• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Choklad- och mandelfudgedessert
  • Dammsugare, low carb
  • Drömrulltårta
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Glutenfria Våfflor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Mjuk chokladkaka
  • No bake Snickersbar
  • Pekanrabarberpaj
  • Rulltårta med hallon
  • Rulltårtstårta
  • Salted caramel brownie
  • Sandkaka, utan tillsatt socker
  • Twix, hälsosamma
  • Änglakaka

Förändringar!

on söndag, 15 september 2019. Posted in Föräldralivet, Entreprenörskap

Med alla sjukdomar senaste tiden (samt sommarlovet) har jag kastats lite ur rutiner, för att inte tala om förvirringen över vad som ska göras och vad som ska prioriteras - för man vet aldrig när nästa sjukdom kommer! Snart kommer dock stora arbetsförändringar komma då jag har lösgjort mer arbetstid till mina egna arbeten i kombination med att vi om en månad har skrivit upp barnen för att gå fem dagar i förskolan för att täcka upp för eventuell vab som kommer att ske. Och om barnen är friska hela veckan - då kanske man kan ha dom hemma en dag ändå! Men att vabba typ 30% är inte hållbart nu när Artur börjat plugga 100% och jag måste kunna hålla mitt företag och min trading flytande.
 
Jag trivs toppen med september och ser fram emot denna höst (och även vinter). Jag tycker det är så mysigt! Det ska också bli skönt med ovannända arbetsförändringar, samtidigt som det är väldigt läskigt att vara utan trygghet med en fast inkomst mm. Speciellt nu när inkomsterna kan vara väldigt oregelbundna! Planen är nu att fortsätta med mina sociala medie-samarbeten och ta ett par nya. Och tradingen är under utveckling, det är därför det går mer upp och ner än normalt. Jag får se det som en läroprocess och som vilken utbildning som helst!
 
 
 

Brunchens dag 2019

on lördag, 14 september 2019.

Visste ni att det är Brunchens dag imorgon? Och vilken dag passar bättre än att bjuda på just en god brunch än denna dag? I detta inlägg tipsar jag om njutiga scones, frallor, härliga våfflor och pannkakor. 7 recept som förgyller vilken brunch och dag som helst!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mjuk chokladkaka, utan tillsatt socker

on torsdag, 12 september 2019. Posted in GI

Mjuk chokladkaka, utan tillsatt socker, glutenfri // Baka Sockerfritt
 
 
 
Så här ska en chokladkaka smaka! Nu vet jag vad jag ska baka till alla fikor och kommande kalas, för denna är klockren. Sjukt god och smakar som en vanlig chokladkaka (som är sjukt god). Om man vill ha den extra kalasfin går kakan att göra tårtaktig genom att toppa med typ grädde och bär!
 
Min chokladkaka är riktigt saftig och smakar mycket choklad, men även lite kaffe (går att byt ut mot vatten). Dessutom kastade jag i lite chokladbitar i smeten, men det är en smaksak om man vill ha i! Om ni är sugna på att baka, men inte vet vad - bara baka denna! Och om du inte är sugen på att baka, är den värd att göra ändå.
 
 
Mjuk chokladkaka, utan tillsatt socker, glutenfri // Baka Sockerfritt

 

 

Mjuk Chokladkaka, utan tillsatt socker - 6 till 8 bitar

3 ägg
150 gram smör, rumsvarmt
1 3/4 dl sockerersättning (Use Like Sugar passar)
1 ½ dl mandelmjöl

1 dl potatismjöl
½ dl kakao
1-2 msk starkt kaffe
2 tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver
ev. ett par rader choklad utan tillsatt socker

Sätt ugnen på 165 grader. Vispa rumsvarmt smör med potatismjöl, mandelmjöl, kakao, bakpulver och vaniljpulver mjukt med elvisp. Vispa ägg och sockerersättning pösigt med elvisp under ett par minuter. Blanda ner äggvispet i smörblandningen lite i taget tillsammans med kaffe. Rör därefter ner eventuell grovhackad choklad med en sked. Häll smeten i en brödform klädd med bakplåtspapper, ca 1.5 liter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35-40 minuter, känn med en sticka då konsistensen ska vara fast. Låt svalna. Förvara gärna i kyl, men låt stå i rumstemperatur ett par timmar innan servering!

 
 
 
Mjuk chokladkaka, utan tillsatt socker, glutenfri // Baka Sockerfritt
 
Mjuk chokladkaka, utan tillsatt socker, glutenfri // Baka Sockerfritt
 
Mjuk chokladkaka, utan tillsatt socker, glutenfri // Baka Sockerfritt

Twix med N!CK'S!

on tisdag, 10 september 2019. Posted in LCHF/low carb

Twix, utan tillsatt socker, glutenfri // Baka Sockerfritt
 
 
Sponsrat inlägg med N!CK'S
 
 
En av mina största godisfavoriter är mina hemgjorda "Twix". Kan inte få nog av dom och förutom att äta upp twixen själv är dom utmärkta att ge bort som present! N!CK'S kom i våras ut med en fibersirap som är superbra om man vill ha till lite karamellsmak i sina bakverk (den heter fiber sirup honey och påminner om karamell - som också honung kan göra). Denna har jag såklart använt för att få till mitten och det så kallade karamellagret som kännetecknar just twix (plus att jag använt det i bottnen för att få en sammanhängande konsistens). 
 
Twixen toppas med ett lager smält choklad utan tillsatt socker (low carb av N!CK'S) och man väljer själv om man vill ha ljus eller mörk choklad. Jag körde faktiskt med hälften av varje och så drog jag med en sked ovanpå för att få till ett fint mönster! 
 
Twixen förvarar jag i kyl för att dom ska hålla, och så tar jag bara fram när jag är sugen!
 
 
Twix, utan tillsatt socker, glutenfri // Baka Sockerfritt
 
 
 

Twix utan tillsatt socker - ca 14 bitar 

Botten:
40 gram smör

2 dl mandelmjöl
2 ½ msk kokosmjöl
2 msk N!CK’S fiber syrup honey

Karamellfyllning:
3 dl vispgrädde

3 ½ msk N!CK’S fiber syrup honey

Chokladöverdrag:
120 gram N!CK'S-choklad (gärna hälften mörk/hälften ljus)

Botten
Sätt ugnen på 175 grader. Koka upp fibersirap honey och smör (ta bort från plattan). Blanda ner resterande ingredienser noga. Klä en brödform, 1.5 liter, med bakplåtspapper och tryck ut degen i botten. Grädda mitt i ugnen tills kakan tar färg, ca 10 minuter.

Karamellfyllning
Karamellfyllningen kan göras när botten gräddas då detta moment tar lite tid. Sjud grädde och fibersirap i en kastrull i ca 50 minuter tills konsistensen tjocknat (välj gärna en vid kastrull så att det går snabbare). Fördela karamellfyllningen på den färdiggräddade bottnen.

Chokladöverdrag
Smält choklad försiktigt (jag kör i mikron, och gärna med en klick kokosolja) och fördela ovanpå fyllningen. Låt stelna helt och skär därefter i bitar av önskad storlek. Förvaras i kyl.

Tips: Värm kniven under hett vatten när twixen ska skäras så går det lättare!
 
 
 
 
Twix, utan tillsatt socker, glutenfri // Baka Sockerfritt
 
Twix, utan tillsatt socker, glutenfri // Baka Sockerfritt
 
Twix, utan tillsatt socker, glutenfri // Baka Sockerfritt

Chokladpraliner med jordnötsfyllning

on måndag, 09 september 2019. Posted in GI, LCHF/low carb

Chokladpraliner med jordnötsfyllning, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Jag gör gärna, om tiden finns, goda små godisar eller kakor till present om jag exempelvis ska bort till något speciellt eller om någon fyller år. Ett recept som passar bra till detta är dessa ljuvliga chokladpralinerna med jordnötsfyllning. Alltså choklad och jordnötter/jordnötssmör. Hur gott? Jag verkligen älskar dessa två smaker tillsammans! Sedan är ju förstås chokladpralinerna inte bara passande som gåva. Tänk er en lyxig chokladbit till kaffet, eller som snacks framåt kvällskvisten. Lyx!
 
De här chokladpralinerna är hur som helst lätta att göra och består av mörk respektive ljus choklad varvat med jordnötssmör. Givetvis kan man också köra på bara en typ av choklad och också använda något annat nöt- eller mandelsmör. 

Pralinformen är som ni kan se hjärtformad, vilken jag köpte för ett par år sedan från Panduro. Om man inte har en pralinform kan jag tipsa om iskubsformar av silikon eller att helt enkelt köra på ischokladsformar. Funkar bra det med!

 

Chokladpraliner med jordnötsfyllning, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 


Chokladpraliner med jordnötssmör - ca 15 stycken

80 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
80 gram ljus choklad, utan tillsatt socker
30 gram jordnötssmör, osötat
2 tsk sockerersättning
2 tsk olja (valfritt)

Smält mörk choklad tillsammans med 1 tsk olja försiktigt (jag kör i mikrovågsugn). Fördela chokladen i botten av pralinformar/iskubsformar (av silikon)/knäckformar och för med en liten pensel eller sked upp chokladen på kanterna. Låt stelna i kylskåp. Blanda jordnötssmör med sötning och klicka i mitten av pralinformarna (jordnötssmöret ska helst inte gå ut i formarnas kanter). Smält den ljusa chokladen tillsammans med 1 tsk olja och fördela ovanpå jordnötssmöret. Låt stelna helt och tryck ut ur pralinformarna.

 

 

Chokladpraliner med jordnötsfyllning, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt