• Banoffee Pie
  • Chokladbitar med jordnötssmör
  • Cookie dough fudge
  • Dammsugare, low carb
  • Devil’s food muffins
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
  • LCHF-knäcke
  • No bake Snickersbar
  • Peanut butter caramel brownie
  • Rulltårta med hallon
  • Salted caramel brownie
  • Sarah Bernhardt
  • Snickers
  • Sommarbrownie
  • Twix, hälsosamma

Vardagslyx

on onsdag, 10 juli 2013. Posted in Allmänt

Även idag kom jag hem ganska sent, halv nio, då jag körde ett efterlängtat steppass på friskis. Det var länge sedan sist, då det är reducerat sommarschema. Dessutom blir det svårt med tiden eftersom jag jobbar. Det är egentligen lite för sent för min smak. Jag vill ju hinna med att blogga ett par timmar och till och med kanske baka något när jag kommer hem! Man hinner inte så mycket om man åker klockan åtta och kommer hem typ 13 timmar senare (iaf inte om man ska sova också). Men ändå gillar jag tiden, för då hinner jag med en latte macchiato på espresso house mellan jobb och träning. Det blir som en perfekt paus i allt! För mig är det verkligen en vardagslyx! Tänk att något så litet kan göra så mycket. Jag tycker att man ska passa på att göra små saker som man verkligen gillar och som får en att må bra. Det behöver inte vara värsta resan, utan kanske en mysig fika eller att unna sig en bra tidning. Ni kanske kan gissa några av mina andra "måbra-sysselsättningar"? Baka såklart! Och min träning. Det är därför jag då och då ser till att ta mig tid att göra dessa saker. Jag ser det som ett möte med mig själv!
 
 
 
 
 

Choklad- mug cake med dadelsirap

on onsdag, 10 juli 2013. Posted in Mug cake, Baka med frukt, GI

För ett par veckor sedan skrev jag om dadelsirap som jag köpt hem. Om man tål kolhydrater är det ett bra substitut till socker och honung för att söta med. Jag brukar ringla dadelsirapen på jordgubbar, pannkakor och om jag vill söta mina mug cakes lite extra. Här nedan visar jag ett recept på just en mug cake där jag ersatt en del av den vanliga sötströn mot denna sirap.  Självklart går det att byta ut den mot honung eller annan sötning. Eller varför inte mosa ner ett par färska dadlar? 20 gram dadlar motsvarar 10 gram dadelsirap. För mer inspiration angående mug cakes, titta HÄR!
 
 


Choklad- mug cake med dadelsirap

1 liten sked smält smör
1 ägg
1 ½ msk creme fraice
½ dl mandelmjöl
2 tsk kokosmjöl
2 tsk sötströ
1 ½ tsk kakao
10 gram dadelsirap
½ tsk bakpulver
½ krm vaniljpulver
lite kaffe efter smak

Blanda alla ingredienser noga med varandra. Smörj en kopp med kokosolja/smör och häll ner smeten. Värm på full effekt i micron i ca 1 ½ minut. Vänd upp och ner på muggen för att få ut kakan.

Goda inköp

on tisdag, 09 juli 2013. Posted in Produkter

Jag har just kommit hem från ett skivstångspass. Skönt att få träna lite efter en heldag på jobbet! Jag tyckte även att jag förtjänade (det gör jag ju alltid ;)) en latte macchiato på espresso house mellan jobb och träning. Det är vardagslyx för mig det!
 
Härom dagen köpte jag hem både steviasaft och alvestaglass sötad med bland annat stevia (kaffefrappe). Jag tycker att alla fun light-safter är väldigt söta, och då jag minskar mängden saft blir det istället blaskigt. Men jag har kommit på knepet att "soda streama" vattnet, då jag tycker att detta på något sätt förstärker smaken, och man behöver då bara pyttelite saft. Jättesmart tycker jag om man ändå vill smaksätta vattnet lite, och få en någorlunda saft/läskkänsla.
 
Det är många som frågar var man kan köpa dessa Alvesta glassar (alla är inte utan socker, till exempel nedanstående innehåller både stevia och vanligt socker). Själv köper jag mina på Ica Maxi, men de går att köpa många, speciellt lite större, livsmedelsaffärer. De har blivit allt vanligare! Det var verkligen på tiden att jag köpte ett nytt paket glass. Jag hade nämligen en liten frysincident vid midsommar, vilket resulterade i smält glass... Så jag har käkat rätt så isig glass ett tag nu. Det roliga var dessutom att jag hade blandat fyra glassorter i en glassförpackning, eftersom alla började ta slut. När allt smälte ihop blev det en ganska häftig röra!
 
 
 

Rabarbergrottor

on tisdag, 09 juli 2013. Posted in LCHF/low carb

Jag har gjort både blåbärsgrottor och hallongrottor (och syltgrottor och hallonkakor). Nu när det är rabarbertider, tycker jag även det är hög tid att testa på rabarbergrottor! Rabarberröran som läggs i kakans mitt gör jag enkelt genom att sjuda rabarberbitar (skalade såklart) med vispgrädde, och då och då röra tills rabarbern blir mjuk och "löses upp". De är mycket goda och jag kan varmt rekommendera dessa till rabarberälskaren. Och även till dom som inte älskar rabarber om jag ska vara ärlig! Rabarberröran får har en så mjuk och mild smak här.
 
 
 

Rabarbergrottor - 8 kakor

Rabarberröra:
40 gram rabarber
3 msk vispgrädde
1 tsk sötströ

Kakdeg:
40 gram rumsvarmt smör
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk pofiber
1 ½ msk hasselnötsmjöl
2 msk sötströ

Rabarberröra
Skala en bit rabarber och skär i mindre bitar tills du får ca 40 gram rabarberbitar. Lägg bitarna i en kastrull tillsammans med grädde och sötning. Sjud tills röran tjocknar.

Kadeg
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser med varandra. Forma bollar av degen på en plåt med bakplåtspapper, platta ut en aning och gör en grop i mitten av varje kaka. Fyll gropen med rabarberröra. Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter. Låt svalna innan kakorna rörs.

 
 

Jordgubbsmuffins med hasselnötter

on måndag, 08 juli 2013. Posted in LCHF/low carb

Jag passar minsann på att både äta och baka en hel del med färska svenska jordgubbar nu förtiden. Man måste ju passa på nu när det är säsong! Tyvärr är ju hållbarheten inte den bästa för färska jordgubbar, men för att få längre hållbarhet på dem tvättar och snoppar jag dom inte förrän direkt innan jag ska använda jordgubbarna, och förvarar dem dessutom i kylskåp. Jag har även hört att de klarar sig längre om man har jordgubbsasken i en sluten förpackning, men vet inte exakt hur det är med den saken.
 
Men om man nu har en massa söta små gubbar som måste användas, vad är då inte bättre än att använda dom i ett gott bakverk? Ett tips är i så fall dessa muffins! För att göra dessa muffinsen extra smakrika har jag tillsatt både mixade hasselnötter och finhackade valnötter.
 
 
 
 
Jordgubbsmuffins med hasselnötter

25 gram smör
1 ägg
1 ½ msk crème fraiche
½ dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
2 msk hasselnötsmjöl (jag gör eget av mixade hasselnötter utan skal)
10 gram finhackade valnötter
2 msk sötströ
1 krm vaniljpulver
½ tsk bakpulver
50 gram färska jordgubbar


Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret. Blanda alla torra ingredienser med varandra och blanda därefter ner ägg, crème fraiche och smör. Hacka jordgubbar i mindre bitar och rör ner i smeten. Fördela smeten i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen 18 minu
ter.

IMG 1492