• Banoffee Pie
    Banoffee Pie
  • Chokladbitar med hallon och lakrits
    Chokladbitar med hallon och lakrits
  • Chokladkolatårta med hasselnötsbotten
    Chokladkolatårta
  • Chokladsufflé, mejerifri
    Chokladsufflé, mejerifri
  • Dammsugare, low carb
    Dammsugare, low carb
  • Devil’s food muffins, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Devil’s food muffins
  • Fudgebrownie med mandelsmör //Baka Sockerfritt
    Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria lussebullar utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Glutenfria lussebullar
  • Glutenfria pannkakor
    Glutenfria Pannkakor
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
    Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kokostoppar med kardemumma //Baka Sockerfritt
    Kokostoppar med kardemumma
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
    Krämig lakritsglass med brynt smör
  • Glutenfria pepparkakor utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Marjas hälsosamma pepparkakor
  • Vegansk mockafudge utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Mockafudge
  • Pepparkaksgranola (nötfri) //Baka Sockerfritt
    Pepparkaksgranola (nötfri)
  • Pepparkakskladdkaka, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Pepparkakskladdkaka
  • Saffranskola, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Saffranskola, utan tillsatt socker
  • Salted caramel brownie
    Salted caramel brownie
  • Hälsosamma Sarah Bernhardt utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Sarah Bernhardt
  • Hälsosamma Twix
    Twix, hälsosamma

Pistage- och cashewbollar med dadlar

on torsdag, 22 augusti 2013. Posted in Baka med frukt, Baka utan spis

Idag fick jag sluta redan innan fyra, då jag lyckades  bli klar med allt arbete som behövdes göras! Visst förlorar jag en del i lön i och med att jag jobbar färre timmar, men jag unnar mig faktiskt den extra tid jag får! Det kan dessutom behövas, då jag har tagit för mig en hel del (såsom blogg och volontärarbete). Dessutom lär det bli mer eftersom jag ska börja studera på 25 %. Eftersom jag slutade tidigt är jag redan nu hemma - och bakar tro det eller ej! Mitt receptlager börjar sina, så jag tänkte baka ikapp lite. Jag har massor av idéer och längtar till att få testa allt! Jag ska även ta och jogga ikväll, istället för att träna på friskis.

Idag blev jag lite hungrig på jobbet, men som tur är (eller tur och tur, det är ju ren smarthet) hade jag med mig egengjorda nöt- och fruktbollar gjorda på (salta) cashew- och pistagenötter. Det svagt salta passar bra tillsammans med sötman från de färska dadlarna och chokladsmaken. Hur got som helst och med en hel del nyttigheter! Jag brukar nu förtiden ta med ett par i en pytteliten plastlåda och förvara i jobbkylen.

  

Pistage- och cashewbollar med dadlar – 6 stycken

40 gram cashewnötter/pistagenötter (jag använder rostade och salta)
40 gram färska dadlar
1 msk kakao 2
msk riven kokos


Finhacka nötterna. Blanda detta med kakao och riven kokos. Mosa ner dadlarna med en sked eller händerna. Rulla bollar av degen!

Lätt chokladbanankaka

on onsdag, 21 augusti 2013. Posted in Baka med frukt

Jag tror jag har fastnat i chokladträsket igen. Det är ju så gott! Jag fullkomligt älskar att smaksa på något chokladigt framför en film eller ett serieavsnitt innan jag ska gå och lägga mig. Ikväll blir det nog framför Idol på viaplay. Jag har alltid tyckt mycket om Idol, och jag har följt de flesta avsnitt enda sedan första säsongen. Jag var ett stort fan av Darin, och röstade många gånger varje avsnitt från första gången han tävlade (dvs. i kvalet då han fick 78% av alla röster!). Det var fock inte alltid så populärt, då han klassades som "töntig". Känner nu att jag fått upprättelse!

Vad kommer jag då att äta framför Idol? Jo, denna "Lätta chokladbanankaka"! Jag har inget smör i denna, utan det räcker gott och väl med banan och äggvita. Jag har dessutom smaksatt kakan med lite romarom, vilket jag tycker förhöjer smaken extra! Till kakan äter jag vispgrädde.

 

 

Lätt chokladbanankaka

1 äggvita
90 gram mogen banan
3 msk mjölk
1 ½ msk kokosmjöl
2 msk pofiber
1 msk hasselnötsmjöl (eller annat nötmjöl)
1 msk riven kokos
1 msk bakeprotein (går att utesulta, men minska då vätskan en aning)
1 msk sötströ
1 1/3 msk kakao
1 krm vaniljpulver
2/3 tsk bakpulver
2 krm romarom


Sätt ugnen på 175 grader. Mosa banan och blanda med äggvita. Rör ner resterande ingredienser och blanda noga.  Fördela smeten i en smord och bröad springform (12 cm). Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

 

Mazarinkaka med banan och choklad

on tisdag, 20 augusti 2013. Posted in Baka med frukt

Nu är jag precis hemkommen från jobbet. Idag är en av de där dagarna då jag kommer hem direkt från arbetet, vilket faktiskt känns lite lyxigt! Det är inte allt för ofta det händer. Jag har en del att göra, så det passar dessutom bra! Jag hann handla också, och jag handlade ingredienser till en smart grej som jag kom på att jag ska baka till ett födelsedagskalas som ska servera gluten-, mjölk, nöt- och äggfria saker (pga allergi alltså). Jag ska ta med mig havrebollar av glutenfria havregryn, mjölfritt margarin och havredryck! Återstår att se om det blir ätbart bara...
 
Gluten slipper jag förstås mer än gärna! Men ägg, nötter och smör skulle jag ha riktigt svårt att låta bli i mitt vardagliga liv! Och här nedan visar jag dessutom en kaka med just dessa tre ingredienser... Bakverket är en mjuk kaka som jag smaksatt med bittermandelarom (tror att en droppe motsvarar 1 bittermandel) och mosat ner en stor bit mogen banan i. Jag tycker att mazarinsmaken tillsammans med banansmaken är mycket god, och att även toppa det hela med choklad bli enligt mig ommöjligt ännu bättre! I kakan har jag valt att även ha  finhackade cashew- och pistagenötter (rostade och saltade), men de går såklart bra att ersätta mot en annan valfri nöt.
 
 
 
 

Mazarinkaka med banan och choklad

80 gram banan
25 gram smör
1 ägg
1 msk grädde
1 dl mandelmjöl
2 msk pofiber
2 msk hasselnötsmjöl
1 msk kokosmjöl
25 gram finhackade nötter (jag använde cashew- och pistagenötter)
2 msk sötströ
1 krm vaniljpuöver
3 droppar bittermandelarom

Choklad att bre på

 

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och mosa bananen: Blanda de torra ingredienserna och rör därefter ner mosad banan, ägg, smör, grädde och arom. Klä en liten fyrkantig form (12X15 cm)med aluminiumfolie och häll ner smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter tills kakan är fast. Smält choklad (ca 40-50 gram totalt, men blanda gärna ljus och mörk choklad).

 

 
 

Marjas pannkakor

on tisdag, 20 augusti 2013. Posted in LCHF/low carb

Nu när jag jobbar äter jag inte pannkakor lika ofta längre, det hinns liksom inte med! Men både i lördags och igår när jag kom hem efter träningen blev det några efterlängtade pannkakor. Jag tror att många av er har sett receptet tidigare, men det är skam att inte alla sett dom, så därför lägger jag upp det igen ;)
 
 
Du behöver:
1 ägg 1 tsk fiberhusk ½ tsk kokosmjöl 3/4 dl mjölk/grädde lite sötning av valfri mängd ev. bakpulver
 
Gör så här:
Vispa ihop och låt stå i ca 10 minuter. Stek i smör som vanliga pannkakor! Jag äter främst ricotta och blåbär till. Man kan även byta ut kokosmjölet mot kanske ½-1 msk nötmjöl!
 
 
 

Jordnöts- och hasselnötscréme

on måndag, 19 augusti 2013. Posted in Baka utan spis, LCHF/low carb

Jag älskar jordnötssmör, och jag har gjort mitt eget många gånger. Jag har även en förkärlek för hasselnötter, och gillar därmed olika sorters hasselnötscrémer. Varför då inte blanda dessa två nötter, tänkte jag, till en jordnöts- och hesselnötscrème! Jag använder salta jordnötter vilket passar bra tillammans med det söta och hassselnötternas karakteristiska smak. Underbart att äta precis som det är, som tillbehör eller i bakverk!
 

Jordnöts- och hasselnötscréme

60 gram salta jordnötter
40 gram hasselnötter utan skal
10 gram smör
5-10 gram kokosolja
1 msk sötströ
1-2 krm vaniljpulver

Lägg alla ingredienser i en bunke med höga kanter, anpassad för stavmixer. Mixa tills röran får en önskad konsistens. Mixa en längre tid, alternativt tillsätt mer olja eller vatten för en lösare konsistens.

 

 
 
Matbloggstoppen