• Choklad- och mandelfudgedessert
  • Chokladkola, utan tillsatt socker
  • Chokladsnittar
  • Cookie dough fudge
  • Dammsugare, low carb
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • LCHF-knäcke
  • Lyxig brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • No bake Snickersbar
  • Peanut butter caramel brownie
  • Påskbakelse
  • Rulltårta med hallon
  • Salted caramel brownie
  • Toscabrownie med cornflakes
  • Twix, hälsosamma
  • Våfflor med banan

Mina veckor - inskolning och jobb!

on tisdag, 05 februari 2019. Posted in Föräldralivet, Entreprenörskap

Phu, gick förra veckan i ett svep eller vad? Av någon anledning ligger jag efter i arbete trots mer tid. Kanske har jag försökt trycka in mer av det där "extra" som man önkade att man hunnit med även tidigare men skalat bort pga tidsbrist? Hm, det lär ta ett tag att hitta rätt balans på allt. Hur långa möten hinner man med per vecka, ska jag sätta gränsen vid max fyra timmar per vecka? Hur många bakverk hinns med att baka? Blogginlägg? NYA PROJEKT (som har en tendens att dyka upp)??
 
Förra veckan var också något av en kaosvecka eftersom Aline började inskolas och Artur gick hela dagarna med henne ----> jag försöker avlasta genom att avsluta jobbandet strax efter 15 ----> korta arbetsdagar för min del. Igår var för övrigt första dagen som hon lämnades själv, och det gick över förväntan! Visst var hon ledsen, men om vi jämför med Vincent så skulle det bara för ett halvår sedan klassas som en bättre lämning. Det känns väldigt skönt att ha en lättare förskolegång med överlämningar denna gång! *peppar peppar*
 
Under föregående vecka bakade och fotade jag för ett samarbete som ska upp denna helg (jag var ute ovanligt sent denna gång för att vara jag - jag är van att ha samarbetsinläggen klara ungefär en månad innan de ska upp!), frukostjobbade med en vän, hann träna inte mindre än tre gånger, gick till Lek&Bus med Vincent och hade en hel eftermiddag och kväll (med middag) med mitt jobb på Controllergruppen. Fullspäckad men kul vecka!
 
Under denna vecka har jag bokat in saker varje dag. Allt ifrån att träffa en nära vän som snart ska föda sitt andra barn, diskutera nytt projekt inom aktier, frukostjobba ännu mer (ett måste minst en gång i veckan!) - och faktiskt äta lunch med Artur (rätt sällan man hinner umgås med två barn kan jag lova)!
 
 
 
 

Chokladrutor med cornflakes, utan tillsatt socker

on måndag, 04 februari 2019. Posted in GI

Chokladrutor med cornflakes, glutenfritt, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Typ som mjuk chokladkola - fast med crunch i form av cornflakes! Där har ni mina godisaktiga chokladrutor som jag blev grymt nöjd med. Riktigt fint chokladlyx att unna sig i februarimörkret! Jag väljer cornflakes som är utan gluten och tillsatt socker (hittar i vanlig mataffär, men går givetvis också att beställa via nätet).
 
Nu taggar jag inför den nya veckan! Det är vecka nummer två på Alines inskolning och för första gången testat hon att vara ensam där ett tag. Verkat gå bra hittills idag!
 
 
Chokladrutor med cornflakes, glutenfritt, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 

  

Chokladrutor med cornflakes - 12 bitar

75 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
60 gram smör
3 dl cornflakes (glutenfria, utan tillsatt socker)
½ dl fibersirap gold
ev. 1 msk extra sötning
ev. 2 krm vaniljpulver


Koka upp smör och fibersirap gold. Ta bort från plattan och lägg ner bitar av choklad och låt smälta helt. Krossa cornflakes och för ner och söta efter smak. Klä en brödform (ca 1.5 liter) med bakplåtspapper och fördela i massan. Stelna i kyl och skär i bitar. Förvaras i kylskåp.

 
 
 
Chokladrutor med cornflakes, glutenfritt, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Toscabrownie (glutenfri, utan tillsatt socker)

on söndag, 03 februari 2019. Posted in LCHF/low carb

Toscabrownie (glutenfri, utan tillsatt socker) //Baka Sockerfritt
 
 

 

Söndagsdagstips! Idag vill jag tipsa er om en gammal goding som jag tycker blev så himla bra - Toscabrownie! Jag kan toppa alla möjliga mjuka och kladdiga kakor med olika toscavarianter, och här har vi en mandeltosca (av mandelflarn) som toppar en härlig low carb-brownie. Karamellsmaken av toscan passar perfekt ihop med brownien!

Tips: När brownien tas ut ur ugnen ska den fortfarande vara lite kletig. Jag rekommenderar att servera kakan något ljummen eller rumstempererad, eftersom konsistensen hårdnar när den kyls. Exempelvis kan den få värmas en kort stund i mikron innan servering!

 

Toscabrownie (glutenfri, utan tillsatt socker) //Baka Sockerfritt

  

 

Toscabrownie - ca 5 portioner

Brownie:
2 ägg
50 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
30 gram smör
½ dl mandelmjöl
2 msk sockerersättning
1 ½ msk kakao
2/3 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver

Toscatäcke:
20 gram smör
1 dl mandelspån
2 msk riven kokos
2 msk grädde
1 ½ msk fibersirap gold

Brownie 
Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen försiktigt tillsammans med smör (jag gör detta i mikron). Vispa ägg och sötning pösigt med elvisp. Blanda även ner resterande ingredienser. Häll smeten i en liten brödform (ca 8X18 cm) klädd med bakplåtspapper eller aluminiumfolie. Förgrädda mitt i ugnen i ca 15 minuter eller tills kakan är tillräckligt fast för att kunna fördela toscatäcket ovanpå.

Toscatäcke
Koka upp smör, grädde och fibersirap i en kastrull. Sjud i 10 minuter tills vätskan tjocknat något. Rör ner mandelspån och kokos. Fördela toscatäcket försiktigt ovanpå brownien. Grädda ytterligare i ca 15 minuter. Om önskas flyttas kakan högre upp i ugnen under de sista minuterna för att toscan ska få färg.

 

 

Toscabrownie (glutenfri, utan tillsatt socker) //Baka Sockerfritt

Glutenfria semlor (utan tillsatt socker)

on fredag, 01 februari 2019. Posted in GI

Glutenfria semlor (utan tillsatt socker) //Baka Sockerfritt
 
 
 

Det här är utan tvekan mitt populäraste semmelrecept som jag tycker att alla borde baka! Förutom att de är goda är de också enkla att göra (behöver inte jäsas mm).  

Semmelbullarna innehåller tjock yoghurt (välj exempelvis 10%-ig turkisk eller grekisk yoghurt) istället för smör och är smaksatta med lite kardemumma. Mandelmassan till fyllningen görs enkelt genom att blanda mandelmjöl med äggvita och sötning, samt smaksätts med bittermandelarom. Sedan fylls semmelbullarna med grädde och pudras på toppen med lite (florsötning). Så mumsigt! 

 

Glutenfria semlor (utan tillsatt socker) //Baka Sockerfritt




Hälsosamma semlor – 6 stycken

Semmelbullar:
2 ägg
100 gram tjock yoghurt
4 msk havregryn
3 msk mandelmjöl
3 msk sockerersättning
2 msk pofiber
2 msk kokosmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
2 krm kardemumma
2 krm vaniljpulver

Mandelmassa:
1 1/3 dl mandelmjöl
2 äggvitor
1 msk sockerersättning
2-4 droppar bittermandelarom
1 krm vaniljpulver

Fyllning:
Vispgrädde

Semmelbullar
Sätt ugnen på 150 grader. Lägg ägg, yoghurt och havregryn i en skål och mixa med en stavmixer. Tillsätt övriga ingredienser och blanda med en sked. Låt degen vila under några minuter. Forma sex runda bullar av degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter (eller tills bullarna är fasta). Låt svalna.

Mandelmassa
Blanda ingredienserna noga. Skär av toppen av semlorna och gör gropar i bottendelen. Lägg inkråmet bland mandelmassefyllningen och blanda. Fördela mandelfyllningen i groparna.

Toppa med vispgrädde. Lägg på locket och pudra gärna på florsötning!

 

 

Glutenfria semlor (utan tillsatt socker) //Baka Sockerfritt
 
Glutenfria semlor (utan tillsatt socker) //Baka Sockerfritt

Snickerskaka utan tillsatt socker

on torsdag, 31 januari 2019. Posted in GI

Snickerskaka, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 

 

Handen upp alla som gillar snickers!! En kaka med jordnöt och choklad - det är liksom svårt att gå fel här. Jag vill lyfta ett av mina recept på snickers, fast i format av en snickerskaka. Mums säger jag bara! 

Kakan består av tre lager - en neutral bottnen med en bas av mandelmjöl, en fyllning av jordnötssmör (osötat och salt - så gott med lite salt i brytning mot det söta) och en topping av smält choklad utan tillsatt socker. I sådana här fall så blandar jag gärna mörk och ljus choklad till toppingen för att få en bra sötma och fyllig chokladsmak. Men givetvis går det bra att köra på den chokladvariant som man själv gillar. 

 
Snickerskaka, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt


  

Snickerskaka utan tillsatt socker

Botten:
20 gram smör
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk sockerersättning

Fyllning:
70 gram jordnötssmör, osötad (salt)
1 tsk sockerersättning

Topping:
30 gram choklad, utan tillsatt socker
10 gram smör

Botten
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser. spänn fast en bit bakplåtspapper i botten av en 12-cm springform och tryck ut gen i botten av denna. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter, eller tills den tar färg. Låt svalna.

Fyllning
Blanda jordnötssmör och sötning och bred på den färdiggräddade bottnen. Värm jordnötssmöret något om det är kylt för att få det mer lätthanterligt.

Topping
Smält choklad tillsammans med smör. Fördela över jordnötsfyllningen. Låt stelna och förvara i kyl.

 

 

Snickerskaka, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt