• Banoffee Pie
    Banoffee Pie
  • Chokladbitar med jordnötssmör, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Chokladbitar med jordnötssmör
  • Chokladbollar med kokos och dadlar
    Chokladbollar med kokos och dadlar
  • Chokladsufflé, mejerifri
    Chokladsufflé, mejerifri
  • Cookie dough fudge
    Cookie dough fudge
  • Dammsugare, low carb
    Dammsugare, low carb
  • Devil’s food muffins, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Devil’s food muffins
  • Fudgebrownie med mandelsmör //Baka Sockerfritt
    Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria pannkakor
    Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötsfudge
    Jordnötsfudge
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
    Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar, glutenfria och utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Kolasnittar
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
    Krämig lakritsglass med brynt smör
  • Fröknäcke, low carb //Baka Sockerfritt
    LCHF-knäcke
  • Marjas Peanut butter cups
    Marjas Peanut butter cups
  • Peanut butter caramel brownie //Baka Sockerfritt
    Peanut butter caramel brownie
  • Salted caramel brownie
    Salted caramel brownie
  • Hälsosamma Sarah Bernhardt utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Sarah Bernhardt
  • Snickers
    Snickers
  • Hälsosamma Twix
    Twix, hälsosamma

Havrebollar till helgfikan!

on fredag, 16 mars 2018. Posted in Baka utan spis, GI

Havrebollar, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 
 
När jag var liten bakade jag havrebollar ofta (egentligen gör jag det fortfarande rätt ofta), för det tyckte både jag och typ alla med mig var så himlans gott! Det är ju som en extra krämig och ljusare chokladboll. Det kan bara inte gå fel. Nu gör jag givetvis allt som oftast en variant utan tillsatt socker.
 
Min havrebollsvariant innehåller både havregryn och riven kokos i havrebollsdegen. Jag smaksätter med lite kaffe och rör i degen med en elvisp för att slå sönder havren och för att därmed få till en mer krämig och mjuk konsistens. Sist men inte minst rullar jag varje boll i riven kokos!

 

 

Havrebollar - 6 stycken

30 gram rumsvarmt smör
1 dl havregryn
½ dl riven kokos
½ dl mjölk
ca 2 ½ msk sockerersättning
1 ½ msk pofiber
1 msk kaffe
1 ½ tsk kakao
1 krm vaniljpulver


Lägg alla ingredienser i en bunke (gärna med höga kanter så allt inte skvätter). Vispa någon minut med elvisp tills allt blir en krämig smet. Ställ eventuellt havebollssmeten kallt i ungefär 10 minuter för att få den att stelna en aning. Gör bollar av smeten och rulla i riven kokos. Förvara i kylskåp. Ta gärna ut havrebollarna en stund innan servering så att de blir lite mjuka.

 
 
 
 
 
Havrebollar, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Lyxig bärpannacotta i två lager

on torsdag, 15 mars 2018. Posted in LCHF/low carb

Lyxig bärpannacotta i två lager, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt 
 
Sponsrat inlägg tillsammans med Matkompaniet
 
 
 
 
Påsken närmar sig med stormsteg, och låt mig då få tipsa om en peeeerfekt dessert till denna högtid - en lyxig bärpannacotta i två lager! Den är jag övertygad kommer sitta som en smäck efter påskmiddagen (eller till ungefär vilket tillfälle som helst egentligen). 
 
Det som jag tycker gör den här pannacottan riktigt lyxig är främst att den är i två lager. Först har vi ett blåbärslager som i sin tur är toppat med ett lager med lingonsmak. Så gott! Både blåbär och lingon har ju rätt kraftiga smaker, och därför passar det så bra i kombination med len grädde och lite sötning. Den goda smaken kommer från Blåbärsdricka respektive Lingondricka från Svenska Eko Skafferiet. Det behövs inte så mycket sådan dricka i receptet då dessa består av 100 % bär. Riktigt fräscht måste jag säga (och toppen att ta en shot utav om man vill ha en vitaminboost)!
 
Dekorerar gör jag med blåbär och ljuvligt vackert Blomsterströssel (Himmel & Hav) från ADD:WISE. Givetvis är blomsterströsslet helt ätbart (märkligt annars). Det blir superfint att toppa även mina övriga bakverk med detta strössel!
 
Ni som också vill avända er av Blåbärsdrickan, Lingondrickan och Blomsterströssel Himmel&Hav har möjlighet att göra så med 10% rabatt, då dessa tre produkter är nedsatta med just detta till och med 22 mars! Passa på!
 
 
 
Lyxig bärpannacotta i två lager, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Lyxig bärpannacotta i två lager - ca 6 portioner

Blåbärslager:
1 ½ gelatinblad
2 dl vispgrädde
4 msk Blåbärsdricka (Svenska Eko Skafferiet)
1 ½ msk sockerersättning, eller motsvarande

Lingonlager:
1 ½ gelatinblad
2 dl vispgrädde
3-4 msk Lingondricka (Svenska Eko Skafferiet)
1 ½-2 msk sockerersättning, eller motsvarande

Dekration:
Blomsterströssel Himmel&Hav
Blåbär


Blåbärslager
Lägg gelatinblad i kallt vatten i fem minuter. Koka upp grädde, Blåbärsdricka och sötning. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner i grädden. Låt svalna något och fördela i glas. Låt stelna i kylskåp under en timme eller mer.

Lingonlager
Lägg gelatinblad i kallt vatten i fem minuter. Koka upp grädde, Lingondricka och sötning. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner i grädden. Låt svalna helt och fördela ovanpå blåbärslagret. Låt stelna i kylskåp i cirka fyra timmar eller mer.

Dekorera med blåbär Blomsterströssel Himmel & Hav.

 
 
 
 
 
Lyxig bärpannacotta i två lager, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Lyxig bärpannacotta i två lager, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Lyxig bärpannacotta i två lager, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Lyxig bärpannacotta i två lager, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Lyxig bärpannacotta i två lager, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Lyxig bärpannacotta i två lager, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 

Kardemummacookies, glutenfria

on onsdag, 14 mars 2018. Posted in GI

Kardemummacookies, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 
 
Tips, tips på en god småkaka får ni här - Kardemummacookies! De innehåller jordnötssmör - och faktiskt kikärtor. Nu kanske inte kikärtor är en så okonventionell bakningsingrediens för många längre, och jag kan försäkra er om att det ofta passar väldigt fint i bakverk! Och nej, kakorna smakar inte av kikärtor. 
 
Mina kardemummacookies är veganska (om vegansk choklad används - mörk choklad brukar ofta vara det) och är sötade med fibersirap, vilket även bidrar till en knaprig konsistens. Givetvis går det också bra att byta ut kardemumman i receptet mot en annan krydda.
 

 
 
Kardemummacookies, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 

 

 

Kardemummacookies - 5 kakor

50 gram jordnötssmör (neutralt eller med salt)
50 gram kikärtor, konserverade
15 gram grovhackad choklad, utan tillsatt socker
1 ½- 2 msk fibersirap gold
½ tsk bakpulver
1 ½ krm kardemumma
1 krm vaniljpulver
ev. lite salt om jordnötssmöret är osaltat

Sätt ugnen på 175 grader. Skölj kikärtorna. Mixa samman alla ingredienser, förutom chokladen, noga. Tillsätt grovhackad choklad och rör om. Klicka ut kaksmeten i cirklar, ca 1 cm höga, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.

 

 

 

Kardemummacookies, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Chokladbitar med jordnötssmör

on tisdag, 13 mars 2018. Posted in LCHF/low carb

Chokladbitar med jordnötssmör, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 

 
Tycker du som jag att en chokladbit på kvällen är toppen? Med väldigt lätta åtgärder går det att lyxa till den där chokladbiten rejält. Jag kan tipsa om att göra små chokladbitar genom att smälta choklad och hälla i en form och därefter klicka ner jordnötssmör. Givetvis går det fint att byta ut jordnötssmöret och köra exempelvis mandelsmör istället. Dock vet väl alla att choklad och jordnötter är fantastiskt gott tillsammans!
 
Jag hade tänkt att toppa chokladbitarna med salta jordnötter, men dessa var tyvärr slut. Jag körde istället på hackad choklad. Blev bra det med!
 
 
 
Chokladbitar med jordnötssmör, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 

 

Chokladbitar med jordnötssmör - 4 till 6 bitar

80 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
40 gram jordnötssmör, osötat
ca ½ + ½ msk sockerersättning (eller motsvarande)
½-1 msk olja

Smält choklad tillsammans med olja. Rör ner ca ½ msk sockerersättning. Fördela i en liten form klädd med bakplåtspapper. Värm eventuellt jordnötssmöret en aning om det har varit i kylskåp och är hårt. Blanda i ca ½ msk sockerersättning. Fördela över det i en linje i mitten av chokladen. Rör gärna lite med kanten av en sked/kniv så att det blir ett fint mönster. Om önskas toppas allt med exempelvis grovhackad choklad eller jordnötter. Låts stelna och skär i bitar.

 
 
 
 
 
http://bakasockerfritt.se/produkter/item/sockerersattning
 
http://bakasockerfritt.se/produkter/item/sockerersattning

Mazarindagen!

on måndag, 12 mars 2018. Posted in Mug cake, Baka med frukt, LCHF/low carb

Imorgon är det mazarindagen! Jag vet att mazarin är själva bakverket - men då jag älskar dess smak (bittermandel) så tycker jag det är så gott att göra även andra bakverk med just detta. Här nedan tipsar jag om fem recept med mazarinsmak (inklusive min variant på den klassiska mazarinen)! Givetvis är recepten utan gluten och tillsatt socker.

 

 

Mazarinmugcake med choklad

 

 

 

Mazarinkladdkaka

 

 

 

Hallonkaka med päron

 

 

 

Mazariner med hallon

 

 

 

Äppelkaka med mazarinsmak