• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Chokladkola, utan tillsatt socker
  • Dalgona Coffee
  • Dammsugare, low carb
  • Drömrulltårta
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Lättgjorda bountyrutor
  • Mazarinbrownie
  • Mjuk chokladkaka
  • No bake Snickersbar
  • Rulltårtstårta
  • Salted caramel brownie
  • Sandkaka, utan tillsatt socker
  • Soft Chocolate Toffee
  • Twix, hälsosamma
  • Äppelkaka med tosca

I mitten av maj

on måndag, 11 Maj 2020. Posted in Föräldralivet, Entreprenörskap

Jag har varit ruskigt dålig på mina statusuppdateringar här på bloggen senaste tiden. Det känns inte riktigt som jag haft energi, tålamod och tid för att bara sätta mig ner och skriva dessa. Jag skyller allt, med rätta, på Corona. Fy vad detta och allt hemskt det för med sig suger musten ur mig. Samtidigt är jag glad att mitt liv är ganska anpassat för denna situation - så jag kan inte föreställa mig hur det är för många andra!
 
Vi har som så många andra småbarnsföräldrar haft barnen hemma en hel del extra (pga förkylningar), så det har pysslats och bråkat en hel del här kan jag lova! Jag har lärt mig min läxa och köpt in en hel radda pyssel och pysselböcker - för det är svårt att överleva här annars. Sedan är förstås Aline lite för liten för pyssel på detta vis (hon blir tre i sommar), men det går ibland ändå!
 
Och såklart förösker jag jobba på så gott jag kan. När barnen har varit hemma har jag främst jobbat på kvällarna. Och givetvis har även Artur tagit barnen, men förutom jobb och lite annat fix har jag också prioriterat träningen då. Det är en av de saker som får mig att ta mig igenom denna märkliga tid med psyket hyfsat intakt!
 
Jobbmässigt måste jag ändå säga att det går över förväntan - i alla fall för att vara i just dessa tider. Tradingen går snäppet bättre än tidigare och jag känner att jag som vanligt varje månad får en stabil intäkt av detta. Och jag har fått fler förfrågningar om samarbeten för bakasockerfritt också - även om dessa i nuläget inte är spikade än (och bara en avbokad hittills). Jag är så glad över att företag fortfarande har möjlighet att satsa på att nå ut och marknad! Kanske är det nu man som företag måste det, för att inte helt gå under och glömmas bort?
 
Åh, en sista sak jag vill nämna innan jag måste rusa är att jag efter 11 månader är klar med min tandställning (Invisalign, dvs "osynliga" skenor)! Så nu är alla pluppar på tänderna (som varit ditsatta för tandställningens skull) bortslipade, och nu ska jag ha en skena under en veckas tid för att sen bara ha på nätterna. Plus en tråd på insidan av tänderna uppe och nere. Så najs att (typ) vara klar!
 
 
 
 
Båda barnen älskar att ha min hårhanduk efter att dom badat - såååå sött!
 

Chokladbollens dag 2020!

on söndag, 10 Maj 2020. Posted in Baka utan spis, GI

Imorgon, måndag, har vi Chokladbollens dag! Vilken härlig dag för mig som ääääälskar chokladbollar. Jag har alltid sagt att det är ett så bakverk som både är lätt att göra och lätt att äta med bara en hand (bra grej när man jobbar exempelvis). Här har jag samlat sju recept med just chokladbollar (eller liknande), allt från chokladbollskladdkaka till havrebollar.
 
 
 

Vegansk Chokladganachepaj

on fredag, 08 Maj 2020. Posted in Baka med frukt

Chokladganachepaj, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Vill ni lyxa till det i helgen? Då kan jag rekommendera chokladganachepaj! En vegansk paj som känns snäll mot kroppen och som jag faktiskt tycker passar lika bra som en liten dessert som till melanmål.
 
Som sötning har jag här använt färska/juicy dadlar. Chokladyllningen smakar lite kokos, men mest choklad - dock borde det gå fint att använda andra veganska alternativ som inte har kokos som bas. Förutom kokosmjölk (eller liknande) Består fyllningen av smält choklad. För ett veganskt recept så används mörk choklad som inte innehåller mjölk, men om man vill går det såklart att använda vilken typ av choklad som helst.
 
På bilderna toppade jag pajen med hackade nötter, blåbär, hyvlad choklad och så lite, lite flingsalt!
 
 
Chokladganachepaj, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 

Vegansk Chokladganachepaj

Pajskal:
2 färska/juicy dadlar, urkärnade
1 dl mandelmjöl
½ dl havregryn
½ dl riven kokos
1 msk kokosolja
1 krm vaniljpulver
ev. fibersirap honey (eller liknande)

Ganache:
2 färska/juicy dadlar, urkärnade
80 gram choklad, utan tillsatt socker
1 1/3 dl kokosmjölk
1 krm vaniljpulver
ev. tsk honung eller liknande

Pajskal
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa samman mandelmjöl, havregryn och riven kokos med en mixer/matberedare. Tillsätt därefter resterande ingredienser och mixa till en deg. Tryck ut degen i botten och kanter av en liten springform (12-cm). Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter, eller till pajskalet tar färg. Låt svalna helt.

Ganache
Mixa samman dadlar och kokosmjölk. Häll i en kastrull och koka upp (ta sen bort från plattan). Tillsätt choklad i bitar, vanilj och eventuellt honung. Rör till en slät konsistens. Fördela i pajskalet och låt stelna i kyla (tar runt två timmar).

 
 
Chokladganachepaj, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
Chokladganachepaj, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
Chokladganachepaj, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

Dalgona Coffee

on onsdag, 06 Maj 2020. Posted in LCHF/low carb

Dalgona Coffee, glutenfritt, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
Få har väl missat de nya kaffetrenden med Dalgona-kaffe!? Ny trend för Sverige alltså (av vad jag läst kommer kaffevarianten från Korea och serveras alltså som en uppochnedvänd cappucino). Jag har tänkt testa i någon månad, men det har inte riktigt blivit av. Tills nu då förstås!
 
Man vispar lika delar av snappkaffe, kokande vatten och sötning. Vanligtvis brukar det vara vitt socker i recepten, men som tur är är ju detta lätt utbytt mot en sockerersättning. Jag använder Use Like Sugar som alltid ger ett bra fluff (vilket ju är viktigt i detta fall). Jag gör min kaffe som en iskaffe! Kall mjölk (eller liknande dryck) med is som sen toppas med fluffet. Skummet blir verkligen överraskande hårt och håller sjukt länge!
 
Personligen har jag svårt för starkt kaffe, och skummet är riktigt starkt. Därför tar jag mycket mjölk/mjölkdryck och rätt lite kaffeskum för egen del.
 
 
Dalgona Coffee, glutenfritt, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 

Dalgona Coffee - ca 2 portioner 

2 msk snabbkaffepulver
2 msk sockerersättning (Use Like Sugar)
2 msk kokande vatten 

ca 4-6 dl mjölkdryck (eller helt efter smak)

Lägg alla ingredienser i en bunke och vispa någon minut med elvisp tills konsistensen är riktigt fluffig. Häll upp antingen varm mjölk eller kall mjölk med is i glas och toppa med kaffeskummet.

 

Dalgona Coffee, glutenfritt, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

Knäckig rabarberpaj

on tisdag, 05 Maj 2020. Posted in GI

Knäckig rabarberpaj, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Jag börjar se bakverk med rabarber överallt på sociala medier! Och även om jag inte har hunnit baka med denna häriga ingrediens än (liksom Coronatider och snoriga barn på det ger inte mycket arbetsutrymme), så har jag givetvis en hel del av dessa härliga och fräscha typer av recept i akrivet sedan tidigare!
 
Ett av dessa recept, som också är ett av mina rabarberfavoriter, är min knäckiga rabarberpaj som jag gjorde förra året tillsammans med N!CK'S. Så gott med det där söta kolaaktiga och knäckiga mot den syrliga och fräscha rabarbern. Pajen passar att äta som den är eller med en klick grädde eller glass utan tillsatt socker. Mums!
 
 
Knäckig rabarberpaj, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 

Knäckig rabarberpaj, utan tillsatt socker - 6 portioner

500 gram rabarber
125 gram smör
2 ½ dl havregryn
1 ½ dl mandelmjöl
1 dl + 1 msk sockerersättning
1 dl riven kokos
3/4 dl fibersirap honey
½ dl vispgrädde
1 msk potatismjöl
2 krm vaniljpulver


Sätt ugnen på 165 grader. Skala och skär rabarbern i ca 2 cm tjocka bitar och blanda med 1 msk potatismjöl och 1 msk sockerersättning och fördela i botten på en ca 24 cm pajform (eller liknande). Blanda alla torra ingredienser. Koka upp smör, grädde och fibersirap. Rör ner de torra ingredienserna och fördela över rabarbern. Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter tills pajen får en fin färg.

 
 
Knäckig rabarberpaj, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt