• Banoffee Pie
  • Chokladbitar med jordnötssmör
  • Cookie dough fudge
  • Dammsugare, low carb
  • Devil’s food muffins
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
  • LCHF-knäcke
  • No bake Snickersbar
  • Peanut butter caramel brownie
  • Rulltårta med hallon
  • Salted caramel brownie
  • Sarah Bernhardt
  • Snickers
  • Sommarbrownie
  • Twix, hälsosamma

Bärmuffins - utan gluten och tillsatt socker

on lördag, 21 juli 2018. Posted in LCHF/low carb

Bärmuffins - utan gluten och tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 

Jag tycker det är så fräscht och gott att baka med bär! Hallon och blåbär är nog här mina favoriter - och det är just vad dessa härliga muffins innehåller. Jag har tillsatt en del hasselnötsmjöl i muffinssmeten, vilket är väldigt gott att baka med. Det går bra att byta ut mot mandelmjöl men då blir såklart smaken lite annorlunda. Vad mer är, blir dessa muffins inte bara vanliga bärmuffins, utan jag har valt att göra ett extra kanelsmakande smullager som jag fördelat ovanpå de ogräddade muffinsen. Det blir riktigt gott!

 

Bärmuffins - utan gluten och tillsatt socker //Baka Sockerfritt




Bärmuffins utan gluten och tillsatt socker – 4 till 6 stycken

Muffins:
40-50 gram hallon och blåbär 
40 gram smör
2 ägg
1 dl mandelmjöl
½ dl hasselnötsmjöl
½ dl mjölk
2 msk kokosmjöl
2 msk sockerersättning
1 tsk bakpulver
2 krm kanel

Smulöverdrag:
15 gram rumsvarmt smör
3 msk mandelmjöl
2 msk hasselnötsmjöl
2 tsk sockerersättning
2 krm kanel

Muffins
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt ägg, mjölk och smör. Fördela smeten i muffinsformar. Rör försiktigt ner bären (jag använder frysta som fått tina) eller tryck ner bären i varje muffins.

Smulöverdrag
Blanda de torra ingredienserna med rumsvarmt smör. Strö över smulet på muffinsen. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

 

 

Bärmuffins - utan gluten och tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Bärmuffins - utan gluten och tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Chokladdoppad banan

on torsdag, 19 juli 2018. Posted in Baka med frukt

Chokladdoppad banan //Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Fräscht snackstips som jag tycker är en perfekt godbit när chokladsuget sätter in. Och är superduperlätt att göra! Frys in bananslantar och doppa dessa sedan i smält choklad utan tillsatt socker (ljus eller mörk vad man själv tycker om - tillsätt eventuellt lite olja för en mer "lös" konsistens). Perfekt i denna värme! Om önskas toppas den med något snyggt och gott som pumpafrön, riven kokos, chokladbitar etc. Detta får man göra direkt eftersom chokladen stelnar på en gång på de frysta bananslantarna!
 
 
Chokladdoppad banan //Baka Sockerfritt
 
Chokladdoppad banan //Baka Sockerfritt
 
Chokladdoppad banan //Baka Sockerfritt
 
Chokladdoppad banan //Baka Sockerfritt
 
Chokladdoppad banan //Baka Sockerfritt

Somrig pannacotta med hallon

on tisdag, 17 juli 2018. Posted in LCHF/low carb

Hallonpannacotta utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 

Härliga sommar, tänk att vi har så fint väder (även om det är liiiiite för varmt för min smak om jag ska vara ärlig)! Jag kommer inte ihåg senaste sommaren vi hade så här varmt. Har ni det bra? Kanske på semster? Hoppas ni unnar er massor av ljuvliga sommarfikor och middagar i de ljumna sommarkvällarna. I sådana fall sitter en hallonpannacotta som en smäck. Med fräsch smak och len konsistens går den garanteratg hem! Och stort plus får den för att den är enkel att göra.

Antingen så serveras pannacottan som den är, eller så toppas den med mosade hallon (eller någon slags sylt) för att få en extra snygg yta. På bilderna har jag här också toppat med frystorkade hallon.

 
Hallonpannacotta utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
  

 

Hallonpannacotta - 6 portioner

2 gelatinblad
200 gram hallon
5 dl vispgrädde
3-4 msk sockerersättning
ca 2 krm vaniljpulver

Topping:
mosade hallon eller chiasylt (samt ev. sötning)

Vid användning av frysta hallon kan dessa kokas för att därefter mosas sönder/mixas till en puré. Om du använder färska kan dessa helt enkelt bara mixas till en puré. Lägg gelatinbladet i kallt vatten i fem minuter. Sjud grädde tillsammans med sötning och vanilj i en kastrull under några minuter. Tillsätt sedan ”hallonpurén” i grädden. Krama ut vattnet ur gelatinbladet och rör ner tills det löst upp sig. Fördela i glas. Låt stå kallt i minst fyra timmar, eller tills konsistensen är helt stelnad.

Toppa med mosade hallon (söta gärna något)/chiasylt och eventuellt med frystorkade bär.

 

 

Hallonpannacotta utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Min vecka - födelsedagsmiddag, värmebölja och polisjakt

on måndag, 16 juli 2018. Posted in Föräldralivet, Entreprenörskap

Typ mitt livs varmaste vecka har gått till ända (eventuellt med undantag med vissa utomlandsresor - eventuellt!) och det ser fortsatt ut som om det ska vara väldigt varmt. Tänk alla de år innan barn med skitväder då jag längtade efter att kunna bada och sola (men inte hade speciellt stor lust till det på grund av typ 15 grader och mulet en hel sommar. Och nu är det 30+ grader och smått omöjligt att vara ute i sol med kids! Hu, det är faktiskt inte alls kul att ha det så här varmt just nu. 
 
Under förra veckan har jag bland annat jobbrunchat och jobbfrukosterat med en vän - så bra att kunna kombinera kompisträff, jobb och mat på samma gång. Tidseffektivt och samtidigt väääldigt härligt. På lördagen hade Artur födelsedagmiddag med vänner. Trevligt och samtidigt kämpigt att rodda det hela med två småbarn och allt vad detta innebär. Det blir ju tyvärr inte så mycket att umgås då av förklarliga själ! Vi hade besällt catering från Urban Deli och fick hem massor av vegetarisk fräsch mat!
 
Nu har dessutom Artur gått på semester, vilket både har för och nackdelar. Mest fördelar såklart för det är kul att kunna hitta på saker under även vardagarna med hela familjen och kunna minska stressiga situationer genom att hjälpas åt. Dock känns det för mig helt fel att hålla kvar mina jobbdagar under denna period, vilket gör att jag förlorar jobbdagar och välbehövlig tid för mig själv. Dock ska jag absolut försoka hålla kvar i mina två träningspass i veckan! 
 
Och vet i vad? I torsdags hände det något så märkligt och lite läskigt. På kvällen när vi kollade på film hör de vi bilar som sladdade och ljudet av sirener. Kort därefter ett skott och en man som hoppade ner från en kulle mittemot vår lägenhet med en pistol i handen. Han hotade till sig en bil och sladdade runt och åkte iväg. So scary (han hittades flyende simmandes i vattnet samma kväll! Och vi trodde att vi bodde i ett lugnt områd liksom, haha!
 
 
 
Många av er har undrat vår kjolen kommer från - och den är från Nelly (Short flirty frill skirt)
 

Toscabrownie med cornflakes

on söndag, 15 juli 2018. Posted in GI

Toscabrownie med cornflakes, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Brownie, brownie, bownie. Kan man någonsin få för mycket av detta? Knappast. Och den här varianten är något alldeles extra! Jag har nämligen toppat den med en slags cornflakestosca. Segt, lite knaprigt och kletigt på en och samma gång!
 
Använd gärna cornflakes som är både glutenfria och utan tillsatt socker (jag köper i vanliga mataffärer). Jag rekommenderar dessutom att äta brownien inom typ ett dygn (eller så fort som möjligt egentligen) eftersom cornflakesen blir mjuka. Ytterligare ett tips är att testa med kokos eller mandelflarn istället för cornflakes (då får men ner kolhydraterna också), dock kan mängden man behöver använda variera. 
 
 
Toscabrownie med cornflakes, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 

Toscabrownie med cornflakes - 4 bitar

Brownie:

2 ägg
50 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
25 gram smör
2 ½ msk sockerersättning
1 ½ - 2 msk kakao

1 msk vatten
1 krm vaniljpulver

Cornflakestosca:
20 gram smör
1 ½ -2 dl cornflakes (glutenfria, utan tillsatt socker)
½ dl vispgrädde
1 ½ msk fibersirap gold
1-2 msk sockerersättning 

Brownie
Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen försiktigt tillsammans med oljan (jag gör detta i mikron). Vispa ägg och sötning pösigt, gärna med elvisp. Blanda även ner resterande ingredienser och vispa lite till. Häll smeten i en normalstor brödform (ca 1,5 liter) klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter innan toppingen fördelas ovanpå.

Cornflakestosca
Sjud smör, grädde, fibersirap gold och sockerrättning i cirka 10 minuter. Rör ner cornflakes. Fördela/strö försiktigt ovanpå toscan. Grädda ytterligare 7-10 minuter. Låt svalna.

 
 
 
Toscabrownie med cornflakes, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Toscabrownie med cornflakes, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Toscabrownie med cornflakes, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Toscabrownie med cornflakes, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt