• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Chokladrutor med cornflakes
  • Dalgona Coffee
  • Dammsugare, low carb
  • Drömrulltårta
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kanelpannkakor
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Mjuk chokladkaka
  • No bake Snickersbar
  • Rulltårtstårta
  • Salted caramel brownie
  • Salted caramel chokladkaka
  • Sandkaka, utan tillsatt socker
  • Twix, hälsosamma
  • Äppelkaka med kolasås
  • Äppelkaka med tosca

Chokladens dag 2021

on tisdag, 09 november 2021.

Visste du att det är chokladens dag i övermorgon (11:e)? Kanske borde vara en av årets viktigaste dagar (efter julafton givetvis). Jag menar, det går ju knappast att överleva utan choklad. Am I right? Jag har supermånga olika chokladrecept i mitt arkiv, men har ändå petat ut nio riktiga godbitar som jag samlat till detta chokladiga inlägg. Dags att baka!
 
 

Kladdkaksmuffins, utan tillsatt socker

on fredag, 05 november 2021.

 
 
 
I övermorgon är det kladdkakans dag! Här om dagen gjorde jag ett kladdkakeinlägg - men idag vill jag tipsa om ytterligare ett recept. Nämligen på kladdkaksmuffins! Jag har gjort detta recept rätt många gånger, och har även gjort dom som söta små muffinsbakelser med grädde och bär.
 
Kladdkaksmuffinsen är gjorda utan mejeriprodukter och den härliga "kladdklets"konsistensen kommer från mandelsmöret och den smälta chokladen jag har i. Bra att tänka på dock är att konsistensen på muffinsarna stelnar i kyla - så servera de gärna ljumna (värm en kort stund om de varit i kylskåp)!

 
 

Kladdkaksmuffins - 10 stycken

2 ägg
100 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 dl mandel- eller nötsmör
4 msk kokosolja
4 msk sockerersättning
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Smält choklad och kokosolja. Blanda noga ut mandel- eller nötsmör. Rör ner övriga ingredienser. Fördela smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.

 

Kokostoppar med kardemumma (utan tillsatt socker)

on måndag, 01 november 2021. Posted in LCHF/low carb

Kokostoppar med kardemumma (utan tillsatt socker) // Baka Sockerfritt
 
 
 
Jag tycker mycket om kokostoppar och så här under hösten smaksätter jag gärna mina med kardemumma! Passar riktigt bra och blir en perfekt höstfika. Dessa blir dessutom härligt saftiga enligt min mening, och vad mer är så lyxar jag till det hela genom att doppa kokostopparnas botten i smält choklad. Givetvis går det bra att använda en annan (gärna höstig) krydda som exempelvis kanel (men mängden krydda får justeras)!
 
 
Kokostoppar med kardemumma (utan tillsatt socker) // Baka Sockerfritt
 

Kardemummatoppar - 8 stycken

1 ägg
20 gram smör
2 ½ dl riven kokos
2 msk grädde
1 msk fibersirap neutral/clear
½ - 1 msk sockerersättning
1 ½ krm kardemumma, malen

50 gram choklad, utan tillsatt socker

Sätt ugnen på 150 grader. Koka upp smör, fibersirap och grädde och låt sjuda under fem minuter. Vispa upp ägget något. Mixas kokos till en mer finmalen konstisens med en mixer under några sekunder. Blanda alla ingredienser med varandra. Forma toppar av massan på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 18-20 minuter, eller tills kokostopparna är fasta och börjar ta färg. Se noga till att de inte bränns (och lägg i så fall över en bit folie). Låt svalna.

Smält choklad försiktigt, tillsätt eventuellt lite olja för att få den mer lätthanterlig. Doppa botten av varje kokostopp och låt stelna på bakplåtspapper.

 

Kokostoppar med kardemumma (utan tillsatt socker) // Baka Sockerfritt

Pumpamuffins, utan tillsatt socker

on torsdag, 28 oktober 2021.

Pumpamuffins // Baka Sockerfritt
 
 
 
Hej allihopa! Vi är mitt inne i pumpasäsongen. Har du hunnit med någon pumpabakning ännu? Det är toppen att baka med - gör bakverk saftiga och har en mild och mjuk smak. Passar bra att kombinera med höstiga kryddor som kanel!
 
I detta recept på pumpamuffins använde jag butternutpumpa, vilken jag hackat i bitar och sjudit med grädde för att därefter mixa till en slät konsistens. Det gör att den blir helt slät och får en extra mjuk smak. På bilderna har jag toppat varje muffins med vispad grädde (men det går utmärkt att bara ha muffinsen som dom är).
 
 
Pumpamuffins // Baka Sockerfritt
  
 

Pumpamuffins - 5 till 6 stycken

100 gram butternutpumpa, hackade i mindre bitar
2 ägg
1 1/3 dl mandelmjöl
1 dl vispgrädde
3 msk kokosmjöl
2 - 3 msk sockerersättning
1 ½ msk pofiber
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
2 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Skär butternutpumpa i bitar och sjud tillsammans med 1 dl vispgrädde i en kastrull tills bitarna mjuknat (ca 10 minuter). Låt svalna. Knäck i två ägg och mixa slätt med stavmixer. Blanda därefter mer resterande ingredienser och fördela smeten i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna och toppa eventuellt med vispad grädde och riven choklad.

 

 
Pumpamuffins // Baka Sockerfritt