• Banoffee Pie
  • Chokladbitar med jordnötssmör
  • Cookie dough fudge
  • Dammsugare, low carb
  • Devil’s food muffins
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
  • LCHF-knäcke
  • No bake Snickersbar
  • Peanut butter caramel brownie
  • Rulltårta med hallon
  • Salted caramel brownie
  • Sarah Bernhardt
  • Snickers
  • Sommarbrownie
  • Twix, hälsosamma

Rabarbermuffins

on onsdag, 26 juni 2013. Posted in LCHF/low carb

Då det är ungefär mitt i säsongen för rabarber (april/maj-augusti), tycker jag det är dags för mitt andra rabarberrecept. Då jag gjorde en rabarberkaka förra gången, tyckte jag det passade med muffins nu! För att få kakan "osur" och med en mild rabarbersmak, gjorde jag en enkel rabarberkräm/röra som jag rörde ner i en relativt neutral muffinssmet. Resultatet blev riktigt gott och saftigt! Vill man ha en lite mer framträdande rabarbersmak, används den större mängden rabarber (minst) och lite extra a av övriga ingredienser till rabarberröran.
 
 
 

Rabarbermuffins – 6 stycken

Rabarberröra:
60-100 gram rabarber i små bitar
5-6 msk vispgrädde
4-6 tsk sötströ
2 krm vaniljpulver

Muffinssmet:
50 gram smör
2 ägg
1 dl mandelmjöl
2 msk pofiber
2 msk hasselnötsmjöl
20 gram finhackade pecannötter
2 tsk kokosmjöl
1 tsk bakpulver

Rabarberröra
Lägg ingredienserna i en kastrull. Sjud under omrörning i ca 10 minuter, tills rabarbern ”löses upp”.

Muffinssmet
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt smör och ägg. Rör till sist ner rabarberröran. Fördela smeten i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i ca 18 minuter.

Chokladbollar med cashew- och pistagenötter

on onsdag, 26 juni 2013. Posted in Baka utan spis, LCHF/low carb

Chokladbollar är nog en av de enklaste och mest lättbakade bakverken (jämte mug caken) som finns! Det är praktiskt taget bara att blanda ingredienserna för att sedan äta. Ett stort plus är såklart att de smakar choklad och jag själv är minst sagt chokladtokig (och jag tror att ni är många med mig). I dessa chokladbollar har jag både cashewnötter och pistagenötter, samt smaksatt det hela med lite kaffe. Mycket gott när man bara är sugen på något litet, som mellis, snacks eller till fikat. Chokladbollar är även bra att ta med sig ut som energipåfyllning!
 
Jag måste även dela med mig av ett mycket, mycket glädjande besked som jag fick idag. I förrgår var det nämligen tre veckor sedan sista inlämningsdatumet på civilekonomuppsatsen var, och därmed var det dags för betygresultatet. Jag har väntat med stor spänning, och inte med så lite nervositet. Idag kom resultatet och jag fick B! Jag blev överlycklig! Och smått överraskad om jag ska vara ärlig, då uppsatsen har fått utstå en hel del kritik.
 
 
 

Chokladbollar med cashew- och pistagenötter – 8 stycken

20 gram rumsvarmt smör
½ dl mandelmjöl
20 gram cashewnötter (jag använder salta och rostade)
20 gram pistagenötter
2 msk riven kokos
2 msk sötströ
ca ½ msk kakao
1 krm vaniljpulver
½ msk hett vatten
1 ½ krm snabbkaffepulver
½ msk mjölk/grädde

 

Blanda hett vatten med kaffepulver. Finhacka cashewnötter och valnötter och blanda med resterande torra ingredienser. Tillsätt rumsvarmt smör och blanda noga ut detta. Tillsätt till sist kaffe och en liten skvätt mjölk för att få degen lite kletig. Rulla chokladbolsdegen till bollar och rulla i riven kokos.

 


Ni kanske kan ana hur glad jag blev nät jag fick se detta besked?
 

LCHF - mug cake med mazarin och hallon

on tisdag, 25 juni 2013. Posted in Mug cake, LCHF/low carb

Jag gör ofta mug cakes som mellanmål, både till mig själv och till min sambo. Det är en väldigt tacksam kaka att göra, som enbart tar någon minut att svänga ihop. Ofta gör jag en mug cake med chokladsmak, men denna gång komponerade jag ihop en smarrig variant med hallon och mazarinsmak, vilket är en av mina klassiska kombinationer jag tycker om att använda mig utav. Här kommer receptet!
 
 
 

LCHF - mug cake med mazarin och hallon

½ dl mandelmjöl
1 ägg
1 msk kokosmjöl
1 msk sötströ
½ krm vaniljpulver
1 droppe bittermandelarom
½ tsk bakpulver
ca 10 hallon

Blanda de torra ingredienserna med varandra. Rör noga ner ägg och en droppe bittermandelarom (var försiktig så du inte får för mycket arom) bland de torra ingredienserna. Rör även ner valfri mängd hallon. Smörj en kopp med kokosolja (eller annan olja) och häll ner smeten i denna.  Ställ muggen i micron och värm på full effekt i 1 ½ minuter (lite längre om hallonen är frysta).

 

 

Coockies med choklad och macadamia

on tisdag, 25 juni 2013. Posted in LCHF/low carb

Vilket otroligt härligt och varmt väder vi har idag! Jag ska njuta i fulla drag och ha på mig kjol och allt. Dessutom har jag börjat dagen med en frukost ute (dvs. inte hemma) och utomhus. Nu är D-vitamin lagret på topp! Igår var jag på en intervju angående ett volontärarbete, där jag skulle bli en av bloggarna på "Tjejkraft" en blogg för tjejer. Jag ska börja blogga på en gång, vilket är riktigt kul! jag som älskar att blogga och allt.
 
När jag gick igenom "arkivet" här om dagen hittade jag även ett recept på kakor med macadamianötter och choklad! Det är en kombination som passar bra enligt mig. Kakorna är spröda och smakar dessutom lite av kokos. Som vanligt påminner jag om att låta småkakorna kallna innan de rörs.
 
 
 

Coockies med choklad och macadamia – 6 stycken

25 gram rumsvarmt smör
½ dl mandelmjöl
3 msk riven kokos
½ msk kokosjöl
1 msk sötströ
10 gram macadamianötter
15 gram sockerfri ljus choklad
½ krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 150 grader. Grovhacka macadamianötter och choklad. Blanda med resterande ingredienser till en kakdeg. Gör sex stycken kakor utav degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i cirka 12 minuter tills kakorna börjar få färg.

Dadelsirap

on måndag, 24 juni 2013. Posted in Produkter

Jag har köpt hem dadelsirap! Kan låta lite konstigt (äts dock traditionell i Mellanöstern), men jag tycker det är riktigt gott och ett bra alternativ till honung (om du tål kolhydrater vill säga). Jag köpte dadelsirap på min vanliga Ica Maxi-butik (märket heter Sevan). Sirapen "är en mörk, trögflytande sirap med utpräglad dadelsmak", och jag brukar använda den som en naturlig sötning på exempelvis yoghurt. Jag kommer även testa att baka och/eller göra desserter med denna, och jag ser fram emot att testa resultatet! Jag kan tänka mig att den även är god till ost. Dadelsirapen består enbart av dadlar (200 gram dadlar till 100 gram sirap) och är därför 100 % vegansk. Tyvärr har produkten ett högt GI och innehåller mycket fruktos, så ät den med måtta!
  
 
 
 
 

 När burken är slut ska jag testa att göra min egna!