• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Chokladrutor med cornflakes
  • Dalgona Coffee
  • Dammsugare, low carb
  • Drömrulltårta
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kanelpannkakor
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Mjuk chokladkaka
  • No bake Snickersbar
  • Rulltårtstårta
  • Salted caramel brownie
  • Salted caramel chokladkaka
  • Sandkaka, utan tillsatt socker
  • Twix, hälsosamma
  • Äppelkaka med kolasås
  • Äppelkaka med tosca

Rischoklad

on söndag, 27 december 2020. Posted in GI

Rischoklad, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

 
 
Hoppas ni haft en uuuuunderbar jul och dagar efter! Vi har själv mest hängt hemma, vilket jag faktiskt tycker är tufft med barnen - då är jag mycket hellre ute på någon aktivitet/kommer ut och gör något, men sånt blir ju av förklarliga själ lite svårt att göra just nu. Men som tur är har barnen fått en del leksaker (Vincents lego tänker jag på) som underhåller rätt bra. Och två dagars snö fick vi också!
 
Hänger ni också mest hemma? Då kan det vara härligt att pyssla och baka ihop något riktigt, riktigt enkelt - och då är detta recept en bra idé att spana in!
 
Det här är alltså rischoklad - du blandar helt enkelt smält choklad (ljus eller mörk efter vad man själv vill) och puffat ris. Kankse lite extra sötning för den som vill. Fördela röran i små formar, låt stelna och ät!
 
 
Rischoklad, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

 

Rischoklad - 10 stycken

100 gram choklad, utan tillsatt socker (jag använde hälften ljus, hälften mörk)
1 dl puffat ris, rostat
ev. sötning efter smak
ev. 1 tsk olja


Smält choklad med eventuell olja (för att få chokladen lite mer lätthanterlig). Blanda ner puffat ris och eventuell sötning. Fördela i småbrödsformar eller minimuffinsformar. Låt stelna.

 

Rischoklad, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

Pepparkaksgranola utan nötter och mandlar

on onsdag, 23 december 2020. Posted in Frukost, GI

Pepparkaksgranola utan nötter och mandlar // Baka Sockerfritt
 
 
 
Så här i jultider vill jag bara smyga in juliga smaker i allt! Är ni likadana? Man får ju lite grann passa på när det ändå är säsong. Att smaksätta sin egen granola med pepparkakskrydda är ett sånt sätt! Släng på lite granola på favorityoghurten, kanske toppa med lite russin om man vill det. Det blir en bra start på dagen - eller man får i alla fall en bra förutsättning för en bra start på dagen! Perfekt nu över jul och i mellandagarna! Kika in nedanstående recept på pepparkaksgranola som inte innehåller nötter eller mandlar, utan istället havregryn, kokos och fröer.

Passar på att önska er alla en underbar jul! Det här året är ju minst sagt galet, och julen är såklart inget undantag. Hoppas alla trots allt får en fin och lugn jul, och så hoppas vi vidare att det blir lite mer normalt snart igen!
 
 
Pepparkaksgranola utan nötter och mandlar // Baka Sockerfritt
 
 

Pepparkaksgranola (nötfri) - ca 5 dl granola

1 äggvita
2 dl havregryn
1 dl riven kokos
½ dl pumpafrön
½ dl solrosfrön
2 msk kokosolja
1 msk fibersirap (gärna honey)
1 - 2 tsk pepparkakskrydda
½ krm salt
ev. ett par msk russin

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa upp äggvitan. Blanda alla torra ingredienser och blanda med äggvita, smält kokosolja och honung. Strö över en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Rör om ofta så att det inte bränns, och stäng eventuellt av värmen om granolan tar för mycket färg. Låt svalna. Tillsätt eventuellt russin eller annan torkad frukt. Förvara i rumstemperatur i en lufttät burk.
 

 

Pepparkaksgranola utan nötter och mandlar // Baka Sockerfritt

Ischoklad

on tisdag, 22 december 2020. Posted in LCHF/low carb

Ischoklad, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 

Bara två dagar kvar till självaste julafton nu! Lite tråkigt för jag älskar början av december - men samtidigt roligt eftersom det ja, är julafton. Ett lättgjort recept som tar väldigt kort tid att göra är ischoklad. Med andra ord ett perfekt recept och godbit att göra så här nära inpå den stora dagen! 

Jag väljer gärna en kokosolja som är utan smak eftersom receptet innehåller rätt mycket av detta (observera att den då inte längre är kallpressad dock), men det gör man som man vill. Kom ihåg att det ska vara kokosolja, och inte det härdade kosfettet som säljs i kyldiskarna.
 

Ischoklad, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

 

Ischoklad - ca 20 ischoklad

80 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
40 gram kokosolja (gärna en smakneutral)

Smält choklad i bitar tillsammans med kokosoljan. Rör till en slät konsistens. Fördela massan i små aluminiumformar för ischoklad och stelna helt. Förvara i kyl.

 

Ischoklad, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

Saffranskokostoppar

on måndag, 21 december 2020. Posted in LCHF/low carb

Saffranskokostoppar, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
Kokostoppar är toppen att smaksätta med smaksättningar/kryddor och julen till ära har jag såklart gjort saffranskokostoppar! Senaste veckorna har jag bakat massor med just saffran, för jag passar minsann på nu inför jul då saffran minst sagt är i högsäsong när det kommer till användandet.
 
Kokostopparna blir saftiga (eller vad man nu ska kalla det för när det handlar om kokostoppar - dom blir inte torra i alla fall) och om man vill doppar man botten i smält choklad. Chokladen bryter av fint och blir snyggt till. Går såklart även bra att droppa lite choklad ovanpå kokostoppens topp istället!
 
 
Saffranskokostoppar, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 

Saffranskokostoppar - 20 stycken

2 ägg
50 gram smör
8 dl riven kokos
½ dl grädde
½ dl fibersirap neutral/clear
1-2 msk sockerersättning
1 krm saffran

ev. 100 gram choklad, utan tillsatt socker

Sätt ugnen på 150 grader. Koka upp smör, fibersirap, grädde och saffran. Låt sjuda under ca fem minuter. Vispa upp äggen något. Mixas kokos till en mer finmalen konstisens med en mixer under några sekunder (inte för länge, då fettet kan separeras). Blanda alla ingredienser med varandra. Tillsätt mer kokos om degen blir för lös för att forma. Forma toppar av massan på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter, eller tills kokostopparna är fasta och börjar ta färg. Se noga till att de inte bränns (och lägg i så fall över en bit folie eller sänk värmen). Låt svalna. 

Om chokladdopp önskas: Smält choklad försiktigt, tillsätt eventuellt lite olja för att få den mer lätthanterlig. Doppa botten av varje kokostopp och låt stelna på bakplåtspapper.


 

Saffranskokostoppar, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
Saffranskokostoppar, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
Saffranskokostoppar, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

Mjuk pepparkaka, utan tillsatt socker

on söndag, 20 december 2020.

Mjuk pepparkaka, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
Har ni hunnit baka någon mjuk pepparkaka i år? Med några dagar kvar till julafton är det ett perfekt recept att baka! God och med mycket smak av pepparkaka. Kakan fungerar toppen att skiva upp och äta som den är, och ett ytterligare tips är att servera den med grädde och göra en slags juldessert av den!
 
Bäst gör sig den mjuka pepparkakan rumstempererad (eller ljumen), då den hårdnar en del i kylskåp. Ställ därför fram den från kylen några timmar innan servering, eller värm varje bit för sig i mikron en kort stund!
 
 
Mjuk pepparkaka, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
   

Mjuk pepparkaka, glutenfri, utan tillsatt socker - ca 8 skivor

3 ägg
125 gram smör, rumsvarmt
1 ½ - 2 dl sockerersättning (här passar Use Like Sugar för mjuk/fluffig konsistens)
1 ½ dl potatismjöl
1 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
1 msk pepparkakskrydda

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sockerersättning pösigt med elvisp under ett par minuter. Vispa därefter även rumsvarmt smör med potatismjöl, mandelmjöl, bakpulver och pepparkakskrydda mjukt med elvisp. Blanda ner äggvispet i smörblandningen lite i taget. Häll smeten i en brödform klädd med bakplåtspapper, ca 1.5 liter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter, känn med en sticka då konsistensen ska vara fast. Låt svalna. Förvara gärna i kyl, men låt stå i rumstemperatur ett par timmar innan servering!

 

 
Mjuk pepparkaka, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt