• Choklad- och mandelfudgedessert
  • Chokladkola, utan tillsatt socker
  • Chokladsnittar
  • Cookie dough fudge
  • Dammsugare, low carb
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • LCHF-knäcke
  • No bake Snickersbar
  • Peanut butter caramel brownie
  • Påskbakelse
  • Rulltårta med hallon
  • Saffranspannkakor
  • Salted caramel brownie
  • Toscabrownie med cornflakes
  • Twix, hälsosamma
  • Våfflor med banan

Mina frukosttips!

on onsdag, 16 januari 2019.

Med en nytt år är det många som gärna vill bryta gamla vanor - och vad är då bättre än att börja året och dagen med att äta smarriga, men ändå hälsosamma frukost (eller brunch om så önskas). Kika in mina favoritfrukosttips nedan - allt från glutenfri formfranska till bananvåfflor!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Toscabrownie med cornflakes (glutenfri, utan tillsatt socker)

on måndag, 14 januari 2019. Posted in GI

Toscabrownie med cornflakes (glutenfri, utan tillsatt socker) //Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Jag blir sugen på att svänga ihop denna härliga brownie bara jag ser den! Just brownie är enligt min mening svårt att få eller baka för mycket av. Jag längtar efter att få baka massor - nu hinner jag inte alls med att baka så mycket som jag vill!
 
Just den här brownien är toppad med en slags cornflakestosca. Hur gott?! Det blir segt, knaprigt och karamellsmakande på samma gång! Mitt tips är att äta brownien inom något dygn från bakning eftersom cornflakesen blir allt mjukare med tiden. Cornflakesen i receptet är i vanlig ordning utan gluten och tillsatt socker, och köpes i vanlig mataffär.
 
För den som inte gillar cornflakes går det bra att testa med kokos eller mandelflarn. Dock kan mängden behöva justeras. 
 
 
Toscabrownie med cornflakes (glutenfri, utan tillsatt socker) //Baka Sockerfritt
 
 
 

Toscabrownie med cornflakes - 4 bitar

Brownie:

2 ägg
50 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
25 gram smör
2 ½ msk sockerersättning
1 ½ - 2 msk kakao

1 msk vatten
1 krm vaniljpulver

Cornflakestosca:
20 gram smör
1 ½ -2 dl cornflakes (glutenfria, utan tillsatt socker)
½ dl vispgrädde
1 ½ msk fibersirap gold
1-2 msk sockerersättning 

Brownie
Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen försiktigt tillsammans med oljan (jag gör detta i mikron). Vispa ägg och sötning pösigt, gärna med elvisp. Blanda även ner resterande ingredienser och vispa lite till. Häll smeten i en normalstor brödform (ca 1,5 liter) klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter innan toppingen fördelas ovanpå.

Cornflakestosca
Sjud smör, grädde, fibersirap gold och sockerrättning i cirka 10 minuter. Rör ner cornflakes. Fördela/strö försiktigt ovanpå toscan. Grädda ytterligare 7-10 minuter. Låt svalna.

 
 
 
Toscabrownie med cornflakes (glutenfri, utan tillsatt socker) //Baka Sockerfritt
 
Toscabrownie med cornflakes (glutenfri, utan tillsatt socker) //Baka Sockerfritt
 
Toscabrownie med cornflakes (glutenfri, utan tillsatt socker) //Baka Sockerfritt

Chokladbollar med pekannötter (low carb)

on söndag, 13 januari 2019. Posted in Baka utan spis, LCHF/low carb

Chokladbollar med pekannötter (low carb) //Baka Sockerfritt
 
 
 

Chokladbollar, chokladbollar, chokladbollar. Kan jag någonsin få nog? Enkelt, ruskigt gott och går att variera på så många vis! Dessa chokladbollar är en lågkolhydratsvariant innehållandes en av mina favoritnötter - pekannöten. Pekan och choklad är en riktigt hit tillsammans! Om ni inte testat är detta ett måste.

Chokladbollarna blir en perfekt fika eller energigivande snacks! Jag rullar dom i riven kokos och finhackade pekannötter.

  

Chokladbollar med pekannötter (low carb) //Baka Sockerfritt

 


Chokladbollar med pekannötter - 6 stycken

50 gram pekannötter
20 gram smör
½ dl riven kokos
½ dl mandelmjöl
1 ½ msk sockerersättning
1 msk kakao
1 krm vaniljpulver

Dekoration: riven kokos, hackade nötter

Mixa pekannötter och riven kokos (behöver inte vara helt finmixat). Blanda därefter med övriga ingredienser till en chokladbollsdeg. Forma till bollar och rulla i riven kokos eller finhackade pekannötter.

 

 

Chokladbollar med pekannötter (low carb) //Baka Sockerfritt
 
Chokladbollar med pekannötter (low carb) //Baka Sockerfritt

Början på det nya året

on lördag, 12 januari 2019.

Nu har det gissningsvis återgått till det normala efter jul-och nyårstider för de flesta. Skönt tycker jag för min egen del! Men så gillar jag ju också vardagen med dess rutiner. Nåja, i alla fall mina jobbdagar som inte är så kaotiska. 
 
Jag tycker att långhelger lätt med två barn blir fruktansvärt intensiva med minimal mängd med återhämtning, men under mina föräldralediga dagar föra veckan (två dagar då jag alltså var hemma ensam med barnen) var faktiskt bra! Jag höll varken på att kräkas av stress eller dö av huvudvärk. För kan ni tänka er att båda barnen var relativt glada. Båda två. Samtidigt! Alltså va?? Det har aldrig hänt tidigare! Är det så här det ska vara? Aja, jag hoppas fler dagar blir så!
 
 
Fler positiva saker som hänt under senaste dagarna:
-
Jag har fått mysig egentid med Vincent. Vi gick på bio och såg Bamse. Superhärligt! Att ha ett barn är så enkelt, hahaaaaa.
-
Nu har jag införskaffat en supersöt almanacka. Det är den första fysiska som jag köper på kanske sex år, det vill säga sedan jag slutade studera. Egentligen klarar jag mig bra med min digitala, men det är så roligt att planera att jag gärna har två! Dessutom är den här mycket roligare än en tråkig med bara rutor på datorn.
-
Något som är otroligt lättande är att Vincent har varit på så härligt humör i cirka sex veckor. Han har innan varit ett ganska argt barn. Allt blir verkligen så mycket enklare!
 

 
Och så några mindre älskvärda saker:
-
Jag/vi behöver införskaffa både nya glasögon eftersom mina av någon anledning gick sönder och inte går att laga (överhängande risk att det var när ett av barnen drog i dom. Hejdå X tusen spänn), och ny iPad (då den andra av barnet tappade den i marken). Då är det ju tur att man är gjord av pengar. NOT!
-
Att jag aldrig hinner baka. Eller nåja, jag har kanske bakat en gång på en månad. Det är inte jätteoptimalt då man har en bakninginsblogg, bakningsinstagram och bakningsfacebook. 
 

 

Marsipanens dag 2019!

on fredag, 11 januari 2019. Posted in LCHF/low carb

Imorgon är det marispanens dag! Jag är en sådan där galning som kan äta mandelmassa och marsipan som det är. Direkt ur paketet. Här tipsar jag om fyra recept med marsipan/mandelmassa. Så goda och värda att testa - oavsett om det är marsipanens dag eller inte!
 
 
 
 
 
 
 
 
Dammsugare, low carb (som ju är klädda i marsipan)
 
 
 
Prinsessemlor - två flugor i en smäll då semmeldagen börjar närma sig (okej, om två månader - men ändå)