• Banoffee Pie
    Banoffee Pie
  • Brownie i en mugg  //Baka Sockerfritt
    Brownie i en mugg
  • Brownie utan mjöl
    Brownie utan mjöl
  • Chokladbitar med hallon och lakrits
    Chokladbitar med hallon och lakrits
  • Chokladhavrerutor
    Chokladhavrerutor
  • Chokladkolatårta med hasselnötsbotten
    Chokladkolatårta
  • Chokladmousse i två lager
    Chokladmousse i två lager
  • Chokladsufflé, mejerifri
    Chokladsufflé, mejerifri
  • Dammsugare, low carb
    Dammsugare, low carb
  • Enkel cheesecakedessert med hallon //Baka Sockerfritt
    Enkel cheesecakedessert med hallon
  • Glutenfria pannkakor
    Glutenfria Pannkakor
  • Gräddtårta
    Gräddtårta
  • Havreplättar, veganska
    Havreplättar, veganska
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
    Krämig lakritsglass med brynt smör
  • Nyttiga Kärleksmums
    Kärleksmums
  • Marjas Peanut butter cups
    Marjas Peanut butter cups
  • No bake Chokladmoussepaj
    No bake Chokladmoussepaj
  • Salted caramel brownie
    Salted caramel brownie
  • Hälsosamma Twix
    Twix, hälsosamma
  • Våfflor med banan
    Våfflor med banan

Lyxiga chokladkakor

on torsdag, 07 mars 2013. Posted in LCHF/low carb

Igår hade jag och min uppsatskompis skypesamtal med vår handledare. Jag var olidligt nervös hela dagen, men försökte trycka undan det med ickeplugg och massor av bakande. Som tur är verkade vi ändå få vår idé godkänd, även om det blev en lite annorlunda vinkel på det hela och därmed behöver en stor del av uppsatsen göras om. Det är förstås lite tråkigt i och med att vår första del ska in redan måndag morgon. Jag måste säga att jag inte gillade skypesamtalet. Jag hatar att parta på engelska och det var grymt svårt att svara på frågor utan att hinna tänka igenom dem innan. Jag blir så lätt ställd vilket leder till att jag lätt svarar fel. Inte kul när han börjar skratta och säga att jag missförståt hela teorin. Hallå, jag hade bara otur när jag tänkte... Men, men jag väljer på att fokusera på att vi nu (får jag hoppas) i alla fall har grunden godkänd och bestämd!
 
Nog pratat om tråkiga uppsatser (det räcker med att jag tänker på dem 20 timmar om dygnet)! Idag vill jag dela med mig av ett recept på jättesöta småkakor! De är ett hett tips att inspireras av om du vill göra en liten fin ätbar present att ge bort. Basen är en chokladkaka på nötter, som sedan toppats med smält choklad samt valfria nötter. Inte komplicerat alls, men blir ändå väldigt snyggt!
 
 
SAM 3000
 

Lyxiga chokladkakor – 6 stycken

15 gram rumsvarmt smör
½ dl mandelmjöl
10 gram pecannötter
½ msk kokosmjöl
1 tsk kakao
1 msk stevia strö
1 krm vaniljpulver

20 gram sockerfri choklad

Valfri topping (nötter)

 

Sätt ugnen på 150 grader. Finhacka pecannötterna och blanda med resterande torra ingredienser. Blanda till sist ner smöret. Forma sex stycken bollar av kakdegen och platta ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna.

Smält chokladen och toppa kakorna med detta. Toppa chokladen med exempelvis nötter.
 
 
SAM 3001
 

Banankaka med hackad choklad

on onsdag, 06 mars 2013. Posted in Baka med frukt

Idag började jag dagen med en lång och skön morgonpromenad. Har jag tid och är hemma älskar jag att starta med en promenad på morgonen, då jag brukar lyssna på pratradio, läsa bloggar på mobilen eller bara rensa tankarna. Ikväll ska jag och min uppsatskompis ha vårt första handledarmöte via Skype. Egentligen skulle vi haft tiden 17, men tyvärr blev det förflyttat två timmar framåt. Jag är minst sagt lite nervös inför samtalet, eftersom jag inte har någon aning om vårt ämne ens bli godkänt! Blir det inte det och jag får göra om, blir jag skogstokig! Jag tror det inte blir så mycket plugg för min del idag, ett par, tre intensiva timmar ikväll räcker för idag!
 
För att skingra tankarna är det perfekt att ställa sig och baka. Det är kreativt, roligt och gott (oftast)! Idag har jag hunnit med jordnöts- och kokoskakor, och kanske jag hinner med någon till godbit. Men idag lägger jag upp ett recept på en banankaka med choklad! Jag har ofta banan i mina kakor, då de blir så smakrika och saftiga utav det. Eftersom banan i sig är så pass sött, behövs det knappt någon annan sötning. Jag serverar min banankaka med grädde eller glass!
 
 
SAM 2927
 

Banankaka med hackad choklad

15 gram smör
70 gram mogen banan
1 ägg
½ dl mandelmjöl
½ msk kokosmjöl
1 msk hasselnötsmjöl
15 gram hackad choklad
10 gram finhackade pecannötter
½ msk stevia strö
½ tsk bakpulver
½ krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret, mosa banan och vispa ägget pösigt med elvisp. Blanda alla torra ingredienser med varandra. Rör därefter ner den mosade bananen och det smälta smöret. Rör till sist försiktigt ner äggvispet. Häll banansmeten i en bröad springform (12 cm). Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

SAM 2924

 

Macadamiachokladcréme

on tisdag, 05 mars 2013. Posted in LCHF/low carb

Jag har gjort chokladcréme av hasselnötter, cashewnötter, mandlar, valnötter och nu även macadamianötter! macadamianötter är väldigt feta och det behövs väldigt lite olja (om ens något alls) för att få den till en bra konsistens. Chokladcrémen är god att äta som den är, till exempelvis grädde eller som tillbehör till pannkakor, tårtor mm.
 
Idag har jag tränat, fikat med föräldrarna och ikväll blir till att ta en promenad med Lovisa! Jag tycker det ät jättemysigt att gå en sväng med en kompis, tiden går alltid ruskigt snabb och innan man vet ordet av man gått en bra bit!
 
 

Macadamiachokladcréme

120 gram macadmianötter
1 ½- 2 msk kakao
ca 2 msk stevia strö
1 krm vaniljpulver
2 tsk kokosolja

Mixa macadamianötter med en mixer (jag gör det lite i taget med en stavmixer). Macadamianötter är väldigt feta så det blir en ganska krämig ”smet”. Tillsätt resterande ingredienser (det går att utesluta kokosolja) och mixa tills allt blandas.

 

SAM 2169

 

 

Bananchokladkaka utan smör

on måndag, 04 mars 2013. Posted in Baka med frukt

Banan och choklad är en av mina favoritkombinationer! Så varför inte kombinera dessa smaker i en kladdkaka? Jag tastade att baka kakan utan smör, eftersom banan i sig är så krämigt, och det blev supergott! Vill du kan du självfallet tillsätta smör, men öka gärna då någon av de torra ingredienserna, eller grädda en extra stund.
 
 
SAM 2976
 

Bananchokladkaka utan smör

1 ägg
80 gram mogen banan
¾ dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
2 msk hasselnötsmjöl
1 msk riven kokos
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
1 ½ msk stevia strö
1 ½ msk kakao

Sätt ugnen på 175 grader. Mosa bananen och blanda med alla torra ingredienser. Rör till sist ner ägget. Smöra och bröa en 12 centimeter stor springform (gärna med riven kokos) och häll ner smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 13 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig (låt den annars stå några minuter extra). Låt kakan bli kall och servara med grädde eller glass.

 

SAM 2972

 

Kokoskakor med chokaldbitar

on söndag, 03 mars 2013. Posted in LCHF/low carb

Jag lovade en läsare att lägga upp receptet på mina kokoskakor jag bakade tidigare i veckan. Här kommer receptet! Jag har blandat riven kokos med bland annat hasselnötter och choklad. Ta den typ av choklad du tycker är godast! Tänk på att välja ekologisk riven kokos, då jag har sett att de har lägre kolhydratsinnehåll. Och för alla andra fördelar ekologiska produkter för med sig såklart!

 

SAM 3118

 

Kokoskakor med chokaldbitar – 8 stycken

25 gram rumsvarmt smör
1 dl riven kokos
1 dl mandelmjöl
2 msk stevia strö
1 krm vaniljpulver
15 gram hasselnötter
10 gram sockerfri choklad

Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka hasselnötterna och hacka chokladen. Blanda detta med resterande torra ingredienser. Blanda till sist noga med det rumsvarma smöret. Forma åtta stycken kakor av degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter.

 

SAM 3111

Matbloggstoppen