• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Choklad- och mandelfudgedessert
  • Chokladkola, utan tillsatt socker
  • Dammsugare, low carb
  • Drömrulltårta
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Glutenfria Våfflor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Marjas hälsosamma pepparkakor
  • Mjuk chokladkaka
  • No bake Snickersbar
  • Pepparkaksrutor, no bake
  • Saffransblondie
  • Saffransmums
  • Salted caramel brownie
  • Soft Chocolate Toffee
  • Twix, hälsosamma

Romtryfflar (utan tillsatt socker)

on torsdag, 28 november 2019. Posted in LCHF/low carb

Romtryfflar (utan tillsatt socker) // Baka Sockerfritt
 
 
 

Ett av mina recept som jag bakat flest gånger kan mycket möjligt vara min romtryfflar. Jag har gjort dom till kalas, födelsedagspresenter, gå bort-gåvor, event... och allt möjligt annat! Och dessutom är det Arturs favoritchokladgottis. Jag har alltså gjort receptet otaliga gånger, men det var ett bra tag sedan jag visade er dom!

Chokladtryfflarna innehåller färmst choklad utan tillsatt socker och grädde. Dessutom brukar jag smaksätta tryffelsmeten med romarom - men detta går givetvis bra att utesluta eller byta mot annan smaksättning. Typ pepparkakskrydda, kardemumma eller saffran denna juletid till ära?


Romtryfflar (utan tillsatt socker) // Baka Sockerfritt
 

 

Romtryfflar – ca 30 stycken

300 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
50 gram smör
2 ½ dl vispgrädde
1 - 2 tsk romarom
2 krm vaniljpulver
ev. extra sötning 
kakao att rulla i

Koka upp grädde i en kastrull. Ta bort den från plattan. Rör ner smör, vaniljpulver, romarom och bitar av chokladen och rör om tills chokladen smält. Ställ chokladen i kylen i ca en-två timmar tills den stelnat. Rulla bollar av chokladen och rulla i kakao.

 

 

Romtryfflar (utan tillsatt socker) // Baka Sockerfritt

Saffransmums

on tisdag, 26 november 2019. Posted in GI

Saffransmums, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
Sponsrat inlägg med N!CK'S
 
 
 
Gud vad jag älskar er, era kära julinspirerade bakverk! Egentligen skulle jag nog vilja baka med saffran och pepparkakskryddor året runt, men jag försöker ändå ha någon sorts självbevarelsedrift och hålla mig till november och december. Därför blir det extra mycket julbak nu och givetvis vill jag då även visa er mina härliga skapelser! Något som jag bakade tidigare under november och som jag minst sagt läääängtat efter att få visa er är dessa saffransmums! Ni vet kärleksmums? Tänker er dom, fast med saffran!
 
Själva grunden är alltså en härlig saffranssmakande kaka, som jag i sin tur toppat med den sedvanliga (för kärleksmums alltså) choklad- och kaffetopping. Det blir en god, julig och rolig kombination! Som sötning i både kaka och topping har jag använt mig av Use Like Sugar från N!CK'S som är en sockerersättning som sötar 1:1, och som smakar och uppför sig väldigt likt socker.  
 
Jag använder en mindre ugnsform, som är ca 20X20 cm (från IKEA), men om man har en större långpanna (runt 20X30) kan man ta receptet gånger 1.5, det vill säga 50% extra. 
 
Tips: kakao i toppingen kan bytas ut mot ca 2 ½ msk N!CK'S Chocodrink (ha då den mindre mängden sötning i). 
 
 
Saffransmums, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

 

 

Saffransmums - ca 9 bitar

Kaksmet:
3 ägg

150 gram smör, rumsvarmt
2 dl mandelmjöl
1 ½ - 2 dl N!CK’S Use Like Sugar
1 dl potatismjöl

½ dl grädde
2 tsk bakpulver
0,5 gram saffran

Chokladtopping:
250 gram mascarpone
2-3 msk N!CK’S Use Like Sugar
ca 2 msk kakao
1 - 1 ½ msk starkt kaffe

Dekoration: riven kokos

Kaksmet
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa samman det rumsvarma smöret tillsammans med potatismjöl, mandelmjöl, bakpulver och saffran med elvisp. Tvätta visparna och vispa ägg och N!CK’S Use Like Sugar pösigt. Blanda ner äggvispet samt grädden i smörblandningen lite i taget. Häll smeten i en ugnsform, ca 20X20, klädd med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter, kakan ska bli fast (gör inget om den är lite, lite kladdig i mitten). 

Chokladtopping
Vispa samman alla ingredienser med elvisp. Fördela på den avsvalnade kakan och toppa med riven kokos. Servera saffransmumsen rumstempererade, då själva saffranskakan/botten är godast rumstempererad. Dock bör den förvaras i kyl, så antingen bres toppingen på en stund innan servering, eller så tar man fram hela kakan från kylskåpet en timme innan servering.

 
 
 
Saffransmums, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
Saffransmums, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

Havrebollar med pepparkakssmak (utan tillsatt socker)

on måndag, 25 november 2019. Posted in Baka utan spis, GI

Havrebollar med pepparkakssmak (utan tillsatt socker) // Baka Sockerfritt
 
 
 

Så här i närstående juletider tror jag att det är många som uppskattar det enkla i kombination med julförhöjande faktorer. Exempelvis är det väldigt enkelt att göra havrebollar och allt som behövs för att sätta julstämning på dom är att tillsätta en gnutta pepparkakskrydda (och så skadar det ju inte att lyssna på julmusik samtidigt). Riktigt enkelt och passar på varje julfika som helst! Och när som helst annars också för den delen.

   

Havrebollar med pepparkakssmak (utan tillsatt socker) // Baka Sockerfritt

 


Havrebollar med pepparkakssmak - 8 stycken

30 gram rumsvarmt smör
1 dl havregryn
½ dl riven kokos
½ dl mjölk
ca 2 ½ msk sockerersättning
1 ½ msk pofiber
½ msk kakao
½ tsk pepparkakskrydda

kokos att rulla i

Lägg alla ingredienser i en bunke (gärna med höga kanter så allt inte skvätter). Vispa någon minut med elvisp tills allt blir en krämig smet. Ställ eventuellt havrebollssmeten kallt i ungefär 10 minuter för att få den att stelna en aning. Gör bollar av smeten och rulla i riven kokos. Förvara i kylskåp. Ta gärna ut havrebollarna en stund innan servering så att de blir lite mjuka.

 

 

Havrebollar med pepparkakssmak (utan tillsatt socker) // Baka Sockerfritt

Sega chokladrutor med puffat ris

on söndag, 24 november 2019. Posted in GI

Sega chokladrutor med puffat ris, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Puffat ris tycker jag är en rolig ingrediens att baka med! Det ger en extra dimension till bakverk/godisar. Eftersom puffat ris är så lätt passar det bra för att lätta upp annars mastiga recept, samtidigt som det har en lite halvseg konsistens vilket gör sig utmärkt i exempelvis chokladgodisar. Här är just ett sådant recept på små chokladrutor som är fyllda med puffat ris. Jag toppade även godisarna med ett lager choklad, men det är något som är frivilligt och gör det extra lyxigt!
 
 
Sega chokladrutor med puffat ris, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 

Sega chokladrutor med puffat ris - 8 bitar

2 dl puffat ris, rostat
1 dl jordnötssmör (osötar, med salt)
2/3 dl fibersirap honey/gold
1 msk kakao
2 krm vaniljpulver

Topping:
100 gram choklad, utan tillsatt socker
1 sked smör (ca 1 msk/5 gram)

Värm jordnötssmör och fibersirap gold i en kastrull och blanda noga. Ta bort från plattan och tillsätt kakao och vanilj. Rör till sist ner puffat ris. Fördela massan i en form klädd med bakplåtspapper (jag använder helt enkelt en brödform, men som jag inte fyller helt). Värm choklad tillsammans med smör och fördela över. Låt stelna i kylskåp under minst ett par timmar. Skär i bitar och förvara i kyl.

 
 
 
Sega chokladrutor med puffat ris, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

Friska i två veckor!

on lördag, 23 november 2019. Posted in Föräldralivet, Entreprenörskap

Det känns som om vi är inne i en period av flyt och barnen har varit på förskola i inte mindre än två hela veckor (mån-tor) utan sjukdom eller brutna ben (*peppar peppar*). Under sådana här tider tycker jag det för en gångsskull känns som om man har möjlighet att göra det där lilla extra - oavsett om det är på dagen, kvällen eller helgen. Jag har exempelvis tagit tag i att gå till frisören för första gånen på ett år och kört ett PT-pass, vilket var många månader sedan sist. Jag har även träffat en kompis tillsammans med bådas våra (fyra) barn utan att dö av stress, tagit tag i att boka tid hos tandläkaren, bakat flera gånger med barnen (länge sedan det skedde sist) och till och med bokat in ett efterlängtat steppass en fredagskväll!
 
Jobbmässigt har jag bakat så mycket jag kan med saffran. Jag tror nog att de flesta av er som läser bloggen vet att jag äääälskar jul - och då är saffran (och pepparkaksbak mm) givnet att maxa så länge det bara går. Jag har bland annat gjort saffransmums, saffranblondies och saffransmuffins. Ska bli så roligt att få visa er mina skapelser! Gällande min trading så har jag jobbat en hel del med detta och försökt sätta nya strategier i verket och tagit några testtrades. Alla gick minus. Men jag ger mig givetvis inte!
 
Något annat trevligt som hänt är att jag fyllde år igår. Nu är jag inget mindre än 29 år! Förutom en födelsedagsfika idag så kommer jag gå ut med några av mina bästa tjejkompisar på middag (på resturangen SMAK) under nästa helg, samt att jag och Artur ska gå på julmiddag på Wallmans (middag med härlig show) lite längre fram. Jag längtar jättemycket efter detta! Det är så sällan man (i alla fall jag) får vara bara sig själv som småbarnsförälder. Det är lätt att glömma bort att jag inte bara är mamma och endast till för barnen. Jag som har ett väldigt stor behov av egentid!
 
 
 
 
Ett av alla saffransbak som jag gjort senaste veckorna! Recept kommer...