• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Chokladkola, utan tillsatt socker
  • Dammsugare, low carb
  • Drömrulltårta
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Glutenfria Våfflor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Marjas hälsosamma pepparkakor
  • Mjuk chokladkaka
  • No bake Snickersbar
  • Pepparkaksrutor, no bake
  • Saffransblondie
  • Saffransmums
  • Salted caramel brownie
  • Semmelkladdkaka
  • Soft Chocolate Toffee
  • Twix, hälsosamma

Glutenfri rulltårta - Drömrulltårta

on torsdag, 09 januari 2020. Posted in GI

Drömrulltårta, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
 
 
För alla nya följare (och gamla följare såklart också) måste jag visa er detta underbara recept på drömrulltårta jag gjorde förra året tillsammans med N!CK'S. Drömrulltårta har alltså själva kakan smaksatt med choklad och fyllningen är en smörkräm. Jag tycker generellt att rulltårta är sjukt gott, och det var inte förrän ett eller ett par år sedan som jag kom på hur jag skulle göra en bra variant utan gluten och tillsatt socker. Jag har bakat en del olika recept på rultårtor och detta är nog mitt senaste. Ljuvlig!
 
 
 
Drömrulltårta, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 

Drömrulltårta - ca 8 bitar

Rulltårta:
4 ägg
1 dl sockerersättning (Use Like Sugar)
1 dl potatismjöl
2 ½ msk kakao
½ msk bakpulver

Smörkräm:
250 gram mascarpone
50 gram smör
1 ½ msk sockerersättning (Use Like Sugar)
2 krm vaniljpulver

Rulltårta
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sockerersättning pösigt med elvisp. Blanda de övriga ingredienserna med varandra och rör ner i äggen. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 20X30 cm, och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter tills den är fast. När rulltårtsbotten tagits ur strös lite sockerersättning ovanpå för att sedan vändas upp och ner på ytterligare ett bakplåtspapper. Låt stå i ett par minuter innan det första pappret försiktigt tas bort.

Smörkräm
Medan rulltårtan gräddas kan smörkrämen göras. Smält smöret och blanda med mascarpone, sockerersättning och vanilj. Om krämen är för hård i sin konsistens kan den värmas en kort stund i mikron - den för inte vara för hård när den bres på, för då går rulltårtan lätt sönder. Bred smörkrämen försiktigt ovanpå. Rulla ihop från kortsida till kortsida (så att rulltårtan blir så tjock som möjligt). Vira in i bakplåtspapper så den trycks ihop. Låt svalna (vira även gärna in i plastfolie efter den kallnat och fukten släppt) och förvara i kyl.

 

 
 
Drömrulltårta, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

Hälsosam brownie, utan tillsatt socker

on onsdag, 08 januari 2020. Posted in Baka med frukt

Hälsosam brownie, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Finns det något bättre än att börja året (tja, hysat i början i alla fall) med en härlig, god - och såklart samtidigt hälsosam - brownie? Grunden till detta recept var egentligen ett av mina mest populära kladdkaksrecept, men med lite justering blir det en superbra brownie! Brownien är sötad med färska dadlar, innehåller avokado för krämig konsistens (plus bra grej i allmänhet), gräddad i en brödform och toppad med ett lager choklad (frivilligt). Jag själv gjorde brownien extra kladdig för jag tycker det är gott (hade lite under de 20 minutrarna som står i receptet), men det som är så bra är såklart att man bestämmer själv hur man gillar och vill ha sin konsistens.
 
 
Hälsosam brownie, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 

Hälsosam brownie - ca 10 mindre bitar

2 ägg
1 avokado
100 gram färska dadlar (ca 8 st) , kärna borttagen
1 dl mandelmjöl
ca 3 msk kakao
2 krm vaniljpulver
ev. ca 1 msk honung/fibersirap honey

ev Topping:
ca 70 gram choklad, utan tillsatt socker
en klick olja

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa med en stavmixer samman ägg, avokado och dadlar till en slät smet. Tillsätt resterande ingredienser och blanda noga. Klä en brödform, ca 1.5 liter, med bakplåtspapper och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Om önskas toppas brownien med smält choklad (smält med en klick olja i mikron). Låt svalna och förvara i kylskåp.

 

 

Hälsosam brownie, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

Enkel Blåbärssorbet

on måndag, 06 januari 2020. Posted in Baka med frukt, Baka utan spis

Nu är det dags att lämna jul och nyår bakom oss och snart stiga in i vardagen (förskolan börjar på onsdag). SOM jag längtar. Jag behöver lite lugnare dagar där jag kanske till och med hinner sitta ner två timmar istället för en!

Efter julledigheten är jag mer sugen på fräscha smaker och bakverk/desserter än annars för att bryta mot allt mastigt som ätits! Och eftersom jag kan gissa att det är många som håller med mig måste jag tipsa om denna variant av superlätt sorbet med blåbär. Få ingredienser och passar både som mellanmål och fräsch dessert.
 
 
 
Enkel Blåbärssorbet // Baka Sockerfritt


 

Enkel Blåbärssorbet - 1 portion

½ avokado
50 gram blåbär, frysta
30 gram mango, fryst
1 tsk sötning/honung

Mixa samman alla ingredienser till en slät konsistens. Ät omgående!

 

 

Enkel Blåbärssorbet // Baka Sockerfritt

Chokladmandlar med kanel

on söndag, 05 januari 2020. Posted in LCHF/low carb

Chokladmandlar med kanel // Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Ett bra och gott snacks som följt med mig i ett par år snart är chokladdoppade mandlar (utan tillsatt socker). Bra att byta ut till då det kan bli lite för mycket av allt sockrigt godis och liknande under julen. Då tycker jag verkligen att det är toppen att det finns alternativ! Som är superlätt att göra också! Det som gör snackset ännu bättre är att krydda det hela med kanel - det passar väldigt bra till.
 
För variation kan man såklart både ändra mandlar till valnötter/pekannötter, och ändra kanel till en annan smaksättning man tycker om!


 
Chokladmandlar med kanel // Baka Sockerfritt

 


Chokladmandlar med kanel

60 gram ljus choklad, utan tillsatt socker
ca 3/4 dl sötmandlar
2 krm kanel
ev. kanel att strö över

Smält chokladen och blanda därefter med kanel. Rör ner sötmandlar och fördela på en tallrik eller plåt med bakplåtsapper. Låt stelna. Bryt eventuellt isär, lägg i en tätslutande burk och förvara i kylskåp.

 

 

Chokladmandlar med kanel // Baka Sockerfritt

Gott nytt 2019!

on fredag, 03 januari 2020. Posted in Entreprenörskap

Så har 2019 passerat och 2020 är här! 2019 var i mångt och mycket ett ganska sugigt år. 80% av året känns mest som en passage mellan bebisår och mer stabila år (tror samma sak kommer vara med 2020 om jag ska vara ärlig) och 20% krydda med riktigt urusla nedstamp. Dom där ursula gejorna hoppas jag få slippa 2020, tack så mycket. 

Jag hörde i en podcast att någon nämnde en strategi att skala bort saker i livet som skaver, och så känns det som om jag har gjort de senaste fem åren jobbmässigt. Jag har skalat bort och skalat bort - och kastat in lite annat - tills jag har hittat det som jag trivs med, kan hantera och mår bra av. Och just nu finns det liksom inte utrymme för skavigheter jobbmässigt. Under 2019 var året där jag kastade mig ut som egenföretgare - ingen föräldraledighet och jag beslutade efter mycket vånda att avsluta min sista anställning då jag inte hann med längre. Vad som händer 2020 vette f*n. Kommer jag gå runt? Kommer jag behöva leta ett nytt jobb? Som ni hör känner jag en stor ovisshet, men jag har i alla fall varit ärlig mot mig själv och lyssnat på mig på vägen. Och det klappar jag mig på axeln för!
 
Förra året var en nyårsambition att ta hand mer om mig själv. Jag orkade och orkar inte med massa måsten och fler krav, så en ambition att fokusera på vad jag själv mår bra av är perfekt. Jag kanske inte lyckades med det jättebra, men en bra grund var ju det jobbmässiga jag nämnde tidigare - och det var ju att ta hand om mig själv om något! Jag har även under hösten fått upp ett allt större intresse för ansiktsvård - något som jag unnar mig och tycker är superlyxigt (och dyrt). Jag trodde inte att ansiktskrämer, serum och toner var så roligt!
 
 
Vad jag vill ha ut av 2020:
-
Mer stabilitet. Jag har ingen lust att vara hemma med sjuka barn var enda eviga vecka som förra året. Jag vill kunna hinna jobba i alla fall hälften så mycket som en normal människa.
-
Utveckla mitt jobb. Såklart baka sockerfritt, men även min trading. Jag ska hitta en ny strategi som jag försökt med under se senaste månaderna! Och med detta få in mer intäkter.
-
Något som jag velat länge, och som jag kanske, kanske kan börja nosa på är att under detta år försöka komma ut mer. Kanske gå på event, träffar mm. I huvudsak tänker jag i jobbet, men även lite mer privat. Det är fortfarande svårt med våra småbarn, så jag gissar att detta kan vara klurig även i år - men 2021 då jedrar.