• Banoffee Pie
    Banoffee Pie
  • Brownie med hallon
    Brownie med hallon
  • Chokladbitar med hallon och lakrits
    Chokladbitar med hallon och lakrits
  • Chokladkolatårta med hasselnötsbotten
    Chokladkolatårta
  • Chokladsufflé, mejerifri
    Chokladsufflé, mejerifri
  • Chokladtårta med smak av sommar
    Chokladtårta med smak av sommar
  • Dammsugare, low carb
    Dammsugare, low carb
  • Enkel cheesecakedessert med hallon //Baka Sockerfritt
    Enkel cheesecakedessert med hallon
  • Glutenfri gräddtårta utan tillsatt socker
    Glutenfri gräddtårta
  • Glutenfria pannkakor
    Glutenfria Pannkakor
  • Gräddtårta
    Gräddtårta
  • Jordgubbsglass på pinne
    Jordgubbsglass på pinne
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
    Krämig lakritsglass med brynt smör
  • Nyttiga Kärleksmums
    Kärleksmums
  • Marjas Peanut butter cups
    Marjas Peanut butter cups
  • No bake Chokladmoussepaj
    No bake Chokladmoussepaj
  • Päronpinnglass utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Päronpinnglass
  • Salted caramel brownie
    Salted caramel brownie
  • Hälsosamma Twix
    Twix, hälsosamma
  • Våfflor med banan
    Våfflor med banan

Where the magic happens

on onsdag, 12 juni 2013. Posted in Allmänt

Utöver arbetsintervjun igår, har jag faktiskt en intervju angående en praktik (tyvärr obetald) men med stora möjligheter till fortsatt anställning, denna vecka. Det ska bli riktigt spännande, då det är inom ett företag jag känner igen mig i. Jag vet inte vad denna praktik kommer att innehålla, vilket ska bli intressant att få veta mer om. Praktiken är dessutom på heltid. Vad mer är, har jag fått inbokade ytterligare två intervjuer angående olika volontärarbeten. Min första fråga till mig själv var om jag skulle tacka nej till en eller båda volontärintervjuerna. Men varför skulle jag egentligen göra det? Det är väl bara att gå på alla, och i värsta fall får jag väl tacka nej. Det är inte mer med det. Det är ju inte direkt så att jag måste tacka ja automatiskt för att jag går på en intervju (nu syftar jag främst på volontäruppdragen). Och skulle jag nu (*hoppas hoppas*) få antingen vikariatet eller praktiken, finns det förmodligen tid över för lite volontärarbete, då detta är flexibelt och enbart någon timme i veckan (tror jag). Jag blev riktigt sugen på att testa på nytt, och något jag inte är van vid! Det kan ju leda till vad som helst! Roliga upplevelser, nya kontakter och bra meriter bara för att dra några exempel.
 
Ni som ser på serien "Girls", känner ni igen denna bild (lånad från Google)?
 
 

Pannkaksfrukost

on onsdag, 12 juni 2013. Posted in LCHF/low carb

Idag får pannkakor och en latte macchiato agera frukost. Underbart gott! Jag gör pannkakor ofta, både till frukost och som mellanmål. Dock inte ensamt, då det kan bli lite lite (beror dock på vad man har i och som tillbehör). Det ursprungliga receptet hittar ni HÄR!
 
Nu gör jag ofta så här:
1 ägg
1 tsk fiberhusk
½ tsk kokosmjöl
3/4 dl mjölk/grädde
ev. bakpulver
 
Vispa ihop och låt stå i ca 10 minuter. Stek i smör som vanliga pannkakor! Jag äter främst ricotta och blåbär till.
 
 
 
 

Pistagecrème

on tisdag, 11 juni 2013. Posted in LCHF/low carb

Jag undrar om det finns någon nöt jag inte gjort nötsmör/crème på? Jag älskar att experimentera med nötcrème, både smaksatt eller mer naturellt. Denna gång har jag gjort det på pistagenötter, sötat med sötströ och med en gnutta vanilj. För att få till en krämig konsistens har jag använt mig utav en blandning av kokosolja och smör. För en lösare kräm tillsätts lite vatten. Nötcrèmen får en härligt grön färg och passar att äta som det är, som tillbehör till yoghurten eller gröten eller i bakverk.
 
Tidigare idag hade jag en anställningsintervju som jag hoppas verkligen gick bra! Tjänsten var angående en finansinriktad tjänst, vilket är exakt det jag är ute efter. Det är få sådana som finns där ute som är till för nyutexaminerade. De flesta liknande tjänster måste man vara chef för. Jag väntar med spänning!
 
 
 

Pistagecrème

75 gram pistagenötter
15 gram smör
10 gram kokosolja
1- 1 1/3 msk sötströ
1 krm vaniljpulver
ev. några krm vatten

Lägg alla ingredienser i en bunke och mixa med en stavmixer (eller liknande). Mixa till massan blir en kräm och den får en önskad konsistens. Tillsätt eventuellt vatten för att få crèmen en aning lösare.

GI- bollar med jordnötter och kokos

on tisdag, 11 juni 2013. Posted in Baka med frukt, Baka utan spis, GI

Idag får ni hålla tummarna för mig, för idag ska jag iväg på en spännande intervju! Jag har grundat med en morgonpromenad, pannkakor och kommer även hinna med en fika med föräldrarna innan. En och annan GI-chokladboll, som ni ser recept och bild på nedan, kommer nog även väl till pass.  I dessa chokladbollar har jag använt mig av fiberhavregryn för att få ett lägre GI. Sötningen kommer från de färska dadlarna (eller eventuellt extra sötning såsom honung eller sockerersättning). De salta jordnötterna passade bra tillsammans med chokladsmaken, och även kaffe och romarom passade bra i!
 
 
 

GI- bollar med jordnötter och kokos – 10 stycken

30 gram rumsvarmt smör
1 dl havregryn
½ dl riven kokos
30 gram färska dadlar
15 gram salta finhackade/mortlade jordnötter
1- 1 ½ msk kakao
½ msk hett vatten
1 ½ krm snabbkaffepulver
1 krm vaniljpulver
1 – 1 ½ msk vispgrädde
ev. 2 krm romarom
ev. ½ msk chiafrön
ev. 1 msk proteinpulver

Blanda alla torra ingredienser med varandra (chiafrön och proteinpulver utesluts om så önskas) . Blanda hett vatten med kaffe och tillsätt detta. Tillsätt färska dadlar, eventuell romarom (eller annan smaksättning), grädde och rumsvarmt smör och blanda noga. Tillsätt mer grädde om lösare chokladbollssmet önskas. Rulla chokladbollssmeten till bollar och rulla i riven kokos.

Matbloggstoppen