• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Chokladrutor med cornflakes
  • Dalgona Coffee
  • Dammsugare, low carb
  • Drömrulltårta
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kanelpannkakor
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Mjuk chokladkaka
  • No bake Snickersbar
  • Rulltårtstårta
  • Salted caramel brownie
  • Salted caramel chokladkaka
  • Sandkaka, utan tillsatt socker
  • Twix, hälsosamma
  • Äppelkaka med kolasås
  • Äppelkaka med tosca

Kladdig hallonkaka (utan tillsatt socker)

on tisdag, 23 mars 2021. Posted in GI

Kladdig hallonkaka (utan tillsatt socker) // Baka Sockerfritt
 
 
 
Hej fina väder! Kan man lita på att det är vår nu? Håller tummarna för det! Ett av mina favoritbakverkbakverk att baka till våren är denna kladdiga hallonkaka. Den dyker alltid upp när jag börjar få vårkänslor! Jag skulle jämföra kakan med en saftig variant av sockerkaka (utan tillsatt socker då förstås) med en krämig vaniljfyllning. Och så såklart ett gäng fräscha hallon i smeten!
 
 
Kladdig hallonkaka (utan tillsatt socker) // Baka Sockerfritt

 

Kladdig hallonkaka med vanilj - ca 8 bitar

Kaksmet:
3 ägg
70 gram hallon (tinade om frysta)
70 gram mascarpone
50 gram smör
1 dl potatismjöl
1 dl rismjöl
2/3 dl sockerersättning
2 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver
ev. 1 tsk extra sockerersättning

Fyllning:
1 ägg
180 gram mascarpone
1 ½ msk sockerersättning
2 krm vaniljpulver

Kaksmet
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör. Vispa ägg och sockerersättning pösigt. Blanda potatismjöl, rismjöl, vanilj och bakpulver. Rör ner detta bland äggen tillsammans med smör och mascarpone. Om önskas blandas hallonen med 1 tsk extra sötning. Detta i sin tur rörs försiktigt ner i smeten. Klä en ca 1.5 liters brödform med bakpltåpsapper och fördela i smeten. Grädda i ca åtta minuter. Under gräddningstiden görs fyllningen.

Fyllning
Blanda ingredienserna med elvisp. Fördela detta ovanpå kakan. Fyllningen ska sjunka ner i kakan (om den inte gör det kan man hjälpa till lite själv genom att göra en skåra i kakan så fyllningen åker ner). Grädda ytterligare i ca 20-25 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig. Låt svalna.

 

Kladdig hallonkaka (utan tillsatt socker) // Baka Sockerfritt

Våffeltårta till våffeldagen!

on söndag, 21 mars 2021. Posted in Baka med frukt

 
På torsdag är det den 25 mars, och varje år på detta datum infaller ju våffeldagen! Mums, jag älskar våfflor! För ett par år sedan gjorde jag ett samarbete med N!CK'S och skapade en våffeltårta, och eftersom jag tycker receptet passar så bra in inför denna dag så visar jag helt enkelt upp det igen. 
 
Våfflorna är bananvåfflor vilka jag smaksatt med choklad (antingen 1 1/2 msk chokladdryckspulver från N!CK'S eller ca 1 msk kakao). Mellan varje lager har jag spritsat chokladsmaksatt vispgrädde, vilket såklart passar perfekt till! Såklart väljer man själv vad man vill fylla och toppa sin våffeltårta med, men själv har jag förutom chokladgrädde fyllt med skivad banan och smält choklad (ljus och/eller mörk efter tycke och smak), samt toppat med en god bar utan tillsatt socker, bär (hallon och blåbär) samt även här lite hackad och smält choklad! Perfekt till våffeldagen eller till vilket barnkalas som helst!
 
 
Våffeltårta // Baka Sockerfritt
 
 

Våffeltårta (med 5 våfflor)

Chokladvåfflor:
2 stora bananer (ca 250 gram)
4 ägg
1 msk kakao
1 ½ msk kokosmjöl
1 msk fiberhusk 

Fyllning och topping (förslag):
ca 2 ½ -3 dl vispgrädde
1 msk kakao
½ msk sockerersättning
choklad, utan tillsatt socker att smälta
Valfri bar
Banan
Bär

Våfflor
Mixa samman alla ingredienser (jag gör det med en stavmixer). Låt svälla i ett par minuter. Smörj ett våffeljärn med matfett och gör fem våfflor av smeten.

Fyllning och topping
Vispa grädde, sötning och kakao. Varva våfflor med klickar av chokladgrädde (spritsa gärna), smält choklad och banan. Toppa den översta våfflan med chokladgrädde, bär, hackad bar och choklad.

 
 

Våffeltårta // Baka Sockerfritt

Helgtips - Bountybrownie

on torsdag, 18 mars 2021. Posted in LCHF/low carb

Bountybrownie, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
Tips att baka till helgen är min bountybrownie. Jag älskar kokos och choklad tillsammans och bakar mer än gärna med dessa smaker. Detta bakverk består alltså av en brownie, och på själva smeten (innan gräddning) fördelar jag den krämiga bounty/kokosmassan. Vid gräddning sjunker kokosen ner lite och blir som en krämig fyllning!
 
Jag valde att även toppa bountybrownien med smält choklad, det blir både extra fint och gott! Går givetvis bra att utesluta också.

 
Bountybrownie, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 

Bountybrownie - 8 bitar

Brownie:
2 ägg

80 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
40 gram smör
2 msk sockerersättning
2 msk vatten
2 msk kokosmjöl
1 - 2 msk kakao
2 krm vaniljpulver

Kokosmassa:
1 ½ dl riven kokos
1 dl vispgrädde
2 msk fibersirap gold/honey

Chokladöverdrag:
60 gram choklad, utan tillsatt socker
2 msk smör
sötning efter smak

Brownie:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen försiktigt tillsammans med smör (jag gör detta i mikron). Rör ner resterande ingredienser och blanda. Häll smeten i en brödform (ca 1,5 liter) klädd med bakplåtspapper.

Kokosmassa:
Koka upp grädde och fibersirap gold och sjud i ca 15-20 minuter. Rör ner kokos och fördela massan i en lång linje i mitten av brownien. Rör runt något så att kokosmassan bladas lite med browniesmeten. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter (konsistensen ska vara fast i kanterna, men fortfarande kladdig i mitten). Låt svalna.

Chokladöverdrag
Smält choklad (jag körde mörk) och smör. Söta efter smak. Fördela chokladen ovanpå brownien. Låt stelna och skär i bitar. Förvaras i kylskåp, men låt gärna stå i rumstemperatur en stund innan servering om den fått stå kallt.

 
 
Bountybrownie, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
Bountybrownie, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

Saftig äppelkaka med tosca

on tisdag, 16 mars 2021. Posted in Baka med frukt

Saftig äppelkaka med tosca, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
Idag är jag extra sugen på saftiga mjuka kakor, men har inte tid för att baka. Jag får helt enkelt nöja mig med att ta en liten tillbakablick till min ljuvliga äppelkaka toppad med ett krämigt toscatäcke (som jag skapde för ett par år sen tillsammans med N!CK'S). Både äpple och toppingen bidrar till saftigheten - love it! Toscatäcket smakar gott av båda karamell och kokos, vilket passar så bra på äppelkakan. Om ni inte har testat detta recept tycker jag absolut att ni ska göra det!
 

Saftig äppelkaka med tosca, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

 

Äppelkaka med tosca - ca 6 bitar

Kaksmet:
3 ägg
1 litet äpple
150 gram smör, rumsvarmt
1 ½ - 2 dl sockerersättning (Use Like Sugar) 
1 ½ dl mandelmjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kardemumma

Kokostosca:
50 gram smör
2 dl riven kokos
½ dl vispgrädde
2 msk fibersirap honey/gold
ev. 1 msk sockerersättning (Use Like Sugar) 

Kaksmet
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa rumsvarmt smör med potatismjöl, mandelmjöl, bakpulver och kardemumma med elvisp. Vispa ägg och sockerersättning pösigt med elvisp. Blanda ner äggvispet i smörblandningen lite i taget. Häll smeten i en brödform klädd med bakplåtspapper, ca 1.5 liter. Skär ett äpple i tunna skivor och tryck ner i smeten. Förgrädda i nedre delen av ugnen i 25 minuter. Medan kakan förgräddas görs toscan.

Kokostosca
Sjud smör, vispgrädde och fibersirap under ca 5-10 minuter. Rör ner riven kokos och söta eventuellt extra. Fördela toscan försiktigt på den förgräddade äppelkakan. Grädda nu kakan i mitten av ugnen i 25 minuter till. Lägg på en bit aluminiumfolie/bakplåtspapper ovanpå om kakan börjar få för mycket färg. Låt kakan svalna.

 

Saftig äppelkaka med tosca, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

Browniekaka med nötsmör

on söndag, 14 mars 2021. Posted in LCHF/low carb

Browniekaka, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
Jag har bakat en ny slags brownie och mjuk chokladkaka i ett! Så gott med det kladdiga och lite kompakta - även om denna variant alltså är lite mer mjuk än en klassisk brownie. Kakan är mejerifri och innehåller nöt/mandelsmör (jag körde med jordnötssmör) för att bli lite extra kladdig. Vill man ha den mer smakneutral skulle jag använda mandelsmör. Jag valde även att toppa kakan med grovhackad choklad - men går såklart att utesluta om man vill! Smaken är ganska "vuxen" och vill man ha den lite sötare är det såklart bara att öka mängden sockerersättning.
 
 Browniekaka, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

 

Chokladbrowniekaka - 8 bitar

2 ägg
40+35 gram (1 frp) mörk choklad, utan tillsatt socker
1 dl mandelsmör/jordnötssmör (osötat)
ca 3 msk sockerersättning
1-2 msk kakao

1 msk kokosolja
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Smält ca 40 gram mörk choklad tillsammans med 1 msk kokosolja (försiktigt, jag gör det i mikron). Mixa samman alla ingredienser, förutom resterande mörk choklad, med en stavmixer. Klä en brödfrom (ca 1,5 liter) med bakplåtpsapper och fördela i smeten. Grovhacka resten av choklad och fördela över. Grädda mitt i ugnen under ca 10 minuter eller lite längre, konsistensen ska fortfarande vara lite kladdig i mitten. 

 
 
Browniekaka, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
Browniekaka, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
Browniekaka, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
Browniekaka, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
Browniekaka, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
Browniekaka, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt