• Banoffee Pie
    Banoffee Pie
  • Chokladbitar med hallon och lakrits
    Chokladbitar med hallon och lakrits
  • Chokladkolatårta med hasselnötsbotten
    Chokladkolatårta
  • Chokladsufflé, mejerifri
    Chokladsufflé, mejerifri
  • Chokladtårta med smak av sommar
    Chokladtårta med smak av sommar
  • Dammsugare, low carb
    Dammsugare, low carb
  • Enkel cheesecakedessert med hallon //Baka Sockerfritt
    Enkel cheesecakedessert med hallon
  • Glutenfri gräddtårta utan tillsatt socker
    Glutenfri gräddtårta
  • Glutenfria pannkakor
    Glutenfria Pannkakor
  • Gräddtårta
    Gräddtårta
  • Havreplättar, veganska
    Havreplättar, veganska
  • Jordgubbsglass på pinne
    Jordgubbsglass på pinne
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
    Krämig lakritsglass med brynt smör
  • Nyttiga Kärleksmums
    Kärleksmums
  • Marjas Peanut butter cups
    Marjas Peanut butter cups
  • No bake Chokladmoussepaj
    No bake Chokladmoussepaj
  • Päronpinnglass utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Päronpinnglass
  • Salted caramel brownie
    Salted caramel brownie
  • Hälsosamma Twix
    Twix, hälsosamma
  • Våfflor med banan
    Våfflor med banan

Veganska pekanrutor med choklad

on söndag, 11 juni 2017. Posted in Baka med frukt, Baka utan spis, GI

Pekannötter är en av mina favoritnötter. Jag tycker de har en så mild, mjuk och lite söt smak. Förutom att baka med det är det toppengott till typ yoghurt.

Vad mer är, är att pekannötter passar väldigt bra ihop med choklad och det är just denna smakkombo jag använder i dessa ljuvliga pekanrutor! Pekanrutorna är i två lager. Botten innehåller bland annat pekannötter och kokos, och är sötad med färska dadlar. Chokladlagret är rikt på chokladsmak och är härligt krämigt tack vare både kokosolja och fibersirap gold. Fibersirap går fint att byta ut mot någon annan liknande flytande sötning (typ honung, eller annat veganskt alternativ)! Jag valde att toppa det hela med hackade pekannötter och grovhackad choklad. Rutorna är ljuvliga och jag rekommenderar de varmt till sommarfikan eller som snacks till filmkvällen!
 
 
 
Veganska pekanrutor med choklad (glutenfritt, utan tillsatt socker) //Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Veganska pekanrutor med choklad - 5 bitar

Botten:
60-70 gram färska dadlar, urkärnade
50 gram pekannötter
½ dl riven kokos
½ dl havregryn

Chokladdopping:
ca 2 msk fibersirap gold/honung/annan liknande flytande sötning (efter smak)
1 ½ msk kokosolja
1 msk kakao

Valfri topping: pekannötter, grovhackad choklad, riven kokos 


Botten
Mixa samman alla ingredienser noga. Klä en valfri form (rätt liten) med aluminiumfolie/bakplåtspapper och tryck ut massan i botten.

Chokladdopping
Vispa samman ingredienserna med en elvisp. Fördela ovanpå botten. Toppa eventuellt med valfria nötter/choklad eller dylikt. Låt stå till sig i kylskåp under minst ett par timmar. Skär i rutor.

 
 
 
 
Veganska pekanrutor med choklad (glutenfritt, utan tillsatt socker) //Baka Sockerfritt
 
Veganska pekanrutor med choklad (glutenfritt, utan tillsatt socker) //Baka Sockerfritt
 

Fudge med 3 ingredienser (vegansk)

on lördag, 10 juni 2017. Posted in LCHF/low carb

Några minuters aktivt jobb och så har man denna hälsosamma fudge klar! Plus någon timmes förvarande i frysen förstås. Riktigt smidig är den att göra och kräver enbart några få ingredienser. Fudgen är vegansk (om vegansk choklad används, men det är de flesta mörka chokladsorter) och har en rätt "vuxen smak" om ni förstår vad jag menar.

Jag gjorde min fudge i småbrödsformar, vilket är engångsformar som köpes i vanliga mataffärer (som en liten muffinsform). Givetvis går det bra att använda en annan form om så önskas. Toppat har jag gjort med grovhackade pumpafrön/mandlar/jordnötter och lite flingsalt. 
 
Jag önskar er alla en underbar lördag! Själv ska jag picknicka!
 
 
 
 
Hälsosam fudge med 3 ingredienser (vegansk) //Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Fudge med 3 ingredienser (vegansk) - 5 stycken

40-50 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
2 msk kokosmjölk
2 msk kokosolja
ev. någon tsk valfri sötning

Värm försiktigt alla ingredienser i en kastrull och rör om till en slät konsistens. Fördela chokladfudgen i småbrödsformar, toppa eventuellt med valfri topping och förvara i 1 timme i frys, eller tills konsistensen stelnat. Kan förvaras både i frys och kyl.

 
 
 
 
Hälsosam fudge med 3 ingredienser (vegansk) //Baka Sockerfritt
 
Hälsosam fudge med 3 ingredienser (vegansk) //Baka Sockerfritt
 
Hälsosam fudge med 3 ingredienser (vegansk) //Baka Sockerfritt

 

Kardemummasmulpaj med rabarber

on fredag, 09 juni 2017. Posted in LCHF/low carb

Eftersom sommaren är rabarberns högtid känns det mer än väl passande att baka en massa härliga och fräscha bakverk med detta! Här ser ni en lättgjord smulpaj (vilket de flesta smulpajer förstås är). Fantastiskt god är den dessutom! Den syrliga rabarbern hade ändå en mjuk smak och passade fint med kardemummasmuldegen.  

Smulpajen serveras exempelvis med lättvispad grädde smaksatt med lite vanilj. Den som vill sötar grädden lite. Det går givetvis bra att öka mängden ingredienser för att göra en större paj i en större form! 
 
 
 
Kardemummasmulpaj med rabarber (glutenfritt, utan tillsatt socker) //Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Kardemummasmulpaj med rabarber - 1 till 2 portioner

80-100 gram rabarber
15 gram smör
10 gram rostade hasselnötter utan skal
½ dl mandelmjöl
2 msk riven kokos
1 msk + 1 tsk sötningsströ
2 krm kardemumma


Sätt ugnen på 175 grader. Skala rabarber, skär i skivor, blanda med ca 1 tsk sötströ och lägg i bottnen av en liten pajform (ca 14 cm i diameter). Hacka hasselnötter (går bra med annan nöt eller mandel) och blanda övriga ingredienser och fördela över rabarbern. Grädda mitt i ugnen i ca 15-18 minuter.

Servera gärna med löst vispad grädde som smaksatts med vanilj!

 
 
 
 
Kardemummasmulpaj med rabarber (glutenfritt, utan tillsatt socker) //Baka Sockerfritt
 
Kardemummasmulpaj med rabarber (glutenfritt, utan tillsatt socker) //Baka Sockerfritt

 

Min vecka!

on fredag, 09 juni 2017. Posted in Entreprenörskap

Det här har varit en lite märklig vecka med rätt mycket olika saker att göra. Jag tänkte göra en kort summering över hur den sett och (förmodligen) kommer se ut. Det är faktiskt rätt skönt för en själv att få ner dte på pränt (även om jag givetvis har en kalender också).

 

 
Måndag
I och med att det var dag innan röd dag stängde förskolan strax innan tre och jag hämtade typ halv. Det är inte mycket man hinner om ens barn går drygt fem timmar på förskolan. Jag hade bestämt mig för att köra ett enklare träningspass, så det prioriterade jag. Resten av den korta dagen gick åt till att bland annat sätta mig i nacka forum på ett café för att jobba. Sitter jag på samma ställe i mer än två timmar i sträck blir jag superrastlös. På måndagar brukar jag bestämma visst innehåll till facebook, vilket är en ny rutin sedan jag börjat arbeta mer med mitt företag. Det här med att arbeta mer och mer med företaget kräver nya arbetssätt och nya rutiner, och detta är jag verkligen inte helt hemma på än! Jag tycker det är svårt att veta hur jag ska lägga upp det!
 
 
Tisdag
Det var nationaldagen och därmed var Vincent hemma från förskolan. Kanske borde vi ha gjort någon mysig familjeaktivitet, men icke. Artur hade en period med mycket jobb så han jobbade hela dagen (hemifrån). Men jag hade tur att mina föräldrar kunde hjälpa mig ta hand om Vincent en hel del. Jag bakade smarriga fudge till mina sociala medier som jag också fotade och fixade bilder till. Jag fixade till lite på ett par sponsrade inlägg och arbetade en hel del (på distans) med Controllergruppen där jag är anställd på 20 %. 
 
 
Onsdag
Jag lämnade Vincent på förskolan vid nio i vanlig ordning och åkte sedan direkt till ovannämnda arbetsplats för genomgång. Vi har möte ett par timmar varannan vecka, och det är perfekt för mig att kunna arbeta övrig tid var jag vill! Jag arbetar alltså som marknadsassistent och just nu är fokus där att gå igenom statistik på de sociala medierna, samt att gå igenom marknadsplan och policy. Plus att fixa ersättaren som snart ska få börja då jag går på föräldraledighet!
 
På eftermiddagen var det MVC-möte. De går alltid väldigt smidigt för allt ser alltid bra ut. Tacksam för det! Det jobbigaste är att ligga på rygg för att mäta magen och lyssna på hjärtljuden. Det gör nämligen väldigt ont i ryggen att ligga på den där gårda "sängen"/britsen! Hur fasiken gör andra som jag kan gissa ha mer foglossning än vad jag har? Att bara komma upp från den och halta tillbaka till stolen är smärtsamt. Magen växer fint och har ett mått på 30 cm. Sååå mycket större än vad Vincent var!
 
 
Torsdag
Under flera dagar innan denna torsdag hade jag och Artur fixat till balkong och kök för att en fotograf från en fastighetsförmedling skulle komma över och fota (det var enbart två "rum" för att de skulle kunna fota grönskan från fönstrena). Det är en del jobb även om det BARA är fotografering av två rum. Jag bävar inför visningen då HELA lägenheten ska vara i toppskick och man inte kan hoppa att dammsuga eller gömma undan saker på golvet i rummet bredvid. Visningen kommer dock dröja till början av nästa år. Älskar att vara ute i god tid! Hur som helst köpte vi örter, fina blommor, en liten vas och tallrikar till örterna att stå på. Vi fyllde glasbrukar med pasta och jag bakade biscottis att även lägga i en sådan burk. Nu hoppas jag resultatet blir bra!
 
På eftermiddagen hade Vincent förskoleavslutning (även om förskolan inte stänger än på fyra veckor). De stora barnen sjöng så fint, och Vincent satt snällt kvar under hela tiden. Efter sången hade vi picknick (vi var utomhus) med medtagna godsaker plus tårta som förskolan bjöd på. Myspys! 
 
 
Fredag
Idag blir en dag då jag ska passa på att träna på gym. Utöver det blir det en hel del fixande med bloggen och skriva kommande inlägg. Jag behöver även planera vad för recept som jag ska baka härnäst!
 
 
Lördag och söndag
Imorgon är det picknick med två andra barnfamiljer. Det ska bli såååå mysigt! Jag håller alla tummar och tår att det blir fint väder. Söndagen är obokad. Det blir förmodligen lite familjehäng och så har vi nog lyxen att få lite barnvakt på eftermiddagen (=jobb och städning för min del).
 
 
 
 

Double chocolate brownie cake

on torsdag, 08 juni 2017. Posted in LCHF/low carb

Jag kallar denna brownie för brownie cake slash browniekaka. Den är nämligen lite tjockare och mer "kakaktig" än den "klassiska" brownien. Men lika god, minst! Jag använder en mindre brödform, men det går också bra att använda en "normalstor" 1,5-liters form. Och då blir brownien givetvis plattare (förkorta gräddningstiden med några minuter (jag rekommenderar alltid att känna med en sticka. Konsistensen ska fortfarande vara kladdig). Double chocolate får också hoppa in i namnet då jag valt att dessutom toppa brownien med grovhackad choklad. Det blir både extra gott och ger extra crunch!

Brownien är mejerifri och innehåller arrowrotpulver (typ som potatismjöl fast som en lågkolhydratsvariant). Det finns i kryddhyllan och köpes i vanliga mataffärer.
 
 
 
 
Double chocolate brownie cake, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Double chocolate brownie cake

2 ägg
80 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
2 ½ msk sötningsströ
2 msk kokosolja
1 msk arrowrot (pulver)
1 krm vaniljpulver
½ krm salt

Toppa med: 30 gram choklad, utan tillsatt socker

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg olja och bitar av choklad i en skål, och värm i mikron. Rör om tills chokladen är helt smält. Vispa ägg, sötning och vanilj pösigt med en elvisp. Rör ner choklad, salt och arrowatpulver. Klä en liten brödform, ca 8X18 cm, med aluminiumfolie/bakplåtspapper och fördela i smeten. Grovhacka choklad och strö ovanpå. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna.

 
 

 

Double chocolate brownie cake, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Double chocolate brownie cake, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Double chocolate brownie cake, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
Matbloggstoppen