• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Choklad- och mandelfudgedessert
  • Chokladsnittar
  • Dammsugare, low carb
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Glutenfria Våfflor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Knäckig rabarberpaj
  • Kolasnittar
  • LCHF-knäcke
  • No bake Snickersbar
  • Pekanrabarberpaj
  • Rulltårta med hallon
  • Rulltårtstårta
  • Salted caramel brownie
  • Twix, hälsosamma
  • Änglakaka

Frukostscones

on torsdag, 25 juli 2019. Posted in Baka med frukt, Bröd

Frukostscones, glutenfritt //Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Under sommaren ska man väl ändå passa på att njuta av extra härliga frukostar - och om man har möjlighet sitta lite längre tid! Ett tips på ett gott frukostbröd är dessa scones. Så goda och passar som dom är antingen bara med smör, kanske lite ost eller marmelad utan tillsatt socker!
 
 
Frukostscones, glutenfritt //Baka Sockerfritt
 
 
 

Frukostscones med banan - 6 stycken 

2 ägg
200 gram banan (ca 2 stycken)
1 dl mandelmjöl
1 dl havremjöl
1 dl rismjöl
2 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 krm salt


Sätt ugnen på 175 grader. Mixa samman ägg och banan. Tillsätt övriga ingredienser och blanda. Låt stå till sig under ett par minuter. Forma scones utav degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 12-16 minuter.

 
 
 
Frukostscones, glutenfritt //Baka Sockerfritt
 
Frukostscones, glutenfritt //Baka Sockerfritt

Kärlekscookies

on onsdag, 24 juli 2019. Posted in LCHF/low carb

Kärlekscookies, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Kärleksmums är en storfavorit att baka hemma hos mig, men denna gången gjorde jag en variant av receptet och bakade det i form av småkakor! Så festligt! Först gör man små chokladcookies som man toppar med en kaffesmaksatt krämig chokladkräm. Lite kokos på det och tryck fast en till kaka så är man hemma! Lite roligare än enklasmå kakor och ett alternativ till den klassiska kärleksmumsen. Så goda! Speciellt om man som jag älskar kaffe och choklad.
 
 
Kärlekscookies, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 

 

Kärlekscookies - 6 stycken dubbelkakor

Cookies:
2 ägg
40 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 dl mandelsmör
1 dl jordnötssmör (osötat)
4 msk kakao
4 msk sockerersättning
1 msk vatten

1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver 

Fyllning:
70 gram mascarpone
40 gram smör
1 msk kakao
1 msk sockerersättning
1 msk starkt kaffe (gärna espresso)

riven kokos

 

Cookies
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa samman alla ingredienser förutom mörk choklad noga. Grovhacka choklad och rör ner med en sked. Rulla kakdegen till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper och tryck ut till ca 1 cm tjocka kakor. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna helt.

Fyllning
Smält smör och blanda noga med resterande ingredienser. Låt stelna/kallna och konsistensen är mjuk. Bred på undersidan av en kaka, strö på lite kokos och tryck fast en annan kaka.

 
 
 
Kärlekscookies, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Kärlekscookies, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Kärlekscookies, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Kärlekscookies, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 

Knäckig rabarberpaj utan tillsatt socker

on måndag, 22 juli 2019. Posted in GI

Knäckig rabarberpaj utan tillsatt socker, glutenfri //Baka Sockerfritt
 
 
Sponsrat samarbete med N!CK'S

 
 
Alltså jaaaa, ge mig bara mer rabarberpaj! Tidigare år så har jag inte bakat speciellt mycket med rabarber, men just nu känner jag lite att jag skulle kunna äta rabarberpaj till frukost, lunch och middag. För så gott är det! Plus att det känns sådär sommarfräscht som man kan vilja under varma dagar. 
 
Min nyaste goding är en knäckig smulpajs-godbit där jag använt mig av en fibersirap (honey) från N!CK'S. Den smakar lite av honung (men utan att ta över vilket jag tycker att honung ofta gör), och jag tycker det är ett perfekt substitut även till ljus sirap. Det är just det som ger denna rabarberpaj den där knäckiga kolakänslan som jag älskar! Istället för det vanliga sockret har jag såklart också använt mig av Use Like Sugar som alltid (även den är från N!CK'S och är en sötning som används just som socker). Pajen är väldigt god att äta som den är, men extra lyxigt blir det att servera med N!CK'S vaniljglass eller vispad grädde. 
 
 
Knäckig rabarberpaj utan tillsatt socker, glutenfri //Baka Sockerfritt
 

 

Knäckig rabarberpaj, utan tillsatt socker - 6 portioner

500 gram rabarber
125 gram smör
2 ½ dl havregryn
1 ½ dl mandelmjöl
1 dl + 1 msk N!CK’S Use Like Sugar
1 dl riven kokos
3/4 dl N!CK’S fiber syrup honey
½ dl vispgrädde
1 msk potatismjöl
2 krm vaniljpulver

ev. N!CK’S Ice cream gammaldags vanilj till servering

Sätt ugnen på 165 grader. Skala och skär rabarbern i ca 2 cm tjocka bitar och blanda med 1 msk potatismjöl och 1 msk N!CK’S Use Like Sugar och fördela i botten på en ca 24 cm pajform (eller liknande). Blanda alla torra ingredienser. Koka upp smör, grädde och fibersirap. Rör ner de torra ingredienserna och fördela över rabarbern. Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter tills pajen får en fin färg. Serveras gärna med N!CK’S vaniljglass!

 
 
 
Knäckig rabarberpaj utan tillsatt socker, glutenfri //Baka Sockerfritt
 
Knäckig rabarberpaj utan tillsatt socker, glutenfri //Baka Sockerfritt
 
Knäckig rabarberpaj utan tillsatt socker, glutenfri //Baka Sockerfritt

Svalkande frukt- och bärglass

on fredag, 19 juli 2019. Posted in Glass, Baka med frukt, GI

Svalkande frukt- och bärglass utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Det är sällan så rätt tid för glass som nu. Sjukt gott och svalkande när temperaturen klättrar! Dessutom kan det vara bra som mellis om man inte är riktigt sugen på att äta något stort eller rådda med att fixa. Bara att ta fram från frysen när den är färdig! Alltså är den här världens tips för alla småbarnsföräldrar...
 
Till dessa fräscha frukt- och bärglassar kör de jag på hallon (enligt livsmedelsverket ska frysta som är importerade fortfarande kokas), blåbär och mango. Blåbär och hallon valde jag att söta lite, men mango är tillräckligt sött som det är.
 
Glassformarna med pinnar kan köpas exmepelvis på Lagerhaus och Panduro. 
 
 

 

 

Frukt- och bärglass - 8 till 10 stycken

200 gram hallon
200 gram blåbär
200 gram mango
1 ½ dl grädde
ca 2 msk sockerersättning (går bra att köra valfri sötning)

Koka gärna hallon om dessa har varit frysta. Om blåbär och mango är fryst, låt detta tina. Mixa samman mango, blåbär och hallon var för sig med ½ dl grädde i varje och ca 1 msk sockerersättning i blåbär respektive hallon (mango är så pass sött i sig att detta inte behövs). Fyll glassformar med de olika smakerna. Låt frysa och ta fram precis innan servering.

 

 

Svalkande frukt- och bärglass utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 

Mockafudge, utan tillsatt socker

on onsdag, 17 juli 2019. Posted in LCHF/low carb

Mockafudge, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 

  

En trevlig chokladbit till desserten, eller ett lyxigt litet fika, tycker jag är dessa mockafudgebitar. Lätta att göra och är perfekt som chokladtryffel till kaffet. Mockafudgen är vegansk och istället för grädde har jag använt mig av kokosmjölk. 

Eftersom jag älskar kaffe har jag smaksatt chokladsmeten med just detta (ska vara starkt kaffe/espresso). På bilderna har jag toppat bitarna med flingsalt, men det är mest för att se fint ut (men det bryter också av fint mot chokladen)!

  

Mockafudge, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 


Vegansk mockafudge - 10 bitar

160 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 dl kokosmjölk
1-2 msk starkt kaffe
2 krm vaniljpulver
ev. valfri sötning (motsvarade ca 1 msk socker i sötma)
ev. flingsalt att toppa med

Värm kokosmjölk i en kastrull, ta bort från plattan och rör ner bitar av choklad. Tillsätt resterande ingredienser och rör om till en slät smet. Klä en liten brödform eller matlåda med bakplåtspapper eller aluminiumfolie och fördela i fudgesmeten. Låt stelna i kyl under ett par timmar. Skär i bitar och förvara i kylskåp.

 

 

Mockafudge, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Mockafudge, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt