• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Chokladrutor med cornflakes
  • Dalgona Coffee
  • Dammsugare, low carb
  • Drömrulltårta
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kanelpannkakor
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Mjuk chokladkaka
  • No bake Snickersbar
  • Rulltårtstårta
  • Salted caramel brownie
  • Salted caramel chokladkaka
  • Sandkaka, utan tillsatt socker
  • Twix, hälsosamma
  • Äppelkaka med kolasås
  • Äppelkaka med tosca

Browniekaka, utan tillsatt socker

on torsdag, 07 oktober 2021.

Browniekaka, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
Hej på er alla! Hoppas ni haft en fin vecka så långt. Jag hoppar in här för att tipsa (kanske inför den kommande helgen?) om ett så smarrigt chokladrecept - på en browniekaka! Detta bakverk skulle jag säga är som en kombination av mjuk chokladkaka och brownie. Lite kladdig, och lite mer kompakt - men ändå mjuk.
 
Kakan är mejerifri och innehåller nöt/mandelsmör (jag körde med jordnötssmör) för att bli lite extra kladdig. Vill man ha den mer smakneutral skulle jag använda mandelsmör. Jag valde även att toppa kakan med grovhackad choklad - men går såklart att utesluta om man vill! Smaken är ganska "vuxen" och vill man ha den lite sötare är det såklart bara att öka mängden sockerersättning.
 
 
Browniekaka, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

 

Browniekaka - 8 bitar

2 ägg
ca 40+35 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 dl mandelsmör/jordnötssmör (osötat)
ca 3 msk sockerersättning
1-2 msk kakao

1 msk kokosolja
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Smält ca 40 gram mörk choklad tillsammans med 1 msk kokosolja (försiktigt, jag gör det i mikron). Mixa samman alla ingredienser, förutom resterande mörk choklad, med en stavmixer. Klä en brödfrom (ca 1,5 liter) med bakplåtpsapper och fördela i smeten. Grovhacka resten av choklad och fördela över. Grädda mitt i ugnen under ca 10 minuter eller lite längre, konsistensen ska fortfarande vara lite kladdig i mitten. 

 

Browniekaka, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
Browniekaka, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

Kanelbullensdag 2021

on fredag, 01 oktober 2021.

 
 
 
Nu är det inte många dagar kvar till kanelbullens dag den 4:e oktober! Jag blir alltid lita överraskad när  kanelbullens dag är nära, för det innebär att hösten verkligen är här på riktigt. Och nu är det alltså dags igen!
 
Jag tänker att jag visar en gammal goding när det kommer till kanelbullerecept. Det ni kan se här är altlså en kanelbullsvariant med bland annat bovete som binder ihop degen bra. Istället för pärlsocker strör jag över riven kokos över mina kanelbullar, men det går givetvis bra att strö över vad helst man önskar (hackade nötter är toppen det med). 

Godast är att servera kanelbullarna rumstempererade! Om de ska hålla sig någon vecka är det bäst att förvara dom i kylskåp, men ta då fram dom någon timme innan de ska ätas.

 
 


Kanelbullar med mandel och bovete - 15 stycken

Bullar:
2 ägg
50 gram smör
20 gram jäst, för matbröd (nästan ett halvt paket)
1 1/3 dl bovetemjöl
1 1/3 dl mandelmjöl
1 dl mjölk
½ dl kokosmjöl
ca 3 msk sockerersättning
2 msk fiberhusk
1 msk honung
2 krm vaniljpulver

Fyllning:
80 gram smör
ca 2 msk sockerersättning
1 ½ - 2 tsk kanel

Pensling:
1 ägg
något att strö över (ex. riven kokos/hackade nötter)

Bullar
Smält smöret (ta bort från plattan) och tillsätt mjölken. När blandningen är fingervarm (värm eller låt svalna) rör ner jäst och blanda noggrant. Vispa ägg pösigt och rör ner. Blanda de torra ingredienserna och rör även ner detta. Rör om (gärna med elvisp med ”degvisparna”) i någon minut. Låt jäsa övertäckt i ca 1 timme.

Fyllningen
Värm smöret mjukt och blanda med kanel och sötning.

När bulldegen har jäst, knåda ytterligare någon minut och lägg därefter degen på en plan yta med bakplåtspapper. Lägg ytterligare ett bakplåtspapper över och kavla ut degen till en kvadrat (ca 25X25 cm). Bred på fyllningen och rulla ihop. Skär längden i skivor och lägg i bullformar. Platta ut dom något. Låt jäsa övertäckte ytterligare ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 175 grader. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg. Dekorera gärna med hackade nötter eller riven kokos. Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter. Serveras gärna rumstempererade.

 

 

Havrebollar, utan tillsatt socker

on söndag, 26 september 2021.

Havrebollar, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
Funderar ni över vad ni ska baka denna söndag? Då föreslår jag havrebollar! Älskar att baka havrebollar! Och är benägen att säga att barnen tycker likadant. Skillnaden mot vanliga chokladbollar är att havrebollar är lite mer krämiga i konsistensen, och att smaken inte är lika kraftig av kakao. Här på bilderna har jag dekorerat med hackade mandelspån - men vanligast är såklart riven kokos!
 
 
Havrebollar, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

 

Havrebollar - 10 till 15 stycken

50 gram rumsvarmt smör
3 dl havregryn
1 dl mjölk
3/4 dl - 1 dl sockerersättning
2 msk kaffe
1 msk kakao
2 krm vaniljpulver 

Rulla i exempelvis: riven kokos eller mandelflarn

Lägg alla ingredienser i en bunke (gärna med höga kanter så allt inte skvätter). Vispa någon minut med elvisp tills allt blir en krämig smet. Ställ havebollssmeten kallt en stund för att få den att stelna. Gör bollar av smeten och rulla i valfri garnering (riven kokos, mandelflarn). Förvara i kylskåp. Ta gärna ut havrebollarna en stund innan servering så att dom blir lite mjuka.

 
 
Havrebollar, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
Havrebollar, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
Havrebollar, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 

Mera bröd!

on torsdag, 23 september 2021. Posted in Bröd

Hoppas ni har det bra så här i slutet av september och nu när hösten dragit igång på riktigt! Jag tycker själv att hösten är så mysig och det kan vara rätt härligt när det blir mörkare ute. Och varför då inte göra vardagen ännu mysigare med hembakat bröd? Det är ju så gott! Här nedan hittar du fem härliga brödrecept!