• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Chokladkola, utan tillsatt socker
  • Dalgona Coffee
  • Dammsugare, low carb
  • Drömrulltårta
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Lättgjorda bountyrutor
  • Mazarinbrownie
  • Mjuk chokladkaka
  • No bake Snickersbar
  • Rulltårtstårta
  • Salted caramel brownie
  • Sandkaka, utan tillsatt socker
  • Soft Chocolate Toffee
  • Twix, hälsosamma
  • Äppelkaka med tosca

Enkel chokladtårta med bär

on söndag, 03 Maj 2020. Posted in LCHF/low carb

Enkel chokladtårta med bär, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Nu när det ändå officiellt är vår så vill jag damma av min vår- och sommarifierade, och superenkla, chokladtårta! Grunden är i princip en brownie, och denna är toppad med vispad grädde och fräscha bär. Lyxigt men ändå riktigt lätt att göra!
 
Själva brownien är mejerifri, så för en helt mejerifri tårta använder du ett mejerifritt alternativ till vispgrädde. På bilderna har jag toppat min chokladtårta med jordgubbar och blåbär.
 
 
Enkel chokladtårta med bär, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 

Enkel Chokladtårta

5 ägg
150 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
70 gram kokosolja
1 dl sockerersättning (ev. lite mer)
3 msk kakao
½ tsk vaniljpulver 

Topping:
3 dl grädde
bär


Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen försiktigt tillsammans med oljan (jag gör detta i mikron). Vispa ägg och sötning pösigt, gärna med elvisp. Blanda även ner resterande ingredienser och vispa lite till. Smörj och ”mjöla” (ex. med mandelmjöl) en 24-cm springform och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 18-20 minuter. Låt svalna.

Innan servering vispas grädden. Toppa kakan med grädde och bär.

 

 

Enkel chokladtårta med bär, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
Enkel chokladtårta med bär, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

Kanelsnittar

on torsdag, 30 april 2020. Posted in LCHF/low carb

Kanelsnittar, glutenfria, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Hej på er alla! Jag hoppas ni har det bra trots det märkliga kaos vi lever i just nu. Själv har vi haft barnen hemma nästan hela veckan då Aline började bli snorig i måndags eftermiddag. Så det blir knappast så mycket jobb gjort just nu. Jag gör det mesta jag behöver på kvällarna helt enkelt! Jag kan tänka mig att det är många av er som är lite i samma situation. Om ni vill följa mig lite närmare, då lägesuppdateirngarna här kanske inte är lika flitiga just nu, så ta en sväng in på Instagram där jag såklart heter bakasockerfritt och kika in mina stories!
 
Hur som helst vill jag tipsa om några av de snittar som jag har i receptarkivet - Kanelsnittar som jag dessutom doppat ena kanten av i choklad! Mumsigt värre! Tänk på att låta dom kallna efter att dom gräddats (snittarna är mjuka/porösa när dom är varma eller ljumna).
 
 
Kanelsnittar, glutenfria, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 

Kanelsnittar - 10 snittar

35 gram smör
1 ½ dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
1 ½ msk fibersirap honey/gold
1 msk sockerersättning
1 tsk kanel
½ tsk bakpulver
ca 30 gram choklad utan tillsatt socker att doppa i


Sätt ugnen på 150 grader. Koka upp smör och fibersirap gold. Ta bort från värmen och blanda därefter med resterande ingredienser. Forma en avlång rulla av degen på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut till ca 1 cm hög. Grädda mitt i ugnen i ca 12-14 minuter. Skär längden försiktigt i snittar och låt därefter kallna helt. Smält chokladen (eventuellt med en klick kokosolja) och doppa snittarnas ena ände. Lägg på en tallrik/plåt med bakplåtspapper för att stelna. Förvara i kyl.

 
 
Kanelsnittar, glutenfria, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

Änglakaka/tårta

on tisdag, 28 april 2020. Posted in LCHF/low carb

Änglakaka, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
Nu måste väl ändå våren vara här på riktigt? Även om vi just nu har lite tråkigt väder. Ett bakverk som jag har tycker har en härlig vår/sommarfeeling är änglakaka - en lätt och fluffig/luftig kaka som jag toppar med grädde och bär. Ursprunget är egentligen "Angel food cake" som är en kombination av mjuk kaka och maräng. Fräscht och gott blir det!
 
I detta recept använder jag Use Like Sugar vilket är bra om man vill ha luftiga bakverk. Saften från citron hjälper också att få till mer volym och stabilitet. Arrowrotpulver, som också finns i receptet och ger mer stabilitet och substans, finns att hitta vid kryddhyllan i mataffärer och går bra att byta ut mot potatismjöl/maizena. Detta blir ett fint och härligt bakverk att ha om man exempelvis vill lyxa till Valborg och 1:a maj!
 
 
Änglakaka, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 

Änglakaka, utan tillsatt socker - ca 4 till 5 portioner

5 äggvitor (från stora ägg), gärna rumstempererade
1 ½ dl mandelmjöl
1 dl sockerersättning (Use Like Sugar)
1 ½ msk arrowrotpulver
½ tsk saft från citron
2 krm vaniljpulver
½ krm salt

Topping:
ca 2 dl vispgrädde
bär, hackad choklad mm

Sätt ugnen på 160 grader. Vispa äggvitor och citronsaft till ett skum. Tillsätt sakta sockerersättning under omrörning och vispa till ett fast ”visp”. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner detta bland äggvispet. Klä en brödform med bakplåtspapper (smörj inte) och fördela i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter tills kakan är fast. Vänd kakan upp och ner på en tallrik och låt svalna.

Vispa grädden och toppa kakan med detta och valfri topping.

 
 
Änglakaka, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

Recepttips till Valborg!

on måndag, 27 april 2020.

På torsdag är det Valborg! Vi brukar gå och se någon eld, men det blir ju knappast så mycket av det detta år! Jag är däremot sugen på att ha en myskväll här hemma med någon god fika. Jag har inte bestämt vad jag ska göra än, men kanske någon av de fem bakverk/desserter ni ser här nedan!
 
 
Chocolate cashew cake, no bake (<--- fyrdubbla receptet för 24-cm springform)
 

Enkel pinnglass!

on lördag, 25 april 2020. Posted in Glass, Baka med frukt

Enkel pinnglass! // Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Under förra helgen var barnen sugna på att göra pinnglass. Och många glassvarianter kan man göra rätt enkelt om vill! Typ mixa ihop och frysa in. Så det var en rätt bra sysselsättning! Det var inte exakt enligt detta recept som ni kan se nedan, men bra likt. Basen är frukt och frysta bär som man blandar med grädde och sötning efter smak!
 
Formarna finns (eller fanns i varje fall) på Lagerhaus och Panduro.
 
 
Enkel pinnglass! // Baka Sockerfritt
 
 

Blåbärsglasspinnar - 6 stycken

250 gram banan, mogen (ca 2 stycken)
125 gram blåbär
½ dl vatten eller grädde
ev. 1-2 tsk valfri sötning (honung/sötningsströ)
ev. 1 krm vaniljarom 

Mixa samman alla ingredienser till en slät konsistens. Fördela i glasspinnsformar. Frys.

 
 
Enkel pinnglass! // Baka Sockerfritt