• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Chokladrutor med cornflakes
  • Dalgona Coffee
  • Dammsugare, low carb
  • Drömrulltårta
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kanelpannkakor
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Mjuk chokladkaka
  • No bake Snickersbar
  • Rulltårtstårta
  • Salted caramel brownie
  • Salted caramel chokladkaka
  • Sandkaka, utan tillsatt socker
  • Twix, hälsosamma
  • Äppelkaka med kolasås
  • Äppelkaka med tosca

Semmelpannkakor

on lördag, 30 januari 2021. Posted in Frukost, LCHF/low carb

Semmelpannkakor // Baka Sockerfritt
 
 
 
Phu, vilken vecka det har varit! Jag håller på mycket med aktier - och det har varit minst sagt TURBULENT på aktiemarknaden och allt som hänt med WallStreetBets och "deras" aktier såsom GameStop. Det har varit mycket intressant att ta del av! Vi har även fått ha barnen hemma tordag och fredag, vilket gör det lite extra stressigt att hinna med allt. Men, men! Jag är rätt vän vid detta laget.
 
Hur som helst så hann jag som tur göra ytterligare en semmelkreation i veckan. Jag gjorde något så roligt som semmelpannkakor! Vad för fler semmelinspirerade recept kan man göra? Hit me!
 
Det jag har gjort här är tjocka små pannkakor, typ i stil med amerikanska pannkakor, som jag serverat med enkelgjord mandelmassa och vispad grädde. Antingen kan man göra pannkakstorn som på bilden där jag la ett lager av antingen vispadgrädde eller mandelmassa mellan varje pannkaka - och toppade med vispad grädde och mandelspån, eller så serverar man varje pannkaka enskilt med tillbehören på sidan. Festligt och så passande till fettisdagen!
 
 
Semmelpannkakor // Baka Sockerfritt
 
 

Semmelpannkakor - 5 små pannkakor

Pannkakssmet:
2 ägg
½ dl mandelmjöl
ca ½ dl grädde/mjölk (eller lite mer)
1 msk sockerersättning
1 msk kokosmjöl
½ msk fiberhusk
½-1 tsk kardemumma, malen
½ tsk bakpulver

Fyllning:
1 dl mandelmjöl

½ dl vispgrädde eller 1 äggvita
1 msk sockerersättning
2 droppar bittermandelarom
ev. extra grädde

1-2 dl vispgrädde

Pannkakssmet
Mixa samman alla ingredienser till en slät konsistens. Tillsätt mer vätska om smeten blir för tjock. Lägg en klick smör i en stekpanna (eller gärna två), och grädda små pannkakor/plättar. Vänd när de börjat bli stabila. Grädda gärna två-tre stycken i varje stekpanna.

Fyllning
Blanda alla ingredienser till mandelmassefyllningen. Vispa grädden. Servera antingen pannkakorna med en klick mandelmassa och grädde eller gör ett pannkakstorn av det!

Notera: Om du gör ett pannkakstorn ska pannkakorna inte vara för varma eftersom då fyllningen blir lös.

 
 
Semmelpannkakor // Baka Sockerfritt
 
Semmelpannkakor // Baka Sockerfritt
 
Semmelpannkakor // Baka Sockerfritt

Inför fettisdagen - Semmelwrap!

on onsdag, 27 januari 2021. Posted in LCHF/low carb

 
Nu är det den där tiden på året där jag måste visa er min Semmelwrap igen! Det blir ingen fettisdag om jag inte tipsat om den, hehe. Det är ett recept jag gjorde för riktigt länge sen, men är lika relevant och gott för det såklart.
 
Semmewrapen är - som så många av er säkert redan vet - en "wrap" innehållande enkel mandelmassa och grädde. Mandelmassan gör jag alltås själv och det är supernkelt att göra med vanligt mandelmjöl. Min wrap klär jag med bakplåtspapper och knyter ihop med ett snöre. Tjusigt och gott!
 
 
Semmelwrap // Baka Sockerfritt
 
 

Semmelwrap - 1 wrap

Wrap:
1 ägg
2 msk mandelmjöl
2 msk grädde/mjölk
½ msk fiberhusk
1 tsk sockerersättning
½ tsk bakpulver
1 krm kardemumma
½ krm vaniljpulver

Mandelmassa:
½ dl mandelmjöl
1 msk grädde
½ msk sockerersättning
1-2 droppar bittermandelarom

Grädde till fyllning (mostavarnde ca ½ dl ovispad)

Smör till stekning

Wrap
Vispa ihop alla ingredienser och låt stå i några minuter och svälla. Värm en stekanna med en klick smör och häll i smeten. Platta ut smeten och forma rund med en sked. Stek på svag/medelvärme i några minuter, och vänd därefter på den försiktigt och stek någon minut till (tills den är genomstekt).

Mandelmassa
Blanda ihop alla ingredienser noga.

Lägg wrapen på en tallrik och fördela ut mandelmassan i en sträng i mitten (från cirka halva wrapen och ända till kanten så att den går att vika ihop). Fördela även på grädde på mandelmassan. Vik försitigt ihop som en wrap. Klä gärna wrapen med exempelvis bakplåtspapper och knyt med ett snöre. Om önskas tillsätts mer grädde i wrapens öppning.

 

Semmelwrap // Baka Sockerfritt

Cornflakescrisp, utan tillsatt socker

on måndag, 25 januari 2021. Posted in GI

Cornflakescrisp, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
Godistipsardags - jag älskar ju cornflakes i chokladgodis och därför älskar jag också cornflakescrisp! Har ni testat detta? Jag själv tycker det är väldigt gott och passande med lite crisp i den annars lena chokladen. Sen är det förstås inget minus att receptet är lätt att göra!
 
Det går såklart bra att använda vilka cornflakes som helst, men jag körde på Urtekrams som är utan tillsatt socker och gluten.
 
 
Cornflakescrisp, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 

Cornflakescrisp - 6 till 8 bitar

100 gram choklad, utan tillsatt socker (50/50 ljus/mörk)
20 gram smör
1 dl mandelsmör
1 ½ - 2 dl cornflakes (glutenfria, utan tillsatt socker)
1 - 2 msk sockerersättning

Lägg choklad i bitar, mandelsmör och smör i en skål och smält i mikro. Krossa cornflakes i mindre bitar och rör ner detta samt sötning i chokladen. Klä en liten form (går bra med liten brödform eller matlåda) med bakplåtspapper/aluminiumfolie och fördela i chokladen. Låt stelna helt i kylskåp. Skär i bitar och förvara i kylskåp.


Cornflakescrisp, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

Semmelcookies, utan tillsatt socker

on lördag, 23 januari 2021. Posted in LCHF/low carb

Semmelcookies, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
Här kommer en till semmelvariant som jag gjorde i fjol (tillsammans med N!CK'S) - men som tål att visas igen! Semmelcookies! Att göra olika slags semmelrecept är kul och kreativt - och därför har jag också gjort en hel del sådana under åren. Dessa söta cookies består av två goda, lite sega och lite knapriga, kakor som fylls med en hemmagjord mandelmassa plus grädde. 
 
Kaksemeten är smaksatt med kardemumma, vilket ju är ett måste i semlor. Sedan tycker jag också det är gott att droppa lite, lite bittermandelarom i den enkla mandelmassan för tydligare smak. Droppa lite från locket för att undvika att det kommer för mycket arom direkt ner i allt. Själva kakorna håller som dom är flera dagar i kyl, men bör ”monteras" ihop ganska nära inpå servering. Och givetvis går det finfint att öka ingredienserna för fler cookies!
 
 
Semmelcookies, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 

Semmelcookies - ca 7 dubbla kakor

Kakor (14 stycken enkelkakor):
60 gram smör
3 dl mandelmöl
3/4 dl fibersirap honey
3 msk kokosmjöl
2-3 msk sockerersättning
1 tsk kardemumma
½ tsk bakpulver

Mandelmassa:
2 äggvitor
1 ½ - 2  dl mandelmjöl
1 ½ msk sockerersättning
ev. ett par droppar bittermandelarom

Gräddfyllning:
ca 1 ½ dl vispgrädde
ev. 1-2 tsk sockerersättning

Kakor
Sätt ugnen på 175 grader. Koka upp smör och fibersirap. Ta bort från plattan och rör ner resterande ingredienser. Forma bollar och platta till ca 1 cm tjocka kakor på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter eller tills kakorna får en gyllengul färg. Låt svalna helt.

Fyllning
Blanda alla ingredienser till mandelmassan. Vispa grädden och sötningen med elvisp. 

Bred ett lager mandelmassa på undersidan av en kaka och spritsa på grädde (går bra att bre på). Tryck fast en kaka ovanpå. Fortsätt med alla kakor! Om man vill kan man pudra med en sötning i ”flor”format eller exempelvis potatismjöl.  

 
 
Semmelcookies, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
Semmelcookies, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

Semmelmuffins, utan tillsatt socker

on torsdag, 21 januari 2021. Posted in GI

Semmelmuffins, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
Jag har precis gjort en ny variant av mina semmelmuffins, och här nedanför kan ni se recepet! Semmelmuffins är som en blanding mellan semla och muffins - extra lätta att göra då det bara är att hälla smeten i muffinsformar. På de färdiggräddade muffinsen skär man sen av toppen, gör en liten grop, fyller med lättgjord mandelmassa och toppar med vispad grädde. Enkelt och gott!
 
Mitt tidigare recept (low carb) kan ni se HÄR!
 
 
Semmelmuffins, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

 

Semmelmuffins - 10 stycken

Muffins:
100 gram smör
4 ägg
4 dl mandelmjöl
1 ½ dl potatismjöl
½ dl mjölk
3/4 - 1 dl sockerersättning
2 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma

Fyllning:
2 dl mandelmjöl
1 dl vispgrädde eller 2 äggvitor
2-3 msk sockerersättning
4 droppar bittermandelarom

Valfri mängd grädde att toppa med


Muffins
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ägg och sötning med elvisp. Blanda de torra ingredienserna till muffinsen och tillsätt det smälta smöret, vätskan och ägg. Fördela smeten i muffinsformar. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.

Fyllning
Blanda alla ingredienser till fyllningen. Skär antingen toppen av muffinsen och gröp en grop, elller gröp ut en grop direkt i muffinsen. Smula ner inkråmet bland mandelmassan. Fördela fyllningen i groparna och toppa med vispgrädde!

 
 
Semmelmuffins, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
Semmelmuffins, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt