• Choklad- och mandelfudgedessert
  • Chokladkola, utan tillsatt socker
  • Chokladsnittar
  • Dammsugare, low carb
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Glutenfria Våfflor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • LCHF-knäcke
  • Lyxig brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • No bake Snickersbar
  • Peanut butter caramel brownie
  • Påskbakelse
  • Rulltårta med hallon
  • Salted caramel brownie
  • Twix, hälsosamma
  • Våfflor med banan

Mazarindagen 2019!

on onsdag, 13 mars 2019.

Vet ni? Idag är det mazarindagen! Jag tycker mazarin (eller bittermandelarom som det ju egentligen är jag använder som ger smaken) är väldigt gott att baka med - och därför har jag samlat nedanstående sex recept med just mazarinsmak. Vad sägs om mazarinmugcake, äppelkaka med mazarinsmak eller min variant på mazariner? Hoppas det ska smaka!  
 
 
 

Glassdessert - Banana Split!

on tisdag, 12 mars 2019. Posted in Baka utan spis, GI

Banana Split utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
Sponsrat samarbete med N!CK'S
 
 
Jag gick igenom mitt receptarkiv när jag återupptäckte denna fantastiska skapelse! Alltså Banana Split utan tillsatt socker - hur galet gott är inte det?? Liksom en glassdessert deluxe extra allt. Och en av de saker som jag tycker är så himla bra med just denna dessert är att den är så lätt att göra! Längre ner i inlägget kan ni som vanligt se hur jag gick tillväga.
 
Den glass som jag använder är ju givetvis en variant som också den är utan tillsatt socker. Min favoritglass i just denna kategori är från NICK'S. Eller vet ni vad? Den är en vinnare i ALLA kategorier (de vill säga även i sockerglass-kategorin)! Glassarna är low carb och krämig på ett sådant sätt som jag aldrig tidigare sett glassar vara (mvh glassfantasten). Och om man som jag äter glass nästan varje kväll (och har gjort det sedan Vincent var liten - fyra år sedan!!), så kan det slinka ner en kula eller tre även när jag inte gör supersmaskiga och superlyxiga glassdesserter. 
 
Jag kan tipsa om att min favorit bland favoriten är smaken Gräddkola. Om ni inte testat så bara gör det. Finns att få tag på i vanliga mataffärer, och finns dom inte i er butik - be dom ta in!
 
 
Banana Split utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
Banana Split - 1 portion

1/2 banan
3 kulor N!CK'S ice cream (jag kör gräddkola, choklad och vanilj)
Vispad grädde
Chokladsås (jag smälter N!CK'S dark chocolate med lite grädde)
Hackad N!CK'S chocolate
Bär och nötter/frön

Skär en halv banan på längden och lägg i en skål. Fördela över tre kulor glass och valfri mängd vispad grädde. Toppa med chokladsås, hackad choklad, bär och nötter/frön. Servera genast!
 
 
 
Banana Split utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Banana Split utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Min vecka med mer jobb, barnträffar och ett legobesök!

on måndag, 11 mars 2019. Posted in Föräldralivet, Entreprenörskap

Woho, full rulle minst sagt! Ibland kan jag undra om jag tagit mig vatten över huvudet, och hur tänkte jag egentligen? Det gäller att hitta en balans och dessutom ta sig en funderare över vad man egentligen vill göra här i världen - inte en helt lätt uppgift. Men under förra veckan fick jag faktiskt lyxen att jobba hela TVÅ och en FJÄRDEDELS dag, det vill säga en fjärdedels dag MER än jag gjort under de flesta andra veckor. Tjoho!
 
 
Under senaste veckan känns det som om jag hunnit med ganska mycket trots allt!
-
VAB har jag givetvis "gjort". Det lär jag också göra varje vecka året ut. 

-
Jag har visat er bland annat ett härligt recept på punschrullar/dammusgare till punschrullens dag!
-
Jag har varit på tandregleringsmöte igen. Ett möte efter detta kommer krävas för att ta ett slugiligt beslut för hur vi ska gå tillväga för mina stackars tänder. Jag ser sååå fram emot slutresultatet!
-
Jag har återigen börjat jobba 25% (av mina 80%) på Controllergruppen där jag är marknadsassistent. 
-
Träffa min kära vän Lovisa över jobbfrukost - älskar dessa frullestunder! Guld i livet!

-
En av mina närmaste vänner har för en månad sedan fått sitt andra barn och för första gången sedan dess har jag fått träffa dom! Jag hann både luncha med dom på min "lunchrast" och träffa dom ytterligare en gång på min föräldralediga dag (jag är föräldraledig varje fredag) för lek! Det är som jag tidigare nämnt inte så ofta jag hinner träffa vänner förutom över jobb, så det var uppskattat.
-
Hela familjen med farmor åkte ut till MOS (Mall of Scandinavia) och besökte bland annat legobutiken. Ett mycket uppskattat legobesök för åtminstone två i familjen!
 
 
 
 
Älskade lilla pojke som mumsar på mina hälsosamma dammsugare!

Hälsosamma kladdkaksmuffins

on söndag, 10 mars 2019. Posted in LCHF/low carb

Hälsosamma kladdkaksmuffins, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 

 

Söndagstips - om ni inte har testat mina kladdkaksmuffins så bara måste ni bara baka dom! Jag har gjort dom massor av gånger och lika nöjd blir jag varje gång. Muffinsen är förstås utan både gluten och tillsatt socker (som alla mina recept) men även utan mejeriprodukter. 

Den härliga kladdkletskonistsensen kommer från mandelsmöret och den smälta chokladen jag har i. Bra att tänka på dock är att konsistensen på muffinsarna stelnar i kyla - så servera de gärna ljumna (värm en kort stund om de varit i kylskåp)!

 

Hälsosamma kladdkaksmuffins, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 

 

Hälsosamma kladdkaksmuffins - 10 stycken

2 ägg
100 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 dl mandel- eller nötsmör
4 msk kokosolja
4 msk sockerersättning
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Smält choklad och kokosolja. Blanda noga ut mandel- eller nötsmör. Rör ner övriga ingredienser. Fördela smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.

 

 

Hälsosamma kladdkaksmuffins, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Helgtips: Peanut Butter Cups

on fredag, 08 mars 2019. Posted in LCHF/low carb

Peanut Butter Cups, low carb //Baka Sockerfritt
 
 
 

Ett av mina favvogodisar - Peanut butter cups. Finns det något bättre recept att svänga ihop inför/i helgen?? Även om jag för första gången gjorde mina peanut butter cups för typ sex år sedan, så är det fortfarande lika kärt och fortfarande på topplistan! Jag kan inte ens minnas till hur många event och kalas jag svängt ihop just dessa godbitar. Så, har ni inte gjort dom - bara gör't! 

  
Peanut Butter Cups, low carb //Baka Sockerfritt
 
 

Peanut Butter Cups - 10 stycken

Botten:
20 gram rumsvarmt smör 
½ dl mandelmjöl
1 msk riven kokos
⅔ msk sockerersättning
2 tsk kokosmjöl
1 krm vaniljpulver

Fyllning:
40 gram jordnötssmör, osötat (med salt)
½ msk sockerersättning

Chokladöverdrag:
80 gram choklad, utan tillsatt socker (jag kör hälften ljus/hälften mörk)
ev. kokosolja

Botten
Värm ugnen till 175 grader. Blanda alla ingredienser till botten noga. Tryck ut degen i småbrödsformar (eller liknande små kakformar av papper). Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter (håll noga koll så kakorna inte blir brända). Låt svalna.

Fyllning
Blanda jordnötssmör med sötning. Lägg på en klick jordnötssmör på varje kaka.

Chokladöverdrag
Smält choklad (eventuellt tillsammans med olja för att få den mer lätthanterlig). Häll först på den ena chokladen och därefter den andra ovanpå kakan och jordnötssmöret. Fördela ut chokladen med en liten sked. Låt svalna i kylskåp och ta därefter bort pappret från kakorna. Servera gärna kakorna med chokladdelen underst och pudra med sötning i florformat.

 

 

Peanut Butter Cups, low carb //Baka Sockerfritt