• Banoffee Pie
    Banoffee Pie
  • Chokladbitar med jordnötssmör, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Chokladbitar med jordnötssmör
  • Chokladsufflé, mejerifri
    Chokladsufflé, mejerifri
  • Cookie dough fudge
    Cookie dough fudge
  • Dammsugare, low carb
    Dammsugare, low carb
  • Devil’s food muffins, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Devil’s food muffins
  • Fudgebrownie med mandelsmör //Baka Sockerfritt
    Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria pannkakor
    Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötsfudge
    Jordnötsfudge
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
    Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar, glutenfria och utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Kolasnittar
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
    Krämig lakritsglass med brynt smör
  • Fröknäcke, low carb //Baka Sockerfritt
    LCHF-knäcke
  • Marjas Peanut butter cups
    Marjas Peanut butter cups
  • No bake Snickersbar //Baka Sockerfritt
    No bake Snickersbar
  • Peanut butter caramel brownie //Baka Sockerfritt
    Peanut butter caramel brownie
  • Salted caramel brownie
    Salted caramel brownie
  • Hälsosamma Sarah Bernhardt utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Sarah Bernhardt
  • Snickers
    Snickers
  • Hälsosamma Twix
    Twix, hälsosamma

Jultema på bakasockerfritt

on onsdag, 27 november 2013. Posted in Allmänt

Som ni kanske har sett gjorde jag i förra veckan en ny flik (här uppe till höger) med namnet "Jultema", där jag lägger, och kommer att lägga upp, en hel del recept som hör julen till. Jag kan även passa på att upprepa till alla er som inte vet/tänkt på det, att jag har en "Recept"-flik där nästan alla mina egna recept genom tiderna (nåja, genom "bakasockerfritt"-tiden), finns samlade. Här ligger alla bakverk sorterade på namn (a till ö), och man kan även söka på kategorier och taggar som jag använt mig utav. Kategorier kan man även söka/hitta på startsidan. Det finns även en "Produkt"-flik, där jag berättar om olika slags produkter samt ingredienser som kan vara intressanta att evta mer om. Vill man söka på alla mina inlägg/recept/artiklar, finns det en utmärkt sökfunktion längst upp till höger.
 
Om det finns något recept som jag gjort tidigare, som ännu inte finns under "Jultema", men som ni vill se där, så får ni hojjta till (skriva en kommentar/maila mig)!
 
 
Här ser ni de flikar som finns idag
 
 
Inne på fliken "recept", kan ni dessutom botanisera i mitt receptarkiv!
 
 

Pepparkakscookies

on onsdag, 27 november 2013. Posted in LCHF/low carb

Pepparkakor i all ära, men denna gång kände jag att jag ville pimpa upp mina pepparkakssmakande kakor som med lite god "crunch" bestående av både pecannötter (eller en annan god nöt) och grovhackad choklad! De här kakorna kommer minsann att få följa mig genom årets juletide (göras fler gånger för att tala klarspråk)!
 
Jag ska ha lite kombinerat födelsedagfirande och adventsfirande på lördag, och håller därmed på att planera recept, inköp och bakverk för fullt. Jag har hört rykten om att det finns en sockerfri glögg av märket Saturnus att köpa på livsmedelsbutiken Willys. Dock fanns den inte där när jag gick på jakt idag. Om det är någon som vill dela med sig av ett tips var man annars kan köpa sockerfri glögg utan/med låg alkoholhalt (hatar alkoholsmaken), vore det toppen om ni ville skriva en kommentar! Annars får jag fortsätta spana på Willys!
 
 


Pepparkakscookies - 8 kakor

30 gram rumsvarmt smör
1 dl mandemjöl
1 msk kokosmjöl
1 ½ msk hasselnötsmjöl
1 msk riven kokos
1 ½ - 2 msk sötströ
2 krm - ½ tsk pepparkakskrydda
1 krm kanel

Ca 4 rutor grovhackad valfri choklad
ca 10 gram grovhackade pecannötter

Värm ugnen till 150 grader. Blanda alla ingredienser med varandra. Forma kakor av degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt kakorna svalna innan de rörs!

Frystorkade jordgubbar

on tisdag, 26 november 2013. Posted in Produkter

I Hötorgshallen i Stockholm finns massor av fräscha, spännande, goda och hälsosamma produkter. Bland annat finns det en affär som säljer nötter, bär, torkad frukt, fröer, kryddor etc. av alla de slag. Bland annat köpte jag hem frystorkade jordgubbar. En förpackning på 50 gram kostade då 40 kronor. Det kan låta dyrt för något som väger så lite, men det är ett riktigt bra pris! Jordgubbarna är ju "tömda" på vatten och väger ytterst lite. Jag upptäckte att det var mycket gott att strö över bitar av dessa jordgubbar på exempelvis ricotta eller yoghurt, och toppa med lite valfri sötning. kan tänka mig att de är ett mumsigt tillskott i exempelvis müsli!
 
 
 
 

Äppelmugcake med mazarinsmak

on tisdag, 26 november 2013. Posted in Mug cake, Baka med frukt, Baka utan spis

Jag gör mugcakes flera gånger i veckan. Jag menar, det är ju nästan svårt att låta bli, så enkelt och gott som det är. Och att de är så lätta att göra hälsosamma gör det ju knappast sämre. Jag är ett stort fan av smaken mazarin, det vill säga bittermandel (bittermandelarom), och tillsätter gärna en eller ett par droppar av bittermandelarom i mina kakor. I denna mugcake har jag kombinerat just denna arom med att hacka ner äppelbitar i smeten. På bilden har jag serverat min mugcake med ricotta, agavesirap samt några äppelklyftor.
 
 
 
 
Äppelmugcake med mazarinsmak

1 ägg
½-1 msk olja
1 msk mjölk/grädde
2/3 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk sötströ
1 droppe bittermandelarom
1 krm vaniljpulver
½ tsk bakpulver
30 gram små äppelbitar

Rör ihop alla ingredienser förutom äpple, till en smet. Rör sist ner äppelbitarna. Fördela smeten i en smord kopp. Värm i mikrovågsugn i ca 2 minuter.

Chokladkaffemuffins med banan och jordnötssmör

on måndag, 25 november 2013. Posted in Baka med frukt

Jag har ett flertal smakkombinationer som jag tycker är lite sådär extra goda. En av dessa kombinationer är, som ni kan se i rubriken, choklad + banan + jordnötssmör! Först har jag gjort chokladmuffins, där jag "gömt" ett part skivor av banan i och toppat med en klick hemmagjort jordnötssmör. Dessutom har jag smaksatt det hela med lite kaffe! Vill man byter man ut jordnötssmöret mot något annat nötsmör. Kanske nutella? Vill man lyxa till det serverar man muffinsen med en klick grädde och toppar med några skivor banan.
 
 
 
 
Chokladkaffemuffins med banan och jordnötssmör – 4 stycken

20 gram smör
1 ägg
1 msk vispgrädde
½ dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk hasselnötsmjöl
ca 2 msk sötströ
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
1 tsk hett vatten
1 krm snabbkaffepulver

25 gram jordnötssmör
8 skivor banan


Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och blanda hett vatten med kaffepulver. Blanda de torra ingredienserna med varandra (söta efter smak). Rör ner ägg, kaffe och smör. Fördela hälften av smeten i muffinsformar och toppa med två skivor banan. Fördela över resten av smeten och toppa tillsist med jordnötssmör (tips är att värma jordnötssmöret lite mjukt i mikron). Grädda mitt i ugnen i ca 13 minuter.