• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Chokladrutor med cornflakes
  • Dalgona Coffee
  • Dammsugare, low carb
  • Drömrulltårta
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kanelpannkakor
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Mjuk chokladkaka
  • No bake Snickersbar
  • Rulltårtstårta
  • Salted caramel brownie
  • Salted caramel chokladkaka
  • Sandkaka, utan tillsatt socker
  • Twix, hälsosamma
  • Äppelkaka med kolasås
  • Äppelkaka med tosca

Brownie med karamell och jordnötssmör

on måndag, 04 januari 2021. Posted in GI, LCHF/low carb

Brownie med karamell och jordnötssmör, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
Ny vecka, första hela veckan på året, och äntligen börjar jobbet så smått (barnen går på förskola tisdag och fredag)! Jag tycker att längre "ledigheter" (där ledig kan bytas ut mot jobbig) kan vara tuffa under dessa småbarnsår, då man får minus i tid för sig själv och man inte annat kan göra än att se lägenheten sakta förfalla, för man hinner inte göra något åt det - vem ska annars se till att barnen inte skadar sig själva, förstör möbler (eller vårt golv som visat sig vara märkligt ömtåligt) eller börjar slåss? Alltså ser jag mycket fram emot våra rutiner igen!
 
Och på grund av ovanstående anledning så har jag inte hunnit med att baka till mina sociala medier alls, så här kommer ett grymt tips på en gammal goding - en lyxig och god brownie med både karamell och jordnötssmör! Även om bakverket besår av tre lager så är den inte speciellt krångligt för det. Förutom själva browniegrunden (bottnen) så har det alltså en mittenlager av bladningen karamell ochh jordnöt, och ett enkelt chokladöverdrag av smält choklad utan tillsatt socker. Plus att jag strödde över lite frön och hackad choklad ovanpå. Riktigt festligt och passar oavsett om det är vardag eller kalas!
  
 
Brownie med karamell och jordnötssmör, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

   

Brownie med karamell och jordnötssmör - 8 till 10 rutor

Brownie:
70 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
70 gram smör
2 ägg
1 dl mandelmjöl
3 msk sockerersättning
2 msk kokosmjöl
1 krm vaniljpulver

Karamell- och jordnötslager:
1 ½ dl vispgrädde
1 dl jordnötssmör (osötat)
3 msk fibersirap honey

Chokladöverdrag:
50 gram choklad, utan tillsatt socker
10 gram smör
sötning efter smak


Brownie

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och chokladen. Blanda alla torra ingredienser och rör ner ägg och chokladsmöret. Häll browniesmeten i en brödform (ca 1,5 liter) klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.

Karamell- och jordnötslager
Koka upp grädde och fibersirap gold. Sjud under omrörning i ca 50 minuter tills massan tjocknat. Rör ner 1 dl jordnötssmör. Fördela ovanpå brownien. Låt stelna i kylskåp.

Chokladöverdrag
Smält choklad och smör. Söta efter smak. Fördela chokladen ovanpå karamellagret. Låt stelna och skär i bitar.


 

Brownie med karamell och jordnötssmör, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
Brownie med karamell och jordnötssmör, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 

Gott nytt år och recepttips!

on lördag, 02 januari 2021. Posted in GI

Mjuk Chokladkaka, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
Gott nytt år kära ni! Hoppas ni hade ett bra avslut på 2020 och har haft en ännu bättre början av 2021! Vi hade en enkel nyårsafton hemma med barnen. Vi försökte oss på en lite lyxigare middag i form av flera mindre maträtter (det hela blev inte riktigt så lyxigt som vi hade velat, hehe - och barnen åt bara pommes). Vi hade även filmkväll med barnen och åt spett med chokladboll, frukt och smält choklad. Hett och enkelt tips på en barnvänlig dessert som också är rolig! Av förklarliga själ var det inget som jag hade möjlighet att fota, så därför tänkte jag att årets första recepttips skulle bli på ett av mina tidgare favoritecept!
 
Får jag presentera min bästa mjuka chokladkaka! Älskar den. Den är saftig och jag tycker så mycket om den fylliga chokladsmaken i kombinaion med en liten, liten kaffesmak. God att äta som den är eller med lite grädde (man kan toppa hela kakan med grädde och bär för en enkel men lyxig variant på tårta). Jag låter kakan gärna vara en aningens kladdig i mitten när jag tar ut den från ugnen för bästa saftighet och konsistens.
 
 
Mjuk Chokladkaka, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 

Mjuk Chokladkaka, utan tillsatt socker - 6 till 8 bitar

3 ägg
150 gram smör
1 3/4 dl sockerersättning (Use Like Sugar passar)
1 ½ dl mandelmjöl

1 dl potatismjöl
½ dl kakao
1-2 msk starkt kaffe
2 tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver
ev. ett par rader choklad utan tillsatt socker

Sätt ugnen på 165 grader. Smält smöret. Blanda potatismjöl, mandelmjöl, kakao, bakpulver och vaniljpulver. Vispa ägg och sockerersättning pösigt med elvisp under ett par minuter. Blanda ner äggvispet i bland de torra ingredienserna tillsammans med kaffe och smält smör. Rör därefter ner eventuell grovhackad choklad med en sked. Häll smeten i en brödform klädd med bakplåtspapper, ca 1.5 liter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35-40 minuter, känn med en sticka då konsistensen ska vara fast. Låt svalna. Förvara gärna i kyl, men låt stå i rumstemperatur ett par timmar innan servering!

 
 
Mjuk Chokladkaka, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

Tips på nyårsdesserter!

on måndag, 28 december 2020.

Snart 2021 och jag ser fram emot ett nytt år. 2020 är väl lite av ett år man mest vill glömma, haha. För att fira in det nya året är det passande med en smarrig dessert/bakverk! Får jag föreslå en festlig brownie med chokladdoppade jordgubbar eller en glassdessert? Eller varför inte en lyxig chokladmousse!
 
 
 
 
 
 
 
 

Rischoklad

on söndag, 27 december 2020. Posted in GI

Rischoklad, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

 
 
Hoppas ni haft en uuuuunderbar jul och dagar efter! Vi har själv mest hängt hemma, vilket jag faktiskt tycker är tufft med barnen - då är jag mycket hellre ute på någon aktivitet/kommer ut och gör något, men sånt blir ju av förklarliga själ lite svårt att göra just nu. Men som tur är har barnen fått en del leksaker (Vincents lego tänker jag på) som underhåller rätt bra. Och två dagars snö fick vi också!
 
Hänger ni också mest hemma? Då kan det vara härligt att pyssla och baka ihop något riktigt, riktigt enkelt - och då är detta recept en bra idé att spana in!
 
Det här är alltså rischoklad - du blandar helt enkelt smält choklad (ljus eller mörk efter vad man själv vill) och puffat ris. Kankse lite extra sötning för den som vill. Fördela röran i små formar, låt stelna och ät!
 
 
Rischoklad, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

 

Rischoklad - 10 stycken

100 gram choklad, utan tillsatt socker (jag använde hälften ljus, hälften mörk)
1 dl puffat ris, rostat
ev. sötning efter smak
ev. 1 tsk olja


Smält choklad med eventuell olja (för att få chokladen lite mer lätthanterlig). Blanda ner puffat ris och eventuell sötning. Fördela i småbrödsformar eller minimuffinsformar. Låt stelna.

 

Rischoklad, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

Pepparkaksgranola utan nötter och mandlar

on onsdag, 23 december 2020. Posted in Frukost, GI

Pepparkaksgranola utan nötter och mandlar // Baka Sockerfritt
 
 
 
Så här i jultider vill jag bara smyga in juliga smaker i allt! Är ni likadana? Man får ju lite grann passa på när det ändå är säsong. Att smaksätta sin egen granola med pepparkakskrydda är ett sånt sätt! Släng på lite granola på favorityoghurten, kanske toppa med lite russin om man vill det. Det blir en bra start på dagen - eller man får i alla fall en bra förutsättning för en bra start på dagen! Perfekt nu över jul och i mellandagarna! Kika in nedanstående recept på pepparkaksgranola som inte innehåller nötter eller mandlar, utan istället havregryn, kokos och fröer.

Passar på att önska er alla en underbar jul! Det här året är ju minst sagt galet, och julen är såklart inget undantag. Hoppas alla trots allt får en fin och lugn jul, och så hoppas vi vidare att det blir lite mer normalt snart igen!
 
 
Pepparkaksgranola utan nötter och mandlar // Baka Sockerfritt
 
 

Pepparkaksgranola (nötfri) - ca 5 dl granola

1 äggvita
2 dl havregryn
1 dl riven kokos
½ dl pumpafrön
½ dl solrosfrön
2 msk kokosolja
1 msk fibersirap (gärna honey)
1 - 2 tsk pepparkakskrydda
½ krm salt
ev. ett par msk russin

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa upp äggvitan. Blanda alla torra ingredienser och blanda med äggvita, smält kokosolja och honung. Strö över en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Rör om ofta så att det inte bränns, och stäng eventuellt av värmen om granolan tar för mycket färg. Låt svalna. Tillsätt eventuellt russin eller annan torkad frukt. Förvara i rumstemperatur i en lufttät burk.
 

 

Pepparkaksgranola utan nötter och mandlar // Baka Sockerfritt