• Banoffee Pie
    Banoffee Pie
  • Chokladbitar med hallon och lakrits
    Chokladbitar med hallon och lakrits
  • Chokladkolatårta med hasselnötsbotten
    Chokladkolatårta
  • Chokladsufflé, mejerifri
    Chokladsufflé, mejerifri
  • Dammsugare, low carb
    Dammsugare, low carb
  • Devil’s food muffins, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Devil’s food muffins
  • Fudgebrownie med mandelsmör //Baka Sockerfritt
    Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria lussebullar utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Glutenfria lussebullar
  • Glutenfria pannkakor
    Glutenfria Pannkakor
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
    Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kokostoppar med kardemumma //Baka Sockerfritt
    Kokostoppar med kardemumma
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
    Krämig lakritsglass med brynt smör
  • Glutenfria pepparkakor utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Marjas hälsosamma pepparkakor
  • Vegansk mockafudge utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Mockafudge
  • Pepparkaksgranola (nötfri) //Baka Sockerfritt
    Pepparkaksgranola (nötfri)
  • Pepparkakskladdkaka, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Pepparkakskladdkaka
  • Saffranskola, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Saffranskola, utan tillsatt socker
  • Salted caramel brownie
    Salted caramel brownie
  • Hälsosamma Sarah Bernhardt utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Sarah Bernhardt
  • Hälsosamma Twix
    Twix, hälsosamma

Äggchai

on tisdag, 15 oktober 2013. Posted in LCHF/low carb

Jag är inte så förtjust i kaffe. Det beska alltså, för själva smaken gillar jag! Däremot dricker jag mycket te, och då framförallt chaite, som jag tycker är riktigt gott och dessutom hör hösten till. Häromdagen gjorde jag därför te på ägg istället för mjölk (ungefär som en ägglatte/lchf-latte, fast med te). Jag använde mig utav hett vatten där en tepåse fått dra, som jag mixade tillsammans med ett ägg. Jag blev överraskad över hur likt skummet blev en vanlig latte! Däremot hade jag alldeles för lite tesmak i det hela (jag tycker inte om starkt te), så därför var jag inte så förtjust i just denna "latte". Detta åtgärdades snabbt med att tillsätta chokladpulver (cancao) i, och då blev det jättegott! Det är absolut något som ska testas igen!
 
 
 
 
 
 

Lchf-minimunkar

on måndag, 14 oktober 2013. Posted in LCHF/low carb

Kommer ni ihåg att jag köpte en minidonut-plåt på lagerhaus för ett par veckor sedan (79 kronor)? Jag har nu bakat flera olika recept med denna söta lilla plåt, med gott resultat. Den enda nackdelen är att det kan vara rätt klurigt att få ut munkarna hela från formen. Därför gäller det att smörja ordentligt, och ha tålamod när man pillar ut dom. Har man inte tålamot, eller plåt, kan man göra denna kaka, fast i minimuffinsformar!
 
 
 

Lchf-minimunkar – 8 stycken

1 ägg
10 gram rumsvarmt smör
1 dl mandelmjöl
2 tsk fiberhusk
1 msk hasselnötsmjöl
1 msk sötströ
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 150 grader.  Blanda de torra ingredienserna. Rör ut med det rumsvarma smöret. Separera äggvitan från äggulan. Blanda gulan med smörblandningen, och vispa äggvitan pösig med elvisp. Vispa sedan ner degen i äggvitan tills allt blandats. Smörj formen med olja och strö eventuellt i lite riven kokos.  Fördela smeten i formarna . Grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter. Låt munkarna svalna och ta försiktigt ut som från formen. Smält gärna choklad och bred på!

 


 

Ett nytt kapitel!

on måndag, 14 oktober 2013. Posted in Allmänt

För tillfället händer det ganska mycket i mitt liv, och detta vill jag dela med mig till er, eftersom min blogg är en så stor del utav mitt liv! För tre veckor sedan fick jag veta att jag fått en tjänst jag sökt. Tjänsten är eftertraktad, kvalificerad och på ett seriöst och stort företag, så för mig är detta världens största möjlighet och något jag fortfarande knappt kan tro är sant. Så om exakt två veckor blir jag Finance controller. Jag har en jättefin arbetsplats med underbara kollegor redan nu, men vilken dock inte kunde tillfredsställa mina ambitioner och ge mig de arbetsuppgifter jag eftersträvar. Sista dagen på mitt nuvarande arbete är onsdag, så jag kommer att ha en och en halv vecka mellan mina jobb där jag får vara ledig. Detta ska bli mycket skönt, och är minst sagt efterlängtat. Jag har de flest dagar redan planerade - med mycket utrymme för blogg, fotografering, hemsidefix och bakning såklart! Jag tänkte att jag skulle passa på att fixa detta extra mycket innan mitt nya jobb, då jag misstänker att det kan bli en del övertid just i början.
 
 
För ett par veckor sedan fick jag förövrigt hem mitt examensbevis!
 
 
 

Nutellakladdkaka

on söndag, 13 oktober 2013. Posted in Baka med frukt

Jag vet att jag sagt det tidigare, men det är helt otroligt vilket väder det är idag! Idag satt jag utomhus med min kära vän och åt brunch utan att behöva ha jacka på! Det kändes som sommar, fast det är i mitten av oktober. Gissa om jag mådde bra? Efter blev det dessutom en långpromenad i Duvnäs i Nacka, bland vattnet och med fina höstlöv överallt. 
 
Igår åts det för min del massor av god mat på en kombinerad 18-års och 50-års födelsedagsmiddag (Arturs släkt). Det bjöds på buffé, vilket uppskattades från min sida då jag äter ganska lite kolhydrater, och därmed kunde välja själv det jag ville äta. I eftermiddag bjuder jag iväg Artur på bio, vilket ska bli mysigt! Jag älskar att sitta i biomörkret, och de är en av de få gånger jag faktiskt kan sitta still och koncentrera mig på något i flera timmar utan att behöva röra på mig (utanför jobbet kanske jag ska tillägga)! Filmen vi ska se är "White house down", hoppas bara att den är bra.
 
Idag bjuder jag spännande kladdkakeliknande kaka med hasselnötter och färska dadlar. Det är en mycket god smakkombination (blir lite som nutella), och kakan blev härligt kladdig! Till min bit serverar jag grädde eller glass!
 
 
 
 
Nutellakladdkaka

100 gram rostade hasselnötter utan skal
50 gram färska dadlar
1-1 ½ msk kakao
ca ½ msk sötströ
1 krm vaniljpulver
10 gram kokosolja
1 ägg

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa ihop alla ingredienser till en relativt luftig smet.  Fördela smeten i en smord och bröad 12-cm springfrom. Grädda mitt i ugnen i ca 20-15 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig.

Snart dags!

on söndag, 13 oktober 2013. Posted in Allmänt

Under förra veckan berättade jag att jag ska bli Risentas bagare i höst, och för en vecka sedan (efter en hel del slit) blev jag klar med fotografering, receptskrivning, bild- och textredigering och allt vad det heter. Totalt handlar det om sex stycken recept, vilka är en blandning av både sött och salt. Det är alltså inte enbart bakverk, vilket gjorde att jag tvingades gå utanför mitt comfort zone lite grann. I fredags fick jag bekräftat att recepten kommer att komma upp inom ett par veckor. Det ska bli så spännande hur de kommer att se ut och vad ni kommer att tycka om recepten! Senare kommer också en tävling, så håll ögonen öppna!
 
 

En liten sneak peak på vad som komma skall!
Matbloggstoppen