• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Choklad- och mandelfudgedessert
  • Chokladkola, utan tillsatt socker
  • Dammsugare, low carb
  • Drömrulltårta
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Glutenfria Våfflor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Marjas hälsosamma pepparkakor
  • Mjuk chokladkaka
  • No bake Snickersbar
  • Pepparkaksrutor, no bake
  • Saffransblondie
  • Saffransmums
  • Salted caramel brownie
  • Soft Chocolate Toffee
  • Twix, hälsosamma

Ostkaka med saffran (utan tillsatt socker)

on onsdag, 13 november 2019. Posted in LCHF/low carb

Ostkaka med saffran, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 

Känns det inte som om det varit extra många bakningsrelaterade-temadagar under sista tiden? Inte mig emot - jag tycker det är kul att uppmärksamma härliga bakverk och godisar! Imorgon har vi en kanske lite ovanligare dag, nämligen ostkakans dag. Och eftersom det börjar närma sig jul passar det extra bra att visa en saffransostkaka här tycker jag! I juletider är saffran verkligen min favoritkrydda att baka med. Smakar gott och doftar ljuvligt!

Denna smarriga ostkaka har en är krämig konsistens och innehåller ricotta (som är en italiensk färskost). Ricotta har i sig en härligt mjuk konsistens och mild, lite nötig smak. Passar alltså toppen i ostkaka! Jag har dessutom slängt med lite finahckad mandel i smeten som ger en passande crunch som ostkakor så ofta har.

Min saffranostkaka tycker jag är godast att äta ljummen (värm gärna en liten kort stund i mikron/ugn om den hunnit stå i kylen). Den är god att äta som den är, men det blir extra lyxigt med grädde. Ett tips är också att servera med lite hallon för en härlig brytning!

  

Ostkaka med saffran, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 

Ostkaka med saffran

2 ägg
250 gram ricottaost
½ dl vispgrädde
½ dl mjölk
½ dl sötmandel
½ dl mandelmjöl
1 ½ msk sockerersättning
2/3-delar pkt saffran 
1 - 2 droppar bittermandelarom

ev. topping: 2-3 msk mandelspån

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa samman alla ingredienser förutom sötmandel med en mixer tills allt blandats. Finhacka sötmandel och blanda ner detta. Klä en brödform, ca 1.5 liter, med bakplåtspapper och fördela i smeten. Strö på mandelspån. Grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter.

 

 

Ostkaka med saffran, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

Kolasnittar (utan tillsatt socker)

on tisdag, 12 november 2019. Posted in LCHF/low carb

Kolasnittar (utan tillsatt socker) // Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Ni som följt mig ett tag kanske känner igen mina kolasnittar? Men dom är så goda att det tåls att upprepas igen! Och igen! 
 
Kolasnittarna har en sådan där konsistens som både är knaprig och seg. Och kakorna är dessutom smaksatta med liiiite ingefära vilket passar riktigt bra med kolasmaken, men som annars bara är att utesluta. 
 
Tänk på att låta kakorna svalna helt innan de förflyttas då dom är mjuka när dom är varma. Och om kakornas yta spricker lite när de skärs så går det lätt att med handen platta till.
 
 
Kolasnittar (utan tillsatt socker) // Baka Sockerfritt

  

  
Kolasnittar - 10 snittar

25 gram smör
1 dl mandelmjöl
1 ½ msk kokosmjöl
1 msk fibersirap gold
½-1 msk sockerersättning
1/3 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
½-1 krm ingefära, malen

Sätt ugnen på 175 grader. Koka upp smör och fibersirap gold. Ta bort från värmen och blanda därefter med resterande ingredienser. Forma en avlång rulla av degen på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut till ca 1 cm hög. Grädda mitt i ugnen i ca 12-14 minuter. Skär längden försiktigt i snittar och låt därefter kallna helt.

 

 

Kolasnittar (utan tillsatt socker) // Baka Sockerfritt

Chokladens dag 2019

on söndag, 10 november 2019.

Imorgon (11/11) är det chokladens dag! Eller för min del är visserligen varje dag chokladens dag - men idag är den till och med officiell. Om du som jag är sugen på att baka, gillar att äta eller bara vill titta på choklad - spana in nedanstående 10 chokladiga recept! 
 
 
 
 

Så har mitt arbete sett ut

on lördag, 09 november 2019. Posted in Föräldralivet, Entreprenörskap

Jag får en hel del frågor på både mail och DM på instagram, och jag försöker svara så gott jag kan - men det är inte alltid jag hinner, eller så tänker jag att jag ska svara och sen kommer något av alla 130,450 saker jag ska göra per dag ivägen och jag glömmer bort. Oftast handlar det om bakningsrelaterade frågor som jag får MEN här om dagen fick jag några mer entreprenörsrelaterade frågor som jag tycker var skoj!
 
En av frågorna berörde hur jag började blogga "på riktigt" och hur det började bära. Många av er har säkert följt mig länge - men kanske inte så länge som från 2012 då jag skapade min "baka sockerfritt"-blogg på blogg.se. Och ojojoj, så många timmar jag jobbat gratis. Jag har utan tvekan jobbat tre gånger så många timmar gratis som betalt under mina år. Det tog kanske två år innan jag började få (dåligt) betalda samarbeten, och jag fick söka mig till andra sätt för att mitt företag skulle dra in lite. Jag höll vissa event, började köra catering och skapade mina e-Magasin. Denna typ av marknad är dock mycker mer öppen idag, medan det tidigare var ovanligt med betalda samarbeten. Observera att jag jobbade heltid som ekonom mellan 2013-2015. Jag jobbar idag kanske 30% med mina sociala medier, och mitt viktigaste sätt att få det hela att gå ihop är mina löpande samarbeten. Jag hinner idag inte längre kontakta företag, utan dom får komma till mig. Då är är det viktigt med återkommande samarbeten.
 
En ytterligare fråga var hur jag kombinerade mitt företagande med att jobba för andra. I början jobbade jag som sagt heltid (pluggade egentligen första året) - för det går ju inte direkt att kasta sig ut och tro att man ska kunna tjäna en heltidslön på direkten. 2015 fick jag mitt första barn och kombinerade hela förläldraledigheten med jobb i mitt företag. Det var en tuff tid med mycket arbete och jag vet inte hur jag lyckades publicera två inlägg per dag i kombination med att jag gjorde två böcker och höll föreläsningar och event.
 
Efter min första föräldra"ledighet" började jag jobba 50% hos N!CK'S med sociala medier och PR (i 6 månader) samtidigt som jag jobbade 20% på ett ekonomiföretag som marknadsassistent samtidigt som jag jobbade gärnet med företaget. Och så blev jag föräldraledig igen och hade då "bara" mitt företag under 1,5 års tid. Jag var föräldraledig 60% och jobbade 40% under den största delen av tiden (inte första halvåret då jag var föräldraledig 100% och jobbade ungefär samma 40%). 
 
När jag började jobba igen var jag fortfarande anställd på 20% på ekonomiföretaget, samt Baka Sockerfritt såklart, plus min trading (jag har även gjort två ytterligare grejer/projekt på sidan av). Jag valde att för ett par månader sedan säga upp mig och enbart vara egen, då föräldralivet inte längre fungerar ihop med så mycket jobb. Jag valde att helt enkelt skära ner för att orka med allt och kunna parera den stora mängd dagar vi behöver gå hemma pga förkylda/sjuka/skadade barn (fattar inte hur barn kan vara sjuka varje vecka)! 
 
Fick även en fråga om trading. Jag får återkomma till det - både för att detta inlägg inte ska bli för långt, och för att jag har tidsbrist!
 
 
 

Pepparkaksscones, glutenfria

on torsdag, 07 november 2019. Posted in GI

Pepparkaksscones, utan gluten och tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 

  

Jag är så glad att vi äntligen är inne i november så att det känns helt okej att baka med ju(v)liga julkryddor så mycket jag vill! Hej alla härliga saffran- och pepparkaksbak! Lyser upp vilken annars så trist och mörk novemberdag som helst.

Något som blir ett härligt frukosttillskott under denna säsong är pepparkaksscones! Även glutenfria scones är lätta att göra, och roligt att man kan smaksätta så enkelt med kryddor - som just pepparkakskrydda eller varför inte saffran!

Man kan äta pepparkakssconesen med bara smör, eller också med ost - eller varför inte lite sylt/marmelad utan tillsatt socker! Kanske något att svänga ihop till helgen??

 
Pepparkaksscones, utan gluten och tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Pepparkaksscones - 4 scones

2 ägg
20 gram smör
1 ½ dl mandelmjöl
1 dl havremjöl
2 tsk fiberhusk
1-2 tsk honung (eller annan sötning)
drygt 1 tsk pepparkakskrydda
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa äggen pösigt. Blanda ner alla torra ingredienser bland äggen tillsammans med smör och sötning. Låt stå under några minuter. Forma 4 scones på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen under ca 10-12 minuter.

 

 

Pepparkaksscones, utan gluten och tillsatt socker // Baka Sockerfritt