• Banoffee Pie
    Banoffee Pie
  • Chokladbitar med hallon och lakrits
    Chokladbitar med hallon och lakrits
  • Chokladbollar med brynt smör
    Chokladbollar med brynt smör
  • Chokladkolatårta med hasselnötsbotten
    Chokladkolatårta
  • Chokladsufflé, mejerifri
    Chokladsufflé, mejerifri
  • Dammsugare, low carb
    Dammsugare, low carb
  • Enkel cheesecakedessert med hallon //Baka Sockerfritt
    Enkel cheesecakedessert med hallon
  • Fudgebrownie med mandelsmör //Baka Sockerfritt
    Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfri gräddtårta utan tillsatt socker
    Glutenfri gräddtårta
  • Glutenfri äppelkaka med kanel
    Glutenfri äppelkaka med kanel
  • Glutenfria pannkakor
    Glutenfria Pannkakor
  • Gräddtårta
    Gräddtårta
  • Glutenfria kanelbullar med mandel och bovete
    Kanelbullar med mandel och bovete
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
    Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
    Krämig lakritsglass med brynt smör
  • Nyttiga Kärleksmums
    Kärleksmums
  • Marjas Peanut butter cups
    Marjas Peanut butter cups
  • Salted caramel brownie
    Salted caramel brownie
  • Hälsosamma Twix
    Twix, hälsosamma
  • Våfflor med banan
    Våfflor med banan

Jordnötssmör - igen!

on lördag, 27 juli 2013. Posted in Baka utan spis, LCHF/low carb

Är ni nötsmörsgalningar, precis som jag? Eller har ni kanske ännu inte testat? Hur som helst, testa att göra eget om ni ännu inte gjort det! Jag köper aldrig nötsmör/créme längre, utan gör det jätteenkelt själv. Det tar liksom mindre än 5 minuter, samtidigt som det är billigt (fyndat 250 gram jordnötter för 10 spänn på Ica liksom) och man vet vad det är i! Samtidigt går det att anpassa smöret så att det passar till en själv (konsistens, smaksättning etc). Då jag har ett antal påsar jordnötter hemma just nu, passade ju det utmärkt att göra jordnötssmör!
 
Originalreceptet finner ni HÄR! Dock tycker jag att min kokosolja smakar lite konstigt, så jag använde enbart smör i jordnötssmöret. Det gick hur bra som helst!
 
 
 

Lördagsmorgon

on lördag, 27 juli 2013. Posted in Allmänt

Vilket härligt väder! Idag ska jag passa på att ha kjol, eftersom jag alltid har långbyxor på jobbet. Jag hann dessutom ta en efterlängtad morgonpromenad i morse, och höll på att smälta bort!
 
Jag har nyss ätit frukost, bestående av mina älskade pannkakor (som jag inte alls ätit så ofta på sista tiden) och en riktigt stor kopp te! Jag passade även på att ta ut datorn en stund på balkongen. Tyvärr sitter jag ytterst sällan där ute. Om en kort stund ska jag bege mig iväg till en träff med mitt volontärarbete, och därefter ska jag träffa mina föräldrar. Det var relativt länge sedan jag träffade dom, då jag annars brukar träffa dom nästan varje vecka (ofta, jag vet ;)). Ska även handla mat, jag har massor av goda varor jag måste införskaffa! Typ nötter, steviaglass, steviasylt, grädde och allt möjligt smarrigt!
 
 

Körsbärskaka med dadelsirap

on fredag, 26 juli 2013. Posted in Baka med frukt

Den här veckan har varit en riktigt skön vecka för min del, samtidigt som den gått hur snabbt som helst! Det har ju som sagt varit mycket, mycket lugnt på jobbet, så jag har kunnat jobba i lugn och ro utan stress. Sedan har jag även börjat tidigast nio varje dag, och ofta gått hem tidigare. Det lämnar mer tid för lite senare kvällar (tolv för mig är en bra tid att gå att lägga sig), bakning och bloggning! Jag har dock ännu inte bestämt helt vad jag ska göra i helgen. Jag ska definitivt träna någon gång och förhoppningsvis hinner jag med en morgonpromenad denna vecka! Jag kommer också satt träffa mina föräldrar, och imorgon ska jag gå en "efterutbildning" på det ställe jag volontärarbetar på, vilket ska bli intressant! Fredagskvällen blir lugn. Jag är ensam hemma ikväll, då Artur återigen jobbar natt. Ska passa på att spana in någon film, samt att jag ska baka två kakor till Artur som slutar sitt gamla jobb imorgon!
 
Nu byter jag ämne till körsbär, som ju  hör ju sommaren till. Men det är inte så ofta jag har bakat på körsbär! Körsbär en stenfrukt och är inte direkt något "lchf-igt". Frukten innehåller drygt 14 gram kolhydrater per 100 gram. Däremot är körsbär hälsosmat på andra sätt! De är fulla av antioxidanter och innehåller bland annat vitamin C, betakaroten, järn, magnesium och kalium. Dessutom sägs körsbär ha antiinflammatoriska egenskaper vid regelbundet användande.
 
Nu har jag i varje fall bakat en körsbärskaka, som även innehåller dadelsirap som jag köpt på Ica maxi. dadelsirapen går säkerligen bra att byta ut mot exempelvis agavesirap om så önskas. Dock tyckte jag att just dadelsirapen passade riktigt bra i denna kaka! Körsbärskakan blev härligt saftig och passar bra att äta med en klick grädde eller glass!
 
 
 

Körsbärskaka med dadelsirap

25 gram smör
1 ägg
1 msk mjölk
35 gram dadelsirap
1 dl mandelmjöl
2 msk pofiber
½ msk kokosmjöl
ev. sötning efter smak
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
60 gram körsbär i småbitar

Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt mjölk, ägg, dadelsirap (alternativt agavesirap eller flytande honung) och smör. Rör tillsist ner bitar av körsbär. Fördela smeten i en smord och bröad springform (12 cm). Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna och servera med grädde!

 

Questbar!

on torsdag, 25 juli 2013. Posted in Protein, Produkter

Många av er vet nog att jag tycker mycket om Questbars, proteinbarerna med lågt innehåll av aktiva kolhydrater (dvs. de kolhydrater som faktiskt tas upp av kroppen) och naturliga ingredienser. Jag köpte innan sommaren ett litet lager av dessa questbars, och tur var väl det, för varje gång jag gick förbi "Scandinavian Nutrituion" i Stockholm som brukar vara mitt questbarsinköpsställe, så var de alltid slut! I söndags orkade jag inte vänta längre utan bestämde mig för att helt enkelt beställa via intrenet. Och idag fick jag hem dom! Jag vet egentligen inte alls vilken webshop som är bäst, men det slutade i varje fall med att jag beställde barerna från Bodyaction. Eftersom frakten är gratis vid en köpesumma över 500 kronor, så blev det en ganska dyr historia (571 kr för att vara exakt), men jag fick hela 23 barer för det också! Detta bör nog räcka i åtskilliga månader. Om jag inte bakar upp alla vill säga... Exempelvis Questbar nutella roll var ju en riktig höjdare som jag gärna gör många gånger igen!
 
 
 
 
 
Gillar denna finna peppning!
 
 

Raw-mandelbollar

on torsdag, 25 juli 2013. Posted in Raw, Baka med frukt, Baka utan spis

Igår åt jag en så smaskig middag på mitt favoritindiska matställe! Jag beställer alltid samma sak, nämligen en vegetarisk sizzlar. Det är en bra rätt, tror jag i varje fall, om man vill ha något med lite mindre kolhydrater samtidigt som det är vegetariskt. Sedan är det hur gott som helst såklart! Middagen åt jag med Artur, det var typ första gången vi sågs sedan i söndags! Knäppt, men så går det då man har olika scheman.
 
Idag fick jag dessutom sluta extra tidigt, redan halv två, kan ni tänka er så tidigt! Så det blev en minst sagt kort arbetsdag för min del. Det är så pass lugnt på jobbet att jag gjort andra avdelningars jobb också, men de har nu det lugnt de med. Det är å ena sidan tråkigt, i och med att jag har timlön och därmed "förlorar" åtskilliga hundralappar. Men samtidgit är det ju skönt få sluta tidigt, speciellt när det är så fint väder! Dessutom hinner jag handla, hämta ut mina questbar som jag beställt, baka och blogga. Och städa. Allt det där som måste hinnas görs med andra ord ;)
 
Men nu vill jag dela med mig utav ett superlätt "bakverk" som är raw och är perfekt att ta med sig till exempelvis jobbet som mellanmål. Eller som ett hälosamt fika! Det är bara att blanda mandelmjöl och färska dadlar, samt eventuellt smaksätta med raw kakao. Jag gör mitt mandelmjöl av sötmandlar som jag själv mixat, men det går givetvis lika bra att ta färdigt.
 
 
 
 

Raw-mandelbollar – 10 stycken

1 ½ dl mandelmjöl (mixa eget på sötmandlar med skal)
40 gram färska dadlar
ev. 1 tsk kokosolja
ev. 2 tsk raw kakao

Blanda noga ut de färska dadlarna (ta först bor tkränan!) med mandelmjölet. Tillsätt raw kakao för chokladsmak (eller vanlig, men då blir det inte raw) och olja för kletigare smet. Rulla till bollar.

 

Matbloggstoppen