• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Choklad- och mandelfudgedessert
  • Dammsugare, low carb
  • Drömrulltårta
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Glutenfria Våfflor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Knäckig rabarberpaj
  • Kolasnittar
  • Mjuk chokladkaka
  • No bake Snickersbar
  • Pekanrabarberpaj
  • Rulltårta med hallon
  • Rulltårtstårta
  • Salted caramel brownie
  • Sandkaka, utan tillsatt socker
  • Twix, hälsosamma

Vattenmelonpizza

on söndag, 23 juni 2019. Posted in Baka med frukt, Baka utan spis

Vattenmelonpizza //Baka Sockerfritt
 
 
 
Jag tittar in för att säga ett kort HEJ mitt i allt ståhej! Inte alltid lätt att hitta tid för allt (eller knappt något) under småbarnsåren kan jag lova. Jag passar på att tipsa om ett så gott, för att inte tala om fräscht, snacks som jag gjorde under midsommarafton som vi alla kunde äta när gästerna anlände - vattenmelonpizza!
 
Egentligen är det snyggast med en stor melon som man kan skära i form av en rund pizza, men då jag hade en minimelon blev det "pizzaslicar" (ca 2-3 cm tjocka) som jag lade lite hullerombuller på ett (tårt)fat. Dessa toppade jag med smält choklad utan tillsatt socker och innan det hann stelna strödde jag på hallon, blåbär, mandlar och chokladbitar. Fantasin, och eventuell allergi (nötter för oss), sätter gränsen!
 
 
Vattenmelonpizza //Baka Sockerfritt
 
Vattenmelonpizza //Baka Sockerfritt

Midsommar och bröllop!

on lördag, 22 juni 2019. Posted in Föräldralivet, Entreprenörskap

Det känns som om det hänt massor under den senaste veckan/veckorna! Och sommarkänslan är verkligen här, och det är i princip nu eller snart semsetertider för de flesta. Det är en ganska härlig tid, även om jag personligen kan tycka att jobbdagar är att jämföra med semester efter att ha småbarnen lediga i mer än tre dagar i sträck. Min plan under "semestern" som jag har är att de dagar vi inte är på vift ska vi dela upp i tredagars-skift. En dag där jag tar barnen under några timmar och såklart samma sak för Artur den andra dagen, och dag tre något gemensamt! Så bra upplägg om jag får säga det själv!
 
Under förra helgen var jag på bröllop uppe i Hälsingland där en av mina närmsta vänner gifte sig (Artur var hemma med barnen). Alltså så fint! Så välgjort, mysigt och väldigt kul att delta i. Det är det första kyrkobröllopet jag varit på i vuxen ålder. Jag hade dessutom den stora lyxen och turen att få skjuts både upp och ner (och i staden) av en av brudens vänner (vi var i princip dom enda som kom samma dag som bröllopet var, resten kom dit dagen innan)!
 
Och den här helgen är förstås inget mindre än själva midsommarhelgen! Vi valde detta år att vara hemma på midsommarafton (det vill säga igår) då vi inte känner att energin är på topp för att dra ut till landet. Istället hade vi det supermysigt hemma med god mat och härligt besök i form av en annan småbarnsfamilj!
 
Jobbmässigt är det ganska lugnt just nu. Ovant men skönt, och jag känner heller inte att jag orkar ta på mig något mer. Jag bakar en eller två gånger i veckan till bloggen, tradingen går äntligen bra igen (jag har tagit mig ur april- och majsvackan) och njuter av det fina vädret! Det har varit sommarfirande på barnens förskola, och nästa vecka kommer jag ha sommarmiddag med mitt jobb där jag r anställd på 20%. Och vad mer är så har jag dragit ut en tand och börjat med tandställning på riktigt! Måtte detta år gå snabbt för det är inte jättekul med tandställning. Men går följande år lika långsamt som föregående, så bådar det inte gott...
 
 
 
Spana förresten in den här lilla midsommarklädda mini-Marja!
 
 

Gräddtårta

on torsdag, 20 juni 2019. Posted in LCHF/low carb

Gräddtårta, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Sommaren är här och då är det (som jag tidigare nämnt) närmast obligatoriskt att baka och/eller äta gräddtårta! En gammal goding hos mig är det recept som ni kan spana in i detta inlägg. Perfekt för barnkalas, som födelsedagstårta - eller för den som ännu inte spikat midsommarens efterrätt!
 
Tårtbottnen görs av en enkel kaksmet med en bas av mandelmjöl och när den svalnat skärs den försiktigt med en vass kniv i två delar och fylls med bland annat valfri sylt (eller mosade bär, i så fall gärna något sötade), vispad grädde och frukt/bär. Givetvis fyller man sin tårta med vad man själv vill!

Tårtan dekoreras givetvis med grädde runtom och toppas med fräscha och somriga bär som hallon, blåbär och eventuell skivad frukt! 
 
 
Gräddtårta, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 

 

Gräddtårta  

Botten:
4 ägg 

100 gram smör
3 dl mandelmjöl
1 ½ dl mjölk
3/4 dl sockerersättning
½ dl pofiber
½ dl kokosmjöl
1 msk bakpulver
1 msk fiberhusk
½ tsk vaniljpulver

Fyllning:
1-2 skivade bananer
ca 2 dl mosade bär/sylt/marmelad, utan tillsatt socker

1 ½ dl grädde
ev. bär

Dekoration:
ca 4 dl grädde

1 msk sockerersättning
ca 2 krm vaniljpulver
valfria bär/frukter


Botten
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser. Vispa ägg pösigt och rör ner detta tillsammans med mjölk/grädde och smör. Fördela smeten i en smord och bröad 24-cm springform. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna.

Fyllning
Skär botten i två delar. Vispa grädde (vispa gärna grädden till dekorationen på samma gång). Fyll med exempelvis banan, sylt och vispad grädde.

Dekoration
Vispa grädde med sötning och vanilj (om detta inte gjorts tidigare). Dekorera tårtan med detta (ovansidan samt kanter). Toppa med valfria frukter och bär.

Tips: Tårtbottnen kan göras dagen innan, men fyllning och dekoration bör göras samma dag. 
 
 
 
 
Gräddtårta, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Krämig Chokladfudgedessert

on onsdag, 19 juni 2019. Posted in Baka med frukt, Baka utan spis

Chokladfudgedessert, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 

  

Jag tipsar om denna ljuvliga, krämiga chokladfudgedessert ganska ofta. Den passar liksom till alla möjliga festliga tillfällen som man vill bjuda på något gott. Typ midsommar! 

Dessa dessertbitar är veganska, bland annat sötad med dadlar och består av två lager - först en mer kompakt chokladbotten med nötter, och sedan en fudgeliknande chokladlager med banan och mandelsmör. Dom bör förvaras i frysen och tas fram cirka en halvtimme innan servering så den hinner tina lite. På bilderna har jag toppat chokladfudgedesserten med kakao och hyvlad choklad!

 

Chokladfudgedessert, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 

Chokladfudgedessert - ca 5 bitar/skivor

Chokladbotten:
80 gram färska dadlar, urkärnade
1 dl cashewnötter, naturella
½ dl valnötter
1 msk kakao
ev. ½-1 msk vatten

Chokladfyllning:
2/3 banan (ca 70 gram)
1 dl mandelsmör
1 ½ msk kokosolja
1 msk fibersirap gold (eller honung/liknande)
1 msk kakao

Chokladbotten
Mixa samman alla ingredienser. Tillsätt vatten om konsistensen är alltför svårmixad. Klä en liten passande form (ex. liten brödform eller matlåda) med aluminiumfolie eller bakplåtspapper och fördela i degen.

Chokladfyllning
Mixa samman till en slät konsistens. Fördela ovanpå chokladbottnen. Frys in övertäckt med folie i minst ett par timmar. Skär i skivor/bitar. Förvara i frys och ta fram ca en halvtimm innan servering. Pudra gärna över med extra kakao!

 

 

Chokladfudgedessert, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt