• Banoffee Pie
    Banoffee Pie
  • Chokladbitar med jordnötssmör, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Chokladbitar med jordnötssmör
  • Chokladbollar med kokos och dadlar
    Chokladbollar med kokos och dadlar
  • Chokladsufflé, mejerifri
    Chokladsufflé, mejerifri
  • Cookie dough fudge
    Cookie dough fudge
  • Dammsugare, low carb
    Dammsugare, low carb
  • Devil’s food muffins, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Devil’s food muffins
  • Fudgebrownie med mandelsmör //Baka Sockerfritt
    Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria pannkakor
    Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötsfudge
    Jordnötsfudge
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
    Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar, glutenfria och utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Kolasnittar
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
    Krämig lakritsglass med brynt smör
  • Fröknäcke, low carb //Baka Sockerfritt
    LCHF-knäcke
  • Marjas Peanut butter cups
    Marjas Peanut butter cups
  • Peanut butter caramel brownie //Baka Sockerfritt
    Peanut butter caramel brownie
  • Salted caramel brownie
    Salted caramel brownie
  • Hälsosamma Sarah Bernhardt utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Sarah Bernhardt
  • Snickers
    Snickers
  • Hälsosamma Twix
    Twix, hälsosamma

Min sista arbetsdag

on torsdag, 17 oktober 2013. Posted in Allmänt

Igår var det min sista arbetsdag på Nordea, och den 28 oktober vankas det ett nytt jobb! Fram tills dess har jag lite ledighet, även om nästan varje dag är uppbokad med i alla fall någonting. Men det är inte hela dagar som är uppbokade, så jag hinner såklart blogga och baka! Sista dagen på jobbet till ära, hade jag bakat två sorters kakor, varav en med socker och en utan socker. Såklart glömde jag att ta en bild... Det blev en god skapelse med jordnötssmör, liknandes Jordnötskaka med två sorters choklad. Tyvärr hade jag velat ha mer jordnötssmör än vad jag hade denna gång (råkade nog äta upp lite för mycket...), men det blev mycket  lyckat i alla fall! Nästan alla mina kollegor sa att den sockerfria kakan var godare än den "vanliga" med socker och mjöl, och detta kommer ändå från sockerätare! Då kakan med socker som jag bakade (twixkakor för den nyfikna) är en av mina mest uppskattade bakverk, så är detta alltså ett högt betyg!
 
Jag kommer minst sagt att sakna min vänner på arbetet, fast jag inte hunnit jobba där så länge (3 ½ månad). Även fast detta är en relativt kort period, var det ändå heltid, och därmed många sammanlagda timmar. Snälla Sara hade till och med en fin liten present bestående av sötströ och torkat blåbärspulver. Det ska bli så roligt att baka med pulvret!
 
Idag är jag alltså ledig, men ställde ändå klockan på tjugo i åtta (ändå en halv timme senare än vanligt). Jag skulle nämligen hinna handla, blogga och ät frukost innan det nu snart är dags att bege mig iväg för lite hårfärgning, och därefter träning! Idag blir det ett tidigt träningspass som börjar redan klockan 16. Jag ska passa på att köra dessa tidiga pass nu när jag kan. Tänk att kunna komma hem redan klockan 18, istället för 20.30! Åh, vad jag ska njuta av varje ledig dag, och varje ledig timme!
 
 
 
 
  När jag skulle fota pulvret, råkade jag visst spilla ut en del...
 
 

Frågestund!

on onsdag, 16 oktober 2013.

Jag tänkte ha en frågestund denna onsdagskväll till ära! Jag har aldrig haft en riktig frågestund, så jag tänkte att det var på tiden att låta er ställa frågor (om ni nu har några vill säga). Det kan handla om vad som helst såsom om hur/vad/varför jag bakar, träning, om vem jag är, om produkter, eller om jag kan baka något speciellt i framtiden! Fråga på helt enkelt! Det går såklart även bra att kommentera/maila via mail, instagram och/eller facebook.
 
 
 

Mellis med chia

on onsdag, 16 oktober 2013. Posted in LCHF/low carb

Jag älskar mina goda och hälsosamma mellanmål! Ett par gånger i veckan äter jag gärna ett mellis som består av bland annat superfröet chiafrö. På nedanstående bilder ser ni en blandning av ca ½ dl skyr (går bra med kvarg), ½ dl- 1 dl mjölk och 1 msk chiafrö. Detta har jag smaksatt med ett par droppar steviadroppar, vaniljpulver och toppat med bär och honung!
 
 
 
 

Fröbröd

on tisdag, 15 oktober 2013. Posted in Bröd, LCHF/low carb

Jag älskar min lilla brödform (köpt på Spisa för 99 kronor), vilken passar perfekt för ett litet hushåll! Dessutom är de bröd jag gör mer energirika och mer mättande än vanlig bröd, vilket gör att de räcker  längre (och en mindre form därmed är passande). Detta nedanstående fröbröd är ett lchf-bröd, gjort på ägg, sötmandlar (jag använder hela sötmandlar, men det går bra att använda mandelmjöl efter tycker och smak) och massor av goda och hälsosamma fröer. Ett riktigt nyttobröd med andra ord! Som tur är, är det dessutom riktigt enkelt att göra, och bakar sig nästan själv (med hjälp av en mixer).

 

Fröbröd  - 1 liten brödform

2 ägg
1 msk olja
30 gram sötmandlar
½ dl solrosfrön
½ dl pumpafrön
½ dl sesamfrön
2 msk riven kokos
2 msk linfrön
1 tsk bakpulver
1 krm salt
ev. 2 stycken torkade fikon (eller liknande) i mindre bitar

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg mandlar och ägg i en bunke och mixa med stavmixer. Tillsätt resterande ingredienser och blanda väl med sked. Smörj en lite brödform (ca 10X 20 cm) med smör och bröa med exempelvis nötmjöl och fördela ner brödsmeten. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.

 

Äggchai

on tisdag, 15 oktober 2013. Posted in LCHF/low carb

Jag är inte så förtjust i kaffe. Det beska alltså, för själva smaken gillar jag! Däremot dricker jag mycket te, och då framförallt chaite, som jag tycker är riktigt gott och dessutom hör hösten till. Häromdagen gjorde jag därför te på ägg istället för mjölk (ungefär som en ägglatte/lchf-latte, fast med te). Jag använde mig utav hett vatten där en tepåse fått dra, som jag mixade tillsammans med ett ägg. Jag blev överraskad över hur likt skummet blev en vanlig latte! Däremot hade jag alldeles för lite tesmak i det hela (jag tycker inte om starkt te), så därför var jag inte så förtjust i just denna "latte". Detta åtgärdades snabbt med att tillsätta chokladpulver (cancao) i, och då blev det jättegott! Det är absolut något som ska testas igen!