• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Choklad- och mandelfudgedessert
  • Chokladsnittar
  • Dammsugare, low carb
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Glutenfria Våfflor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Knäckig rabarberpaj
  • Kolasnittar
  • LCHF-knäcke
  • No bake Snickersbar
  • Pekanrabarberpaj
  • Rulltårta med hallon
  • Rulltårtstårta
  • Salted caramel brownie
  • Twix, hälsosamma
  • Änglakaka

Sommarfrukost

on måndag, 15 juli 2019.

Oavsett om du har semester eller ej så är det sommartider vilket minst sagt kräver extra goda, fina och njuuuutiga frukostar. Am I right och am I right? Själv kör jag gärna en kokosyoghurt med massa bär och musli, eller något av fyra nedanstående recept. Liksom hur gott är det inte att starta dagen med en fräsch smoothie, lyxa till det med våfflor/pannkakor och/eller njuta av glutenfritt bröd?
 
 
 
 

Peanut butter caramel brownie, utan tillsatt socker

on söndag, 14 juli 2019. Posted in GI, LCHF/low carb

Peanut butter caramel brownie, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Brownie i repris! Denna är med jordnötssmör, lite inslag av karmell och ännu mer choklad! Där har ni en riktigt special extra deluxe brownie. Smarrigt värre vill jag lova! Det blir en härlig godbit att baka och njuta av under semestern. Passar till kalas, fikor - och varför inte att ge bort! Extra fint blir det om man (innan chokladen smält) toppar det hela med exmeplvis hackad choklad, frön och kokos. 
 
 Peanut butter caramel brownie, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 

Peanut butter caramel brownie - 8 till 10 rutor

Brownie:
70 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
70 gram smör
2 ägg
1 dl mandelmjöl
3 msk sockerersättning
2 msk kokosmjöl
1 krm vaniljpulver

Karamell- och jordnötslager:
1 ½ dl vispgrädde
1 dl jordnötssmör (osötat)
3 msk fibersirap gold

Chokladöverdrag:
50 gram choklad, utan tillsatt socker
10 gram smör
sötning efter smak


Brownie

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och chokladen. Blanda alla torra ingredienser och rör ner ägg och chokladsmöret. Häll browniesmeten i en brödform (ca 1,5 liter) klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.

Karamell- och jordnötslager
Koka upp grädde och fibersirap gold. Sjud under omrörning i ca 50 minuter tills massan tjocknat. Rör ner 1 dl jordnötssmör. Fördela ovanpå brownien. Låt stelna i kylskåp.

Chokladöverdrag
Smält choklad och smör. Söta efter smak. Fördela chokladen ovanpå karamellagret. Låt stelna och skär i bitar.

 
 
 
Peanut butter caramel brownie, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt 
Peanut butter caramel brownie, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Första semesterveckan!

on fredag, 12 juli 2019. Posted in Föräldralivet, Entreprenörskap

Första sommarlovsveckan avklarad, drygt tre återstår. Dock var jag redan slut typ i tisdags. Ibland undrar man ju hur man ska orka! Vi började sommarlovet med lektträffar för Vincent, det är så kul hur bra han kan leka med andra barn nu. Det följde av en tripp till barnens farfars landställe i några dagar. På plats gjorde Vincent ett "snigelhus" av blad när han placerade inte mindre än 20 snäckor och beordrade farfar att vakta så dom inte skulle smita ut. Vi besökte Julita och såg på Petson och Findus i cirka fem minuter innan barnen tröttnade och matade istället hönor med maskrosblad. Hela trippen var såklart intensivt med noll återhämtning (i princip nattning till nio/halv tio, och därefter var jag tvungen att jobba), så var dränerad när jag kom hem. Men givetvis värt det alla gånger för att barnen (Vincent) tycker det är så kul!
 
Igår var vi på Skansen och kikade på djur, åt picknick och såg Babblarna uppträda. Vi kommer vara kvar i Sverige hela semestern med några turer till diverse städer (tycker det är ganska najs med det svala vädret). Övriga dagar vi är hemma satsar vi på kompislek, utflykter i Nacka/Stockholm samt att jag och Artur ska försöka ge den andra lite tid för sig själv! Jag fick min dag idag och har både tränat och jobbat. Sjukt efterlängtat!
 
 
 
 

Hälsosamma "delicatobollar"

on onsdag, 10 juli 2019. Posted in GI

Hälsosamma "delicatobollar", utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Perfekt sommarbakande är chokladbollar, för vem vill inte ha ett supergott snacks under semestertider? Lyxigt litet mellis som dessutom är enkelt att baka. Bara att ta fram ur kylen när suget sätter in! En chokladbollsfavorit i repris är dessa delicatoliknande chokladbollar som jag inte kan låta bli att baka om och om igen. 
 
I "delicatobollarna" vispar jag sönder havregrynen med elvisp som gör konsistensen mer len/mjuk. Sedan ska man såklart tillsätta rejält med kaffe för den klassiska kaffe/mockasmaken. På bilderna dekorera jag chokladbollarna med riven kokos och hackade mandelspån.
 
 
Hälsosamma "delicatobollar", utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 

Hälsosamma "delicatobollar" - ca 25 stycken

130 gram smör
5 dl havregryn
ca 1 1/3 dl sockerersättning
ca 4 msk kaffe
ca 3 msk kakao
2 krm vaniljpulver
ev. mer vätska 
riven kokos att dekorera med


Lägg alla ingredienser i en bunke. Vispa med elvisp för att ”slå sönder” grynen och för att få konsistensen slätare (går att blanda på vanligt vis också). Använd ingredienser efter smak, och tillsätt så mycket kaffe som önskas (smak och konsistens). Rulla degen till bollar och rulla i riven kokos.

 

 

Hälsosamma "delicatobollar", utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Hälsosamma "delicatobollar", utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Hallonmuffins (lite kletiga)!

on måndag, 08 juli 2019. Posted in LCHF/low carb

Hallonmuffins, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 

Jag gissar att många av er har semester nu? För er som har extra tid hemma - passa på att baka och svänga ihop något riktigt gott! Idag vill jag rekommendera ett av mina tidigare recept - smarriga hallonmuffins. Muffinsen har en netral bas smaksatt med en gnutta vanilj och konsistensen är halvkladdiga innuti medan toppen är lite, lite spröd. Underbart!

Ps. Om frysta hallon används bör de först tinas. Ett tips är dessutom att blanda hallonen med lite sötning för att få bort det sura (går givetvis att utesluta).

 

Hallonmuffins, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 

 

Hallonmuffins - 6 muffins

80 gram hallon
50 gram smör
2 ägg
2 dl mandelmjöl
1 dl vispgrädde/mellangrädde
3 msk sockerersättning
2 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret. Blanda alla torra ingredienser och blanda med äggen och grädde. Häll i smöret och rör om. Blanda gärna hallonen med lite extra sötning (1-2 tsk) och häll i smeten. Rör försiktigt. Fördela smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen i ca 15 – 20 minuter.

 

 

Hallonmuffins, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt