• Choklad- och mandelfudgedessert
  • Chokladkola, utan tillsatt socker
  • Chokladsnittar
  • Dammsugare, low carb
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Glutenfria Våfflor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • LCHF-knäcke
  • Lyxig brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • No bake Snickersbar
  • Peanut butter caramel brownie
  • Påskbakelse
  • Rulltårta med hallon
  • Salted caramel brownie
  • Twix, hälsosamma
  • Våfflor med banan

Hej april!

on måndag, 01 april 2019. Posted in Föräldralivet, Entreprenörskap

Efter att ha haft inte mindre än två veckor utan några sjuka barn, så följdes dessa av en sjukdomsvecka med två barn och en sjuk pappa. Jag är glad att jag fick i alla fall två jobbdagar! Trots en del omkullkastade planer hann jag med en del möten och ett par springturer  - alltså älskar att det är så fint och vårigt väder att det går att springa igen! En av springturerna gjorde jag faktiskt med Artur medan mina föräldrar var barnvakt till de små. Det var kul och skönt att göra något tillsammans utan barn, för det händer så sällan. Även om det bara är för 40 minuter.
 
Nu välkomnar jag april och lämnar tråkiga mars bakom mig. Det var inte en rolig månad alls. Fylld med sjukdommar och strul. Under april händer massor av skojiga saker! Vincent fyller fyra år och även om vi inte har haft ork att styra upp något större firande, blir det åtminstonde en våffelfika med familjen. Sedan har vi ju påsk också! Den kommer vi fira hos Arturs pappa på hans landställe. Givetvis blir det massor av jobb under april. Något extra är att jag hjälper en (jobbar)vän med en sjukt stor aktiedeklaration. Vi pratar säkert (minst) 15 timmars arbete! Sedan har jag min egen att göra. Det gäller att ligga i!
 
 
 

Fröknäcke

on söndag, 31 mars 2019. Posted in Bröd, LCHF/low carb

Fröknäcke //Baka Sockerfritt
 

 

Behöver du lite ny inspiration till frukosten? Kanske sugen på att byta ut brödet till ett lite mer hälsosamt alternativ? Ett av mina brödrecept är ett gott och knaprigt fröknäcke som passar finfint till både frukostsmörgåsen som till ostarna under helgmyset! Att svänga ihop en plåt med fröknäcke är riktigt lätt. Det jobbiga kanske är att vänta på att fröna ska blötläggas klart! Men det får de göra under natten när jag ändå (förhoppningsvis, småbarn ni vet) sover.

 
Fröknäcke //Baka Sockerfritt




Fröknäcke - ca 1 plåt 

1 äggvita
1 1/4 dl hett vatten
½ dl pumpafrön
½ dl solrosfrön
2 msk chiafrön
2 msk sesamfrön
1½ msk pofiber
1 msk olja
1 ½ krm salt

Blanda alla torra ingredienser. Rör ner äggvita och olja. Rör till sist ner det heta vattnet. Låt röran stå i ca 6 timmar (eller längre såsomöver natten).

Värm ugnen till 150 grader. Bred massan på en plåt med bakplåtspapper (blir lite mindre än en hel plåt). Grädda knäcket i 30 minuter, men ta en gång under tiden ut det, skär i bitar och vänd på det. Dra ner värmen till 100 grader och grädda ytterligare i ca 30 minuter (eller till knäcket blir torrt). Titta till knäcket då och då för att se till att det inte bränns (öppna i så fall luckan och låt värmen falla).

 

 

Fröknäcke //Baka Sockerfritt

Mockabrownie (glutenfri, utan tillsatt socker)

on fredag, 29 mars 2019. Posted in LCHF/low carb

Mockabrownie (glutenfri, utan tillsatt socker) //Baka Sockerfritt
 
 
 
Hej från stress- och vabbveckan! Under sådana här stunder är det härligt att drömma sig tillbaka till härligare tider - speciellt till tider då man hade något så gott att äta som en mockabrownie! Idag vill jag inte bara påminna mig själv om denna goda kreation, utan även er. Kaffe är ju dessutom en riktig höjdarsmak att baka med, eller vad säger ni?
 
Basen är en brownie gjord av bland annat smält choklad. Detta har jag toppat med ett generöst lager vispgrädde som jag smaksatt med just kaffe. Det hela dekoreras gärna med chokladspån (görs med en potatisskalare exempelvis)! 
 
 
Mockabrownie (glutenfri, utan tillsatt socker) //Baka Sockerfritt
 
 
 

Mockabrownie

Brownie:
4 ägg
140 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
80 gram smör 
ca 2-3 msk sockerersättning
ca 2 msk kakao
2 krm vaniljpulver

Kaffetopping:
3 dl vispgrädde
2 msk kallt kaffe
1 msk sockerersättning

Brownie
Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen försiktigt tillsammans med smör (jag gör detta i mikron). Vispa ägg och sötning pösigt, gärna med elvisp. Blanda även ner resterande ingredienser och vispa lite till. Häll smeten i en 12-cm springform. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna.

Kaffetopping
Vispa grädden fast. Häll i kaffet och sötning och vispa kort så att allt blandas. Bred på gräddtoppingen på den avsvalnade kakan. Toppa gärna med chokladspån!

 
 
 
Mockabrownie (glutenfri, utan tillsatt socker) //Baka Sockerfritt
 
Mockabrownie (glutenfri, utan tillsatt socker) //Baka Sockerfritt

Kardemummatoppar (kokostoppar)

on onsdag, 27 mars 2019. Posted in LCHF/low carb

Kardemummatoppar (kokostoppar), utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
Jag tycker att kokostoppar är en så perfekt liten godbit att bjuda på till fikat! Det är en riktig klassiker! Dessa kokostoppar blir härligt saftiga och har en passande smak av kardemumma. Dessutom tycker jag de blir extra lyxiga då de även är doppade i smält choklad (går såklart att utesluta för den som vill). Ett perfekt recept att spara till påskbakandet om ni frågar mig!


Tips: Om man inte har sukrin melis går det säkerligen bra att byta ut mot ½-1 msk vanlig sockerersättning.

 

Kardemummatoppar (kokostoppar), utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 

 

Kardemummatoppar - 8 stycken

1 ägg
20 gram smör
2 ½ dl riven kokos
2 msk grädde
1 - 1 ½ msk sukrin melis
1 msk fibersirap clear
1 ½ krm kardemumma, malen

50 gram choklad, utan tillsatt socker

Sätt ugnen på 150 grader. Koka upp smör, fibersirap och grädde och låt sjuda under fem minuter. Vispa upp ägget något. Mixas kokos till en mer finmalen konstisens med en mixer under några sekunder. Blanda alla ingredienser med varandra. Forma toppar av massan på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 18-20 minuter, eller tills kokostopparna är fasta och börjar ta färg. Se noga till att de inte bränns (och lägg i så fall över en bit folie). Låt svalna.

Smält choklad försiktigt, tillsätt eventuellt lite olja för att få den mer lätthanterlig. Doppa botten av varje kokostopp och låt stelna på bakplåtspapper.

 

 

Kardemummatoppar (kokostoppar), utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Mazarinbrownie

on tisdag, 26 mars 2019. Posted in LCHF/low carb

Mazarinbrownie, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Jag har ett rätt gammalt recept jag gillar - Mazarinkladdkaka. Det är en mazarinkaka och en kladdkaka i ett! Jag tycker om den så pass mycket att jag testade att göra en ny variant på den. Det fick bli en mazarinbrownie denna gång! Precis som sin föregångare är den i två lager, där ett av lagrena är med smak av mazarin och det andra i choklad. Jag valde att toppa mazarinbrownien med smält choklad, men det är en smaksak. Jag tycker i alla fall att det blir både extra gott och extra snyggt!
 
Tips: Öka receptet med ca 50% för att använda en ca 1.5 liters brödform.
 
 
Mazarinbrownie, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 

Mazarinbrownie, utan tillsatt socker5 till 6 bitar

3 ägg
65 gram smör
2 ½ dl mandelmjöl
½ dl mjölk
½ dl sockerersättning
½ dl kokosmjöl
1 - 1 ½ msk kakao
2 krm vaniljpulver
4 droppar bittermandelarom

Toppa gärna med smält choklad (utan tillsatt socker)


Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser förutom kakao och bittermandelarom och rör ner smält smör, ägg och mjölk. Ta undan ca hälften av smeten och smaksätt den ena med kakao, och den andra med bittermandel. Fördela först den ljusa smeten i liten brödform, ca 8X18 cm, klädd med bakpltåspapper, och därefter chokladmeten. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter. När kakan svalnat toppas den med fördel med ett lager smält choklad.

 
 
 
Mazarinbrownie, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Mazarinbrownie, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Mazarinbrownie, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt