• Banoffee Pie
    Banoffee Pie
  • Chokladbitar med hallon och lakrits
    Chokladbitar med hallon och lakrits
  • Chokladkolatårta med hasselnötsbotten
    Chokladkolatårta
  • Chokladsufflé, mejerifri
    Chokladsufflé, mejerifri
  • Chokladtårta med smak av sommar
    Chokladtårta med smak av sommar
  • Dammsugare, low carb
    Dammsugare, low carb
  • Enkel cheesecakedessert med hallon //Baka Sockerfritt
    Enkel cheesecakedessert med hallon
  • Glutenfri gräddtårta utan tillsatt socker
    Glutenfri gräddtårta
  • Glutenfria pannkakor
    Glutenfria Pannkakor
  • Gräddtårta
    Gräddtårta
  • Havreplättar, veganska
    Havreplättar, veganska
  • Jordgubbsglass på pinne
    Jordgubbsglass på pinne
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
    Krämig lakritsglass med brynt smör
  • Nyttiga Kärleksmums
    Kärleksmums
  • Marjas Peanut butter cups
    Marjas Peanut butter cups
  • No bake Chokladmoussepaj
    No bake Chokladmoussepaj
  • Päronpinnglass utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Päronpinnglass
  • Salted caramel brownie
    Salted caramel brownie
  • Hälsosamma Twix
    Twix, hälsosamma
  • Våfflor med banan
    Våfflor med banan

Rawbakelser med smak av pecannöt och choklad

on onsdag, 29 maj 2013. Posted in Raw, Baka med frukt

Jag har som jag tidigare skrev testat allt mer att baka enligt raw, vilket är lite utav en utmaning. Men jag älskar utmaningar och resultatet blir dessutom bra! Detta bakverk består av en botten av nötter och färska dadlar, vilken i sin tur är toppad med en chokladröra innehållande avokado och dadlar. Jag gjorde de små bakelserna i små engångsaluminiumformar, vilka är lätta att separera från själva kakorna.

 
 
 
Rawbakelser med smak av pecannöt och choklad – 3 stycken

Botten:
20 gram pecannötter
20 gram färska dadlar
1 msk mandelmjöl

Chokladfyllning:
½ avokado (ca 40 gram)
40-50 gram färska dadlar
1 ½ tsk raw kakao
½ krm vaniljpulver

Botten
Finhacka pecannötterna, blanda med mandelmjöl och mosa ner de färska dadlarna noga. Fördela massan i botten av tre aluminiumformar.

Chokladfyllning
Mosa ½ avokado tillsammans med de färska dadlarna så att allt blandas utan att innehålla klumpar. Rör även ner raw kakao och vaniljpulver. Fördela chokladfyllningen över botten. Ställ i frys för att stelna. Låt bakelserna stå i rumstemperatur ett tag innan servering.

 
 

Ovisshet

on onsdag, 29 maj 2013. Posted in Allmänt

Jag kan förstå att folk som är arbetslösa lider av stress! Tänk att inte veta hur framtiden ser ut, eller vad man gör om en vecka, en månad eller halvår. Och nu är även jag där. Jag vet inte när jag får jobb, om jag får jobb eller vad jag ska göra i sommar och höst. Jag hade haft någon föreställning om att det skulle gå smidigt, men var självklart medveten om att det kunde bli ett glapp mellan studier och arbete. Jag har dock sökt kurser i höst, som en säkerhetsåtgärd. Jag tror jag skulle bli skogstokig om jag inte hade någon säkerhet, både pengamässigt och "ha-någonting-att-göra"-mässigt.
 
Så här tror jag det inte var förr i tiden. Jag tänker på folks (i min generations) föräldrar som fick jobb hur lätt som helst, bara de hörde av sig till en arbetsplats fast deras betyg inte var skyhöga! J*kla prestationstider och finanskris.Tur att jag har min hemsida! Hela "BakaSockerfritt" är verkligen en livlina :)
 
Imorse morse började jag dagen på bästa sätt, med en frukost på Gaetau med Lovisa och en promenix. På Gateau fanns som tur var mitt favoritbröd (surdeg med valnöt, typ det enda jag tycker om och äter) och även lösvikts chaite att köpa hem!

IMG 0965

 

Jordnötssmör

on tisdag, 28 maj 2013. Posted in LCHF/low carb

Jag har återigen gjort jordnötssmör. Det är faktiskt svårt att låta bli, för det är ju så in i vassen gott! Jag tror bestämt att jag ska köpa fler sådana här burkar, för jag vill göra nutella också...
 
Jag har tidigare lagt upp reveptet på jordnötssmör, men eftersom det var så pass länge sedan, postar jah det igen! Detta recept är en ganska liten sats, och fyllde bara min burk till hälften.
 
 
 

Jordnötssmör

100 gram salta jordnötter
10 gram rumsvarmt smör
10 gram kokosolja
1 krm vaniljpulver
ca 1 msk sötströ

Mixa jordnötterna med en stavmixer tills det böjar bli lite kladdig i konsistensen. Tillsätt vaniljpulver och sötströ (efter smak) och mixa tills allt blandas. Tillsätt rumsvarmt smör och kokosolja efter önskad smak och konsistens. Mixa allt tills du har önskad konsistens!

 

Mazarinkladdkaka

on tisdag, 28 maj 2013. Posted in LCHF/low carb

Jag började dagen, som så många andra den senaste månaden, med att åka till skolan och plugga (6 dagar kvar tills inlämning!). Nu är det inte mycket kvar att skriva, utan det är mest putts (enligt oss i varje fall! Sedan är det en annan sak om handledaren inte tycker det...). Dock skriker plagieringskontrollen att vi har "plagierat" alldeles för mycket. Kan det bero på att den sätter ihop ord lite hipp som happ från helt skilda saker och sätter ihop dem till meningar, som inte ens har med saken att göra och säger att det är kopierat? Eller att den tar definitioner som man inte kan skriva om? Klurigt, klurigt. Efter skolan träffade jag i varje fall upp mina föräldrar för lite mat och en promenad i stan. Skönt att få lite sol på sig!
 
Jag kom på en rent ut sagt suverän kombination för ett par dagar sedan. Om jag säger kladdkaka och mazarin, vad säger ni då?? MUMS, säger jag! Jag älskar kladdkaka och jag älskar mazarinsmaken, och jag kan nu säga att jag älskar dom kombinerat. Det är heller inte svårare att göra än en enskild kaka, då bassmeten är densamma. Sedan är det bara att dela upp smeten och smaksätta den ena med kakao och den andra med en droppe biitermandelarom!
 
 
 

Mazarinkladdkaka

30 gram smör
1 ägg
1½ dl mandelmjöl
½ msk kokosmjöl
3- 3½  msk sötströ
1 krm vaniljpulver
2 msk vispgrädde

Smaksättning:
1- 1½ tsk kakao
1 tsk sötströ
1 droppe bittermandelarom

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser (förutom ingredienserna till smaksättningen). Rör även ner smör, ägg och grädde. Ta undan ca 1/3 av smeten och smaksätt den med kakao och sötning efter smak. Tillsätt ca 1 droppe bittermandelarom i den större delen av smeten (den som inte är smaksatt med kakao) och blanda noga. Fördela först chokladsmeten i en smord och bröad springform  (12 cm) och därefter mazarinsmeten. Grädda mitt i ugnen i ca 17-20 minuter.

Dadelkaka med sötpotatis

on måndag, 27 maj 2013. Posted in Baka med frukt, GI

Jag kan inte första att det bara är en vecka kvar tills uppsatsen ska in! Jag blir jättenervös och pirrig bara av att tänka på det och på det betyg som kan tänkas sättas på den. Hu... Om en vecka har jag alltså sommarlov, hur konstig är inte det? Vad skönt tänker ni. Nja, tänker jag. För egentligen är det inte sommarlov, utan jag blir arbetslös (okej då, arbetssökande).
 
Vad har jag att bjuda på idag då? Jo, en kaka med sötpotatis och färska dadlar! Då kakan får mycket naturlig sötma från dadlarna, behövs det inte mycket övrig sötning (jag sötade med ½ msk var av agavesirap och sötströ). Då både sötpotatisen och dadlarna bidrar med saftighet, blir denna kaka riktigt saftig!
 
 
 
 

Dadelkaka med sötpotatis

50 gram skalad sötpotatis
30 färska dadlar utan kärna
15 gram smör
1 ägg
2/3 dl mandelmjöl
2 msk hasselnötsmjöl
1 tsk kokosmjöl
15 gram finhackade valnötter
½ msk sötströ
½ msk agavesirap/honung
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
1 krm kanel

Sätt på ugnen på 175 grader.  Lägg bitar av skalad sötpotatis i en kastrull och koka tills den blir mjuk. Smält smöret. Mixa sötpotatis tillsammans med färska dadlar och ägg, och rör därefter ner de torra ingredienserna i detta. Tillsätt även smör och agavesirap. Fördela smeten i en smord och bröad springform (12 centimeter i diameter). Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.

Matbloggstoppen