• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Chokladkola, utan tillsatt socker
  • Dammsugare, low carb
  • Drömrulltårta
  • Glutenfria Pannkakor
  • Hälsosamma semlor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Mjuk chokladkaka
  • No bake Snickersbar
  • Prinsessemlor
  • Salted caramel brownie
  • Sandkaka, utan tillsatt socker
  • Semmelkladdkaka
  • Semmelwrap
  • Soft Chocolate Toffee
  • Twix, hälsosamma
  • Äppelkaka med tosca

Bananens dag 2020

on tisdag, 03 mars 2020. Posted in Baka med frukt

Imorgon är det bananens dag - och om det är någon frukt som jag tycker om att baka med så är det just banan! Förutom att jag tycker smaken gör sig bra i bakverk gör banan att konsistensen blir extra saftig. I detta inlägg kan ni se några av mina bästa recept innehållande banan!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Havre- och kanelkaka

on måndag, 02 mars 2020. Posted in GI

Havre- och kanelkaka, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Phu, förra veckan var en tuff vecka med minimalt med jobb - men jag var riktigt effektiv under både måndag och tisdag (dom två dagar som jag hann jobba) då jag bland annat hann baka inte mindre än denna godbit ni kan se i detta inlägg, nämligen havre- och kanelkaka! Jag brukar ofta göra det viktigaste så tidigt jag kan i varje vecka, för jag har alltid inbyggt att vad som helt kan hända... Och tur var väl det!
 
Havre- och kanelkakan är mjuk och god, och saftig toppat med ett kanelsmakande havresmul. Riktigt bra kombination tycker jag! Den bör serveras rumstempererad (hårdnar när den kallnar) och passar att äta som den är, eller med en klick grädde/vaniljglass utan tillsatt socker.
 
 
Havre- och kanelkaka, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 

Havre- och kanelkaka - 8 skivor

Smeten:
2 st ägg

65 gram smör
2 dl mandelmjöl
1 dl potatismjöl
1 dl sockerersättning
½ dl mjölk
1 tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver

Havretäcke:
65 gram smör

1 ½ dl havregryn
ca 3/4 dl sockerersättning
1 ½ tsk kanel

Sätt ugnen på 160 grader. Smält smöret och rör ner mjölk. Vispa ägg och sockerersättning pösigt med elvisp. Blanda mandelmjöl, potatismjöl, vanilj och bakpulver och rör ner detta i äggvispet tillsammans med smöret. Klä en brödform med bakplåtspapper och häll i smeten. Förgrädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.  

Medan kakan förgräddas gör havretäcket. Blanda alla ingredienser till detta i en kastrull och värm tills allt smälts och går att blanda. Fördela havretäcket över den förgräddade kakan (ta inte med eventuellt överblivet smör som inte bandats i ordentligt). Grädda ytterligare i ca 15-20 minuter.

 

 
Havre- och kanelkaka, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
Havre- och kanelkaka, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
Havre- och kanelkaka, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

No bake choklad- och jordnötssmörskakor

on söndag, 01 mars 2020. Posted in Baka utan spis, GI

No bake choklad- och jordnötssmörskakor // Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Ibland är det skönt att slippa använd ugn när man bakar och bara svänga ihop något och så är det i princip klart! Lite extra tacksamt om man bakar med barn kan jag tycka (här vill i alla fall jag gärna minimera användandet av saker som man kan skada sig på). Just detta är en no bake-småkaka med choklad och jordnöt som bassmaker. Dom innehåller även havregryn och riven kokos vilket gör att det blir lite konsistens i det hela. Jag skulle säga att no bake-kakorna är lite som chokladgodis - fast i "kakformat"!
 
Glöm inte att dom ska förvaras i kyl, annars får dom en väldigt mjuk konsistens.
 
 
No bake choklad- och jordnötssmörskakor // Baka Sockerfritt


 

No bake choklad- och jordnötssmörskakor - 6 till 8 stycken

3/4 dl jordnötssmör (alt. mandelsmör)
3/4 dl havregryn
½ dl riven kokos
2 msk sockerersättning
1 ½ - 2 msk kakao
1 ½ msk kokosolja


Värm nöt/mandelsmör tillsammans med kokosolja och blanda. Tillsätt övriga ingredienser. Forma kakor utav chokladmassan på en plåt med bakplåtspapper. Låt stelna i kyla och förvara i kylskåp.

 

 

No bake choklad- och jordnötssmörskakor // Baka Sockerfritt

Fudgebrownie, utan tillsatt socker

on torsdag, 27 februari 2020. Posted in LCHF/low carb

Fudgebrownie, utan tillsatt socker, glutenfri // Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Det har inte blivit mycket arbete gjort under dom senaste dagarna! Stackars lilla Vincent blev sjuk (tror han och jag bara sov några timmar den natten) och fick svårt att andas, så han fick åka in till vårdcentralen och sen sjukhuset för att få hjälp. Nu är han mycket bättre - men jag hinner såklart inte få så mycket jobb gjort med två små hemma. Dock kan jag absolut inte gå in i fredag och helg utan att tipsa om något gott att baka! Idag får jag helt enkelt tipsa om ett tidigare recept som jag älskar - Fudgebrownie. 
 
Jag har bakat en hel del brownies i mina dagar - och ett av dom bästa skulle nog min fudgebrownie kunna klassas som. Jag menar, ni se väl konsistensen?? Härligt kladdkletig i mitten, plus att den är toppad med ett krämig chokladkräm. Till den fudgeliknande konsistensen och kakans saftighet bidrar mandelsmöret samt den smälta chokladen.
 
Tips: Brownien går också bra att göra utan chokladöverdraget och då blir receptet också utan mejeriprodukter. 
 
 
Fudgebrownie, utan tillsatt socker, glutenfri // Baka Sockerfritt
 
 

Fudgebrownie med mandelsmör - 5 bitar

Brownie:
2 ägg
40 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 dl mandelmjöl
2/3 dl mandelsmör
2 ½ msk sockerersättning
2 ½ msk kakao
1 ½ msk kokosolja
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver

Topping:
50 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
½ dl vispgrädde
2 msk mandelsmör
2 tsk sockerersättning

Brownie
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna med varandra. Smält choklad och kokosolja försiktigt tillsammans. Blanda till sist alla ingredienser tillsammans. Klä en liten brödform, ca 8X18 cm, med aluminiumfolie och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna något innan toppingen fördelas ovanpå.

Topping
Koka upp grädden och ta bort från värmen. Rör ner choklad till en slät konsistens. Rör även ner sötning och mandelsmör. Fördela ovanpå brownien. Låt stå kallt och svalna helt. Skär i bitar och förvara i kyl.

 

Fudgebrownie, utan tillsatt socker, glutenfri // Baka Sockerfritt

Chokladbollar (low carb, utan nötter och mandlar)

on tisdag, 25 februari 2020. Posted in LCHF/low carb

Chokladbollar (low carb, utan nötter och mandlar) // Baka Sockerfritt
 

 

Jag vet att jag har tipsat om dessa chokladbollar några gånger tidigare - men jag tycker dom är så bra att dom måste visas upp i alla fall en gång per år! Jag menar, tänk på alla nya som hittar in hit! Det vore ju inte så skojjigt om någon av dessa som dessutom är chokladbollsälskare missade detta recept. 

Det här är receptet på chokladbollar är low carb och innehåller inte heller nötter eller mandlar. Istället består basen av solrosfrö respektive pumpafrön. Dom har en relativt neutral - och samtidigt lite nötig smak. Jag kan på att tipsa om att göra en dubbel sats - dessa har blivit väldigt omtyckta och går allt som oftast åt väldigt fort!

 

Chokladbollar (low carb, utan nötter och mandlar) // Baka Sockerfritt




Chokladbollar, utan nötter och mandlar - 10 stycken

60 gram smör
1 dl solrosfrö
1 dl pumpafrö
3 msk sockerersättning
2 ½ msk kakao
2 msk pofiber
1 krm vaniljpulver

Mixa solrosfrö och pumpafrö till ett frömjöl. Blanda noga med resterande ingredienser till en chokladbollsdeg. Rulla degen till bollar och garnera eventuellt med valfria fröer, riven kokos och/eller kakao.

 

Chokladbollar (low carb, utan nötter och mandlar) // Baka Sockerfritt