• Banoffee Pie
  • Chokladbitar med jordnötssmör
  • Cookie dough fudge
  • Dammsugare, low carb
  • Devil’s food muffins
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
  • LCHF-knäcke
  • No bake Snickersbar
  • Peanut butter caramel brownie
  • Rulltårta med hallon
  • Salted caramel brownie
  • Sarah Bernhardt
  • Snickers
  • Sommarbrownie
  • Twix, hälsosamma

Pumpamuffins med kanel

on torsdag, 04 oktober 2018. Posted in LCHF/low carb

Pumpamuffins med kanel, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
Oktober är för mig pumpamånaden där jag bara måste baka med och tipsa en massa om härliga bakverk med pumpa. Gärna i kombination med höstförknippade kryddor såsom kanel och kardemumma. I år är ett av dessa bakverk saftiga och kanelkryddade pumpamuffins. Så goda! Och den ljuvliga doft de sprider sen!
 
Själv använde jag butternutpumpa som jag sjudit med grädde för att därefter mixa till en slät konsistens. Jag har också toppat mina muffins med vispad grädde - men dom går alldeles utmärkt att äta precis som dom är utan topping också!
 
 
Pumpamuffins med kanel, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 

Pumpamuffins - 5 till 6 stycken

100 gram butternutpumpa, hackade i mindre bitar
2 ägg
1 1/3 dl mandelmjöl
1 dl vispgrädde
3 msk kokosmjöl
2 - 3 msk sockerersättning
1 ½ msk pofiber
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
2 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Skär butternutpumpa i bitar och sjud tillsammans med 1 dl vispgrädde i en kastrull tills bitarna mjuknat (ca 10 minuter). Låt svalna. Knäck i två ägg och mixa slätt med stavmixer. Blanda därefter mer resterande ingredienser och fördela smeten i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna och toppa eventuellt med vispad grädde och riven choklad.

 
 
 
Pumpamuffins med kanel, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Pumpamuffins med kanel, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Pumpamuffins med kanel, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Kanelbullar, low carb -variant!

on onsdag, 03 oktober 2018. Posted in LCHF/low carb

Glutenfria kanelbullar, low carb //Baka Sockerfritt
 
 
 
Imorgon infaller, som de flesta av er nog vet, kanelbullens dag! Tidigare visade jag er en hälsosam variant med mandel och bovete, och här kommer en mer lågkolhydratsvariant av kanelbulle. Förutom att vara himlans goda är dom också enkla att baka - och eftersom de inte behöver jäsa går dom också snabbt att göra! På bilderna har jag garnerat med riven kokos (istället för pärlsocker) och andra förslag är hackade mandlar eller nötter. 
 
 
Glutenfria kanelbullar, low carb //Baka Sockerfritt
 
 
 

Kanelbullar (low carb) – 6 bullar

Deg:
1 ägg

25 gram rumsvarmt smör
1 dl mandelmjöl
2 ½ msk pofiber
1 ½ msk sockerersättning
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver 

Kanelfyllning:
30 gram smör

2 tsk sockerersättning
2 krm kanel

Toppa med:
uppvispat ägg

hackade nötter/riven kokos


Deg
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser och rör ut med rumsvarmt smör. Blanda ned ägget i degen. Låt svälla i ca 10 minuter. Lägg degen mellan två bakplåtspapper och kavla ut den till en fyrkant som är ca 12X20 cm.

Kanelfyllning
Värm smöret i några sekunder i mikrovågsugn så att det blir mjukt. Blanda med kanel och sötning. Bred fyllningen på den utkavlade degen. Rulla ihop degen försiktigt från kortända till kortända (så att den blir så tjock som möjligt). Dela längden i ca 6 bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper eller i bullformar. Tryck ut dom en aning.

Vispa upp ägg och pensla över (inte ett helt). Strö över hackade nötter eller riven kokos. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 16-20 minuter.

 
 
 
Glutenfria kanelbullar, low carb //Baka Sockerfritt

Stora Snickersinlägget

on måndag, 01 oktober 2018.

Eftersom jag  ä l s k a r  "snickerskombinationen" (det vill säga jordnöt och choklad tillsammas) och har skapat otaliga inlägg med just detta, tänker jag att det är en alldeles utmärkt idé att slå ihop några av dessa gudomliga smarrigheter i ett inlägg! Nedan kan ni spana in...
 
 
 

Vecka 39

on söndag, 30 september 2018. Posted in Föräldralivet, Entreprenörskap

Sista september idag - hur häftigt? Jag tycker att det ska bli underbart med den riktiga höstmånaden oktober. Nu faller temperaturen och här är säsongen av MYS! 
 
 
Nedan beskriver jag veckan i punktform:

- Jag haft möte gällande ett potentiellt samarbete för nästa år. Spännande!

- Jag har varit på barnkalas under fredagen med både Vincent och Aline. Kan vara rätt kämpigt att vara ute med två barn, haha!

- Familjen har träffat en annan småbarnsfamilj och fikat och lekt massor. Det är väldigt kul att se att Vincent har börjat leka och interagera så mycket med andra barn. Det är nytt sedan sommaren!

- Vincent har slutat med napp (hoppas vi). Vi har skickat iväg alla nappar plus teckning med posten till hans farfars katt. Och så fick han välja ett nytt gosedjur som han kan krama istället (som om han inte hade 49 andra gosedjur). 

- Tradingen har haft en bra vecka. Jag är vääääldigt intresserad över hur den kommer att gå senare efter årsskiftet när föräldraledigheten tar slut!
 
 
 

Jordnötsfyllda chokladtryfflar

on lördag, 29 september 2018. Posted in Baka med frukt, Baka utan spis, GI

Jordnötsfyllda chokladtryfflar, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Baktips i helgen är dessa lyxiga jordnötsfyllda chokladtryfflar! Yes, yes. Ni läste rätt. En härlig chokladpralin slash tryffel med både härlig choklad och mumsigt jordnötssmör!
 
Godbitarna är veganska (om mörk/vegansk choklad används - jag kör från N!CK'S) och dom är sötade med dadlar (färska/juicy). Dom är riktigt lätta att göra och kräver bara 6 ingredienser (eller 4 eftersom vanlj och olja egentligen inte är några absoluta måsten). På bilderna har jag medan chokladen ännu inte riktigt stelnat toppat med riven kokos, finhackad choklad och hackade pumpafrön. 
 
 
Jordnötsfyllda chokladtryfflar, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 

Jordnötsfyllda chokladtryfflar - 10 stycken

70 gram färska dadlar, urkärnade
1 dl jordnötssmör
½ dl mandelmjöl
1 krm vaniljpulver

Chokladtopping:
60 gram choklad, utan tillsatt socker
lite olja

Mixa samman dadlar, jordnötssmör, mandelmjöl och vanilj med en stavmixer. Rulla och tryck ihop (massan kan falla sönder något) till bollar och lägg på en tallrik med bakplåtspapper. Ställ kallt medan du smälter chokladen. 

Smält chokladen tillsammans med lite olja (ca ½ tsk) försiktigt i mikrovågsugn eller i vattenbad. Doppa bollarna i chokladen och lägg återigen på en tallrik med bakplåtspapper. Toppa gärna med exempelvis riven kokos, hackade nötter och/eller hackad choklad.

 
 

Jordnötsfyllda chokladtryfflar, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Jordnötsfyllda chokladtryfflar, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Jordnötsfyllda chokladtryfflar, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Jordnötsfyllda chokladtryfflar, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt