• Banoffee Pie
  • Chokladbitar med jordnötssmör
  • Cookie dough fudge
  • Dammsugare, low carb
  • Devil’s food muffins
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
  • LCHF-knäcke
  • No bake Snickersbar
  • Peanut butter caramel brownie
  • Rulltårta med hallon
  • Salted caramel brownie
  • Sarah Bernhardt
  • Snickers
  • Sommarbrownie
  • Twix, hälsosamma

Tävla med matsmart!

on måndag, 30 juli 2018.

Tävla med Matsmart
 
 
Sponsrat samarbete med Matsmart
 
 
 
Få av er har väl undgått att jag väldigt förtjust i onlinematbutiken Matsmart.se. Jag menar, vem vill inte handla billigt och samtidigt bidra till ett mer hållbart samhälle? Här kan mat som förmodligen skulle ha slängts (precis som typ en tredjedel av världens mat tyvärr gör), istället tas till vara. Och det är just därför matsmart också kan ha en så generös rabatt! Den är på i snitt runt 50%. 
 
När jag handlar på matsmart brukar mitt fokus vara på hälsosamma produkter som jag använder mig av i min bakning (perfekt att bunkra upp exempelvis kokosolja och olika typer av nötter och fröer), basvaror till matlagning samt barnmat. Härligt nog har de ett stort utbud av ekologiska och glutenfria produkter som det till och med finns specifika "flikar" för på hemsidan (vilket ju gör dom lättare att hitta). Och så finns massor av produkter som är utan tillsatt socker också. 
 
Nu håller jag tillsammans med Matsmart en tävling! I tävlingspotten ligger 2 presentkort på 500 kr styck. För att vinna ska du svara på frågan "Vad gör du för att vara matsmart och minska på matsvinnet?". Det går bra att kommentera här på bloggen, på Facebook eller Instagram (notera att du på Instagram och Facebook även ska gilla själva inlägget). Tävlingen pågår till och med 3:e augusti. Lycka till!
 
 
Tävla med Matsmart
 
Tävla med Matsmart
 
Tävla med Matsmart
 
Tävla med Matsmart

Biskvikakor

on lördag, 28 juli 2018. Posted in Baka med frukt

Biskvikakor utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 

 

Lyxig småkaka i kombination med chokladbiskvi - där har ni dessa biskvikakor. Det här blir minst sagt en kaka 2.0! Biskvikakorna består av tre lager där bottnen har en neutral smak och bas av mandelmjöl och fyllningen består av färska dadlar och smaksatt med kakao. Och så har jag doppat varje kaka i choklad. Jag tycker de blir så fina och passar vid alla festliga tillfällen!

 Biskvikakor utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 


Biskvikakor - 8 stycken

Kakbotten:
30 gram smör
1 dl mandelmjöl
½ dl riven kokos
1 ½ msk sockerersättning
1 msk pofiber
1 krm vaniljpulver

Dadelfyllning:
80 gram färska dadlar utan kärna
15 gram kokosolja
1 msk kakao

Chokladöverdrag:
80 gram choklad, utan tillsatt socker

Kakbotten
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser noga till en välarbetad deg. Forma degen till åtta stycken kakor på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter. Låt svalna helt.

Dadelfyllning
Mosa samman alla ingredienser. Bred massan på ena sidan av kakorna.

Chokladöverdrag
Smält chokladen och doppa/bred dessa på ovansidan av kakan. Låt stelna.

 
 
 
Biskvikakor utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 

No bake chokladfudgedessert

on torsdag, 26 juli 2018. Posted in Baka med frukt, Baka utan spis

No bake chokladfudgedessert, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 
En dessert som är som chokladfudge. Lite kletig, härligt kompakt och så riktigt chokladig. Just det kan ni se här! Och den är hur god som helst! Chokladfudgdesserten är vegansk och görs utan ugn (no bake). Som sötning används dadlar, vilket i kombination med bland annat mandelsmör gör den härligt krämig i sin konsistens.

Bottenlagret är ett mer kompakt chokladlager med bland annat nötter, och fyllningen är en krämig fudgeliknande chokladmassa. Ljuvligt! Desserten förvaras i frysen och tas fram en stund innan servering (runt en halvtimme). På så viss hinner den bli krämig igen! 

 

No bake chokladfudgedessert, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 
   

No bake chokladfudgedessert - ca 5 bitar/skivor

Chokladbotten:
80 gram färska dadlar, urkärnade
1 dl cashewnötter, naturella
½ dl valnötter
1 msk kakao
ev. ½-1 msk vatten

Chokladfyllning:
2/3 banan (ca 70 gram)
1 dl mandelsmör
1 ½ msk kokosolja
1 msk fibersirap gold (eller honung/liknande)
1 msk kakao

Chokladbotten
Mixa samman alla ingredienser. Tillsätt vatten om konsistensen är alltför svårmixad. Klä en liten passande form (ex. liten brödform eller matlåda) med aluminiumfolie eller bakplåtspapper och fördela i degen.

Chokladfyllning
Mixa samman till en slät konsistens. Fördela ovanpå chokladbottnen. Frys in övertäckt med folie i minst ett par timmar. Skär i skivor/bitar. Förvara i frys och ta fram ca en halvtimm innan servering. Pudra gärna över med extra kakao!

På bilderna har jag dekorerat genom att pudra över med kakao och hyvlad choklad.

 

 

No bake chokladfudgedessert, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
No bake chokladfudgedessert, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Semestermode

on tisdag, 24 juli 2018. Posted in Föräldralivet, Entreprenörskap

Det känns verkligen som om jag har tagit någon form av semster. Inte hel semester eftersom jag fortfarande behöver jobba till viss del - men jag har skurit ner rejält. Jag gissar att det beror mycket på värmen (bortsett från det faktum att det är semestertider i allmänhet). Det är liksom svårt att fokusera. Och att stå vid ugnen i 33 graders hetta känns i n t e  lockande. Inte alls. Och därför har det gått tre veckor sedan jag bakade sist (oceaner av tid ju)! Och så är båda barnen hemma såklart, vilket gör att man vill umgås hela familjen. Men det känns lite märkligt att bara jobba med företaget någon timme på kvällen och tradingen lite då och då via mobilen. 
 
I helgen har vi firat Arturs mamma som fyllt 60 år på Södertuna Slott med övernattning. Härligt och väldigt trevligt! Vi badade i pool TRE gånger på den korta tiden, åt en god trerätters, lyxig frukostbuffé mm. Båda barnen var med vilket jag tycker gör det svårt att slappna av och njuta fullt ut. Man (jag i alla fall) måste ständigt vara alert, muta/hota/locka/skojja för att få barnen på en lagom nivå. Det finns liksom ingen tid för återhämtning (inte ens när de sover - på grund av att man givetvis inte kan lämna dom ensama på hotellrummet), eller ens äta eller gå på toa i lugn och ro. Jag FATTAR inte hur folk orkar resa runt hela tiden med fler än ett barn? Går föräldrarna på speed eller barnen på lugnande? Finns det barnvakter? Får de kolla på film hela tiden? Vad är knepet??
 
Någonting annat härligt var att Vincent och jag har gått på bio för första gången i hans liv! Vi såg Lilla Anna och den långa farbrorn. Så mysigt - och dessutom skönt i den enorma värmen. Det vill jag göra många gånger till! Inte för att filmen var jättekul för folk över fem år. Mormor som var med till och med somnade...
 
Denna vecka är jag till stor del ensam hemma med Aline. Vincent och Artur ska åka tåg norrut till Vincents farbror! Det tror jag ska bli superkul för honom. Jag ska passa på att kunna ge Aline uppmärksamhet (vilket tyvärr är svårt för en snart 1-åring att få när man har ett syskon som är 3 1/2 år - och även tvärtom). Kanske att jag hinner jobba lite också! Och så fyller lillskruttan 1 år på måndag om en vecka. Det ska vi fira med kalas på söndag!
 
 
 
 

Enkel glassdessert med hallon

on måndag, 23 juli 2018. Posted in Glass

Enkel glassdessert med hallon //Baka Sockerfritt
 
 
 Sponsrat samarbete med N!CK'S
 
 
 
En bra sommardesserten tycker jag ska vara fräsch, gå snabbt att göra och helst innehålla glass. Am I right or am I right? Jag delar här med mig ett perfekt och minst sagt ljuvligt gott (och samtidigt enkel) recept på glassdessert med hallon. Här varvar jag valfri kaka (jag kör med en chokladkaka jag hade i frysen - men för dig som inte har detta är det perfekt att hacka en N!CK'S Kexbar i bitar) med vispad grädde, hallon och så N!CK'S Glass (som är low carb och snäll mot blodsockret). Jag valde glassen som ni kan se på bilderna - krämig gräddkola med chokladsås. Givetvis går det att byta ut eller kombinera mot någon annan N!CK'S Glass (kanske Citrondröm eller Choklad?)!
 
Jag måste säga att det här blir en fantastisk dessert efter en härlig sommarmiddag. Extra fin blir den dessutom om den toppas med exempelvis extra hallon, hackad N!CK'S Choklad och ett eller annat blad av citronmeliss. 
 
 
Enkel glassdessert med hallon //Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Enkel glassdessert med hallon - 2 portioner 
(obs. ungefärliga mått)
 
Chokladkaka eller 1 N!CK'S Kexbar att lägga i botten
3-4 dl N!CK'S ice cream (valfri smak)
½-1 dl vispgrädde
Färska hallon
Hackad N!CK'S Choklad

 
Fördela chokladkaka/hackad kexbar i botten av två portionsglas. Vispa grädde. Lägg i glass, hallon och grädde. Toppa med hallon, hackad choklad och något annat fint (typ citronmeliss)! Servera genast!
 
 
 
 
 
Enkel glassdessert med hallon //Baka Sockerfritt
 
Enkel glassdessert med hallon //Baka Sockerfritt
 
Enkel glassdessert med hallon //Baka Sockerfritt
 
Enkel glassdessert med hallon //Baka Sockerfritt
 
Enkel glassdessert med hallon //Baka Sockerfritt
 
Enkel glassdessert med hallon //Baka Sockerfritt