• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Chokladkola, utan tillsatt socker
  • Dammsugare, low carb
  • Drömrulltårta
  • Glutenfria Pannkakor
  • Hälsosamma semlor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Mjuk chokladkaka
  • No bake Snickersbar
  • Prinsessemlor
  • Salted caramel brownie
  • Sandkaka, utan tillsatt socker
  • Semmelkladdkaka
  • Semmelwrap
  • Soft Chocolate Toffee
  • Twix, hälsosamma
  • Äppelkaka med tosca

Rulltårta med hallon

on måndag, 23 mars 2020. Posted in LCHF/low carb

Rulltårta med hallon, glutenfritt, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Det är ju faktiskt inte så långt till till påsk! Även om jag förstås inser att denna påsk för många kommer bli lite annorlunda - fokus kanske liksom ligger på annat just nu i dessa kaostider. Ett bakverk som känns fräscht, som jag tycker fungerar som en fin hälsing till våren och passar utmärkt som påskdessert/fika är min rulltårta med krämig hallonfyllning! Så ljuvlig! Åh, rulltårta överhuvudtaget tycker jag mycket om som bakverk.
 
På bilderna kan ni även se att jag har toppat rulltårtskivor med grädde och bär för att gör söta små rulltårtsbakelser. Ett smart och enkelt sätt att göra bakelser på!
 
 
Rulltårta med hallon, glutenfritt, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 

Rulltårta med hallon - ca 8 bitar

Rulltårta:
4 ägg

1 1/3 dl mandelmjöl
2/3 dl sockersättning
2 msk pofiber
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver

Fyllning:
200 gram mascarpone

100 gram hallon
3 msk sockerersättning
1 krm vaniljpulver

Dekoration:
Grädde 

Bär
 

Fyllning
Koka upp hallonen om de är frysta. Blanda med hälften av sockerersättningen. Blanda mascarpone med resten av sockerersättningen samt vaniljpulver.

Rulltårta
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sockerersättning pösigt med elvisp. Blanda samman de torra ingredienserna och rör försiktigt ner detta bland äggen. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och häll i smeten så att den blir ca 20X30 cm, eller något mindre (smeten går att anpassa rätt väl då den inte rinner ut - även om formen är större). Tänk på att inte göra den för tunn. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter och kontrollera att bottnen har stelnat helt innan du tar ut den. När rulltårtsbotten tagits ur stjälps den upp och ner på ytterligare ett bakplåtspapper. Låt stå i ett par minuter innan det första pappret försiktigt tas bort.

Bred på mascarpone försiktigt på bottnen. Fördela därefter över hallonen (om det är färska går det fint att använda dom som dom är eller mosa). Rulla ihop från kortsida till kortsida (så att rulltårtan blir så tjock som möjligt). Vira in i plastfolie och låt stå och kallna i kyl. Håller i ca 2-3 dagar i kylskåp.

Serveras antingen som den är eller som en bakelse! Skär då rulltårtan i bitar, toppa med vispad grädde (gärna lite sötad) och bär.

 
 
 
Rulltårta med hallon, glutenfritt, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
Rulltårta med hallon, glutenfritt, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
Rulltårta med hallon, glutenfritt, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

Söndagstips - Veganska Blondies

on söndag, 22 mars 2020. Posted in GI

Veganska Blondies, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Är man hemma extra mycket nu, vilket jag kan tänka mig att många av er är, tycker jag att (om man kan) ta tillfället i akt och pyssla lite med goda bakverk! Dagens tips från mig är att baka mina veganska blondies. Härligt kletiga, väldans goda och med grovhackade chokladbitar som ger ett passande "crunch". 
 
Arrowrotpulver i receptet påminner om potatismjöl, fast är lågkolhydrat och hittas vid kryddavdelningen (går säkerligen att byta ut mot potatismjöl eller maizena för den som önskar). Jordnötssmöret går bra att byta ut mot ett annat nöt- eller mandelsmör!
 
 
Veganska Blondies, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt


 

Veganska Blondies - 6 bitar

40 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 ½ dl jordnötssmör
1 ½ dl mandeldryck (eller liknande)
1 ½ dl mandelmjöl
3/4 dl havremjöl
3 msk fibersirap gold/honey (eller liknande som honung/lönnsirap)
1 ½ msk arrowrotpulver
2 krm vaniljpulver
2 krm kanel
ev. 2-3 msk extra sötning (efter smak)
ev. extra choklad

Sätt ungen på 175 grader. Värm jordötssmöret något och blanda ut med fibersirap gold och mandeldryck. Rör ner övriga ingredienser utan choklad. Grovhacka 40 gram choklad utan tillsatt socker och rör ner i smeten. Klä en 1,5 liters brödform med bakplåtspapper och fördela i smeten. Strö eventuellt över extra hackad choklad. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.

Ps. Arrowrotpulver är som en lågkolhydratsvariant av potatismjöl. Det hittas i kryddavdelningen i mataffärer! 

 

 

Veganska Blondies, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

Lättgjorda Chokladbitar med jordnötssmör

on torsdag, 19 mars 2020. Posted in GI, LCHF/low carb

Chokladbitar med jordnötssmör, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
Om du som jag gillar choklad och jordnötssmör tillsammans tror jag bestämt att dessa chokladbitar med jordnötssmörsfyllning är något alldeles extra! Det är hur lätt som helst att göra och ett bra och enkelt sätt att lyxa till en vanlig chokladkaka. Bara att smälta chokla och i ner i en form och klicka i jordnötssmör. Fint och gott!
 
Tips för den som inte vill ha jorndötssmör (allergi - för det kan väl inte finnas någon annan anledning, haha) är såklart att ta en annan fyllning - kanske mandelsmör eller något annat du gillar!
 
 
Chokladbitar med jordnötssmör, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 

Chokladbitar med jordnötssmör - 4 till 6 bitar

80 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
40 gram jordnötssmör, osötat
ca ½ + ½ msk sockerersättning (eller motsvarande)
½-1 msk olja

Smält choklad tillsammans med olja. Rör ner ca ½ msk sockerersättning. Fördela i en liten form klädd med bakplåtspapper. Värm eventuellt jordnötssmöret en aning om det har varit i kylskåp och är hårt. Blanda i ca ½ msk sockerersättning. Fördela över det i en linje i mitten av chokladen. Rör gärna lite med kanten av en sked/kniv så att det blir ett fint mönster. Om önskas toppas allt med exempelvis grovhackad choklad eller jordnötter. Låts stelna och skär i bitar.

 
 
Chokladbitar med jordnötssmör, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

Snart våffeldagen!

on onsdag, 18 mars 2020. Posted in Frukost, LCHF/low carb

Glutenfria våfflor (low carb) // Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Hej i världen upp- och ner! Det känns verkligen som om man lever lite på undantag - man vet aldrig vad morgondagen erbjuder. Är förskolorna stängda? Kommer ett samarbete bli uppskjutet? Rasar börsen 12% på en dag? Kommer toapappret vara slut? Det finns helt enkelt mycket att ta i beaktande och försöka parera (som småbarnsförälder och egenföretagare måste jag alltid försöka att ligga steget före).
 
Men förutom coronatider är vi även i våffeltider! För om bara en ynka vecka är det våffeldagen! Och kanske är många av er hemma en del? Är det inte perfekt då att grädda lite härliga våfflor? Jag säger JA! Receptet ser ni i vanlig ordning nedan, och förslag till servering är att toppa våfflorna med grädde och bär, eller sylt utan tillsatt socker! 
 
 
Glutenfria våfflor (low carb) // Baka Sockerfritt
 
 
 
Glutenfria Våfflor - 5 stycken

3 ägg
1 ½ dl mjölk (eller grädde)
1 msk kokosmjöl
1 msk fiberhusk
ev. lite valfri sötning (ex. steviadroppar/sockerersättning)
ev. 1 tsk bakpulver

Vispa ihop alla ingredienser och låt smeten stå i några minuter. Värm ett våffeljärn och smörj med smör, och fördela i smeten. Servera med exempelvis grädde, bär/banan och någon valfri sötning!
 
 
 
Glutenfria våfflor (low carb) // Baka Sockerfritt

Chokladmuffins med Soft Toffee

on måndag, 16 mars 2020. Posted in GI

Chokladcupcakes med Soft Toffee // Baka Sockerfritt
 
 
Sponsrat inlägg tillsammans med N!CK'S
 
 
Chokladmuffins/cupcakes är ett sådant bakverk som alltid passar. Året runt, såväl till vardag som fest. Vill du ha något gott till helgfikan? Detta passar. Vill du ha dom till det stora barnkalaset? Detta passar. Det kan helt enkelt inte bli fel!
 
Mina chokladmuffins tycker jag känns härligt lyxiga och har även en bit kladdig N!CK'S Soft Toffee-bar i sig. Detta gör att muffinsarna har en minst sagt perfekt kombination av att både vara luftig OCH kladdig. Chokladsmaken kommer från en blandning av kakao och mörk choklad utan tillsatt socker från N!CK'S (smält choklad i bakverk är perfekt för att få till både kladdiga och saftiga konsistenser). Sötat har jag som vanligt gjort med Use Like Sugar (från N!CK'S) som efterliknar det vita sockret väldigt bra. Här vill jag också tillägga att själva muffinsen är godast att äta rumstempererad.
 
Chokladfrostingen är egentligen inget måste - muffinsarna är underbara precis som dom är. Men jag ska förstås inte sticka under stol med att frostingen ger det där lilla extra. Frostingen har främst mascarpone (gör att man kan hoppas över den stora mängd florsocker som annars frosting brukar innehålla) samt N!CK'S mörka choklad som bas. Jag har även valt att smaksätta den med kaffe, vilket jag älskar! Men det går också att utesluta.
 
 
Chokladcupcakes med Soft Toffee // Baka Sockerfritt
 
 

Chokladmuffins med Soft Toffee - 8 cupcakes

Chokladmuffins:
2 ägg
100 gram smör
50 gram N!CK’S Dark Chocolate
1 ½ dl N!CK’S Use Like Sugar
1 dl mandelmjöl
1 dl potatismjöl
2-3 msk kakao
2 tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver
2 st N!CK’S Soft Toffee-bar 

Chokladfrosting:
120 gram mascarpone
75 gram N!CK'S Dark Chocolate
50 gram smör

1/3 - ½ dl N!CK’S Use Like Sugar
1 msk starkt kaffe

  

Chokladmuffins
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret, ta bort från plattan, lägg ner bitar av N!CK’S-choklad och rör till en slät konsistens. Blanda potatismjöl, mandelmjöl, kakao, bakpulver och vanilj. Vispa ägg och sockerersättning pösigt med elvisp. Blanda ner äggvispet bland de torra ingredienserna tillsammans med det smälta smöret. Fördela i smeten i muffinsformar. Dela varje Soft Toffee-bar i fyra delar och tryck ner i muffinsen och fördela lite smet även ovanför de nedtryckta bitarna så att dessa ligger gömda. Grädda mitt i ugnen i ca 15-18 minuter. Låt svalna.

Chokladfrosting
Smält smör och choklad försiktigt tillsammans i exempelvis mikrovågsugn. Tillsätt mascarpone, kallt kaffe och Use Like Sugar och vispa med elvisp till en slät konsistens. Bre eller spritsa på frostingen (om du spritsar kan du behöva göra extra mycket frosting). Toppa gärna med små bitar av Soft Toffee-bar!

 
 
Chokladcupcakes med Soft Toffee // Baka Sockerfritt
 
Chokladcupcakes med Soft Toffee // Baka Sockerfritt
 
Chokladcupcakes med Soft Toffee // Baka Sockerfritt
 
Chokladcupcakes med Soft Toffee // Baka Sockerfritt
 
Chokladcupcakes med Soft Toffee // Baka Sockerfritt