• Banoffee Pie
  • Chokladbitar med jordnötssmör
  • Cookie dough fudge
  • Dammsugare, low carb
  • Devil’s food muffins
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
  • LCHF-knäcke
  • No bake Snickersbar
  • Peanut butter caramel brownie
  • Rulltårta med hallon
  • Salted caramel brownie
  • Sarah Bernhardt
  • Snickers
  • Sommarbrownie
  • Twix, hälsosamma

Toscakaka med hallon

on söndag, 10 juni 2018. Posted in LCHF/low carb

Toscakaka med hallon, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Under sommaren blir jag alltid extra taggad att baka med olika slags fräscha och god bär! Och hallon är ett av mina favvobär. Smakar gott och blir dessutom fint på bild. Här kommer jag därför med ett utmärkt tips på ett hallonbakverk - Toscakaka med hallon. Känns härligt somrig!
 
Min hallonkakan består utav tre lager. Först en neutral botten som jag smaksatt med lite god kanel och sedan en enkel fyllning av mosade hallon. Toppingen är som ni kanske förstått en tosca där jag använt riven kokos som bas. Och pricken över i:et rent estetiskt blir det om kakan dekoreras med lite extra hallon! 
 
 
Toscakaka med hallon, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Hallonkaka med kokostosca

Botten:
20 gram rumsvarmt smör

2/3 dl mandelmjöl
2 msk riven kokos
1 msk kokosmjöl
1 ½ msk sockerersättning
1 krm kanel

Hallonfyllning:
40-50 gram hallon, tinade

1 tsk sockerersättning

Kokostosca:
10 gram smör

½ dl vispgrädde
½ dl riven kokos
½ msk sockerersättning
1 krm vaniljpulver

Botten: 
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna med varandra och tillsätt därefter rumsvarmt smör och blanda väl. Tryck ut degen i botten av en 12-cm springform. Förgrädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.

Hallonfyllning: 
Mosa hallonen tillsammans med sötning. Bred detta på bottnen. 

Kokostosca: 
Sjud smör, grädde och sötning i en kastrull tills det börjar tjockna (ca 10 minuter). Rör ner vanilj och riven kokos. Fördela detta på hallonfyllningen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.

 
 
 
 
Toscakaka med hallon, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Somrig falsk sockerkaka

on fredag, 08 juni 2018. Posted in GI

Somrig falsk sockerkaka - sockerkaka utan tillsatt socker (glutenfri) //Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Jag älskar att vi har sommar nu! Jag är en sommarälskare. Och vinterälskare. Jag tycker helt enkelt om varje årstid. Men åter till sommaren för jag tycker att min falska sockerkaka med jordgubbar är utomordentligt passande just under sommaren. Kakans konsistens är saftig, vilket också de färska jordgubbarna i smeten bidrar till.
 
Jag får ofta frågan om rismjöl och jag tror att just rismjölet i detta recept går att byta ut mot mandelmöl (har dock ej testat). Konsistensen kommer då gissningsvis bli något mindre luftig. Den falska sockerkakan är mejerifri och kan ätas med eller utan grädde (välj gärna ett mejerifritt alternativ)! Extra fint blir det om man serverar bitarna med några skivor färska jordgubbar!

  

Somrig falsk sockerkaka - sockerkaka utan tillsatt socker (glutenfri) //Baka Sockerfritt
 
 
 

Falsk sockerkaka med jordgubbar

2 ägg
50 + 30 gram jordgubbar, färska
1 ½ dl mandelmjöl
3 msk vatten
2 ½ msk kokosolja
2 ½ msk sockerersättning
2 msk rismjöl
2 msk pofiber
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sötning pösigt. Smält oljan. Blanda alla torra ingredienser och rör ner bland äggen tillsammans med olja och vatten. Skär 50 gram jordgubbar i skivor och blanda ner detta. Klä en liten brödform (ca 8X18 cm) och fördela i smeten. Skär 30 gram jordgubbar i tunna skivor och fördela ovanpå kakan. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 22-25 minuter. Servera gärna med grädde (gärna ett mejerifritt alternativ).

 

 

Somrig falsk sockerkaka - sockerkaka utan tillsatt socker (glutenfri) //Baka Sockerfritt
 
Somrig falsk sockerkaka - sockerkaka utan tillsatt socker (glutenfri) //Baka Sockerfritt

Jordnötskakor med cornflakes

on torsdag, 07 juni 2018. Posted in GI

Jordnötskakor med cornflakes, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Härlig seghet, men ändå crunchigt. Sött och salt. Choklad och jordnöt. Och där har ni beskrivningen av dessa jordnötskakor med cornflakes! Jag tycker dom blev väldans goda och är något av ett måste att göra till sommarens alla fikabjudningar!
 
Receptet är lätt. Basen består av fibersirap för den härligt sega konsistensens skull, som blandas med jordnötsmör, cornflakes och riven kokos. Om du som jag gillar knapriga godsaker kan jag verkligen rekommendera att baka med cornflakes! Jag väljer en variant som både är utan gluten och tillsatt socker (köpes i något mer välsorterade mataffärer).
 
 
Jordnötskakor med cornflakes, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 

Jordnötskakor med cornflakes - 9 bitar

2 ½ dl cornflakes (glutenfria, utan tillsatt socker)
1 ½ dl jordnötssmör (osötat)
3/4 dl fibersirap gold
½ dl riven kokos

Topping: 
60 gram choklad, utan tillsatt socker

Koka upp fibersirap gold och ta bort från plattan. Rör sambans jordnötssmör, kokos och cornflakes och tillsätt därefter sirapen. Bred ut på en plåt/tallrik med bakplåtspapper (ca 10X10 cm stor). Smält chokladen och bred på. Låt stelna helt och skär kakan i bitar.

 
 
 
 
Jordnötskakor med cornflakes, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Jordnötskakor med cornflakes, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Jordnötskakor med cornflakes, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Jordnötskakor med cornflakes, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Jordnötskakor med cornflakes, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Jordnötssmörspraliner (utan tillsatt socker)

on onsdag, 06 juni 2018. Posted in GI, LCHF/low carb

Jordnötssmörspraliner (utan tillsatt socker) //Baka Sockerfritt
 
 
 

Att choklad och jordnötssmör är supergott tillsammans är sen gammalt. Därför är det väl så att jordnötssmörspraliner knappast kan bli något annat än precis lika supergott!?

Helt rätt. Chokladpralinerna blev väääldigt goda och smälter i munnen. Dom är väldigt enkla och smidiga att göra, och allt som behöver är choklad, jordnötssmör och kokosolja. I formväg kör jag på en pralinform från Panduro Hobby, men det går även bra med exempelvis en ischokladform eller istärningsform.

 

Jordnötssmörspraliner (utan tillsatt socker) //Baka Sockerfritt


 


Jordnötssmörspraliner - ca 10 stycken

50 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
½ dl jordnötssmör, osötat
1 msk kokosolja
ev. 1 msk sockerersättning eller annan sötning

Smält choklad försiktigt tillsammans med olja. Rör därefter ner jordnötssmör och eventuell sötning till en slät konsistens. Fördela i chokladen i pralinformar (eller ischokladformar). Låt stelna i kyl under minst en timme eller tills helt stelnat. Ta ur chokladen ur formarna och förvara i kyl.

 

 

Jordnötssmörspraliner (utan tillsatt socker) //Baka Sockerfritt
 
Jordnötssmörspraliner (utan tillsatt socker) //Baka Sockerfritt

Fräsch cheesecake med bär

on tisdag, 05 juni 2018. Posted in LCHF/low carb

Fräsch cheesecake med bär //Baka Sockerfritt
 
 
 

Ett perfekt tillskott till sommarfikan är denna cheesecake med hallon och blåbär! Så fräsch och härlig den är! Och lätt att göra dessutom. Cheesecaken består av en kanelsmakande botten och en len och krämig fyllning av hallon och blåbär (jag körde frysta och ungefär hälften av varje). Toppa gärna den färdiggräddade kakan med färska hallon och blåbär!

Jag älskar att använda mascarpone i mina cheesecakes eftersom det bidrar till en rund och mild smak (och den där lena konsistensen som man vill åt). Det går säkerligen att använda crème fraiche/färskost i kombination med lite vispgrädde - men då blir så klart smaken syrligare också.

 
 
Fräsch cheesecake med bär //Baka Sockerfritt
 
 

Cheesecake med bär

Botten:
20 gram smör

1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk sockerersättning
2 krm kanel

Fyllning:
1 ägg 

70 gram hallon och blåbär (hälften/hälften)
70 gram mascarpone
1 msk sockerersättning

Botten
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser till bottnen och tryck ut i bottnen av en 12-cm springfrom. Förgrädda i nedre delen av ugnen i ca 5 minuter.

Fyllning
Mixa samman alla ingredienser (tina bären om de är frysta). Fördela fyllningen på den förgräddade bottnen. Grädda i nedre delen av ugnen i ytterligare ca 30 minuter, eller tills cheesecaken blir fast.

 
 
 

Fräsch cheesecake med bär //Baka Sockerfritt