• "Delicatobollar", utan tillsatt socker
    "Delicatobollar", utan tillsatt socker
  • Banoffee Pie
    Banoffee Pie
  • Bountybitar
    Bountybitar
  • Brownie i en mugg  //Baka Sockerfritt
    Brownie i en mugg
  • Brownie utan mjöl
    Brownie utan mjöl
  • Chokladbitar med hallon och lakrits
    Chokladbitar med hallon och lakrits
  • Chokladfudge med bär
    Chokladfudge med bär
  • Chokladkolatårta med hasselnötsbotten
    Chokladkolatårta
  • Chokladmousse i två lager
    Chokladmousse i två lager
  • Dammsugare, low carb
    Dammsugare, low carb
  • Glutenfria pannkakor
    Glutenfria Pannkakor
  • Gräddtårta
    Gräddtårta
  • Havreplättar, veganska
    Havreplättar, veganska
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
    Krämig lakritsglass med brynt smör
  • Nyttiga Kärleksmums
    Kärleksmums
  • Marjas Peanut butter cups
    Marjas Peanut butter cups
  • No bake Chokladmoussepaj
    No bake Chokladmoussepaj
  • Salted caramel brownie
    Salted caramel brownie
  • Hälsosamma Twix
    Twix, hälsosamma
  • Våfflor med banan
    Våfflor med banan

Mina Bounty!

on tisdag, 04 april 2017. Posted in LCHF/low carb

Mina arbetsdagar på plats på ett av de företag jag jobbar hos börjar närma sig sitt slut. Jag är fortafrande kvar till och med nästa vecka, men jag vill ändå passa på att baka lite gottis och bjuda på! I ärlighetens namn hade jag tänkt göra twix, då det var såååå länge sen jag gjorde denna skapelse. Men eftersom jag hade för lite grädde kvar föll valet på en annan ljuvlig skapelse - "Bounty" (kokosgodis)!
 
Mina bountybitar är ett av de godis som jag tycker mest om. De har en härlig kokosfyllning och är doppade i choklad (jag körde hälften ljus, hälften mörk). Kokos och choklad måste jag säga är två smaker som är fantastiska ihop. By the way är detta ett utmärkt påskgodis!
 
 
 
 
Hälsosam bounty //Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Bountybitar - 30 stycken

60 gram smör
ca 3 ½ -4 dl riven kokos
1 ½ dl vispgrädde
3 msk fibersirap clear
3 msk sukrin melis (eller annan florsötning)
ev. lite vaniljpulver

150 gram valfri choklad, utan tillsatt socker
ev. en klick kokosolja

Lägg smör, fibersirap och grädde i en kastrull och sjud tills smeten tjocknar något (ca 10-15 minuter). Rör om då och då. Ta bort kastrullen från plattan och rör mer sukrin melis och riven kokos. Låt stelna i kylskåp/frys. Gör små kuber av kokosmassan och doppa i smält choklad (smält den eventuellt med en klick olja för en lösare konsistens). Lägg på bakplåtspapper och låt återigen stelna i kyl. Dekorera gärna med riven kokos och/eller extra smält choklad. Förvaras i kylskåp.

 

Tips: Mixa riven kokos för en jämnare massa. Då kan runt 10-20% mer kokos behövas.

 
 
 
 
Hälsosam bounty //Baka Sockerfritt
 
Hälsosam bounty //Baka Sockerfritt
 
Hälsosam bounty //Baka Sockerfritt
 
Hälsosam bounty //Baka Sockerfritt

Gravid vecka 24 (andra barnet)

on tisdag, 04 april 2017.

Nu är vecka 24 här och jag tror att magen har växt en hel del under sista tiden! Och jämfört med förra graviditeten är den bra mycket större. Det blir rätt intressant att se var detta ska sluta...
 
Bebisen i magen är runt 28 centimeter och väger cirka 6 hg. Jag tycker det är så häftigt att bebisen har en chans att överleva om den skulle födas. Jag längtar till barnmorskebesöket efter påsk! Då ska vi bestämma BB med mera. Jag har sedan några månader tillbaka bestämt mig för SÖS. Det är verkligen inte det optimala, men eftersom BB Sophia inte längre finns (*snyft*) och jag inte får välja varken BB Stockholm eller Danderyd, är valen inte direkt många. Men jag tror att SÖS blir bra (om jag får plats vill säga), för de har nyrenoverat och har moderniserat sig rejlt. 
 
Jag känner inte att graviditeten påverkar mig så mycket. Jag kan jobba, träna och leva nästan som vanligt. Det kan vara tungt att böja sig ner och jag har lite ont i ryggen, speciellt om jag varit still länge/sovit. Jag gissar att det är lite, lite foglossning och jag är rädd att det kommer göra mer ont längre fram. Jag håller tummarna att jag mår lika bra de knappt fyra månader som är kvar!
 
 
 
Gravid vecka 24
 
Gravid vecka 24

Hälsosamma chokladbollar som snacks

on måndag, 03 april 2017. Posted in Baka med frukt, Baka utan spis

Under måndag till fredag förra veckan har det varit minimalt med bakning till bloggen. Annat arbete i kombination med två dagars vabbande gör att allting inte alltid hinns med. Jag har dock insett att sjukdom leder till mindre jobb, istället som i början försöka ta igen allt på diverese andra sett och hinna med allt ändå.
 
Som tur är har jag hunnit baka både en och tre grejer i helgen! Jag blev så himla sugen på chokladbollar och eftersom det inte tar många minuter att göra blev det också en av grejerna jag bakade. Tanken var att jag skulle smaksätta chokladbollarna med arraksarom, en smaksättning som jag älskar, men av någon outgrundlig anledning fanns det inte hemme. Istället tog jag lite romarom som också passar utmärkt i chokladbollar.
 
Dessa chokladbollar är (främst) sötade med färska dadlar. För den som är ute efter ett mer lågkolhydratsrecept på chokladbollar har jag givetvis även sådana! HÄR hittar ni mina chokladbollsrecept i receptarkivet.
 
 
 
 
Hälsosamma chokladbollar med dadlar //Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Chokladbollar med dadlar - 6 till 8 stycken

60 gram färska dadlar, urkärnade
15 gram smör
½ - 2/3 dl vätska (vatten/mjölk, gärna lite kaffe)
½ dl havregryn
½ dl riven kokos
½ dl pofiber
4 tsk kakao
2 krm arraksarom/romarom (går att utesluta)
1 krm vaniljpulver
ev. valfri sötning motsvarande 1 msk socker

Blanda ihop alla ingredienser. Tillsätt så mycket vätska som önskas för en bra konsistens. Rulla detta till bollar och rulla även gärna i extra riven kokos.

 
 
 
 
Hälsosamma chokladbollar med dadlar //Baka Sockerfritt
 
Hälsosamma chokladbollar med dadlar //Baka Sockerfritt
 
Hälsosamma chokladbollar med dadlar //Baka Sockerfritt

Hej April!

on måndag, 03 april 2017. Posted in Entreprenörskap

Den senaste veckan har innehållit allt från två dagars VAB till välförtjänt biotid (Skönheten och odjuret). Dock kom jag på att helgen också medörde sig ett månadsskifte - vi har äntligen sagt hej till april! Därför tänkte jag att måndagsinlägget får summera hur mars har varit.
 
 
Det STÖRSTA och VIKTIGASTE som hänt i mars var att vi var på rutinultraljudet i vecka 20. Det är en sådan fantastisk känsla att se bebisen i magen och jag hade åkt dit varje dag om jag kunnat (och det var gratis). Vi fick det glädjande beskedet att allt såg bra ut. Dssutom fick vi veta att det med största sannolikhet är en liten flicka!
 
 
 
 
Med mars kommer massa födelsedagar. Bland annat min mamma och pappa fyllde år. Det har firats med fikor och middag. En av de saker jag bakat var en hälsosam Chokladtårta (från Baka med Mindre Socker, som det nu är påskrabatt på). 
 
 
 
 
 
Den 25:e mars varje år är det ju dessutom våffeldagen. Jag inspirerade med olika våffelrecept, bland annat med DETTA inlägg.
 
 
 
 
 
Något som hände i mars och som jag gått och rätt spänt väntat till under en lång tid var eventet på Paradiset City där jag föreläste tillsammans med Nick's. Dessutom bjöd vi på både bakverk, produktprover och goodiebags.
 
 
 
 
 
Andra roliga händelser är att lilla familjen varit på Aquaria vattenmuseum och Skansen. Vi har gjort tillval till vår blivande lägenhet (som vi ska flytta in i om drygt ett år), och jag och Artur har sett musikalen The Book of Mormons!
 
 
 

TIC - The Influencer Convention

on söndag, 02 april 2017. Posted in Entreprenörskap

Jag måste berätta om i fredags då jag var på The Influencer Convention (förkortat TIC) som hålls av Influencers of Sweden (tidigare Better Blogges conference)! Ett grymt initiativ av duktiga Linda. Eventet pågick under två dagar, men jag valde att köra endast fredag. Detta på grund av att jag känner att tiden inte riktigt räcker till, och jag måste prioritera familjelivet! Annars hade det varit roligt att vara med på alla workshops som lördagen erbjöd. TIC var beläget på Grand Hotel i saltsjöbaden, och som tur hade jag inte mer än en timme dörr till dörr. Vilket fint hotell det är! Dock så behöver det renoveras en del, vilket tydligen är på g. 
 
 
 
Grand hotel saltsjöbaden, tic
 
 
 
 
Programmet bestod av massor utav intressanta föreläsningar! Bland annat UnderbaraClara var där (och så även förra året), och då hon är så välkänd inom bland annat bloggvärlden så blir jag nästan lite star strucked! Hon är en grymt bra föreläsare, och jag älskar att lyssna på henne. Ett annat guldkorn under dagen var Elin som driver Teknifik. Det var hennes första föreläsning, vilket verkade mycket märkligt då det kändes som hon var något av en föreläsarexpert. Minst sagt imponerande. Ytterligare förlesningar som jag gillade var "vad trendar i sociala medier" och "Instagram - 0 till 17.000 följare på 6 månader". 
 
Att umgås med massa andra personer som gör (ungefär) det jag själv gör är underbart! Annars känns det rätt ensamt. Och ibland rätt ouppksattat. Att säga att "jag är influencer" som svar på frågan om vad man arbetar med, är liksom inte jätteklart och är bäddat för att skapa oförtåelse. Att istället säga att man är bloggare öppnar lätt upp för svar som "bloggare? Men vad gör du annars?". Inom ett par år lovar jag att det är ändring på den saken.
 
 
 
TIC, the influencer convention
 
TIC, the influencer convention
 
TIC, the influencer convention
 
TIC, the influencer convention
 
Tre av alla härliga tjejer på TIC var Fanny med Less CarbsSandra Nicole och Karin med Fitness och hälsa (bakom kameran).
 
Matbloggstoppen