• Banoffee Pie
  • Chokladbitar med jordnötssmör
  • Cookie dough fudge
  • Dammsugare, low carb
  • Devil’s food muffins
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
  • LCHF-knäcke
  • No bake Snickersbar
  • Peanut butter caramel brownie
  • Rulltårta med hallon
  • Salted caramel brownie
  • Sarah Bernhardt
  • Snickers
  • Sommarbrownie
  • Twix, hälsosamma

Somriga bakverk!

on måndag, 09 juli 2018.

Sommar och sol och jag tipsar om finfina och härligt somriga bakverk som passar p e r f e k t till dessert och lyxiga fikor! Vem i all sin dar skulle säga nej till en rulltårtsbakelse? Eller blåbärspaj med karamell? Spana in recepten och hitta något som passar just dig!
 
 
 
 

Vecka med skansen och födelsedagsfika!

on söndag, 08 juli 2018. Posted in Föräldralivet, Entreprenörskap

Phu, sommartider med sommarlov är verkligen intensiva tider för en småbarnsförälder. Inte för att jag har semester än (eller någonsin) men om jag hade det skulle jag behöva semester från semestern. Jag gissar att många av er därute förstår vad jag menar. Denna vecka är Vincents första sommarlovsvecka. Och roligt nog har han sagt att han saknar förskolan! Ja, jag skrev roligt eftersom han aldrig verkar vilja gå dit annars (vilket jag dock börjar tro är ett skådespel).
 
Jag har generellt mina jobbdagar måndagar och onsdagar, men denna jobbmåndag ska bli en jobbsöndag (idag vill säga) till förmån för en dag på Skansen (i måndags). Även om man som förälder blir helt slut efter en Skansendag, är det så kul att se barnen se spännande djur. Vincent klappade både orm och spindel! Och åkte karusell! 
 
Igår hade vi en fika för att, på ett inte så avancerat sätt, fira Arturs födelsedag för familjerna. Plus visa lägenheten för en del av min familj som ännu inte varit här. Förr i tiden gick jag alltid bananas med elva sorters kakor - varav givetvis minst tio hembakade. Nu har man tur om man hinner köpa en tårta och svänga ihop ett gäng muffins. Jag bakade i alla fall med Vincent (och Aline i bärsele) mina älskade kladdkaksmuffins fast i miniformat. Dessa toppade jag med grädde. Blev så söta små "bakelser" (het tips)! Idag blir det jobb och en springtur som står på agendan. Jag ska träffa min företagarvän och diskutera företag. Länge sen sist, men liven kommer lätt mellan. 
 
Nästa vecka är Arturs sista vecka innan han har semester. Jag ska också försöka minska ned så att vi kan hitta på saker tillsammans. Bara att Vincent är ledig från föris gör att jag hinner jobbar 1-2 timmar mindre per dag. Det är väldigt svårt för mig att bara "ta ledigt" utan att det påverkar det löpande jobbet som ska göras (såklart). Men gissningsvis har ändå de flesta andra också ledigt och hänger inte så mycket på sociala medier i vilket fall som helst! Nästa veckan är hur som helst rätt obokad. Förutom Arturs födelsedagsmiddag som vi ska hålla på lördag. Jag vet inte riktigt hur vi ska ha tid, ork och plats för att fixa allt som ska ordnas. Men det ska nog gå bra. 
 
 

Mugcake med chokladkräm

on lördag, 07 juli 2018. Posted in Mug cake, Baka med frukt, GI

Glutenfri mugcake med chokladkräm utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 

Favoriter i repris på en himlans smarrig mugcake - närmare bestämt en med chokladkräm i! Mugcakes är ju väldigt tidseffektivt att svänga ihop och är dessutom lätt att göra och är lätt att göra hälsosamma. Denna variant har jag smaksatt med bitermandelarom vilke ger en fin mazarinsmak. Det har blivit en av mina favvomugcakes! På bilderna har jag blandat löst vispad grädde med hackad choklad och lite vaniljpulver och serverat detta till.

 
 
Glutenfri mugcake med chokladkräm utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 



Mugcake med chokladkräm - 1 portion

Mugcakesmet:
1 ägg
2 msk mandelmjöl
1 msk pofiber
1 msk kokosmjöl
1 msk mjölk/grädde (valfri sort)
ca ½ msk sockerersättning
½ krm vaniljpulver
1-2 droppar bittermandelarom

Chokladkräm:
2 färska dadlar, urkärnade
15 gram mörk choklad, utan tillsatt socker

Mugcakesmet
Blanda alla ingredienser till smeten.

Chokladkräm
Smält chokladen och mosa därefter ner färska dadlar och blanda noga. Klicka ner chokladkrämen i några få klickar i mazarinsmeten.

Smörj en kopp med smör/olja och fördela i smeten. Värm på full effekt i mikrovågsugn i ca 1 1/4 - 1 ½ minut. Vänd upp och ner på koppen för att få ut kakan och servera med exempelvis grädde.

 


 

Glutenfri mugcake med chokladkräm utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Fräsch frukt- och bärglass!

on torsdag, 05 juli 2018. Posted in Glass, Baka med frukt, GI

Fräsch frukt- och bärglass //Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Vill man få i Vincent nyttigheter på ett lätt sätt ska man erbjuda honom glass. Då blir han allt som oftast jätteglad (även om han alltid lämnar halva). Perfekt lifehack med barn som är väldigt små i maten - och typ ratar allt. Det här blir ett härligt, roligt och svalkande mellanmål! 
 
Jag valde här att använda hallon (enligt livsmedelsverket ska frysta som är importerade fortfarande kokas), blåbär och mango. Blåbär och hallon valde jag att söta lite, men mango är tillräckligt sött som det är.
 
Glassformar med pinnar köpte jag förra året från Lagerhaus. 
 
 

Fräsch frukt- och bärglass //Baka Sockerfritt

 

 

Fräsch frukt- och bärglass - 8 till 10 stycken

200 gram hallon
200 gram blåbär
200 gram mango
3* ½ dl grädde
ca 2 msk sockerersättning (går bra att köra valfri sötning)

Koka gärna hallon om dessa har varit frysta. Om blåbär och mango är fryst, låt detta tina. Mixa samman mango, blåbär och hallon var för sig med ½ dl grädde i varje och ca 1 msk sockerersättning i blåbär respektive hallon (mango är så pass sött i sig att detta inte behövs). Fyll glassformar med de olika smakerna. Låt frysa och ta fram precis innan servering.

 

 

Fräsch frukt- och bärglass //Baka Sockerfritt
 
Fräsch frukt- och bärglass //Baka Sockerfritt

Min Sarah Bernhardt

on tisdag, 03 juli 2018. Posted in LCHF/low carb

Glutenfri Sarah Bernhardt utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Jag föll just över det här receptet igen och vill även påminna er om denna godbit - mina Sarah Bernhardt utan tillsatt socker! En riktig klassiker - fast i en mer hälsosam tappning då!

Botten görs med mandelmjöl och äggvita. Den chokladiga fyllningen består av grädde och mörk choklad (utan tillsatt socker). Sist men inte minst doppas varje Sarah Bernhardt i smält choklad! Hur lyxigt blir inte detta till fikan??
 

 

Glutenfri Sarah Bernhardt utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

  


Sarah Bernhardt - ca 6 till 8 stycken

Botten:
1 äggvita
1 dl mandelmjöl
1 msk sockerersättning

Chokladkräm:
60 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
3/4 dl vispgrädde
2 tsk sockerersättning
1 krm vaniljpulver

Chokladöverdrag: 
ca 60 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
lite kokosolja

Botten
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ingredienserna med varandra. Gör platta cirklar utav mandelsmeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter tills kakorna får färg. Låt svalna och börja med chokladkrämen.

Chokladkräm
Koka upp grädden och ta bort den från värmen. Tillsätt bitar av choklad, sötning och vanilj. Låt fyllningen stelna tills den blir fast. Toppa de kallna kakorna med chokladen (jag toppar "undersidan"). Ställ gärna i kylskåpet så att de stelnar ytterligare.

Chokladöverdrag
Smält chokladen. Doppa chokladdelen av kakorna i chokladen och låt dem återigen stelna i kylen. 

 

 

Glutenfri Sarah Bernhardt utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt