• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Chokladkola, utan tillsatt socker
  • Chokladrutor med cornflakes
  • Dalgona Coffee
  • Dammsugare, low carb
  • Drömrulltårta
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Lättgjorda bountyrutor
  • Mjuk chokladkaka
  • No bake Snickersbar
  • Rulltårtstårta
  • Salted caramel brownie
  • Salted caramel chokladkaka
  • Sandkaka, utan tillsatt socker
  • Twix, hälsosamma
  • Äppelkaka med tosca

Cheesecakedessert med hallon

on onsdag, 22 juli 2020. Posted in LCHF/low carb

DSC 0597
 
 
 
Här kommer en perfekt sommardessert som följt mig under många år - en enkel cheesecakedessert toppad med hallon. Den tål minst sagt att göras minst en gång varje år! Riktigt lätt att göra med få ingredienser och den fräscha hallonröran bryter perfekt av mot av mot den lena ocn naturella krämen. Och här kommer ett tips: man kan lägga valfri krossade småkakor/kex (uan tillsatt socker) i botten av varje glas.

Cheesecakedesserten kan serveras direkt, eller stå någon timme i kyl för att kallna. Håller ungefär ett dygn i kylskåp.

 

DSC 0611 2
 

 

Cheesecakedessert med hallon - 4 portioner

250 gram cream cheese
1 dl vispgrädde
4 msk sukrin melis (eller ungefär 2 msk vanlig sockerersättning)
½ tsk vaniljpulver

Hallontopping:
150 gram hallon, frysta
1 ½ - 2 msk sockerersättning

Vispa med elvisp samman cream cheese med med sukrin melis och vaniljpulver. Tillsätt grädde och vispa till en krämig konsistens (inte för tjock). Fördela i glas.

Hallontopping
Koka upp hallon i en kastrull. Tillsätt sötning. Låt svalna. Toppa cheesecakedesserten med hallonröran. Servera direkt, eller förvara i kyl.

 

DSC 0595

Ljuvlig Snickerstårta, utan tillsatt socker

on måndag, 20 juli 2020. Posted in Baka med frukt, Baka utan spis

Vegansk Snickerstårta, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
Sponsrat samarbete med N!CK'S 
 
 
Här ser ni en helt ljuvliga Snickerstårta. Så krämig, och med den bästa smakkombinationen av choklad och jordnöt. Och det salta från jordnötssmöret bryter av så fint mot det söta. 
 
Tårtan består av tre lager och är gjord utan ugn. Väldigt smidigt! Botten är med chokladsmak och här har jag dadlar och fibersirap honey från N!CK'S (som vanlig sirap, fast utan tillsatt socker och med lite smak som påminner om honung och karamell) för att få till en sammanhängande konsistens. Lager ett av fyllning är ett mer kompakt jordnötslager, och lager två är härligt krämig och smälter i munnen. Som sötning har jag använt Use Like Sugar som beter sig och smakar väldigt likt vanligt socker.
 
Det här blir en härlig tårta som passar till en lyxfika - eller varför inte ett födelsedagsfirande!
 
 
Vegansk Snickerstårta, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

  

Vegansk Snickerstårta - ca 10 bitar

Botten:
130 gram färska dadlar, urkärnade
2 ½ dl mandelmjöl
1 dl riven kokos
½ dl kakao
½ dl N!CK'S fiber syrup honey

Fyllning 1:
2 dl jordnötssmör, osötad och salt
3 msk kokosolja
2 msk N!CK'S Use Like Sugar
½ tsk vaniljpulver 

Fyllning 2:
2 dl jordnötssmör, osötad och salt
1 dl kokosmjölk (gärna en lite tjockare variant eller kokosgrädde)
½ dl kokosolja
2 msk N!CK'S Use Like Sugar
1 msk N!CK'S fiber syrup honey
½ tsk vaniljpulver

Ev. topping: N!CK'S dark chocolate, jordnötter
  

Botten
Blanda eller mixa samman alla ingredienser. Tillsätt lite vatten om konsistensen blir för torr. Tryck fast en bit bakplåtspapper i botten av en 20-cm springform och tryck ut degen.

Fyllning 1
Rör ihop allt och bred ut ovanpå bottnen. Låt hårdna i kyl/frys om konsistensen är flytande.

Fyllning 2
Ta gärna en något tjockare kokosmjölk alternativt kokosgrädde. Mixa samman detta med resterande ingredienser. Fördela detta ovanpå fyllning 1. Låt stå kallt i kylskåp. Om man vill toppas tårtan med smält choklad utan tillsatt socker, hackad choklad och jordnötter.

 
 
Vegansk Snickerstårta, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
Vegansk Snickerstårta, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
Vegansk Snickerstårta, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
Vegansk Snickerstårta, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
Vegansk Snickerstårta, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
Vegansk Snickerstårta, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

Chokladbollar med kokos och dadlar

on söndag, 19 juli 2020. Posted in Baka med frukt, Baka utan spis

DSC 0761

 
 
Semesterdagar och "lata" dagar är ofta dagar som passar bra för lite härlig hemmabakning! Med fördel lättare bakning som inte kräver så många ingredienser eller olika moment - i alla fall om man har barn som vill hjälpa till. Ett exempel på ett sådant enkelt recept är dessa chokladbollar. Chokladbollarnas huvudingredienser är bland annat riven kokos och dadlar, där det senare bidrar till både sötma och "chokladbollskonsistens". Receptet är dessutom veganskt!
 
 
DSC 0763 
 

Chokladbollar med kokos och dadlar - 12 stycken 

100 gram färska dadlar
½ dl havregryn
1 1/3 dl riven kokos
2 msk kakao
ca 2 msk kaffe (alternativt vatten)
1 msk kokosolja
ev. mer vatten
riven kokos/kakao att rulla i

Mosa samman alla ingredienser med händerna eller en sked till en chokladbollsdeg. Tillsätt eventuellt vatten om konsistensen är för fast. Rulla till bollar och rulla gärna i riven kokos eller kakao.

 

DSC 0785

DSC 0772

Glass i stora lass (sommar 2020)

on fredag, 17 juli 2020. Posted in Glass

Jag äter glass året runt. För. jag. älskar. glass. Jättemycket! Alla möjliga sorter. Och nu när det är sommar passar såklart glass lite extra bra med dess svalkande kyla. Jag har såklart gjort många olika recept och typer på glass under mina "baka sockerfritt"-dagar. Här samlar jag åtta stycken riktiga godbitar!

 
 

DSC 0082

 

 
DSC 0727
 
 
 
DSC 0557

 

 
DSC 0610
 
 
 

DSC 0833

 
 

DSC 0112

 
 
 
DSC 0594 liten
 
 

Glutenfria mandelscones

on onsdag, 15 juli 2020. Posted in Frukost, Bröd

Glutenfria mandelscones // Baka Sockerfritt
 
 
 
Något jag tycker är så gott nu på sommaren är att göra hembakat bröd - och kanske framförallt scones. Väldigt enkelt att göra och gott! Detta recept på bananscones är baserat på mitt recept på havrescones men jag gjorde denna med mandelmjöl som bas istället. Blev toppen det med!
 
Jag äter mina scones med smör och jordgubbsmarmelad utan tillsatt socker - älskar't!
 
 
Glutenfria mandelscones // Baka Sockerfritt
 
 

Glutenfria mandelscones - 6 stycken

2 bananer
2 ägg
4 ½ dl mandelmjöl 
1 dl pofiber
2 tsk bakpulver
2 krm salt

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa samman banan och ägg, gärna med en stavmixer. Fördela i resterande ingredienser och blanda. Beroende på storlek på banan och ägg, kan mer/mindre torra ingredienser användas. Klicka ut sex runda scones på en plåt (degen är ganska lös) med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.



 
Glutenfria mandelscones // Baka Sockerfritt
 
Glutenfria mandelscones // Baka Sockerfritt
 
Glutenfria mandelscones // Baka Sockerfritt
 
Glutenfria mandelscones // Baka Sockerfritt