• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Chokladkola, utan tillsatt socker
  • Dammsugare, low carb
  • Drömrulltårta
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Glutenfria Våfflor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Marjas hälsosamma pepparkakor
  • Mjuk chokladkaka
  • No bake Snickersbar
  • Pepparkaksrutor, no bake
  • Saffransblondie
  • Saffransmums
  • Salted caramel brownie
  • Semmelkladdkaka
  • Soft Chocolate Toffee
  • Twix, hälsosamma

Lätt chokladfluff (utan tillsatt socker)

on torsdag, 02 januari 2020. Posted in Baka utan spis, LCHF/low carb

Lätt chokladfluff (utan tillsatt socker) // Baka Sockerfritt
 

 

Runt jul och nyår kan det lätt hända att det blir lite för mycket av det goda (milt sagt). Då kan det vara trevligt och fräscht med något lite mer lätt och inte så mastigt att mumsa på! Typ som chokladfluff rikt på protein. Den är inte bara lätt i sitt innehåller utan också lätt att göra! Basen i chokladfluffen är vispade äggvitor som smaksätts med kakao och sötning (samt gärna vanilj för en rundare/mjukare smak). Relativt lite ingredienser räcker till en rätt stor skål! Extra lyxigt blir det att toppa fluffet med grovhackad choklad eller bär!

 

Lätt chokladfluff (utan tillsatt socker) // Baka Sockerfritt

 


Lätt chokladfluff - 1 portion

2 äggvitor
2 tsk sockerersättning
1 ½ tsk kakao
1 krm vaniljpulver

Vispa äggvitor pösigt med elvisp och blanda till sist ner de resterande ingredienserna. Servera genast och toppa gärna med grovhackad choklad och/eller bär.

 

 

Lätt chokladfluff (utan tillsatt socker) // Baka Sockerfritt

Chokladsufflé, utan tillsatt socker

on tisdag, 31 december 2019. Posted in LCHF/low carb

Chokladsufflé, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
 
För den som är lite sent ute, men ändå vill ha en härlig nyårsdessert utan tillsatt socker och gluten måste jag tipsa om en gammal goding - Chokladsufflé. Jag har visat den förut, men receptet är väl värt att visa igen. Perfekt för sådana här festliga tillfällen när men behöver svänga ihop något snabbt med som ändå är lyxigt!
 
Basen består av smält choklad men jag tycker det är gott att tillsätta lite extra kakao för en något kraftigare chokladsmak. Chokladsufflen är mejerifri och serveras gärna med grädde eller glass (gärna mejerifri) och kanske till och med lite fräscha bär eller riven/hackad choklad!
 
Gott nytt år på er alla därute!

  

 
Chokladsufflé, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt


 

Chokladsufflé, utan tillsatt socker - 3 till 4 stycken

2 ägg
50 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 ½ - 2 msk sockerersättning
1 ½ msk kokosolja
1 krm vaniljpulver
ev. ½ msk kakao för kraftigare chokladsmak


Sätt ugnen på 150 grader. Lägg bitar av choklad i en liten skål tillsammans med olja. Värm i mikron i 30 sekunder och rör tills chokladen smält. Separera äggvita från gulan och fördela i separata skålar. Vispa äggvita med sockerersättning pösigt med en elvisp. Vispa därefter äggulan lite lätt. Blanda äggula med chokladen, vanilj samt eventuellt kakao. Vänd försiktigt ner äggvitan. Fördela smeten i små ugnssäkra formar, ca 1-2 cm upp från kanten. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Servera gärna rumstempererad, men går också bra att servera kall. Toppa gärna med bär, florsötning, hackad choklad och/eller valfri grädde.

 

 

Chokladsufflé, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

Pannacotta med hallon

on måndag, 30 december 2019. Posted in LCHF/low carb

Pannacotta med hallon, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 

En enkel dessert som jag tycker passar året runt på alla festliga tillfällen är pannacotta och här ser ni en variant med hallonsmak. Fräsch smak och med en len och mjuk konsistens. Dessutom är den lättgjord, såklart supergod och känns lite extra festlig och lyxig!

Fint blir det om den toppas med mosade hallon (eller motsvarande) och ett par färska hallon. På bilderna har jag här också toppat med frystorkade hallon.


Pannacotta med hallon, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

 



Pannacotta med hallon - 6 portioner

2 gelatinblad
200 gram hallon
5 dl vispgrädde
3-4 msk sockerersättning
ca 2 krm vaniljpulver

Topping:
mosade hallon (samt ev. sötning)

Vid användning av frysta hallon kan dessa kokas (enligt livsmedelsverkets rekommendationer) för att därefter mosas sönder/mixas till en puré. Om du använder färska kan dessa helt enkelt bara mixas till en puré. Lägg gelatinbladet i kallt vatten i fem minuter. Sjud grädde tillsammans med sötning och vanilj i en kastrull under några minuter. Tillsätt sedan ”hallonpurén” i grädden. Krama ut vattnet ur gelatinbladet och rör ner tills det löst upp sig. Fördela i glas. Låt stå kallt i minst fyra timmar, eller tills konsistensen är helt stelnad.

Toppa med mosade hallon (söta gärna något)/chiasylt och eventuellt med frystorkade bär.

 

 

Pannacotta med hallon, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

Festlig brownie!

on söndag, 29 december 2019. Posted in LCHF/low carb

Brownie med chokladdoppade jordgubbar // Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Jag måste tipsa om ett recept som jag gjorde i början av året tillsammans med N!CK'S och som jag tycker passar P E R F E K T till ett firande som nyår! Det ni ser här är en extra festlig brownie som är toppad med chokladdoppade jordgubbar.
 
Själva brownien har en fudgeaktig konsistens som jag tycker är minst sagt toppen i brownies! Ovanpå har jag spritsat en krämig chokladtopping (går även bra att bre på) och sist men inte minst - som om det inte var nog! - är det hela toppat med chokladdoppade jordgubbar. Helt fantatiskt gott! Och snyggt!
 
 
 
Brownie med chokladdoppade jordgubbar // Baka Sockerfritt
 

 

Brownie med chokladdoppade jordgubbar - 10 bitar

Brownie:
3 ägg
60 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 ½ dl mandelmjöl
1 dl mandelsmör
½ - 2/3 dl sockerersättning
½ dl kakao
2 ½ msk kokosolja
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver

Topping:
100 gram mörk choklad, utan tillsatt socker

1 dl vispgrädde
4 msk mandelsmör
1 ½ msk sockerersättning 

Chokladdoppade Jordgubbar:
5-10 st jordgubbar (beroende på storlek)
40 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
ev. 1 tsk kokosolja

Brownie
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna med varandra. Smält choklad och kokosolja försiktigt tillsammans. Blanda till sist alla ingredienser tillsammans. Klä en brödform, ca 1,5 liter, med bakplåtspapper och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna innan toppingen spritsas/fördelas ovanpå.

Topping
Koka upp grädden och ta bort från värmen. Rör ner choklad till en slät konsistens. Rör även ner sötning och mandelsmör. Låt stelna något (till en konsistens som går att spritsa). Spritsa ovanpå brownien (går också bra att bre på). 

Chokladdoppade jordgubbar
Smält chokladen, gärna med en klick olja. Doppa jordgubbarna och lägg på brownien med chokladtoppingen. Förvaras i kyl.

 

 

Brownie med chokladdoppade jordgubbar // Baka Sockerfritt
 
Brownie med chokladdoppade jordgubbar // Baka Sockerfritt

Mellan jul och nyår (2019)

on lördag, 28 december 2019.

Hoppas ni haft en bra jul allihopa! Jag gissar att många av er har jobbat arslet av er hemma och fixat och donat inför diverse julfirande - grymt och starkt jobbat till dig! Själv har jag sagt upp ansvar för typ allt vad firande/kalas/festligheter heter på senaste tiden då jag inte klarar av det (jag måste hushålla med all den energi jag har kvar där 97,5% går till barnen). Istället har vi allt i minimiskala eller tar det ute - eller som nu bli bortbjudna. Perfekt! 
 
Julafton började med att barnens farmor kom över till oss tidigt för julfrukost (stackarn hade åkt hemifrån klockan sex på morgonen). Och extra roligt var det att hennes nya lilla hund Astrid var med! Dom var kvar ett par timmar och därefter kom mina föräldrar över för en jullunch i mindre skala. En paj och en laxtårta var förberedd sedan dagen innan, brödet var en off bake variant som bara var att slutgrädda och ostar och kex plockades lätt fram. Värst är i vanlig ordning den ständiga städningen, haha. På eftermiddagen åkte vi till min systers familj som bor nära oss och åt en härlig julmiddag där! Som vanlig har dom alltid fullt med massor av god mat som flera av dom hjälpts åt att ordna. Så lyxigt att få ta del av den!
 
Under juldagen åkte vi till barnens farfar i Nyköping (med tåg) för att fira både jul och att han fyllde år samma dag, det vill säga den 25:e. Vi blev dessutom bjudna på att sova på hotell som var så lyxigt! Jag har problem med att sova borta/inte hemma, men denna gång gick faktiskt bra måste jag säga. Det var ett bra och "användarvänligt" hotell om ni förstår vad jag menar (Scandic). Och hotellfrullen sen. Den var väldigt bra! Och väl på hotellet blev jag dessutom så sugen på att någon gång ta in på hotell utan barn. Tänk att kunna lämna hotelrummet och kanske ta en drink eller gå ut! Eller hålla en normal konversation. För att inte tala om att få sova längre än till kl 07! Artur och jag har aldrig lämnat barnen över en natt (Vincent är 5 i april). Så det är på tiden. 
 
Hur som helst var hela resan relativt behaglig! Visst, det tar alltid energi, men denna resa tror jag var den lättaste hittills. Det skulle vara härligt om allt sådan bara blev lättare från och med nu. Värst var det fulla tåget på väg hem där det var problem med plats - även om vi hade bokat bestämda platser. Två av våra platser hittade vi inte ens, vilket var mycket märkligt. Det slutade med att jag hade Aline i famnen hela resan. Rätt soft då hon ändå sov.
 
Nu blir det spännande att se hur nyårsafton går! Den ska vi fira hos en vän. Vincent och Aline ska vara med, så det blir förstås en liten utmaning men samtidgt trevligt och härligt för vi vill ju fira kvällen tillsammans med dom!