• Banoffee Pie
    Banoffee Pie
  • Chokladbitar med hallon och lakrits
    Chokladbitar med hallon och lakrits
  • Chokladbollar med brynt smör
    Chokladbollar med brynt smör
  • Chokladkolatårta med hasselnötsbotten
    Chokladkolatårta
  • Chokladsufflé, mejerifri
    Chokladsufflé, mejerifri
  • Dammsugare, low carb
    Dammsugare, low carb
  • Enkel cheesecakedessert med hallon //Baka Sockerfritt
    Enkel cheesecakedessert med hallon
  • Fudgebrownie med mandelsmör //Baka Sockerfritt
    Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfri gräddtårta utan tillsatt socker
    Glutenfri gräddtårta
  • Glutenfri äppelkaka med kanel
    Glutenfri äppelkaka med kanel
  • Glutenfria pannkakor
    Glutenfria Pannkakor
  • Gräddtårta
    Gräddtårta
  • Glutenfria kanelbullar med mandel och bovete
    Kanelbullar med mandel och bovete
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
    Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
    Krämig lakritsglass med brynt smör
  • Nyttiga Kärleksmums
    Kärleksmums
  • Marjas Peanut butter cups
    Marjas Peanut butter cups
  • Salted caramel brownie
    Salted caramel brownie
  • Hälsosamma Twix
    Twix, hälsosamma
  • Våfflor med banan
    Våfflor med banan

Vegansk snickerstårta

on tisdag, 03 oktober 2017. Posted in Baka med frukt, Baka utan spis, GI

Här ser ni en riktigt ljuvliga skapelse - en vegansk snickerstårta! Ser det inte gott ut? Jag kan säga er att receptet var en riktig höjdare! Denna snickerstårtan består utav tre lager. Först har vi en chokladbotten och på det en fyllning som påminner lite om karamell i sin smak. Den har dadlar och jordnötssmör som bas. Fyllning nummer två innehåller också jordnötssmör och konsistensen är len och krämig vilket den blir tack vare kokosmjölk.

 

Vegansk snickeritårta - glutenfri och utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 



Vegansk snickerstårta

Botten:
50 gram färska dadlar, urkärnade
½ dl hasselnötter, rostade och utan skal
1/3 dl riven kokos
1 msk kakao
½ msk vatten

Fyllning 1:
50 gram jordnötssmör, osötad och salt
25 gram färska dadlar, urkärnade
1 msk kokosolja
1 krm vaniljpulver

Fyllning 2:
70 gram jordnötssmör, osötad och salt
2/3 dl kokosmjölk, det vita/fasta
1 msk fibersirap gold, eller annat liknande alternativ (honung)
1 krm vaniljpulver


Botten

Mixa samman alla ingredienser. Tryck fast en bit bakplåtspapper i botten av en 12-cm springform och tryck ut degen.

Fyllning 1
Mosa samman allt för hand eller med en stavmixer. Bred ut ovanpå bottnen.

Fyllning 2
Ta det vita och fasta som bildas längst upp när en förpackning kokosmjölk får stå still. Mixa samman detta med resterande ingredienser. Fördela detta ovanpå fyllning 1. Låt stå kallt i kylskåp.

 

 

Vegansk snickeritårta - glutenfri och utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Vegansk snickeritårta - glutenfri och utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Vegansk snickeritårta - glutenfri och utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Pajrutor med blåbär, utan tillsatt socker

on måndag, 02 oktober 2017. Posted in GI

Pajrutor med blåbär, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt



Sponsrat samarbete med EASIS via Matkompaniet



Pajer behöver inte vara runda eller göras i form! Här har jag gjort den fyrkantig direkt på bakplåtspapper (utan någon form). Efter gräddning, eller innan servering, är det bara att skära upp pajen i portionsrutor. Det känns enligt min mening på något vis lite annorlunda, och därmed också roligare, än det "klassiska" viset!

Pajens botten har en bas av mandelmjöl, och fyllningen är givetvis blåbär. Blåbären har jag sötat upp med lite sötningsströ och dessutom blandat med lite arrowrotpulver för att suga upp den vätska som kan bildas (jag körde på frysta blåbär). Arrowrotpulver är som en lågkolhydratsvariant av potatismjöl och finns i mataffärers kryddavdelningen. Toppingen görs lätt då en del av bottendegen används och blandas med hälsosam müsli från EASIS (EASIS är ett företag som specialiserar sig på hälsosamma sötsaker utan tillsatt socker)! Müslin är grymt god och fiberrik, och förutom i bakning använder jag den gärna på yoghurt till frukost (observera att müslin innehåller lite gluten).

Pajrutorna smakar milt av kanel, vilket passar väldigt bra ihop med både blåbär och müsli. Resultatet blev riktigt bra och pajen passar perfekt till alla festliga fikatillfällen! Givetvis går mängden av ingredienserna bra att öka för att göra ett större format och därmed få flera portioner.

Förresten! Spana gärna in mitt recept på cornflakesgodis med hasselnötskräm, vilket är ett annat recept med produkter från EASIS. Alltså dessa godis är to die for!



Pajrutor med blåbär, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 



Pajrutor med blåbär - 4 bitar

Botten:
50 gram smör
1 ½ dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
2 msk sötningsströ
2 msk pofiber
½ tsk kanel

Fyllning:
80 gram blåbär
1 tsk sötningsströ
ev. arrowrotpulver/potatismjöl

Topping:
1 dl EASIS Müsli
½ msk sötningsströ
2 krm kanel

Botten
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser noga. Ta bort ca ½ dl av degen. Forma den stora delen av degen som en fyrkant på en plåt med bakplåtspapper, ca 12X12 cm. Förgrädda i ca 10 minuter.

Fyllning
Häll bort eventuell vätska som bildas (exempelvis om bären varit frysta). Blanda med sötning och eventuellt arrowrotpulver (för att suga upp väska). Fördela bären på pajbottnen.

Topping
Ta den lilla delen av degen och blanda med müsli från EASIS, kanel och extra sötning. Smula toppingen ovanpå bären. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter (se till att pajen inte blir bränd). Låt svalna och skär i fyra bitar.

 


Sponsrat samarbete med EASIS

 

Pajrutor med blåbär, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Pajrutor med blåbär, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Pajrutor med blåbär, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Pajrutor med blåbär, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Pajrutor med blåbär, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Pajrutor med blåbär, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

September blir oktober

on måndag, 02 oktober 2017. Posted in Föräldralivet

Hej oktober! Vad mysigt vi kommer att ha det! Nu börjar det verkligen bli rätt mörkt ute på kvällarna, och temperaturen i alla fall då och då vara låg. Jag tycker att det är så mysigt, och jag vet (även om ni kanske inte vågar erkänna det) att många av er därute håller med mig! Det mest negativa med höst och vinter tycker jag är att det blir jobbigare att ha barn. Detta eviga av- och påklädande av ytterkläder! Pust.

Jag har haft en fin september även om det varit väldigt tufft periodvis med det nya livet som tvåbarnsförälder. Värst av allt är nog de stressiga mornarna då jag ska lämna Vincent på förskola. Att ha ett barn känns plötsligt väldigt, väldigt enkelt (om man är två föräldrar närvarande)... Förutom att ha spenderat typ dygnet runt med Aline har jag jobbat ungefär en och en halv - två timmar per dag. Jag har haft ett par jobbmöten och planerat in ett par saker som kommer att ske under höstterminen. Jag har brunchat och fikat med vänner, gått långpromenader och druckit alldeles för många latte macchiatos. Jag har varit sur, stressad men oftast rätt tillfreds ändå!

 




Denna vecka kommer att bland annat innehålla ett BVC-besök för Aline och ett allargitest för Vincent. Båda ska bli spännande! Som tur är har Artur tagit en halvdag föräldraledigt under allergitestet så att vi kan hjälpas åt. Under helgen kommer dessutom Artur och Vincent besöka "farfars" landställe. Det är jag övertygad kommer bli toppenkul för lillen!

Förresten är Aline nu två månader. Hon är en stor bebis och har kläder för typ 6-månaders bebisar. Tur att hon kan ärva det mesta från brorsan!

 

Choklad- och jordnötsrutor, no bake

on söndag, 01 oktober 2017. Posted in Baka utan spis, GI

Gillar du som jag jordnöt och choklad tillsammans? Då skulle jag våga påstå att detta recept är något för dig! Det ni kan spana in här är en "no bake"-kaka (gräddas ej) i två lager med smakerna choklad och jordnöt! Riktigt lättbakat är det dessutom.

Bottenlagret har en bas av valnötter, är sötat med färska dadlar och får sin chokladsmak av kakao. Det övre lagret består främst av jordnötssmör. Sötman från detta lager kommer från sötning i form av honung/fibersirap gold eller något annat med liknande flytande konsistens. För att göra dessa choklad- och jordnötsrutor extra fina toppade jag bitarna med grovhackade jodnötter (rostade och salta)! Det blir en fin kontrast mellan sött och salt!

 


Choklad- och jordnötsrutor, no bake //Baka Sockerfritt

 



Choklad- och jordnötsrutor, no bake - 4 stycken

Chokladlager:
50 gram valnötter
50 gram färska dadlar, urkärnade
½ msk kakao

Jordnötslager:
70 gram jordnötssmör (osötat)
1- 1 ½ msk fibersirap gold/honung (eller liknande)
1 msk kokosolja

Toppa eventuellt med hackade jordnötter

Chokladlager
Mixa valnötterna till ett finmalet mjöl och blanda med resterande ingredienser. Forma till en ca 10X10 cm fyrkant på en plåt med bakplåtspapper.

Jordnötslager
Blanda alla ingredienser noga och tryck ut ovanpå chokladlagret. Om önska strös hackade jordnötter på. Låt stelna en stund i frys och skär i fyra bitar (eller fler).

 

 

Choklad- och jordnötsrutor, no bake //Baka Sockerfritt

Choklad- och jordnötsrutor, no bake //Baka Sockerfritt

Min första egentid!

on söndag, 01 oktober 2017. Posted in Föräldralivet, Entreprenörskap

Igår hade jag min första "egentid" sedan ett bra tag tillbaka. Eller ja, sedan Aline kom (två månader sedan). Jag var alltså utan barn, vilket kändes rätt skönt! Man kan tro att det skulle kännas konstigt, men det gör det inte. Jag har ju trots allt den största delen av livet inte haft barn.

Anledningen till denna stora händelse var för att jag kände att det var hööög tid att få vara själv. Plus att jag ville träna. Så min härliga "vara själv"-tid spenderade jag med att åka till friskis och träna en timme och därefter ta en kaffe och jobba en stund. Allt som allt var jag borta 3 1/2 timme. Inte speciellt lång tid alls egentligen. Givetvis får Artur också tid själv ibland och har redan varit borta flera gånger (förutom jobb så klart).

Det kändes superbra att träna! Frågan är hur ofta detta kommer att ske. Jag blir minst sagt begränsad på träningsbiten med två barn. Jag brukar dock köra promenader varje dag samt "mamma mage"-övningar!

 

En bild från tidigare i år på friskis!

 

Matbloggstoppen