• Choklad- och mandelfudgedessert
  • Chokladkola, utan tillsatt socker
  • Chokladsnittar
  • Dammsugare, low carb
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Glutenfria Våfflor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • LCHF-knäcke
  • Lyxig brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • No bake Snickersbar
  • Peanut butter caramel brownie
  • Påskbakelse
  • Rulltårta med hallon
  • Salted caramel brownie
  • Twix, hälsosamma
  • Våfflor med banan

De senaste, jobbiga, veckorna

on måndag, 25 mars 2019.

Jag har inte varit lika närvarande i mina sociala medier sedan ett par veckor tillbaka. Jag är kund hos ett företag som har krånglat rejält, och det hade väl varit hanterbart om det var ett "vanligt företag" - men nu är det involverat både mycket pengar och viktiga papper. Det har tagit väldigt mycket energi, speciellt som jag vill ha en superkontroll över min saker! Nåja, jag har ändå förhoppningar över att detta kommer lösas. Jag håller mina tummar och tår - och ber att ni får göra detsamma!
 
Något som däremot är postivt är att båda barnen i hela två veckor har varit friska och jag inte heller behövt vabba. Dock kommer jag bahöva ta ut VAB för idag då båda hade förhöjd temperatur igår. Känns ändå helt okej då jag faktiskt fått jobba en del de senaste två veckorna! Jag har bland annat hunnit skapa ett inlägg till ett nytt samarbete. Känns alltid extra kul med nya kunder (men mina trogna kontinuerliga har såklart en särskild plats i hjärtat)! Aktierna har trist nog gått lite trögt och mest stått still, så hoppas på en nystart under denna vecka. Den här veckan har jag (förutom VAB) inbokat att gå på tandreglering, skapa ett nytt samarbetsinlägg (baka, fota+redigera och skriva), möte gällande aktier, ett förskolemöte om Aline samt gå på barnkalas i helgen!
 
 
 
 
 
 

Våffeldagen 2019!

on söndag, 24 mars 2019. Posted in Frukost, Baka med frukt, LCHF/low carb

Imorgon är det våffeldagen! Jag tycker, som ni vet det här laget säkert också vet, ruskigt mycket om våfflor. Det borde nästan vara våffeldag varje månad så att man kommer på att göra det oftare! Förutom den underbara våffeltårtan jag visade er tidigare, så kommer här nedan också tre smarriga och glutenfria våffelrecept.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Chokladmuffins med jordnötssmör

on lördag, 23 mars 2019. Posted in GI

Chokladmuffins med jordnötssmör, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
Jag blev så sugen på att göra om en gammal tidigare goding - min Chocolate peanut butter muffin! Förutom att vara goda är de också saftiga och bakade utan något slags mjöl. Istället har dom bland annat osötat jordnötsmör och kikärtor som bas. Kikärtor är toppen att baka med och gör att mjuka bakverk blir saftiga och får en något luftigare konsistens. Perfekt att dessutom blanda med choklad som dominerar smakmässigt. Pricken över i:et i dessa muffins är att toppa dom med grovhackad choklad!
 
 
Chokladmuffins med jordnötssmör, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
Chokladmuffins med jordnötssmör - 5 muffins

2 ägg
80 gram kikärtor, konserverade
60 gram jordnötssmör, osötad
15 gram choklad utan tillsatt socker
3 msk sockerersättning
2 ½ - 3 msk kakao
1 msk honung/fibersirap gold (går att utesluta)
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Skölj kikärtorna. Lägg alla ingredienser förutom choklad i en bunke och mixa samman noga med en mixer. Fördela smeten i muffinsformar och toppa varje muffins med grovhackad choklad. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

 
 
 
 

Våffeltårta!

on torsdag, 21 mars 2019. Posted in Baka med frukt, GI

Våffeltårta, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
Sponsrat samarbete med N!CK'S
 
 
På måndag är det våffeldagen! SOM JAG LÄNGTAT! Jag som alltid älskat pannkakor, kan såklart inget annat än att också älska våfflor - enligt min mening är våfflor som en lyxigare variant av pannkaka. Är det inte lite så? Och som ni ser här har jag skapat något fantastiskt. En våffeltårta! Jag har faktiskt aldrig gjort det tidigare, men det är här banne mig inte sista gången. Tänk bara på alla våffeltårtsmöjligheter till alla barnkalas jag har framför mig!
 
Min våffeltårta har en bas av bananvåfflor som jag smaksatt med choklad. Chokladsmaken kommer från N!CK'S Chocodrink (som ni säkert vet vid det här laget är ett chokladryckspulver utan tillsatt socker - som passar väldigt bra att använda även i bakning), och detta chokladpulver har jag även smaksatt grädden med som jag använt både till fyllning och topping. Exakt vad man väljer att fylla och toppa sin våffeltårta med är egentligen en smaksak, men själv har jag förutom chokladgrädde fyllt med skivad banan och smält N!CK'S-choklad (ljus och/eller mörk efter tycke och smak), samt toppat med N!CK'S bar Peanut n' fudge, bär (hallon och blåbär) samt även här lite hackad och smält N!CK'S-choklad! Så gott!
 
 
Våffeltårta, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 

Våffeltårta (med 5 våfflor)

Chokladvåfflor:
2 stora bananer (ca 250 gram)
4 ägg
1 ½ msk N!CK'S Chocodrink
1 ½ msk kokosmjöl
1 msk fiberhusk 

Fyllning och topping:
ca 2 ½ -3 dl vispgrädde
1 ½ msk N!CK'S Chocodrink
N!CK’S Chocolate (att smälta och hacka)
N!CK’S Peanut n’ fudge
Banan
Bär

Våfflor
Mixa samman alla ingredienser (jag gör det med en stavmixer). Låt svälla i ett par minuter. Smörj ett våffeljärn med matfett och gör fem våfflor av smeten.

Fyllning och topping
Vispa grädde och N!CK'S Chocodrink. Varva våfflor med klickar av chokladgrädde (spritsa gärna), smält choklad och banan. Toppa den översta våfflan med chokladgrädde, bär, hackad N!CK’S bar och choklad.

 
 
 
Våffeltårta, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Våffeltårta, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Våffeltårta, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Blondies med jordnötssmör!

on onsdag, 20 mars 2019. Posted in GI

Blondies med jordnötssmör, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Blondies är en riktigt mumsig grej. Tänk er en ljus brownie utan chokladsmak, med den härliga, kletiga konsistensen som kännetecknar en brownie. Toppengott! Denna variant på blondie är vegansk och innehåller jordnötssmör i smeten vilket gör den browniekletig och ger samtidigt en god smak. Ett stort plus är att blondiesreceptet är toppenlätt att baka! Bara blanda ihop och grädda! Jag valde att även ha i hackad choklad för extra smarrighet och tuggmotstånd - men går att utesluta för den som önskar.
 
 
Blondies med jordnötssmör, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 

Blondies med jordnötssmör (veganska) - 6 bitar

40 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 ½ dl jordnötssmör
1 ½ dl mandeldryck (eller liknande)
1 ½ dl mandelmjöl
3/4 dl havremjöl
3 msk fibersirap gold (eller liknande som honung/lönnsirap)
1 ½ msk arrowrotpulver
2 krm vaniljpulver
2 krm kanel
ev. 2-3 msk extra sötning (efter smak)
ev. extra choklad

Sätt ungen på 175 grader. Värm jordötssmöret något och blanda ut med fibersirap gold och mandeldryck. Rör ner övriga ingredienser utan choklad. Grovhacka 40 gram choklad utan tillsatt socker och rör ner i smeten. Klä en 1,5 liters brödform med bakplåtspapper och fördela i smeten. Strö eventuellt över extra hackad choklad. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.

Ps. Arrowrotpulver är som en lågkolhydratsvariant av potatismjöl. Det hittas i kryddavdelningen i mataffärer! 

 

Blondies med jordnötssmör, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt