• Banoffee Pie
    Banoffee Pie
  • Chokladbitar med hallon och lakrits
    Chokladbitar med hallon och lakrits
  • Chokladbollar med brynt smör
    Chokladbollar med brynt smör
  • Chokladkolatårta med hasselnötsbotten
    Chokladkolatårta
  • Chokladsufflé, mejerifri
    Chokladsufflé, mejerifri
  • Dammsugare, low carb
    Dammsugare, low carb
  • Enkel cheesecakedessert med hallon //Baka Sockerfritt
    Enkel cheesecakedessert med hallon
  • Fudgebrownie med mandelsmör //Baka Sockerfritt
    Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfri gräddtårta utan tillsatt socker
    Glutenfri gräddtårta
  • Glutenfri äppelkaka med kanel
    Glutenfri äppelkaka med kanel
  • Glutenfria pannkakor
    Glutenfria Pannkakor
  • Gräddtårta
    Gräddtårta
  • Glutenfria kanelbullar med mandel och bovete
    Kanelbullar med mandel och bovete
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
    Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
    Krämig lakritsglass med brynt smör
  • Nyttiga Kärleksmums
    Kärleksmums
  • Marjas Peanut butter cups
    Marjas Peanut butter cups
  • Salted caramel brownie
    Salted caramel brownie
  • Hälsosamma Twix
    Twix, hälsosamma
  • Våfflor med banan
    Våfflor med banan

Bakrixfrallor med solrosfrön

on fredag, 08 mars 2013. Posted in Bröd, LCHF/low carb

Nu sitter jag och kollar Melodifinalen, samtidigt som jag bakar bröd och bloggar! Eftersom jag inte är sådär jättesåld på många av låtarna passar det bra att göra lite annat medan de går. Det roligaste är enligt mig själva röstningen!
 
Idag har jag kört ett tufft skivstångspass för att sedan träffa familjen över något vi kallade "workshop". Det gäller ett köp av föräldrahuset, vilket för med sig en del komplikationer och bestämmelser. Men riktigt kul att huset kan stanna inom familjen! Samt att eventuellt få ett förskottsarv; det är ju liksom nu man (jag) behöver det. Inte om hundra år då jag redan har en (förhoppningsvis) fast inkomst och är mångmiljardär (heh).
Ikväll lägger jag upp ett till matbrödsrecept. Basen är gjord på bakreix, samt mixade solrosfrön. Om du inte har bakerix, måste jag tipsa om detta supergoda bröd: Solrosfrallor, som är ett av mina absoluta favoritbröd!

 

SAM 3050

 

Bakrixfrallor med solrosfrön – 5 stycken små frallor

1 ägg
1 dl bakerix
2 msk solrosfrön
½-1 msk pumpafrön
1 msk olja
1/3 krm salt
1 krm stevia strö

Sätt ugnen på 150 grader. Finhacka/mixa solrosfröna och blanda med resterande torra ingredienser. Vispa ägget pösigt med elvisp och rör ner bland de torra ingredienserna. Forma degen till fem stycken små frallor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

 

SAM 3053

 

Mellofinalen!

on fredag, 08 mars 2013.

Ikväll är det Melodifestivalsfinalen, och denna gång ska jag för ovanlighetensskull sitta bänkad framför TV:n. Vem hejjar ni på? Själv har jag fått upp ögonen för Anton (tänk att han har koriograferat dansen själv)! Jag tror jag är lite svag för sådana typ av bidrag. Varför får jag känslan av att mina favoritbidrag har något gemensamt drag?
 
Anton Ewald (2013):             Eric Saade (2010, 2011):      Tooji (2012):
                 
 
              Måns Zelmerlöw (2007, 2009):            Darin (2010):
                                   
 
 
Kalla mig töntig (men va fan, man får väl bjuda lite på sig själv!), men till mitt försvar, det är ju ändå Melodifestivalen! Då ska det vara lite medryckande, dans och show!
 
 

Fudge brownie

on fredag, 08 mars 2013. Posted in LCHF/low carb

Till födelsedagsfirandet förra helgen hade jag gjort så kallade Fudge brownie. Dock utan sirap, men med grädde och massor av härlig choklad! I bottnen ingår även hasselnötter och toppingen är en slags fudgesås. Visst låter det gott? Perfekt att bjuda på till kaffet (eller thé i mitt fall).
 
Denna fredag har jag ärligt talat mest pluggat. Låter inte direkt roligt, men på söndag kväll (måndag morgon) ska början på vår uppsats in, och det finns minst sagt en hel del att göra. Jag ska ändå ta mig iväg för att köra veckans andra tränignspass. har blivit en anings mindre träning denna vecka, pga tidsbrist.
 
 
SAM 3135
 
 
Fudge brownie

Browniekaka:
30 g smör
1 ägg
½ dl vispgrädde
25 g hasselnötter
1 dl mandelmjöl
½ msk kokosmjöl
1 ½-2 msk kakao
3 ½- 4 msk stevia strö
1 krm vaniljpulver
25 gram ljus choklad

Chokladfudgeöverdrag:
½ dl vispgrädde
10 gram smör
40 gram mörk choklad (Går även bra med ljus)
½ krm vaniljpulver
ev. sötning

 

Browniekaka
Sätt ugnen på 175 grader. Grovhacka hasselnötter och choklad. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunkte. Tillsätt ägg, smör och grädde. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 12X15 cm (lägg alternativt ett smörgåspapper i formen så går det lättare att lossa). Grädda kakan mitt i ugnen i ca 18 minuter, den ska vara lite kladdig inuti. Låt kakan svalna.

Chokladfudgeöverdrag
Koka upp grädden och ta kastrullen från värmen. Rör ner bitar av chokladen samt smöret. Bred överdraget över kakan, låt stelna och skär sedan i rutor.

 

SAM 3136

Lyxiga chokladkakor

on torsdag, 07 mars 2013. Posted in LCHF/low carb

Igår hade jag och min uppsatskompis skypesamtal med vår handledare. Jag var olidligt nervös hela dagen, men försökte trycka undan det med ickeplugg och massor av bakande. Som tur är verkade vi ändå få vår idé godkänd, även om det blev en lite annorlunda vinkel på det hela och därmed behöver en stor del av uppsatsen göras om. Det är förstås lite tråkigt i och med att vår första del ska in redan måndag morgon. Jag måste säga att jag inte gillade skypesamtalet. Jag hatar att parta på engelska och det var grymt svårt att svara på frågor utan att hinna tänka igenom dem innan. Jag blir så lätt ställd vilket leder till att jag lätt svarar fel. Inte kul när han börjar skratta och säga att jag missförståt hela teorin. Hallå, jag hade bara otur när jag tänkte... Men, men jag väljer på att fokusera på att vi nu (får jag hoppas) i alla fall har grunden godkänd och bestämd!
 
Nog pratat om tråkiga uppsatser (det räcker med att jag tänker på dem 20 timmar om dygnet)! Idag vill jag dela med mig av ett recept på jättesöta småkakor! De är ett hett tips att inspireras av om du vill göra en liten fin ätbar present att ge bort. Basen är en chokladkaka på nötter, som sedan toppats med smält choklad samt valfria nötter. Inte komplicerat alls, men blir ändå väldigt snyggt!
 
 
SAM 3000
 

Lyxiga chokladkakor – 6 stycken

15 gram rumsvarmt smör
½ dl mandelmjöl
10 gram pecannötter
½ msk kokosmjöl
1 tsk kakao
1 msk stevia strö
1 krm vaniljpulver

20 gram sockerfri choklad

Valfri topping (nötter)

 

Sätt ugnen på 150 grader. Finhacka pecannötterna och blanda med resterande torra ingredienser. Blanda till sist ner smöret. Forma sex stycken bollar av kakdegen och platta ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna.

Smält chokladen och toppa kakorna med detta. Toppa chokladen med exempelvis nötter.
 
 
SAM 3001
 

Banankaka med hackad choklad

on onsdag, 06 mars 2013. Posted in Baka med frukt

Idag började jag dagen med en lång och skön morgonpromenad. Har jag tid och är hemma älskar jag att starta med en promenad på morgonen, då jag brukar lyssna på pratradio, läsa bloggar på mobilen eller bara rensa tankarna. Ikväll ska jag och min uppsatskompis ha vårt första handledarmöte via Skype. Egentligen skulle vi haft tiden 17, men tyvärr blev det förflyttat två timmar framåt. Jag är minst sagt lite nervös inför samtalet, eftersom jag inte har någon aning om vårt ämne ens bli godkänt! Blir det inte det och jag får göra om, blir jag skogstokig! Jag tror det inte blir så mycket plugg för min del idag, ett par, tre intensiva timmar ikväll räcker för idag!
 
För att skingra tankarna är det perfekt att ställa sig och baka. Det är kreativt, roligt och gott (oftast)! Idag har jag hunnit med jordnöts- och kokoskakor, och kanske jag hinner med någon till godbit. Men idag lägger jag upp ett recept på en banankaka med choklad! Jag har ofta banan i mina kakor, då de blir så smakrika och saftiga utav det. Eftersom banan i sig är så pass sött, behövs det knappt någon annan sötning. Jag serverar min banankaka med grädde eller glass!
 
 
SAM 2927
 

Banankaka med hackad choklad

15 gram smör
70 gram mogen banan
1 ägg
½ dl mandelmjöl
½ msk kokosmjöl
1 msk hasselnötsmjöl
15 gram hackad choklad
10 gram finhackade pecannötter
½ msk stevia strö
½ tsk bakpulver
½ krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret, mosa banan och vispa ägget pösigt med elvisp. Blanda alla torra ingredienser med varandra. Rör därefter ner den mosade bananen och det smälta smöret. Rör till sist försiktigt ner äggvispet. Häll banansmeten i en bröad springform (12 cm). Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

SAM 2924

 

Matbloggstoppen