• Banoffee Pie
  • Chokladbitar med jordnötssmör
  • Cookie dough fudge
  • Dammsugare, low carb
  • Devil’s food muffins
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
  • LCHF-knäcke
  • No bake Snickersbar
  • Peanut butter caramel brownie
  • Rulltårta med hallon
  • Salted caramel brownie
  • Sarah Bernhardt
  • Snickers
  • Sommarbrownie
  • Twix, hälsosamma

Chiaknäcke

on fredag, 11 oktober 2013. Posted in Bröd

Lchf-vänligt knäckebröd är enkelt att göra och innehåller massor av nyttiga fetter! Blanda favoritfröna med olja och vatten, låt stå till sig ett tag, för att därefter grädda knäcket i ugnen. nedan kan ni se en av mina varianter. Bland annat består mitt börd ab chiafrön som är ett superfrö med massor av omega 3 (och mycket annat)!

 

 

Chiaknäcke

2 msk solrosfrön
2 msk pumpafrön
1 msk chiafrön
1 msk krossade linfrön
1 msk pofiber
1 msk olja
1 krm salt
4 msk vatten
ev. extra salt att strö över

 

Blanda frö, pofiber och salt. Tillsätt först olja och blanda, och därefter vatten. Låt detta stå över natten i kylskåp. Fördela ett tunt lager av massan på en plåt med bakplåtspapper. Strö gärna på lite extra salt. Sätt ugnen på 175 grader. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Sänk därefter värmen till 125 grader och värm i ytterligare ca 30-50 minuter. Vänd gärna knäcket någon gång under värmningen. Ta ut knäcket när det är knaprigt och torrt!

 

 

Mina intressantaste egenheter

on torsdag, 10 oktober 2013. Posted in Allmänt

 
Visst är jag lite personlig i bloggen ibland, men det är nog en hel del som ni inte vet om mig! Därför tänkte jag att det kunde vara kul att rada upp några av de mest, vad ska vi kalla dom, intressantaste egenheterna jag har...
 

-          Jag är galen i julen. Och när jag säger galen, menar jag GALEN! Dessutom verkar det bli ”värre och värre” för varje år. Förra året började jag att lyssna på julsånger redan i oktober, och i år började jag att läsa julbloggar i september! (Visste ni att IKEA ska lansera ”3D”-pepparkaksformar, som jag bara måste ha?). Men fullt ensam kan jag inte vara på den punkten. Annars skulle det väl knappast skrivas julbloggar även under hösten/sommaren?

-          När jag var liten hade jag under en ganska lång period tvångstankar. Till exempel tankar om att jag måste peta på något ett jämnt antal gånger, nudda vissa saker med mera. Och detta efter att ha sett ett avsnitt av barnprogrammet ”REA” där de pratade om just detta (jäkla otur att jag såg det kan man ju tänka…). Som tur är dessa tvångstankar borta idag. 

-          Det absolut värsta jobb jag kan tänka mig är busschaufför! Det arbetet innefattar allt det jag tycker är svårt och jobbigt. Tidspressen, serviceyrket, stressen i allmänhet, inte kunna ta pauser (bara att inte gå på toa eller dricka när man vill), dåliga arbetstider och att faktiskt kunna manövrera denna jättekoloss fullproppad med människor på smala vägar fullkantad med dyra bilar, backar och levande varelser. Det går inte en dag utan att jag imponeras av busschaufförer. Hur gör dom?

-          Jag brukar tänka som om jag bloggar (alltså som om jag satt vid en dator och bloggade just där och då), vilket är något jag gjort i många, många år! Bloggskadad? Jag?”

 

 
Nej men titta vad som följde med mig hem igår! Kunde helt enkelt inte hålla fingrarna i styr inne på Panduro...
 

Chocolate coffee cake

on torsdag, 10 oktober 2013. Posted in LCHF/low carb

Denna goda chokladkaka är riktig enkel att göra, då det bara är att lägga alla ingredienser i en bunke och mixa allt. Jättepraktiskt! Jag använder mig av vanliga sötmandlar (mer ekonomiskt än färdigt mandelmjöl), men det går också bra att använda mandelmjöl om man vill. Om man vill kan man dessutom toppakakan med jordnötssmör, eller annat valfritt nötssmör. Kakan serverar jag som jag så ofta burkar, med vispgrädde.


Chocolate coffee cake

1 ägg
½-1 msk kokosolja
2 ½ msk vispgrädde
ca 30 gram sötmandlar (eller  ca 1 dl mandelmjöl)
2 msk riven kokos
½ s´msk kokosmjöl
2- 2 ½ msk sötströ
1 – 1½ msk kakao
1 krm vaniljpulver
½ msk hett vatten
2 krm snabbkaffepulver
1 tsk bakpulver

Ev. jordnötssmör att toppa med

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda hett vatten och kaffe.  Lägg alla ingredienser (inkl. kaffe), förutom jordnötssmöret, i en bunke och mixa allt till en smet. Fördela smeten i en smord och bröad 12-cm springform. Toppa gärna med jordnötssmör (eller annat nötsmör). Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.

 
 

Idag är jag ledig

on onsdag, 09 oktober 2013. Posted in Allmänt

Idag är ingen vanlig dag, för idag har jag tagit ledigt från jobbet! Det känns otroligt lyxigt och speciellt att vara ledig när de flesta andra jobbar!
 
Anledningen till min lilla ledighet är att jag hade ett läkarbesök inbokat för att ställa en fråga angående min rygg som jag undrat ett bra tag. Som tur var det inget farligt, och det hela tog mindre än tio minuter (himla dyrt att betala 200 spänn för en sådant kort besök. Men å andra sidan att betala 200 kronor för att få veta att något inte är farligt känns bra...). När jag ändå hade något inbokat under arbetsdagen, tyckte jag att jag faktiskt kunde unna mig en dag ledig, då jag inte tagit en enda dag ledig från arbetet sedan jag började den 2 juli (och inte en enda röd dag har sedan dess heller infunnit sig). Välförtjänt alltså!
 
Jag började dagen med en härlig morgonpromenad, något jag verkligen älskar och uppskattar. Det var så fint med alla röda löv! Jag börjar få en riktig höstig-myskänsla. Underbart! Märks det att hela jag är helt jättesuperglad och taggad inför min lediga dag???
 
 
 
En bild under min morgonpromenad
 

Mina mest besökta recept!

on tisdag, 08 oktober 2013. Posted in Allmänt, Baka med frukt, LCHF/low carb

Jag håller på att göra nya kategorier (receptfritt och mejerifritt) i min "Receptbank" här på sockerfritt.se, och såg därmed att min mest besökta recept under fliken recept hade nästan 17.000 hits. Wow! Jag kom därför på idén att göra ett inlägg med en topp-lista med mina mest besökta recept. (Sedan får man ju tänka på att ju längre ett recept funnits, desto större är sannolikheten att de får fler besök). Här kommer mina topp-fem recept över mest besökta!
 
PS. 4 av 5 recept är med choklad. Coincidence? Skulle inte tro det!
 
 
 
På plats numero uno kommer: Avokadochokladtårta, en krämig och len blandning av choklad och  avokado på en botten av mandel
 
 
 
Mitt mumsiga Jordnötssmör kommer på plats nummer 2, vilket jag förstår mycket väl eftersom det är supersmidigt att göra, billigt, otroligt gott och något man kan ha till så mycket!
 
 
 
På plats nummer tre  kommer mitt hälsosamma recept på Nutella. Finnas det något godare än choklad i kombination med hasselnöt?
 
 
 
Eftersom choklad och avokado-kombinationen är en riktig höjdare  kommer min Avokadochokladkaka på plats nummer 4 över listan över mina fem mest besökta recept. Denna kaka är dessutom av den lite magrare sorten.
 
 
 
 
På plats nummer 5  kommer ett kärt recept  på ett av mina favoritbakverk, nämligen Kladdkaka! Ett mycket, mycket bra alternativ till den vanliga, onyttiga sockerbomben!