• Banoffee Pie
    Banoffee Pie
  • Chokladbitar med hallon och lakrits
    Chokladbitar med hallon och lakrits
  • Chokladbollar med brynt smör
    Chokladbollar med brynt smör
  • Chokladkolatårta med hasselnötsbotten
    Chokladkolatårta
  • Chokladsufflé, mejerifri
    Chokladsufflé, mejerifri
  • Dammsugare, low carb
    Dammsugare, low carb
  • Enkel cheesecakedessert med hallon //Baka Sockerfritt
    Enkel cheesecakedessert med hallon
  • Fudgebrownie med mandelsmör //Baka Sockerfritt
    Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfri gräddtårta utan tillsatt socker
    Glutenfri gräddtårta
  • Glutenfri äppelkaka med kanel
    Glutenfri äppelkaka med kanel
  • Glutenfria pannkakor
    Glutenfria Pannkakor
  • Gräddtårta
    Gräddtårta
  • Glutenfria kanelbullar med mandel och bovete
    Kanelbullar med mandel och bovete
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
    Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
    Krämig lakritsglass med brynt smör
  • Nyttiga Kärleksmums
    Kärleksmums
  • Marjas Peanut butter cups
    Marjas Peanut butter cups
  • Salted caramel brownie
    Salted caramel brownie
  • Hälsosamma Twix
    Twix, hälsosamma
  • Våfflor med banan
    Våfflor med banan

Pumpkin spice latte - utan tillsatt socker!

on lördag, 30 september 2017. Posted in LCHF/low carb

Med hösten kommer också massa härligt höstiga råvaror så som pumpa och äpplen, och kryddor som kanel och kardemumma. Något som jag tycker hör hösten till är den så kallade "pumpkin spice latte"- alltså en slags kaffedryck med pumpa och tillhörande "pumpakryddor". Jag använde själv butternutpumpa och blandade kryddorna kanel, kardemumma och muskot. Ofta är det även ingefära med i denna typ av dryck - men man tar helt enkelt de kryddor man själv vill och tycker är gott!

Butternutpumpan kokade jag och pureade med en stavmixer, men det går också fint att att använda färdigköpt pumpapuré. Jag valde att söta min pumkin spice latte med honung, men annan sötning som sötningsströ eller steviadroppar fungerar givetvis. Den som vill toppar det hela med vispgrädde! Detta känns riktigt höstlyxigt!

 

Pumpkin spice latte - utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt





Pumpkin spice latte - 2 portioner

4 dl mjölk (av valfri sort)
4 msk kokt och puread buttertpumpa
4 msk varmt kaffe
2-3 tsk honung
2 krm kanel
1 krm kardemumma
1 krm muskot
ev. lite ingefära

Toppa gärna med: grädde

Lägg alla ingredienser förutom kaffe i en bunke (eller liknande) och mixa samman allt noga (jag kör med stavmixer). Värm detta i mikron eller i en kastrull (se då till att det inte bränns). Vispa gärna med en mjölkskummare (eventuellt med en stavmixer igen) tills det blir skummigt. Häll upp i glas och häll kaffe ovanpå. Den som önskar toppar med grädde och pudrar över kanel eller kardemumma!

 

 

Pumpkin spice latte - utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Kaffets dag!

on fredag, 29 september 2017.

Idag är det kaffets dag! Jag har svårt för att dricka vanligt kaffe. Det är alldeles för beskt för min smak. Men däremot så älskar jag verkligen kaffesmaken! Därför dricker jag en latte macchiato varje dag och tillsätter ofta någon matsked kaffe när jag bakar. Om ni också gillar kaffe i era bakverk tycker jag att ni ska kika på nedanstående kaffefavoriter!

 

Brownie utan mjöl

 

 

Chokladbollar utan tillsatt socker

 

Havrebollar

 

Moccabrownie

 

Chocolate swirl cheesecake

 

Kaffeglass

Fluffiga saffranspannkakor!

on torsdag, 28 september 2017. Posted in Frukost, Mellanmål, LCHF/low carb

Fluffiga saffranspannkakor, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt


Sponsrat samarbete med Dr. Oetker

 

Jag är en sådan där person som älskar höst. För mig är det en "mysårstid" och dessutom årstiden innan jul! Enligt min mening är jul ungefär det bästa som finns i hela världen och jag är övertaggad redan i början av september. Jag bakar gärna med saffran året runt, men givetvis finner jag det extra tilltalande under höst och vinter. Här senast lyxade jag till det rejält och gjorde fluffiga saffranspannkakor till brunch. Hur fina blev inte dessa?

Saffranspannkakorna är något större än plättar i storleken och påminner om american pancakes i sin tjocklek och konsistens. De är "low carb" (innehåller lite kolhydrater) och består främst av ägg och mandelmjöl. Sin härliga saffranssmak får pannkakorna av Dr. Oetker Saffransarom! Jag tycker det är så smidigt att ha en flaska utav detta i skafferiet. Bara att dosera som man vill utan rädsla för att resterande kryddan i påsen ska bli gammal, samt att det är mycket billigare i pris. Perfekt till julbaket!

Till saffranspannkakorna serverade jag grädde, hallon och blåbär och lite sötning!

 


Fluffiga saffranspannkakor, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 



Saffranspannkakor - 5 små pannkakor

2 ägg
½ dl mandelmjöl
½ dl grädde (alt. mjölk)
1 msk kokosmjöl
2 tsk fiberhusk
½ tsk Dr. Oetker bakpulver
1 tsk Dr. Oetker saffransarom
1-2 tsk valfri sötning (valfritt men rekommenderas)

Mixa samman alla ingredienser till en slät konsistens. Lägg en klick smör i en stekpanna (eller gärna två), och grädda små pannkakor/plättar. Vänd när de börjat bli stabila. Grädda gärna två-tre stycken i varje stekpanna. Serveras exempelvis med grädde och bär och valfri sötning.

 


Sponsrat samarbete med Dr. Oetker

 

Fluffiga saffranspannkakor, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Fluffiga saffranspannkakor, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Fluffiga saffranspannkakor, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Fluffiga saffranspannkakor, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Baka med barn - Chokladbollar

on onsdag, 27 september 2017. Posted in Baka utan spis, LCHF/low carb

Något som jag och Vincent brukar roa oss med efter hämtning på förskolan är att baka. Han verkar tycka det är roligt och väljer det ofta över att leka med duplo när jag frågar! Och det är ett väldigt högt betyg från hans sida kan jag lova. Ett exempel på vad vi har bakat i veckan är mina älskade chokladbollar utan nötter och mandlar (low carb). De innehåller bra näring från fröna. Vi tror att Vincent är känslig mot nötter, så då passar dessa perfekt (vi har en bokad tid för allergitest under nästa vecka)!

Dessa chokladbollar har roligt nog blivit uppskattade av en hel del av mina följare, och även jag själv tycker mycket om dom. Nästa gång ska jag nog göra dubbel sats, för de går åt i en rasande fart!

 

Chokladbollar, utan nötter och mandlar, low carb, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

 



Chokladbollar, utan nötter och mandlar - 10 stycken

60 gram smör
1 dl solrosfrö
1 dl pumpafrö
3 msk sötströ
2 ½ msk kakao
2 msk pofiber
1 krm vaniljpulver

Mixa solrosfrö och pumpafrö till ett frömjöl. Blanda noga med resterande ingredienser till en chokladbollsdeg. Rulla degen till bollar och garnera eventuellt med valfria fröer, riven kokos och/eller kakao.

 

 

Chokladbollar, utan nötter och mandlar, low carb, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

Chokladbollar, utan nötter och mandlar, low carb, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

Chokladmuffins med jordnötssmör

on tisdag, 26 september 2017. Posted in GI

Chokladmuffins tycker jag nästan alltid går hem. Det är ju så gott! Nedan kan ni spana in goda och saftiga chokladmuffins, vilka är bakade utan något slags mjöl. Basen i dessa är bland annat jordnötssmör. Och kikärtor. Både jordnötssmör och kikärtor bidrar till den härliga och mjuka konsistensen! Och nej, det smakar inte kikärtor. Det är bara en toppenbra ingrediens att baka med! I dessa chokladmuffins använder jag färdigköpt jordnötssmör (osötat). Pricken över i:et är att toppa muffinsen med grovhackas choklad. Så gott!
 


Chokladmuffins med jordnötssmör, glutenfritt, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 



Chokladmuffins med jordnötssmör - 4 muffins

2 ägg

80 gram kikärtor, kokta/konserverade
60 gram jordnötssmör, osötad
10-15 gram choklad, utan tillsatt socker
2 ½ msk kakao
2 msk sötningsströ
½-1 msk honung/fibersirap gold (går att utesluta)
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Skölj kikärtorna. Lägg alla ingredienser förutom choklad i en bunke och mixa samman noga med en mixer. Fördela smeten i muffinsformar och toppa varje muffins med grovhackad choklad. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

 

 

Chokladmuffins med jordnötssmör, glutenfritt, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Chokladmuffins med jordnötssmör, glutenfritt, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Matbloggstoppen