• Banoffee Pie
  • Chokladbitar med jordnötssmör
  • Cookie dough fudge
  • Dammsugare, low carb
  • Devil’s food muffins
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
  • LCHF-knäcke
  • No bake Snickersbar
  • Peanut butter caramel brownie
  • Rulltårta med hallon
  • Salted caramel brownie
  • Sarah Bernhardt
  • Snickers
  • Sommarbrownie
  • Twix, hälsosamma

Fars dag & Chokladens dag!

on fredag, 09 november 2018.

På söndag infaller inte mindre än två viktiga dagar - Fars dag och Chokladens dag. Svårt att bestämma vilken dag som är viktigast tycker jag? Mitt tips är att slå två flugor i en smäll och ge bort något härligt chokladsmakande till en pappa! Kanske chokladkola? Kanske ett gäng lyxiga chokladpraliner? Eller varför inte ljuvliga tryfflar!
 
 
 
 

Kardemummakokostoppar

on torsdag, 08 november 2018. Posted in LCHF/low carb

Kardemummakokostoppar utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 

  

Kokostoppar är naturligt glutenfria och lätta att göra utan tillsatt socker! Dessa kokostoppar är saftiga och smaksatta med kardemumma - perfekt till höst(eller jul)fikat. Jag har även doppat botten i smält choklad, men gåt bra att hoppa över för den som önskar. Testa vet jag!

Tips: Om man inte har sukrin melis går det säkerligen bra att byta ut mot ½-1 msk vanlig sockerersättning.

 

Kardemummakokostoppar utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 

Kardemummatoppar - 8 stycken

1 ägg
20 gram smör
2 ½ dl riven kokos
2 msk grädde
1 - 1 ½ msk sukrin melis
1 msk fibersirap clear
1 ½ krm kardemumma, malen

50 gram choklad, utan tillsatt socker

Sätt ugnen på 150 grader. Koka upp smör, fibersirap och grädde och låt sjuda under fem minuter. Vispa upp ägget något. Mixas kokos till en mer finmalen konstisens med en mixer under några sekunder. Blanda alla ingredienser med varandra. Forma toppar av massan på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 18-20 minuter, eller tills kokostopparna är fasta och börjar ta färg. Se noga till att de inte bränns, och lägg då över en bit folie. Låt svalna.

Smält choklad försiktigt, tillsätt eventuellt lite olja för att få den mer lätthanterlig. Doppa botten av varje kokostopp och låt stelna på bakplåtspapper.

 

 

Kardemummakokostoppar utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Kladdkakans dag 2018!

on tisdag, 06 november 2018. Posted in Baka med frukt, GI, LCHF/low carb

Imorgon har vi inget mindre än kladdkakans dag! Det måste givetvis firas! Nedan kan ni se ett gäng smaskiga recept på bland annat pepparkakskladdkaka, cookie dough-kladdkaka och snickerskladdkaka. Hur gott liksom? Och det braiga är att det dessutom går alldeles utmärkt att baka även andra dagar. Som typ redan idag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Saffransmuffins!

on måndag, 05 november 2018. Posted in Baka med frukt

Glutenfria saffransmuffins utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Jag är så himla GLAD över att den ljuvliga saffranssäsongen börjat (eller den har i alla fall börjat hos mig - vet dock inte hur det är hos er)! Både smak och doft sprider enligt min mening en fantastisk mysstämning och får en att tänka på att julen så sakteliga börjar närma sig. Och tänk på alla mängder av ljuvliga saffransrecept det finns. Det gäller ju att börja i tid så man hinner med i varje fall några av dom.
 
Ett av mina saffransrecept som jag inte kan få nog av, och faktiskt gjort både i form av mjuk kaka och muffins - är dessa saftiga saffranmuffins med dadlar. Ni måste testa!
 
 
Glutenfria saffransmuffins utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 

Saffransmuffins - 6 muffins

2 ägg
100 gram färska dadlar med kärnan borttagen (ca 8 stycken)
ca 30 gram smör
ca ½ dl vispgrädde
2 dl mandelmjöl
2 msk riven kokos 
1 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
1 paket saffran (0,5 gram)
ev. 1 msk sockerersättning

Sätt ugnen på 150 grader. Mosa dadlarna i en kastrull och häll över grädden. Värm detta under ett par minuter samtidigt som du mosar dadlarna med en sked. Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt ägg och smör. Rör sist ner dadelröran. Fördela i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.

 
 
 
Glutenfria saffransmuffins utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Glutenfria saffransmuffins utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Glutenfria saffransmuffins utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Min vecka - Halloween på Gröna Lund och 6 mån som trader

on söndag, 04 november 2018. Posted in Föräldralivet, Entreprenörskap

Det här har ändå varit en bra vecka måste jag säga! Jag har hunnit med mer än vanligt och känner att jag ligger i bättre fas än senaste veckorna. Även om jag kan bli tokig på att våra små generellt sover så dåligt. Suck. 
 
 
Hur som helst! Under denna vecka har bland annat följande hänt...

- I fredags har jag tradat (på deltid) i exakt sex månader. Så kul och bra extrainkomst (oktober är utan tvekan en av mina bättra månader)! Här måste jag faktiskt gratta mig själv för resultatet!
- Oktober har blivit november, månaden där jag blir 28 år och månaden innan den stora julmånaden. Hurra! Jagv känner på mig att november kommer bli bra!
- Jag har förmodligen fått ett nytt samarbete som kommer ske i slutet av månaden. Den innefattar en instastory - vilket är första gången jag använder den kanalen i ett samarbete (=lite nervöst).
- I går hade familjen en dag på Gröna Lund där det var halloweenöppet. Jag åkte fyra attraktioner med Vincent (roligast var Nyckelpigan/spindelpigan) och trots att det var relativt långa köer så tycker jag han var otorligt duktig på att vänta! En lyckad dag för alla, även om jag borde ha tagit på mig en varmare jacka!
 
 
Under nästa vecka har jag fortsatt tandreglering (inte fått tandställningen än), frukostjobbdejt gällande Happy Card Sverige och två träningstillfällen är bokade. Ser fram emot veckan!