• Banoffee Pie
  • Chokladbitar med jordnötssmör
  • Cookie dough fudge
  • Dammsugare, low carb
  • Devil’s food muffins
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
  • LCHF-knäcke
  • No bake Snickersbar
  • Peanut butter caramel brownie
  • Rulltårta med hallon
  • Salted caramel brownie
  • Sarah Bernhardt
  • Snickers
  • Sommarbrownie
  • Twix, hälsosamma

Cookie dough- kladdkaka

on torsdag, 27 september 2018. Posted in GI

Cookie dough- kladdkaka, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
Här kommer en riktig specialare och härlig variant av kladdkaka. Mycket god även om bilderna inte är de snyggaste jag tagit i mitt liv (kommer inte ens på topp tio). Istället för att hela kladdkakan smakar av choklad så är den sprängfylld med chokladbitar! Jag tycker att namnat Cookie dough-kladdkaka är ett passande namn då den smakar just detta. Mums!
 
Konsistensen stelnar en del vid kyla, men det är bara att värma den en aning om så önskas innan servering. Jag valde att toppa min kladdkaka med hackad vit choklad utan tillsatt socker efter gräddning, men går givetvis att utesluta (eller byta mot annan typ av choklad).
 

Cookie doug- kladdkaka, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 

Cookie dough kladdkaka

1 ägg
60 gram ljus choklad, utan tillsatt socker
35 gram smör
½ dl mandelsmör
½ dl rismjöl
2 ½ - 3 msk sockerersättning
1 krm vaniljpulver
ev. gram valfri choklad att strö över (ca 15 gram)

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Blanda samman alla ingredienser utom choklad. Hacka till sist den ljusa chokladen och blanda i smeten. Smörj och mjöla en lita 12-cm springform och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Om önskas toppas kakan med hackad (vit) choklad.

 
 
 
Cookie dough- kladdkaka, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Cookie dough- kladdkaka, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Cookie dough- kladdkaka, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Kanelbullar till kanelbullens dag!

on onsdag, 26 september 2018. Posted in GI

Glutenfria kanelbullar utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Även om jag såklart under hela året veeet att kanelbullens dag infaller den 4 oktober (precis som den gör varje år) så blev jag närmast chokad när jag insåg ATT DET JU REDAN ÄR NÄSTA VECKA! Vad hände liksom? Någon annan som också blir förvirrad gällande att flera dagar in i oktober redan är typ imorgon?
 
På grund av ovanstående och tidigare nämnda härliga och goda dag så vill jag tipsa om mina tidigare bakade glutenfria kanelbullar utan tillsatt socker. Bullarna innehåller bland annat bovete, vilket binder ihop degen. Jag har tillsatt en matsked honung i degen för att det ska hjälpa till i jäsningsprocessen. Istället för pärlsocker strör jag över riven kokos över mina kanelbullar, men det går givetvis bra att strö över vad helst man önskar (hackade nötter är toppen det med). 

Godast är att servera kanelbullarna rumstempererade! Om de ska hålla sig någon vecka är det bäst att förvara dom i kylskåp, men ta då fram dom någon timme innan de ska ätas.


Glutenfria kanelbullar utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 


Kanelbullar med mandel och bovete - 15 stycken

Bullar:
2 ägg
50 gram smör
20 gram jäst, för matbröd (nästan ett halvt paket)
1 1/3 dl bovetemjöl
1 1/3 dl mandelmjöl
1 dl mjölk
½ dl kokosmjöl
ca 3 msk sockerersättning
2 msk fiberhusk
1 msk honung
2 krm vaniljpulver

Fyllning:
80 gram smör
ca 2 msk sockerersättning
1 ½ - 2 tsk kanel

Pensling:
1 ägg
något att strö över (ex. riven kokos/hackade nötter)

Bullar
Smält smöret (ta bort från plattan) och tillsätt mjölken. När blandningen är fingervarm (värm eller låt svalna) rör ner jäst och blanda noggrant. Vispa ägg pösigt och rör ner. Blanda de torra ingredienserna och rör även ner detta. Rör om (gärna med elvisp med ”degvisparna”) i någon minut. Låt jäsa övertäckt i ca 1 timme.

Fyllningen
Värm smöret mjukt och blanda med kanel och sötning.

När bulldegen har jäst, knåda ytterligare någon minut och lägg därefter degen på en plan yta med bakplåtspapper. Lägg ytterligare ett bakplåtspapper över och kavla ut degen till en kvadrat (ca 25X25 cm). Bred på fyllningen och rulla ihop. Skär längden i skivor och lägg i bullformar. Platta ut dom något. Låt jäsa övertäckte ytterligare ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 175 grader. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg. Dekorera gärna med hackade nötter eller riven kokos. Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter. Serveras gärna rumstempererade.

 

 

Glutenfria kanelbullar utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Glutenfria kanelbullar utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Kladdiga hallonmuffins utan tillsatt socker

on måndag, 24 september 2018. Posted in LCHF/low carb

Kladdiga hallonmuffins utan tillsatt socker, glutenfria //Baka Sockerfritt
 
 
 

Hösttider är baktider - am I right or am I right? Idag vill jag tipsa om ljuvligt ljuvliga och fräscha hallonmuffins. Muffinsen har en relativt netral bas av mandel smaksatt med vanilj och konistsensen är lite halvkladdiga innuti medan toppen är lite, lite spröd. Sa jag att dessa muffins var ljuvliga?

Om frysta hallon används bör de först tinas. Ett tips är dessutom att blanda hallonen med lite sötning för att få bort det sura (går givetvis att utesluta).

 Kladdiga hallonmuffins utan tillsatt socker, glutenfria //Baka Sockerfritt

 

Hallonmuffins med mandel - 6 till 8 muffins

80 gram hallon
50 gram smör
2 ägg
2 dl mandelmjöl
1 dl vispgrädde/mellangrädde
3 msk sockerersättning
2 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret. Blanda alla torra ingredienser och blanda med äggen och grädde. Häll i smöret och rör om. Blanda gärna hallonen med lite extra sötning (1-2 tsk) och häll i smeten. Rör försiktigt. Fördela smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen i ca 15 – 20 minuter.

 

 
Kladdiga hallonmuffins utan tillsatt socker, glutenfria //Baka Sockerfritt

Veckan - Happy Card, tandläkarbesök och härliga bakverk

on söndag, 23 september 2018. Posted in Föräldralivet, Entreprenörskap

Ojoj, var tar (jobb)tiden vägen egentligen? Det känns som om jag knappt hinner med någonting! Jag förmodar att det beror på extra möten/extra barntid senaste par veckorna samt minskad arbetstid på kvällarna (längre nattningar, barnens uppvak). Eller så bara känns det så då och då, utan att det har direkta orsaker!
 
Senaste veckan har jag och min vän kommit igång med vår företagsidé Happy Card Sverige (klistermärken anpassade för platta kort såsom busskort, träningskort, bibliotekskort mm) och det är så kul att ha startat dessa nya sociala medier och börjat skicka ut beställningar! Baka Sockerfritt rullar på som vanligt och jag har hunnit baka och fota två härliga bakverk. Ser så fram emot att visa er dessa! Annars har jag haft tandreglering (ska börja med invisalign under denna hösttermin) Vincent varit på sitt första tandläkarbesök (Artur var med och det gick toppenbra, även om Vincent var rädd i början) och det har också varit föräldramöte på nya förskolan. Tradingen har varit lite av en besvikelse. Det gick härligt bra i måndags, hyfsat i tisdags men kommande dagar gick jag typ ner allt jag tjänat de första två dagarna. Suck.
 
Nästa vecka så har jag ett möte kring potentiellt samarbete gällande Baka Sockerfritt och en jobbfrulle med min Happy Card-vän. Dessutom ska jag, Vincent och Aline på kalas på fredag! Och tänk att det är sista septemberveckan. Ser så fram emot oktober!
 
 
 

Bountytoppade chokladbitar

on lördag, 22 september 2018. Posted in LCHF/low carb

Bountytoppade chokladbitar utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Godisdags! Vem tycker inte om godiset bounty? Jag älskar kokos (speciellt krämig) och choklad tillsammans, och även om jag tycker om "godisgodiset" bounty, så tycker jag det är mycket godare med hemmabakat för då får man inte den där billiga och artificiella smaken! Här är en av mina bountyinspirerade varianter - bountytoppade chokladbitar!
 
Kokosen gör sig jättebra i en krämig kokosmassa som består av riven kokos, grädde och fibersirap gold. Passar minst sagt perfekt till kvällsmyset eller helgfikan! 
 
 
Bountytoppade chokladbitar utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 

Bountyfyllda chokladbitar - 8 till 10 bitar

150 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 1/3 dl riven kokos
3/4 dl vispgrädde
1 msk fibersirap gold
1 msk kokosolja/smör
1 tsk sockerersättning

Sjud grädde och fibersirap i cirka tio minuter. Rör ner riven kokos och 1 tsk sockerersättning. Smält choklad tillsammans med olja/smör. Söta gärna om så önskas. Häll chokladen i en bakplåtspappersklädd liten form (ex brödform av mindre storlek). Fördela kokosmassan i en rad av mitten av chokladen. Låt stelna och skär i bitar. Förvaras i kylskåp.

 

 

Bountytoppade chokladbitar utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Bountytoppade chokladbitar utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Bountytoppade chokladbitar utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt