 24-cm springform!

  

Glutenfri Pepparkakskladdkaka, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 

 


Pepparkakskladdkaka

1 ägg
35 gram smör
2/3 dl mandelmjöl
2 msk grädde
2 msk sockerersättning
1 ½ msk kakao
1 tsk pepparkakskrydda
1 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ägg och sockerersättning pösigt. Blanda samman alla ingredienser med en sked och fördela i smeten i en smör och mjölad 12-cm springform. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Kladdkakan ska fortfarande vara kladdig. Låt stå till sig i minst ett par timmar!

 

 

 

Glutenfri Pepparkakskladdkaka, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Glutenfri Pepparkakskladdkaka, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Glutenfri Pepparkakskladdkaka, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Vegansk mockafudge

on tisdag, 28 november 2017. Posted in LCHF/low carb

Vegansk mockafudge, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 



Vad kan passa bättre till den stundande julen än recept på en krämig fudge? Superlätt att göra och ett perfekt hälsosamt alternativ till alla sötsliskiga julfudge! Och ännu bättre vågar jag påstå att det blir - för den är nämligen vegansk också. För att få den krämiga konsistensen har jag använt kokosmjölk istället för grädde.

Dessa fudge har jag valt att smaksätta med kaffe (starkt), och det passar väldigt bra! Att dricka vanligt kaffe tycker jag är hemskt för det är så beskt, men själva kaffesmaken anser jag ljuvlig och använder den ofta som smaksättning i mina bakverk. Jag har valt att toppa mina mockafudge med flingsalt! Det går fint att utesluta saltet och toppa med något annat fint.

 

Vegansk mockafudge, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 




Vegansk mockafudge - 10 bitar

160 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 dl kokosmjölk
1-2 msk starkt kaffe
2 krm vaniljpulver
ev. valfri sötning (motsvarade ca 1 msk socker i sötma)
ev. flingsalt att toppa med

Värm kokosmjölk i en kastrull, ta bort från plattan och rör ner bitar av choklad. Tillsätt resterande ingredienser och rör om till en slät smet. Klä en liten brödform eller matlåda med bakplåtspapper eller aluminiumfolie och fördela i fudgesmeten. Låt stelna i kyl under ett par timmar. Skär i bitar och förvara i kylskåp.

 

 

Vegansk mockafudge, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Vegansk mockafudge, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Vegansk mockafudge, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Vegansk mockafudge, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Matbloggstoppen