• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Chokladrutor med cornflakes
  • Dalgona Coffee
  • Dammsugare, low carb
  • Drömrulltårta
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kanelpannkakor
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Mjuk chokladkaka
  • No bake Snickersbar
  • Rulltårtstårta
  • Salted caramel brownie
  • Salted caramel chokladkaka
  • Sandkaka, utan tillsatt socker
  • Twix, hälsosamma
  • Äppelkaka med kolasås
  • Äppelkaka med tosca

Mazarinens dag 2021

on torsdag, 11 mars 2021.

På lördag är det mazarindagen och här kommer ett gäng tips med recept med mazarinsmak/bittermandelarom! Jag älskar att baka med det och jag tycker det ger en så god smaksättning till många olika sorters bakverk. Vad sägs om exempelvis mazarinmugcake eller mazariner med hallon?
 
 
 
 
 
Mazarinkaka med banan och choklad (ja, jag måste visa denna igen!)
 
 
 
 

Chokladgranola

on tisdag, 09 mars 2021. Posted in Frukost, GI

Chokladgranola, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
Till alla er som äter granola/musli till frukost - har ni testat att göra egen? Så här gjorde jag min senaste granola, som jag smaksatte med lite kakao. Som både sötning och för att binda samman granolan använde jag fibersirap. Jag körde på fibersirap honey-varianten, men för att göra receptet helt veganskt kan man såklart ta fibersirap med neutral smak. 
 
Efter rostning valde jag att tillsätta russin, samt lite grovhackad choklad för att göra granolan extra festlig. Granolan går bra att förvara i både kyl och rumstempertur i en lufttät burk och håller minst ett par veckor.
 
 
Chokladgranola, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 

Chokladgranola - ca 5 dl

4 dl havregryn
1 dl mandelmjöl (går bra att också välja antingen mandelmjöl eller havremjöl, men 2 dl)
1 dl havremjöl
1 dl pumpafrön
3 msk kokosolja
3 msk fibersirap (honey)
2 msk vatten
1 msk kakao 

Lägg gärna till: 
ett par msk russin
ev. hackad choklad, utan tillsatt socker

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser. Värm olja tillsammans med fibersirap tills det smält samman. Rör ner detta tillsammans med vatten. Fördela granolan ovanpå en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen under ca 20 min. Rör om då och då. Sänk värmen om granolan börjar bli bränd. Tillsätt russin och förvara i lufttät burk.

 
 
Chokladgranola, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
Chokladgranola, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

Chokladbitar med jordnötssmör, utan tillsatt socker

on söndag, 07 mars 2021. Posted in GI, LCHF/low carb

Chokladbitar med jordnötssmör, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
Hej och trevlig helg på er alla! Till alla  choklad- och jordnötsälskare - ni har väl inte missat mina smarriga godisbitar - chokladbitar med jordnötssmör i? Både enkelt att göra och gott! Bara att smälta chokla och i ner i en form och klicka i jordnötssmör. Mums! Och såklart kan man använda en annan typ av nötsmör om man vill/det finns allergi (mandelsmör, "nutella" utan tillsatt socker etc).
 
 
Chokladbitar med jordnötssmör, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 

Chokladbitar med jordnötssmör - 4 till 6 bitar

80 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
40 gram jordnötssmör, osötat
ca ½ + ½ msk sockerersättning (eller motsvarande)
½-1 msk olja

Smält choklad tillsammans med olja. Rör ner ca ½ msk sockerersättning. Fördela i en liten form klädd med bakplåtspapper. Värm eventuellt jordnötssmöret en aning om det har varit i kylskåp och är hårt. Blanda i ca ½ msk sockerersättning. Fördela över det i en linje i mitten av chokladen. Rör gärna lite med kanten av en sked/kniv så att det blir ett fint mönster. Om önskas toppas allt med exempelvis grovhackad choklad eller jordnötter. Låt stelna och skär i bitar.

 
 
Chokladbitar med jordnötssmör, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

Chocolate chip cookies (mjölfria)

on tisdag, 02 mars 2021. Posted in LCHF/low carb

Mjölfria chocolate chip cookies // Baka Sockerfritt
 
 
 
Kakdagstips! Chokladcookies är mina favoritkakor - för ärligt talat, choklad är min bästa smak här i världen. Som jag tidigare beskrivit dessa småkakor/cookes, är dom lite som en blanding mellan småkaka och brownie. Låter det inte underbart? Cookiesarna smakar mycket av choklad och har extra choklad i sig i form av grovhackad choklad. Dom innehåller också både mandel- och jordnötssmör (men inget slags mjöl). Man kan givetvis använda en typ av mandel/nötsmör, och jag själv skulle föredra mandelsmör som är lite mer neutralt i smaken.
 
 
Mjölfria chocolate chip cookies // Baka Sockerfritt


 
Mjölfria chocolate chip cookies - 12 stycken

2 ägg
40 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 dl mandelsmör
1 dl jordnötssmör (osötat)
3 - 4 msk kakao
3 - 4 msk sockerersättning
1 msk vatten
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa samman alla ingredienser förutom mörk choklad noga. Grovhacka choklad och rör ner med en sked. Rulla kakdegen till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper och tryck ut till ca 1 cm tjocka kakor. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna.


 

Mjölfria chocolate chip cookies // Baka Sockerfritt
 
Mjölfria chocolate chip cookies // Baka Sockerfritt
 
Mjölfria chocolate chip cookies // Baka Sockerfritt
 
Mjölfria chocolate chip cookies // Baka Sockerfritt