• Banoffee Pie
    Banoffee Pie
  • Chokladbitar med jordnötssmör, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Chokladbitar med jordnötssmör
  • Chokladbollar med kokos och dadlar
    Chokladbollar med kokos och dadlar
  • Chokladsufflé, mejerifri
    Chokladsufflé, mejerifri
  • Cookie dough fudge
    Cookie dough fudge
  • Dammsugare, low carb
    Dammsugare, low carb
  • Devil’s food muffins, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Devil’s food muffins
  • Fudgebrownie med mandelsmör //Baka Sockerfritt
    Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria pannkakor
    Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötsfudge
    Jordnötsfudge
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
    Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar, glutenfria och utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Kolasnittar
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
    Krämig lakritsglass med brynt smör
  • Fröknäcke, low carb //Baka Sockerfritt
    LCHF-knäcke
  • Marjas Peanut butter cups
    Marjas Peanut butter cups
  • Peanut butter caramel brownie //Baka Sockerfritt
    Peanut butter caramel brownie
  • Salted caramel brownie
    Salted caramel brownie
  • Hälsosamma Sarah Bernhardt utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Sarah Bernhardt
  • Snickers
    Snickers
  • Hälsosamma Twix
    Twix, hälsosamma

Smultronessence

on tisdag, 04 juni 2013. Posted in Produkter

Titta vad jag hittat på Ica Maxi, smultronessence! Ska bli spännande att testa att baka med detta. Kanske smaksätta en frosting eller varför inte bubbelvatten! Det fanns även andra smaker såsom jordgubb etc. Dock tycker jag att smultron är lite extra roligt, eftersom jag aldrig bakat med det, då det är svårt att få tag på.
 
 

Questbarkakor och sommarlov

on tisdag, 04 juni 2013. Posted in LCHF/low carb

Nu har civilekonomprogrammet officiellt slutat (kl. 23.59 i natt var sista chansen att lämna in uppsatsen). Idag blir det därmed lite firande, både i skolan och med kompisarna efter. Gud, vad jag längtat till denna dag! Detta har nog varit en av de värsta terminerna med bra mycket ångest för hur uppsatsen ska lösa sig. Vi har haft typ tre stora kriser med uppsatsen, men jag tror att det lyckades fixa sig, i alla fall någorlunda! Eftersom jag lämnade in uppsatsen redan i helgen, började jag och familjen fira så smått med en middag ut igår.
 
Jag vill även till alla questbar älskare, passa på att tipsa om att man kan baka med dessa barer! Jag har gjort småkakor av en questbar (med smak av cookie dough). De var hur enkelt som helst att göra! jag delade upp en bar i fem bitar. Rullade kulor av bitarna, och plattade ut dom (ca 1 cm tjocka) på en plåt med bakplåtspapper. In i en ugn som är ca 150-175 grader varm, och grädda i ca 5- 10 minuter. Jag gräddade mina kakor i 10 minuter, vilket nog var aningens för länge för min smak. Ju längre tid, desto knaprigare blir dom!
 
 
 

Proteinbanankaka

on måndag, 03 juni 2013. Posted in Protein, Baka med frukt

Denna banankaka är i sig ganska lätt, och kan vara gott att äta under varma sommardagar då man inte har lust att äta något mastigt. Kakan är dessutom extra rik på protein, både på grund utav bak proteinet och äggvitan (samt nötmjölen såklart). Servera kakan med vispad grädde och eventuellt lite skivad banan!
 
Vad skönt med fint väder idag igen, för då fick jag äntligen använda mig utav shorts! Och denna gång spöregnade det icke, som det gjorde förra gången jag hade shorts. Jag började dagen, precis som igår, med en promenad och frukost på Gateau. Jag tror jag kan vänja mig vid detta ;) Efter frukosten begav jag mig till Nacka Forum för lite shopping. När man är ledig är det så lätt att göra av med pengar, eftersom tiden finns att göra av med dom. När man däremot jobbar och tjänar pengar, då har man däremot inte tid. Jag hade ju önskat att det var tvärtom...
 
 
 

Proteinbanankaka

60 gram banan (½ banan)
1 äggvita
½ dl mandelmjöl
½ dl hasselnötsmjöl
2 ½ msk Bake Protein
1 ½ msk riven kokos
½ msk kokosmjöl
1 msk sötströ
1 msk mjölk/grädde
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader.  Blanda alla torra ingredienser med varandra. Mosa bananen och blanda ned detta bland de torra ingredienserna. Vispa äggvitan pösig och vänd försiktigt ner det i smeten. Fördela smeten i en smord och bröad springform av mindre storlek (12 cm). Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter tills kakan är fast.
 
 

Civilekonom

on söndag, 02 juni 2013. Posted in Allmänt

Igår kväll (lördag och allt) lämnade jag och Johanna (min uppsatsskrivare) in vår civilekonomuppsats. Det är riktigt skönt att äntligen ha det klart, om än rätt så läskigt! Dock stängs inte själva forumet förrän imorgon vid midnatt, så därför känns det inte som om det är helt klart, eftersom det fortfarande finns möjlighet att ändra den (även om det med största sannolikhet inte kommer att ske). Tänk att jag efter fyra år nu äntligen är klar!
 
Idag kändes det som om solen firade mig med att bidra med massor av värme. Dock hade jag inte på mig shorts, vilket jag nog kommer ha imorgon! Jag har haft en ganska slapp dag med frukost med en kompis, fika med föräldrar och lite jobbsökande. Nu ska jag baka!
  
 
 
 

Chiapudding

on söndag, 02 juni 2013. Posted in Baka utan spis, LCHF/low carb

Jag har sedan i höstas köpt hem chiafrön och försökt att regelbundet använda mig utav detta. Varför vill jag då få i mig chiafrön? Jo, därför det är ett riktigt superfrö! Fröna innehåller massor av vegetabiliskt omega 3, förhindrar inflammationer och hjärt- och kärlsjukdomar och innehåller dessutom massor av vitaminer, mineraler och antioxidanter. Dett är därmed ett perfekt frö för mig, speciellt då jag inte äter så mycket kött/fisk och dylikt, och vill få i mig omega 3.
 
Då chiafrön kan absorbera mycket vatten (på grund utav de vattenlösliga kostfibrerna), är det perfekt att göra chiagröt eller puddingar av fröet. Det är bara att blanda med exempelvis mjölk eller grädde och låta det stå ett tag, utan att det behövs tillagas.
 
 
Chiapudding

1 dl mjölk (soja)/grädde eller liknande
1 ½ msk chiafrön
ev. sötning
ev. hallon och/eller blåbär, ca 30 gram
Blanda mjölk och chiafrön noga i ett glas. Tillsätt eventuellt sötning och valfria bär. Låt glaset stå över natten i kylskåp (öka mängden frö för en kortare tid). Rör gärna om ett par gånger, då fröna annars kan bilda klumpar i bottnen av glaset.