• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Chokladrutor med cornflakes
  • Dalgona Coffee
  • Dammsugare, low carb
  • Drömrulltårta
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kanelpannkakor
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Mjuk chokladkaka
  • No bake Snickersbar
  • Rulltårtstårta
  • Salted caramel brownie
  • Salted caramel chokladkaka
  • Sandkaka, utan tillsatt socker
  • Twix, hälsosamma
  • Äppelkaka med kolasås
  • Äppelkaka med tosca

Snickersbarer (utan ugn)

on tisdag, 06 april 2021. Posted in Baka utan spis

Snickersbarer (utan ugn) // Baka Sockerfritt
 
 
 
Ett av mina tidigare favvorecept, som blivit populära, och som jag mååste visa er igen är Snickersbarer utan ugn! Extra smidigt att svänga ihop då dom inte behöver gräddas. Barerna är i tre lager (och samtidigt enkla att göra), och som topping har jag smält choklad som täcker varje bar. Jag gjorde så att jag med en sked fördelade chokladen på både sida och kanter av baren, men det går också bra att doppa hela baren i chokladen (kan dock behövas mer smält choklad då än vad som står i receptet). Som sötning använder jag här färska/juice dadlar vilket också gör massan sammanhängande.
 

Snickersbarer (utan ugn) // Baka Sockerfritt
 
 

Snickersbarer (no bake) - 6 bitar

Botten:
ca 60 gram färska dadlar, urkärnade
1 ½ dl mandelmjöl

Jordnötsfyllning:
60 gram färska dadlar, urkärnade
½ dl jordnötssmör
½ dl salta jordnötter
½ msk kokosolja

Chokladöverdrag:
70 gram choklad, utan tillsatt socker

Botten
Mosa samman dadlar och mandelmjöl. Forma en fyrkant, ca 10X10 cm, på en tallrik med bakplåtspapper. 

Jordnötsfyllning
Mosa samman dadlar med jordnötssmör och kokosolja. Fördela ovanpå bottnen. Strö på jordnötter. Låt stå minst en halvtimme i frys så att konsistensen hårdnar. Skär i sex bitar.

Chokladöverdrag
Smält choklad (eventuellt med lite olja för en smidigare konsistens). Häll på choklad ovanpå barerna och dess kanter (alternativt doppa hela baren i choklad). Om önskas kan man strö på extra nötter, ringla på choklad eller liknande. Låt stelna i kylskåp på bakplåtspapper.


Snickersbarer (utan ugn) // Baka Sockerfritt

Mandelscones, utan gluten

on söndag, 04 april 2021. Posted in Frukost

Mandelscones utan gluten // Baka Sockerfritt
 
 
 
Hoppas ni har en underbar påskhelg så här långt! Något mysigt att göra till extra lyxig frukost under dessa påskdagar är scones! Och tur att det är så enkelt. Det här är ett sconerecept med banan och mandelmjöl som grund. Tycker det blir riktigt bra! Jag har även ett liknande recept med havremjöl istället för mandelmjöl, kika in det HÄR.

Som pålägg går det såklart att ha vad som helst för smörgåspplägg, men jag själv är extra svag för smör plus jordgubbsmarmelad (utan tillsatt socker).
 
 
Mandelscones utan gluten // Baka Sockerfritt
 
 

Glutenfria mandelscones - 6 stycken

2 bananer
2 ägg
4 ½ dl mandelmjöl 
1 dl pofiber
2 tsk bakpulver
2 krm salt

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa samman banan och ägg, gärna med en stavmixer. Fördela i resterande ingredienser och blanda. Beroende på storlek på banan och ägg, kan mer/mindre torra ingredienser användas. Klicka ut sex runda scones på en plåt (degen är ganska lös) med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.

 
 
Mandelscones utan gluten // Baka Sockerfritt
 
Mandelscones utan gluten // Baka Sockerfritt

Påskbakelse med mjölmix

on torsdag, 01 april 2021.

Påskbakelse med mjölmix // Baka Sockerfritt
 
 
Sponsrat samarbete med Lailas Mjölmix
 
 
Nu är vi officiellt i påsktider - en så mysig högtid! En relativt lugn högtid jämfört med många andra, men ändå härlig att fira (enligt mig själv). Påsken ger några perfekta dagar att ta det lugnt/göra saker som man själv vill (om man har tid till det vill säga). För att inte tala om att äta gott!
 
Givetvis är jag här för att komma med goda recept och tips på påskbakning. Skärtorsdagstipset från mig är denna supergoda påskbakelse bestående av rulltårtskivor toppade med grädde och en persikohalva - för att efterlikna ett stekt ägg, sunny side up såklart. Rulltårtan är jag riktigt nöjd med då den blev mjuk och saftig - och med en god smak såklart. Jag har använt mig av bland annat Lailas blåa mjölmix som mjölersättning, vilket är perfekt för en smidig smet (köpes i vanliga mataffärer). Den är förutom att vara glutenfri, även mjölk- och äggfri (finns även en majsbaserad variant). Rulltårtan har jag fyllt med en kräm bestående av krämig mascarpone och färdiggköpt hallonsylt utan tillsatt socker (går bra att ta bara sylt, eller göra en annan slags kräm om så önskas). Persikohalvorna är en variant som ligger i fruktjuice. Det hela blev hur bra som helst, och populärt bland barnen! 
 
Tips: Till andra festliga tillfällen förutom påsk - gör rulltårtsbakelse genom att toppa skivorna med grädde och färska bär!
 

Påskbakelse med mjölmix // Baka Sockerfritt
 

Påskbakelse med mjölmix - ca 6 till 8 bitar

Rulltårta:
4 ägg

1 ½ dl sockerersättning
1 dl Lailas blåa mjölmix
½ dl potatismjöl
½ msk bakpulver
2 tsk fiberhusk/malda psylliumfröskal 

Hallonräm:
ca 1 dl mascarpone
ca 1 dl hallonsylt, utan tillsatt socker

Dekoration:
Grädde

6 till 8 konserverade persikohalvor i fruktjuice
ev. extra sockerersättning

Hallonkräm
Börja gärna med hallonkrämen. Blanda mascarpone och hallonsylt med en sked och låt stå framme i rumstemperatur innan den bres på rulltårtan. 

Rulltårta

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sockerersättning pösigt med elvisp. Blanda de övriga ingredienserna med varandra och rör ner i äggen. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 20X30 cm, och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i drygt 15 minuter tills den är fast. När rulltårtsbotten tagits ur strös lite sockerersättning ovanpå för att sedan vändas upp och ner på ytterligare ett bakplåtspapper. Ta försiktigt bort det första pappret.

Bred hallonkrämen försiktigt ovanpå. Rulla ihop från kortsida till kortsida (så att rulltårtan blir så tjock som möjligt). Vira in i bakplåtspapper så den trycks ihop. Låt svalna helt (vira även gärna in i plastfolie efter den kallnat och fukten släppt) och förvara i kyl i minst ett par timmar (över natten går också bra).

Skär rulltårtan i skivor, toppa med vispad grädde (söta gärna grädden något) och en persikohalva. Servera relativt omgående.

Själva rulltårtan håller ett par dagar i kylskåp, men är godast rumstempererad.

 

Påskbakelse med mjölmix // Baka Sockerfritt
 
Påskbakelse med mjölmix // Baka Sockerfritt
 
Påskbakelse med mjölmix // Baka Sockerfritt
 
Påskbakelse med mjölmix // Baka Sockerfritt
 
Påskbakelse med mjölmix // Baka Sockerfritt
 
Påskbakelse med mjölmix // Baka Sockerfritt
 
Påskbakelse med mjölmix // Baka Sockerfritt

Påskgodis 2021

on måndag, 29 mars 2021.

Påsken är snart här! Det är väl ändå en riktig godishögtid (tillsammans med jul och halloween i och för sig också), och såklart ska man njuta av massa gott om man vill det. Här nedan har jag samlat recept som jag tycker är perfekta att agera som påskgodis. Marsipanägg, bounty/kokosrutor, wgwngjorda twix och snickers - ja, ni hör ju!