• Banoffee Pie
  • Chokladbitar med jordnötssmör
  • Cookie dough fudge
  • Dammsugare, low carb
  • Devil’s food muffins
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
  • LCHF-knäcke
  • No bake Snickersbar
  • Peanut butter caramel brownie
  • Rulltårta med hallon
  • Salted caramel brownie
  • Sarah Bernhardt
  • Snickers
  • Sommarbrownie
  • Twix, hälsosamma

Små saker som förgyller min dag

on lördag, 21 september 2013. Posted in Allmänt

Jag har ofta ganska fullspäckade dagar och kvällar. Något jag tycker är riktigt härligt är att verkligen ta och utnyttja den rast jag har på jobbet, och ta och gå ut och äta lunch/fika med en vän. Det är ett perfekt, och mycket trevligt, avbrott på dagen, som ger mig förnyad kraft! Det är även smart att äta dessa luncher med vänner om man har svårt att hinna med annars!
 
Jag tar därför gärna en eller två luncher på vecka då jag bokar upp mig med en vän. Denna vecka blev det till exempel en lunch på en sushi-restaurang, där jag tog en laxsashimi, som förövrigt är ett utmärkt lchf-vänligt alternativ. Igår lyxade jag istället till det med en sockerfri yoghurtglass på Frozen yoghurt factory i Gallerian i Stockholm. En utmärkt sätt att förgylla fredagen!
 
Fredagen fortsatte med en riktig långpromenad med ytterligare än vän runt i Nacka. Jag älskar att ta kvällspromenader i mörkret och bara prata i timmar. Det är så avslappnande och bra för kreativiteten anser jag!
 
 
 
God laxsashimi till lunch. Full med mycket hälsosamma fetter!

 

Mumsig, och sockerfri, yoghurtglass sitter fint en fredag! De sockerfria smakerna finns i smakerna jordgubb och ananas.
 
 
 Underbart underbar kvällspromenad förgyller hela kvällen!

 

Chokladbanan-smoothie

on lördag, 21 september 2013. Posted in Smoothies

Smoothies är ett bra mellanmål och kan verkligen varieras i näst intill all oändlighet! Jag har tänkt att jag ska dela med mig utav några mina varianter till er, och jag hoppas ni hittar några guldkorn bland smoothiesdjungeln ;) Idag kommer jag med en chokladvariant, innehållande banan. Banan och choklad är en jättegod kombination, vilken jag utnyttjar relativt ofta.
 
 
 

Chokladbanan-smoothie

1 banan
1 dl mjölk
½ dl grädde
2 msk havregryn (går att utesulta)
½ msk chokladdryckspulver (cancao) (går att byta ut mot en mindre mängd kakao, samt ev. sötning)

Använd gärna fryst banan för en kall dryck. Mixa alla ingredienser och njut!

Favoritostar

on fredag, 20 september 2013. Posted in Allmänt

Jag har en mataffär (en ica butik vid Mariatorget i Stockholm) där jag alltid köper ost. Där har de ost som är hälften så dyr som på andra affärer! Min favoritost är den milda sortens gruyère (inte grottlagrad), som jag gärna ser att jag alltid har en bit utav i kylen. Jag har nu även hittat en till favoritost! Jag har sedan länge gillat brie, men har nu hittat får-brie, som jag varmt kan rekommendera! Den är hur krämig som helst, med en mild smak. Denna ost passar perfekt med en bit röd paprika, och framför allt en trevlig fredagskväll!

 
 

Gårdagens turtorsdag

on fredag, 20 september 2013. Posted in Allmänt

Jag hade en riktigt bra dag igår! Arbetsdagen gick riktigt snabbt, samtidigt som jag hann träna på lunchen och kunde därför komma hem innan halv sju för att sedan ha träningen avklarad! Det bjöds även på vackra tårtor på jobbet, vilket ledde till en trevlig rast och lite grädde för min del. Apropå den läckra kappan jag skrev om igår, som jag hade tänkt att gå och köpa efter arbetsdagen. Väl inne på Club Monaco, som butiken hette, frågar jag om min undanlagda kappa. Butikspersonalen ser en smula finurlig ut och räcker fram en liten, en alldeles för liten påse för en jacka, till mig. I den ligger (förutom lite gratis produkter) ett fint kuvert med ett kort från Artur (min sambo)! Tydligen hade han köpt hem kappan tidigare på dagen i en för tidig årsdags-present som överraskning! Har jag sagt att jag har världens bästa sambo?
 
Tidigare på dagen fick jag även en till glad nyhet. Jag har nämligen sökt ett nytt jobb, och kommit ganska långt i processen. Jag fick veta att jag i nästa vecka ska få träffa chefens chef, vilket bådar gott. *Håller tummarna*
 
 

Chokladbarer

on torsdag, 19 september 2013. Posted in Baka med frukt

Jag älskar att äta barer, och har testat en hel del sockerfria sådana på markanden. Nu ville jag dock återigen göra mina egna, som är både billigt och gott! Dessa barer innehåller havregryn och dadlar, vilket gör dom till ett av mina så kallade "Baka-med-frukt"-recept och innehåller därmed många hälsosamma ämnen som vi behöver (därmed inte sagt att man inte kan få i sig dom även på annat håll). Dessa barer är gräddade på en låg temperatur under en längre period (ca 5 timmar). Det går bra att öka temperaturen, men det gäller att ha noga koll så att de inte bränns!

Igår efter jobbet gick jag in i Mood-gallerian (i Stockholm) på jakt efter en höstjacka. Efter en timme var jag precis på väg att gå ut och ge upp, när jag såg en jacka som passade mig perfekt. Jag har väldigt svårt att hitta bra jackor/kappor, då jag är ganska kort och lätt drunknar i dom. Det enda kruxet var att denna kappa var hiskeligt dyr (nu kommer mamma ringa mig och fråga hur mycket den kostade och jag kommer inte att berätta, för då kommer både hon och pappa svimma). Jag lade därför undan den för att få en dags betänketid. Jag är annars ganska snål, och är absolut inte den som lägger ut så stora summor på kläder. Men jag tror att detta faktiskt är en bra investering, och något som jag kommer att känna mig hyfsat snygg i. Samt att jag har jobbat och kämpat grymt hårt med både jobb, blogg och övriga saker jag tagit mig för, samtidigt som jag levt ganska billigt och inte rest något alls i år. Jag inbillar mig att detta gör att jag verkligen förtjänar den. Men det är ett svårt val!

 
 
 
Chokladbarer
 
1 äggvita (1/3 dl äggvita)
2 msk havregryn
2 msk hasselnötsmjöl
1 msk solrosfrön (hackade)
50 gram färska dadlar
2 msk riven kokos
½ msk kakao

Sätt ugnen på 50-75 grader (eller valfri temperatur, men håll koll och ta ut barerna när de har önskad konsistens. Kom ihåg att de är lite mjukare när de är varma). Blanda de torra ingredienserna och mosa ner de färska dadlarna. Tillsätt äggvita och blanda noga. Tryck ut degen i en fyrkant, ca ½-1 cm tjock på en plåt med bakplåtspapper. Värm mitt i ugnen i ca 4-5 timmar. Smält gärna choklad och bred på!