• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Chokladrutor med cornflakes
  • Dalgona Coffee
  • Dammsugare, low carb
  • Drömrulltårta
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kanelpannkakor
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Mjuk chokladkaka
  • No bake Snickersbar
  • Rulltårtstårta
  • Salted caramel brownie
  • Salted caramel chokladkaka
  • Sandkaka, utan tillsatt socker
  • Twix, hälsosamma
  • Äppelkaka med kolasås
  • Äppelkaka med tosca

Granola med saffran, utan tillsatt socker

on torsdag, 18 november 2021.

 
 
Jag riktigt njuter av att vara i julsäsong (för det måste man väl ändå kunna påstå att det är nu?)! Bästa tiden på året, tjoho! Har du hunnit testa min saffransgranola? Jag har faktiskt flera recept på det, men mitt senaste är denna knapriga variant med mandelmjöl och havregryn. Och ljuvlig saffran såklart. Så god att jag lätt kan äta den som godis/snacks! 
 
Jag tycker russin är toppengott i granolan, och tillsätter ett gäng efter rostning. Men detta kan man såklart utelsuta eller ersätta mot något annat om man vill. Om du vill ha ett liknande recept, fast mer low carb - kika in DETTA!

 
 

Granola med saffran - ca 5 dl

2 - 2 ½ dl mandelmjöl
1 ½ dl havregryn
½ dl pumpfrö
½ dl vatten
1 ½ msk kokosolja
1 ½ msk fibersirap (neutral)
1 krm salt
½- 1 pkt saffran
ev. russin

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda mandelmjöl, havregryn och pumpafrö. Koka upp vatten, ta bort från plattan och rör ner fibersirap, kokosolja, salt och saffran. Blanda ihop allt. Strö på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter, eller tills granolan är torr. Rör om då och då. Sänk värmen om granolan börjar ta för mycket färg. Låt svalna, tillsätt eventuellt russin, och förvara i kylskåp i en lufttät burk.



 

Pepparkaksscones

on måndag, 15 november 2021.

Pepparkaksscones
 
 
 
Om man ska hålla sig till juliga saker och smaker till enbart december, så hinner man knappt med någotning. Det är alldeles för kort tid tycker jag! Därför börjar jag ta in lite "julinfluenser" tidigare - exempelvis som att använda smaksättningar och kryddor som hör julen till redan i november. Gör du detsamma?
 
Jag kan i alla fall tipsa om mina pepparkaksscones. Ett ljuvligt tillskott på frukost- eller brunchbordet. Dessa äts exempelvis med bara smör, och kanske en liten ostskiva på det. Men någon slags sylt/marmelad utan tillsatt socker är också toppengott till!
 
 
Pepparkaksscones
 
 
Pepparkaksscones - 4 scones

2 ägg
20 gram smör
1 ½ dl mandelmjöl
1 dl havremjöl
2 tsk fiberhusk
1-2 tsk sockerersättning
drygt 1 tsk pepparkakskrydda
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa äggen pösigt. Blanda ner alla torra ingredienser bland äggen tillsammans med smör och sötning. Låt stå under några minuter. Forma 4 scones på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen under ca 10-12 minuter.

 

Pepparkaksscones

Chokladmuffins med saffranskola, utan tillsatt socker

on torsdag, 11 november 2021.

Chokladmuffins med saffranskola, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
När man har gått förbi halloween och alla helgona, då är det raka spåret till julafton. Det vet väl alla! Det är bara att omfamna det (vilket jag givetvis gör med glädje). Bra start är att jula till härliga bakverk. Typ med dessa chokladmuffins toppade med saffranskola. Hur härligt??
 
Choklad och kola är så gott tillsammans och kolan gör dessutom muffinsen extra saftiga och lite kletiga. Muffinsen ska förvaras kallt, men jag tycker dom är godast ljumna och värmer då dom en kort stund i mikron. På bilderna har jag toppat kolan med lite flingsalt! 
 
 
Chokladmuffins med saffranskola, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 

Chokladmuffins med saffranskola - 6 muffins

Chokladmuffins:
2 ägg

50 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
25 gram smör
1 dl mandelmjöl
1 dl mandelsmör
ca 2/3 dl sockerersättning
1 tsk bakpulver

1 krm vaniljpulver
ev. 1-2 msk kakao

Saffranskola:
25 gram smör
2 dl grädde
½ dl fibersirap honey/gold
½ krm saffran 

Brownie
Sätt ugnen på 165 grader. Blanda mandelmjöl med eventuell kakao, bakpulver och vaniljpulver. Smält choklad och smör försiktigt tillsammans. Vispa ägg och sockerersättning pösigt med elvisp. Blanda ihop allt till en smet och fördela i muffinsformar (värm eventuellt mandelsmöret något om det är hårt). Grädda mitt i ugnen i ca 18 minuter.

Saffranskola
Häll alla ingredienser i en kastrull. Sjud i ca 40 minuter tills smeten blir trögflytande och rör om då och då. Håll koll på att den inte sjuder för länge då den kan separeras (ta då bort kastrullen från plattan). Låt stå några minuter så att den hinner stelna till något. Gröp ur en grop ur varje muffins mitt och fyll på med saffranskola (så mycket som man vill - man kan toppa hela med kola också). Förvara i kyl men är godast ljumen - värm gärna en kort stund i mikron.

 
 
Chokladmuffins med saffranskola, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
Chokladmuffins med saffranskola, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 

Chokladens dag 2021

on tisdag, 09 november 2021.

Visste du att det är chokladens dag i övermorgon (11:e)? Kanske borde vara en av årets viktigaste dagar (efter julafton givetvis). Jag menar, det går ju knappast att överleva utan choklad. Am I right? Jag har supermånga olika chokladrecept i mitt arkiv, men har ändå petat ut nio riktiga godbitar som jag samlat till detta chokladiga inlägg. Dags att baka!
 
 

Kladdkaksmuffins, utan tillsatt socker

on fredag, 05 november 2021.

 
 
 
I övermorgon är det kladdkakans dag! Här om dagen gjorde jag ett kladdkakeinlägg - men idag vill jag tipsa om ytterligare ett recept. Nämligen på kladdkaksmuffins! Jag har gjort detta recept rätt många gånger, och har även gjort dom som söta små muffinsbakelser med grädde och bär.
 
Kladdkaksmuffinsen är gjorda utan mejeriprodukter och den härliga "kladdklets"konsistensen kommer från mandelsmöret och den smälta chokladen jag har i. Bra att tänka på dock är att konsistensen på muffinsarna stelnar i kyla - så servera de gärna ljumna (värm en kort stund om de varit i kylskåp)!

 
 

Kladdkaksmuffins - 10 stycken

2 ägg
100 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 dl mandel- eller nötsmör
4 msk kokosolja
4 msk sockerersättning
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Smält choklad och kokosolja. Blanda noga ut mandel- eller nötsmör. Rör ner övriga ingredienser. Fördela smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.