• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Chokladkola, utan tillsatt socker
  • Dalgona Coffee
  • Dammsugare, low carb
  • Drömrulltårta
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Lättgjorda bountyrutor
  • Mazarinbrownie
  • Mjuk chokladkaka
  • No bake Snickersbar
  • Rulltårtstårta
  • Salted caramel brownie
  • Sandkaka, utan tillsatt socker
  • Soft Chocolate Toffee
  • Twix, hälsosamma
  • Äppelkaka med tosca

Matkassetopplistan

on tisdag, 19 Maj 2020.

Matkassetopplistan // Baka Sockerfritt
 
I samarbete med Matkassetopplistan
 
 
Någon mer med småbarn som känner att tiden och energin när det kommer till mat, och allt som handlar om att införskaffa och tillaga just detta, inte alltid räcker till eller finns överhuvudtaget (samma gäller förmodligen många av er utan småbarn kan jag tänka mig)? Jag tycker man ska vara snäll mot sig själv om man har möjlighet att underlätta när det kommer till detta. Framförallt i Coronatider när allt blir ytterligare komplicerat! Det kan handla om att beställa mat online, få den hemkörd eller att använda sig av matkasse (eller allt jag nämnt)!
 
Just matkasse har jag använt lite till och från sedan jag fick barn, allt eftersom det passat in i vår livssituation. Det underlättar verkligen när inspirationen tryter (och det gör den ofta kan jag lova)! Om jag får gissa tror jag inte att det bara är jag som utan hjälp har samma typ av maträtter vecka in och vecka ut. Dessutom får man ju på det här viset maten hemlevererad vilket ju även det kan vara till en stor hjälp i vardagen - speciellt om man som jag har valt att inte ha bil.
 
För alla som är i liknande situation som jag själv kan jag rekommendera att börja med matkasse och därmed också ta en sväng inpå matkassetopplistan - som inte bara listar dom matkassar som finns, utan även har med betygsättning och ger förslag på olika typer av kassar (veganskt, och tipsar om vilken som är billigast, vilken är mest lyxig eller vilken har mest lättlagade recept osv). Plus att här finns rabattkoder som gör det hela billigare!
 
 
Matkassetopplistan // Baka Sockerfritt

Risbräck med vit choklad

on måndag, 18 Maj 2020. Posted in GI

Risbräck med vit choklad, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
 
För ett par år sedan upptäckte jag hur kul det är att baka med puffat ris. Bakverk och godis kan bli helt annorlunda i både smak och konsistens genom att använda denna ingrediens!
 
Ett av mina godis med puffat ris är risbräck. Himlans smarrigt alltså. Jag valde att ta det hela snäppet lägre och slängde, förutom choklad och puffat ris som är basen, även i jordnötssmör, jordnötter och vit choklad utan tillsatt socker (från Clean eating, sötad med xylitol). 
 
 
Risbräck med vit choklad, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 

Risbräck med vit choklad - 10 bitar

75 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
40 gram vit choklad, utan tillsatt socker
30 gram smör
2 dl puffat ris
1 dl jordnötssmör, osötad
½ dl jordnötter, rostade och salta
2 msk sockerersättning

Smält smör försiktigt tillsammans med mörk choklad i mindre bitar. Rör ner jordnötssmör och sötning och blanda noga. Tillsätt därefter puffat ris, hackade jordnötter och grovhackad vit choklad. Klä en brödform, ca 1.5 liter, med bakplåtspapper och fördela i massan. Låt stelna i kylskåp. Skär i rutor.


 

Risbräck med vit choklad, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 

Jordgubbspaj med kokostäcke

on lördag, 16 Maj 2020. Posted in LCHF/low carb

Jordgubbspaj med kokostäcke, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
Nu tycker jag att det är den tid på året då det är dags att börja göra en massa fräscha pajer med sommarens härliga råvaror. Därför gör jag en liten throw back till en tidigare smulpaj - en jordgubbspaj med kokostäcke! Somriga smaker som passar så bra ihop! God att äta som den är eller med en klick löst vispad grädde (med lite vanilj) eller glass utan tillsatt socker! Pajen är gjord i en mindre pajform, men det går såklart bra att fyrdubbla alla ingredienser för en större form på runt 24-cm.
 
Ett tips är att blanda jordgubbsskivorna med antingen arrowrotpulver eller potatismjöl/maizena för att fånga upp vätska som annars kan bildas i botten - men det är inga problem att hoppa över. 
 
 
Jordgubbspaj med kokostäcke, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
  

Jordgubbspaj med kokostäcke

120 gram jordgubbar
25 gram smör
10 gram mandlar (eller valfri nöt)
2/3 dl riven kokos
½ dl mandelmjöl
1 - 1 ½ msk sockerersättning
½ tsk kanel
1 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Tvätta och torka jordgubbar och skär i skivor. Fördela i botten av en liten pajform, ca 14 cm i diameter. Smält smöret och grovhacka mandlar. Rör ner alla ingredienser bland det smälta smöret och fördela ovanpå jordgubbarna. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15-20 minuter.

 
 

Jordgubbspaj med kokostäcke, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

Snickerskladdkaka, utan tillsatt socker

on torsdag, 14 Maj 2020. Posted in GI, LCHF/low carb

Snickerskladdkaka, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
Sponsrat inlägg med N!CK'S
 
 
Alla som gillar choklad och jordnöt tillsammans räcker upp en hand! Det är ju den ultimata kombinationen. Jag har tappat räkningen på alla recept som jag bakat med just dessa smaker. Men det recept ni ser här är något alldeles extra, en riktig smarrig Snickerskladdkaka som man faktiskt skulle kunna benämna som lyxig tårta också. Den här tycker jag passar fint till sommarens firanden som nationaldagen och skolavslutningen (även om man i dessa tider "bara" firar med familjen ska man såklart ändå lyxa till det!).
 
Bottnen är en kladdkaka med N!CK'S mörka choklad (utan tillsatt socker) som bas, och den blir härligt chokladig, kladdig och lite tryffelaktig. Sötat har jag gjort med Use Like Sugar, en sockerersättning som fungerar som socker. När kladdkakan är färdiggräddad och fått svalna toppas den med ett jordnötslager samt små bitar av baren Peanuts n' fudge (som är en riktigt god bar - om ni inte smakat måste ni köpa och bara äta en som den är också). På med ett lager smält choklad (här använder jag ljus choklad från N!CK'S) och toppa med det man själv tycker om - hackad choklad, mer Peanuts n´ fudge och salta jordnötter använder jag själv. Det här blir ett riktigt gott bakverk och dessutom blir det snyggt om jag får säga det själv!
 
 
Snickerskladdkaka, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 

Snickerskladdkaka - ca 12 bitar

Kladdkaka:
3 ägg

225 gram N!CK’S Dark Chocolate (3 förpackningar)
125 gram smör
2 dl vispgrädde
ca 3-4 msk N!CK’S Use Like Sugar
2 krm vaniljpulver
ev. 1 msk kakao (efter smak)

Jordnötsfyllning:
2 st Peanuts n’ fudge-barer

180 gram jordnötssmör, osötat och saltat
1 msk N!CK’S Use Like Sugar

Topping:
120 gram NICK’S milk chocolate
en klick kokosolja
Hackad choklad/jordnötter/Peanuts n’ fudge

Kladdkaka
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör tillsammans med choklad försiktigt. Rör noga ner ägg, grädde, kakao, Use Like Sugar och vanilj. Fördela smeten i en smord och "mjölad" (med valfri torr ingrediens) springform på 20 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i ca 25-30 minuter. Konsistensen ska vara kladdig i mitten. Låt stå till sig under minst en timme.

Jordnötsfyllning
Blanda ihop jordnötssmör och Use Like Sugar, och ber på detta på kladdkakan. Hacka Peanuts n’ fudge i små bitar och tryck ned i jordnötssmöret. Låt stå kallt och stelna en aning.

Topping
Smält choklad i bitar, gärna med en klick olja. Fördela ovanpå jordnötssmöret. Om önskas strös grovhackad choklad, bitar av Peanuts n’ fudge och jordnötter ovanpå.



 
Snickerskladdkaka, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
Snickerskladdkaka, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
Snickerskladdkaka, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

Pekanrabarberpaj, utan tillsatt socker

on tisdag, 12 Maj 2020. Posted in LCHF/low carb

Pekanrabarberpaj, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
Äntligen är det rabarbersäsong - ett tecken på att sommaren är påväg, vad härligt! Något som jag tycker är kul att göra med rabarber är smulpaj, då det både är väldigt enkelt och gott. Ett av dessa recept som jag gjorde förra sommaren är denna Pekanrabarberpaj i liten form. Gott med det syrliga som bryter av mot det söta!
 
Jag har alltså gjort pajen i en mindre pajform, ca 14 cm diamatern, men går givetvis att göra en större sats i en större form (ca 4-dubbla för en form på 24 cm)! Potatismjölet går dessutom fint att byta ut mot arrowrotpulver för en lågkolhydratsvariant.
 
 
Pekanrabarberpaj, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 

Pekanrabarberpaj - 1 till 2 portioner

80-100 gram rabarber
25 gram pekannötter
25 gram smör
1 1/3 dl mandelmjöl
1 msk + 1 tsk sockerersättning
1 tsk potatismjöl


Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skiva rabarber ca 1,5 cm tjocka. Blanda med 1 tsk sockerersättning och potatismjöl och fördela i en mindre pajform, ca 14 cm. Grovhacka pekannötter. Blanda resterande ingredienser med nötterna. Smula över rabarberskivorna och grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Lägg en bit aluminiumfolie över om den börjar brännas. Låt svalna och servera med grädde eller glass utan tillsatt socker!

 
 
Pekanrabarberpaj, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt