• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Choklad- och mandelfudgedessert
  • Dammsugare, low carb
  • Drömrulltårta
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Glutenfria Våfflor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Knäckig rabarberpaj
  • Kolasnittar
  • Mjuk chokladkaka
  • No bake Snickersbar
  • Pekanrabarberpaj
  • Rulltårta med hallon
  • Rulltårtstårta
  • Salted caramel brownie
  • Sandkaka, utan tillsatt socker
  • Twix, hälsosamma

Hallonmuffins (lite kletiga)!

on måndag, 08 juli 2019. Posted in LCHF/low carb

Hallonmuffins, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 

Jag gissar att många av er har semester nu? För er som har extra tid hemma - passa på att baka och svänga ihop något riktigt gott! Idag vill jag rekommendera ett av mina tidigare recept - smarriga hallonmuffins. Muffinsen har en netral bas smaksatt med en gnutta vanilj och konsistensen är halvkladdiga innuti medan toppen är lite, lite spröd. Underbart!

Ps. Om frysta hallon används bör de först tinas. Ett tips är dessutom att blanda hallonen med lite sötning för att få bort det sura (går givetvis att utesluta).

 

Hallonmuffins, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 

 

Hallonmuffins - 6 muffins

80 gram hallon
50 gram smör
2 ägg
2 dl mandelmjöl
1 dl vispgrädde/mellangrädde
3 msk sockerersättning
2 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret. Blanda alla torra ingredienser och blanda med äggen och grädde. Häll i smöret och rör om. Blanda gärna hallonen med lite extra sötning (1-2 tsk) och häll i smeten. Rör försiktigt. Fördela smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen i ca 15 – 20 minuter.

 

 

Hallonmuffins, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Mazarinbrownie, utan tillsatt socker

on söndag, 07 juli 2019. Posted in LCHF/low carb

Mazarinbrownie, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Mazarinbrownie - mazarinkaka och brownie i en och samma kaka! Det blir liksom både toppengott och fint. Knappt krångligare än en enkel kaka, då det är samma grundsmet som bara smaksätts olika - en del av smeten med kakao och den andra med bittermandelarom. Dessutom toppade jag här mazarinbrownien med smält choklad - men går att utesluta. Fast jag tycker verkligen det blir extra tjusigt! 
 
Tips: Öka receptet med ca 50% för att använda en ca 1.5 liters brödform.
 
 
Mazarinbrownie, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 

Mazarinbrownie, utan tillsatt socker - 5 till 6 bitar

3 ägg
65 gram smör
2 ½ dl mandelmjöl
½ dl mjölk
½ dl sockerersättning
½ dl kokosmjöl
1 - 1 ½ msk kakao
2 krm vaniljpulver
4 droppar bittermandelarom

Toppa gärna med smält choklad (utan tillsatt socker)


Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser förutom kakao och bittermandelarom och rör ner smält smör, ägg och mjölk. Ta undan ca hälften av smeten och smaksätt den ena med kakao, och den andra med bittermandel. Fördela först den ljusa smeten i liten brödform, ca 8X18 cm, klädd med bakpltåspapper, och därefter chokladmeten. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter. När kakan svalnat toppas den med fördel med ett lager smält choklad.

 

 

Mazarinbrownie, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Mazarinbrownie, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Cornflakesbrownie, utan gluten och tillsatt socker

on torsdag, 04 juli 2019. Posted in GI

Cornflakesbrownie, utan gluten och tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
Brownietips! Blir inte ni, som jag, lite sugna på att baka denna cornflakesbrownie bara ni ser den? Cornflakestoscan blir lite crunchig, kolasmakande och härligt seg och det är PERFEKT ihop med den lite halvkletiga brownien!
 
Jag rekommenderar att brownien äts inom något dygn från bakning, då cornflakesen annars kan bli för mjuka. Cornflakesen i receptet är i vanlig ordning utan gluten och tillsatt socker, och köpes i vanlig mataffär!
 
Ytterligare tips: För den som inte gillar cornflakes går det bra att testa med kokos eller mandelflarn. Dock kan mängden behöva justeras. 
 
 
Cornflakesbrownie, utan gluten och tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 

Cornflakesbrownie - 4 bitar

Brownie:

2 ägg
50 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
25 gram smör
2 ½ msk sockerersättning
1 ½ - 2 msk kakao

1 msk vatten
1 krm vaniljpulver

Cornflakestosca:
20 gram smör
1 ½ -2 dl cornflakes (glutenfria, utan tillsatt socker)
½ dl vispgrädde
1 ½ msk fibersirap honey
1-2 msk sockerersättning 

Brownie
Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen försiktigt tillsammans med smör (jag gör detta i mikron). Vispa ägg och sötning pösigt, gärna med elvisp. Blanda även ner resterande ingredienser och vispa lite till. Häll smeten i en normalstor brödform (ca 1,5 liter) klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter innan toppingen fördelas ovanpå.

Cornflakestosca
Sjud smör, grädde, fibersirap gold och sockerrättning i cirka 10 minuter. Rör ner cornflakes. Fördela/strö försiktigt ovanpå toscan. Grädda ytterligare 7-10 minuter. Låt svalna.

 
 
 
Cornflakesbrownie, utan gluten och tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Cornflakesbrownie, utan gluten och tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Sommarfräsch hallonkaka

on onsdag, 03 juli 2019. Posted in GI

Hallonkaka med vaniljfyllning, utan tillsatt socker, glutenfri //Baka Sockerfritt
 
 
 
 
En superfräsch och ganska somrig kaka är denna kladdiga hallonkaka. Ett hett tips till sommarens alla firanden! Sååå gott att baka med hallon dessa dagar tycker jag. Detta recept är som en sockerkaksliknande kaka, som förutom hallon även innehåller en krämig vaniljfyllning. Helt enkelt ljuvlig! Och riktigt saftig med en lite kladdig känsla över sig. Vill göra den igen - på en gång!
 
 
Hallonkaka med vaniljfyllning, utan tillsatt socker, glutenfri //Baka Sockerfritt


 

Hallonkaka med vaniljfyllning - ca 8 bitar

Kaksmet:
3 ägg
70 gram hallon (tinade om frysta)
70 gram mascarpone
50 gram smör
1 dl potatismjöl
1 dl rismjöl
2/3 dl sockerersättning
2 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver
ev. 1 tsk extra sockerersättning

Fyllning:
1 ägg
180 gram mascarpone
1 ½ msk sockerersättning
2 krm vaniljpulver

Kaksmet
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör. Vispa ägg och sockerersättning pösigt. Blanda potatismjöl, rismjöl, vanilj och bakpulver. Rör ner detta bland äggen tillsammans med smör och mascarpone. Om önskas blandas hallonen med 1 tsk extra sötning. Detta i sin tur rörs försiktigt ner i smeten. Klä en ca 1.5 liters brödform med bakpltåpsapper och fördela i smeten. Grädda i ca åtta minuter. Under gräddningstiden görs fyllningen.

Fyllning
Blanda ingredienserna med elvisp. Fördela detta ovanpå kakan. Fyllningen ska sjunka ner i kakan (om den inte gör det kan man hjälpa till lite själv genom att göra en skåra i kakan så fyllningen åker ner). Grädda ytterligare i ca 20-25 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig. Låt svalna.

 
 
 
Hallonkaka med vaniljfyllning, utan tillsatt socker, glutenfri //Baka Sockerfritt

Tiden innan semester - betta på hästar, trading och en födelsedag

on tisdag, 02 juli 2019. Posted in Föräldralivet, Entreprenörskap

Nu börjar semestertiderna nalkas hemma hos oss. Jag har precis börjat min ledighet på min anställning som marknadsassistent och det är rätt skönt att minska arbetsmängden något (20 %). Bra att börja smått tills barnen går på sommarlov nästa vecka! Då kommer det inte hinnas jobbas mycket. Denna vecka blir det fokus på mitt företag (främst skapa material har jag tänkt) samt min trading. Igår träffade jag exempelvis upp min vän som också tycker om trading och satte oss och gick igenom nya potentialla aktier att handla i. Kul! 
 
Förra veckan hade jag för ovanligthetens skull en arbetsvecka på inte mindre än fem dagar (vanligtvis fyra, om inte mindre om någon är sjuk). Det tycker jag är rätt lyxigt! Jag var på jobbmiddag (vi går på olika event/gör aktiveiteter varje gång vi har jobbträffar) och denna gång fick vi testa att spela på hästar vilket var en riktigt rolig upplevelse, och för min del gick det rätt bra till en början (men mindre bra i slutet)! Förra veckan fyllde Artur dessutom år, vilket vi firade lugnt hemma.
 
Denna vecka blir såklart fylld med jobb, samt att jag ska passa på att träna under de tidiga morgnarna på mina jobbdagar. Sedan är det (mental) förberedelse inför "semester" som gäller!