• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Chokladkola, utan tillsatt socker
  • Dammsugare, low carb
  • Drömrulltårta
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Glutenfria Våfflor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Marjas hälsosamma pepparkakor
  • Mjuk chokladkaka
  • No bake Snickersbar
  • Pepparkaksrutor, no bake
  • Saffransblondie
  • Saffransmums
  • Salted caramel brownie
  • Semmelkladdkaka
  • Soft Chocolate Toffee
  • Twix, hälsosamma

Kladdig hallonkaka med vanilj

on måndag, 13 januari 2020. Posted in GI

Kladdig hallonkaka med vanilj, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Kanske att en av 2019 års bästa bakverk var denna ljuvliga och lite kladdiga hallonkakeskapelse. Och det är inte mer än rättvist mot 2020 att jag lägger upp receptet på detta igen kan jag tycka. 
 
Konsistensen på hallonkakan påminner om en saftig sockerkaka - förutom att den även innehåller en krämig vaniljfyllning. Det är en bra kombination! Plus lite fräscha hallon som livar upp extra.
 
 
Kladdig hallonkaka med vanilj, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 

Kladdig hallonkaka med vanilj - ca 8 bitar

Kaksmet:
3 ägg
70 gram hallon (tinade om frysta)
70 gram mascarpone
50 gram smör
1 dl potatismjöl
1 dl rismjöl
2/3 dl sockerersättning
2 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver
ev. 1 tsk extra sockerersättning

Fyllning:
1 ägg
180 gram mascarpone
1 ½ msk sockerersättning
2 krm vaniljpulver

Kaksmet
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör. Vispa ägg och sockerersättning pösigt. Blanda potatismjöl, rismjöl, vanilj och bakpulver. Rör ner detta bland äggen tillsammans med smör och mascarpone. Om önskas blandas hallonen med 1 tsk extra sötning. Detta i sin tur rörs försiktigt ner i smeten. Klä en ca 1.5 liters brödform med bakpltåpsapper och fördela i smeten. Grädda i ca åtta minuter. Under gräddningstiden görs fyllningen.

Fyllning
Blanda ingredienserna med elvisp. Fördela detta ovanpå kakan. Fyllningen ska sjunka ner i kakan (om den inte gör det kan man hjälpa till lite själv genom att göra en skåra i kakan så fyllningen åker ner). Grädda ytterligare i ca 20-25 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig. Låt svalna.

 

 

Kladdig hallonkaka med vanilj, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

Marsipanens dag 2020

on söndag, 12 januari 2020.

Marsipanens dag infaller 12 januari varje år - och det är ju inget mindre än idag! Den trogna läsaren vet ju att jag är den där personen som kan äta marsipan och mandelmassa rakt av precis som det är. För så himla gott tycker jag att det är! Om du gillar det ens 50% så mycket som jag tycker jag att du ska fira dagen genom att baka något gott med just marsipan!
 
 
 
Prinsessemlan - en bra sätt och kombination att fira både marsipanens dag och den hyfsat annalkande fettisdagen
 
 
 
 
 
Dammsugare - underbart goda och klädda i marsipan/mandelmassa
 
 
 
 
 
Marsipanägg (dom gjordes en gång i tifen till påsk, men en sådan här goding passar året runt om ni frågar mig)
 
 
 
 
 
Mozartkulor är en riktig klassiker - en kombination av choklad, marsipan och hasselnöt
 
 

Glutenfri rulltårta - Drömrulltårta

on torsdag, 09 januari 2020. Posted in GI

Drömrulltårta, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
 
 
För alla nya följare (och gamla följare såklart också) måste jag visa er detta underbara recept på drömrulltårta jag gjorde förra året tillsammans med N!CK'S. Drömrulltårta har alltså själva kakan smaksatt med choklad och fyllningen är en smörkräm. Jag tycker generellt att rulltårta är sjukt gott, och det var inte förrän ett eller ett par år sedan som jag kom på hur jag skulle göra en bra variant utan gluten och tillsatt socker. Jag har bakat en del olika recept på rultårtor och detta är nog mitt senaste. Ljuvlig!
 
 
 
Drömrulltårta, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 

Drömrulltårta - ca 8 bitar

Rulltårta:
4 ägg
1 dl sockerersättning (Use Like Sugar)
1 dl potatismjöl
2 ½ msk kakao
½ msk bakpulver

Smörkräm:
250 gram mascarpone
50 gram smör
1 ½ msk sockerersättning (Use Like Sugar)
2 krm vaniljpulver

Rulltårta
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sockerersättning pösigt med elvisp. Blanda de övriga ingredienserna med varandra och rör ner i äggen. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 20X30 cm, och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter tills den är fast. När rulltårtsbotten tagits ur strös lite sockerersättning ovanpå för att sedan vändas upp och ner på ytterligare ett bakplåtspapper. Låt stå i ett par minuter innan det första pappret försiktigt tas bort.

Smörkräm
Medan rulltårtan gräddas kan smörkrämen göras. Smält smöret och blanda med mascarpone, sockerersättning och vanilj. Om krämen är för hård i sin konsistens kan den värmas en kort stund i mikron - den för inte vara för hård när den bres på, för då går rulltårtan lätt sönder. Bred smörkrämen försiktigt ovanpå. Rulla ihop från kortsida till kortsida (så att rulltårtan blir så tjock som möjligt). Vira in i bakplåtspapper så den trycks ihop. Låt svalna (vira även gärna in i plastfolie efter den kallnat och fukten släppt) och förvara i kyl.

 

 
 
Drömrulltårta, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

Hälsosam brownie, utan tillsatt socker

on onsdag, 08 januari 2020. Posted in Baka med frukt

Hälsosam brownie, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Finns det något bättre än att börja året (tja, hysat i början i alla fall) med en härlig, god - och såklart samtidigt hälsosam - brownie? Grunden till detta recept var egentligen ett av mina mest populära kladdkaksrecept, men med lite justering blir det en superbra brownie! Brownien är sötad med färska dadlar, innehåller avokado för krämig konsistens (plus bra grej i allmänhet), gräddad i en brödform och toppad med ett lager choklad (frivilligt). Jag själv gjorde brownien extra kladdig för jag tycker det är gott (hade lite under de 20 minutrarna som står i receptet), men det som är så bra är såklart att man bestämmer själv hur man gillar och vill ha sin konsistens.
 
 
Hälsosam brownie, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 

Hälsosam brownie - ca 10 mindre bitar

2 ägg
1 avokado
100 gram färska dadlar (ca 8 st) , kärna borttagen
1 dl mandelmjöl
ca 3 msk kakao
2 krm vaniljpulver
ev. ca 1 msk honung/fibersirap honey

ev Topping:
ca 70 gram choklad, utan tillsatt socker
en klick olja

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa med en stavmixer samman ägg, avokado och dadlar till en slät smet. Tillsätt resterande ingredienser och blanda noga. Klä en brödform, ca 1.5 liter, med bakplåtspapper och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Om önskas toppas brownien med smält choklad (smält med en klick olja i mikron). Låt svalna och förvara i kylskåp.

 

 

Hälsosam brownie, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

Enkel Blåbärssorbet

on måndag, 06 januari 2020. Posted in Baka med frukt, Baka utan spis

Nu är det dags att lämna jul och nyår bakom oss och snart stiga in i vardagen (förskolan börjar på onsdag). SOM jag längtar. Jag behöver lite lugnare dagar där jag kanske till och med hinner sitta ner två timmar istället för en!

Efter julledigheten är jag mer sugen på fräscha smaker och bakverk/desserter än annars för att bryta mot allt mastigt som ätits! Och eftersom jag kan gissa att det är många som håller med mig måste jag tipsa om denna variant av superlätt sorbet med blåbär. Få ingredienser och passar både som mellanmål och fräsch dessert.
 
 
 
Enkel Blåbärssorbet // Baka Sockerfritt


 

Enkel Blåbärssorbet - 1 portion

½ avokado
50 gram blåbär, frysta
30 gram mango, fryst
1 tsk sötning/honung

Mixa samman alla ingredienser till en slät konsistens. Ät omgående!

 

 

Enkel Blåbärssorbet // Baka Sockerfritt