• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Chokladrutor med cornflakes
  • Dalgona Coffee
  • Dammsugare, low carb
  • Drömrulltårta
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kanelpannkakor
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Mjuk chokladkaka
  • No bake Snickersbar
  • Rulltårtstårta
  • Salted caramel brownie
  • Salted caramel chokladkaka
  • Sandkaka, utan tillsatt socker
  • Twix, hälsosamma
  • Äppelkaka med kolasås
  • Äppelkaka med tosca

Frukostfrallor utan gluten

on fredag, 04 juni 2021.

Frukostfrallor utan gluten // Baka Sockerfritt
 
 
Sponsrat inlägg tillsammans med Lailas Mjölmix

 
Åh, vad härligt det ska bli med alla härliga sommarfrukostar, känner ni också det? Och tänk, nu börjar ju också semestertiderna (för de flesta) vara inom räckhåll! Jag lyxar gärna till mina frukostar när jag känner att det är lite extra speciella dagar. Vi måste ju passa på att njuta så mycket vi kan! Och att bjuda på hembakade frukostfrallor, det är njut det.
 
Dessa frallor är gjorda utan gluten och med en bas av Lailas blåa mjölmix. Mjölmixen är helt ljuvlig att baka bland annat bröd och bullar med, då det binder väldigt bra och ger ett luftigt och saftigt resultat. Förutom att vara glutenfri är mjölmixen också fri från ägg och mjölk - och det finns även en majsbaserad variant (dessa köpes i vanliga mataffärer).
 
I brödet har jag tillsatt solrosfrön (frön är ju så gott i bröd - tycker jag själv i alla fall) och efter att jag penslat varje bröd strör jag på vallmofrön. Det blir så fint! Och eftersom jäst behöver gluten eller sockerarter för att jobba, har jag tillsatt lite, lite honung i degen. Detta kommer dock att "ätas upp" av jästen.
 
Hur äter jag mina frallor? Med massor av smör och ost! Och med fördel i sommarsolen. Perfekt att fira in Sveriges nationaldag på söndag med!
 
 
Frukostfrallor utan gluten // Baka Sockerfritt
 


Frukostfrallor
 - 12 till 14 stycken

1 blå jäst för matbröd
50 gram smör
ca 10 dl Lailas mjölmix, blå
3 dl mjölk
2 dl tjock yoghurt
1,5 msk honung
2 tsk salt
1 dl solrosfrö
1 ägg
vallmofrön

Smält smör i en kastrull, ta bort från plattan och häll i mjölk och låt bli fingervarmt/37 grader. Smula jästen i en bunke, häll vätskan ovanpå och rör runt tills allt blandats. Rör i honung och salt, och därefter yoghurt och mjölmix. Arbeta ihop allt med exempelvis degkrokar. Degen ska börja bli smidig och släppa från kanterna en aning - men fortfarande vara rätt kladdig. När den jäser kommer degen bli mer fast, och det går bra att tillsätta mer mjöl efteråt om det skulle behövas (istället för tvärtom då frallorna blir torra). Rör till sist ner solrosfrön och låt degen stå övertäckt i minst 30 min för att jäsa. 

Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda en kort stund. Forma runda frallor av degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare 30 min övertäckt. 

Om frallorna blivit lite platta i sin from och man ”buffa” upp dom. Sätt ugnen på 220 grader. Vispa upp ett ägg och pensla bullarna med detta och strö på vallmofrö. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter tills frallorna får färg och är genomgräddade. 



Frukostfrallor utan gluten // Baka Sockerfritt
 
Frukostfrallor utan gluten // Baka Sockerfritt
 
Frukostfrallor utan gluten // Baka Sockerfritt
 
Frukostfrallor utan gluten // Baka Sockerfritt
 
Frukostfrallor utan gluten // Baka Sockerfritt

Sommardessert med rabarber och hallonsirap

on torsdag, 03 juni 2021. Posted in LCHF/low carb

Sommardessert med rabarber och hallonsirap // Baka Sockerfritt
 
 
 
Det är sällan jag längtat efter sommaren så mycket som i år! Möjligen att förra året kom nära, men då hade jag inte heller i princip suttit hemma under 8 månader i sträck! Och nu känns det som om jag vill unna mig lite extra härligt i livet, passa på att njuta av ljusare och lite mer öppnare tider, och såklart mjölka ur allt jag kan som ger mig sommarkänsla. När det kommer till receptinspiration går jag bland annat till fräscha bär och rabarber. Sååån sommerfeeling jag får av det!
 
Jag bläddrade här om dagen i mitt receptarkiv och ramlade över detta ljuvliga och fräscha recept som jag skapade i fjol tillsammans med N!CK'S. Jag tycker att det förtjänar att visas igen! Det handlar om en sommardessert med vaniljkokt rabarber, mandelsmulor och hallonsirap. 
 
Så är beskrev jag den på ett ungefär förra året: 
Desserten består av fyra delar. Först en krämig blandning av mascarpone och grädde som blir själva botten av desserten. Sedan fördelas det över en slags rabarberkräm som jag sjudit av rabarberskivor under några minuter tillsammans med sötning och vaniljpulver. Mandelcrumble bryter av fint med sin knaprighet till de resterande mjuka konsistenserna i övriga desserten. Pricken över i:et är den egengjorda hallonsirap som ringlas över desserten!
 
Detta blir en finfin dessert till sommarens alla högtider!
 
 
Sommardessert med rabarber och hallonsirap // Baka Sockerfritt

 

Sommardessert med rabarber och hallonsirap - 4 portioner 

Mascarponekräm:
200 gram mascarpone
1 dl vispgrädde
1 - 2 msk sockerersättning
2 krm vaniljpulver

Vaniljkokt rabarber:
150-200 gram bitar av rabarber (ca 2-3 stjälkar)
½ dl vatten
2-3 msk sockerersättning
2 krm vaniljpulver
ev. några droppar röd hushållsfärg

Mandelcrubmle:
40 gram smör
2 dl mandelmjöl
3 msk sockerersättning
3 msk kokosmjöl
½ tsk kardemumma

Hallonsirap:
200 gram frysta hallon
½ dl sockerersättning
½ dl fibersirap (naturell)
2 krm vaniljpulver 

Mascarponekräm
Vispa samman alla ingredienser med elvisp tills konsistensen blir luftig, men inte för hård/tjock.

Vaniljkokt rabarber
Skala stjälkarna och skär rabarbern i skivor (ca 0,5 cm tjocka). Lägg med resterande ingredienser i en kastrull och sjud tills allt mjuknar. Häll bort vattnet som blir kvar. Om det önskas tillsätts några droppar röd hushållsfärg för att få en lite rödare nyans på krämen!

Mandelcrumble
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ihop alla ingredienser och smula över en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter eller tills det fått färg.

Hallonsirap
Lägg alla ingredienser i en kastrull och sjud på svag värme i ca fem minuter under omrörning. Sila av fröna och låt svalna (jag använder en tesil modell större).

Fördela mascarponekrämen i botten av glass och toppa med rabarber, mandelcruble och ringla över hallonsirap. Servera direkt!

Tips: Hallonsirap, rabarberkrämen och mandelcruble går att förbereda dagen innan.

 
 
Sommardessert med rabarber och hallonsirap // Baka Sockerfritt
 

Havreflarn

on måndag, 31 Maj 2021. Posted in GI

Havreflarn utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
Varje dag är en dag för havreflarn! Har du testat att baka det? Så gott och härligt sega och knapriga (och att det är lättbakat är ju ett stort plus i kanten)! Antingen kan man ha flarnen som de är, eller så smaksätts kakdegen med någon krydda efter tycke och smak (kanel, kardemumma etc). 
 
Som vanligt när jag gör havreflarn så tipsar jag om att ha ordentlgt med plats på plåten mellan varje kaka eftersom dom kommer flyta ut rejält. Dom färdiggräddade kakorna ska sen förvaras i kyl och gärna ligga mellan bakplåtspapper - ligger dom mot något blöt blir dom mjuka/kladdiga!
 
 
Havreflarn utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 

Havreflarn utan tillsatt socker - 10 stora kakor

50 gram smör
2 dl havregryn
1 dl riven kokos
½ dl fibersirap honey
1 msk sockerersättning 

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg alla ingredienser i en kastrull och värm tills smöret smält. Forma havreflarn, ca 1 cm tjocka, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter tills flarnen har tagit färg i kanterna. Låt kallna helt och förvara i kylskåp.

 
 
Havreflarn utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

Chokladtårta med sommarkänsla

on söndag, 30 Maj 2021. Posted in LCHF/low carb

Chokladtårta med sommarkänsla // Baka Sockerfritt
 
 

Nu när sommaren i princip är här (hur skönt ska inte det bli med lite sol och värme som kan liva upp?) vill jag baka med bär och andra somriga smaker. Här ser ni ett sådant recept - ett superenkelt recept bestående av en enkel chokladotten toppad med vispad grädde och en massa härliga bär. Perfekt att svänga ihop när man vill ha något somrigt - och samtidigt lätt att baka.

Själva brownien är mejerifri, så för en helt mejerifri tårta använder du ett mejerifritt alternativ till vispgrädde. 
 
 
Chokladtårta med sommarkänsla // Baka Sockerfritt
 
 

Chokladtårta (med sommarkänsla)

5 ägg
150 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
70 gram kokosolja
3/4 - 1 dl sockerersättning
3 msk kakao
½ tsk vaniljpulver 

Topping:
3 dl grädde
bär


Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen försiktigt tillsammans med oljan (jag gör detta i mikron). Vispa ägg och sötning pösigt, gärna med elvisp. Blanda även ner resterande ingredienser och vispa lite till. smörj och ”mjöla” en 24-cm springform och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 18-20 minuter. Låt svalna.

Innan servering vispas grädde. Toppa kakan med grädde och bär.

 
 
Chokladtårta med sommarkänsla // Baka Sockerfritt
 
Chokladtårta med sommarkänsla // Baka Sockerfritt

Kladdkaksmuffins, utan tillsatt socker

on torsdag, 27 Maj 2021. Posted in LCHF/low carb

Kladdkaksmuffins, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
Idag är det muffinsdagen och jag kommer här med ett muffinstips dagen till ära (förutom muffinsinlägget jag visade er tidigare). Dessa kladdkaksmuffins har blivit ett av mina bästa muffinsrecept, vilka jag har gjort måna gånger. Jag har även gjort dom som supersöta små bakelser genom att toppa med grädde och bär!
 
Kladdkaksmuffinsen är gjorda utan mejeriprodukter och den härliga "kladdklets"konsistensen kommer från mandelsmöret och den smälta chokladen jag har i. Bra att tänka på dock är att konsistensen på muffinsarna stelnar i kyla - så servera de gärna ljumna (värm en kort stund om de varit i kylskåp)!

 
Kladdkaksmuffins, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 

Hälsosamma kladdkaksmuffins - 10 stycken

2 ägg
100 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 dl mandel- eller nötsmör
4 msk kokosolja
4 msk sockerersättning
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Smält choklad och kokosolja. Blanda noga ut mandel- eller nötsmör. Rör ner övriga ingredienser. Fördela smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.

 

Kladdkaksmuffins, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt