• Banoffee Pie
    Banoffee Pie
  • Chokladbitar med hallon och lakrits
    Chokladbitar med hallon och lakrits
  • Chokladkolatårta med hasselnötsbotten
    Chokladkolatårta
  • Chokladsufflé, mejerifri
    Chokladsufflé, mejerifri
  • Dammsugare, low carb
    Dammsugare, low carb
  • Devil’s food muffins, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Devil’s food muffins
  • Fudgebrownie med mandelsmör //Baka Sockerfritt
    Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria pannkakor
    Glutenfria Pannkakor
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
    Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kokostoppar med kardemumma //Baka Sockerfritt
    Kokostoppar med kardemumma
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
    Krämig lakritsglass med brynt smör
  • Vegansk mockafudge utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Mockafudge
  • Pepparkakskladdkaka, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Pepparkakskladdkaka
  • Prinsessemlor
    Prinsessemlor
  • Saffranskola, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Saffranskola, utan tillsatt socker
  • Salted caramel brownie
    Salted caramel brownie
  • Hälsosamma Sarah Bernhardt utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Sarah Bernhardt
  • Hälsosam Semmelwrap, glutenfri
    Semmelwrap
  • Snickers
    Snickers
  • Hälsosamma Twix
    Twix, hälsosamma

Cheesecakedessert med hallon

on onsdag, 27 december 2017. Posted in LCHF/low carb

Cheesecakedessert med hallon, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt 



Nu vill jag tipsa om en riktigt enkel, och samtidigt väldigt god, dessert! Det ni kan ser i detta inlägg är en cheesecakedessert toppad med hallon. Den innehåller både få ingredienser och är riktigt lättgjord! Cheesecakemassan består främst av cream cheese och grädde, vilken är toppad med en fräsch hallonröra. Hallonen bryter av perfekt och lyfter desserten! Den som önskar lägger krossade småkakor (uan tillsatt socker) i botten av varje glas.

Cheesecakedesserten kan serveras direkt, eller stå någon timme i kyl för att kallna. Jag skulle tippa på att den håller runt ett dygn i kylskåp.

 

Cheesecakedessert med hallon, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 

 

Cheesecakedessert med hallon - 4 portioner

250 gram cream cheese
1 dl vispgrädde
4 msk sukrin melis (florsötning)
½ tsk vaniljpulver

Hallontopping:
150 gram hallon, frysta
1 ½ - 2 msk sockerersättning

Vispa med elvisp samman cream cheese med med sukrin melis och vaniljpulver. Tillsätt grädde och vispa till en krämig konsistens (inte för tjock). Fördela i glas.

Hallontopping
Koka upp hallon i en kastrull. Tillsätt sötning stevia drops. Låt svalna. Toppa cheesecakedesserten med hallonröran. Servera direkt, eller förvara i kyl.

 

 

 

Cheesecakedessert med hallon, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Årsresumé - Kvartal 2 & 3, 2017

on onsdag, 27 december 2017. Posted in Föräldralivet, Entreprenörskap

Nu när 2017 går mot 2018 summerar jag året (läs gärna del 1 HÄR). Under april till sepetember var det stora förändringar i mitt liv. Både att jag började fokusera allt mer på företagandet och skala ner övriga åtaganden runt omkring, och såklart det största - att vår lilla dotter föddes! Det gjorde att jag under stora delar av 2017 var (och är) i min lilla bebisbubbla! Som sig bör. 

 

Vår stora lilla pojke fyllde i april två år! Bland annat bjöd vi på hembakad kolatårta utan tillsatt socker. Gud vad jag tyckte den blev god!

 

 

 

Under april slutade jag även mitt "konsultande" som typ sociala medie-ansvarig åt ett företag för att stressa ner och satsa lite mer på mitt företag innan bebis skulle komma. Det var jag i väldigt stort behov av och den tiden var guld värd för mig.

 

 

 

Juli var Månaden med stort M - månaden då vår lilla Aline beräknades komma!

 

 

 

Och kom gjorde hon på morgonden söndagen den 30:e juli. Två dagar efter beräknad födelsedatum. Ni kan gärna läsa min förlossningsberättelse HÄR (del 1) och HÄR (del 2)! Och månaderna efter det var jag till stor del i min egen lilla bebisbubbla. Plus en del jobbande på det. 

 

Nyårsdessert - Krämig lakritsglass med brynt smör!

on tisdag, 26 december 2017. Posted in LCHF/low carb

Krämig lakritsglass med brynt smör, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 

 

Annandagen är här men för min del är julfirandet inte riktigt slut än. Imorgon planerar vi att ha en julbrunch och på fredag en "lilljul" med min familj. Dessutom är det inte många dagar kvar till nyår! En fantastisk ljuvlig glass som passar utmärkt för till exempel nyårsfirandet är denna krämiga lakritsglass med brynt smör. Den är så god! Och det kommer från mig som inte ens gillar lakrits. Det kallar jag ett högt betyg.

Det som jag tycker ger glassen det där extra är brynt smör. Om ni inte har testat det i glass - gör det (dessutom passar det i bakverk och godis också). Eventuellt toppas glassen med hallon eller någon slags hallonsås. Det passar väldans bra till!

Svar på en fråga jag ofta får gällande användandet av glassmaskin eller ej:
Jag tycker att konsistensen blir krämigare med glassmaskin, men dock tror jag det fungerar helt okej om man fryser in glassen och under de första cirka fyra timmarna då och då rör runt i den (men inte testat själv)!

 Krämig lakritsglass med brynt smör, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 




Krämig lakritsglass med brynt smör - 4 kulor

2 äggulor
60 gram smör
3 dl vispgrädde
2 msk sockerersättning
1½ - 3 krm lakritsextrakt (efter smak)
ev. 1 krm vaniljpulver


Bryn smöret (det vill säga lägg smör i en kastrull och låt sjuda på ganska låg värme i ca 10 till 15 minuter tills smöret börjar få en brun färg). Blanda äggula tillsammans med sötning (går bra med en annan liknande sötning) med en elvisp. Tillsätt smöret försiktigt i äggvispet medan du hela tiden vispar med elvispen. Häll i lakritsextrakt, eventuell vanilj och grädde sakta under fortsatt vispning. Fortsätt vispa tills konsistensen har blivit lite fluffig. Häll snabbt i en glassmaskin och fortsätt enligt glassmaskinens beskrivning. Lägg därefter gärna glassen i frysen för att hårdna. Ska glassen ätas senare är det bra att ta fram glassen en stund innan servering, då den blir hård i frysen.

 

 

 

Krämig lakritsglass med brynt smör, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Fudgebrownie

on måndag, 25 december 2017. Posted in LCHF/low carb

Fudgebrownie, glutenfri och utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 

 

Fudgebrownie - brownie med en "fudgig", kletig och fullkomligt ljuvlig konsistens! Och den är så chokladig! Min fudgebrownien består utav två lager. Båda delarna innehåller smält choklad, vilket jag tycker bidrar till en extra god smak och fin konsistens (det blir lättare att få den sådär kladdig som man vill). Det går alldeles utmärkt att hoppa över chokladtoppingen och enbart köra på själva brownien - och då bli den också mejerifri.

Funderar du över vad du ska hitta på under julledigheten? Allra minst bör du svänga ihop denna!

 Fudgebrownie, glutenfri och utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 

 

Fudgebrownie med mandelsmör - 5 bitar

Brownie:
2 ägg
40 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 dl mandelmjöl
2/3 dl mandelsmör
2 ½ msk sockerersättning
2 ½ msk kakao
1 ½ msk kokosolja
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
ev. ½ msk honung

Topping:
50 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
½ dl vispgrädde
2 msk mandelsmör
2 tsk sockerersättning

Brownie
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna med varandra. Smält choklad och kokosolja försiktigt tillsammans. Blanda till sist alla ingredienser tillsammans. Klä en liten brödform, ca 8X18 cm, med aluminiumfolie och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna något innan toppingen fördelas ovanpå.

Topping
Koka upp grädden och ta bort från värmen. Rör ner choklad till en slät konsistens. Rör även ner sötning och mandelsmör. Fördela ovanpå brownien. Låt stå kallt och svalna helt. Skär i bitar och förvara i kyl.

 

 

Fudgebrownie, glutenfri och utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Fudgebrownie, glutenfri och utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Ischoklad

on söndag, 24 december 2017. Posted in LCHF/low carb

Ischoklad utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 

 

GOD JUL på er alla! Hoppas ni får en underbart underbar julafton! Vi kommer börja dagen med lite fika och brunch hemma hos oss, och därefter åker vi till Arturs pappa för julmiddag. Jag får berätta mer i ett senare inlägg!

Kanske har ni fortfarande möjlighet att baka något litet julgodis - och då kanske speciellt ischoklad som måste vara något av julens lättgjordaste godis (passar givetvis superbra att svänga ihop även efter själva julafton). Bara smälta choklad och kokosolja tillsammans. Lätt som en plätt - ni ser ju själva! Kom ihåg att ni inte ska välja det härdade kokosfettet som man köper i det silvriga paketet i affärernas kylavdelning. Istället ska man alltså välja en koksolja. Vilken sort är en smaksak, och antingen väljer man en "vanlig" eller en som är utan smak (då är det inte längre kallpressad dock). I detta recept har kokosolja en stor del, så jag väljer ändå gärna en smakneutral.

 


Ischoklad utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 



Ischoklad - ca 20 ischoklad

80 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
40 gram kokosolja (gärna en smakneutral)

Smält chokld i bitar tillsammans med kokosoljan. Rör till en slät konsistens. Fördela massan i små aluminiumformar för ischoklad och stelna helt.

 

 

Ischoklad utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Ischoklad utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt 

Matbloggstoppen