• Banoffee Pie
    Banoffee Pie
  • Brownie med hallon
    Brownie med hallon
  • Chokladbitar med hallon och lakrits
    Chokladbitar med hallon och lakrits
  • Chokladkolatårta med hasselnötsbotten
    Chokladkolatårta
  • Chokladsufflé, mejerifri
    Chokladsufflé, mejerifri
  • Chokladtårta med smak av sommar
    Chokladtårta med smak av sommar
  • Dammsugare, low carb
    Dammsugare, low carb
  • Enkel cheesecakedessert med hallon //Baka Sockerfritt
    Enkel cheesecakedessert med hallon
  • Glutenfri gräddtårta utan tillsatt socker
    Glutenfri gräddtårta
  • Glutenfria pannkakor
    Glutenfria Pannkakor
  • Gräddtårta
    Gräddtårta
  • Jordgubbsglass på pinne
    Jordgubbsglass på pinne
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
    Krämig lakritsglass med brynt smör
  • Nyttiga Kärleksmums
    Kärleksmums
  • Marjas Peanut butter cups
    Marjas Peanut butter cups
  • No bake Chokladmoussepaj
    No bake Chokladmoussepaj
  • Päronpinnglass utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Päronpinnglass
  • Salted caramel brownie
    Salted caramel brownie
  • Hälsosamma Twix
    Twix, hälsosamma
  • Våfflor med banan
    Våfflor med banan

Jordgubbspajer, utan tillsatt socker

on torsdag, 27 juli 2017. Posted in LCHF/low carb

Dags för ett till somrigt recept med jordgubbar! Här bjuder jag på ett recept på små jordgubbspajer som är gjorda i portionsformat. Det blir så fint att göra dom styckvis på detta vis tycker jag! De små jordgubbspajerna gör jag i bullformar, vilka är som stora och platta muffinsformar (köpes i vanliga mataffärer).

Bottendegen trycks ut i formarna, vilka därfter toppas med hackade jordgubbar (färska används med fördel). Sist men inte minst fördelas det över ett nöt- eller mandelsmul på jordgubbarna som blir härligt knaprigt! Dett blir ett riktigt fräscht sommarrecept att baka och bjuda på!
 
 
 
 
Jordgubbspajer, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 

  

Jordgubbspajer - 4 portionspajer

Botten:
30 gram smör

1 dl mandelmjöl
1 msk pofiber
1 msk sötningsströ

Fyllning:
70 gram färska jordgubbar

Smul:
20 gram nötter/mandlar

10 gram smör
1 msk pofiber
1 msk sötningsströ

Botten
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser och tryck ut i botten av bullformar eller stora muffinsformar.

Fyllning
Skär jordgubbar i mindre bitar och fördela på bottnarna.

Smul
Finhacka nötter/mandlar och blanda med resterande ingredienser. Smula över på jordgubbarna. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.

 
 
 
 
Jordgubbspajer, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Jordgubbspajer, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Jordgubbspajer, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Älskade chokladbollar!

on onsdag, 26 juli 2017. Posted in Baka med frukt, LCHF/low carb

Chokladbollar är ett bakverk jag håller väldans kärt. Det är ett perfekt snacks och fika att ha bunkrat upp i kylskåpet med! Lätt att göra och bara att ta fram när energin behöver höjas eller suget sätter in. Dessutom är det smidigt att äta med en hand när man pluggar eller som jag jobbar mycket framför datorn. Nedan tipsar jag om några av mina hälsosamma chokladbollsrecept utan tillsatt socker!

 
 
 
 
 
Chokladbollar utan tillsatt socker
 
 

 
 
Chokladbollar utan tillsatt socker

 
 
 
 
Chokladbollar smaksatta med arrak

 
 
Min hälsosamma variant på "Delicatobollar"
 
 
"Delicatobollar"

Mandelfudge

on tisdag, 25 juli 2017. Posted in LCHF/low carb

Mandelfudge (utan tillsatt socker) //Baka Sockerfritt

 
 
Sponsrat samarbete med N!CK'S och Sukrin
 
 
 
Jag bakade mandelfudge här om dagen. De riktigt smälter i munnen och är supergoda! Svåra är dom inte heller att göra och det är mest att blanda smält N!CK'S dark chocolate (choklad utan tillsatt socker!) och mandelsmör (jag använde färdigköpt). Jag valde att söta lite extra med Sukrin för att få till en lite rundare smak, samt hacka i en hel drös med mandlar för att det är så gott och för att få till "crunch" i fudgen.
 
Fudgesmeten fördelas i småbrödsformar, vilket är som små och låga muffinsformar. Givetvis går det bra att använda andra typer av formar. Fint tycker jag att det blir om fudgen toppas med mandlar, grovhackad choklad eller dylikt! Receptet räcker för runt sex styxken fudge, men det går så klart finfint att öka mängden ingredienser för att göra fler!
 
Jag har fått möjlighet att erbjuda en rabatt på produkter från LUBFoods där N!ck's och Sukrins produkter är samlade. Ange koden "bakasockerfritt", så får du 10% rabatt.
 
 
 
Mandelfudge (utan tillsatt socker) //Baka Sockerfritt
 

 

 

Mandelfudge - 6 stycken

50 gram N!CK'S dark chocolate
25 gram mandlar
½ dl mandelsmör, osötad
1-2 tsk Sukrin


Smält choklad försiktigt och rör ner mandelsmör. Söta efter smak och rör ner grovhackade mandlar. Fördela i småbrödsformar och toppa gärna med hackade mandlar och choklad. Förvara i kylen.

 
 
 
Sponsrat samarbete med N!CK'S och Sukrin
 
 
Mandelfudge (utan tillsatt socker) //Baka Sockerfritt
 
Mandelfudge (utan tillsatt socker) //Baka Sockerfritt
 
Mandelfudge (utan tillsatt socker) //Baka Sockerfritt

Gravid vecka 40 (andra barnet)

on tisdag, 25 juli 2017.

Idag är jag mer exakt i vecka 39+3 och på fredag är självaste dagen D för beräknat förlossningsdatum! Vincent kom fyra dagar för tidigt, vilket skulle ha varit igår i denna graviditets mått mätt. Nu går jag och känner efter en hel del och letar tecken på att det startat, men samtidigt är det en del att stå i då Vincent (två år och tre månader) är hemma på sommarlov så att jag glömmer bort helt att känna efter i långa stunder. Mina föräldrar hänger dock en hel del här och leker med lillskrutten vilket betyder en del extratid just nu!

Magen är ungefär så stor att den ska explodera och magen kan till och med ta emot i benen när jag sitter. Att sova är rätt jobbigt och toabesöken sker en sisådär två gånger i timmen (förutom på natten då jag istället kan vakna och ha jätteont i magen för att det trycker på blåsan...). Även då jag har vissa jobbiga graviditetssymptom så mår jag generellt riktigt bra. Inte ont, gått upp 30 kilo eller svullnat upp. 
 
Det känns overkligt och samtidigt ruskigt verkligt att förlossningen och bebis kan komma typ när som helst. Vattnet kan gå om en minut liksom. Med Vincent gick vattnet klockan 18, värkarna satte igång 19-20, och han var ute innan 23. Så det kan gå snabbt!!! Jag ser fram emot det hela med skräckblandad förtjusning!
 
 
 
 
Gravid vecka 40 (andra barnet)
 
Gravid vecka 40 (andra barnet)

Hälsosamma mazariner (med hallon)

on måndag, 24 juli 2017. Posted in LCHF/low carb

Dags för en favoriter i repris - Hälsosamma mazariner! Jag älskar "mazarinsmaken", och använder den (dvs. bittermandel) gärna för att smaksätta bland annat mjuka kakor, muffins och småkakor. Dessa mazariner har jag valt att toppa med hallon, vilket passar sååå bra!

Som tur är, är mazarinerna inte speicellt svåra att göra. Först har vi en bottendeg som trycks ut i botten och kanter av någon slags aluminiumform eller mazarinform (jag kör engångsaluminiumformar). Sedan fyller jag den med en mandelsmet smaksatt med bittermandelarom. När mazarinerna är färdiggräddade låter jag dom svalna och toppar med hallon (jag kokar frysta hallon, men det går också bra att mosa tinade/färska) och sötning efter smak. Detta går även att byta ut mot valfri sylt (finns ofta utan tillsatt socker att köpa färdigt i mataffärer). Pricken över i:et är att även strö lite frystorkade hallon över (jag kör från Dr. Oetker)! 
 
 
Tips: Toppa mazarinerna med hallonen precis innan servering.
 
 
 
 
Hälsosamma mazariner (med hallon) //Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Mazariner med hallon  - 6 stycken

Deg: 
40 gram smör
1 ½ dl mandelmjöl 
2 msk pofiber 
1 ½ msk sötningsströ

Fyllning: 
1 ägg
20 gram smör

1 1/3 dl mandelmjöl
1 ½ msk sötningsströ
1 msk vispgrädde
ca 2 droppar bittermandelarom

Topping: 
Hallon (går bra att byta ut mot valfri hallonsylt)

Valfri sötning
Frystorkade hallon
  

Deg 
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser och tryck ut i botten och kanter på aluminiumformar/mazarinformar.

Fyllning
Smält smör. Blanda all torra ingredienser och tillsätt därefter grädde, smör, arom och ägg. Blanda noga och fördela i formarna. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

Topping
Koka hallonen och låt svalna. Söta efter smak. Fördela på de kalla mazarinerna och toppa eventuellt med frystorkade hallon.

 

 
 

Hälsosamma mazariner (med hallon) //Baka Sockerfritt
 
Hälsosamma mazariner (med hallon) //Baka Sockerfritt
Matbloggstoppen