• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Chokladkola, utan tillsatt socker
  • Dalgona Coffee
  • Dammsugare, low carb
  • Drömrulltårta
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Lättgjorda bountyrutor
  • Mazarinbrownie
  • Mjuk chokladkaka
  • No bake Snickersbar
  • Rulltårtstårta
  • Salted caramel brownie
  • Sandkaka, utan tillsatt socker
  • Soft Chocolate Toffee
  • Twix, hälsosamma
  • Äppelkaka med tosca

Tips inför påsk - Cornflakescrisp

on torsdag, 26 mars 2020. Posted in GI

Cornflakescrisp, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
Det är hög tid att börja tänka på påskgodiset, kanske vill du baka lite påskgodis själv? Om så är fallet har jag ett utmärkt tips - Cornflakescrisp! Ifall ni heller inte har testat att baka med cornflakes, bara måste ni göra det. Ett perfekt sätt att få härligt crunch i exempelvis som här chokladgodisar.
 
Cornflakes går bra att köpa både glutenfria och utan tillsatt socker (i princip alla är naturligt glutenfria, men kan dock finnas spår av gluten), och det kan göras i välsorterade mataffärer eller på nätet (dom jag ofta köper kallas C-flakes från Urtekram).
 
 
Cornflakescrisp, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 

Cornflakescrisp - 6 till 8 bitar

100 gram choklad, utan tillsatt socker (50/50 ljus/mörk)
20 gram smör
1 dl mandelsmör
1 ½ - 2 dl cornflakes (glutenfria, utan tillsatt socker)
1 - 2 msk sockerersättning

Lägg choklad i bitar, mandelsmör och smör i en skål och smält i mikro. Krossa cornflakes i mindre bitar och rör ner detta samt sötning i chokladen. Klä en liten form (går bra med liten brödform eller matlåda) med bakplåtspapper/aluminiumfolie och fördela i chokladen. Låt stelna helt i kylskåp. Skär i bitar och förvara i kylskåp.
 

 

Cornflakescrisp, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

Tigerkaka utan tillsatt socker

on onsdag, 25 mars 2020. Posted in GI

Tigerkaka utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Tigerkaka är för mig en gammal goding. Oj, så många gånger jag har bakat denna typ av kaka sedan jag var liten! Det är ju i princip bara en "sockerkaka"/sockerkaksliknande kaka där man tillsatt lite kakao i en mindre del av kaksmeten (som sen alltså blandas lite med den neutrala smeten). Lätt som en plätt! Och gott förstås. Godast är den ljumen eller rumstempererad (ställ gärna fram ett par timmar i rumstemperatur innan servering).
 
Denna variant av tigerkaka är förutom att vara utan gluten och tillsatt socker även fri från mejeriprodukter. 
 
 
Tigerkaka utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 

Tigerkaka utan tillsatt socker

2 ägg
2 dl mandelmjöl
2 ½ msk kokosolja
2 ½ msk sockerersättning
2 msk rismjöl

2 msk vatten
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver 

Chokladdel:
½ msk kakao
ev. 1 tsk sockerersättning

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sötning pösigt. Smält oljan. Blanda alla torra ingredienser och rör ner bland äggen tillsammans med olja och vatten. Ta undan ca 3/4 dl av smeten. Klä en liten brödform med bakplåtspapper eller aluminiumfolie (ca 8X18 cm) och fördela i den stora delen av smeten. Blanda kakao och extra sötning i den lilla delen och fördela även över detta. Rör med spetsen av ett bestick så att det bildar ett mönster i kakan. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 18-20 minuter. Kakan bör förvaras i kylsåp men är godast att servera rumstempererad eller ljumen.

Öka receptet med drygt 50 % för en 1,5 liters springform.

  

Tigerkaka utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

Rulltårta med hallon

on måndag, 23 mars 2020. Posted in LCHF/low carb

Rulltårta med hallon, glutenfritt, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Det är ju faktiskt inte så långt till till påsk! Även om jag förstås inser att denna påsk för många kommer bli lite annorlunda - fokus kanske liksom ligger på annat just nu i dessa kaostider. Ett bakverk som känns fräscht, som jag tycker fungerar som en fin hälsing till våren och passar utmärkt som påskdessert/fika är min rulltårta med krämig hallonfyllning! Så ljuvlig! Åh, rulltårta överhuvudtaget tycker jag mycket om som bakverk.
 
På bilderna kan ni även se att jag har toppat rulltårtskivor med grädde och bär för att gör söta små rulltårtsbakelser. Ett smart och enkelt sätt att göra bakelser på!
 
 
Rulltårta med hallon, glutenfritt, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 

Rulltårta med hallon - ca 8 bitar

Rulltårta:
4 ägg

1 1/3 dl mandelmjöl
2/3 dl sockersättning
2 msk pofiber
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver

Fyllning:
200 gram mascarpone

100 gram hallon
3 msk sockerersättning
1 krm vaniljpulver

Dekoration:
Grädde 

Bär
 

Fyllning
Koka upp hallonen om de är frysta. Blanda med hälften av sockerersättningen. Blanda mascarpone med resten av sockerersättningen samt vaniljpulver.

Rulltårta
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sockerersättning pösigt med elvisp. Blanda samman de torra ingredienserna och rör försiktigt ner detta bland äggen. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och häll i smeten så att den blir ca 20X30 cm, eller något mindre (smeten går att anpassa rätt väl då den inte rinner ut - även om formen är större). Tänk på att inte göra den för tunn. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter och kontrollera att bottnen har stelnat helt innan du tar ut den. När rulltårtsbotten tagits ur stjälps den upp och ner på ytterligare ett bakplåtspapper. Låt stå i ett par minuter innan det första pappret försiktigt tas bort.

Bred på mascarpone försiktigt på bottnen. Fördela därefter över hallonen (om det är färska går det fint att använda dom som dom är eller mosa). Rulla ihop från kortsida till kortsida (så att rulltårtan blir så tjock som möjligt). Vira in i plastfolie och låt stå och kallna i kyl. Håller i ca 2-3 dagar i kylskåp.

Serveras antingen som den är eller som en bakelse! Skär då rulltårtan i bitar, toppa med vispad grädde (gärna lite sötad) och bär.

 
 
 
Rulltårta med hallon, glutenfritt, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
Rulltårta med hallon, glutenfritt, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
Rulltårta med hallon, glutenfritt, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

Söndagstips - Veganska Blondies

on söndag, 22 mars 2020. Posted in GI

Veganska Blondies, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Är man hemma extra mycket nu, vilket jag kan tänka mig att många av er är, tycker jag att (om man kan) ta tillfället i akt och pyssla lite med goda bakverk! Dagens tips från mig är att baka mina veganska blondies. Härligt kletiga, väldans goda och med grovhackade chokladbitar som ger ett passande "crunch". 
 
Arrowrotpulver i receptet påminner om potatismjöl, fast är lågkolhydrat och hittas vid kryddavdelningen (går säkerligen att byta ut mot potatismjöl eller maizena för den som önskar). Jordnötssmöret går bra att byta ut mot ett annat nöt- eller mandelsmör!
 
 
Veganska Blondies, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt


 

Veganska Blondies - 6 bitar

40 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 ½ dl jordnötssmör
1 ½ dl mandeldryck (eller liknande)
1 ½ dl mandelmjöl
3/4 dl havremjöl
3 msk fibersirap gold/honey (eller liknande som honung/lönnsirap)
1 ½ msk arrowrotpulver
2 krm vaniljpulver
2 krm kanel
ev. 2-3 msk extra sötning (efter smak)
ev. extra choklad

Sätt ungen på 175 grader. Värm jordötssmöret något och blanda ut med fibersirap gold och mandeldryck. Rör ner övriga ingredienser utan choklad. Grovhacka 40 gram choklad utan tillsatt socker och rör ner i smeten. Klä en 1,5 liters brödform med bakplåtspapper och fördela i smeten. Strö eventuellt över extra hackad choklad. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.

Ps. Arrowrotpulver är som en lågkolhydratsvariant av potatismjöl. Det hittas i kryddavdelningen i mataffärer! 

 

 

Veganska Blondies, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

Lättgjorda Chokladbitar med jordnötssmör

on torsdag, 19 mars 2020. Posted in GI, LCHF/low carb

Chokladbitar med jordnötssmör, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
Om du som jag gillar choklad och jordnötssmör tillsammans tror jag bestämt att dessa chokladbitar med jordnötssmörsfyllning är något alldeles extra! Det är hur lätt som helst att göra och ett bra och enkelt sätt att lyxa till en vanlig chokladkaka. Bara att smälta chokla och i ner i en form och klicka i jordnötssmör. Fint och gott!
 
Tips för den som inte vill ha jorndötssmör (allergi - för det kan väl inte finnas någon annan anledning, haha) är såklart att ta en annan fyllning - kanske mandelsmör eller något annat du gillar!
 
 
Chokladbitar med jordnötssmör, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 

Chokladbitar med jordnötssmör - 4 till 6 bitar

80 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
40 gram jordnötssmör, osötat
ca ½ + ½ msk sockerersättning (eller motsvarande)
½-1 msk olja

Smält choklad tillsammans med olja. Rör ner ca ½ msk sockerersättning. Fördela i en liten form klädd med bakplåtspapper. Värm eventuellt jordnötssmöret en aning om det har varit i kylskåp och är hårt. Blanda i ca ½ msk sockerersättning. Fördela över det i en linje i mitten av chokladen. Rör gärna lite med kanten av en sked/kniv så att det blir ett fint mönster. Om önskas toppas allt med exempelvis grovhackad choklad eller jordnötter. Låts stelna och skär i bitar.

 
 
Chokladbitar med jordnötssmör, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt