• Banoffee Pie
    Banoffee Pie
  • Brownie med hallon
    Brownie med hallon
  • Chokladbitar med hallon och lakrits
    Chokladbitar med hallon och lakrits
  • Chokladkolatårta med hasselnötsbotten
    Chokladkolatårta
  • Chokladsufflé, mejerifri
    Chokladsufflé, mejerifri
  • Chokladtårta med smak av sommar
    Chokladtårta med smak av sommar
  • Dammsugare, low carb
    Dammsugare, low carb
  • Enkel cheesecakedessert med hallon //Baka Sockerfritt
    Enkel cheesecakedessert med hallon
  • Glutenfri gräddtårta utan tillsatt socker
    Glutenfri gräddtårta
  • Glutenfria pannkakor
    Glutenfria Pannkakor
  • Gräddtårta
    Gräddtårta
  • Jordgubbsglass på pinne
    Jordgubbsglass på pinne
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
    Krämig lakritsglass med brynt smör
  • Nyttiga Kärleksmums
    Kärleksmums
  • Marjas Peanut butter cups
    Marjas Peanut butter cups
  • No bake Chokladmoussepaj
    No bake Chokladmoussepaj
  • Päronpinnglass utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Päronpinnglass
  • Salted caramel brownie
    Salted caramel brownie
  • Hälsosamma Twix
    Twix, hälsosamma
  • Våfflor med banan
    Våfflor med banan

Hasselnötsglass

on söndag, 07 juli 2013. Posted in Glass, LCHF/low carb

Jag vakande upp till strålande sol och ett härligt väder! Skönt att få gå omkring en dag med shorts för omväxlingsskull. Jag tog en morgonpromenad, som jag älskar, vilket är den första på hela veckan! Tyvärr kommer det bli lite mindre av den varan framöver. Då går jag hellre en promenix eller tränar på kvällen, än att går upp vid sex!
 
I dag lägger jag upp ett recept på glass med hasselnötssmak! Denna hasselnötsglass gjorde jag faktiskt förra sommaren, men postade aldrig receptet. Men bättre sent än aldrig, eller hur? Jag kan lova att malda/mixade hasselnötter är supergott i glass! Jag använde mig här av hasselnötter utan skal som jag mixat med en stavmixer.
 
 
 
 
Hasselnötsglass

Glass:
2/3 dl vipgrädde
2/3 dl mjölk
1 äggula
1 krm vaniljpulver
1 ½ msk sötströ
5 msk malda/mixade hasselnötter utan skal

Chokladsås:
¼ dl vatten
¼ dl vispgrädde
2 tsk kakao
2-3 tsk sötströ
en klick smör

Glass
Koka upp grädde och mjölken. Skjud ett par minuter medans du vispar upp grädden en aning. Ta bort från plattan och tillsätt vaniljpulver. Vispa äggulan med sötningen och häll över grädden. Låt ”såsen” kallna innan du lägger den i glassmaskin.

Chokladsås
Koka upp vatten och grädde. Tillsätt kakao och sötningen. Skjud tills såsen tjocknar och rör om då och då. Tillsätt därefter eventuellt en klick smör för att få en mjukare/ krämigare sås. Låt även chokladsåsen svalna.

Lägg den avsvalnade glassröran i en glassmaskin och fortsätt enligt glassmaskinens instruktioner. När glassen nästan är klar tillsätter du de malda hasselnötterna och kör en kort stund till (rör öventuellt när nötterna själv i glassen). Häll över chokladsåsen (utan att använda glassmaskinen efter). Lägg glassen i en frysvänlig låda i frysen i minst någon timme.

Tips: Efter ett par timmar i frysen blir glassen väldigt hård. Ta därför ut den en stund innan servering.

Bakverk utan smör (sockerfritt)

on lördag, 06 juli 2013. Posted in Baka med frukt, LCHF/low carb

Jag har haft en toppenlördag! I varje fall om vi bortser från att min hjärna tog fel på tiden en halvtimme i morse, så att jag inte hann ta någon latte macchiato innan träningen. Men det tog jag igen efter passet som tur är! Ett riktigt bra väder på det hela tyckte jag kändes extra lyxigt. Synd var det bara att jag trodde det inte skulle bli så fint väder, och därmed drog på mig ett par svarta långbyxor samt converse...

Igår bakade jag två bakverk till en bekant. Det är så kul när människor vill testa på mina egenkomponerade bakverk, och jag bakar gladeligen åt dom! Just dessa två bakverk är utan smör, men smakar såklart ändå ljuvligt (man märker alltså inte att det inte är smör i)!

Denna kaka är en päron- och hallonkaka som blir mycket saftig utav både hallon och päron. Dessa två ingredienser är dessutom en underbar kombination! Denna gång använde jag mig utav frysta hallon, och då får man tänka på att gräddningstiden kan bli lite längre. Receptet på denna kaka finner ni HÄR!

 
 
 
Den här chokladkakan med avokado har jag gjort flera gånger och är så underbart krämig och perfekt kletig! Smöret har jag bytt ut mot en avokado. Kakan serveras hgärna med enklick vispad grädde och är faktiskt godast dagen efter. Receptet kan ni spana in HÄR!


 
 

Mug cake med blåbär

on lördag, 06 juli 2013. Posted in Mug cake, LCHF/low carb

Jag har gjort en hel del smarriga mug cakes på senaste tiden, och de flesta med mycket goda resultat! Jag älskar hur snabbt det går att svänga ihop en sådan microkaka, och hur den dessutom går att variera i näst intill all oändlighet! Denna gången använde jag mig av blåbär, vilket ger en fin och god smak till kakan. Den är smarrig att äta med en stor klick grädde! 

Idag är det helg för min del och jag ska börja den med att äta pannkakor till frukost, ta en latte på espresso house innan ett skivstångspass på friskis. Vad jag har saknat att köra pass! Efter träningen ska jag träffa mina föräldrar som har semester. Sedan är det ju massa mindre roliga saker som måste göras, som inte riktigt hunnits med under arbetsveckan. Typ städa och handla (fast om jag ska vara ärlig tycker jag att handla mat är ganska roligt ;))...


Mug cake med blåbär

1 ägg
1 msk grädde/mjölk
½ dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk hasselnötsmjöl
1 msk sötströ
1 krm vaniljpulver
1 krm kanel
½ tsk bakpulver
2 msk blåbär

Blanda alla ingredienser med varandra i en bunke. Smörj en kopp med kokosolja (eller annan olja) och häll ner smeten i denna.  Ställ muggen i micron och värm på full effekt i 1 ½ - 2 minuter.

 
 

Tapaskväll och pannkakslunch

on fredag, 05 juli 2013. Posted in Allmänt, LCHF/low carb

Åh, vad skönt med helg! Det är min första helg med ett heltidarbete, så denna helg känns lite extra lyxig! Denna vecka har dock bestått av enbart fyra arbetsdagar. Jag tror bestämt att "när jag blir stor", så ska jag nog ha tre lediga dagar varje vecka så jag hinner blogga och baka ordentligt :) Eller eventuellt jobba till typ halv fyra, så att jag skulle hinna gå på alla steppass som jag vill ;) Jag måste säga att jag trivs mycket bra på min nya tjänst, som är en konsulttjänst (fast på enbart ett ställe) på tre månader. Uppgifterna är mycket administrativa och kanske inte direkt så "ekonomiska", men det visste jag förstås innan och tycker det är lite skönt att börja med något ganska "basic" så att jag faktiskt förstår vad jag håller på med! Jag har förstås en hel del kvar att lära, men jag kan jämföra med tidigare jobb då jag bara kastades ut och hade noll koll på vad jag skulle göra.
 
Även igår blev en riktig heldag. Efter jobbet fikade jag på espresso house samtidigt som jag spånade på en text till mitt volontäruppdrag på "Tjejkraft" och tränade lite i gymmet på friskis och svettis (det blev mest kondition. Körde enbart 2 ½ gymgrejer, eftersom jag kände mig lite lost där...). Strax efter åtta mötte jag upp ett par fina vänner inför en tapaskväll på "Las Ramblas" (ligger vid Hornstull)! Jag är tokig och överförtjust i plockmat, och det var som ni kan förstå riktigt gott! Väldigt prisvärt var det också. När jag kom hem var det bara att ta och fixa allt till morgondagen och sedan gå och försöka sova.
 
Ikväll ska jag dock ta igen bloggande, samt baka två kakor till en bekant!
 
Massor av god mat (nio smårätter) över en mycket mysig kväll med fina vänner!


Något som jag tycker är lyxigt är att få äta pannkakor på jobbet! Jag tog med mina socker- och mjölfria pannkakor som matlåda, vilket jag tycker är den perfekta lunchen! Jag dubblade receptet på DETTA recept, och tog såklart med extra mycket tillbehör. Mums!
 
 
Otroligt dålig bild, men på en otroligt god lunch
 
 

Och eftersom jag ändå visar bilder, kan jag visa denna på min favoritost: gruyere, och mitt favoritbär: Svenska färska jordgubbar!
 

Banan- och äppelkaka

on torsdag, 04 juli 2013. Posted in Baka med frukt

Banankaka är gott och äppelkaka är gott, tycker ni inte? Men tillsammans då? Jo, jag har testat och jag kan lova att det kan bli mycket gott tillsammans! Frukt och bär gör mjuka kakor extra saftiga, och det är därför i kombination med den goda smaken, som jag så gärna bakar med just frukt och bär. Jag har även tänkt att jag ska göra spännande kombinationer utav olika bakverk som man inte brukar förknippa tillsammans, såsom min mazarinkladdkaka, och det var därför min banan- och äppelkaka nu blev till. Får se vad nästa mumsiga kombo blir!
 
För att göra denna kaka extra spännande och extra god, smaksatte jag de två olika smetarna med kaffe, respektive kanel. På så sätt är det även lättare att urskilja de två olika sorters lagren åt.
 
 
 

Banan- och äppelkaka

Grundsmet:
25 gram smör
1 ägg
2 msk crème fraiche
1 dl mandelmjöl 2 msk hasselnötsmjöl
2 msk sötströ
1 krm vaniljpulver
½ tsk bakpulver

Till äppeldelen:
40 gram rivet äpple
1 krm kanel

Till banandelen:
1 liten mosad banan (ca 70 gram)
½ msk hett vatten blandat med 1 krm snabbkaffepulver
10 gram ljus choklad

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna till grundsmeten och blanda därefter ner crème fraiche, smör och ägg. Dela smeten i två delar. Rör ner ingredienserna till äppeldelen i en, och ingredienserna till banandelen i den andra. Bröa en 12 cm stor springform och häll först ner äppelsmeten och därefter banansmeten. Grädda mitt i ugnen i ca 22-25 minuter.

Matbloggstoppen