• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Choklad- och mandelfudgedessert
  • Chokladsnittar
  • Dammsugare, low carb
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Glutenfria Våfflor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • LCHF-knäcke
  • No bake Snickersbar
  • Pekanrabarberpaj
  • Rulltårta med hallon
  • Rulltårtstårta
  • Salted caramel brownie
  • Twix, hälsosamma
  • Våfflor med banan
  • Änglakaka

Hälsosamma "delicatobollar"

on onsdag, 10 juli 2019. Posted in GI

Hälsosamma "delicatobollar", utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Perfekt sommarbakande är chokladbollar, för vem vill inte ha ett supergott snacks under semestertider? Lyxigt litet mellis som dessutom är enkelt att baka. Bara att ta fram ur kylen när suget sätter in! En chokladbollsfavorit i repris är dessa delicatoliknande chokladbollar som jag inte kan låta bli att baka om och om igen. 
 
I "delicatobollarna" vispar jag sönder havregrynen med elvisp som gör konsistensen mer len/mjuk. Sedan ska man såklart tillsätta rejält med kaffe för den klassiska kaffe/mockasmaken. På bilderna dekorera jag chokladbollarna med riven kokos och hackade mandelspån.
 
 
Hälsosamma "delicatobollar", utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 

Hälsosamma "delicatobollar" - ca 25 stycken

130 gram smör
5 dl havregryn
ca 1 1/3 dl sockerersättning
ca 4 msk kaffe
ca 3 msk kakao
2 krm vaniljpulver
ev. mer vätska 
riven kokos att dekorera med


Lägg alla ingredienser i en bunke. Vispa med elvisp för att ”slå sönder” grynen och för att få konsistensen slätare (går att blanda på vanligt vis också). Använd ingredienser efter smak, och tillsätt så mycket kaffe som önskas (smak och konsistens). Rulla degen till bollar och rulla i riven kokos.

 

 

Hälsosamma "delicatobollar", utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Hälsosamma "delicatobollar", utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Hallonmuffins (lite kletiga)!

on måndag, 08 juli 2019. Posted in LCHF/low carb

Hallonmuffins, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 

Jag gissar att många av er har semester nu? För er som har extra tid hemma - passa på att baka och svänga ihop något riktigt gott! Idag vill jag rekommendera ett av mina tidigare recept - smarriga hallonmuffins. Muffinsen har en netral bas smaksatt med en gnutta vanilj och konsistensen är halvkladdiga innuti medan toppen är lite, lite spröd. Underbart!

Ps. Om frysta hallon används bör de först tinas. Ett tips är dessutom att blanda hallonen med lite sötning för att få bort det sura (går givetvis att utesluta).

 

Hallonmuffins, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 

 

Hallonmuffins - 6 muffins

80 gram hallon
50 gram smör
2 ägg
2 dl mandelmjöl
1 dl vispgrädde/mellangrädde
3 msk sockerersättning
2 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret. Blanda alla torra ingredienser och blanda med äggen och grädde. Häll i smöret och rör om. Blanda gärna hallonen med lite extra sötning (1-2 tsk) och häll i smeten. Rör försiktigt. Fördela smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen i ca 15 – 20 minuter.

 

 

Hallonmuffins, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Mazarinbrownie, utan tillsatt socker

on söndag, 07 juli 2019. Posted in LCHF/low carb

Mazarinbrownie, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Mazarinbrownie - mazarinkaka och brownie i en och samma kaka! Det blir liksom både toppengott och fint. Knappt krångligare än en enkel kaka, då det är samma grundsmet som bara smaksätts olika - en del av smeten med kakao och den andra med bittermandelarom. Dessutom toppade jag här mazarinbrownien med smält choklad - men går att utesluta. Fast jag tycker verkligen det blir extra tjusigt! 
 
Tips: Öka receptet med ca 50% för att använda en ca 1.5 liters brödform.
 
 
Mazarinbrownie, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 

Mazarinbrownie, utan tillsatt socker - 5 till 6 bitar

3 ägg
65 gram smör
2 ½ dl mandelmjöl
½ dl mjölk
½ dl sockerersättning
½ dl kokosmjöl
1 - 1 ½ msk kakao
2 krm vaniljpulver
4 droppar bittermandelarom

Toppa gärna med smält choklad (utan tillsatt socker)


Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser förutom kakao och bittermandelarom och rör ner smält smör, ägg och mjölk. Ta undan ca hälften av smeten och smaksätt den ena med kakao, och den andra med bittermandel. Fördela först den ljusa smeten i liten brödform, ca 8X18 cm, klädd med bakpltåspapper, och därefter chokladmeten. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter. När kakan svalnat toppas den med fördel med ett lager smält choklad.

 

 

Mazarinbrownie, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Mazarinbrownie, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Cornflakesbrownie, utan gluten och tillsatt socker

on torsdag, 04 juli 2019. Posted in GI

Cornflakesbrownie, utan gluten och tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
Brownietips! Blir inte ni, som jag, lite sugna på att baka denna cornflakesbrownie bara ni ser den? Cornflakestoscan blir lite crunchig, kolasmakande och härligt seg och det är PERFEKT ihop med den lite halvkletiga brownien!
 
Jag rekommenderar att brownien äts inom något dygn från bakning, då cornflakesen annars kan bli för mjuka. Cornflakesen i receptet är i vanlig ordning utan gluten och tillsatt socker, och köpes i vanlig mataffär!
 
Ytterligare tips: För den som inte gillar cornflakes går det bra att testa med kokos eller mandelflarn. Dock kan mängden behöva justeras. 
 
 
Cornflakesbrownie, utan gluten och tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 

Cornflakesbrownie - 4 bitar

Brownie:

2 ägg
50 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
25 gram smör
2 ½ msk sockerersättning
1 ½ - 2 msk kakao

1 msk vatten
1 krm vaniljpulver

Cornflakestosca:
20 gram smör
1 ½ -2 dl cornflakes (glutenfria, utan tillsatt socker)
½ dl vispgrädde
1 ½ msk fibersirap honey
1-2 msk sockerersättning 

Brownie
Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen försiktigt tillsammans med smör (jag gör detta i mikron). Vispa ägg och sötning pösigt, gärna med elvisp. Blanda även ner resterande ingredienser och vispa lite till. Häll smeten i en normalstor brödform (ca 1,5 liter) klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter innan toppingen fördelas ovanpå.

Cornflakestosca
Sjud smör, grädde, fibersirap gold och sockerrättning i cirka 10 minuter. Rör ner cornflakes. Fördela/strö försiktigt ovanpå toscan. Grädda ytterligare 7-10 minuter. Låt svalna.

 
 
 
Cornflakesbrownie, utan gluten och tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Cornflakesbrownie, utan gluten och tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Sommarfräsch hallonkaka

on onsdag, 03 juli 2019. Posted in GI

Hallonkaka med vaniljfyllning, utan tillsatt socker, glutenfri //Baka Sockerfritt
 
 
 
 
En superfräsch och ganska somrig kaka är denna kladdiga hallonkaka. Ett hett tips till sommarens alla firanden! Sååå gott att baka med hallon dessa dagar tycker jag. Detta recept är som en sockerkaksliknande kaka, som förutom hallon även innehåller en krämig vaniljfyllning. Helt enkelt ljuvlig! Och riktigt saftig med en lite kladdig känsla över sig. Vill göra den igen - på en gång!
 
 
Hallonkaka med vaniljfyllning, utan tillsatt socker, glutenfri //Baka Sockerfritt


 

Hallonkaka med vaniljfyllning - ca 8 bitar

Kaksmet:
3 ägg
70 gram hallon (tinade om frysta)
70 gram mascarpone
50 gram smör
1 dl potatismjöl
1 dl rismjöl
2/3 dl sockerersättning
2 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver
ev. 1 tsk extra sockerersättning

Fyllning:
1 ägg
180 gram mascarpone
1 ½ msk sockerersättning
2 krm vaniljpulver

Kaksmet
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör. Vispa ägg och sockerersättning pösigt. Blanda potatismjöl, rismjöl, vanilj och bakpulver. Rör ner detta bland äggen tillsammans med smör och mascarpone. Om önskas blandas hallonen med 1 tsk extra sötning. Detta i sin tur rörs försiktigt ner i smeten. Klä en ca 1.5 liters brödform med bakpltåpsapper och fördela i smeten. Grädda i ca åtta minuter. Under gräddningstiden görs fyllningen.

Fyllning
Blanda ingredienserna med elvisp. Fördela detta ovanpå kakan. Fyllningen ska sjunka ner i kakan (om den inte gör det kan man hjälpa till lite själv genom att göra en skåra i kakan så fyllningen åker ner). Grädda ytterligare i ca 20-25 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig. Låt svalna.

 
 
 
Hallonkaka med vaniljfyllning, utan tillsatt socker, glutenfri //Baka Sockerfritt