• Banoffee Pie
    Banoffee Pie
  • Chokladbitar med jordnötssmör, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Chokladbitar med jordnötssmör
  • Chokladsufflé, mejerifri
    Chokladsufflé, mejerifri
  • Cookie dough fudge
    Cookie dough fudge
  • Dammsugare, low carb
    Dammsugare, low carb
  • Devil’s food muffins, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Devil’s food muffins
  • Fudgebrownie med mandelsmör //Baka Sockerfritt
    Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria pannkakor
    Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötsfudge
    Jordnötsfudge
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
    Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar, glutenfria och utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Kolasnittar
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
    Krämig lakritsglass med brynt smör
  • Fröknäcke, low carb //Baka Sockerfritt
    LCHF-knäcke
  • Marjas Peanut butter cups
    Marjas Peanut butter cups
  • No bake Snickersbar //Baka Sockerfritt
    No bake Snickersbar
  • Peanut butter caramel brownie //Baka Sockerfritt
    Peanut butter caramel brownie
  • Salted caramel brownie
    Salted caramel brownie
  • Hälsosamma Sarah Bernhardt utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Sarah Bernhardt
  • Snickers
    Snickers
  • Hälsosamma Twix
    Twix, hälsosamma

Lyxig sommarbrownie

on tisdag, 22 maj 2018. Posted in LCHF/low carb

Lyxig sommarbrownie, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 
 
Nu måste väl ändå sommaren vara här på riktigt? Jag verkligen älskar det här härliga vädret - och extra skönt att vintern är över är det nu när man har barn. Tjocka overaller och blöta vinterstövlar är fruktansvärda att krångla på och av hela tiden. Något mer fantastiskt med sommaren är alla sommarfräscha bakverk! Jag har här "sommarfierat" en brownie. Det blir som en lättbakad chokladtårta! Bara att toppa brownien med vispad grädde och bär. Eller annan valfri topping och dekoration. Själva brownien är mejerifri, så det är bara givetvis att välja en havre/kokos- eller liknande grädde som alternativ för att göra hela skapelsen utan mejeriprodukter!
 
Denna lättgjorda tårta slash sommarbrownie är ju perfekt på skolavslutningen, födelsedagskalas, mors dag (på söndag ju!) eller andra härliga och speciella dagar och tillställningar när det ska vankas något gott. 
 
 
 
Lyxig sommarbrownie, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 

 

 

Lyxig sommarbrownie - 4 bitar

Brownie:
2 ägg
50 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
25 gram kokosolja
2 - 2 ½ msk sockerersättning
1 ½ - 2 msk kakao
1 msk starkt kaffe
1 krm vaniljpulver

Topping:
1 ½ dl vispgrädde (eller mejerifritt alternativ)
Bär
ev. hackad choklad


Brownie
Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen försiktigt tillsammans med oljan (jag gör detta i mikron). Vispa ägg och sötning pösigt, gärna med elvisp. Blanda även ner resterande ingredienser och vispa lite till. Häll smeten i en normalstor brödform (ca 1,5 liter) klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna..

Topping
Strax innan servering vispas grädden och läggs på brownien tillsammans med valfria bär och hackad choklad.

 
 
 
 
 
Lyxig sommarbrownie, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Lyxig sommarbrownie, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Lyxig sommarbrownie, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Ljuvligt goda "Twix" utan gluten och tillsatt socker

on måndag, 21 maj 2018. Posted in LCHF/low carb

"Twix" utan gluten och tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
Sponsrat samarbete med N!CK'S
 
 
 
Du har väl testat min hälsosamma variant på Twix? Om du svarar nej på frågan så vet du vad du måste göra. För jag kan tala om att det är sjukt goda. Jag kan inte låta bli att svänga ihop dom med jämna mellanrum och varje gång jag öppnar kylen och kommer på att den finns "Twix" kvar blir jag lite extra glad.
 
I vanlig twix-anda så består min variant av tre lager. En härlig lite seg botten, en ljuvlig karamellfyllning och så givetvis ett chokladöverdrag. Det som gör att bottnen får sin lite halvsega konsistens och fyllningen faktiskt smakar karamell är fibersirap gold. Jag får rätt ofta frågan om vad detta är och fibersirap är en sirapsvariant fast utan tillsatt socker. Just gold-varianten smakar karamell och är utmärkt att göra kola/karamell av. Ännu oftare får jag frågan över vilken choklad som jag använder - och den är från N!CK'S! Kan tipsa om att de båda går att få tag på via Apotea och där är det också fraktfritt.
 
Twixen passar så väl till fikan och lördagsgodiset som att ge bort som fin liten ätbar gåva!
 
 
 
"Twix" utan gluten och tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 

 

Twix utan tillsatt socker - 4 till 6 stycken

Botten:
20 gram smör
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk fibersirap gold
ev. 1 krm vaniljpulver

Karamellfyllning:
1 ½ dl vispgrädde
1 ½ msk fibersirap gold

Chokladöverdrag:
80 gram choklad, utan tillsatt socker (gärna hälften mörk/hälften ljus)


Botten
Sätt ugnen på 175 grader. Koka upp fibersirap gold och smör (ta bort från plattan). Blanda ner resterande ingredienser noga. Klä en liten brödform, ca 8X18 cm, med aluminiumfolie och tryck ut degen i botten. Grädda mitt i ugnen tills kakan tar färg, ca 8 minuter.

Karamellfyllning
Görs medan bottnen gräddas. Sjud grädde och fibersirap i en kastrull i ca 35 minuter tills konsistensen tjocknat. Fördela detta på den färdiggräddade bottnen.

Chokladöverdrag
Smält choklad försiktigt (gärna i vattenbad och eventuellt med en klick kokosolja) och fördela ovanpå kolafyllningen. Låt stelna helt och skär därefter i bitar av önskad storlek. Förvaras i kyl.

 
 
 
 
 
"Twix" utan gluten och tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
"Twix" utan gluten och tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
"Twix" utan gluten och tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
"Twix" utan gluten och tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Nu är det flyttdags!

on måndag, 21 maj 2018. Posted in Föräldralivet, Entreprenörskap

Så är veckan med stort V här - veckan vi flyttar! Farväl liv och (förvisso redan icke-existerande) fritid! Håll nu tummarna för att allt går så smidigt som möjligt. Imorgon får vi nycklarna till vår nya lägenhet och på torsdag går flyttlasset. Vi har kvar vår nuvarande just nu i ett par veckor till, vilket gör att vi har möjlighet att lämna kvar lite och ta i omgångar om det nu skulle behövas. Det är en hel del som behöver fixas. Exempelvis är garderoberna inte inredda och det finns ingen mörkläggning. Det sistnämnda är katastrof eftersom jag generellt sover dåligt och inte kan sova när det är ljust. Lägg till två barn som kommer vakna vid typ halv fyra på grund av ljuset. Vi får tejpa fast flyttlådor eller något för fönstrena (tror ni de kommer undra om vi är seriemördare då?)!
 
Förra veckan höll jag medvetet ganska tom just för att kunna fokusera på packning och det sista som behövs ordnas inför flytten. Jag är lite nervös för att vi ska ha glömt något. Det är ju tusen och åter tusen saker att ha koll på! Alla grejor med lånet, hemförsäkringarna, el, bredband, adressändring (gånger två) etc etc. 
 
Denna vecka har jag givetvis inte heller så mycket planerat. Förutom en stor flytt då. Två samarbetsinlägg ska upp, men annars ska jag försöka ta små jobbstunder här och var där jag kan få in! Det svåra med att vara influencer är att det är himla svårt att ta ledigt längre stunder (för min del längre än en dag, haha). 
 
 
 
DSC 0379 2

Chocolate chip bar

on söndag, 20 maj 2018. Posted in GI

Chocolate chip bar utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 
 
Dessa Chocolate chip-barer tycker jag är så bra till både mellanmål som till godis/fika. De smakar av mandel och kokos och är dessutom väldigt lätta att göra veganska om så önskas (byt ut honung mot liknande veganskt alternativ och dubbelkolla att chokladen är vegansk)! 
 
Chocolate chip-barerna består av en mandelbotten toppat med av chokladbitar, hackade sötmandlar och en kolaaktig "kokossås". Perfekt snacks för energipåfyllning eller när suget sätter in!
 
 
 
Chocolate chip bar utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Chocolate chip bar - 4 bitar

Kokossås:
1 dl kokosmjölk
1 ½ msk honung

Botten:
1 ½ dl mandelmjöl
2 msk kokosolja
1 msk honung

Fyllning:
30 gram choklad, utan tillsatt socker
30 gram sötmandlar


Kokossås
Koka upp kokosmjölk och honung och sjud i ca 20 minuter. Låt svalna medan botten görs.

Botten
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla ingredienser. Klä en liten brödform, ca 8X18 cm, med bakplåtspapper eller aluminiumfolie och tryck ut degen. Förgrädda mitt i ugnen i ca 5 minuter.

Fyllning
Grovhacka mandlar och choklad och strö över botten. Fördela över kokossåsen. Grädda ytterligare i ca 25 minuter. Låt svalna, ställ i kyl att bli kall och skär i bitar.

 
 
 
 
Chocolate chip bar utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Chokladdoppade skumrutor, utan tillsatt socker

on fredag, 18 maj 2018. Posted in LCHF/low carb

Chokladdoppade skumrutor, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Kommer ni ihåg mina Skumkokosrutor? Här har jag gjort en liknande variant - men doppat i smält choklad. Hur fräsigt? Konsistensen på det fasta "skummiga" kommer från äggvita och gelatin och är inte alls krångligt att få till. Det påminner om Mums-Mums (fast utan rånbotten) eller skumraketer! Basen skärs upp i bitar och doppas i choklad. Och sedan kan man ju också toppa med riven kokos eller hackad choklad - det blir extra fint tycker jag!

Skumrutorna är ganska lätta/ej mastiga vilket kan vara skönt under varma sommardagar. Perfekt till helgens bakning!

 
 
Chokladdoppade skumrutor, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Chokladdoppade skumrutor - 10 bitar 

2 äggvitor
2 gelatinplattor
1 ½ msk sockerersättning
2 msk kokande vatten
1 ½ msk riven kokos
1 krm vaniljpulver 

Dekoration: 
ca 100 gram choklad, utan tillsatt socker

ev. lite kokosolja
riven kokos/hackad choklad

Vispa äggvitorna med sötning med elvisp till en fast konsistens. Blanda i vaniljpulver och kokos. Lägg gelatinplattorna i kallt vatten i ca fem minuter. Krama ur vattnet och häll över 2 msk kokande vatten. Häll detta över äggblandningen medan du vispar med elvisp. Klä en passande form med aluminiumfolie eller bakplåtspapper och fördela i massan. Låt stå i kylskåp för att stelna i minst ett par timmar. Skär därefter i bitar.

Dekoration
Smält choklad försiktigt, gärna med en klick olja för att få den mer lätthanterlig. Doppa skumrutorna försiktigt i chokladen och lägg på en plan yta (tallrik/plåt) med bakplåtspapper. Toppa gärna med riven kokos och/eller choklad. Förvara i kylskåp.

 
 
 
 
Chokladdoppade skumrutor, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Chokladdoppade skumrutor, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Chokladdoppade skumrutor, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt