• Banoffee Pie
  Banoffee Pie
 • Chokladbitar med hallon och lakrits
  Chokladbitar med hallon och lakrits
 • Chokladkola, utan tillsatt socker
  Chokladkola, utan tillsatt socker
 • Chokladsufflé, mejerifri
  Chokladsufflé, mejerifri
 • Dammsugare, low carb
  Dammsugare, low carb
 • Devil’s food muffins, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
  Devil’s food muffins
 • Fudgebrownie med mandelsmör //Baka Sockerfritt
  Fudgebrownie med mandelsmör
 • Glutenfria pannkakor
  Glutenfria Pannkakor
 • Hälsosamma semlor, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
  Hälsosamma semlor
 • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  Kladdkaksmuffins, mejerifria
 • Kolasnittar, glutenfria och utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
  Kolasnittar
 • Krämig lakritsglass med brynt smör
  Krämig lakritsglass med brynt smör
 • Fröknäcke, low carb //Baka Sockerfritt
  LCHF-knäcke
 • Prinsessemlor
  Prinsessemlor
 • Saffranskola, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
  Saffranskola, utan tillsatt socker
 • Salted caramel brownie
  Salted caramel brownie
 • Hälsosamma Sarah Bernhardt utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
  Sarah Bernhardt
 • Hälsosam Semmelwrap, glutenfri
  Semmelwrap
 • Snickers
  Snickers
 • Hälsosamma Twix
  Twix, hälsosamma

Nästa veckas träning

on söndag, 08 september 2013. Posted in Allmänt

Jag brukar alltid planera min träning veckan innan den faktiskt kommer att utföras. Både för att kunna planera kring tider, men även för att många pass på Friskis snabbt tar slut, så det gäller att boka i tid! Nästa vecka kommer att vara lite extra tight tidsmässigt, så det kommer få bli extra mycket hemmaträning (dvs. joggingtur om vädret tillåter). Jag tränar oftast fyra schemalagda gånger i veckan. De övriga dagarna promenerar jag eller gör några korta övningar framför TV:n, beroende på vad jag själv är sugen på för stunden. Att röra mig lite grann varje dag tycker jag är skönt och är därmed viktigt för mig! Jag brukar tänka att mina träningspass är som viktiga möten med mig själv, och har därför hög priooritet och blir av!
 
Nästa veckas träning:
Måndag: Jogging (ca 7-9 km)
Onsdag: Step
Torsdag: Skivstång
Lördag: Jogging
 
 
Jag måste också hylla dagens väder! Vilket otrolig värme för att vara över en vecka in i september! Efter att ha upptäckt hur varmt det faktiskt var bytte jag snabbt ut mina långbyxor mot korta shorts. Idag har jag ätit både frukost och fikat med mina föräldrar ute!
 
 
 
 
 

Rosenrot

on söndag, 08 september 2013. Posted in Produkter

Ibland kan man behöva lite extra energi eller fokus i vardagen. Jag har därför i några år till och från testat tabletter av rosenrot! Rosenrot är ett växtbaserat läkemedel (receptfritt), vilket sägs vara bra och lugnande vid stress och oro, och för att minska nestämdhet, öka prestationsfärmågan och stabilisera hormoner (bland annat). Jag använder det speciellt om det ska inträffa något viktigt som kräver fokus, och/eller om det kommer att ske något jag är nervös inför (tänkt hemska jobbtillfällen, intervjuer och viktiga presentationer). Dock tvistas det en hel del om rosenrot faktiskt fungerar. Jag har läst en del om detta, och jag tror att det faktiskt fungerar för många. Själv vet jag inte om det fungerar för mig, även om jag ibland får för mig att jag känner mig lite mer lugn. Men det kan mycket väl vara placebo.

Härom veckan började jag dock tro att de hade motsatt effekt (det hade förmodligen inget med rosenroten att göra), då jag istället kände mig extra känslig! Jag började nästan gråta både när jag var på arbetet och läste om ett gammalt par som varit gifta sedan länge och dog bara några timmar efter varandra (typ för att de alltid levt tillsammans), och när Artur pratade om om hans gamla fiskdamm och om ”frysta fiskpinnar”, då fiskarna frös ihjäl p.ga. att dammen frös till is för att den var för grund (frös ihjäl!).

Har någon av er testat rosenrot?

 

 

Healthy butternut squash chocolate brownie

on lördag, 07 september 2013. Posted in LCHF/low carb

Jag har återigen testat att baka med butternutsquash (butternutpumpa), vilket är en kalorisnål ingrediens som passar utmärkt för att baka mjuka kakor (45 kcal per 100 gram)! Butternutsquash innehåller ca 11 gram kolhydrater per 100 gram (som jag uppfattat det), vilket är relativt mycket om man äter en lchf-kost, men då man använder så pass lite, tror jag att de flesta klarar av det.
 
Resultatet blev en chokladkaka/brownie med mycket protein (äggvita och keso), och utan smör. Därför är denna kaka lite magrare än de bakverk jag normalt brukar baka! Jag toppade min kaka med ett tjock lager smält choklad. Mums!
 
 

 

Healthy butternut squash chocolate brownie

Ca 80 gram butternutsquash i bitar
1 äggvita
40 gram keso
1 msk mjölk/grädde
2 msk pofiber
2 msk hasselnötsmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk riven kokos
1 ½ msk kakao
2½ -3 msk sötströ
1 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Koka bitarna av butternutsquash tills de bli mjuka. Lägg bitarna tillsammans med äggvita och keso i en bunke och mixa (skölj gärna av keson först och låt den därefter rinna av i exempelvis en melitta). Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl. Klä en liten form, ca 12X15 cm, med aluminiumfolie och häll ner smeten. Grädda mitt i ugnen tills kakan är nästan helt fast, men lite kladdig i mitten. Smält gärna choklad och bred över kakan efter gräddningen!

 

 
 
 

Banan- och hallonsmoothie

on lördag, 07 september 2013. Posted in Smoothies

Åh, vad underbart det var att få sova en timme längre än normalt! Jag tror jag just idag behövde de åtta timmarna sömn. Dagen kommer att bli ovanligt lugn för att vara en helgdag (för en vardag med i och för sig), vilket nog är mest skönt just nu känner jag. Då kan jag baka, baka, baka! Dagen börjar i varje fall på det bästa sätt man kan börja en helg med tror jag, nämligen en latte macchiato på espresso house och ett träningspass på Friskis.
 
Igår gjorde jag en smoothie som blev väldigt god tycker jag! Att den var så lätt att göra, gör det hela knappast sämre.

 

Banan- och hallonsmoothie

1 banan
40 gram frysta hallon
1 dl mjölk
½ dl vispgrädde (går såklart att byta ut mot något magrare om så önskas, men tillsätt gärna då lite sötning)
50 gram kvarg

Mixa allt och drick!

 

 

Pistagechokladcréme

on fredag, 06 september 2013. Posted in Baka utan spis, LCHF/low carb

Jag behöver sannerligen helg, och det extra mycket mer än vanligt! Jag känner att jag jobbat extra hårt denna vecka, både på jobbet och med bloggen, så det ska bli skönt att kunna fokusera mer på hemsidan och allt annat som har med hela "bakasockerfritt-konceptet" att göra. Dessutom ska jag volontärblogga och läsa på lite inför den kommande hälsokursen som jag valt att läsa (som jag pluggar på 25 %).

Jag har ett riktigt sug efter att göra nötsmör! Jag testade på att göra en ny variant nämligen en pistagecréme med chokladsmak! God att ha i kakor eller äta som den är tycker jag! Favoriterna förblir dock min nutella och mitt jordnötssmör. Men vad är det man säger? Omväxling förnöjer!

 

Pistagechokladcréme

100 gram pistagenötter (här naturella och skalade)
20 gram smör
15 gram kokosolja
1 -1 ½ msk sötströ
ca 2 tsk kakao
2 krm vaniljpulver

Mixa alla ingredienser till en kräm/nötsmör. Tillsätt mer olja eller mixa en längre tid för en mer lös konsistens.