• Banoffee Pie
    Banoffee Pie
  • Chokladbitar med hallon och lakrits
    Chokladbitar med hallon och lakrits
  • Chokladkolatårta med hasselnötsbotten
    Chokladkolatårta
  • Chokladsufflé, mejerifri
    Chokladsufflé, mejerifri
  • Dammsugare, low carb
    Dammsugare, low carb
  • Devil’s food muffins, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Devil’s food muffins
  • Fudgebrownie med mandelsmör //Baka Sockerfritt
    Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria lussebullar utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Glutenfria lussebullar
  • Glutenfria pannkakor
    Glutenfria Pannkakor
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
    Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kokostoppar med kardemumma //Baka Sockerfritt
    Kokostoppar med kardemumma
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
    Krämig lakritsglass med brynt smör
  • Glutenfria pepparkakor utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Marjas hälsosamma pepparkakor
  • Vegansk mockafudge utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Mockafudge
  • Pepparkaksgranola (nötfri) //Baka Sockerfritt
    Pepparkaksgranola (nötfri)
  • Pepparkakskladdkaka, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Pepparkakskladdkaka
  • Saffranskola, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Saffranskola, utan tillsatt socker
  • Salted caramel brownie
    Salted caramel brownie
  • Hälsosamma Sarah Bernhardt utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Sarah Bernhardt
  • Hälsosamma Twix
    Twix, hälsosamma

Päron- och kanelkaka & Kanel- och honungskanderade pecannötter (halv tre hos mig #1)

on måndag, 16 september 2013. Posted in Halv tre hos mig, Baka med frukt, GI

Igår berättade jag om konceptet Halv tre hos mig, vars namn är inspirerat av Halv åtta hos mig. Istället för middag och betygsättning, bjuds det på underbara bakverk och trevligt sällskap - med recept som jag såklart ska dela med mig utav till er läsare! Det tredje receptet ut är Kanel- och honungskanderade pecannötter, ett av de få recept som jag inte skapat själv (se recept 1 och 2 HÄR). Dessa kanderade nötter är inspirerade från boken Mingelmat, och är så underbart goda!    
 

Kanel- och honungskanderade pecannötter

100 gram pecannötter
2-3 msk agavesirap (eller honung)
2 krm kanel

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg nötter, honung och kanel i en kastrull. Värm tills honungen blivit lättflytande och allt är blandat. Lägg nötterna på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen i ca 5-6 minuter tills nötterna tagit färg. Håll noga koll på nötterna så de inte blir brända!

 

 
Det fjärde bakverket bakade Maria, min Halv-tre-hos-mig-kamrat, och jag tillsammans och är en "Päron- och kanelkaka", vars recept ni hittar HÄR! Denna kaka är en av mina absoluta klassiker! 
 
 
 

Minimuffins med sylt

on måndag, 16 september 2013.

Jag kombinerar ständigt lchf-recept med att baka mer "lätta" recept, med fokus på mer protein och fiber. Denna måndagseftermiddag bjuder jag på det senare, och är muffins i miniformat gjorda på bland annat äggvita. Sin goda smak får dessa små söta minimuffins från sockerfri sylt (jag använder jordgubbsylt). Sockerfri sylt går idag att finna i de flesta lite mer välsorterade livsmedelsaffärerna. Muffinsen toppar jag med vispad grädde, som gärna får vara smaksatt med en gnutta vanilj!
 
Undrar ni vad mer jag bakade under gårdagens Halv tre hos mig? Lugn, bara lugn, de återstående recepten visar jag ikväll!
 
 
 

Minimuffins med sylt – 6 minimuffins

1 äggvita
40 gram jordgubbssylt (sockerfri)
1 msk kokosmjöl
2 msk pofiber
1 msk riven kokos
1 msk hasselnötsmjöl
2 tsk sötströ
1 krm vaniljpulver
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienserna med varandra, även sylten. Fördela smeten i minimuffinsformar. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna och toppa gärna med vispad grädde!

 

Halv tre hos mig #1

on söndag, 15 september 2013. Posted in Halv tre hos mig, LCHF/low carb

Vilken underbar helg jag haft, med ett underbart väder (jag undrar när hösten börjar våga sig fram?)! Det har varit grymt skönt att få kreativiteten flöda lite extra, samtidigt som jag har hunnit kolla på både film, shoppa, ätit frukost ute och tagit promenader. Men åh, jag önskar ändå att veckan hade en extra dag, det finns så mycket, mycket jag vill hinna med!
 
Idag kom Maria (Bypogosjan) hem till mig, för att baka och prata idéer. Jag var ju hemma hos henne för två söndagar sedan för att spela in en podd (Ät med mig), som kom ut i tisdags. Är det förresten någon som lyssnat på den? vad tyckte ni?  Hur som helst kom vi då på det ultimata temat "Halv tre hos mig", där vi bjuder varandra på fika och inspirerar varandra (unga tjejer kan)!
 
Tanken är att vi ska vara hos varandra varannan gång, ett par gånger i månaden, och idag var alltså turen hos mig. Jag ville såklart visa det bästa av Baka Sockerfritt och valde därmed några av mina absoluta favoritrecept. Jag börjar med att på bloggen visa två av bakverken i det första halv tre hos mig- bjudningen!
 
Min tanke var att bjuda på mer godis/snack-aktiga godbitar som komplement till den mjuka kakan jag hade bestämt att vi skulle baka. Valet på två av snacken blev Jordnötsgodis och Nöt- och fruktbollar.
 
Vi har en dessutom en underbar, underbar idé som vi ska göra i november! Åh, vad jag ser fram emot att planera inför detta!
 

Jordnötskaka med två sorters choklad

50 gram ljus choklad
50 gram jordnötssmör
30 gram mörk choklad
5 gram smör

Smält den ljusa chokladen och bred tjockt på en aluminiumklädd liten form. Låt stelna och bred på jordnötssmöret. Smält den mörka chokladen med smöret och bred på jordnötssmöret. Låt återigen stelna. Skär kakan i bitar av valfri storlek.

 
 
  
Nöt- och fruktbollar
 
torrostade/naturella cashewnötter och/eller valnötter
färska dadlar
riven kokos
kakao

 
Stöt (eller finhacka) torrostade cashewnötter och valnötter var för sig i en mortel. Blanda med färska dadlar (inte torkade). Tillsätt sedan (eller låt bli) riven kokos och kakao efter valfri mängd.
 
 
 
 
 
 
 
 
Mums tycker Maria!
 

Give away - Romtryfflar

on söndag, 15 september 2013. Posted in Allmänt, LCHF/low carb

Återigen gjorde jag chokladtryfflar smaksatta med rom i gå-bortpresent! De är enkla att göra, samtidigt som de är galet goda och alltid uppskattade. Det är faktiskt min sambos favoritgodsak. Receptet på romtryfflar hittar du HÄR!
 
Jag är just hemkommen från lite barnvakteri, och ska börja förbereda mig (läs städa och baka) inför ett besök av Maria! Det ska bli hur kul som helst att träffas igen och diskurtera olika ideér och bara prata med någon som har liknande intressen som jag. Jag känner nämligen faktiskt ingen annan som bloggar, och de flesta av mina vänner har lite eller inget intresse för bakningen.
 
 
 
 
 

Fredagskvällen

on lördag, 14 september 2013. Posted in Allmänt, Baka med frukt, LCHF/low carb

Igår var jag på 25-års fest med 20-tals tema, hos Hanna som förmodligen är min äldsta barndomskompis. Jag fick äran att baka till festen, vilket såklart är jätteroligt att förlitas med! Fyra bakverk hann jag med, och jag valde att baka tre sockerfia bakverk, och en med socker och mjöl. Jag kan gladeligen meddela att det blev mycket lyckat och uppskattat, vilket var en stor lättnad (de tre sockerfria bakverken var bra mycket godare än den fjärde sockriga)! Det är alltid läskigt och nervöst att bjuda bekanta och okända människor på något som de ofta är skeptiska mot. Jag fick till exempel höra att någon förväntat sig en torr gammal trasa, liknande de kakor hans gamla morfar som hade diabetes fick äta, men att detta ju var fantastiskt gott! Det känns oerhört roligt att några till personer fått myten att "nyttigt=inte gott" är krossad.
 
Jag bakade Kärleksmums, vilket man kan säga är mitt paradbakverk. Jag kan bara inte låta bli att göra denna gudomliga kaka! Jag gjorde även mazarinkaka, som du kan hitta liknande recept genom att spana in mina recept på Mazarinkaka med hallontäcke, Mazariner md hallon och Mazarinmuffins! De två andra bakverken var Mud cake samt en saftig Banankaka, vars recept jag väntar lite med... Håll ut!
 
 
 
Kärleksmums ger kärlek

 
 
Kakfest!
 
 
 
Med en fjäder i håret, svart klänning, lösögonfransar och rejält med ögonskugga var jag redo!

 
Matbloggstoppen