• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Chokladkola, utan tillsatt socker
  • Chokladrutor med cornflakes
  • Dalgona Coffee
  • Dammsugare, low carb
  • Drömrulltårta
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Lättgjorda bountyrutor
  • Mjuk chokladkaka
  • No bake Snickersbar
  • Rulltårtstårta
  • Salted caramel brownie
  • Salted caramel chokladkaka
  • Sandkaka, utan tillsatt socker
  • Twix, hälsosamma
  • Äppelkaka med tosca

Hallonbrownie med krämig fyllning

on måndag, 13 juli 2020. Posted in LCHF/low carb

Hallonbrownie med krämig fyllning // Baka Sockerfritt
 
 

Till sommaren är det inte fel att "sommarfiera" sin brownie lite (för brownie är ett måste året om). I denna brownie har jag blandat fräscha hallon med sin syrliga smak med krämig mascarpone, vilket blir en perfekt kombination till det resterande chokladiga. Det bryter helt enkelt av bra!

Jag tycker att kakan är godast att servera rumstempererad eller ljumen och därför värmer jag upp min bit en kort stund i mikro eller ugn innan servering. Och den går lika bra att servera med som utan en klick grädde!

 

Hallonbrownie med krämig fyllning // Baka Sockerfritt

 


Hallonbrownie - 5 bitar

Brownie:
2 ägg
50 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
30 gram smör
2-3 msk sockerersättning
1 ½ msk kakao
½ -1 krm vaniljpulver

Hallonfyllning:
40 gram hallon
40 gram mascarpone
1 tsk sockerersättning

Brownie
Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen försiktigt tillsammans med smör (jag gör detta i mikron). Vispa ägg och sötning pösigt, gärna med elvisp. Blanda även ner resterande ingredienser och blanda. Häll smeten i en normalstor brödform (ca 1,5 liter) klädd med bakplåtspapper eller aluminiumfolie.

Hallonfyllning
Tina hallonen om de är frysta och blanda med mascarpone och sötning. Klicka detta över browniesmeten i valfritt mönster (fyllningen kommer sjunka ner i brownien under gräddning). Grädda mitt i ugnen i ca 18 minuter. Låt svalna.

 
 

Hallonbrownie med krämig fyllning // Baka Sockerfritt
 
Hallonbrownie med krämig fyllning // Baka Sockerfritt
 
Hallonbrownie med krämig fyllning // Baka Sockerfritt

Vegansk chokladmousse

on lördag, 11 juli 2020. Posted in Baka utan spis, LCHF/low carb

Vegansk chokladmousse // Baka Sockerfritt
 
 
 
Det är högsommar och därmed läge att göra en herrans massor av desserter att njuta av - om ni frågar mig i varje fall. En fin, mättande och vegansk sådan är denna chokladmousse med nötter som bas (annars gör jag ofta på avokado). Konsistensen är tjock och krämig och smaken är rik av choklad. I detta recept använde jag sockerersättning för att söta med (samma konsistens och sötma som socker) men istället går att använda färska dadlar som man mixar med resten eller kanske fibersirap.
 
 
Vegansk chokladmousse // Baka Sockerfritt

  
 

Vegansk chokladmousse (utan avokado) - 2 portioner

2 dl cashewnötter, naturella
½ - 3/4 dl havre/sojamjölk/grädde (eller dylikt mejerifritt alternativ)
3 msk kakao
2 ½ msk sockerersättning
2 krm vaniljpulver


Blötlägg nötterna under ett par timmar (eller längre). Häll därefter av vattnet. Mixa samman alla ingredienser noga med en mixer till en slät och len konsistens. Använd vätskan tills du får önskvärd konsistens.

 

 

Vegansk chokladmousse // Baka Sockerfritt

Islatte

on torsdag, 09 juli 2020.

Islatte // Baka Sockerfritt
 
 
 
Sommartider kräver mängder med islatte. Tur att det är så enkelt att göra! Här hällde jag lite fibersirap honey på glasens kanter (för sötma och karamellsmak), fyllde på med en hel drös med is, fyllde på med så mycket mjölk eller annan typ av mjölkliknande dryck som man vill ha (ganska mycket alltså) och toppar med kallt kaffe! Jag har en låg ratio kaffe/mjölk eftersom jag har svårt för det beska som kommer från kaffet - men mängden bestämmer man såklart själv. Svalkande och gott - och ger en härlig sommarkänsla tycker jag!

Tips: Jag har tidigare även fryst isbitarna av kaffe - ett smart sätt att spara kaffe om man kanske har fått lite överblivet. Det tar ett tag att smälta bara, så bör kombineras med med kaffe som hälls ovanpå. 
 
 
 
Islatte // Baka Sockerfritt
 
Islatte // Baka Sockerfritt
 
Islatte // Baka Sockerfritt

Glutenfria tunna pannkakor

on tisdag, 07 juli 2020. Posted in Frukost, LCHF/low carb

Glutenfria tunna pannkakor // Baka Sockerfritt
 
 
 
Sommarmorgnar är perfekta för att då och då unna sig en härlig pannkaksfrukost! Håller ni inte med? Här är mitt recept på glutenfria pannkakor som jag tycker är en ruskigt bra ersättare för "vanliga" pannkakor. Jag äter mina med grädde, sylt utan tillsatt socker och bär/frukt. Toppen är även att ha jordnötssmör eller chokladnötsmör till! 
 
 

Pannkakor - 2 portioner (ca 8 stycken):

4 ägg
4 tsk fiberhusk
4 tsk kokosmjöl
2 dl mjölk (eller lite mer)

Vispa ihop allt till en slät smet. Stek i smör som vanliga pannkakor! Efter hand kan smeten tjocka - tillsätt då mer mjölk.

 
 
Glutenfria tunna pannkakor // Baka Sockerfritt

Baka med blåbär - Muffins

on söndag, 05 juli 2020. Posted in Baka med frukt

Banan- och blåbärsmuffins, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Nu börjar blåbären dyka upp i skogarna och det är ju såklart underbart att få plocka egna blåbär och baka något gott med detta (inte för att jag har hunnit göra detta än, men resten av familjen har fått den lyxen)! Ett av mina bästa blåbärsrecept är dessa banan- och blåbärsmuffins. Jag tycker dom är fräscha och saftiga - och väldigt goda! På bilderna har jag spritsat grädde på mina muffins, vilket gör dom extra fina (men går att hoppa över). 

 

Banan- och blåbärsmuffins, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

  

Banan- och blåbärsmuffins - ca 6 stycken

80 gram blåbär
40 gram smör
2 ägg
1 ½ mogen banan
1 ½ dl mandelmjöl
½ dl riven kokos
½ dl sockerersättning
2 msk havremjöl
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver 

Toppa gärna med: 
2 dl vispgrädde
½ msk sockerersättning
1 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Mixa samman ägg och banan med en stavmixer. Blanda alla torra ingredienser, och rör ner ägg och smör. Mixa gärna igen. Blanda sist ner blåbären och rör försiktigt därefter så att de inte mosas för mycket. Fyll muffinsformar med smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter tills muffinsen blivit fasta. Låt svalna. Toppa gärna med vispad grädde, sötad och smaksatt med vanilj.

 
 
Banan- och blåbärsmuffins, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
Banan- och blåbärsmuffins, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt