• Banoffee Pie
    Banoffee Pie
  • Chokladbitar med hallon och lakrits
    Chokladbitar med hallon och lakrits
  • Chokladkolatårta med hasselnötsbotten
    Chokladkolatårta
  • Chokladsufflé, mejerifri
    Chokladsufflé, mejerifri
  • Dammsugare, low carb
    Dammsugare, low carb
  • Devil’s food muffins, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Devil’s food muffins
  • Fudgebrownie med mandelsmör //Baka Sockerfritt
    Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria pannkakor
    Glutenfria Pannkakor
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
    Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kokostoppar med kardemumma //Baka Sockerfritt
    Kokostoppar med kardemumma
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
    Krämig lakritsglass med brynt smör
  • Vegansk mockafudge utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Mockafudge
  • Pepparkakskladdkaka, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Pepparkakskladdkaka
  • Prinsessemlor
    Prinsessemlor
  • Saffranskola, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Saffranskola, utan tillsatt socker
  • Salted caramel brownie
    Salted caramel brownie
  • Hälsosamma Sarah Bernhardt utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Sarah Bernhardt
  • Hälsosam Semmelwrap, glutenfri
    Semmelwrap
  • Snickers
    Snickers
  • Hälsosamma Twix
    Twix, hälsosamma

Pepparkaksbrownie utan ägg

on lördag, 23 december 2017. Posted in LCHF/low carb

Pepparkaksbrownie utan ägg, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt 

 


Så här en dag innan julafton vill jag verkligen maxa ut det mesta av julen! Som den julälskare jag är gäller det att passa på. Här om dagen bakade jag en slags mjuk pepparkaka utan ägg, och den fick en så härlig kletig och kompakt browniekonsistens! Så gott i kombination med pepparkakssmaken. Brownie behöver ju sannerligen inte bara vara med chokladsmak.

Kakan är godast ljummen eller rumstempererad då den blir lite mjukare i sin konsistens. Den bör förvaras i kylskåp men går utmärkt att värma upp en aning i ugn eller mikro. Själv valde jag att toppa min pepparkaksbrownie med ett chokladöverdrag - men det går bra även utan detta!

 

Pepparkaksbrownie utan ägg, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 



Pepparkaksbrownie utan ägg

50 gram smör
1 ½ dl mandelmjöl
1 dl havremjöl
½ dl grädde
½ dl mjölk
2 ½ msk fibersirap gold
2 msk sockerersättning
2 msk pofiber
2 tsk pepparkakskrydda
1 ½ tsk bakpulver

Chokladöverdrag:
50 gram ljus choklad, utan tillsatt socker
1 msk vispgrädde

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt smält smör samt resterande ingredienser. Rör om men en sked. Klä en liten brödform, ca 8X18 cm med bakplåtspapper och fördela i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Smält ingredienserna till chokladöverdraget tillsammans och toppa den avsvlane kakan med detta. Kakan serveras med fördel ljummen eller rumstempererad!

 

  

Pepparkaksbrownie utan ägg, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Pepparkaksbrownie utan ägg, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Saftiga saffransmuffins!

on fredag, 22 december 2017. Posted in Baka med frukt

Saftiga saffransmuffins utan tillsatt socker, glutenfria //Baka Sockerfritt 

 

 

Saffran, åh vad jag gillar saffran. Smaken och den ljuvliga doften sprider verkligen julstämning! Varje november och december så går ugnen och spisen (bokstavligen) varm av alla smarriga saffransbakverk och godisar som jag bakar! Ett av mina bästa saffransrecept är min saftiga saffranskaka med dadlar. Den får alltid hösta betyg av dom som smakar! Nu svängde jag ihop finfina och saftiga muffins utifrån detta recept. Ni måste testa!

 

Saftiga saffransmuffins utan tillsatt socker, glutenfria //Baka Sockerfritt

 

 


Saftiga saffransmuffins - 6 muffins

2 ägg
100 gram färska dadlar med kärnan borttagen (ca 8 stycken)
30-50 gram smör
ca ½ dl vispgrädde
1 ½ dl mandelmjöl
2 msk hasselnötsmjöl (går att ersätta mot mandelmjöl)
2 msk riven kokos
1 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
1 paket saffran (0,5 gram)
ev. 1 msk sockerersättning

Sätt ugnen på 150 grader. Mosa dadlarna i en kastrull och häll över grädden. Värm detta under ett par minuter samtidigt som du mosar dadlarna med en sked. Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt ägg och smör. Rör sist ner dadelröran. Fördela i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

 

  


Saftiga saffransmuffins utan tillsatt socker, glutenfria //Baka Sockerfritt
Saftiga saffransmuffins utan tillsatt socker, glutenfria //Baka Sockerfritt

Saftiga saffransmuffins utan tillsatt socker, glutenfria //Baka Sockerfritt

Börja året med Balans - Smakbox!

on fredag, 22 december 2017.

Smakbox

 

Sponsrat samarbete med Smakbox

 

Det är inte direkt alltid jag är i framkant av saker, men är det något jag gillar att testa nyheter av så är det olika slags livsmedel. Jag tycker det är så spännande att testa på nya smaker och produkter och se vad jag anser om dom! Därför tycker jag att en Smakbox blev en perfekt julklapp till mig själv. 

Kanske har ni hört om denna tjänst/produkt tidigare? Här kan man prenumerera på en box med massa spännande produkter från olika företag. Plus att det kommer med recept och inspiration på vad man kan göra och laga med detta! Eftersom jag eftersträvar att äta hälsosamt och vill dra ner på sockret så väljer jag såklart boxen "Balans", då den har ett större fokus på hälsa med mindre sötsaker, gluten och laktos. Även mer veggo, ekoprodukter och lokala alternativ eftersträvas!

 

Smakbox

 

 

Jag skäms nästan lite för hur mycket pengar jag lägger på mat. Min man Artur och jag lägger ner minst lika mycket på det som vad vår bostadskostnad går på. Inklusive amorteringar. Dessutom kan jag tycka att produktnyheter och mer hälsosamma produkter (tyvärr) har en tendens att vara dyrare än annars. Smakbox balans innehåller ett värde av 350-450 kr MEN kostar bara 199 kr per box. Och då ingår till och med frakten. Hur bra?!

Ett hett tips är att ge bort en Smakbox eller prenumeration på detta till julklapp. Alla har vi väl någon som vi håller kär som vill börja det nya året i en hälsosam anda? Om du anger rabattkoden 3BAKASOCKERFRITT i kassan så får du 3 boxar för 449 kr (ord. pris 579 kr) till ett värde av 1200 kr. Om du istället vill ge bort 2 boxar använder du koden 2BAKASOCKERFRITT och får då boxarna för 299 kr (ord. pris 389 kr) till ett värde av 800 kr. Du kan också ge bort 1 box, ange då koden BAKASOCKERFRITT så får du 15% rabatt (funkar också om du vill starta en prenumeration åt dig själv, eller någon annan). Det du då kan göra är ett ge bort ett "presentkort" (<-- följ länken för fina att maila eller skriva ut!) på en eller flera smakboxar, så skickas boxen(arna) efter jul. Väldigt smart för den som är på jakt efter den där sista julklappen...

I det här inlägget ser ni Smakbox Balans VINTERFEST - och här fick jag prova på bland annat glutenfritt knäckebröd från Friends of Adams, kallpressad kokosolja, premiumchoklad, linschips, Bounce proteinboll, saffransarom, smoothie från Froosh, eko te, och som ni kan se på bilderna även mycket, mycket annat! Så gott!

 

 Smakbox

Smakbox

Smakbox

 

Lekfulla tomteluvor!

on torsdag, 21 december 2017. Posted in LCHF/low carb

Sponsrat samarbete med N!CK'S


Idag så här tre dagar före julafton vill jag visa er kanske världens sötaste julpyssel slash julbakelse - ätbara tomteluvor! Dessa tomteluvor består av minichokladmuffins (med choklad utan tillsatt socker och chokladdryck) som huvud, samt grädde och jordgubbe som själva tomteluvan. Lätt och roligt att skapa, och passar både stora som små. Plus att de banne mig är gudomligt goda! Det är bra att de är så pass små. För då kan man ta två. Eller tre.

Chokladmuffinsen är mejerifria och den som önskar göra hela bakelsen mejerifri genom att använda exempelvis kokosgrädde istället för vanlig grädde. Låt gärna kokosgrädden stå i kyl och om det vita separeras från vattnet ska vattnet hällas bort. Tänk på att kokosgrädden inte kommer att bli mer fast än vad den redan är innan den vispas!

 

 





Receptet i sin helhet:

Lekfulla Tomteluvor - ca 15 stycken

Chokladmuffins:
2 stora ägg
80 gram N!CK’S dark chocolate
1 dl mandelsmör
3 msk kokosolja
3 msk N!CK’S Chocodrink
1 tsk bakpulver

Tomteluvor:
15 jordgubbar
Grädde (eller kokosgrädde)
ev. Sukrin

Chokladmuffins
Sätt ugnen på 175 grader. Smält choklad och kokosolja. Blanda noga ut mandelsmör. Rör ner övriga ingredienser. Fördela smeten i minimuffinsformar och grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter. Låt svalna helt.

Tomteluvor
Vispa grädde, och söta gärna med Sukrin. Om du använder kokosgrädde, låt gärna förpackningen stå i kyla då den blir mer fast då. Om innehållet har separerats - häll gärna bort vattnet. Spritsa grädde på chokladmuffinsen och toppa med en jordgubbe. Sprita på en liten klick högst upp på jordgubben. Servera genast.

 

Pepparkakstryfflar

on onsdag, 20 december 2017. Posted in LCHF/low carb

Pepparkakstryfflar, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt 

 

 

Tänk att det är dan före dan, före dan, före dan före dopparedan! Jag tycker att dessa dagar går alleles för fort och POFF så är det juldagen. Nu är det rätt skönt för jag har ändå en massa julmys kvar efter julafton, och julen känns inte längre "slut" bara för att själva julafton har varit. Bland annat ska jag ha en julbrunch, samt en lilljulafton veckan efter.

Hur som helst kör jag på i julandan när det kommer till mina bakverk här på bakasockerfritt och idag vill jag visa er chokladtryfflar! Jag tycker tryfflar alltid passar och i detta recept har jag smaksatt tryffelsmeten med pepparkakskrydda. Passar fint som en lyxig fika och smakbit under julfirandet och även som en liten gåva (gärna inslagen i cellofan)! Det går givetvis bra att utesluta eller ersätta pepparkakskryddan med något annat så som saffran, kardemumma, kanel eller romarom (fast i andra proportioner)!

 

Pepparkakstryfflar, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 

 


Pepparkakstryfflar – ca 8 stycken

80 gram mörk choklad, utan tillsatt socker

3/4 dl vispgrädde
ca 10-20 gram smör
ca 2 krm pepparkakskrydda
1 krm vaniljpulver
ev. ½ msk sockerersättning
kakao att rulla i


Koka upp grädde i en kastrull. Ta bort den från plattan. Rör ner smör, vaniljpulver, peparkakskrydda och bitar av chokladen och rör om tills chokladen smält. Ställ chokladen i kylen i ca en timme tills den stelnat (eller i frys för expressfart). Rulla bollar av chokladen och rulla i kakao.

 

 

 

Pepparkakstryfflar, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Pepparkakstryfflar, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Matbloggstoppen