• Choklad- och mandelfudgedessert
  • Chokladkola, utan tillsatt socker
  • Chokladsnittar
  • Dammsugare, low carb
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Glutenfria Våfflor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • LCHF-knäcke
  • Lyxig brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • No bake Snickersbar
  • Peanut butter caramel brownie
  • Påskbakelse
  • Rulltårta med hallon
  • Salted caramel brownie
  • Twix, hälsosamma
  • Våfflor med banan

Rulltårtstårta

on måndag, 08 april 2019. Posted in LCHF/low carb

Rulltårtstårta, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
Sponsrat samarbete med N!CK'S
 
 
 
Imorgon fyller Vincent år och på söndag är det kalasdags! För alla som också går i kalastider - eller letar efter en passande påskdessert - vill jag tipsa om rulltårtstårta. Det är första gången jag gör det, men inte den sista. För det första så är det inte mycket svårare än att bara baka en rulltårta, och för det andra blir tårtan superduperfin! Jag menar, hur söt är den inte?
 
Till sötning för rulltårtan har jag använt mig av N!CK'S nya sockerersättning - Use Like Sugar (samma konsistens och mängd som socker). Jag är så glad att den äntligen har kommit ut och finns i handeln, för den är både mer lik socker i sin smak och gör bakverk mer luftiga än liknande produkter på marknaden. Andra sockerersättningar har varit bra, men denna produkt går ytterligare ett steg fram alltså! Går att få tag på i många vanliga mataffärer! 
 
Rulltårtan innehåller generöst med krämig chokladfyllning med mörk choklad från N!CK'S  och mascarpone som bas. Tårtan byggs upp på så sätt att rulltårtsskivor varvas med grädde, bär, hackad choklad - eller vad man tycker är gott att toppa och garnera med!
 
 
Rulltårtstårta, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 

Rulltårtstårta - 6 till 8 portioner

Rulltårta:
4 ägg

1 2/3 dl mandelmjöl
½ dl N!CK’S Use Like Sugar
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver

Chokladfyllning:
125 gram mascarpone

75 gram N!CK’S dark chocolate
35 gram smör

ca 2 msk N!CK’S Use Like Sugar

Dekoration:
Grädde
Bär
Hackad N!CK’S Chocolate
Citronmeliss


Rulltårta
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa under någon minut ägg och N!CK’S Use Like Sugar pösigt med elvisp. Blanda de torra ingredienserna och rör därefter ner detta i ”äggvispet”. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en långpanna och häll i smeten så att den blir ca 20X30 cm, eller något mindre (smeten går att anpassa rätt väl då den inte rinner ut - även om formen är större). Kom ihåg att smeten inte ska fördelas ut för tunn, då går den lätt sönder. Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter (kontrollera att bottnen har stelnat, annars blir pappret svårt att få bort). När rulltårtsbotten tagits ur stjälps den upp och ner på ytterligare ett bakplåtspapper. Låt stå i ett par minuter innan det första pappret försiktigt tas bort.

Chokladfyllning
Passa på att göra fyllningen medan rulltårtan gräddas (gör fyllningen annars innan). Smält smör och choklad försiktigt så att det inte bränns (jag gör detta i mikron). Rör ner mascarpone och N!CK’S Use Like Sugar. Blanda till en jämn konsistens. Bred på fyllningen försiktigt på bottnen (värm fyllningen något om konsistensen blivit för hård). Rulla ihop från kortsida till kortsida så att rulltårtan blir så tjock som möjligt. Vira in i plastfolie och låt stå och kallna i kyl i minst 30 minuter - men längre går också bra, så som över natten.

Skär rulltårtan i skivor, lägg på ett tårtfat, toppa med grädde och varva med fler skivor i tre lager. Själv hade jag fyra-fem skivor i botten, tre i det mellersta och en skiva i det övre lagret. Garnera med bär, citronmeliss och hackad choklad. Servera relativt omgående. Själva rulltårtan håller ett par dagar i kylskåp.

 
 
 
Rulltårtstårta, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Rulltårtstårta, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Rulltårtstårta, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Veganska recept!

on söndag, 07 april 2019. Posted in Baka med frukt, GI, LCHF/low carb

Jag bakar mer än gärna veganskt - och det gör säkerligen många av er därute också! Därför har jag samlat ett gäng härliga bakrecept som är just veganska. Ni hittar bland annat Snickersbar och Blondies här!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Chokladsnittar, utan tillsatt socker

on fredag, 05 april 2019. Posted in LCHF/low carb

Chokladsnittar, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Något som blev en favorit under julbakandet - men som är säsongslöst och verkligen passar när som under året - är chokladsnittar. Mums, mums, MUMS! Jag har inte riktigt hunnit baka så mycket som jag kanske hade velat, och då passar det minst sagt fint att drömma sig bort och dregla över dessa smarrigheter. 
 
Chokladsnittarna är halvsega i sin konsistens och så pass goda att jag rekommenderara att göra dubbelsats på kakorna på en gång!
 
 
Chokladsnittar, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 

 

Chokladsnittar - 10 snittar

25 gram smör
1 dl mandelmjöl
1 ½ msk kokosmjöl
1 - 1 1/3 msk kakao
1 msk fibersirap gold
1 msk sockerersättning
1/3 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Koka upp smör och fibersirap gold. Ta bort från värmen och blanda därefter med resterande ingredienser. Forma en avlång rull av degen på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut till ca 1 cm hög. Grädda mitt i ugnen i ca 12-14 minuter. Skär längden försiktigt i snittar och låt därefter kallna helt (konsistensen är mjuk medan de fortfarande är ljumna). 

 

 

Chokladsnittar, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Chokladdoppad karamellglass

on onsdag, 03 april 2019. Posted in Glass, Baka med frukt

Chokladdoppad karamellglass, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Jag tycker att glass hör till alla årstider och att man egentligen borde göra egen glass minst en gång i månaden! Även om jag inte gör egen glass fullt lika ofta, så äter jag det (färdigköpt) flera gånger i veckan - och ofta varje dag. Nu när dessutom vårvädret infunnit sig blir jag extra sugen!
 
Här är ett tips på ett av mina glasspinne-recept: Chokladdoppad pinnglass med karamell. Glassen innehåller en härlig kombination av smakerna banan, choklad och karamell. Riktiga höjdarsmaker som passar väldigt bra tillsammans!
 
Receptet räcker till 4 glassar. Jag kan även tipsa om att det är gott att ta ut glassarna runt fem minuter innan dom ska ätas - då hinner dom tina upp lite! 
 
 
Chokladdoppad karamellglass, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 

Chokladdoppad glass med karamell - 4 stycken

Glass:
1 ½ banan
½ dl mjölk
½ dl grädde
ca ½ msk sockerersättning eller dylikt
1 krm vaniljpulver

Karamell:
1 dl vispgrädde
1 ½ msk fibersirap gold

Choklad:
ca 100 -120 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 tsk olja

Glass
Mixa samman ingredienserna med mixer. Fördela i glassformar och låt stela minst 4 timmar.

Karamell
Sjud ingredienserna i ca 30 minuter tills karamellsåsen tjocknar. Låt detta svalna. Ta ut glassarna ur formarna och fördela karamellen i en sträng på en sidan av varje glass. Lägg på en tallrik med bakplåtspapper och lägg in i frysen medan chokladen smälts.

Choklad
Smält choklad tillsammans med olja. Fördela chokladen runt varje glass. Lägg återigen på bakplåtspapper och förvara i frys tills servering. Låt stå framme runt fem minuter innan den äts.

 

 

Chokladdoppad karamellglass, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Chokladdoppad karamellglass, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Fudge med jordnöt och choklad

on tisdag, 02 april 2019. Posted in LCHF/low carb

Fudge med jordnöt och choklad, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Jag måste bara påminna er om detta goda godis som jag gjorde förra året - en vegansk fudge med smak av jordnöt och choklad (vegansk om inte honung används)! Här är basen själva jordnötsfudgen, men en del av massan blandade jag kakao i för att få till ett snyggt mönster ovanpå! Givetvis går det att också utesluta kakao och enbart fokusera på jordnötsdelen. 
 
Tänk på att fudgen, då de innehåller kokosolja, smälter lätt om de får stå i rumstemperatur. Ta fram dom precis innan dom ska ätas! Resten av tiden bör dom stå i kylen.
 
 
Fudge med jordnöt och choklad, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 

Jordnötsfudge med choklad - ca 12 bitar

1 ½ dl jordnötssmör, creamy (utan tillsatt socker)
2 ½ msk kokosolja
1 msk honung/fibersirap gold (eller dylikt)
2 tsk kakao
ev. extra sötning


Värm jordnötssmör tillsammans med kokosolja ca 10 sekunder i mikron. Blanda tillsammans med honung till en slät konsistens. Ta undan ca 3/4 (0,75) dl av detta och rör ner kakao och lite extra sötning i den lilla delen. Klä en matlåda eller annan form (min är ca 8X18 cm) med bakplåtspapper/aluminiumfolie och fördela i den neutrala delen. Fördela över chokladdelen och rör till ett mönster. Låt stelna i frys i ca 30 minuter och skär därefter i bitar. Förvaras i kylskåp eller frys.

 

 

Fudge med jordnöt och choklad, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Fudge med jordnöt och choklad, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt