• Banoffee Pie
    Banoffee Pie
  • Chokladbitar med jordnötssmör, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Chokladbitar med jordnötssmör
  • Chokladbollar med kokos och dadlar
    Chokladbollar med kokos och dadlar
  • Chokladsufflé, mejerifri
    Chokladsufflé, mejerifri
  • Cookie dough fudge
    Cookie dough fudge
  • Dammsugare, low carb
    Dammsugare, low carb
  • Devil’s food muffins, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Devil’s food muffins
  • Fudgebrownie med mandelsmör //Baka Sockerfritt
    Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria pannkakor
    Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötsfudge
    Jordnötsfudge
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
    Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar, glutenfria och utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Kolasnittar
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
    Krämig lakritsglass med brynt smör
  • Fröknäcke, low carb //Baka Sockerfritt
    LCHF-knäcke
  • Marjas Peanut butter cups
    Marjas Peanut butter cups
  • Peanut butter caramel brownie //Baka Sockerfritt
    Peanut butter caramel brownie
  • Salted caramel brownie
    Salted caramel brownie
  • Hälsosamma Sarah Bernhardt utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Sarah Bernhardt
  • Snickers
    Snickers
  • Hälsosamma Twix
    Twix, hälsosamma

Bananvåfflor

on lördag, 23 mars 2013.

Jag blir tokig på min dator som bara vill bråka med mig! Vissa dagar så vägrar den koppla upp sig mot internet över huvudtaget. Det stör verkligen både mitt skolarbete och bloggande. Kanske är dags att köpa en ny snart (eller lämna in den. frågan är om det är värt...) Om ett par timmar ska jag iväg för att fira Arturs (min sambos) farfar på ett slott, där vi ska stanna över natten. Det ska bli riktigt spännande!

Snart är det ju förresten våffeldagen (dvs på måndag)! Jag har testat mig fram med lite olika sorters våfflor, och igår gjorde jag goda bananvåfflor! Mums!

Bananvåfflor – 3 stycken

100 gram banan
2 ägg
4 msk vispgrädde
1 msk mandelmjöl
4 tsk kokosmjöl
1 krm vaniljpulver

Mosa banan och vispa ner övriga ingredienser. Lägg en klick smör i våffelgärnet och pensla gärna med smör, så att det blir jämnt fördelat. Grädda våfflorna i gärnet i ca ½ minut. Servera med grädde/ricotta och bär!

Blåbärsmuffin med mazarinsmak

on torsdag, 21 mars 2013.

För tillfället sitter jag i datorsalen i Albano (stockholms universitet vill säga). Jag har just varit på en extrainsatt föreläsning som handlade om hur man genomför kvantitativa undersökningar, inklusive lite statistik. Jag blev tyvärr inte mycket klokare, vilket jag faktiskt hade behövt blivit. Det är inte så lätt att veta hur man ska testa göra massa regressionstester, anova-tester och för signifikanstester om man typ aldrig gjort något sådant! Om en timme tänkte jag ebge mig iväg till espresso house för en god latte macchiato innan jag ska köra ett skivstångspass. Ska bli skönt att träna innan helgen, då det förmodligen kommer att bli ovanligt snålt på motionsfronten lördag-söndag. Imorron ska jag nämligen iväg till Norrköping för att fira Arturs farfar! Det har förövrigt varit lite småproblem med kommentarer etc, på nya sidan. Men det bör vara fixat nu! Om möjligt får ni gärna kommentera (på nya eller gamla bloggen/skicka mail/skriva på instagram) och säga till om ni stöter på problem. Det gäller såklart annat än bara kommentarer!
 
I slutet av förra veckan gjorde jag söta blåbärsmuffin med mazarinsmak. Jag tycker mycket om smaken av mazarin (bittermandelaromen) och gillar att blanda den med exempelvis hallon. Denna gång blev det första gången jag blandade mazarinsmaken med blåbär, vilket blev mycket lyckat! Jag fyllde inte dessa muffins med så mycket smet, då jag ville att de skulle vara relativt låga/platta.
 
 
 

Blåbärsmuffin med mazarinsmak – 6 till 8 stycken

Muffinsmet:
50 gram smör
2 ägg
1 2/3 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
2 msk stevia strö
1 krm vaniljpulver
2 droppar bittermandelarom

80 gram blåbär
2 tsk stevia strö

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna (förutom 2 tsk stevia strö som ska vara till blåbären). Tillsätt äggen och det smälta smöret och blanda noga. Fyll muffinsformarna med smeten till ca en tredjedel. Blanda blåbären med 2 tsk stevia strö och fördela ovanpå muffinsen. Grädda mitt i ugnen i ca 10 - 12 minuter.

Chokladbollskakor

on onsdag, 20 mars 2013. Posted in GI

Eftersom jag älskar chokladbollar tänkte jag: "varför inte göra kakor av degen?". Och det gick alldeles utmärkt! Jag hade fiberhavregryn i kakorna, sam smaksatte dem med mortlat snabbkaffepulver. Gott och inte svårare än att göra chokladbollar!
 
De som följer mig på instagram vet att jag igår körde dans fusion för första gången (på friskis och svettis). Det var roligt att köra ett nytt sorts pass, då jag gillar att dansa och träna nya saker innehållande koordination. Det var inte speciellt jobbigt, vilket jag hade förutspått, så jag hade "grundat" med 20 minuters kondition. Idag har jag faktiskt träningsvärk, och jag vet inte om det var från dasnen eller kondtionsbiten innan (eftersom jag inte riktigt körde min vanliga konditionsträning).
 
 
SAM 2115
 

Chokadbollskakor – 10 kakor

40 gram smör
½ dl havregryn (gärna fiberhavregryn)
4 msk riven kokos
2 msk stevia strö
2 tsk kakao
1 ½ krm snabkaffe

Sätt ugnen på 150 grader. Stöt snabbkaffepulvret i exempelvis en mortel. Blanda med resterande ingredienser till en deg. Gör 10 stycken kakor av degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i cirka 14-17 minuter. Om du vill har du hackade nötter på kakorna innan du sätter in dem i ugnen.

 
SAM 2117
 
 

Blåbär- och mangokaka

on tisdag, 19 mars 2013. Posted in Baka med frukt

Igår hade jag en jättetrevlig kväll med familjen, då vi firade min pappas födelsedag! Det bjöds på lax och jag stod för efterrätten. Jag hade gjort kladdkaka, bountybollar, äppelkaka och fudgechokladkaka. Tog lite tid att göra allt, men det var det såklart värt! Jag gillar verligen sådana kvällar, blir så avslappnad på något sätt. Sedan är det roligt att träffa barnen, som jag kan se utvecklas allt mer mellan varje gång. Jag kommer lägga upp recepten på godsakerna senare. Recept och bilder ska bara fixas mm!

Dagens recept blir en mjuk kaka innehållande både mango och blåbär. Mango är en inte alltför vanlig ingrediens i bakverk, men är riktigt gott! Jag har bakat med det endast ett par gånger tidigare, men det ger alltid ett smarrigt och saftigt resultat. Det är inte direkt lchf, men för de som tål kolhydrater kan jag verkligenm rekommendera att baka med mango.

SAM 3105

 

Blåbär- och mangokaka

20 gram smör
1 ägg
½ dl mandelmjöl
1 msk riven kokos
1 msk hasselnötsmjöl
1 tsk kokosmjöl
2 msk stevia strö
½ krm vaniljpulver
½ tsk bakpulver
50 gram blåbär och mango i bitar (jag använder frysta som tinat)

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser och rör ner ägget och det smälta smöret. Rör till sist ner mangon och blåbären. Fördela smeten i en smord och bröad springform (12 cm). Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

SAM 3101

 

 

Instagram

on måndag, 18 mars 2013.

Wow, igår följde jag med spänning min instagram för att se om det möjligen skulle kunna gå att spränga 500-följargränsen. Och JA, den sprängdes! Tack snälla ni som gjorde detta möjligt :)

Jag heter bakasockerfritt på instagram. Ni hittar min instagram på webben HÄR.

Namnlös