• Banoffee Pie
  • Chokladbitar med jordnötssmör
  • Cookie dough fudge
  • Dammsugare, low carb
  • Devil’s food muffins
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
  • LCHF-knäcke
  • No bake Snickersbar
  • Peanut butter caramel brownie
  • Rulltårta med hallon
  • Salted caramel brownie
  • Sarah Bernhardt
  • Snickers
  • Sommarbrownie
  • Twix, hälsosamma

Saffranspannkakor American pancake-style

on torsdag, 29 november 2018. Posted in Frukost, Mellanmål, LCHF/low carb

Saffranspannkakor, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Jag bakar alltid saffranspannkakor till bloggen varje julsäsong - det är liksom för gott att låta bli och för att inte visa! Jag har gjort massor av olika recept - men denna gång visar jag ett som jag har gjort tidigare. Pannkakorna är i American pancake-style, det vill säga tjocka och lite fluffiga. Mumsigt värre! Exempel på serveringstillbehör är grädde, goda bär, sylt utan tillsatt socker och fibersirap/något liknande.
 
 
Saffranspannkakor, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 

Saffranspannkakor - 5 små pannkakor

2 ägg
½ dl mandelmjöl
2 msk grädde
1 msk kokosmjöl
2 tsk fiberhusk
½ tsk bakpulver
1/4-1/3 krm saffran
ev. någon tsk honung/fibersirap gold

Mixa samman alla ingredienser till en slät konsistens. Lägg en klick smör i en stekpanna (eller gärna två), och grädda små pannkakor/plättar. Vänd när de börjat bli stabila. Grädda gärna två-tre stycken i varje stekpanna. Serveras exempelvis med grädde och bär och valfri sötning.

 

 

Saffranspannkakor, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Saffranspannkakor, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Nougat utan tillsatt socker

on onsdag, 28 november 2018. Posted in LCHF/low carb

Nougat utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
Nougat - ett av mina favorit(jul)godis! Alltså jag kan knappt få nog! Jag gör receptet flera gånger varje år - och givetvis har jag redan gjort det en gång denna säsong. Grunden till nougaten var att jag blandade smält choklad utan tillsatt socker med min hemmagjorda "nutella" - vilket blir som just nougat. Nougaten smälter i munnen, har en len konsistens och en härlig choklad- och hasselnötssmak!
 
Bitarna ska förvaras i kyl, annars blir konsistensen väldigt mjuk. 
 
 

Nougat utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 

Nougat utan tillsatt socker - cirka 20 bitar

125 gram hasselnötter, rostade utan skal
100 gram choklad utan tillsatt socker (50/50 ljus/mörk)
3 msk sockerersättning
2 msk kokosolja
1 krm vaniljpulver
ev. lite kakao


Mixa hasselnötterna (i matberedare eller med stavmixer). Tillsätt sockerersättning, kokosolja, kakao och vaniljpulver. Mixa till en slät konsistens. Smält choklad försiktigt (eventuellt med lite valfri olja) och blanda ihop med hasselnötskrämen. Klä en brödform (ca 1,5 liter) med aluminiumfolie eller bakplåtspapper och fördela i smeten. Låt stelna helt (minst 2-3 timmar i kylskåp, eller i expressfart ca 1 timme i frys). Skär i bitar av önskad storlek.

 

 

Nougat utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

(L)ju(v)liga Lussebullar!

on måndag, 26 november 2018. Posted in LCHF/low carb

Glutenfria lussebullar utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
Jag brukar baka olika slags lussebullar inför varje jul - men hittills har jag bara hunnit med en variant (vilken ni alltså kan se i detta blogginlägg). Men alltså, oj vilka goda! Jag blev liksom överraskad för att dom blev så bra! Tyckte att både smak och konsistens var toppen (är ingen gluten och jäst, så det blir inte samma "deg" som när man gör vanliga). Det här receptet vill jag lova att jag kommer baka till varje jul!
 
Receptet är low carb-inspirerat, med undantag för russin som går finfint att utesluta eller byta mot något annat som exempelvis en mandel. För fler lussebullar - öka receptet!
 
 
Glutenfria lussebullar utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 

 

Glutenfria Lussebullar – 5 stycken

30 gram rumsvarmt smör
1 ägg
ca 1 1/3 dl mandelmjöl
½ dl tjock yoghurt
2 ½ msk kokosmjöl
2 msk pofiber
2 ½ msk sockerersättning
1 tsk bakpulver
1 ½ krm xantangummi
1 krm saffran

uppvispad äggvita att pensla på/”sötningsvatten”
ev. russin 

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser med varandra. Blanda med smör och därefter tjock yoghurt. Vispa ägget pösigt och rör även ner detta. Låt degen stå under några minuter. Degen ska inte kladda för mycket - om den är för lös tillsätts mer mandelmjöl. Forma degen till lussebullar och sätt eventuellt i russin. Pensla bullarna med uppvispad äggvita ELLER pensla med ”sötningsvatten” EFTER gräddning. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.

*sötningsvatten=blanda 2 msk hett vatten med 1 msk sockerersättning 

 
 
 
Glutenfria lussebullar utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Glutenfria lussebullar utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Glutenfria lussebullar utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Glutenfria lussebullar utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Min vecka - Födelsedag, en extra jobbdag och kräksjuka

on söndag, 25 november 2018. Posted in Föräldralivet, Entreprenörskap

Jag har känslan av att det här har varit en bra jobbvecka. Inte minst för att jag haft tre jobbdagar istället för mina vanliga två. Jag kunde liksom ta det lite lugnare, planera och till och med ta ledigt en kväll utan dåligt samvete! Så. Härligt. 
 
Bland annat har jag hunnit med att få upp ett samarbete i mina kanaler gällande black week, fixa med Happy Card och superrea, också fixa med städning inför städning av hemhjälp (vad ska man göra med alla saker/leksaker som ligger överrallt på bord, golv och fönsterbänken???). Sedan har ju jag fyllt år! Sen jag fick barn, speciellt sen nummer två, har jag i princip gett upp allt vad födelsedagfirande, nyårsfirande och halvt julfirande heter. Jag jobbade till nio och min kära man somnade vid åtta. Dock firade jag med vänner dagen efter på Kasai, vilket var fantastiskt och precis det jag behövde! Idag skulle jag ha firat med familjen, men så drabbades lille V av (troligtvis) kräksjukan. Jippe. Vi hoppas att det går över fortare än kvivkt - för allas våran skull.
 
Jag hann baka två goda grejor under veckan till mina sociala medier, varav ett var suuupergoda lussebullar. Recept kommer under kommande vecka!
 
 
 

Pepparkakschokladdryck

on lördag, 24 november 2018. Posted in LCHF/low carb

Pepparkakschokladdryck utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 

Nu till hösten/vintern tycker jag nästan att en kopp varm choklad är något av ett måste i alla fall en gång i veckan. Någon som är benägen att hålla med mig? Dock tycker jag att det kan vara roligt att testa på lite olika varianter av varm choklad! Här kan ni se en varm choklad som jag tycker är extra höstig och lite julig - för den är nämligen smaksatt med pepparkakskrydda! Dessutom lyxade jag till det rejält med att toppa med vispad grädde och fibersirap gold.

  

Pepparkakschokladdryck utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 

 

Pepparkakschokladdryck - 2 koppar

5 dl mjölk
2 msk sockerersättning
4 tsk kakao
3 krm pepparkakskrydda

Toppa med: grädde, fibersirap gold och hackad choklad utan tillsatt socker

Värm mjölken. Häll sötning, kakao och pepparkakskrydda i två koppar. Blanda lite mjölk i varje kopp och rör ut. Tillsätt resterande mjölken och blanda. Toppa med exempelvis grädde, fibersirap gold/honung och hackad choklad!

 

 

Pepparkakschokladdryck utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt