• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Chokladkola, utan tillsatt socker
  • Dammsugare, low carb
  • Drömrulltårta
  • Glutenfria Pannkakor
  • Hälsosamma semlor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Mjuk chokladkaka
  • No bake Snickersbar
  • Prinsessemlor
  • Salted caramel brownie
  • Sandkaka, utan tillsatt socker
  • Semmelkladdkaka
  • Semmelwrap
  • Soft Chocolate Toffee
  • Twix, hälsosamma
  • Äppelkaka med tosca

Snart våffeldagen!

on onsdag, 18 mars 2020. Posted in Frukost, LCHF/low carb

Glutenfria våfflor (low carb) // Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Hej i världen upp- och ner! Det känns verkligen som om man lever lite på undantag - man vet aldrig vad morgondagen erbjuder. Är förskolorna stängda? Kommer ett samarbete bli uppskjutet? Rasar börsen 12% på en dag? Kommer toapappret vara slut? Det finns helt enkelt mycket att ta i beaktande och försöka parera (som småbarnsförälder och egenföretagare måste jag alltid försöka att ligga steget före).
 
Men förutom coronatider är vi även i våffeltider! För om bara en ynka vecka är det våffeldagen! Och kanske är många av er hemma en del? Är det inte perfekt då att grädda lite härliga våfflor? Jag säger JA! Receptet ser ni i vanlig ordning nedan, och förslag till servering är att toppa våfflorna med grädde och bär, eller sylt utan tillsatt socker! 
 
 
Glutenfria våfflor (low carb) // Baka Sockerfritt
 
 
 
Glutenfria Våfflor - 5 stycken

3 ägg
1 ½ dl mjölk (eller grädde)
1 msk kokosmjöl
1 msk fiberhusk
ev. lite valfri sötning (ex. steviadroppar/sockerersättning)
ev. 1 tsk bakpulver

Vispa ihop alla ingredienser och låt smeten stå i några minuter. Värm ett våffeljärn och smörj med smör, och fördela i smeten. Servera med exempelvis grädde, bär/banan och någon valfri sötning!
 
 
 
Glutenfria våfflor (low carb) // Baka Sockerfritt

Chokladmuffins med Soft Toffee

on måndag, 16 mars 2020. Posted in GI

Chokladcupcakes med Soft Toffee // Baka Sockerfritt
 
 
Sponsrat inlägg tillsammans med N!CK'S
 
 
Chokladmuffins/cupcakes är ett sådant bakverk som alltid passar. Året runt, såväl till vardag som fest. Vill du ha något gott till helgfikan? Detta passar. Vill du ha dom till det stora barnkalaset? Detta passar. Det kan helt enkelt inte bli fel!
 
Mina chokladmuffins tycker jag känns härligt lyxiga och har även en bit kladdig N!CK'S Soft Toffee-bar i sig. Detta gör att muffinsarna har en minst sagt perfekt kombination av att både vara luftig OCH kladdig. Chokladsmaken kommer från en blandning av kakao och mörk choklad utan tillsatt socker från N!CK'S (smält choklad i bakverk är perfekt för att få till både kladdiga och saftiga konsistenser). Sötat har jag som vanligt gjort med Use Like Sugar (från N!CK'S) som efterliknar det vita sockret väldigt bra. Här vill jag också tillägga att själva muffinsen är godast att äta rumstempererad.
 
Chokladfrostingen är egentligen inget måste - muffinsarna är underbara precis som dom är. Men jag ska förstås inte sticka under stol med att frostingen ger det där lilla extra. Frostingen har främst mascarpone (gör att man kan hoppas över den stora mängd florsocker som annars frosting brukar innehålla) samt N!CK'S mörka choklad som bas. Jag har även valt att smaksätta den med kaffe, vilket jag älskar! Men det går också att utesluta.
 
 
Chokladcupcakes med Soft Toffee // Baka Sockerfritt
 
 

Chokladmuffins med Soft Toffee - 8 cupcakes

Chokladmuffins:
2 ägg
100 gram smör
50 gram N!CK’S Dark Chocolate
1 ½ dl N!CK’S Use Like Sugar
1 dl mandelmjöl
1 dl potatismjöl
2-3 msk kakao
2 tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver
2 st N!CK’S Soft Toffee-bar 

Chokladfrosting:
120 gram mascarpone
75 gram N!CK'S Dark Chocolate
50 gram smör

1/3 - ½ dl N!CK’S Use Like Sugar
1 msk starkt kaffe

  

Chokladmuffins
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret, ta bort från plattan, lägg ner bitar av N!CK’S-choklad och rör till en slät konsistens. Blanda potatismjöl, mandelmjöl, kakao, bakpulver och vanilj. Vispa ägg och sockerersättning pösigt med elvisp. Blanda ner äggvispet bland de torra ingredienserna tillsammans med det smälta smöret. Fördela i smeten i muffinsformar. Dela varje Soft Toffee-bar i fyra delar och tryck ner i muffinsen och fördela lite smet även ovanför de nedtryckta bitarna så att dessa ligger gömda. Grädda mitt i ugnen i ca 15-18 minuter. Låt svalna.

Chokladfrosting
Smält smör och choklad försiktigt tillsammans i exempelvis mikrovågsugn. Tillsätt mascarpone, kallt kaffe och Use Like Sugar och vispa med elvisp till en slät konsistens. Bre eller spritsa på frostingen (om du spritsar kan du behöva göra extra mycket frosting). Toppa gärna med små bitar av Soft Toffee-bar!

 
 
Chokladcupcakes med Soft Toffee // Baka Sockerfritt
 
Chokladcupcakes med Soft Toffee // Baka Sockerfritt
 
Chokladcupcakes med Soft Toffee // Baka Sockerfritt
 
Chokladcupcakes med Soft Toffee // Baka Sockerfritt
 
Chokladcupcakes med Soft Toffee // Baka Sockerfritt

Cookie dough fudge (utan tillsatt socker)

on söndag, 15 mars 2020. Posted in GI

Cookie dough fudge (utan tillsatt socker) // Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Cookie dough fudge är ett godis som jag har bakat många gånger förr och kommer baka många gånger till. Underbart att det är så enkelt och så gott! Konsistensen är lite seg och påminner, precis som smaken, om kakdeg. Och givetvis ska det vara bitar av choklad i!
 
I detta recept har jag använt havremjöl, men om man vill ha ner kolhydraterna kan man ta ungefär 1 1/2 dl mandelmjöl istället! Ett annat tips är att tillsätta lite kako om man vill ha mer chokladsmak i.

 

Cookie dough fudge (utan tillsatt socker) // Baka Sockerfritt

 

Cookie dough fudge - ca 20 bitar

1 1/2 dl jordnötssmör, utan tillsatt socker
1 dl fibersirap honey
1 dl havremjöl
ca 1/2 dl mörk choklad, utan tillsatt socker 

Koka upp fibersirap och ta bort från värmen. Tillsätt jordnötssmör och rör ut noggrant. Rör därefter ner havremjöl. Låt stå och kallna en aning och rör gärna ner grovhackad choklad. Klä en liten matlåda/brödform eller liknande med bakplåtspapper och tryck ner degen. Låt kallna helt, skär i bitar och förvara i kylskåp.

 

 
Cookie dough fudge (utan tillsatt socker) // Baka Sockerfritt
 
Cookie dough fudge (utan tillsatt socker) // Baka Sockerfritt
 
Cookie dough fudge (utan tillsatt socker) // Baka Sockerfritt

Mazarindagen 2020

on torsdag, 12 mars 2020.

Ojojoj, vilket totalt kaos världen är i just nu! Är det bara jag som lite grann får känslan över att vi är i någon slags apokalyps?? Och jag som inte bara jobbar med bakning och sociala medier, utan även med aktier lever en minst sagt stressig tid nu. Var ska detta sluta?
 
Men det var inte det som skulle vara huvudämnet för detta inlägg för jag ville titta in och säga att det imorgon är mazarinens dag! Och personligen är jag väldigt förtjust i mazarinsmaken - oavsett om det är i vanliga mazariner eller i andra bakverk smaksatta med bittermandelarom. Jag har bakat massor med mazarinsmaken/bittermandelarom och tycker denna smak passar riktigt bra ihop med en hel del smaker som jag gillar - choklad, banan och hallon exempelvis! Här nedan hittar ni fyra toppenrecept med just mazarinsmak.
 
 
 
Mazarinbrownie - en kombination mellan mazarinkaka och brownie
 

Chokladvåffeltårta

on onsdag, 11 mars 2020. Posted in Mellanmål, Baka med frukt

Chokladvåffeltårta, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
Precis som varje år är det våffeldagen den 25 mars. Vilken tur, för jag ÄLSKAR våfflor! Själv tycker jag att våfflor känns lite som extra lyxiga pannkakor. Förra året skapade jag denna chokladvåffeltårta med N!CK'S, och jag tycker helt enkelt att den är för bra för att glömmas bort så därför vill jag visa er den i år igen!
 
Våfflorna är bananvåfflor vilka jag smaksatt med choklad (antingen 1 1/2 msk chokladdryckspulver från N!CK'S eller ca 1 msk kakao). Mellan varje lager har jag spritsat chokladsmaksatt vispgrädde, vilket såklart passar perfekt till! Såklart väljer man själv vad man vill fylla och toppa sin våffeltårta med, men själv har jag förutom chokladgrädde fyllt med skivad banan och smält choklad (ljus och/eller mörk efter tycke och smak), samt toppat med en bar (Peanut n’ fudge från N!CK'S), bär (hallon och blåbär) samt även här lite hackad och smält choklad! Perfekt till våffeldagen eller till vilket barnkalas som helst!
 
 
Chokladvåffeltårta, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 

Våffeltårta (med 5 våfflor)

Chokladvåfflor:
2 stora bananer (ca 250 gram)
4 ägg
1 msk kakao
1 ½ msk kokosmjöl
1 msk fiberhusk 

Fyllning och topping (förslag):
ca 2 ½ -3 dl vispgrädde
1 msk kakao
½ msk sockerersättning
choklad, utan tillsatt socker att smälta
Peanut n’ fudge-bar från N!CK'S (eller dylikt)
Banan
Bär

Våfflor
Mixa samman alla ingredienser (jag gör det med en stavmixer). Låt svälla i ett par minuter. Smörj ett våffeljärn med matfett och gör fem våfflor av smeten.

Fyllning och topping
Vispa grädde, sötning och kakao. Varva våfflor med klickar av chokladgrädde (spritsa gärna), smält choklad och banan. Toppa den översta våfflan med chokladgrädde, bär, hackad bar och choklad.

 

 
Chokladvåffeltårta, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt