• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Choklad- och mandelfudgedessert
  • Dammsugare, low carb
  • Drömrulltårta
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Glutenfria Våfflor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Mjuk chokladkaka
  • No bake Snickersbar
  • Pekanrabarberpaj
  • Rulltårta med hallon
  • Rulltårtstårta
  • Salted caramel brownie
  • Sandkaka, utan tillsatt socker
  • Twix, hälsosamma
  • Änglakaka

Cornflakescrisp

on fredag, 27 september 2019. Posted in GI

Cornflakescrisp, utan tillsatt socker, glutenfri // Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Jag hoppas för er egen skull att ni vet att att det är suuuupergott att baka med cornflakes! Det knapriga passar utmärkt i olika slags godisar (och mycket annat förstås) för att bryta mot en annars mjuk konsistens. Dessutom tycker jag att det framförallt passar ihop med chokladsmak! Och det är just vad ni kan se här - jag kallar det för Cornflakescrisp. Ljuvliga chokladbitar med den härliga kombinationen av len choklad och crunchig cornflakes. Testa!
 
Cornflakesen är i vanlig anda både glutenfria och utan tillsatt socker (dom flesta är naturligt glutenfria - men kan finnas spår av det) och jag hittar dom i vanliga mataffärer! 
 
 
Cornflakescrisp, utan tillsatt socker, glutenfri // Baka Sockerfritt
 

 

Cornflakescrisp - 6 till 8 bitar

100 gram choklad, utan tillsatt socker (50/50 ljus/mörk)
20 gram smör
1 dl mandelsmör
1 ½ - 2 dl cornflakes (glutenfria, utan tillsatt socker)
1 - 2 msk sockerersättning

Lägg choklad i bitar, mandelsmör och smör i en skål och smält i mikro. Krossa cornflakes i mindre bitar och rör ner detta samt sötning i chokladen. Klä en liten form (går bra med liten brödform eller matlåda) med bakplåtspapper/aluminiumfolie och fördela i chokladen. Låt stelna helt i kylskåp. Skär i bitar.

 

 

Cornflakescrisp, utan tillsatt socker, glutenfri // Baka Sockerfritt

Äpplets dag 2019

on onsdag, 25 september 2019. Posted in Baka med frukt

Jag gillar att ha en överblick över årets alla mattemadagar - så självklart har jag också koll på att det idag är äpplets dag! Ni har kanske sett några äppelrecept hos mig under de senaste veckorna, och här kommer ett samlingsinlägg med 6 härliga recept innehållande äpple. Bland annat äppelkaka, äppelpaj och ugnsbakade äpplen! 

Äppeltosca

on måndag, 23 september 2019. Posted in Baka med frukt

Äppeltosca, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
Sponsrat inlägg tillsammans med N!CK'S
 
 
 
När jag la ut en liten sneak peak av ett hörn på min Instagram på denna äppeltosca blev jag närmast PM-bombad av frågor om vad detta kan tänkas vara och var receptet kan tänkas finnas. Och jag förstår verkligen varför, jag tycker ju själv att den blev FANTASTISK! Och er väntan är äntligen över, för längre ner i inlägget kommer såklart receptet. Ingen höst utan min äppeltosca liksom.
 
Grunden är en sockerkaksliknande kaka, smaksatt med kardemumma, grymt saftig och galet god. För att få den mjuka och saftiga konsistensen har jag använt N!CK'S Use Like Sugar som är toppen för att få just sådana (mjuka) kakor även utan raffinerat socker! I den ogräddade kakan har jag tryckt ner tunna skivor av äpple.
 
Sist men inte minst är äppelkakan efter halva gräddningstiden också toppad med en kletig och kolaaktig kokostosca. Det gör det hela liksom ännu mer saftigt och gottigt! För att få till både tidigare nämnda smak och kletiga konsistens använder jag fibersirap honey från N!CK'S. Det gör det som sirap ska göra - men utan att innehålla tillsatt socker förstås!
 
 
Äppeltosca, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

 

 

Äppeltosca - ca 6 bitar

Kaksmet:
3 ägg
1 litet äpple
150 gram smör, rumsvarmt
1 ½ - 2 dl N!CK’S Use Like Sugar
1 ½ dl mandelmjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kardemumma

Kokostosca:
50 gram smör
2 dl riven kokos
½ dl vispgrädde
2 msk N!CK'S fiber syrup honey
ev. 1 msk N!CK’S Use Like Sugar

 

Kaksmet
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa rumsvarmt smör med potatismjöl, mandelmjöl, bakpulver och kardemumma med elvisp. Vispa ägg och N!CK’S Use Like Sugar pösigt med elvisp. Blanda ner äggvispet i smörblandningen lite i taget. Häll smeten i en brödform klädd med bakplåtspapper, ca 1.5 liter. Skär ett äpple i tunna skivor och tryck ner i smeten. Förgrädda i nedre delen av ugnen i 25 minuter. Medan kakan förgräddas görs toscan.

Kokostosca
Sjud smör, vispgrädde och fibersirap honey under ca 5-10 minuter. Rör ner riven kokos och söta eventuellt extra. Fördela toscan försiktigt på den förgräddade äppelkakan. Grädda nu kakan i mitten av ugnen i 25 minuter till. Lägg på en bit aluminiumfolie eller motsvarande om kakan börjar få för mycket färg. Låt kakan svalna.

 
 
Äppeltosca, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
Äppeltosca, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
Äppeltosca, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

Kanelsnittar

on söndag, 22 september 2019. Posted in LCHF/low carb

Kanelsnittar, glutenfria, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Hemma hos är det minst sagt lite tufft just nu - lilltjejen har brutit benet och ska vara gipsad i runt fyra veckor. Verkligen inte kul för en tvååring som bara vill springa omkring! Som tur är verkar hon knappt ha ont, utan verkar ganska glad trots allt. Detta kommer såklart innebära också lika många veckors vab - som om vi inte hade vabbat tillräckligt i våra liv liksom. Eftersom arbetstiden återigen får dras ner, men samtidigt som jag givetvis vill hålla bloggen och övriga sociala medier levande, passar jag på att leta i receptarkivet efter godingar till recept. Det är ju tur att jag hunnit baka en del genom åren!
 
Då hösten är här for real och mitt sug att baka med höstiga kryddor som kanel ökar rejält passar jag på att tipsa om kanelsnittar! Härligt höstiga och extra lyxiga med en chokladdoppad kant. Jag valde att använda ljus choklad (utan tillsatt socker), men det går också bra att använda en mörk variant. Som jag beskrivit kanelsnittarna tidigare så har dom en mjuk kanelsmak och härligt knaprig konsistens. Viktigt är att låta dom kallna helt efter gräddning, eftersom att kakorna fortfarande är mjuka när dom är varma/ljumna.
 
 
Kanelsnittar, glutenfria, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 

Kanelsnittar - 10 snittar

35 gram smör
1 ½ dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
1 ½ msk fibersirap gold
1 msk sockerersättning
1 tsk kanel
½ tsk bakpulver
ca 30 gram choklad utan tillsatt socker att doppa i


Sätt ugnen på 150 grader. Koka upp smör och fibersirap gold. Ta bort från värmen och blanda därefter med resterande ingredienser. Forma en avlång rulla av degen på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut till ca 1 cm hög. Grädda mitt i ugnen i ca 12-14 minuter. Skär längden försiktigt i snittar och låt därefter kallna helt. Smält chokladen (eventuellt med en klick kokosolja) och doppa snittarnas ena ände. Lägg på en tallrik/plåt med bakplåtspapper för att stelna. Förvara i kyl.

 
 
 
Kanelsnittar, glutenfria, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

Snickersbarer (no bake, utan tillsatt socker)

on torsdag, 19 september 2019. Posted in Baka med frukt, Baka utan spis

Snickersbarer, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Det kan väl inte bara vara jag som får stora snickerssug ibland? Vad med choklad och jordnöt kan man inte gilla? Ett av mina många snickersvariants-recept är no bake snickersbarer. Riktigt goda, sötade med fräscha dadlar - och barerna behöver inte ens gräddas!
 
Snickersbarrna är i tre lager, men är lättgjorda ändå. En enkel botten och en fyllning med både jordnötter och jordnötssmör då de hela jordnötterna bidrar till härlig crunch! Plus smält choklad såklart som varje bar har täckts med. Jag gjorde så att jag med en sked fördelade chokladen på både sida och kanter av baren, men det går också bra att doppa hela baren i chokladen (kan dock behövas mer smält choklad då än vad som står i receptet). 
 
Om man vill toppar man varje bar med exempelvis smält choklad, jordnötter, hackad choklad - eller något annat som är gott! 
 
 
Snickersbarer, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt


 

Snickersbarer (no bake) - 6 bitar

Botten:
ca 60 gram färska dadlar, urkärnade
1 ½ dl mandelmjöl

Jordnötsfyllning:
60 gram färska dadlar, urkärnade
½ dl jordnötssmör
½ dl salta jordnötter
½ msk kokosolja

Chokladöverdrag:
70 gram choklad, utan tillsatt socker

Botten
Mosa samman dadlar och mandelmjöl. Forma en fyrkant, ca 10X10 cm, på en tallrik med bakplåtspapper. 

Jordnötsfyllning
Mosa samman dadlar med jordnötssmör och kokosolja. Fördela ovanpå bottnen. Strö på jordnötter. Låt stå minst en halvtimme i frys så att konsistensen hårdnar. Skär i sex bitar.

Chokladöverdrag
Smält choklad (eventuellt med lite olja för en smidigare konsistens). Häll på choklad ovanpå barerna och dess kanter (alternativt doppa hela baren i choklad). Låt stelna i kylskåp på bakplåtspapper.

 
 
 
Snickersbarer, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt