• Banoffee Pie
    Banoffee Pie
  • Chokladbitar med hallon och lakrits
    Chokladbitar med hallon och lakrits
  • Chokladkolatårta med hasselnötsbotten
    Chokladkolatårta
  • Chokladsufflé, mejerifri
    Chokladsufflé, mejerifri
  • Dammsugare, low carb
    Dammsugare, low carb
  • Devil’s food muffins, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Devil’s food muffins
  • Fudgebrownie med mandelsmör //Baka Sockerfritt
    Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria pannkakor
    Glutenfria Pannkakor
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
    Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kokostoppar med kardemumma //Baka Sockerfritt
    Kokostoppar med kardemumma
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
    Krämig lakritsglass med brynt smör
  • Vegansk mockafudge utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Mockafudge
  • Pepparkakskladdkaka, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Pepparkakskladdkaka
  • Prinsessemlor
    Prinsessemlor
  • Saffranskola, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Saffranskola, utan tillsatt socker
  • Salted caramel brownie
    Salted caramel brownie
  • Hälsosamma Sarah Bernhardt utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Sarah Bernhardt
  • Hälsosam Semmelwrap, glutenfri
    Semmelwrap
  • Snickers
    Snickers
  • Hälsosamma Twix
    Twix, hälsosamma

Julnougat - filmklipp!

on söndag, 17 december 2017. Posted in LCHF/low carb

Sponsrat samarbetsinlägg tillsammans med N!CK'S



Ett av mina favoritjulgodisar är nougat. Hasselnötter och choklad tillsammans är en enligt mig F.A.N.T.A.S.T.I.S.K. smakkombination. Att göra denna nougat till jul är något av ett måste om ni frågar mig! Plus att jag gör den lite då och då under övriga året. Tidigare under december spelade jag in ett filmklipp tillsammans med N!CK'S på hur man gör dessa godbitar. Kika på den vet jag!

 

 

 

 

Och här kommer receptet i sin helhet:


Julnougat - cirka 20 bitar

175 gram hasselnötter, rostade utan skal
80 gram N!CK’S dark chocolate
80 gram N!CK’S milk chocolate
3 msk Sukrin:1
2 msk kokosolja
1 ½ msk kakao
2 krm vaniljpulver


Mixa hasselnötterna (i matberedare eller med stavmixer). Tillsätt Sukrin:1, kokosolja, kakao och vaniljpulver. Mixa till en slät konsistens. Smält choklad försiktigt (eventuellt med lite valfri olja) och blanda ihop med hasselnötskrämen. Klä en brödform (ca 1,5 liter) med aluminiumfolie eller bakplåtspapper och fördela i smeten. Låt stelna helt (minst 2-3 timmar i kylskåp, eller i expressfart ca 1 timme i frys). Skär i bitar av önskad storlek.

 

Sponsrat samarbetsinlägg tillsammans med N!CK'S 

Kvartal 1, 2017

on söndag, 17 december 2017. Posted in Föräldralivet, Entreprenörskap

Snart är det ett nytt år, och inför varje år tycker jag att det är så kul att sammanfatta hur det gågna året har varit och vad som hänt! Själv glömmer jag lätt bort vad jag hunnit med, så för min del är det både nyttigt och roligt. Under kvartal 1 2017 har jag hunnit med bland annat följande...

 

 

- Under februari var jag med som receptkreatör i tidningen Allers! Det hade alltså tidigare (under höstterminen året innan) kommit en matstylist och matfotograf och plåtat fem av mina mumsiga recept!

 

 

 

- Jag gick ut med att vi väntade barn nummer 2. Det var så kul att äntligen berätta för alla! Månaden efter fick vi veta att det var en liten flicka vi väntade.

 

 

 

- Jag var med och deltog i ett event på Paradiset city och pratade om hälsosam bakning samt bjöd på goodiebags och smakprov! Läskigt men också kul och lärorikt!

 

 

- Dessutom gick jag på TIC - det vill säga The Influencer Convention. Där träffade jag massa härliga influencers och lyssnade på inspirerande föreläsingar!

 

Hemmagjorda julklappar!

on lördag, 16 december 2017.

Jag är ett stort fan av att baka egna julklappar! Hittills har jag bakat min goda pepparkaksgranola och gett bort - och mer kommer det att bli! Exempelvis kommer vi att köra "julklappsleken" på julafton där alla får ta med sig en present var - och kanske, kanske ska jag baka något fint och lägga i en glasburk... Tips på godsaker att ge bort ser ni nedan (observera att vissa behöver vara i kylskåp - speciellt om de innehåller smält choklad)!

 


 

Chokladbiscotti
 

 

Pepparkaksgranola

 

Saffransgranola

 

Saffranskola

 

Smörkola

 

Twix

 

Mozartkulor

 

Honungsknäck

Smarriga Mandelfudge!

on fredag, 15 december 2017. Posted in LCHF/low carb

Hälsosamma mandelfudge utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 

 


Ett par riktigt goda fudge som smälter i munnen är dessa mandelfudge. Jag bakade dom redan i somras - men dom tål att visas igen - speciellt nu till jul! De är lätta och smidiga att baka och huvudingrediensern är choklad utan tillsatt socker och mandelsmör (jag använder färdigköpt). Plus att jag sötade lite för att få en rundare smak och tillsatte "crunch" i form av hackade mandlar. Själv gör jag fudgen i småbrödsformar (som små muffinsformar).

På bilderna har jag dekorerat mina fudge med hackad mandel och choklad. Givetvis går det att öka receptet för flera smarriga fudge!

 

Hälsosamma mandelfudge utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 

 

Mandelfudge - 6 stycken

50 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
25 gram mandlar
½ dl mandelsmör, osötad
1-2 tsk sockerersättning

Smält choklad försiktigt och rör ner mandelsmör. Söta efter smak och rör ner grovhackade mandlar. Fördela i småbrödsformar och toppa gärna med hackade mandlar och choklad. Förvara i kylen.

 

 

Hälsosamma mandelfudge utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 

Julgodis - Marsipanbröd

on torsdag, 14 december 2017. Posted in Baka utan spis, LCHF/low carb

Hälsosamma marsipanbröd utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 

  

Jag älskar mandelmassa/marsipan. Jag är en av de där "märkliga" personerna som kan äta mandelmassa rätt från förpackningen. Släng på lite choklad och jag är i himlen! Vilken tur att det finns något som heter marsipanbröd. Och ännu mer tur att de går att göra hälosamma utan allt tillsatt socker.

Min hälsosamma variant tycker jag är galet god och jag gör dom flera gånger varje år! Väldigt lätta att göra, och kräver få ingredienser. Sukrin melis i receptet går säkerligen bra att byta ut mot en sockersättning i "ströformat" (typ Ica:s Sötströ eller Sukrin), men får då lite mer "knaster" i sig. Ta då 2-3 msk sockerersättning.


Tips: Är massan för "blöt" kan mer mandelmjöl tillsättas (och tvärtom, om den skulle bli för hård, tillsätts lite mer äggvita). Jag använder en choklad utan tillsatt socker, men det går givetvis bra att använda en "vanlig" mörk choklad.

 


Hälsosamma marsipanbröd utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 




Marsipanbröd - 8 stycken

2 äggvitor
3 dl mandelmjöl
ca 4 msk sukrin melis (florsötning)
ca 3 droppar bittermandelarom

60 gram mörk choklad, utan tillsatt socker

Blanda mandelmjöl med sukrin melis och ett par droppar bittermandelarom. Rör sist ner äggvita. Tillsätt mer mandelmjöl efter behov om degen blir för lös. Forma små avlånga bitar av degen. Smält chokladen och doppa bitarna försiktigt i detta. Låt stelna. Förvaras i kylskåp.

 

 

 

Hälsosamma marsipanbröd utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Hälsosamma marsipanbröd utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Hälsosamma marsipanbröd utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Matbloggstoppen