• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Choklad- och mandelfudgedessert
  • Chokladsnittar
  • Dammsugare, low carb
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Glutenfria Våfflor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • LCHF-knäcke
  • No bake Snickersbar
  • Peanut butter caramel brownie
  • Påskbakelse
  • Rulltårta med hallon
  • Rulltårtstårta
  • Salted caramel brownie
  • Twix, hälsosamma
  • Våfflor med banan

Cheesecakebrownie

on måndag, 03 juni 2019. Posted in LCHF/low carb

Cheesecakebrownie, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Eftersom jag inte hinner baka jätteofta längre så är ett krav att det när jag väl bakar ska vara jättegott. Såklart! Och jag lovar, en cheesecakebrownie klarar det kravet med råge. 
 
Grunden är förstås en brownie, och skillnaden mot en "vanlig" är att jag på browniesmeten även hällt över en färskost/cheesecakeröra. Det blir både extra roligt, men gör också att konsistensen blir snäppet kletigare. Vilket jag älskar!
 
Brownien förvaras i kyl, men serveras med fördel rumstempererad eller något uppvärmd (exempelvis i mikro). Passar att äta precis som den är - dock lyxar jag till det ibland och äter lite glass (utan tillsatt socker) till!
 
 
Cheesecakebrownie, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
  

 

Cheesecakebrownie - 8 bitar

Brownie:
2 ägg
75 gram smör
1 dl mandelmjöl
1 dl sockerersättning (Use Like Sugar)
½ dl kakao
1 tsk bakpulver

Cheesecakefyllning:
1 liten äggula
100 gram cream cheese
1 ½ msk sockerersättning
1 krm vaniljpulver


Brownie

Sätt ugnen på 150 grader. Smält smör och blanda ner kakao. Blanda sockerersättning och ägg med en sked. Tillsätt mandelmjöl, bakpulver samt smörblandningen. Klä en brödform, ca 1,5 liter, med bakplåtspapper och fördela i smeten.

Cheesecakefyllning
Blanda alla ingredienser och fördela över browniesmeten. Rör med en kniv för att få till ett fint mönster. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter. Låt svalna och skär i bitar.

 
 
 
Cheesecakebrownie, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Cheesecakebrownie, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Somrig rulltårta

on söndag, 02 juni 2019. Posted in LCHF/low carb

Glutenfri rulltårta med hallon //Baka Sockerfritt
 
 
 
Ett helt ljuvligt recept som jag skapade förra året är denna rulltårta med hallon - alltså rulltårta, det är ju bara såå gott! Just rulltårta är ju både omtyckt och lätt att göra olika varianter på (olika smaksättningar på både "kakbotten" och på fyllningen). Detta recept har en neutral rulltårtsbas och fyllningen är en krämig skapelse som jag tillsatt hallon till. Passar sannerligen nu till sommaren!
 
Ett tips om man vill göra en extra, extra lyxig variant är att göra söta rulltårtsbakelser av den, som ni kan se på bilden ovan. Bara att skära i skivor och toppa med grädde och bär. Perfekt till Sveriges nationaldag eller skolavslutningsfiranden!
 
Själva rulltårtan förvaras i kylskåp och äts inom ett par dygn. 
 
 
Glutenfri rulltårta med hallon //Baka Sockerfritt
 
 
 

Rulltårta med hallon - ca 8 bitar

Rulltårta:
4 ägg

1 1/3 dl mandelmjöl
2/3 dl sockersättning
2 msk pofiber
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver

Fyllning:
200 gram mascarpone

100 gram hallon
3 msk sockerersättning
1 krm vaniljpulver

Dekoration:
Grädde 

Bär

Fyllning
Koka upp hallonen om de är frysta. Blanda med hälften av sockerersättningen. Blanda mascarpone med resten av sockerersättningen samt vaniljpulver.

Rulltårta
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sockerersättning pösigt med elvisp. Blanda samman de torra ingredienserna och rör försiktigt ner detta bland äggen. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och häll i smeten så att den blir ca 20X30 cm, eller något mindre (smeten går att anpassa rätt väl då den inte rinner ut - även om formen är större). Tänk på att inte göra den för tunn. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter och kontrollera att bottnen har stelnat helt innan du tar ut den. När rulltårtsbotten tagits ur stjälps den upp och ner på ytterligare ett bakplåtspapper. Låt stå i ett par minuter innan det första pappret försiktigt tas bort.

Bred på mascarpone försiktigt på bottnen. Fördela därefter över hallonen (om det är färska går det fint att använda dom som dom är eller mosa). Rulla ihop från kortsida till kortsida (så att rulltårtan blir så tjock som möjligt). Vira in i plastfolie och låt stå och kallna i kyl.

Serveras antingen som den är eller som en bakelse! Skär då rulltårtan i bitar, toppa med vispad grädde (gärna lite sötad) och bär.

 
 
 
Glutenfri rulltårta med hallon //Baka Sockerfritt
 
Glutenfri rulltårta med hallon //Baka Sockerfritt
 
Glutenfri rulltårta med hallon //Baka Sockerfritt

Äntligen Juni!

on lördag, 01 juni 2019. Posted in Föräldralivet, Entreprenörskap

Så många röda dagen det är nu! Precis som varje år undrar jag varför det är typ en röd dag flera gånger i månaden under våren - för att sedan inte vara någon alls under juni till slutet av december. Eftersom jag är företagare till stor del är jag inte rikigt helt ledig trots helgdagar. Dock så är både aktiehandel stängd och jag ledig från den anställning jag har - det minskar ju arbetstiden ganska mycket ändå! Och barnen är ju hemma, så annars skulle det vara svårt att gå ihop.
 
Sedan min senaste "veckosammanfattning" har jag hunnit luncha med underbara vänner och massor av god mat på Pinchos, haft morsdag-fika (på mors dag alltså) och tillsammans med Artur börjat köra parträning med PT. Härliga grejor och uppfriskande! En ytterligare bra grej är att jag fått mitt företagskonto på banken godkänt så att jag efter föregående bokföringsskit-kaos kan skicka egna fakturor. Heja! 
 
Nu märks det att det börjar bli sommar och att semestertiderna nalkas. Folk reser bort, det är avslutningar, semesterplaner görs och andra härliga sommarfiranden! Och framförallt - JUNI är här! Jag har under föregående månader skrivit något i stil med att "förra månaden har varit tuff och nästa kommer vara detsamma", så det här är första gången på ett tag där jag ärligt kan skriva att detta var månaden då en massa skit löste sig (även om någon liten sak tillkommit) och jag kan börja junimånad på ett mer harmoniskt sätt. Thank God!
 
 
 
 
 

Chocolate chip cookies utan mjöl

on fredag, 31 Maj 2019. Posted in LCHF/low carb

Chocolate chip cookies utan mjöl //Baka Sockerfritt
 

  

Småkakor passar in på varje fika! Och det här är ingen småkaka som helst, utan en extra lyxig variant om du frågar mig. Mina Chocolate chip cookies är lite som om man svängt ihop en liten småkaka med en brownie. Riktigt chokladig och lite kletig i mitten! Jag har använt mandelsmör sam jordnötssmör vilket bidrar till den härliga konsistensen. Den som vill kör enbart med bara den ena variant av mandel/nötsmör. Extra lyxigt blir det med hackade bitar av choklad i!

 

Chocolate chip cookies utan mjöl //Baka Sockerfritt

 


Chocolate chip cookies utan mjöl - 6 stycken

1 ägg
20 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
½ dl mandelsmör
½ dl jordnötssmör (osötat)
1 ½ - 2 msk kakao
1 ½ - 2 msk sockerersättning
½ msk vatten
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa samman alla ingredienser förutom mörk choklad noga. Grovhacka choklad och rör ner med en sked. Rulla kakdegen till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper och tryck ut till ca 1 cm tjocka kakor. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna.

 

 

Chocolate chip cookies utan mjöl //Baka Sockerfritt

Vegansk brownie

on onsdag, 29 Maj 2019. Posted in LCHF/low carb

Vegansk brownie, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
Jag försöker äta mycket veganskt och har som mål att minska ner på bland annat mjölkprodukter. Kanske några av er gör detsamma? Oavsett det, eller om ni bara vill äta något gott, kan jag tipsa om min veganska chocolate chip brownie. Riktigt kladdig och härlig!
 
Jag har kört med chiaägg istället för ägg, som görs av chiafrö och vatten. Detta plus smält choklad (som är vegansk) och fibersirap gör att det blir en kletkladdig konsistens! Brownien serveras med fördel tillsammans med exemplvis vegansk grädde eller glass.
 
 
Vegansk brownie, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 


Chocolate chip vegan brownie - 4 bitar

1 ½ chiaägg
30 gram mörk choklad, utan tillsatt socker (dubbelkolla att den är veganskt)
1 dl mandelsmör
½ dl mandelmjöl
½ dl kakao
½ dl fibersirap gold
2 ½ msk kokosolja
1-2 krm vaniljpulver
ev. 1 msk extra sötning

*1 chiaägg= 1 msk chiafrö+3 msk vatten som fått stå i minst fem minuter

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg alla ingredienser förutom choklad i en skål och mixa med en stavmixer. Hacka choklad och rör ner i smeten. Klä en liten brödform, ca 8X18 cm, med bakplåtspapper och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter. Konsistensen ska fortfarande vara kladdig i mitten.

 

 

Vegansk brownie, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt