• Banoffee Pie
    Banoffee Pie
  • Chokladbitar med jordnötssmör, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Chokladbitar med jordnötssmör
  • Chokladsufflé, mejerifri
    Chokladsufflé, mejerifri
  • Cookie dough fudge
    Cookie dough fudge
  • Dammsugare, low carb
    Dammsugare, low carb
  • Devil’s food muffins, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Devil’s food muffins
  • Fudgebrownie med mandelsmör //Baka Sockerfritt
    Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria pannkakor
    Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötsfudge
    Jordnötsfudge
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
    Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar, glutenfria och utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Kolasnittar
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
    Krämig lakritsglass med brynt smör
  • Fröknäcke, low carb //Baka Sockerfritt
    LCHF-knäcke
  • Marjas Peanut butter cups
    Marjas Peanut butter cups
  • No bake Snickersbar //Baka Sockerfritt
    No bake Snickersbar
  • Peanut butter caramel brownie //Baka Sockerfritt
    Peanut butter caramel brownie
  • Salted caramel brownie
    Salted caramel brownie
  • Hälsosamma Sarah Bernhardt utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Sarah Bernhardt
  • Snickers
    Snickers
  • Hälsosamma Twix
    Twix, hälsosamma

Kolasnittar utan tillsatt socker

on fredag, 11 maj 2018. Posted in LCHF/low carb

Glutenfria kolasnittar utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 
 
Visst är det himla bra att det går att göra kolasnittar mer hälsosamma än vanligt? Denna variant gjorde jag i fjol och jag tycker att receptet förtjänar att visas igen! Så god! Konsistensen är lite knaprig men samtidigt seg. Och så är dom helt utan gluten och tillsatt socker förstås. Tips till helgbaket!

Kakdegen är smaksatt med lite ingefära, vilket passar i kolakakor (men går också bra att utesluta för den som önskar). Viktigt att tänka på är att låta kakorna svalna helt innan de förflyttas, annars kan de lätt gå sönder. 

Tips: om kakornas yta spricker lite när de skärs så går det lätt att med handen platta till.



Glutenfria kolasnittar utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

  



Kolasnittar - 10 snittar

25 gram smör
1 dl mandelmjöl
1 ½ msk kokosmjöl
1 msk fibersirap gold
½-1 msk sockerersättning
1/3 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
½-1 krm ingefära, malen

Sätt ugnen på 175 grader. Koka upp smör och fibersirap gold. Ta bort från värmen och blanda därefter med resterande ingredienser. Forma en avlång rulla av degen på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut till ca 1 cm hög. Grädda mitt i ugnen i ca 12-14 minuter. Skär längden försiktigt i snittar och låt därefter kallna helt.

 

 

Glutenfria kolasnittar utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Glutenfria kolasnittar utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

8 recept till Chokladbollens dag!

on torsdag, 10 maj 2018.

Imorgon är det chokladbollens dag! Och det måste givetvis firas med att baka några smarriga chokladbollar. Gärna en mer hälsosam variant om ni frågar mig. Här nedan finner ni åtta sådana recept! Go crazy! 
 
 
 
 
 
 

Glutenfri rabarberkaka

on onsdag, 09 maj 2018. Posted in GI

Glutenfri rabarberkaka utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 
 
Äntligen börjar det faktiskt bli säsong för rabarber! Rabarber för med sig så mycket sommarkänsla - håller ni inte med? Ett av mina rabarberrecept är denna saftiga rabarberkaka. Den innehåller bitar av rabarber i själva smeten, och är även toppad med rabarberskivor. Jag har smaksatt smeten med lite bittermandelarom vilket gör att kakan får en så god mazarinsmak! Mitt tips är att droppa lite av aromen i förpackningens lock eller på en sked för att sen droppa ner i smeten. Annars är det lätt att överdosera.
 
Rabarberkakan är mejerifri, men serveras gärna med någon typ av grädde (det går givetvis bra att köra på ett mejerifritt alternativ)!
 
 
 
Glutenfri rabarberkaka utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 

 
 

Glutenfri rabarberkaka 

2 ägg
30+20 gram rabarber 
1 ½ dl mandelmjöl
2 msk rismjöl
2 msk + 1 tsk sockerersättning
2 msk kokosmjöl
2 msk kokosolja
2 msk vatten
1 tsk bakpulver
ca 4-5 droppar bittermandelarom

Sätt ugnen på 175 grader. Smält kokosolja. Vispa sötning, arom och ägg pösigt med elvisp. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i detta. Tillsätt olja och vatten. Skala och skär rabarber i bitar, och blanda 30 gram av dessa med 1 tsk sockerersättning och rör ner. Klä en liten brödform (ca 8X18 cm) med aluminiumfolie och häll i smeten. Tryck ned resterande rabarberbitar och strö eventuellt med lite extra sockerersättning. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter, eller tills kakan har blivit fast.

 

 
 
 
Glutenfri rabarberkaka utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Glutenfri rabarberkaka utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Snickers utan tillsatt socker

on tisdag, 08 maj 2018. Posted in LCHF/low carb

Glutenfria Snickers utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 
 

Fler än jag som gillar Snickers? Jag tror nog generellt att kombinationen jordnöt och choklad är väldigt uppskattad! För alla oss som tycker om detta är dessa finfina hemmagjorda "snickers"-variaterna något av ett måste! Dom är ena riktiga godbitar vill jag lova. Och lätta att göra dessutom.

Kakbottnen blir lite, härligt, seg av fibersirap gold och är toppad med ett lager jordnötssmör. Jag kör här på färdigköpt jordnötssmör - osötat såklart - och det får gärna vara lite salt. Toppar gör jag med choklad utan tillsatt socker. Antingen en mörk variant, eller så blandar jag hälften ljus och hälften mörk. 

 

Glutenfria Snickers utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 



Hälsosamma Snickers - 6 bitar

Botten:
20 gram smör
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk fibersirap gold
ev. 1 krm vaniljpulver

Jordnötssmör:
80 gram jordnötssmör, naturellt
1 msk sockerersättning

Chokladöverdrag:
60 gram choklad, utan tillsatt socker

Botten
Sätt ugnen på 175 grader. Koka upp fibersirap gold och smör (ta bort från plattan). Blanda ner resterande ingredienser noga. Klä en liten brödform, ca 8X18 cm, med aluminiumfolie och tryck ut degen i botten. Grädda mitt i ugnen tills kakan tar färg, ca 8 minuter.

Jordnötssmör
Värm jordnötssmöret något så att konsistensen är lättarbetad och mjuk. Blanda med sötning och fördela på bottnen.

Chokladöverdrag
Smält chokladen försiktigt (tillsätt eventuellt lite olja). Fördela ovanpå jordnötssmöret. Låt stelna (chokladen får fortfarande gärna vara lite mjuk, för att lättare kunna skäras). Skär i bitar.

 

 

 

Glutenfria Snickers utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Chocobollar

on måndag, 07 maj 2018. Posted in LCHF/low carb

Chocobollar, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
Sponsrat samarbete med N!CK'S
 
 
 
Ni missar väl inte att det är chokladbollens dag på fredag?? Denna dag till ära vill jag tipsa om min nya skapelse och favorit - Chocobollar! De är low carb och utan nötter. Och himlans goda. Perfekt för den som vill hålla blodsockersvängningarna små och/eller är allergisk mot nötter. Chokladsmaken kommer från N!CK'S chokladdryck Chocodrink, som förutom att dricka som varm (eller kall) choklad även är toppen att baka med (och det har jag gjort mången gång). Chocodrink har en kraftig chokladsmak (vilket gör att man behöver använda mycket mindre mängd än om man skulle ha kört med typ O'boy) och därför har jag valt att söta lite extra med Sukrin Gold. Sukrin gold är lika sött som socker och går bra att bya ut mot exempelvis Sukrin:1 (eller vanliga Sukrin, men öka då mängden något).
 
Chocobollarna är perfekta till fikan eller till fredagsmyset (eller som energipåfyllning eller som chokladpåfyllning)! Så goda! Och extra fina tycker jag att de blir om de dekoreras med exempelvis hackade pumpafrön, riven kokos och/eller kakao. Omväxling förnöjer! Och om du skulle vilja lyxa till det hela ännu mer så kan jag rekommendera att doppa bollarna i smält choklad.
 
 

Chocobollar, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Chocobollar - 10 till 12 stycken

60 gram smör
1 dl solrosfrö
1 dl pumpafrö
3 msk Chocodrink (från N!CK'S)
2 ½ msk Sukrin Gold
2 msk pofiber
1 msk vatten

Mixa solrosfrö och pumpafrö till ett frömjöl. Blanda noga med resterande ingredienser till en chokladbollsdeg (söta efter smak och tillsätt vatten till önskad konsistens). Rulla degen till bollar och garnera med exempelvis pumpafrö, riven kokos och kakao.

Tips: Doppa chokladbollarna i smält NICK'S-choklad innan garnering!

 

 

 

Chocobollar, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Chocobollar, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Chocobollar, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Chocobollar, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt