• Banoffee Pie
    Banoffee Pie
  • Chokladbitar med jordnötssmör, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Chokladbitar med jordnötssmör
  • Chokladsufflé, mejerifri
    Chokladsufflé, mejerifri
  • Cookie dough fudge
    Cookie dough fudge
  • Dammsugare, low carb
    Dammsugare, low carb
  • Devil’s food muffins, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Devil’s food muffins
  • Fudgebrownie med mandelsmör //Baka Sockerfritt
    Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria pannkakor
    Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötsfudge
    Jordnötsfudge
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
    Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar, glutenfria och utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Kolasnittar
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
    Krämig lakritsglass med brynt smör
  • Fröknäcke, low carb //Baka Sockerfritt
    LCHF-knäcke
  • Marjas Peanut butter cups
    Marjas Peanut butter cups
  • No bake Snickersbar //Baka Sockerfritt
    No bake Snickersbar
  • Peanut butter caramel brownie //Baka Sockerfritt
    Peanut butter caramel brownie
  • Salted caramel brownie
    Salted caramel brownie
  • Hälsosamma Sarah Bernhardt utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Sarah Bernhardt
  • Snickers
    Snickers
  • Hälsosamma Twix
    Twix, hälsosamma

Min Vecka - Valborg, tradig och glassfestival

on måndag, 07 maj 2018. Posted in Föräldralivet, Entreprenörskap

Det är minst sagt rätt klurigt att hinna med allt jag vill göra! Speciellt med alla röda dagar, stundande flytt och diverse sjukdomar. Hej och hå.
 
Veckan som var bjöd på en "tradingeftermiddag" där jag träffade en vän som håller på med just detta. Väldigt kul och inspirerande att se det gå till "live". Jag tycker verkligen att trading som sysselsättning vore spännande - typ halvtid tillsammans med mitt företag! På kvällen var det Valborg vilket firades med att familjen åkte till min systers familj och åt middag och därefter såg en majbrasa. Brasan låg vid en segelklubb som heter "Måsungen" och Vincent blev himla arg på oss när vi gick hem utan att han fått se några måsungar. Och det kan man ju förstå. Falsk marknadsföring liksom.
 
På tisdagen var det en röd dag och jag unnade mig några timmar ledigt. Sådan lyx! Jag träffade en vän och tränade. Jag har under veckan också lyckats skapa tre samarbetsinlägg. Det har ju varit tuffa veckor, så det var skönt att få gjort dessa högprioriterade inlägg. Något annat skoj är att jag och Vincent var på N!CK'S glassfestival för att fira lanseringen av deras glass! Vi roade oss med fiskdam, ansiktsmålning (eller okej, handmålning för Vincents del), glassprovning, såpbubbelblåsning och se på clownuppträdande. Väldigt trevligt och även om Vincent tyckte det var lite läskigt i början så blev han till slut varm i kläderna (han vågade till slut få en blomma målad på sin hand vilket är en stor seger!). Dock var resvägen mindre kul. på vägen hem uppstod problem efter problem och det tog den dubbla tiden att komma hem - över två timmar. Phu, det var en prövning!
 
Denna vecka är lite av en halvvecka i och med kristihimmelsfärd och Vincent är hemma både torsdag och fredag från föris. Jag har både en tandläkartid och frisörtid inbokad, och så kommer vi ha ett bankmöte inför kommande flytt. Jag ska skapa minst ett samarbetsinlägg och så givetvis preppa inför flytten ännu mer!
 
 
 

Glasspinnar med mango - utan tillsatt socker

on söndag, 06 maj 2018. Posted in Baka med frukt, Baka utan spis

Glasspinnar med mango utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt


 

 

Det börjar bli glasspinneväder, eller vad säger ni? En läskande och enkel variant som jag gjorde förra sommaren är min mangoglass. Passar till stora som små, och Vincent älskade dom! Smaken är fräsch och det smakar verkligen mycket mango. Sådana här glassar tycker jag passar perfekt till mellanmål - ett lyxigt sådant!

Just den här glassformen som jag använde är köpt från Lagerhaus.

 

 Glasspinnar med mango utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
  
 
 
 

Glasspinnar med mango - 6 stycken

300 gram mango i bitar
1 dl vispgrädde
ca ½ dl vatten
2 tsk sockerersättning eller dylikt
ev. 1 krm vaniljpulver

Mixa samman alla ingredienser med en mixer. Fördela i pinnglassformar och frys.

 
 
 
 
 
Glasspinnar med mango utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Chokladfudge med nötsmör

on fredag, 04 maj 2018. Posted in LCHF/low carb

Chokladfudge med nötsmör, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 

 

 

Snart är det härliga helg igen och jag måste säga att desa chokladfudge är ett utmärkt alternativ till lördagsgodis (och söndagsgodis för den delen)! Extra stort plus för att det är lätbakat också. Denna variant på chokladfudge har jag gjort med nötsmör och specefikt körde jag på osötat jordnötssmör (salta jordnötter). Det går fint att byta ut mot exempelvis mandelsmör eller annat nötsmör om så önskas!

Chokladfudgen är veganska (om inte honung används förstås) och du som vill gör fudgen extra fina genom att toppa med smält choklad och hackade jordnötter! 
 
 
 
Chokladfudge med nötsmör, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Chokladfudge med nötsmör - 12 bitar

100 gram jordnötssmör (går bra att byta ut mot annat nötsmör)
4 msk kokosolja
3-4 msk kakao
3 msk fibersirap gold/honung
2 krm vaniljpulver
ev. nötter
ev. choklad att toppa med


Lägg alla i ingredienser i en kastrull och värm på mycket låg värme en kort stund tills allt blivit mjukt och blanda noga. Söta efter smak. Tillsätt eventuellt nötter. Klä en liten matlåda eller dylikt med bakplåtspapper eller aluminiumfolie och fördela i chokladsmeten. Låt stelna helt i kylskåp. Om önskas toppas fudgen med smält choklad och hackade nötter!

 

  

 

Chokladfudge med nötsmör, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Glutenfri äppelkaka utan tillsatt socker

on torsdag, 03 maj 2018. Posted in Baka med frukt, GI

Glutenfri äppelkaka utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 
 
Jag tycker att äppelkakor passar hela året runt - det är en klassisker som aldrig blir gammal (eller ja, kakan i sig kan ju förstås bli gammal...). För den som är ute efter en glutenfri äppelkaka utan tillsatt socker är det här receptet så bra! Äppelkakan har en mild mazarinsmak och konsistensen är saftig. Dessutom har jag penslat äppelkakan med smält smör, kanel och lite extra sötning - det ger en fin färg och blir lite extra gott! Äppelkakan serveras med fördel med en klick grädde gärna något sötad och smaksatt med vanilj. 

  

Glutenfri äppelkaka utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Glutenfri äppelkaka utan tillsatt socker

2 ägg
1 litet äpple
35 gram smör
1 ½ dl mandelmjöl
3 msk havremjöl
3 msk rismjöl
2 msk sockerersättning
1 tsk bakpulver
ca 1 krm vanilj
ca 4 droppar bittermandelarom

Valfri pensling:
10 gram smör
½ tsk sockerersättning
1 krm kanel

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ägg, bittermandelarom och sötning pösigt med elvisp. Blanda alla torra ingredienser och rör tillsammans med smör ner detta i äggvispet. Klä en liten brödform (ca 8X18) med bakplåtspapper och fördela i smeten. Skär ett litet äpple i tunna klyftor och tryck ned på kakan. 

Valfritt: Smält smör och blanda med kanel och extra sötning. Pensla ovanpå den ogräddade kakan.

Grädda kakan mitt i ugnen i ca 18 minuter. Den får gärna vara lite kladdig i mitten för att bli extra saftig. Servera gärna med grädde som smaksatts med vanilj.

 
 
 
 
 
Glutenfri äppelkaka utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Peanut butter blondies (veganska)

on onsdag, 02 maj 2018. Posted in Baka med frukt

Peanut butter blondies (veganska), utan tillsatt socker, glutenfria //Baka Sockerfritt
 
 
 
 
 
Jag ser alltid till att ha en burk med nöt- eller mandelsmör hemma (håller länge öppnad i kylskåp dessutom). Det är perfekt att använda om man vill ha saftiga och/eller lite kladdiga bakverk! Denna gång fick jag nytta av jordnötssmör i dessa peanut butter blondies. Och oj, så goda de blev! Blondiesen innehåller dessutom massor av chokladbitar som ger en härlig crunch i det lite kladdiga.
 
Receptet är väldigt lätt att göra - bara blanda ihop, ner i en form och grädda. Supersmidigt! I receptet använder jag arrowrot vilket är som en lågkolhydratsvariant av potatismjöl. Det hittas i kryddavdelnngen i mataffärer!
 

 
Peanut butter blondies (veganska), utan tillsatt socker, glutenfria //Baka Sockerfritt
 
 

 

Peanut butter blondies (veganska) - 6 bitar


40 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 ½ dl jordnötssmör
1 ½ dl mandeldryck (eller liknande)
1 ½ dl mandelmjöl
3/4 dl havremjöl
3 msk fibersirap gold (eller liknande som honung/lönnsirap)
1 ½ msk arrowrotpulver
2 krm vaniljpulver
2 krm kanel
ev. 2-3 msk extra sötning (efter smak)
ev. extra choklad

Sätt ungen på 175 grader. Värm jordötssmöret något och blanda ut med fibersirap gold och mandeldryck. Rör ner övriga ingredienser utan choklad. Grovhacka 40 gram choklad utan tillsatt socker och rör ner i smeten. Klä en 1,5 liters brödform med bakplåtspapper och fördela i smeten. Strö eventuellt över extra hackad choklad. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.

 
 

 
 
Peanut butter blondies (veganska), utan tillsatt socker, glutenfria //Baka Sockerfritt
 
Peanut butter blondies (veganska), utan tillsatt socker, glutenfria //Baka Sockerfritt