• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Chokladrutor med cornflakes
  • Dalgona Coffee
  • Dammsugare, low carb
  • Drömrulltårta
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kanelpannkakor
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Mjuk chokladkaka
  • No bake Snickersbar
  • Rulltårtstårta
  • Salted caramel brownie
  • Salted caramel chokladkaka
  • Sandkaka, utan tillsatt socker
  • Twix, hälsosamma
  • Äppelkaka med kolasås
  • Äppelkaka med tosca

Saffransblondie (med vit choklad)

on tisdag, 17 november 2020.

Saffransblondie (med vit choklad), glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
Som jag sagt (eller tänkt) många gånger i dessa coronatider - gillar man jul så är det bara att jula till det allt man kan och vill. Så får man i varje fall det lite roligare! Dessa tider är så fruktansvärt galna och tråkiga, och det gäller att ta till varje knep man kan för att göra det mer uthärdligt. 
 
För den som vill hotta till julstämningen femhundra snäpp med något gott att äta och en ljuuuuvlig doft av saffran (åh, den stämningshöjande doften som sprider sig när det bakas med saffran....) så är denna saffransblondie som jag skapade i fjol att rekommendera. Istället för mörk choklad har jag använt mig av vit choklad (kan tipsa om den från Clean Eating) och istället för att smaka kakao/chokladsmak så smakar den såklart saffran.
 
Kakan är godast rumstempererad eller ljummen, och efter den har förvarats i kyl kan man antingen ställa fram valfri mängd bitar i några timmar eller värma en kort stund i mikro eller ugn. Blondiesarna är toppen att äta som dom är, men man kan också göra som jag gjort på bilden och servera med en klick grädde och någon härlig topping i form av exempelvis bär!
 
 
Saffransblondie (med vit choklad), glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 

Saffransblondie (med vit choklad) - 9 bitar

2 ägg
1 pkt saffran (0,5 g)
100 gram smör
100 gram vit choklad, utan tillsatt socker
1 1/3 dl sockerersättning (Use Like Sugar)
1 dl potatismjöl

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull, ta bort från plattan och rör ut saffranet. Bryt chokladen i bitar och rör även ner detta tills det smält helt. Vispa ägg och sockersättning pösigt med elvisp och blanda därefter ner den släta chokladen och potatismjölet. Fördela i en ugnsform klädd med bakplåtspapper, ca 20X20 cm, och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Om kakan börjar ta för mycket färg läggs en bit aluminiumfolie eller bakplåtspapper över.

 
 
Saffransblondie (med vit choklad), glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
Saffransblondie (med vit choklad), glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

Risbräck med vit choklad

on fredag, 13 november 2020. Posted in GI

Risbräck med vit choklad, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
Puffat ris är en härlig ingrediens att baka med, och om ni inte testat det ännu så rekommenderar jag er att göra det! Bakverken blir luftigare och får samtidigt en något mer segare konsistens. Passar rikigt bra i chokladgodis som här. 
 
Här ser ni risbräck som jag brukar tips om under varje höst/jul - och då är puffat ris såklart en huvudingrediens. Jag lyxade även till det med att ha i jorndötssmör, jordnötter och vit choklad i (från Clean eating, sötad med xylitol).
 
 
Risbräck med vit choklad, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

 

Risbräck med vit choklad - 10 bitar

75 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
40 gram vit choklad, utan tillsatt socker
30 gram smör
2 dl puffat ris
1 dl jordnötssmör, osötad
½ dl jordnötter, rostade och salta
2 msk sockerersättning

Smält smör försiktigt tillsammans med mörk choklad i mindre bitar. Rör ner jordnötssmör och sötning och blanda noga. Tillsätt därefter puffat ris, hackade jordnötter och grovhackad vit choklad. Klä en brödform, ca 1.5 liter, med bakplåtspapper och fördela i massan. Låt stelna i kylskåp. Skär i rutor.

 

Risbräck med vit choklad, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

Chokladens dag 2020

on onsdag, 11 november 2020.

Idag är det chokladens dag! I mitt liv är visserligen varje dag chokladens dag, men varje anledning till att fira är en bra anledning - eller hur? Till alla er som också är ena riktiga chokladälskare har jag samlat 7 ljuvliga, chokladiga recept att testa på idag, i helgen eller när man annars helst önskar!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Choklad- och matchapannacotta

on tisdag, 10 november 2020. Posted in LCHF/low carb

Choklad- och matchapannacotta, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
Sponsrat samarbete med N!CK'S
 
 
Det var bra länge sedan jag gjorde någon slags pannacotta - tills nu vill säga! Den här pannacottan tycker jag känns superlyxig och består av två lager, ett krämigt chokladlager med smält mörk choklad från N!CK'S och så på det ett lager pannacotta med matchapulver (pulver från grönt matcha te). Matcha är ett riktigt superfood så det hela känns superfräscht! Dessutom tycker jag att choklad tillsammans med matcha passar väldigt bra tillsammans! För att få pannacottan söt har jag sötat med N!CK'S Use Like Sugar som används just som strösocker. 

Jag pudrar över lite extra matchapulver ovanpå varje pannacotta för att få dom extra fina, men det går såklart bra att ta något annat som exempelvis hyvlad choklad. Pannacottorna håller ca två dagar i kylskåp, men om dom ska stå längre än en dag bör dom övertäckas med något (plastfolie eller dylikt)!
 
 
Choklad- och matchapannacotta, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 

 

Choklad- och matchapannacotta - ca 4 portioner

Chokladlager:
75 gram N!CK’S dark chocolate
1 ½ gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 krm vaniljpulver
ev. ½ msk N!CK’S Use Like Sugar

Matchalager:
1 gelatinblad
2 ½ dl vispgrädde
1 msk N!CK’S Use Like Sugar
ca 1 -1 ½ tsk Matchapulver (eller mer efter smak)

Chokladlager
Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Koka upp grädden, ta bort från plattan och rör ner choklad i bitar, vanilj och eventuell Use Like Sugar. Krama ur vattnet från gelatinbladen och rör även ner detta. Fördela i portionsglas och låt stelna i kylskåp i ca två timmar.

Matchalager
Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Koka upp grädden, ta bort från plattan och rör ner resterande ingredienser (jag använde en stavmixer för att få matchapulvret helt utblandat). Fördela ovanpå chokladlagret. Låt stelna ytterligare ett par timmar innan servering. Låt stå i kylskåp. Pudra gärna över lite matchapulver!

 
 
Choklad- och matchapannacotta, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
Choklad- och matchapannacotta, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
Choklad- och matchapannacotta, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
Choklad- och matchapannacotta, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

Havreflarn utan tillsatt socker

on måndag, 09 november 2020. Posted in GI

Havreflarn utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
Här kommer ett måndags tips på havreflarn! Jag tycker dom är så fantastiskt goda och samtidigt enkla att göra. Och för att inte tala om den sega konsistense som jag är så svag för. Nu när det börjar närma sig december tänker jag att det dessutom passar att gå lite wild and crazy och ha i någon höstig eller julig smaksättning som kardemumma eller pepparkakskryddor om man vill (står inte i receptet så gå efter din egen tycke och smak).
 
Som vanligt när jag gör havreflarn så tipsar jag om att ha ordentlgt med plats på plåten mellan varje kaka eftersom dom kommer flyta ut rejält. Dom färdiggräddade kakorna ska sen förvaras i kyl och gärna ligga mellan bakplåtspapper - ligger dom mot något blöt blir dom mjuka/kladdiga!
 
 
Havreflarn utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 

Havreflarn utan tillsatt socker - 10 stora kakor

50 gram smör
2 dl havregryn
1 dl riven kokos
½ dl fibersirap honey
1 msk sockerersättning 

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg alla ingredienser i en kastrull och värm tills smöret smält. Forma havreflarn, ca 1 cm tjocka, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter tills flarnen har tagit färg i kanterna. Låt kallna helt och förvara i kylskåp.

 
 
Havreflarn utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt