• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Choklad- och mandelfudgedessert
  • Chokladsnittar
  • Dammsugare, low carb
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Glutenfria Våfflor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Knäckig rabarberpaj
  • Kolasnittar
  • LCHF-knäcke
  • No bake Snickersbar
  • Pekanrabarberpaj
  • Rulltårta med hallon
  • Rulltårtstårta
  • Salted caramel brownie
  • Twix, hälsosamma
  • Änglakaka

Cornflakesbrownie, utan gluten och tillsatt socker

on torsdag, 04 juli 2019. Posted in GI

Cornflakesbrownie, utan gluten och tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
Brownietips! Blir inte ni, som jag, lite sugna på att baka denna cornflakesbrownie bara ni ser den? Cornflakestoscan blir lite crunchig, kolasmakande och härligt seg och det är PERFEKT ihop med den lite halvkletiga brownien!
 
Jag rekommenderar att brownien äts inom något dygn från bakning, då cornflakesen annars kan bli för mjuka. Cornflakesen i receptet är i vanlig ordning utan gluten och tillsatt socker, och köpes i vanlig mataffär!
 
Ytterligare tips: För den som inte gillar cornflakes går det bra att testa med kokos eller mandelflarn. Dock kan mängden behöva justeras. 
 
 
Cornflakesbrownie, utan gluten och tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 

Cornflakesbrownie - 4 bitar

Brownie:

2 ägg
50 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
25 gram smör
2 ½ msk sockerersättning
1 ½ - 2 msk kakao

1 msk vatten
1 krm vaniljpulver

Cornflakestosca:
20 gram smör
1 ½ -2 dl cornflakes (glutenfria, utan tillsatt socker)
½ dl vispgrädde
1 ½ msk fibersirap honey
1-2 msk sockerersättning 

Brownie
Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen försiktigt tillsammans med smör (jag gör detta i mikron). Vispa ägg och sötning pösigt, gärna med elvisp. Blanda även ner resterande ingredienser och vispa lite till. Häll smeten i en normalstor brödform (ca 1,5 liter) klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter innan toppingen fördelas ovanpå.

Cornflakestosca
Sjud smör, grädde, fibersirap gold och sockerrättning i cirka 10 minuter. Rör ner cornflakes. Fördela/strö försiktigt ovanpå toscan. Grädda ytterligare 7-10 minuter. Låt svalna.

 
 
 
Cornflakesbrownie, utan gluten och tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Cornflakesbrownie, utan gluten och tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Sommarfräsch hallonkaka

on onsdag, 03 juli 2019. Posted in GI

Hallonkaka med vaniljfyllning, utan tillsatt socker, glutenfri //Baka Sockerfritt
 
 
 
 
En superfräsch och ganska somrig kaka är denna kladdiga hallonkaka. Ett hett tips till sommarens alla firanden! Sååå gott att baka med hallon dessa dagar tycker jag. Detta recept är som en sockerkaksliknande kaka, som förutom hallon även innehåller en krämig vaniljfyllning. Helt enkelt ljuvlig! Och riktigt saftig med en lite kladdig känsla över sig. Vill göra den igen - på en gång!
 
 
Hallonkaka med vaniljfyllning, utan tillsatt socker, glutenfri //Baka Sockerfritt


 

Hallonkaka med vaniljfyllning - ca 8 bitar

Kaksmet:
3 ägg
70 gram hallon (tinade om frysta)
70 gram mascarpone
50 gram smör
1 dl potatismjöl
1 dl rismjöl
2/3 dl sockerersättning
2 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver
ev. 1 tsk extra sockerersättning

Fyllning:
1 ägg
180 gram mascarpone
1 ½ msk sockerersättning
2 krm vaniljpulver

Kaksmet
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör. Vispa ägg och sockerersättning pösigt. Blanda potatismjöl, rismjöl, vanilj och bakpulver. Rör ner detta bland äggen tillsammans med smör och mascarpone. Om önskas blandas hallonen med 1 tsk extra sötning. Detta i sin tur rörs försiktigt ner i smeten. Klä en ca 1.5 liters brödform med bakpltåpsapper och fördela i smeten. Grädda i ca åtta minuter. Under gräddningstiden görs fyllningen.

Fyllning
Blanda ingredienserna med elvisp. Fördela detta ovanpå kakan. Fyllningen ska sjunka ner i kakan (om den inte gör det kan man hjälpa till lite själv genom att göra en skåra i kakan så fyllningen åker ner). Grädda ytterligare i ca 20-25 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig. Låt svalna.

 
 
 
Hallonkaka med vaniljfyllning, utan tillsatt socker, glutenfri //Baka Sockerfritt

Tiden innan semester - betta på hästar, trading och en födelsedag

on tisdag, 02 juli 2019. Posted in Föräldralivet, Entreprenörskap

Nu börjar semestertiderna nalkas hemma hos oss. Jag har precis börjat min ledighet på min anställning som marknadsassistent och det är rätt skönt att minska arbetsmängden något (20 %). Bra att börja smått tills barnen går på sommarlov nästa vecka! Då kommer det inte hinnas jobbas mycket. Denna vecka blir det fokus på mitt företag (främst skapa material har jag tänkt) samt min trading. Igår träffade jag exempelvis upp min vän som också tycker om trading och satte oss och gick igenom nya potentialla aktier att handla i. Kul! 
 
Förra veckan hade jag för ovanligthetens skull en arbetsvecka på inte mindre än fem dagar (vanligtvis fyra, om inte mindre om någon är sjuk). Det tycker jag är rätt lyxigt! Jag var på jobbmiddag (vi går på olika event/gör aktiveiteter varje gång vi har jobbträffar) och denna gång fick vi testa att spela på hästar vilket var en riktigt rolig upplevelse, och för min del gick det rätt bra till en början (men mindre bra i slutet)! Förra veckan fyllde Artur dessutom år, vilket vi firade lugnt hemma.
 
Denna vecka blir såklart fylld med jobb, samt att jag ska passa på att träna under de tidiga morgnarna på mina jobbdagar. Sedan är det (mental) förberedelse inför "semester" som gäller!
 
 

Chokladdoppad banan - utan tillsatt socker!

on måndag, 01 juli 2019. Posted in Baka med frukt, Baka utan spis

Chokladdoppad banan - utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 

Sponsrat samarbete med N!CK'S
 
 
Sommaren är glassens tid! För att inte tala om semesterns! Och vet ni vad som passar utmärkt som glass en härlig, ledig sommardag, kanske med eventuella barn? Chokladdoppad banan! Sjukt gott, nästan för enkelt att göra, svalkande under varma sommardagar och dessutom hälsosamt.
 
Det som behövs är banan och N!CK'S-choklad som är helt utan tillsatt socker (och low carb) - den mörka eller ljusa varianten efter vad man själv tycker om (själv kör jag på dark chocolate). Plus glasspinnar (alternativt grillpinnar)! Jag hittade mina glasspinnar på Panduro, men det finns även på många andra ställen så som Clas Ohlson. Sedan är det upp till var och en om eller vad man ska toppa med! Förslag på topping är hackad N!CK'S-choklad, frön och hackade nötter.
 
 
Chokladdoppad banan - utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
Chokladdoppad banan - 6 stycken
 
3 bananer
ca 100-120 gram N!CK'S Chocolate (dark eller milk efter smak)
ev. en klick kokosolja
Topping i form av hackad choklad, nötter, frön etc
glasspinnar eller liknande
 
 
Skala bananerna och dela i två delar. Sätt in en glasspinne i snittytan och frys i minst en timme. Smält N!CK'S-choklad, gärna med en klick kokosolja, och doppa bananerna i detta. Strö genast på önskad topping då chokladen stelnar snabbt. Serveras med fördel omgående, förvaras annars i frys och tas ut några minuter innan servering!
 
 
 
Chokladdoppad banan - utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Chokladdoppad banan - utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Chokladdoppad banan - utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Pekanrabarberpaj

on söndag, 30 juni 2019. Posted in LCHF/low carb

Pekanrabarberpaj, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Jag har bakat en hel del med rabarber denna sommar. Framförallt olika sorters smulpaj - jag är helt fast! Lätt, supergott och fräscht somrigt. Och det är lika bra att passa på tycker jag. Nu är ju sommaren här och därmed rabarbern i säsong!
 
Denna rabarberpaj innehåller massor av pekannötter i smuldegen, vilket passar väldigt bra i smulpaj! Och den syrliga rabarbern är som vanligt ljuvlig i brytning med det söta. 
 
Jag har gjort pajen i en mindre pajform, ca 14 cm diamatern, men går givetvis att göra en större sats i en större form! Potatismjölet går dessutom fint att byta ut mot arrowrotpulver för en lågkolhydratsvariant.
 
 
Pekanrabarberpaj, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 

Pekanrabarberpaj - 1 till 2 portioner

80-100 gram rabarber
25 gram pekannötter
25 gram smör
1 1/3 dl mandelmjöl
1 msk + 1 tsk sockerersättning
1 tsk potatismjöl


Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skiva rabarber ca 1,5 cm tjocka. Blanda med 1 tsk sockerersättning och potatismjöl och fördela i en mindre pajform, ca 14 cm. Grovhacka pekannötter. Blanda resterande ingredienser med nötterna. Smula över rabarberskivorna och grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Lägg en bit aluminiumfolie över om den börjar brännas. Låt svalna och servera med grädde eller glass utan tillsatt socker!

 
 
 
Pekanrabarberpaj, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Pekanrabarberpaj, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt