• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Chokladkola, utan tillsatt socker
  • Dammsugare, low carb
  • Drömrulltårta
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Glutenfria Våfflor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Marjas hälsosamma pepparkakor
  • Mjuk chokladkaka
  • No bake Snickersbar
  • Pepparkaksrutor, no bake
  • Saffransblondie
  • Saffransmums
  • Salted caramel brownie
  • Semmelkladdkaka
  • Soft Chocolate Toffee
  • Twix, hälsosamma

Nyårstips 2019!

on fredag, 27 december 2019.

Nu är det inte lång tid kvar till 2020! Så spännande! Det känns som om 2019 varit något av ett mellanspel där föräldraledighet gått till mer jobb igen. Barnen är fortfarande så små och därför känns det lite som om även nästa år kommer vara ungefär detsamma av samma vara! Men det kommer bli intressant att se var 2020 tar mig.
 
Nyår är en högtid som jag egentligen inte är jätteintresserad av. Jag tycker om att ta det ganska lugnt under denna kväll! I år kommer vi fira hos några vänner (plus Vincent och Aline som enda barn - hur ska det gå, haha). Blir nog jättebra! 
 
Vare sig ni ska fira litet eller stort, ha mys eller fest, så tipsar jag nedan om härliga desserter som jag tycker passar de flesta tillfällen. En enkel dessert eller no bake tårta sitter väl aldrig fel liksom?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fin rulltårtsbakelse bestående av skivor av rulltårta toppat med grädde och bär
 
 

Rischoklad, utan tillsatt socker

on torsdag, 26 december 2019. Posted in GI

Rischoklad, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

 
 
 
Jag tipsade för någon vecka sedan om riktigt lättgjorda chokladpuffar och här kommer ett recept på Rischoklad i samma anda! Mycket enkelt att göra och passar utmärkt såhär i mellandagarna. Det enda som behövs är puffat ris och choklad (ljus eller mörk beroende på vad man själv tycker om). Och vill du ha din rischoklad lite sötare så tillsätter du bara extra sötning efter smak. Hoppas ni alla har och har haft några riktigt sköna dagar!
 
 
 
Rischoklad, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 

 

Rischoklad - 10 stycken

100 gram choklad, utan tillsatt socker (jag använde hälften ljus, hälften mörk)
1 dl puffat ris, rostat
ev. sötning efter smak
ev. 1 tsk olja


Smält choklad med eventuell olja (för att få chokladen lite mer lätthanterlig). Blanda ner puffat ris och eventuell sötning. Fördela i småbrödsformar eller minimuffinsformar. Låt stelna.

 
 
 
 
Rischoklad, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
Rischoklad, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

Ischoklad

on måndag, 23 december 2019. Posted in LCHF/low carb

Ischoklad, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 

   

Så här dagen före självaste julafton vill jag komma med något superlättgjort som inte tar många minuter att svänga ihop, för jag gissar att många av er därute har ganska fullt upp som det är ändå? Jag pratar om ischoklad! Och då såklart inte med det härdade kokosfettet (det i silverpaket, ni vet), utan med kokosolja. Vilken sorts kokosolja väljer man själv - det finns antingen den "vanliga" eller den som är utan smak (då är det inte längre kallpressad dock). I detta recept har kokosolja en stor del, så personligen väljer jag faktiskt en smakneutral.

Jag passar på att önska en GOD JUL till er alla kära bloggläsare! Hoppas ni får en väldigt mysig och härlig julafton oavsett vad ni tar er för och om ni väljer att fira eller inte. Själv ska jag fira första delen av dagen hemma hos oss med lite mysig frukost och lunch, och därefter går vi över till min syster som bor några stationer bredvid oss för ett alltid lika mysig julmiddag! 

 
 
Ischoklad, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

 

 
Ischoklad - ca 20 stycken

80 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
40 gram kokosolja (gärna en smakneutral)

Smält choklad i bitar tillsammans med kokosoljan. Rör till en slät konsistens. Fördela massan i små aluminiumformar för ischoklad och stelna helt. Förvara i kyl.

 

 

Ischoklad, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

Marsipanbröd (utan tillsatt socker)

on söndag, 22 december 2019. Posted in LCHF/low carb

Marsipanbröd (utan tillsatt socker) // Baka Sockerfritt

 
 

Små söta marsipanbröd är ett av dom bästa julgodisarna om ni frågar mig! Speciellt som jag är tokig i marsipan och mandelmassa (kan lätt äta det precis som det är). Receptet är lättgjort vilket såklart är tacksamt så här dan före dan före doparedan när det så ofta är mycket att göra.

Tips: Är massan för "blöt" kan mer mandelmjöl tillsättas (och tvärtom, om den skulle bli för hård, tillsätts lite mer äggvita). Jag använder en choklad utan tillsatt socker, men det går givetvis bra att använda en "vanlig" mörk choklad.

 

Marsipanbröd (utan tillsatt socker) // Baka Sockerfritt

 


Marsipanbröd - 6 till 8 stycken

2 äggvitor
3 dl mandelmjöl
ca 4 msk sukrin melis (florsötning) 
ca 3 droppar bittermandelarom

60 gram mörk choklad, utan tillsatt socker

Blanda mandelmjöl med sukrin melis och ett par droppar bittermandelarom. Rör sist ner äggvita. Tillsätt mer mandelmjöl efter behov om degen blir för lös. Forma små avlånga bitar av degen. Smält chokladen och doppa bitarna försiktigt i detta. Låt stelna. Förvaras i kylskåp.

 

 

Marsipanbröd (utan tillsatt socker) // Baka Sockerfritt
 
Marsipanbröd (utan tillsatt socker) // Baka Sockerfritt

Pepparkaksblondie

on lördag, 21 december 2019. Posted in GI

Pepparkaksblondie utan ägg // Baka Sockerfritt

 
 
 

Jag har tipsat om härliga julrecept varje dag sista tiden - och så ska det vara tycker jag inför jul! Så kanske det blir lite mindre recepttips under de röda dagarna efter julafton. Det är ju framförallt innan jul som man vill hinna passa på att baka en massa gott. Idag tipsar jag om ett recept som jag skapade för två år sedan - en pepparkaksblondie bakad utan ägg. Och med en lite kletig och brownieliknande konsistens tycker jag att den är en riktig höjdare och så god tillsammans med pepparkakssmaken!

Som så ofta annars när det kommer till mjuka kakor och brownies rekommenderar jag dennna pepparkaksblondie att ätas ljummen eller rumstempererad eftersom den blir lite mjukare i sin konsistens. Kakan ska förvaras i kylskåp men går utmärkt att värma upp en aning i ugn eller mikro. Själv valde jag att toppa min pepparkaksblondie med ett chokladöverdrag av ljus choklad utan tillsatt socker (men det är förstås frivilligt)!

  

Pepparkaksblondie utan ägg // Baka Sockerfritt

 


Pepparkaksblondie utan ägg

50 gram smör
1 ½ dl mandelmjöl
1 dl havremjöl
½ dl grädde
½ dl mjölk
2 ½ msk fibersirap gold/honey
2 msk sockerersättning
2 msk pofiber
2 tsk pepparkakskrydda
1 ½ tsk bakpulver

Chokladöverdrag:
50 gram ljus choklad, utan tillsatt socker
1 msk vispgrädde

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt smält smör samt resterande ingredienser. Rör om men en sked. Klä en liten brödform, ca 8X18 cm med bakplåtspapper och fördela i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Smält ingredienserna till chokladöverdraget tillsammans och toppa den avsvlane kakan med detta. Kakan serveras med fördel ljummen eller rumstempererad!

Tips: det går bra att ungefärligt öka ingredienserna md 50% för en brödform på 1,5 liter. 

 

 

Pepparkaksblondie utan ägg // Baka Sockerfritt
 
Pepparkaksblondie utan ägg // Baka Sockerfritt