• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Chokladrutor med cornflakes
  • Dalgona Coffee
  • Dammsugare, low carb
  • Drömrulltårta
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Lättgjorda bountyrutor
  • Mjuk chokladkaka
  • No bake Snickersbar
  • Rulltårtstårta
  • Salted caramel brownie
  • Salted caramel chokladkaka
  • Sandkaka, utan tillsatt socker
  • Twix, hälsosamma
  • Äppelkaka med kolasås
  • Äppelkaka med tosca

Devil's food muffins

on tisdag, 08 september 2020. Posted in LCHF/low carb

Devil's food muffins, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 

Här kommer en favoriter i repris, nämligen en av mina bästa chokladmuffins/cupcakes! Dom är min variant av Devil's food cake fast i muffinsformat - och dom är ju närmast syndigt goda. Själva chokladmuffinsen är lite kletiga, precis som jag vill ha det, och den krämiga chokladfrostingen har mascarpone som bas för att få den tjock och lättarbetad (och god såklart). Det hela blir ljuvligt tillsammans och det är inte för inte som receptet har följt med mig i många år!

 
Devil's food muffins, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 

Devil's food muffins - 6 till 8 muffins

Chokladmuffins:
2 ägg 
50 gram smör
1 dl mandelmjöl
6 msk vispgrädde
4 msk sockerersättning
2 msk kokosmjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver

Topping:
80 gram mascarpone
40 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
30 gram smör
2 msk sockerersättning
1 krm vaniljpulver
Ev. mörk choklad till garnering

Chokladmuffins
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och vispa äggen pösigt med elvisp.
Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt ägg, grädde och smör bland de torra ingredienserna. Fördela smeten i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 18 minuter.
Topping
Smält smöret och choklad försiktigt.
Tillsätt mascarpone och sötning och rör till en slät kräm. 
När muffinsen svalnat brer eller spritsar du på frostingen (om du spritsar kan du behöva göra extra mycket frosting, eftersom en del kan fastna i spritsen).
 

 
Devil's food muffins, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
Devil's food muffins, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

Saftig äppelkaka med toscatäcke

on söndag, 06 september 2020. Posted in GI

Äppelkaka med toscatäcke, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
Nu när det är äppelsäsong vill jag tipsa om en av mina bästa äppelkakor (som jag gjorde tillsammans med N!CK'S förra året)! Den här är som en mjuk saftig kaka med äppelskivor nedtryckta plus ett härligt karamellaktigt toscatäcke av kokos på. Det hela blir så gott tillsammans!
 
Nu är jag riktigt taggad över att baka massor med äpple. Smulpajer och mjuka saftiga kakor tänker jag på främst!
 
 
Äppelkaka med toscatäcke, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

 

Äppelkaka med toscatäcke - ca 6 bitar

Kaksmet:
3 ägg
1 litet äpple
150 gram smör, rumsvarmt
1 ½ - 2 dl sockerersättning (Use Like Sugar) 
1 ½ dl mandelmjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kardemumma

Kokostosca:
50 gram smör
2 dl riven kokos
½ dl vispgrädde
2 msk fibersirap honey/gold
ev. 1 msk sockerersättning (Use Like Sugar) 

Kaksmet
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa rumsvarmt smör med potatismjöl, mandelmjöl, bakpulver och kardemumma med elvisp. Vispa ägg och sockerersättning pösigt med elvisp. Blanda ner äggvispet i smörblandningen lite i taget. Häll smeten i en brödform klädd med bakplåtspapper, ca 1.5 liter. Skär ett äpple i tunna skivor och tryck ner i smeten. Förgrädda i nedre delen av ugnen i 25 minuter. Medan kakan förgräddas görs toscan.

Kokostosca
Sjud smör, vispgrädde och fibersirap under ca 5-10 minuter. Rör ner riven kokos och söta eventuellt extra. Fördela toscan försiktigt på den förgräddade äppelkakan. Grädda nu kakan i mitten av ugnen i 25 minuter till. Lägg på en bit aluminiumfolie/bakplåtspapper ovanpå om kakan börjar få för mycket färg. Låt kakan svalna.

 

Äppelkaka med toscatäcke, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

Helgtips: Cookie dough fudge

on torsdag, 03 september 2020. Posted in GI

Cookie dough fudge, utan tillsatt socker, glutenfri // Baka Sockerfritt
 
 
 
Om ni vill ha ett toppenbra godis eller snacks (det är ju fredag imorgon menar jag!!!) som även är hur lättgjort som helst kan jag varmt rekommendera mina cookie dough fudge. Bara att blanda ihop allt och låt stelna kallt. Jag har gjort receptet massor med gånger och det blir aldrig gammalt!
 
Fudgens konsistens är rätt kompakt, segt och helt enkelt kakdegsaktigt! I degen har jag även grovhackad choklad, vilket båe är gott och ger lite crunch till kakbitarna. I recept som ni kan se här nedan har jag använt havremjöl, men om man vill ha ner kolhydraterna kan man ta ungefär 1 1/2 dl mandelmjöl istället (har testat det också)! Ett annat tips är att tillsätta lite kako om man vill ha mer chokladsmak i.
 
 
Cookie dough fudge, utan tillsatt socker, glutenfri // Baka Sockerfritt



Cookie dough fudge - ca 20 bitar

1 1/2 dl jordnötssmör, utan tillsatt socker
1 dl fibersirap honey/gold
1 dl havremjöl
ca 1/2 dl mörk choklad, utan tillsatt socker 

Koka upp fibersirap och ta bort från värmen. Tillsätt jordnötssmör och rör ut noggrant. Rör därefter ner havremjöl. Låt stå och kallna en aning och rör gärna ner grovhackad choklad. Klä en liten matlåda/brödform eller liknande med bakplåtspapper och tryck ner degen. Låt kallna helt, skär i bitar och förvara i kylskåp.

 
 
Cookie dough fudge, utan tillsatt socker, glutenfri // Baka Sockerfritt

"Sockerkaka" (utan tillsatt socker) med brynt smör

on tisdag, 01 september 2020.

Sockerkaka (utan tillsatt socker) med brynt smör, glutenfri // Baka Sockerfritt
 
 
 
En god smaksättning att ha i olika slags bakverk är brynt smör - passar i allt från godis/praliner, mjuka kakor till glass. Det ger en så härlig kolasmak. Ett av dessa bakverk som jag har gjort med brynt smör är en sockerkaks-aktig mjuk kaka som jag gjorde tidigare i år. Här jar jag alltså brynt smöret i istället för att bara smälta på vanligt vis. Passade såklart toppen även i detta recept!
 
Tänk att det är 1:a september idag och att vi därmed är inne i den första av höstmånaderna! Jag ser fram emot svalare temepraturer och lite märkare kvällar. Längtar även till att snart börja baka med pumpa - och så småningom också julkryddor som saffran och pepparkakskrydda...
 
 
Sockerkaka (utan tillsatt socker) med brynt smör, glutenfri // Baka Sockerfritt
 

Falsk sockerkaka med brynt smör - ca 8 skivor

3 ägg
125 gram smör, rumsvarmt
1 ½ dl sockerersättning (Use Like Sugar)
1 ½ dl potatismjöl
1 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver

Sätt ugnen på 170 grader. Bryn smöret tills det har fått en ljusbrun färg och en nötaktig doft och låt därefter svalna. Vispa ägg och sockerersättning pösigt. Blanda resterande torra ingredienser med varandra. Blanda samman brynt smör, torra ingredienser och äggvispet försiktigt. Häll smeten i en brödform klädd med bakplåtspapper, ca 1.5 liter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter, känn med en sticka då konsistensen ska vara nästan helt fast (kan få vara pyttelite kladdig när den tas ut för extra saftighet). Låt svalna. Förvara gärna i kyl, men låt stå i rumstemperatur ett par timmar innan servering! Äts som den är eller serveras med grädde.

 

Sockerkaka (utan tillsatt socker) med brynt smör, glutenfri // Baka Sockerfritt
 
Sockerkaka (utan tillsatt socker) med brynt smör, glutenfri // Baka Sockerfritt

Kärlekscookies, utan tillsatt socker

on söndag, 30 augusti 2020. Posted in LCHF/low carb

Kärlekscookies, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
Söta kärlekskakor passar att baka året runt! Baserade på idén om kärleksmums - men i småkakeformat då förstås. Riktigt gott måste jag säga! Kakorna består av två kakor som läggs ihop med en smörkräm, smaksatt med kaffe förstås, mellan. Jag tycker det blev så fint och festligt! En extra rolig småkaka tycker jag!
 
Ps. I receptet har jag använt både mandelsmör och jordnötssmör i kombination för att få lagom mycket, enligt mig, jordnötssmörsmak (vilken ju kan vara ganska kraftig). Det går bra att välja bara en av mandelsmör eller jordnötssmör!

 
Kärlekscookies, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 

 

Kärlekscookies - 6 stycken dubbelkakor

Cookies:
2 ägg
40 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 dl mandelsmör
1 dl jordnötssmör (osötat)
4 msk kakao
4 msk sockerersättning
1 msk vatten

1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver 

Fyllning:
70 gram mascarpone
40 gram smör
1 msk kakao
1 msk sockerersättning
1 msk starkt kaffe (gärna espresso)

riven kokos

Cookies
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa samman alla ingredienser förutom mörk choklad noga. Grovhacka choklad och rör ner med en sked. Rulla kakdegen till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper och tryck ut till ca 1 cm tjocka kakor. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna helt.

Fyllning
Smält smör och blanda noga med resterande ingredienser. Låt stelna/kallna och konsistensen är mjuk. Bred på undersidan av en kaka, strö på lite kokos och tryck fast en annan kaka.

 

Kärlekscookies, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
Kärlekscookies, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt