• Banoffee Pie
  • Chokladbitar med jordnötssmör
  • Cookie dough fudge
  • Dammsugare, low carb
  • Devil’s food muffins
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
  • LCHF-knäcke
  • No bake Snickersbar
  • Peanut butter caramel brownie
  • Rulltårta med hallon
  • Salted caramel brownie
  • Sarah Bernhardt
  • Snickers
  • Sommarbrownie
  • Twix, hälsosamma

Glutenfria biscotti med saffran

on torsdag, 22 november 2018. Posted in LCHF/low carb

Glutenfria biscotti med saffran utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Ohoj vad jag tycker om att julbaka! Vilken doft, vilken stämning! Jag skulle kunna baka hela dagarna innan jul (vilket jag typ gjorde förut, innan jag fick barn vill säga). I vår familj bakar jag MINST en gång per år mina biscottis med saffran. Jag tycker det är en så klassisk julkaka! Detta år är såklart inget undantag, och jag passade även på att ta nya bilder på godsakerna. Och receptet ser ni i vanlig ordning nedan!
 
 
Glutenfria biscotti med saffran utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 

Glutenfria biscotti med saffran – ca 12 stycken

1 ägg
35 gram rumsvarmt smör
20 gram sötmandlar
ca 2 dl mandelmjöl
2 msk sockerersättning
1 ½ msk kokosmjöl
1 msk pofiber
2 krm bakpulver
1 krm saffran

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop smör, sockerersättning och saffran (gärna med en elvisp). Tillsätt ägget och blanda lite till. Häll ner resterande ingredienser och rör till en deg. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och forma degen till två längder på plåten (ca 1 1/2 cm höga). Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter. Ta ut plåten. Sänk värmen till 100 grader. Skär längderna sneda bitar och lägg med snittytan uppåt. Grädda ytterligare i ca 30 minuter, eller tills de börjar bli hårda (sänk värmen, eller öppna luckan, om de börjar bli brända). Låt svalna. Kakorna blir torrare/hårdare när de fått svalna och stå ett tag. Förvara i kyl.

 
 
 
Glutenfria biscotti med saffran utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Glutenfria biscotti med saffran utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Bunkra upp inför julbak med MyBonus!

on tisdag, 20 november 2018.

MyBonus
 
 
Sponsrat samarbete med MyBonus
 
 
Jag handlar mina bakningsprodukter både i butik och på nätet - och jag kan tycka att det är så himla smidigt att bara klicka ihop allt man behöver och få det hemskickat/hämta ut det. Och få av er har väl missat att det under denna vecka är black week och black friday på fredag? En extra stor anledning till att passa på att handla med storrabatt! Tänk på alla julklappsfynd! Och alla bakingredienser som man kan bunkra upp inför jul! I och med detta vill jag slå ett slag för MyBonus som till och med kommer ha höjd återbäring nu. Jag har tidigare registrerat mig där och får helt utan ansträngning pengar tillbaka för varje köp som görs av de över 700 butiker som är anslutna!
 
Hemma hos mig går det åt määäängder av fibersirap (gold och clear), choklad utan tillsatt socker, hälsosamma kexbarer och olika nöt/mandelsmörer. Speciellt till allt julbakande som jag har framför mig! På bilderna kan ni se vad jag klickade hem från bodystore.com. MyBonus såg dessutom till att jag fick inte mindre än 6% tillbaka på mitt köp. Bara sådär! 
 
Passa på att få 50 kr i välkomstbonus när du registrerar dig genom att följa DENNA länk! Observera att det inte går att kombinera med rabattkoder som inte kommer från MyBonus, eftersom återbäringen/bonus då inte kan registreras.
 
 
 
MyBonus
 
MyBonus
 
MyBonus
 
MyBonus

Pepparkaksrutor (no bake)

on tisdag, 20 november 2018. Posted in Baka med frukt, Baka utan spis

Pepparkaksrutor (no bake), utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 

Jag är sååå peppad inför allt julbak! Det är ju liksom årets bästa och härligaste tid att baka! Och det vill inte säga så lite. Ett utmärkt och gott tillskott till alla julfikor och julsnacksande är dessa no bake pepparkaksrutor (gräddas alltså inte).

Pepparkaksutorna är veganska och består av två lager. Botten har mandlar, pumpafrö och kakao som bas, och toppingen mandelsmör och är smaksatt med pepparkakskrydda. Jag har använt färska dadlar som sötning. För att göra det hela extra tjusigt och aptitretande toppade jag med pumpafrö, hackad choklad och riven kokos. Går givetvis att toppa med vad helst som man tycker är fint!

 

Pepparkaksrutor (no bake), utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 


No bake Pepparkaksrutor - ca 10 rutor

Chokladbotten:
ca 80 gram färska dadlar, urkärnade
1 dl mandlar
½ dl pumpfrö
½ dl riven kokos
1-2 tsk kakao

Pepparkaksfyllning:
ca 70 gram färska dadlar, urkärnade
1 dl mandelsmör
1 msk kokosolja
1 msk kakao
½ msk pepparkakskrydda
ev. ½ msk vatten


Chokladbotten
Mixa samman mandlar, kokos och frö. Blanda därefter med resterande ingredienser noga med händerna eller en sked. Klä en liten brödform, ca 8X18 cm, med bakplåtspapper eller aluminiumfolie och tryck ut degen.

Pepparkaksfyllning
Mixa samman alla ingredienser med en mixer. Tillsätt eventuellt lite vatten om fyllningen blir för fast. Fördela ovanpå botten. Dekorera gärna med att toppa med exempelvis kokos, frö och hackad choklad. Låt stelna under ett par timmar i kylskåp. Skär i rutor.

 

 

Pepparkaksrutor (no bake), utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Pepparkaksrutor (no bake), utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

En vecka jag ser fram emot!

on måndag, 19 november 2018. Posted in Föräldralivet, Entreprenörskap

Ohoj ohoj, jag har sett fram emot denna vecka. Jag har en extra jobbdag - så två blir tre, yey! Jag ska då passa på att också få in ett extra träningspass, så skönt. Jag har en hel del inbokat. På onsdag har vi äntligen städhjälp för första gången. Tanken är att ha det kontinuerligt ungefär en gång i månaden. Det kommer underlätta vardagen för oss en hel del. Under städtiden drar jag iväg och kör en frukostdejt med jobb - främst Happy Card. Lite senare på dagen är det dags för att diskutera hur min tandreglering ska läggas upp!
 
Dessutom har vi kommit till den tid på året där jag fyller inte mindre än 28 år. Hurra! På just födelsedagen kommer inget större firande att ske, men jag kommer på fredag bjuda några vänner på middag (på resturangen Kasai). Det har jag sett fram emot sååååå länge att jag dör! I helgen blir det sen födelsedagsfika. Hoppas jag hinner ordna inför det. Med barn har allt en tenden att ta inte fem, inte tio, utan snarare tjugosex gånger länge än vad det annars skulle ha gjort. Så lyckas jag handla en tårta och dricka så är jag nöjd. 
 
Nu taggar vi för vecka 47!
 
 
 
Photoshoot på Happy Card (leopard spots)
 

Vegansk chokladpudding

on söndag, 18 november 2018. Posted in Baka med frukt, Baka utan spis, GI

Vegansk chokladpudding utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Sugen på dessertinspo? Såklart du är, för vem är inte det!
 
Chokladpudding är en finfin dessert som jag tycker passar så väl till vardag som fest! Här har jag gjort en vegansk variant på bara tre ingredienser. Allt man behöver är choklad (vegansk och utan tillsatt socker - mörka är ofta veganska), dadlar och mandeldryck eller annan vegansk "mjölkdryck". Och vill du, som jag, göra din chokladpudding extra festlig så toppa med exempelvis hackad choklad och blomsterströssel!
 
Chokladpuddingen är tjock, krämig och har en kraftig chokladsmak. Mums!
 
 
 
Vegansk chokladpudding utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 

Vegansk chokladpudding på 3 ingredienser - 2 portioner

75 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
75 gram färska dadlar, urkärnade
1 dl mandeldryck

Mixa samman dadlar och mandeldryck. Smält chokladen och mixa noga ner även detta. Fördela i portionsglas och stå minst ett par timmar i kylskåp innan servering. Garnera gärna med hackad choklad och blomsterströssel!

 

 

Vegansk chokladpudding utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Vegansk chokladpudding utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt