• Banoffee Pie
  • Chokladbitar med jordnötssmör
  • Cookie dough fudge
  • Dammsugare, low carb
  • Devil’s food muffins
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
  • LCHF-knäcke
  • No bake Snickersbar
  • Peanut butter caramel brownie
  • Rulltårta med hallon
  • Salted caramel brownie
  • Sarah Bernhardt
  • Snickers
  • Sommarbrownie
  • Twix, hälsosamma

Chokladdryck på pinne!

on torsdag, 20 september 2018. Posted in LCHF/low carb

Varm choklad utan tillsatt socker, Chokladdryck på pinne //Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Jag tycker det är sååå mysigt med höst! Håller ni inte med? Något som är toppen med hösten är alla varma drycker man kan njuta av på ett helt annat sätt än vad man kan när det är varm sommar (speciellt denna sommar - pust!). Denna variant av varm choklad som ni ser här har chokladtryffel på pinne som bas! Hur lyxigt?? Dessa går dessutom finfint att smaksätta om så önskas (kanske med kanel, kardemumma eller till och med lite chili?). För att forma varje chokladbit använder jag en vanlig isbitsform. Då dessa (i varje fall mina) är rätt små, behövs det i alla fall två chokladpinnar för att få till en lagom stark chokladsmak på drycken.
 
 
Varm choklad utan tillsatt socker, Chokladdryck på pinne //Baka Sockerfritt




Varm choklad på pinne, utan tillsatt socker - 8 små

80 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
½ dl vispgrädde
1 msk sockerersättningsströ/valfri sötning
1 krm vaniljpulver

Koka upp grädde och ta bort kastrullen från plattan. Lägg i bitar av choklad och rör tills den smält. Tillsätt vanilj och sötning. Fördela chokladen i en iskubsform (eller liknande). Låt stelna. Stick i en glass- eller blompinne i varje bit. Doppa chokladen i varm mjölk/dryck (hur många pinnar du behöver beror på storlek på chokladen och på mängden mjölk)!

 

 

Varm choklad utan tillsatt socker, Chokladdryck på pinne //Baka Sockerfritt

Chokladbollsälskare!

on onsdag, 19 september 2018. Posted in Baka utan spis, GI

Chokladbollar utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
Jag har en chokladbollsperiod där jag är mest sugen på chokladbollar hela tiden. Love, love, love! Ibland kanske jag köper mig en liten rackare, men helst gör jag egna. Denna gång föll valet på mina chokladbollar som är mest likt "vanliga chokladbollar" - och då är det främst bara sötningen som är utbytt. Inga konstigheter och så gott - pecis som chokladbollar ska vara! Ni hittar receptet nedan i vanlig ordning.
 
 
Chokladbollar utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 

Chokladbollar, utan tillsatt socker - 10 stycken

70 gram smör
2 dl havregryn
4 msk sockerersättning
1 ½ msk kakao
1 ½ msk kaffe (alt. vatten)
2 krm vaniljpulver

Blanda ihop smör och sötning. Tillsätt resterande ingredienser och rör ihop. Gör bollar utav chokladbollsdegen och rulla i riven kokos. Förvara i kylskåp.

 
 
 
Chokladbollar utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Chokladbollar utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Chokladbollar utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Risbräck med vit choklad

on måndag, 17 september 2018. Posted in GI

Risbräck med vit choklad, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
Godaste godiset är dessa lyxiga risbräck med vit choklad. Jag säger bara MmmMmmm! Risbräck är choklad i kombination med puffat ris - och här har jag gjort dom i rutor och lyxat till det med att också ha i jordnötter, jordnötssmör och något så smarrigt som vit choklad! Jag brukar sällan köpa hem vit choklad (utan tillsatt socker), men hittade något som jag tyckte var en bra variant sötad med xylitol (från Clean Eating - mitt favvochokladmärke ha tyvärr inte vit choklad ännu). Risbräcken blev hur goda som helst och kommer vara ett måste i vinter!
 
 
Risbräck med vit choklad, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 

Risbräck med vit choklad - 10 bitar

75 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
40 gram vit choklad, utan tillsatt socker
30 gram smör
2 dl puffat ris
1 dl jordnötssmör, osötad
½ dl jordnötter, rostade och salta
2 msk sockerersättning

Smält smör försiktigt tillsammans med mörk choklad i mindre bitar. Rör ner jordnötssmör och sötning och blanda noga. Tillsätt därefter puffat ris, hackade jordnötter och grovhackad vit choklad. Klä en brödform, ca 1.5 liter, med bakplåtspapper och fördela i massan. Låt stelna i kylskåp. Skär i rutor.

 
 
 
Risbräck med vit choklad, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Risbräck med vit choklad, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Risbräck med vit choklad, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Vecka 37

on söndag, 16 september 2018. Posted in Föräldralivet, Entreprenörskap

Jag lämnar en hektisk vecka bakom mig. Hejdå och tur att du inte kommer tillbaka! Av olika anledningar (som en oanonserad halvtons leverans av våra två garderber) så har mina jobbdagar blivit upphackade, förkortade och inte fullt så effektiva som jag kanske velat. Egentiden är noll (visserligen ingen större skillnad där) och stressen det motsatta. 
 
Vi har nu fått garanterad förkoleplats åt Aline på förskolan där även Vincent går. Där ska hon börja efter årsskiftet! Jag måste säga att det ska bli väldigt skönt att få jobba mer igen (även om jag förväntar mig VAB jan-april). Jag jobbar bara 40% nu (Artur kan inte gå ner mer i tid - trust me, jag har frågat), och det är tufft. Dock planerar vi att ha barnen korta dagar och även vara hemma en dag i veckan även efter årsskiftet! Eftersom vi har ynnesten och möjligheten att faktiskt inte jobba fullt, så kommer vi ta den första tiden.
 
De saker som jag har gjort denna vecka är att umgås massa med barnen (mycket när Artur fixade med garderoberna), haft en jobbfrukost med en vän, och bakat en sak till mina sociala medier. Nästa vecka hoppas jag hinna lite mer jobb. Det som är inbokat är jobbfrukost, tandreglering för mig och Vincents första tandläkarbesök - spännande! Sedan vill jag baka och fota i alla fall minst två saker. Och hinna med allt som behöver göras - både jobbmässigt och gällande alla tusen saker som ska fixas i lägenheten!
 
 
 

Brunchens dag 2018!

on lördag, 15 september 2018.

Imorgon (16/9) är det något så härligt som brunchens dag (infaller alltid på en söndag)! Jag planerar att fira denna dag med en härlig förmiddagsbrunch med familjen och ett par vänner på ett café. Mysfaktor på det! Nedan ser du också 10 recept på perfekt brunchmaterial som passar till brunchens dag - eller vilken skön helgdag som helst.