• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Chokladrutor med cornflakes
  • Dalgona Coffee
  • Dammsugare, low carb
  • Drömrulltårta
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kanelpannkakor
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Mjuk chokladkaka
  • No bake Snickersbar
  • Rulltårtstårta
  • Salted caramel brownie
  • Salted caramel chokladkaka
  • Sandkaka, utan tillsatt socker
  • Twix, hälsosamma
  • Äppelkaka med kolasås
  • Äppelkaka med tosca

Mjuk Chokladkaka med kola, utan tillsatt socker

on fredag, 10 september 2021.

Mjuk Chokladkaka med kola // Baka Sockerfritt
 
 
 
Något av det bästa man kan göra med en chokladkaka är att toppa den med kola, om ni frågar mig. Det blir inte bara extra gott, utan det ger en extra saftig konsistens också! Inte undra på att detta recept har blivit en storfavorit hos mig. Chokladkakan tycker jag är bäst rumstempererad - men ska förvaras i kylskåp.
 
 
Mjuk Chokladkaka med kola // Baka Sockerfritt
 
 

Mjuk Chokladkaka med kola - ca 8 bitar

Chokladkaka:
3 ägg
125 gram smör
1 ½ dl sockerersättning (Use Like Sugar passar)
1 ½ dl mandelmjöl
1 dl potatismjöl
½ dl kakao
1-2 msk starkt kaffe
1 msk fibersirap honey/gold
2 tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver 

Kolasås:
2 dl vispgrädde
½ dl fibersirap honey/gold

Kolasås
Du kan börja med kolasåsen då den tar en stund för att tjockna. Sjud i en kastrull i ca 40 minuter, rör om då och då.

Chokladkaka
Medan såsen sjuder görs kaksmeten. Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret. Blanda potatismjöl, mandelmjöl, kakao, bakpulver och vaniljpulver. Vispa ägg och sockerersättning pösigt med elvisp under ett par minuter. Blanda ner äggvispet bland de torra ingredienserna tillsammans med kaffe och smält smör. Häll smeten i en brödform klädd med bakplåtspapper, ca 1.5 liter. Grädda i nedre delen av ugnen först ca 25-30 minuter tills kakan har börjat att bli fast i kanterna, men inte helt ha stelnat.

Fördela över kolasåsen längsmed mitten av kakan - kolan ska kunna sjunka ner en del. Grädda ytterligare ca 15 minuter, kakan ska fortfarande vara lite kladdig. Låt svalna. Förvara i kyl, men låt stå i rumstemperatur ett par timmar innan servering!

  

Mjuk Chokladkaka med kola // Baka Sockerfritt

Härliga Kanelpannkakor

on tisdag, 07 september 2021. Posted in Frukost

Härliga Kanelpannkakor // Baka Sockerfritt
 
 
 
Skapa extra mys- och höstkänsla under din frukost eller brunch! Lyxa till det med tjocka, goda kanelpannkakor! Det gäller att vara unnsam mot sig själv. När jag först skapade receptet hade jag (förutom pannkakor) kanelbulle i tankarna, för på varje pannkaka har jag toppat med en kanelsmakande smörklick under själva gräddningen. Mums på det!
 
 
Härliga Kanelpannkakor // Baka Sockerfritt
 
 

Kanelpannkakor - 5 till 6 stycken

Pankakssmet:
3 ägg
1 ½ banan
½ dl grädde (alt. mjölk)
1 msk kokosmjöl
1 msk fiberhusk/psylliumfröskal
1 tsk bakpulver

Kanelröra:
70 gram smör
1 ½ msk sockerersättning
2 tsk kanel

Kanelröra
Börja med detta moment. Värm gärna smöret 10-15 sekunder i mikron så att det blir mjukt och lättarbetat, blanda därefter med sockerersättning och kanel.

Pannkakssmet
Mixa samman banan och ägg med en stavmixer. Tillsätt resterande ingredienser och blanda ytterligare en kort stund med mixern. Värm en stekpanna med smör/olja och klicka på liten del av pannkakssmeten, ca ½ dl. Innan pannkakan ska vändas fördelas en del av kanelröran på - jag gör det genom att spritsa (med en vanlig liten plastpåse) en spiral av denna ovanpå. Vänd pannkakan. Servera med exempelvis fibersirap gold/honey, bär och/eller grädde!

 

Härliga Kanelpannkakor // Baka Sockerfritt
 
Härliga Kanelpannkakor // Baka Sockerfritt

Bountybitar, utan tillsatt socker

on torsdag, 02 september 2021.

Bountybitar, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
Tycker du som jag om bounty/kokos+choklad? Jag älskar den kombon! Blir en så god godisbit att fira in helgen med. Detta recept har följt med mig länge och är något som jag bakat mååånga gånger. 
 
Själva huvuddelen är en krämig kokosmassa, vilken jag format till kuber och doppad i smält choklad. Givetvis går det fint att göra kulor, korvar eller vad som helst man vill som form! Ett tips från mig är att mixa kokosen med mixer för att få en lite mer slät konsistens på koosmassan. Då kan dock något mer kokos behöva tillsättas. Viktigt att tänka på är dessutom att massan stelnar rejält i kyla, så den behöver inte vara speciellt "tjock" när den fortfarande är varm/ljumen (eftersom den alltså kommer att tjocka till sig)!
 
 
Bountybitar, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

 

Bountybitar - 30 stycken

60 gram smör
ca 3 ½ -4 dl riven kokos
1 ½ dl vispgrädde
3 msk fibersirap (smakneutral)
2 msk sockerersättning
ev. lite vaniljpulver

150 gram valfri choklad, utan tillsatt socker
ev. en klick kokosolja

Lägg smör, fibersirap och grädde i en kastrull och sjud tills smeten tjocknar något (ca 10-15 minuter). Rör om då och då. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner sockerersättning och riven kokos. Låt stelna i kylskåp/frys. Gör små kuber av kokosmassan och doppa i smält choklad (smält den eventuellt med en klick olja för en lösare konsistens). Lägg på bakplåtspapper och låt återigen stelna i kyl. Dekorera gärna med riven kokos och/eller extra smält choklad. Förvaras i kylskåp.

Tips: Mixa riven kokos för en jämnare massa. Då kan runt 10-20% mer kokos behövas.

 
 
Bountybitar, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

Solrosfrallor till frukost

on måndag, 30 augusti 2021. Posted in Frukost

Solrosfrallor, glutenfria // Baka Sockerfritt
 
 
 
Frukosttips inför den kommande veckan - gör egna härliga frallor! Det här tror jag är mitt favoritrecept när det kommer till just frallor. Enkelt, gott och lågkolhydrat - och med en bas av bland annat solrosfrö, vilket jag tycker passar bra i bröd då det har en ganska neutral smak (och lite åt det nötiga hållet).
 
 
Solrosfrallor, glutenfria // Baka Sockerfritt



Solrosfrallor - 6 frallor

2 ägg 
2 dl mandelmjöl 
1 ½ dl solrosfrön 
1 dl gräddfil 
½ dl olja 
2 msk kokosmjöl 
1 msk fiberhusk 
1 msk bakpulver 
1 krm salt
ev. ½ msk sockerersättning


Sätt ugnen på 150 grader. Mixa solrosfrön tillsammans med ägg (med en stavmixer). Blanda ner resterande ingredienser och blanda väl. Låt svälla i ca 10 minuter. Forma ca sex stycken frallor av degen på en plåt med bakplåtspapper. Toppa gärna frallorna med lite extra solrosfrön. Grädda frallorna i mitten utav ugnen i ca 20-25 minuter. Låt frallorna därefter svalna en aning. Servera frallorna med smör och ost!

 

Solrosfrallor, glutenfria // Baka Sockerfritt

Chocolate peanut butter squares

on onsdag, 25 augusti 2021. Posted in Baka med frukt, Baka utan spis

Chocolate peanut butter squares // Baka Sockerfritt
 
 
 
Vill ni baka något enkelt och supergott röstar jag för denna godbit - mina Choklad- och jordnötssmörsrutor! Den bakas utan ugn och är vegansk beroende på om man använder fibersirap gold eller honung/fibersirap honey. Rutorna består av två lager - ett chokladlager och ett med jordnöt. Gott med det söta mot det lite salta! Pricken över i:et är att toppa med salta jordnötter. 
 

Chocolate peanut butter squares // Baka Sockerfritt
  
 

Chocolate peanut butter squares - 4 stycken

Chokladlager:
50 gram valnötter
50 gram färska dadlar, urkärnade
½ msk kakao

Jordnötslager:
70 gram jordnötssmör
1- 1 ½ msk fibersirap gold/honung (eller liknande)
1 msk kokosolja

Toppa eventuellt med hackade jordnötter

Chokladlager
Mixa valnötterna till ett finmalet mjöl och blanda med resterande ingredienser. Forma till en ca 10X10 cm fyrkant på en plåt med bakplåtspapper. 

Jordnötslager
Blanda alla ingredienser noga och tryck ut ovanpå chokladlagret. Om önska strös hackade jordnötter på. Låt stelna en stund i frys och skär i fyra bitar (eller fler). 

 
 
Chocolate peanut butter squares // Baka Sockerfritt