• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Choklad- och mandelfudgedessert
  • Chokladsnittar
  • Dammsugare, low carb
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Glutenfria Våfflor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • LCHF-knäcke
  • No bake Snickersbar
  • Peanut butter caramel brownie
  • Påskbakelse
  • Rulltårta med hallon
  • Rulltårtstårta
  • Salted caramel brownie
  • Twix, hälsosamma
  • Våfflor med banan

Smörkola, utan tillsatt socker

on måndag, 13 Maj 2019. Posted in LCHF/low carb

Smörkola, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Hemmagjord kola är så gott och passar både att mumsa på själv och för att ge bort. Det är en perfekt liten gåva, och jag har själv svängt ihop det som gåbort-present!
 
Smörkolor passar året runt, och fungerar dessutom bra att smaksätta med någon god krydda om man själv vill. Kanske kardemumma, kanel eller ingefära! Istället för vanlig sirap innehåller receptet fibersirap (gold och clear som kommer från Sukrin) - men jag kan dessutom tipsa om att N!CK'S har släppt liknande varianter!
 
 
Smörkola, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 

Smörkola (utan tillsatt socker) - ca 12 bitar

50 gram smör
1 dl vispgrädde
1/3 dl fibersirap gold
1/3 dl fibersirap clear
2 msk sockerersättning

Lägg alla ingredienser i en kastrull. Koka upp och sjud sedan i ca 45 minuter, tills smeten når 125 grader. Klä en liten form med bakplåtspapper och häll i kolan. Låt stelna i kylskåp. Skär i bitar av önskad storlek.

 
 
 
Smörkola, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Chokladbollens dag 2019!

on lördag, 11 Maj 2019.

Hallå alla! Idag är det inget mindre än CHOKLADBOLLENS DAG! Och ingen har väl missat att jag är tokig i denna underbara lilla skapelse? Givetvis har jag gjort hur många chokladbollsvarianter som helst i mina dagar - varav några ni ser nedan. Tur att det är helg för det är dags att chokladbollsbaka!! Är ni med mig?
 
 
 
 
 
 
 

Glasspinnar med mango, utan tillsatt socker

on fredag, 10 Maj 2019. Posted in Glass, Baka med frukt

Glasspinnar med mango, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Glad fredag på er alla! Nu klassas det väl ändå som riktiga glasstider? Sköna maj är ju här liksom! Här vill jag tipsa om en härlig, fräsch och enkel glasspinnevariant med mango, som jag faktiskt för första gången gjorde för ett par år sedan. Lika omtyckt av de stora som de små och passar perfekt som mellis!
 
 
 
Glasspinnar med mango, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 

Glasspinnar med mango - 6 stycken

300 gram mango i bitar
1 dl vispgrädde
ca ½ dl vatten
2 tsk sockerersättning eller dylikt
ev. 1 krm vaniljpulver

Mixa samman alla ingredienser med en mixer. Fördela i pinnglassformar och frys.

 
 
 
Glasspinnar med mango, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Chokladbollsigelkottar

on onsdag, 08 Maj 2019. Posted in GI

Chokladbollsigelkottar, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
Sponsrat samarbete med N!CK'S
 

På lördag (11/5) är det Chokladbollens dag och jag älskar att det finns massor av smarriga dagar så att man kan passa på att baka extra mycket! Jag har gjort en chokladbollsvariant som garanterat går hem hos barnen - Chokladbollsigelkottar utan tillsatt socker. Jag utgår från ett av mina vanliga chokladbollsrecept där jag istället för socker har använt N!CK'S Use Like Sugar. Hett tips på sockerersättning om ni inte har testat det ännu. Jag tycker att det gör både bakverk mer luftiga/fluffiga och har i princip ingen bismak alls. Finns att få tag på i mataffärer (exempelvis Ica) och så givetvis på nätet såsom apotea och bodystore.
 
Chokladbollsdegen har jag som det kanske framgår format till igelkottar! Jag måste säga att jag tycker dom blev ruskigt gulliga. "Taggarna" består helt enkelt av riven kokos, där jag färgat hälften med lite kakao. Ögonen är frivilliga att göra och kan vara lite pyssliga att forma. Gör gärna ett par extra ifall några går sönder. Chokladbollsigelkottarna blir perfekta på barnkalaset (och vid många andra tillfällen såklart)!
 
 
Chokladbollsigelkottar, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 

 

Chokladbollsigelkottar - ca 8 stycken

Chokladbollar:
60 gram smör
2 1/3 dl havregryn
½ dl N!CK’S Use Like Sugar
1 ½ msk kakao
1 ½ msk kaffe (alt. vatten)
2 krm vaniljpulver 

Dekoration (taggar):
1 dl riven kokos
½ tsk kakao

Ögon (frivilligt):
1/3 dl sockeresättning i form av ”florsocker”
1 krm vatten
svart hushållsfärg/penna med svart ätbar färg

Blanda ihop alla ingredienser. Använd gärna en elvisp så att havregrynen slås sönder lite. Gör chokladbollar av degen i form av igelkottar. 

Blanda halva mängden riven kokos med kakao. Tryck på vanlig samt ”färgad” riven kokos på igelkottarnas ”rygg”. 

För att göra ögon bland florsockerersättningen med lite, lite vatten. Forma små runda ögon av detta. Dessa är porösa men stelnar lite när de fått torka. Tips är att göra extra ifall några går sönder! Rita lite svart i mitten av varje öga. Om hushållsfärg används kan man doppa en tandpetare i för att rita. Tryck försiktigt fast ögonen på igelkottarna. Om de är svåra att fästa kan lite smör duttas på igelkottarna för att sen fästa ögonen. Förvaras i kyl!

 

Chokladbollsigelkottar, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Chokladbollsigelkottar, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Chokladbollsigelkottar, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Chokladbollsigelkottar, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Härlig mjuk chokladkaka!

on tisdag, 07 Maj 2019. Posted in LCHF/low carb

Mjuk chokladkaka, utan tillsatt socker, glutenfri //Baka Sockerfritt
 
 
 
 
För ett par veckor sedan kunde jag inte baka på ett bra tag - jag var rätt förkyld och hade därmed ett rejält nedsatt smaksinne. Mitt smaksinne tycker jag är supermärkligt. Det kan försvinna helt för att komma tillbaka minuten efter. Och så kan det pågå i flera dagar (Obs. har inget att göra med täppt näsa). Sedan jag fick barn har detta blivit extra frekvent och inträffar ungefär varannan gång jag blir förkyld (tidigare var smaksinnet borta ungefär helt en dag per år). 
 
Nog pratat om min jobbiga förkylning (där jag förövrigt tappade rösten)! Istället för något nybakat, pga av tidigare smaksinnebrist, vill jag istället visa er en favoriter i repris! Det är denna härliga, mjuka chokladkaka som passar på vilken fika eller vilket kalas som helst. Det är en riktig klassiker! Och om man som jag både älskar choklad och gärna äter godsaker men samtidigt även glutenfritt och utan tillsatt socker, tycker jag att du ska baka denna. Jag tycker den är sådär lagom söt och med mycket smak av choklad. Jag serverar den även med en klick grädde på sidan!

 
Mjuk chokladkaka, utan tillsatt socker, glutenfri //Baka Sockerfritt
 
 

Mjuk chokladkaka

100 gram smör
50 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
4 ägg
1 dl mandelmjöl
3/4 dl vispgrädde
3/4 dl sockerersättning
ca 4 msk kakao
½ dl kokosmjöl
½ msk bakpulver
1 krm vaniljarom

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret, ta bort kastrullen från plattan och tillsätt därefter choklad och rör om tills chokladen smält. Blanda alla torra ingredienser med äggulorna och blanda därefter med det smälta chokladsmöret. Vispa äggvitor och vispgrädde var för sig med elvisp. Rör försiktigt ner grädde och äggvitor i smeten. Smörj och ”mjöla” en 1,5 liter brödform och fördela i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 30-35 minuter. Börjar kakan få för mycket färg, sänk värmen till 150 grader och låt kakan stå kvar lite längre tills den blir nästan helt fast (den kan fortfarande få vara lite, lite kladdig i mitten).

 

Mjuk chokladkaka, utan tillsatt socker, glutenfri //Baka Sockerfritt