• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Choklad- och mandelfudgedessert
  • Chokladsnittar
  • Dammsugare, low carb
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Glutenfria Våfflor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • LCHF-knäcke
  • No bake Snickersbar
  • Peanut butter caramel brownie
  • Påskbakelse
  • Rulltårta med hallon
  • Rulltårtstårta
  • Salted caramel brownie
  • Twix, hälsosamma
  • Våfflor med banan

Änglakaka, utan tillsatt socker

on måndag, 27 Maj 2019. Posted in LCHF/low carb

Änglakaka, utan tillsatt socker, glutenfri //Baka Sockerfrit
 
 
Sponsrat samarbete tillsammans med N!CK'S
 
 
Den riktiga sommaren börjar närma sig med stormsteg! Tänk att snart börjar skolavslutningar, studenttider och alla andra underbara sommarfestligheter. Det här måste väl ändå vara en av de bästa tiderna på hela året?
 
Något som är en klassiker och måste bakas ungefär minst fem gånger varje sommar är någon slags gräddtårta. Och en av dessa gånger får gärna bestå av min änglakaka toppad med grädde och bär! Namnet änglakaka kommer från den amerikanska kakan Angel food cake och är lite som en kombination av mjuk kaka och maräng. Konsistensen blir lätt och luftig! 
 
Som många av er vet kan det vara problematiskt när man utan vanligt socker ska göra fluffiga kaksmetar och marängliknande grejer. Stort tips är att använda N!CK'S sockerersättning Use Like Sugar som gör konsistensen riktigt luftig, vilket som sagt andra sockerersättningar har svårt för att göra! Citron i receptet hjälper också att få till mer volym och stabilitet.
 
När kakan har svalnat (och kort innan servering) toppas den med vispad grädde och sånt som man tycker är gott att fint att dekorera och toppa med! Själv kör jag på hallon, blåbär, N!CK'S bar Peanuts n' Fudge, N!CK'S-choklad och gröna blad i form av citronmeliss. 
 
 
Änglakaka, utan tillsatt socker, glutenfri //Baka Sockerfrit
 
 
 

Änglakaka, utan tillsatt socker - ca 4 till 5 portioner

5 äggvitor (från stora ägg), gärna rumstempererade
1 ½ dl mandelmjöl
1 dl N!CK’S Use Like Sugar
1 ½ msk arrowrotpulver
½ tsk saft från citron
2 krm vaniljpulver
½ krm salt

Topping:
ca 2 dl vispgrädde
bär, hackad N!CK’S chocolate, N!CK’S Peanuts n' Fudge, citronmelis

Sätt ugnen på 160 grader. Vispa äggvitor och citronsaft till ett skum. Tillsätt sakta Use Like Sugar under omrörning och vispa till ett fast ”visp”. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner detta bland äggvispet. Klä en brödform med bakplåtspapper (smörj inte) och fördela i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter tills kakan är fast. Vänd kakan upp och ner på en tallrik och låt svalna.

Vispa grädden och toppa kakan med detta och valfri topping!

Ps. Arrowrotpulver finns att hitta vid kryddhyllan i mataffärer. Går bra att byta ut mot potatismjöl/maizena. 
 
 
 
Änglakaka, utan tillsatt socker, glutenfri //Baka Sockerfrit
 
Änglakaka, utan tillsatt socker, glutenfri //Baka Sockerfrit
 
Änglakaka, utan tillsatt socker, glutenfri //Baka Sockerfrit
 
Änglakaka, utan tillsatt socker, glutenfri //Baka Sockerfrit

Muffinsdagen 2019

on söndag, 26 Maj 2019.

Glad muffinsdag i förskott på er alla - för imorgon är det något så roligt som muffinsdagen! Eftersom alla gillar muffins (eller hur?), jag menar det finns ju alltid en smak och variant för alla, så är denna dag minst sagt väl värd att fira. Själv är jag ett stort fan av främst chokladmuffins, vilket kanske märks! Här nedan visar jag er bland annat kladdkaksmuffins, hallon- och blåbärsmuffins och Devils food muffins!
 
 

7 tips på recept till Mors dag!

on torsdag, 23 Maj 2019. Posted in LCHF/low carb

Om tre dagar är det Mors dag! Och såklart tycker jag detta är ett perfekt tillfälle att fira med något så trevligt och gott som något hembakat. Garanterat uppskattat! Vad sägs om en morsdags-fika eller dessert med rulltårtstårta, enkla portionscheesecake eller snickerskaka?
 
 

Glutenfri mandelbrownie utan tillsatt socker

on onsdag, 22 Maj 2019. Posted in LCHF/low carb

Glutenfri mandelbrownie utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
Jag brukar snacka om att jag kommer in i brownieperioder. Ibland är allt jag vill bara att baka + äta brownies! Och eftersom jag går mycket på lustvarianten, det vil säga baka det jag själv är sugen på just för tillfället - kan det utan problem bli en sisådär fem brownien i rad. Kanske en med kokos, en med hallonfyllning och en vegansk eller så. Jag känner att jag börjar komma in en sådan där härlig brownieperiod igen, och jag omfamnar den på en gång med att tips om min smarriga mandelbrownie!!

Basen i kakan är smält choklad (jag använder en variant utan tillsat socker, men det fungerar även fint att köra på en 70%-ig), ägg och mandelmjöl. Jag kan även rekommendera att toppa brownien med massor av extra grovhackad choklad! Blir både gott och ger lite crunch. Servera gärna varje bit med vispad grädde.

 
Glutenfri mandelbrownie utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt


Mandelbrownie - 5 portioner

2 stora ägg
50 gram smör
50 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 dl mandelmjöl
2 msk sockerersättning
1 msk kakao
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver 
ev. grovhackad choklad att strö på


Sätt ugnen på 175 grader. Smält bitar av chokladen tillsammans med smör. Vispa ägg med sötningen i någon minut med elvisp. Rör ner chokladen och vispa lite till. Blanda mandelmjöl, kakao, bakpulver och vanilj i en separat skål och vänd till sist ner detta. Klä en ca 1 1/2 liters brödform med bakplåtspapper och fördela i smeten. Om önskas strös grovhackad choklad över. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna och skär i bitar.

 

 

Glutenfri mandelbrownie utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Smulpaj med rabarber, utan tillsatt socker

on tisdag, 21 Maj 2019. Posted in LCHF/low carb

Smulpaj med rabarber, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Nu är jag riktigt sugen på att börja baka med rabarber, det blir jag alltid när sommaren nalkas! Och det gäller ju att passa på att baka med detta när det väl är säsong. Om jag ska vara helt ärlig har jag faktiskt inte hunnit göra detta (men det står på att göra-listan) - men för alla likasinnade så visar jag er ett av mina goda rabarberrecept på rabarbersmulpaj! Pajen är smaksatt med kardemumma, vilket är så gott i bakverk med rabarber. Något som jag tycker är perfekt att servera till är lättvispad grädde som smaksatts med lite vanilj (söta gärna grädden något).

Tips: Öka mängden ingredienser för att göra en större paj i en större form! 

 

Smulpaj med rabarber - 1 till 2 portioner

80-100 gram rabarber
15 gram smör
10 gram rostade hasselnötter utan skal (alt. mandel)
½ dl mandelmjöl
2 msk riven kokos
1 msk + 1 tsk sockerersättning
2 krm kardemumma


Sätt ugnen på 175 grader. Skala rabarber, skär i skivor, blanda med ca 1 tsk sötströ och lägg i bottnen av en liten pajform (ca 14 cm i diameter). Hacka hasselnötter (går bra med annan nöt eller mandel) och blanda övriga ingredienser och fördela över rabarbern. Grädda mitt i ugnen i ca 15-18 minuter.

Servera gärna med löst vispad grädde som smaksatts med vanilj!

 
 
Smulpaj med rabarber, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Smulpaj med rabarber, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt