• Banoffee Pie
  • Chokladbitar med jordnötssmör
  • Cookie dough fudge
  • Dammsugare, low carb
  • Devil’s food muffins
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
  • LCHF-knäcke
  • No bake Snickersbar
  • Peanut butter caramel brownie
  • Rulltårta med hallon
  • Salted caramel brownie
  • Sarah Bernhardt
  • Snickers
  • Sommarbrownie
  • Twix, hälsosamma

Chokladdoppade fikon

on fredag, 15 november 2013. Posted in Baka med frukt

Vad härligt med fredag, tycker ni inte? Själv avslutar jag med denna dag min tredje vecka på mitt nya tjänst som finanscontroller, och jag trivs hittills grymt bra! Dagarna går snabbt, och jag räknar inte ner minuterna innan jag ska gå hem (vilket annars lätt är fallet). Idag och på måndag får jag för andra gången testa på att vara själv, utan min kollega och "upplärare", och jag hoppas jag tar mig igenom perioden utan att lyckas få företaget att gå i konkurs! Skämt åsido, jag tror att det kommer att gå riktigt bra. Och då det dessutom är fredag tror jag att jag kommer att ha möjlighet att gå iväg någon timme tidigare från jobbet, vilket gör att jag hinner med ett steppass efter!
 
Igår blev det en ganska sen kväll för min del, då jag efter arbetsdagen hade ett redaktionsmöte på den volontärgrupp/volontärjobb jag är medlem i. Jag kan varmt rekommendera att vara volontär - det ger så mycket, samtidigt som man själv kan bidra! I vilket fall som helst är det lätt att bli hungrig under långa dagar, och därför ser jag till att alltid ha någon "nödproviant" i väskan, eller på jobbet. Jag har många smarta och bra alternativ till detta såsom barer, torkade bär etc. Denna gång vill jag tipsa om chokladdoppade fikon! Det enda som behövs är torkade fikon och valfri choklad (gärna sockerfri). Jag smälter chokladen, doppar fikonet i detta och låter det stelna på en bit bakplåtspapper i kylskåpet. Gott, hälsosamt, smidigt och enkelt!
 
 
 

Kaffemugcake med chokladbitar

on onsdag, 13 november 2013. Posted in Mug cake

Jag brukar se onsdagen som något av en tröskel, eller en kulle (i vissa fall kanske ett berg?). Har man väl klarat sig dit är det nedförsbacke till helgen (eller något liknande). Över halva arbetsveckan (för många) är alltså avklarad! Arbetsveckan går enligt mig bra mycket snabbare nu förtiden, och det känns som om dagarna flyger iväg! Då jag ofta har saker planerade efter arbetet kommer jag också ofta hem ganska sent, men idag är en av de få dagarna då jag inte har något och är hemma redan innan klockan sex! Känns som om jag har oceaner av tid. Jag har dock en kurs att ta mig igenom (hemtenta i december), så att studera är absolut något som jag måste orka göra ikväll.
 
Men nu vill jag faktiskt dela med mig utav ett recept! Och då det var länge sedan jag delade med mig utav mina mugcake-recept, tyckte jag att det var minst sagt på tiden att jag gör det nu. En mugcake är alltså en mycket snabbgjord mikrokaka (det vill sägas som tillagas i mikrovågsugn) och som per definition görs i en mugg (även om det givetvis går bra med andra formar). Jag använder mig i detta recept utav hela nötter som mixas ihop till en härlig kaffesmakande smet. Jag försöker att då och då att använda hela nötter, eftersom att detta är mer ekonomiskt än nötmjöl.
 
 
 

Kaffemugcake med chokladbitar

1 ägg
10 gram valnötter

10 gram hasselnötter
15 gram sötmandlar
1 msk sötströ
½ msk hett vatten
1 krm snabbkaffepulver
1 msk kokosmjöl
1 msk olja
ett par chokladbitar

Blanda hett vatten och kaffe. Lägg alla ingredienser i en bunke, förutom chokladbitarna, och mixa allt med en mixer. Grovhacka chokladen och rör ner detta. Smörj en kopp med olja/smör och häll ner smeten. Värm i mikrovågsugn i ca 1 ½ minut. Servera med grädde!

 
 
 
 

Coco-mania

on onsdag, 13 november 2013. Posted in Produkter

Jag tycker mycket om kokos och använder en hel del kokosprodukter. Främst är det riven kokos, kokosolja och kokosmjöl som används flitigt i mitt hem. Nu har jag införskaffat både ny olja och nytt mjöl. Det mjöl jag använder helst är det från "Aman Prana", då det enbart innehåller 4 gram kolhydrater per 100 gram (köpt på Life). Jag testade en ny koksolja från märket "Werners" (59 kr för200 ml på Ica Maxi). Den är nu min nya favorit, och den som jag hädanefter (tills jag hittar en ny favorit vill säga) kommer använda i min bakning. Tidigare använde jag Kung Markattas kokosolja som har ett billigare pris, men som tyvärr inte smakar lika bra. Däremot kommer jag fortfarande köpa Kung Martkattas för att smörja in kroppen med!