• Banoffee Pie
    Banoffee Pie
  • Chokladbitar med hallon och lakrits
    Chokladbitar med hallon och lakrits
  • Chokladkolatårta med hasselnötsbotten
    Chokladkolatårta
  • Chokladsufflé, mejerifri
    Chokladsufflé, mejerifri
  • Dammsugare, low carb
    Dammsugare, low carb
  • Devil’s food muffins, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Devil’s food muffins
  • Fudgebrownie med mandelsmör //Baka Sockerfritt
    Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria pannkakor
    Glutenfria Pannkakor
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
    Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kokostoppar med kardemumma //Baka Sockerfritt
    Kokostoppar med kardemumma
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
    Krämig lakritsglass med brynt smör
  • Vegansk mockafudge utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Mockafudge
  • Pepparkakskladdkaka, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Pepparkakskladdkaka
  • Prinsessemlor
    Prinsessemlor
  • Saffranskola, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Saffranskola, utan tillsatt socker
  • Salted caramel brownie
    Salted caramel brownie
  • Hälsosamma Sarah Bernhardt utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Sarah Bernhardt
  • Hälsosam Semmelwrap, glutenfri
    Semmelwrap
  • Snickers
    Snickers
  • Hälsosamma Twix
    Twix, hälsosamma

Mandel- och hasselnötskaka

on tisdag, 02 april 2013. Posted in LCHF/low carb

Jag är för tillfället inne i ett par relativt fullspäckade dagar. De är som tur är mest fyllda med massor av trevligheter, så jag är inte den som klagar! Igår kväll firade min familj Morgan (min systers man, som förövrigt är mannen bakom designen av min hemsida!) med middag och fika. Som jag tidigare nämnt älskar jag att fira födelsedagar (andras mer än min egna), så det var ett uppskattat "avbrott" i vardagen.
 
Receptet för dagen är en väldigt god kaka (lite tårtaktig) med en botten av både mandelmjöl och hasselnötsmjöl, och som är toppad med en tryffelliknande chokladcréme. En riktigt god kombination vill jag påstå, perfekt för att fira att det är tisdag (eller någon annan dag av veckans alla dagar).
 
 
 

Mandel- och hasselnötskaka:

Botten:
20 gram smör
1 ägg
½ dl mandelmjöl
½ msk kokosmjöl
3 msk hasselnötsmjöl
ca 2 ½ msk stevia strö
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
10 gram grovhackade hasselnötter

Chokladtopping:
¾ dl vispgrädde
20 gram mörk sockerfr choklad
½ krm vaniljpulver
1 tsk stevia strö

Botten
Smält smöret. Vispa äg och sötnin pörisgt med en elvisp. Häll i resterande ingredienser inklusive det smälta smöret och rör om. Smöra och bröa en 12-centimters springform med mandelmjöl och äll i smeten. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i crika 25 minuter. Låt kakan svalna.

Chokladtopping
Smält chokladen och låt den svlana. Vipa grädden tjock. Mot slutet av vispningen häller du i choklad, sötning och vaniljpulver. Bred över chokladgrädden på den avsvalnade kakan.

Jag vill även påminna att tävlingen om NuNaturals stevia-droppar är avslutad. Jag ska dra vinnarna idag och kommer därmed presentera dem under morgondagen. Jag tänkte göra som på 1800-talet, nämligen skriva ner alla namn på papperslappar, blanda och sedan låta slumpen avgöra (dvs. min hand) vems namn som dras!

Chokladkakor med kaffesmak

on söndag, 31 mars 2013. Posted in LCHF/low carb

Jag hade en underbar påskafton, utan krav eller måsten. Tänk om varje dag kunde vara så! Fast det kanske hade blivit tråkigt i längden. Vad var det Alfons farmor sa? Något om att man måste ha tråkigt för att ha roligt, tror jag bestämt. Biofilmen jag såg igår kväll var "Du gör mig galen", och var utan tvekan en av de bättre filmerna jag sett. Tur att jag valde just den att se på påskafton! Än är påsken inte slut, oah jag fortsätter att baka :) Jag vill förresten påpeka att idag är sista dagen för "NuNatural Stevia"-tävlingen!
 
Jag tycker kaffe i kakor är jättegott, även om det starkaste jag kan dricka är en latte macchiato (hälften så stark som en latte). Här har jag bakat småkakor som jag malt/mortlat snabbkaffepulver i. Gott är även att kombinera kaffemsaken med choklad!
 
 
 

Chokladkakor med kaffesmak – 4 kakor

25 gram rumsvarmt smör
½ dl mandelmjöl
2 ½ msk riven kokos
1 1/3 msk stevia strö
1 – 1 1/3 tsk kakao
2/3 krm snabbkaffepulver

Stöt kaffepulvret i en mortel. Blanda alla ingredienser med varandra till en deg. Rulla fyra bollar av degen och platta ut på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 150 grader i cirka 12 minuter.

Glad Påsk!

on lördag, 30 mars 2013.

Glad påsk på er alla där ute! Jag har, och kommer förhoppningsvis att ha, en riktigt skön dag inkluderande morgonpromenad, pannkaksfrukost och fika med min kära vän Mickis. Jag hade även förberett en lite påskäggsjakt till sambon (en sådan där skattjakt jag hade när jag var liten, med lappar, kartor etc). Ikväll blir det middag och återigen en sväng förbi biografen, där vi ska se på "Du gör mig galen". Jag har höga förhoppningar på den! Gårdagens biofilm "The host", var inte riktigt så bra som jag hade hoppats på. Då är boken bra mycket bättre.
 
 
 
 
Recept på pannkakor hittar ni HÄR! Nu för tiden brukar jag köra på ingredienserna: 1ägg, ½ tsk kokosmjöl, 2/3- 1 tsk fiberhusk, ca ½ dl mjölk (sojamjölk), ½ tsk bakpulver, lucumapulver/annan sötning, smör att steka i. Till mina pannkakor äter jag ricotta, bär och eventuell honung!
 
 

Påskmuffins (mangomuffins)

on fredag, 29 mars 2013.

Jag känner mig lite tråkig, då jag inte har något speciellt planerat under påsk. Men huvudsaken är ju att jag har det bra och trevligt under min "ledighet"! I påskväg har jag enbart köpt lite påskris, bakat/köpt påskpresenter och bakat olika slags påskbakverk. Det känns som om det mesta av mitt firande under året går åt till julen ;) Istället blir det i påsk mest bio (gånger 2), träffa ett par kompisar, umgås lite extra med sambon och även till att beta av lite delar på uppsatsen. Idag har jag vandrat runt i stan och smaskat på årets första yoghurtglass. Ett perfekt sätt att fira vårens intåg och påsken! Ikväll blir det "The Host" på bio, vilket jag ser fram emot!

Häromdagen ville jag baka något påskigt, så jag tänkte på något som var gult, vilket i sin tur ledde till att jag tänkte på mango. Sagt och gjort svängde jag ihop några jättegoda muffins med mangobitar i! Går att äta som de är eller toppa med valfri topping (exempelvis grädde/ricotta smaksatt med vanilj).

 

Påskmuffins (mangomuffins) - 5 stycken

50 gram mango i bitar (jag använder fryst som fått tina)
25 gram smör
1 ägg
1 msk mjölk
15 gram pecannötter
2/3 dl mandelmjöl
1 msk hasselnötsmjöl
1 msk riven kokos
1 tsk kokosmjöl
1½-2 msk stevia strö
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver

Toppa eventuellt med:
100 gram ricotta blandat med valfri mängd sötning och vaniljpulver
eller grädde

Sätt ugnen på 175 grader. Grovhacka pecannötterna och smält smöret. Blanda de torra ingredienserna med varandra och tillsätt smör, ägg och mjölk. Rör till sist ner mangobitarna. Fördela smeten i muffinformar och grädda mitt i ugnen i ca 13 minuter. Låt muffinsen svalna innan de toppas med ricotta, grädde eller liknande.

Bontybollar

on torsdag, 28 mars 2013. Posted in LCHF/low carb

Jag älskar kobminationen choklad&kokos, och därför är dessa bountybollar ett givet inslag i mitt påskfirande. Jag har nu testat att göra bountybollar med NuNaturals stevia droppar, vilket gick alldeles utmärkt! För att göra bounty med vanlig sockerersättningsströ (stevia strö) kolla in DETTA recept. Jag har nu testat att byta ut mascarponen mot ricotta, vilket också det fungerar bra (men ger en lägre fettprocent)! Missa inte TÄVLINGEN där du kan vinna fyra olika flaskor med steviadroppar med fyra olika smaker!
 
Idag började jag dagen relativt tidigt, med 1 ½ timmes uppsatsplugg med start klockan nio. Sedan dess har jag hunnit med en latte macchiato på espresso house och ett skivstångspass på friskis, samt lite mer hemma studerande. Ikväll skulle jag egentligen ha gått på en födelsedagsmiddan, men det blev tyvärr, tyvärr inställt. Vad ska jag nu göra med alla godsaker jag bakat?
 
 


Bountybollar
– 15 till 20 stycken

50 gram smör
100 gram mascarpone/ricotta
ca 30 droppar NuNeutral steviadroppar, motsvarande ca 1 2/3 krm (vanilj och/eller neutral)
ca 2 ½- 2 2/3 dl riven kokos

60 gram mörk choklad
10 gram kokosolja
ca 5 droppar NuNeutral steviadroppar (vanilj och/eller neutral)

 

Smält smöret och blanda väl med mascarpone. Tillsätt sötning och riven kokos. Låt kokosröran stå i kylen i ca ½ timme tills den stelnar. Rulla därefter till bollar. Smält den mörka chokladen tillsammans med kokosoljan och tillsätt ca 1 tsk stevia strö. Doppa bollarna i chokladen och lägg på bakplåtspapper. Låt stelna i kylen!

Matbloggstoppen