• "Delicatobollar", utan tillsatt socker
    "Delicatobollar", utan tillsatt socker
  • Banoffee Pie
    Banoffee Pie
  • Brownie i en mugg  //Baka Sockerfritt
    Brownie i en mugg
  • Brownie utan mjöl
    Brownie utan mjöl
  • Chokladbitar med hallon och lakrits
    Chokladbitar med hallon och lakrits
  • Chokladhavrerutor
    Chokladhavrerutor
  • Chokladkolatårta med hasselnötsbotten
    Chokladkolatårta
  • Chokladmousse i två lager
    Chokladmousse i två lager
  • Chokladsufflé, mejerifri
    Chokladsufflé, mejerifri
  • Dammsugare, low carb
    Dammsugare, low carb
  • Glutenfria pannkakor
    Glutenfria Pannkakor
  • Gräddtårta
    Gräddtårta
  • Havreplättar, veganska
    Havreplättar, veganska
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
    Krämig lakritsglass med brynt smör
  • Nyttiga Kärleksmums
    Kärleksmums
  • Marjas Peanut butter cups
    Marjas Peanut butter cups
  • No bake Chokladmoussepaj
    No bake Chokladmoussepaj
  • Salted caramel brownie
    Salted caramel brownie
  • Hälsosamma Twix
    Twix, hälsosamma
  • Våfflor med banan
    Våfflor med banan

Coconut banana pancakes

on tisdag, 09 maj 2017. Posted in Frukost, Mellanmål, Baka med frukt

I helgen gjorde jag pannkakor till mellis till Vincent och mig. Vincent verkar inte vara så förtjust i pannkakor, men dessa åt han på rätt bra! För att inte tala om blåbären som jag serverade till. Själv tycker jag att dom blev toppengoda! Härlig, lagom söt smak och bra tjocklek. Lätta är dom att göra dessutom! 

Jag gjorde själv pannkakssmeten i "plättstorlek" när jag stekte dom, och då fick det plats minst två i varje stekpanna. Stek dom inte i för hög värme, och vänd efter cirka fem minuter när konsistensen börjat stelna. Jag serverade pannkakorna med blåbär, skivad banan, honung och grädde.



Coconut banana pancakes //Baka Sockerfritt




Coconut banana pancakes - 1 portion (5 plättar/små pannkakor)

2 ägg
1 liten banan (ca 80 gram)
1 ½ msk kokosmjöl
2 krm bakpulver
ev. ½ krm vaniljpulver

Mixa samman alla ingredienser med en stavmixer. Värm smör i en (eller två) stekpanna och gör små pannkakor/plättar. Gör gärna två i vare stekpanna. Det tar ca fem minuter innan man kan vända plättarna.





Coconut banana pancakes //Baka Sockerfritt

Coconut banana pancakes //Baka Sockerfritt

Coconut banana pancakes //Baka Sockerfritt

Coconut banana pancakes //Baka Sockerfritt

Gravid vecka 29 (andra barnet)

on tisdag, 09 maj 2017.

Jag är nu inne i vecka 29 och därmed tredje (och sista) trimester och därmed också HÖGGRAVID! Nu är det drygt 2 1/2 månad kvar tills lilla A är beräknad att komma ut, och kanske, kanske börjar jag förstå att det som komma skall faktiskt är på riktigt. Att vänta och få barn känns så overkligt, och jag tror att de flesta håller med mig. Lite "sci-fi"-aktigt. Jag menar, jag håller liksom på att göra en ny liten människa i min kropp. Av mig själv dessutom.

Som sagt börjar det hela landa lite. Jag har sedan lång tid tillbaka läst "att föda"-böcker och lyssnat på podcasts om ämnet (vilket jag förstås gjorde ännu mer innan Vincent). Nu gäller det att ta upp lite profylaxkunskap också. Och gå igenom tankar och vad vi vill med Artur. Och planera bb-väskan. Med mera. Något som har gjort det hela ännu lite verkligare är att det är några som i "juligrupperna" på facebook (det vill säga de som har förväntats föda i juli) redan har fött. Det kunde ju liksom ha varit jag!

I vecka 29 är bebisen i magen generellt 35 cm lång och väger i slutet mot veckan 1,4 kg. Det börjar bli trångt där inne i magen! Jag märker att mina ben snabbt blir trötta, men svanken är ändå det som är jobbigast. Speciellt i helgen då jag fått lyfta Vincent en del.

Denna vecka blir det ingen magbild. Fotografen har nämligen varit bortrest. Istället bjudar jag på två bilder från helgen som visar att det inte är det lättaste att arbeta med en liten hemma... Ps. receptet på dessa pannkakor kommer senare idag!



Gravid vecka 29

Chocolate banana ice cream (paleo)

on måndag, 08 maj 2017. Posted in Paleo, Mellanmål, Glass, Baka utan spis

Banan och mandelsmör utgör basen i den här fräscha och mättande chokladglassen. Och så kakao för chokladsmakens skull givetvis. Glassen är fylld med nyttigheter, den är vegansk och väldigt enkel att göra. Bara att mixa ihop! Den kan antingen ätas direkt, eller frysas in någon timme om en hårdare konsistens önskas. 

I receptet används fryst banan. Skala och skär bananen i mindre bitar innan den fryses. En gång gjorde jag misstaget att kasta in en hel banan i frysen. Med skal och allt. Vi kan väl nöja oss med att säga att den inte var så lätt att skala. Dessutom gör mindre bitar att det blir lätare att mixa glassen.



Chocolate banana ice cream (paleo) //Baka Sockerfritt




Chocolate banana ice cream (paleo) - 1 till 2 portioner

120 gram fryst banan i slantar (en stor banan)
60 gram mandelsmör (3/4 dl)
1 ½ msk kakao
1 krm vaniljpulver


Mixa samman alla ingredienser noga med en mixer. Äts med fördel direkt eller efter en kortare stunds frysning.




Chocolate banana ice cream (paleo) //Baka Sockerfritt

Chocolate banana ice cream (paleo) //Baka Sockerfritt

Chocolate banana ice cream (paleo) //Baka Sockerfritt

Chocolate banana ice cream (paleo) //Baka Sockerfritt

Veckan som gått i fem punkter

on måndag, 08 maj 2017. Posted in Entreprenörskap

-
Även om den föregående har varit en kortvecka med tanke på 1:a maj, känns det som om det hänt mycket och den pågått länge! Det har varit lite fix i företaget, och det tar förstås sin tid och har gjort att veckan känts låååång.

-
Jag har begett mig ut till Hammarby Sjöstad för att besöka ett café för material till ett samarbete. Även om detta område ligger rätt nära där jag bor, så ligger det helt off och det var många år sedan jag var där sist. Det är synd, för det är väldigt fint där och tydligen med fina caféer! Vid närmare eftertanke ska jag nog boka in någon fika där innan bebis två kommer.

-
Jag har haft möte med en sedan lång tid tillbaka samarbetspartner. Nu gör vi om vårt samarbete rejält (på mitt inititaiv)! Det var superkul att träffa det härliga gänget igen. Det här blir nog riktigt bra!

-
Jag har (med lite hjälp av Artur) rotat fram massor av Vincents gamla barnkläder i storlek 50-56. Dessa har jag sorterat och inväntar nu tvätt. Vi har egentligen allt vad vi behöver i klädväg, men ett par klänningar har jag i alla fall införskaffat. Eventuellt något ytterligare somrigt som är anpassat för en högsommarbebis. 

-
Under fredag till söndag har Artur varit bortrest. Vincent och jag har haft det roligt och bland annat åkt hem till en vän med barn som bor i stan. Där har vi lekt och ätit korv i en park! Och Vincent äääälskar att åka buss och tunnelbana, så bara det var ju superskoj. Det jag känner är att kroppen snabbt "tar stryk" nu. Fötterna blir trötta av att stå länge, och svanken är inte glad av allt lyftande av Vincent. 

När vi var i stan och Vincent sov, passade jag på att köpa med mig en latte och jobba en timme hos min kompis!



Äppelsmulpaj med kanel

on söndag, 07 maj 2017. Posted in Baka med frukt

Jag tycker det är så gott att baka med äpple - men gör det faktiskt rätt sällan. Det blir främst på hösten! Men äpple tycker jag passar under hela året. Här nedan visar jag er ett tidigare skapat recept på äppelsmulpaj smaksatt med kanel. 

Smulpaj är minst sagt generellt lätt att baka, och denna variant är inget undantag. Dessutom får jag säga att den är riktigt god! Den behöver inte ens grädde eller liknande. Men för den som önskar är ett tips att servera smulpajen med löst vispad grädden smaksätt med lite vanilj (blir lite som vaniljsås). Äppelpajen går givetvis att göra i ett större format för att räcka till fler portioner.

Antal pajrecept är rätt många i mitt receptarkiv. Kika gärna in mitt tema "söta pajer"!




Äppelsmulpaj med kanel, glutenfritt och utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt




Äppelsmulpaj med kanel - 2 portioner

80-100 gram äpple
20 gram rumsvarmt smör
¾ dl mandelmjöl
2 msk riven kokos
1 msk sötningsströ
2 krm kanel 


Sätt ugnen på 175 grader. Tvätta ett äpple, skär i skivor och fördela i en liten pajform som är cirka 14 centimeter i diameter. Blanda de resterande torra ingredienserna och blanda väl med smöret. Fördela degen över äppelkylftorna. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Håll koll så pajen inte blir bränd (flytta då ner pajen eller sänk värmen).





Äppelsmulpaj med kanel, glutenfritt och utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
Matbloggstoppen