• Banoffee Pie
  • Chokladbitar med jordnötssmör
  • Cookie dough fudge
  • Dammsugare, low carb
  • Devil’s food muffins
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
  • LCHF-knäcke
  • No bake Snickersbar
  • Peanut butter caramel brownie
  • Rulltårta med hallon
  • Salted caramel brownie
  • Sarah Bernhardt
  • Snickers
  • Sommarbrownie
  • Twix, hälsosamma

Cookie dough fudge, utan tillsatt socker

on torsdag, 12 juli 2018. Posted in GI, LCHF/low carb

Cookie dough fudge utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 

Kakdeg som fudge är visst en riktig höjdare! Jag kommer ihåg att när jag gjorde dom för första gången blev jag nästan förvånad för hur något så lättbakat kunde vara så gott. På inte mer än tre ingredienser (vilka är jordnötssmör, fibersirap gold och havremjöl) kan man få dessa godbitar. Extra gott tycker jag det hela blir om man dessutom tillsätter grovhackad choklad och eventuellt salta jordnötter. Konsistensen är härligt seg tack vare fibersirapen.

Jag gör fudgen i en liten brödform som jag klär med bakplåtspapper, men det går såklart att ta den form som man har hemma och man tycker passar (exemeplvis en matlåda). Eller varför inte öka på ingredienserna och göra extra många i en större form!

 

Cookie dough fudge utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt




Cookie dough fudge - 10 bitar

1 dl jordnötssmör
3/4 dl fibersirap gold
3/4 dl havremjöl

Valfritt: 
1/3 dl salta jordnötter
1/3 dl mörk choklad, utan tillsatt socker

Koka upp fibersirap gold och ta bort från värmen. Tillsätt jordnötssmör och rör ut noggrant. Rör ner havremjöl. Låt stå och kallna en aning och rör gärna ner grovhackade jordnötter och choklad. Klä en liten brödform, eller liknande, med bakplåtspapper och tryck ner degen. Låt kallna helt, skär i bitar och förvara i kylskåp.

 

 

Cookie dough fudge utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Minikladdkakemuffins

on onsdag, 11 juli 2018. Posted in LCHF/low carb

Minikladdkakemuffins glutenfria //Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Har någon missat mina smarriga kladdkaksmuffins? Jag tycker dom är så goda och har därför svårt att låta bli att göra dom om och om igen. Här om veckan gjorde jag dom i miniformat (i minimuffinsformar med andra ord) till en födelsedagsfika och spritsade med grädde (med lite kakao) och toppade med hallon och hackad choklad. M U M S säger jag bara!
 
Själva kladdkaksmuffinsen är mejerifria, och för att få hela de små söta bakelserna detsamma är det givetvis bara att välja en mejerifri variant av grädde. Kanske en klick kokosgrädde. Originalreceptet finner ni HÄR!
 
 
Minikladdkakemuffins glutenfria //Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Kladdkaksmuffins - ca 15 till 20 små

2 ägg
100 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 dl mandel- eller nötsmör
4 msk kokosolja
4 msk sockerersättning
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Smält choklad och kokosolja. Blanda noga ut mandel- eller nötsmör. Rör ner övriga ingredienser. Fördela smeten i minimuffinsformar och grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter (de ska fotfarande vara lite kladdiga i mitten).

Toppa med vispad grädde, bär, chokladbitar och eventuell övrig valfri garnering!

 
 
 
 
Minikladdkakemuffins glutenfria //Baka Sockerfritt
 
Minikladdkakemuffins glutenfria //Baka Sockerfritt
 
Minikladdkakemuffins glutenfria //Baka Sockerfritt
 
Minikladdkakemuffins glutenfria //Baka Sockerfritt
 
Minikladdkakemuffins glutenfria //Baka Sockerfritt
 

Somriga bakverk!

on måndag, 09 juli 2018.

Sommar och sol och jag tipsar om finfina och härligt somriga bakverk som passar p e r f e k t till dessert och lyxiga fikor! Vem i all sin dar skulle säga nej till en rulltårtsbakelse? Eller blåbärspaj med karamell? Spana in recepten och hitta något som passar just dig!
 
 
 
 

Vecka med skansen och födelsedagsfika!

on söndag, 08 juli 2018. Posted in Föräldralivet, Entreprenörskap

Phu, sommartider med sommarlov är verkligen intensiva tider för en småbarnsförälder. Inte för att jag har semester än (eller någonsin) men om jag hade det skulle jag behöva semester från semestern. Jag gissar att många av er därute förstår vad jag menar. Denna vecka är Vincents första sommarlovsvecka. Och roligt nog har han sagt att han saknar förskolan! Ja, jag skrev roligt eftersom han aldrig verkar vilja gå dit annars (vilket jag dock börjar tro är ett skådespel).
 
Jag har generellt mina jobbdagar måndagar och onsdagar, men denna jobbmåndag ska bli en jobbsöndag (idag vill säga) till förmån för en dag på Skansen (i måndags). Även om man som förälder blir helt slut efter en Skansendag, är det så kul att se barnen se spännande djur. Vincent klappade både orm och spindel! Och åkte karusell! 
 
Igår hade vi en fika för att, på ett inte så avancerat sätt, fira Arturs födelsedag för familjerna. Plus visa lägenheten för en del av min familj som ännu inte varit här. Förr i tiden gick jag alltid bananas med elva sorters kakor - varav givetvis minst tio hembakade. Nu har man tur om man hinner köpa en tårta och svänga ihop ett gäng muffins. Jag bakade i alla fall med Vincent (och Aline i bärsele) mina älskade kladdkaksmuffins fast i miniformat. Dessa toppade jag med grädde. Blev så söta små "bakelser" (het tips)! Idag blir det jobb och en springtur som står på agendan. Jag ska träffa min företagarvän och diskutera företag. Länge sen sist, men liven kommer lätt mellan. 
 
Nästa vecka är Arturs sista vecka innan han har semester. Jag ska också försöka minska ned så att vi kan hitta på saker tillsammans. Bara att Vincent är ledig från föris gör att jag hinner jobbar 1-2 timmar mindre per dag. Det är väldigt svårt för mig att bara "ta ledigt" utan att det påverkar det löpande jobbet som ska göras (såklart). Men gissningsvis har ändå de flesta andra också ledigt och hänger inte så mycket på sociala medier i vilket fall som helst! Nästa veckan är hur som helst rätt obokad. Förutom Arturs födelsedagsmiddag som vi ska hålla på lördag. Jag vet inte riktigt hur vi ska ha tid, ork och plats för att fixa allt som ska ordnas. Men det ska nog gå bra. 
 
 

Mugcake med chokladkräm

on lördag, 07 juli 2018. Posted in Mug cake, Baka med frukt, GI

Glutenfri mugcake med chokladkräm utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 

Favoriter i repris på en himlans smarrig mugcake - närmare bestämt en med chokladkräm i! Mugcakes är ju väldigt tidseffektivt att svänga ihop och är dessutom lätt att göra och är lätt att göra hälsosamma. Denna variant har jag smaksatt med bitermandelarom vilke ger en fin mazarinsmak. Det har blivit en av mina favvomugcakes! På bilderna har jag blandat löst vispad grädde med hackad choklad och lite vaniljpulver och serverat detta till.

 
 
Glutenfri mugcake med chokladkräm utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 



Mugcake med chokladkräm - 1 portion

Mugcakesmet:
1 ägg
2 msk mandelmjöl
1 msk pofiber
1 msk kokosmjöl
1 msk mjölk/grädde (valfri sort)
ca ½ msk sockerersättning
½ krm vaniljpulver
1-2 droppar bittermandelarom

Chokladkräm:
2 färska dadlar, urkärnade
15 gram mörk choklad, utan tillsatt socker

Mugcakesmet
Blanda alla ingredienser till smeten.

Chokladkräm
Smält chokladen och mosa därefter ner färska dadlar och blanda noga. Klicka ner chokladkrämen i några få klickar i mazarinsmeten.

Smörj en kopp med smör/olja och fördela i smeten. Värm på full effekt i mikrovågsugn i ca 1 1/4 - 1 ½ minut. Vänd upp och ner på koppen för att få ut kakan och servera med exempelvis grädde.

 


 

Glutenfri mugcake med chokladkräm utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt