• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Chokladkola, utan tillsatt socker
  • Dalgona Coffee
  • Dammsugare, low carb
  • Drömrulltårta
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Lättgjorda bountyrutor
  • Mazarinbrownie
  • Mjuk chokladkaka
  • No bake Snickersbar
  • Rulltårtstårta
  • Salted caramel brownie
  • Sandkaka, utan tillsatt socker
  • Soft Chocolate Toffee
  • Twix, hälsosamma
  • Äppelkaka med tosca

7 ätbara presenter till Mors dag

on fredag, 29 Maj 2020.

Mors dag infaller i övermorgon (min mamma får sluta läsa nu) och jag vet i alla fall att en del av min present kommer vara något hembakat! Och jag kan tänka mig att många av er kära läsare går lite i samma tankar. Därför har jag här nedan samlat sju recept som blir fina små godisar att ge bort. Jag kommer inte säga vilken jag ska baka, för min mamma har med stor sannolikhet inte slutat läsa... 
 
 
 
 
 
 
 
 

Falsk sockerkaka med brynt smör

on torsdag, 28 Maj 2020.

Falsk sockerkaka med brynt smör, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt 
 
 
 
Jag fick en så härlig idé om att baka med brynt smör. Jag älskar brynt smör! Den kolasmaken som den ger är så god i alla möjliga sorters bakverk, godisar och glassar.

Jag gjorde därför i veckan en variant på "sockerkaka", fast utan tillsatt socker då såklart, där jag brynt smöret i istället för att bara smälta på vanligt vis (bryna är att man låter smöret få sjuda ett tag, ca 10 minuter, tills det börjar bli brunt i botten/bildas bruna prickar i och därmed får en annan smak som påminner om karamell). Det passade mycket bra i och blev hur gott som helst! Grundreceptet tog jag från min Sandkaka, men gjorde om det så att det helt enkelt blev en falsk sockerkaka med brynt smör!
 
 
Falsk sockerkaka med brynt smör, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 

Falsk sockerkaka med brynt smör - ca 8 skivor

3 ägg
125 gram smör, rumsvarmt
1 ½ dl sockerersättning (Use Like Sugar)
1 ½ dl potatismjöl
1 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver

Sätt ugnen på 170 grader. Bryn smöret tills det har fått en ljusbrun färg och en nötaktig doft och låt därefter svalna. Vispa ägg och sockerersättning pösigt. Blanda resterande torra ingredienser med varandra. Blanda samman brynt smör, torra ingredienser och äggvispet försiktigt. Häll smeten i en brödform klädd med bakplåtspapper, ca 1.5 liter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter, känn med en sticka då konsistensen ska vara nästan helt fast (kan få vara pyttelite kladdig när den tas ut för extra saftighet). Låt svalna. Förvara gärna i kyl, men låt stå i rumstemperatur ett par timmar innan servering! Äts som den är eller serveras med grädde.

 
 
Falsk sockerkaka med brynt smör, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
Falsk sockerkaka med brynt smör, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
Falsk sockerkaka med brynt smör, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

Double chocolate brownie cake, utan tillsatt socker

on onsdag, 27 Maj 2020. Posted in LCHF/low carb

Double chocolate brownie cake, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 

 

Brownie passar året runt och jag kan äta det När. Som. Helst. Här är en variant som är en slags kombination av brownie och chokladkaka. Med chokadbitar i (och på). Så gott! Chokladbitarna ger dessutom lite extra crunch i till brownien. 

Brownien är mejerifri och arrowrotpulver som receptet innehåller går bra att byta ut mot typ potatismjöl eller maizena. Arrowrot finns annars att hitta i kryddhyllan i mataffärer.
 
 
Double chocolate brownie cake, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

 

Double chocolate brownie cake

3 ägg
120 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
4 msk sockerersättning
½ dl kokosolja
1 ½ msk arrowrotpulver
2 krm vaniljpulver
1 krm salt

Toppa med: ca 50 gram choklad, utan tillsatt socker

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg olja och bitar av choklad i en skål, och värm i mikron. Rör om tills chokladen är helt smält. Vispa ägg, sötning och vanilj pösigt med en elvisp. Rör ner choklad, salt och arrowatpulver. Klä en brödform, ca 1,5 liter, med bakplåtspapper och fördela i smeten. Grovhacka choklad och strö ovanpå. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna.

 
 

Double chocolate brownie cake, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

Chokladkolor

on söndag, 24 Maj 2020. Posted in LCHF/low carb

Chokladkola, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Kola passar förstås till diverse godisförknippade högtider - men hallå, jag tycker det faktiskt är så gott att äta året runt! En av mina goda kolor är denna härliga och sega chokladkola, som jag skapade i fjol tillsammans med N!CK'S. Jag kan också tipsa om att det är smart att vira in varje kola med en bit bakplåtspapper så inte kolorna fastnar i varandra. Måste testas!
 
 
Chokladkola, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 

Chokladkola - ca 16 stycken

75 gram smör
2 dl vispgrädde
1 ½ dl fibersirap (neutral)
2/3 msk kakao eller 1 msk Chocodrink

Vispa samman alla ingredienser i en kastrull och koka upp. Sjud under i ca 50 minuter och rör om med en sked då och då (smeten ska bli tjock och ganska trögflytande). Klä en brödform, ca 1.5 liter, med bakplåtspapper och häll i chokladkolasmeten. Låt stelna i kylskåp under ett par timmar. Om önkas strös lite havssalt ovanpå. Skär i bitar av önskad storlek. Förvara i kylskåp.

 

 

Chokladkola, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt