• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Chokladkola, utan tillsatt socker
  • Chokladrutor med cornflakes
  • Dalgona Coffee
  • Dammsugare, low carb
  • Drömrulltårta
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Lättgjorda bountyrutor
  • Mjuk chokladkaka
  • No bake Snickersbar
  • Rulltårtstårta
  • Salted caramel brownie
  • Salted caramel chokladkaka
  • Sandkaka, utan tillsatt socker
  • Twix, hälsosamma
  • Äppelkaka med tosca

Sandkaka, glutenfri

on söndag, 02 augusti 2020.

DSC 0953
 
 
 
Tips, tips till alla er sommarbagare som är sugna på någon riktigt god och saftig kaka att baka - Sandkaka! Namnet är ju lite missvisande kan jag tycka, för den är varken tråkig eller torr. Tvärtom! Sandkaka är som en sockerkaka, fast jag skulle säga att den är lite "tyngre" och mer saftig. Jag tror även att denna skulle vara härlig toppad med grädde och bär som en somrig tårt-kaka!
 
Ps. Om den ska hålla längre än cirka en - två dagar ska den stå i kylskåp, men bör vara rumstempererad vid servering.
 
 

DSC 0963


 

Sandkaka, glutenfri, utan tillsatt socker - 6 skivor

3 ägg
150 gram smör, rumsvarmt
1 ½ - 2 dl sockerersättning (här passar Use Like Sugar för mjuk/fluffig konsistens)
1 ½ dl potatismjöl
1 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk romarom
½ tsk vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa rumsvarmt smör med potatismjöl, mandelmjöl, bakpulver och vaniljpulver mjukt med elvisp. Vispa ägg och sockerersättning pösigt med elvisp under ett par minuter. Blanda ner äggvispet i smörblandningen lite i taget. Häll smeten i en brödform klädd med bakplåtspapper, ca 1.5 liter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter, känn med en sticka då konsistensen ska vara fast. Låt svalna. Förvara gärna i kyl, men låt stå i rumstemperatur ett par timmar innan servering!

 

DSC 0965

No bake vegansk chokladmoussepaj

on torsdag, 30 juli 2020. Posted in Baka med frukt, Baka utan spis

DSC 0444 2

 

Jag fortsätter på "no bake"-temat från förra inlägget! En fräsch dessert - som faktiskt även passar som lyxigt mellanmål - är denna no bake veganska chokladmoussepaj. Här består botten av mandlar, kokos och frön och sötman kommer från banan och färska dadlar. Fyllningen görs enkelt genom att mixa bland annat banan och avokado, samt dadlar för sötman. Plus kakao för att få till den goda chokladsmaken såklart! Och pricken över i:et (enligt min mening) är att toppa med bär eller något annat gott man gillar.

 DSC 0434 
 

Chokladmoussepaj, vegansk

Botten:
2 färska dadlar, urkärnade
30 gram banan
2/3 dl solrosfrö
2/3 dl riven kokos
½ dl sötmandlar
2 tsk kakao

Fyllning:
4 färska dadlar, urkärnade
½ banan (50 gram)
½ avokado (50 gram)
1 msk kakao
1 krm vaniljpulver


Botten
Mixa samman alla ingredienser noga. Fördela i botten och kanter på en ca 14 cm i dimatar stor pajform (går också bra med en liten springform).

Fyllning
Mixa samman allt till en slät konsistens. Fyll pajen med detta. 

Låt stå kallt innan servering då den blir hårdare (och därmed lättare att skära upp) kall. Toppa gärna med frukt och bär.

 

DSC 0449 2

Choklad- och jordnötssmörsrutor

on tisdag, 28 juli 2020. Posted in Baka med frukt, Baka utan spis

DSC 0638
 
 
 
Vill ni baka något enkelt och supergott röstar jag för denna godbit - mina Choklad- och jordnötssmörsrutor! Den bakas utan ugn och är veganskt beroende på om man använder fibersirap gold eller honung. Rutorna består av två lager - ett chokladlager och ett med jordnöt. Gott med det söta mot det lite salta! Pricken över i:et är att toppa med salta jordnötter. 
 
 
DSC 0685
 
 

Chocolate peanut butter squares - 4 stycken

Chokladlager:
50 gram valnötter
50 gram färska dadlar, urkärnade
½ msk kakao

Jordnötslager:
70 gram jordnötssmör
1- 1 ½ msk fibersirap gold/honung (eller liknande)
1 msk kokosolja

Toppa eventuellt med hackade jordnötter

Chokladlager
Mixa valnötterna till ett finmalet mjöl och blanda med resterande ingredienser. Forma till en ca 10X10 cm fyrkant på en plåt med bakplåtspapper. 

Jordnötslager
Blanda alla ingredienser noga och tryck ut ovanpå chokladlagret. Om önska strös hackade jordnötter på. Låt stelna en stund i frys och skär i fyra bitar (eller fler). 

 
 
 DSC 0642

Insta stories

on söndag, 26 juli 2020.

Att försöka jobba medan ens två små barn har sommarlov är i n t e lätt. Det kan jag lova er. Jag tycker ändå jag har lyckats hålla flödet är på bloggen och övriga sociala medier bra uppdaterat de senaste 3 1/2 veckorna sen lovet började, men osäker om jag kan hålla det hela vägen ut, hehe. Men ni vet väl att jag finns på instagram - och närmare bestämt insta stories där jag uppdaterar löpande om vad som händer just för stunden. Kika mer än gärna in där!

 

IMG 5003

Toscabrownie med cornflakes, utan tillsatt socker

on lördag, 25 juli 2020. Posted in GI

DSC 0732

 
 
Jag hoppar in för att säga hej och komma med ett brownietips (för ja, ni vet ju alla att jag älskar brownies)! Har ni sett min toscabrownie med cornflakes - för om ni inte har det så bara måste ni spana in denna godbit. Segt och knaprigt på samma gång - och med en härlig karamellsmak.
 
Cornflakesen är utan tillsatt socker (från Urtekram) och går att köpa i vanliga mataffärer eller via mathem. Jag tipsar också om att äta brownien inom något dygn från bakning eftersom cornflakesen lätt kan få en mjukare konsistens efter ett tag.
 
 DSC 0706
  

Toscabrownie med cornflakes - 4 bitar

Brownie:
2 ägg
50 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
25 gram smör
2 ½ msk sockerersättning
1 ½ - 2 msk kakao

1 msk vatten
1 krm vaniljpulver

Cornflakestosca:
20 gram smör
1 ½ -2 dl cornflakes (glutenfria, utan tillsatt socker)
½ dl vispgrädde
1 ½ msk fibersirap gold/honey
1-2 msk sockerersättning 

Brownie
Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen försiktigt tillsammans med oljan (jag gör detta i mikron). Vispa ägg och sötning pösigt, gärna med elvisp. Blanda även ner resterande ingredienser och vispa lite till. Häll smeten i en normalstor brödform (ca 1,5 liter) klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter innan toppingen fördelas ovanpå.

Cornflakestosca
Sjud smör, grädde, fibersirap gold och sockerrättning i cirka 10 minuter. Rör ner cornflakes. Fördela/strö försiktigt ovanpå toscan. Grädda ytterligare 7-10 minuter. Låt svalna.

 
 
 DSC 0717
 
DSC 0725