• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Choklad- och mandelfudgedessert
  • Dammsugare, low carb
  • Drömrulltårta
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Glutenfria Våfflor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Knäckig rabarberpaj
  • Kolasnittar
  • Mjuk chokladkaka
  • No bake Snickersbar
  • Pekanrabarberpaj
  • Rulltårta med hallon
  • Rulltårtstårta
  • Salted caramel brownie
  • Sandkaka, utan tillsatt socker
  • Twix, hälsosamma

Chokladdoppad banan - utan tillsatt socker!

on måndag, 01 juli 2019. Posted in Baka med frukt, Baka utan spis

Chokladdoppad banan - utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 

Sponsrat samarbete med N!CK'S
 
 
Sommaren är glassens tid! För att inte tala om semesterns! Och vet ni vad som passar utmärkt som glass en härlig, ledig sommardag, kanske med eventuella barn? Chokladdoppad banan! Sjukt gott, nästan för enkelt att göra, svalkande under varma sommardagar och dessutom hälsosamt.
 
Det som behövs är banan och N!CK'S-choklad som är helt utan tillsatt socker (och low carb) - den mörka eller ljusa varianten efter vad man själv tycker om (själv kör jag på dark chocolate). Plus glasspinnar (alternativt grillpinnar)! Jag hittade mina glasspinnar på Panduro, men det finns även på många andra ställen så som Clas Ohlson. Sedan är det upp till var och en om eller vad man ska toppa med! Förslag på topping är hackad N!CK'S-choklad, frön och hackade nötter.
 
 
Chokladdoppad banan - utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
Chokladdoppad banan - 6 stycken
 
3 bananer
ca 100-120 gram N!CK'S Chocolate (dark eller milk efter smak)
ev. en klick kokosolja
Topping i form av hackad choklad, nötter, frön etc
glasspinnar eller liknande
 
 
Skala bananerna och dela i två delar. Sätt in en glasspinne i snittytan och frys i minst en timme. Smält N!CK'S-choklad, gärna med en klick kokosolja, och doppa bananerna i detta. Strö genast på önskad topping då chokladen stelnar snabbt. Serveras med fördel omgående, förvaras annars i frys och tas ut några minuter innan servering!
 
 
 
Chokladdoppad banan - utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Chokladdoppad banan - utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Chokladdoppad banan - utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Pekanrabarberpaj

on söndag, 30 juni 2019. Posted in LCHF/low carb

Pekanrabarberpaj, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Jag har bakat en hel del med rabarber denna sommar. Framförallt olika sorters smulpaj - jag är helt fast! Lätt, supergott och fräscht somrigt. Och det är lika bra att passa på tycker jag. Nu är ju sommaren här och därmed rabarbern i säsong!
 
Denna rabarberpaj innehåller massor av pekannötter i smuldegen, vilket passar väldigt bra i smulpaj! Och den syrliga rabarbern är som vanligt ljuvlig i brytning med det söta. 
 
Jag har gjort pajen i en mindre pajform, ca 14 cm diamatern, men går givetvis att göra en större sats i en större form! Potatismjölet går dessutom fint att byta ut mot arrowrotpulver för en lågkolhydratsvariant.
 
 
Pekanrabarberpaj, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 

Pekanrabarberpaj - 1 till 2 portioner

80-100 gram rabarber
25 gram pekannötter
25 gram smör
1 1/3 dl mandelmjöl
1 msk + 1 tsk sockerersättning
1 tsk potatismjöl


Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skiva rabarber ca 1,5 cm tjocka. Blanda med 1 tsk sockerersättning och potatismjöl och fördela i en mindre pajform, ca 14 cm. Grovhacka pekannötter. Blanda resterande ingredienser med nötterna. Smula över rabarberskivorna och grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Lägg en bit aluminiumfolie över om den börjar brännas. Låt svalna och servera med grädde eller glass utan tillsatt socker!

 
 
 
Pekanrabarberpaj, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Pekanrabarberpaj, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Double chocolate brownie

on torsdag, 27 juni 2019. Posted in LCHF/low carb

Double chocolate brownie cake, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 

  

Det här är en av mina bästa brownies! Ljuvligt god och med extra mycket choklad (både smält och hackad). Lite annorlunda med denna variant är också att den är lite åt kakhållet. Tänk er en mjuk kaka och brownie i ett - hur bra??

Jag använder en mindre brödform, men det går också bra att använda en "normalstor" 1,5-liters form. Antingen ökar man ingredienserna med ca 50% - eller så kör man på en plattare browniekaka och förkortar gärddningstiden med några minuter. 

Brownien är mejerifri och innehåller arrowrotpulver (typ som potatismjöl fast som en lågkolhydratsvariant). Det finns i kryddhyllan och köpes i vanliga mataffärer.
 
 
Double chocolate brownie cake, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 

Double chocolate brownie

2 ägg
80 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
2 ½ msk sockerersättning
2 msk kokosolja
1 msk arrowrot (pulver)
1 krm vaniljpulver
½ krm salt

Toppa med: 30 gram choklad, utan tillsatt socker

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg olja och bitar av choklad i en skål, och värm i mikron. Rör om tills chokladen är helt smält. Vispa ägg, sötning och vanilj pösigt med en elvisp. Rör ner choklad, salt och arrowrotpulver. Klä en liten brödform, ca 8X18 cm, med aluminiumfolie/bakplåtspapper och fördela i smeten. Grovhacka choklad och strö ovanpå. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna.

 

 

Double chocolate brownie cake, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Goda "Snickers" - utan tillsatt socker!

on onsdag, 26 juni 2019. Posted in LCHF/low carb

Snickers utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 

  

Något man bara måste älska är väl att baka varianter av klassikergodisarna. Typ twix, bounty eller som här - Snickers. Och vem kan motså den totalt uuuunderbara kombinationen jordnöt och choklad? Så gott! Dessa tycker jag både är toppengoda och lätta att göra.

Kakbottnen får en härligt seg konsistens av fibersirap och är toppad med ett lager jordnötssmör. Jag kör här på färdigköpt jordnötssmör - osötat såklart - och det får gärna vara lite salt. Toppar gör jag med choklad utan tillsatt socker. Antingen en mörk variant, eller så blandar jag hälften ljus och hälften mörk. Testa!

 

Snickers utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 



Hälsosamma Snickers - 6 bitar

Botten:
20 gram smör
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk fibersirap gold/honey
ev. 1 krm vaniljpulver

Jordnötssmör:
80 gram jordnötssmör, naturellt
1 msk sockerersättning

Chokladöverdrag:
60 gram choklad, utan tillsatt socker

Botten
Sätt ugnen på 175 grader. Koka upp fibersirap gold och smör (ta bort från plattan). Blanda ner resterande ingredienser noga. Klä en liten brödform, ca 8X18 cm, med aluminiumfolie och tryck ut degen i botten. Grädda mitt i ugnen tills kakan tar färg, ca 8 minuter.

Jordnötssmör
Värm jordnötssmöret något så att konsistensen är lättarbetad och mjuk. Blanda med sötning och fördela på bottnen.

Chokladöverdrag
Smält chokladen försiktigt (tillsätt eventuellt lite olja). Fördela ovanpå jordnötssmöret. Låt stelna (chokladen får fortfarande gärna vara lite mjuk, för att lättare kunna skäras). Skär i bitar.

 

 

Snickers utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Glutenfria Banan- och blåbärsmuffins

on måndag, 24 juni 2019. Posted in Baka med frukt

Glutenfria Banan- och blåbärsmuffins, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 

 

En fräsch muffins som jag gjort i form av både muffins och mjuk kaka många gånger är dessa banan- och blåbärsmuffins. En av mina favvosar! Saftig med mild smak och fylld med blåbär. Jag kör stora blåbär som är lite sötare (tina om de är frysta), men såklart går också "vanliga" bra. 

Jag har toppat muffinsarna med vanlig grädde, men passar också så bra att äta dom som dom är. Mums!

 

Glutenfria Banan- och blåbärsmuffins, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt 

  

Banan- och blåbärsmuffins - ca 6 stycken

80 gram blåbär
40 gram smör
2 ägg
1 ½ mogen banan
1 ½ dl mandelmjöl
½ dl riven kokos
½ dl sockerersättning
2 msk havremjöl
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver 

Toppa gärna med: 
2 dl vispgrädde
½ msk sockerersättning
1 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Mixa samman ägg och banan med en stavmixer. Blanda alla torra ingredienser, och rör ner ägg och smör. Mixa gärna igen. Blanda sist ner blåbären och rör försiktigt därefter så att de inte mosas för mycket. Fyll muffinsformar med smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter tills muffinsen blivit fasta. Låt svalna. Toppa gärna med vispad grädde, sötad och smaksatt med vanilj.

 
 
 
Glutenfria Banan- och blåbärsmuffins, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Glutenfria Banan- och blåbärsmuffins, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Glutenfria Banan- och blåbärsmuffins, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt