• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Choklad- och mandelfudgedessert
  • Dammsugare, low carb
  • Drömrulltårta
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Glutenfria Våfflor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Mjuk chokladkaka
  • No bake Snickersbar
  • Pekanrabarberpaj
  • Rulltårta med hallon
  • Rulltårtstårta
  • Salted caramel brownie
  • Sandkaka, utan tillsatt socker
  • Twix, hälsosamma
  • Änglakaka

Så har mitt arbete sett ut

on lördag, 09 november 2019. Posted in Föräldralivet, Entreprenörskap

Jag får en hel del frågor på både mail och DM på instagram, och jag försöker svara så gott jag kan - men det är inte alltid jag hinner, eller så tänker jag att jag ska svara och sen kommer något av alla 130,450 saker jag ska göra per dag ivägen och jag glömmer bort. Oftast handlar det om bakningsrelaterade frågor som jag får MEN här om dagen fick jag några mer entreprenörsrelaterade frågor som jag tycker var skoj!
 
En av frågorna berörde hur jag började blogga "på riktigt" och hur det började bära. Många av er har säkert följt mig länge - men kanske inte så länge som från 2012 då jag skapade min "baka sockerfritt"-blogg på blogg.se. Och ojojoj, så många timmar jag jobbat gratis. Jag har utan tvekan jobbat tre gånger så många timmar gratis som betalt under mina år. Det tog kanske två år innan jag började få (dåligt) betalda samarbeten, och jag fick söka mig till andra sätt för att mitt företag skulle dra in lite. Jag höll vissa event, började köra catering och skapade mina e-Magasin. Denna typ av marknad är dock mycker mer öppen idag, medan det tidigare var ovanligt med betalda samarbeten. Observera att jag jobbade heltid som ekonom mellan 2013-2015. Jag jobbar idag kanske 30% med mina sociala medier, och mitt viktigaste sätt att få det hela att gå ihop är mina löpande samarbeten. Jag hinner idag inte längre kontakta företag, utan dom får komma till mig. Då är är det viktigt med återkommande samarbeten.
 
En ytterligare fråga var hur jag kombinerade mitt företagande med att jobba för andra. I början jobbade jag som sagt heltid (pluggade egentligen första året) - för det går ju inte direkt att kasta sig ut och tro att man ska kunna tjäna en heltidslön på direkten. 2015 fick jag mitt första barn och kombinerade hela förläldraledigheten med jobb i mitt företag. Det var en tuff tid med mycket arbete och jag vet inte hur jag lyckades publicera två inlägg per dag i kombination med att jag gjorde två böcker och höll föreläsningar och event.
 
Efter min första föräldra"ledighet" började jag jobba 50% hos N!CK'S med sociala medier och PR (i 6 månader) samtidigt som jag jobbade 20% på ett ekonomiföretag som marknadsassistent samtidigt som jag jobbade gärnet med företaget. Och så blev jag föräldraledig igen och hade då "bara" mitt företag under 1,5 års tid. Jag var föräldraledig 60% och jobbade 40% under den största delen av tiden (inte första halvåret då jag var föräldraledig 100% och jobbade ungefär samma 40%). 
 
När jag började jobba igen var jag fortfarande anställd på 20% på ekonomiföretaget, samt Baka Sockerfritt såklart, plus min trading (jag har även gjort två ytterligare grejer/projekt på sidan av). Jag valde att för ett par månader sedan säga upp mig och enbart vara egen, då föräldralivet inte längre fungerar ihop med så mycket jobb. Jag valde att helt enkelt skära ner för att orka med allt och kunna parera den stora mängd dagar vi behöver gå hemma pga förkylda/sjuka/skadade barn (fattar inte hur barn kan vara sjuka varje vecka)! 
 
Fick även en fråga om trading. Jag får återkomma till det - både för att detta inlägg inte ska bli för långt, och för att jag har tidsbrist!
 
 
 

Pepparkaksscones, glutenfria

on torsdag, 07 november 2019. Posted in GI

Pepparkaksscones, utan gluten och tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 

  

Jag är så glad att vi äntligen är inne i november så att det känns helt okej att baka med ju(v)liga julkryddor så mycket jag vill! Hej alla härliga saffran- och pepparkaksbak! Lyser upp vilken annars så trist och mörk novemberdag som helst.

Något som blir ett härligt frukosttillskott under denna säsong är pepparkaksscones! Även glutenfria scones är lätta att göra, och roligt att man kan smaksätta så enkelt med kryddor - som just pepparkakskrydda eller varför inte saffran!

Man kan äta pepparkakssconesen med bara smör, eller också med ost - eller varför inte lite sylt/marmelad utan tillsatt socker! Kanske något att svänga ihop till helgen??

 
Pepparkaksscones, utan gluten och tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Pepparkaksscones - 4 scones

2 ägg
20 gram smör
1 ½ dl mandelmjöl
1 dl havremjöl
2 tsk fiberhusk
1-2 tsk honung (eller annan sötning)
drygt 1 tsk pepparkakskrydda
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa äggen pösigt. Blanda ner alla torra ingredienser bland äggen tillsammans med smör och sötning. Låt stå under några minuter. Forma 4 scones på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen under ca 10-12 minuter.

 

 

Pepparkaksscones, utan gluten och tillsatt socker // Baka Sockerfritt

Kladdkaka med Soft Toffee

on onsdag, 06 november 2019. Posted in LCHF/low carb

Kladdkaka med Soft Toffee utan tillsatt socker, glutenfri // Baka Sockerfritt
 
 
Sponsrat inlägg med N!CK'S
 
 
 
Imorgon är dagen D för alla kladdkaksälskare - jag pratar givetvis om att det imorgon är KLADDKAKANS DAG! Jag har under mina bloggdagar gjort maaaassor av kladdkakerecept, men här visar jag ett av mina mest lyxiga - Kladdkaka med Soft Toffee och chokladfrosting. Ljuvligheten på den! Jag menar ni hör ju och ser själva!
 
Kladdkakan blir extra kladdig och smakrik av Soft Toffee (en ny godisbar från N!CK'S). Tänk er plopp eller center - fast utan tillsatt socker och gluten! Den härliga kolafyllningen är ju bara helt perfekt i kladdkakor (sjukt god att äta som den är också för den delen). Kladdkakan har jag sötat med Use Like Sugar (lika sött och samma konsistens som socker) och så använder jag N!CK'S mörka choklad i för att få till den kladdiga kladdkakekonsistensen!
 
Frostingen är egentligen högst frivillig att slänga på. Jag menar, kladdkakan är enligt men mening väldigt god att äta som den är (kanske med en klick grädde eller N!CK'S vaniljglass). Men det blir ju lite extra lyxigt med denna som sagt! Frostingen gör jag av mascarpone, vilket jag har valt för att det har en mild och mjuk smak (man kan även köra färskost, men då blir smaken bra mycket mer syrlig). Till mascarponen har jag tillsatt smält mjölkchoklad från N!CK'S samt grädde efter smak för att göra konsistensen lagom mjuk.
 
Jag toppar min lyxiga kladdkaka med bitar av Soft Toffee, hackad choklad, bär och några blad citronmeliss!
 
Tänk på: konsistensen på kladdkakan stelnar rejält vid kyla. Servera den därför gärna rumstempererad. Dock ska den förvaras i kyl. Kladdkakan håller flera dagar i kylskåp, men frostingen bör göras relativt tätt inpå servering.  

Tips: kakao kan ersättas mot ca 3/4-dels dl N!CK'S Chocodrink (chokladdryckspulver) samtidigt som mängden Use Like Sugar minskas en aning. Dessutom kan vaniljpulver också bytas ut mot några droppar N!CK'S steviadrops vanilj (om önskas minskas också mängden sötning lite).
 
 

Kladdkaka med Soft Toffee utan tillsatt socker, glutenfri // Baka Sockerfritt

 

 

Kladdkaka med soft toffee (ca 12 portioner)

Kladdkaka:
4 ägg
4 stycken N!CK’S Soft Toffee
250 gram N!CK’S dark chocolate
150 gram smör

2 dl vispgrädde
ca 1 dl N!CK’S Use Like Sugar
ca ½ dl kakao (beroende på smak)
½ tsk vaniljpulver 

Chokladfrosting:
250 gram mascarpone
75 gram N!CK’S milk chocolate
ca ½ dl vispgrädde
ev. ett par tsk kokosolja

Dekoration:
ex: N!CK’S Soft Toffee, N!CK’S Chocolate, bär, citronmeliss

Kladdkaka
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör i en kastrull, ta bort från plattan eller ha på väldigt låg värme och lägg bitar av choklad i. Rör tills det smält. Rör därefter ner ägg, grädde, kakao, Use Like sugar och vaniljpulver. Fördela smeten i en smord och "mjölad" 24-cm springform (mjöla exempelvis med Use Like Sugar eller mandelmjöl). Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Konsistensen ska vara kladdig i mitten. Låt stå till sig under minst en timme.

Chokladfrosting
Smält chokladen försiktigt (jag gör det i mikron tillsammans med lite kokosolja). Låt svalna en stund. Vispa mascarpone under ca 30 sekunder med elvisp. Vispa därefter ner smält choklad och grädde. Grädden är för att göra konsistensen mer mjuk/lös (använd mängd  grädde efter önskad konsistens). Bred på frostingen på en helt sval kladdkaka (annars smälter den). Toppa med Soft Toffee, hackad choklad - och annat härligt som är fint att dekorera med!

 

 

Kladdkaka med Soft Toffee utan tillsatt socker, glutenfri // Baka Sockerfritt

Kladdkaka med Soft Toffee utan tillsatt socker, glutenfri // Baka Sockerfritt
 
Kladdkaka med Soft Toffee utan tillsatt socker, glutenfri // Baka Sockerfritt
 
Kladdkaka med Soft Toffee utan tillsatt socker, glutenfri // Baka Sockerfritt

Kladdkakans dag 2019

on måndag, 04 november 2019.

På torsdag har vi allas våran kladdkakans dag hos oss! Finns det några fler kladdkaksälskare där ute? Jag kan nog tro det! Då är det också hög tid att baka någon härlig kladdkaka. Här nedan frestar jag med sju olika sorters recept på kladdkaka. Allt från ryttarkaka till kladdkaksmuffins.
 
Tips: för ett recept i en 12-cm springform, fyrdubblas ingredienserna om man vill göra kakan i en 24-cm springform!
 
 
 
 
 
 
 

Härliga banan- och blåbärsmuffins

on söndag, 03 november 2019. Posted in Baka med frukt

Banan- och blåbärsmuffins, glutenfria, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 

Hoppas det är bra med er alla och att ni är sugna på att inspireras av lite härliga, och fräscha, banan- och blåbärsmuffins! Dessa muffins (som jag också gjort i form av en rund mjuk kaka) är ena riktiga favoriter som jag tyckt om i många år. Saftiga är dom också, vilket är en stor fördel med att baka med frukt och bär.

Jag tycker att muffinsarna blir tjusiga genom att spritsa lite vispad grädde på. Men det går såklart att äta muffinsarna som dom är!

  

Banan- och blåbärsmuffins, glutenfria, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

 

  

Banan- och blåbärsmuffins - ca 6 stycken

80 gram blåbär
40 gram smör
2 ägg
1 ½ mogen banan
1 ½ dl mandelmjöl
½ dl riven kokos
½ dl sockerersättning
2 msk havremjöl
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver 

Toppa gärna med: 
2 dl vispgrädde
½ msk sockerersättning
1 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Mixa samman ägg och banan med en stavmixer. Blanda alla torra ingredienser, och rör ner ägg och smör. Mixa gärna igen. Blanda sist ner blåbären och rör försiktigt därefter så att de inte mosas för mycket. Fyll muffinsformar med smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter tills muffinsen blivit fasta. Låt svalna. Toppa gärna med vispad grädde, sötad och smaksatt med vanilj.

 
 
 
 
Banan- och blåbärsmuffins, glutenfria, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
Banan- och blåbärsmuffins, glutenfria, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
Banan- och blåbärsmuffins, glutenfria, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 2