• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Chokladrutor med cornflakes
  • Dalgona Coffee
  • Dammsugare, low carb
  • Drömrulltårta
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kanelpannkakor
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Mjuk chokladkaka
  • No bake Snickersbar
  • Rulltårtstårta
  • Salted caramel brownie
  • Salted caramel chokladkaka
  • Sandkaka, utan tillsatt socker
  • Twix, hälsosamma
  • Äppelkaka med kolasås
  • Äppelkaka med tosca

Brownie med saffranstosca

on onsdag, 09 december 2020. Posted in GI

Brownie med saffranstosca, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
Jag har en en förpackning cornflakes (utan tillsatt socker från urtekram) här hemma som bara står, och därför tänkte jag att det är perfekt att baka med lite av detta! Dessutom var jag fortsatt sugen på saffranskola, något i stil med chokladmuffinsen som jag bakade för några veckor sen. Så jag gjorde en variant av min brownie med cornflakestosca, men ändrade receptet lite och smaksatte även kolan med saffran. Så gott! Och kolan gör hela konsistensen extra saftig och kletig dessutom.
 
Et tips är att äta brownien inom ungefär ett dygn efter den gjorts (eller så fort som möjligt egentligen) eftersom cornflakesen blir mjuka. Ytterligare ett tips är att testa med kokos eller mandelflarn istället för cornflakes, dock kan mängden behöva justeras. 
 
 
Brownie med saffranstosca, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 

Brownie med saffranstosca - 4 bitar

Brownie:
2 ägg

75 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
25 gram smör
ca ½ -2/3 dl sockerersättning
½ dl mandelsmör
1 krm vaniljpulver
ev. 1 msk kakao

Saffranstosca:
1 ½ -2 dl cornflakes (glutenfria, utan tillsatt socker)

1 1/3 dl vispgrädde
2 ½ msk fibersirap gold/honey
½ krm saffran

Brownie
Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen försiktigt tillsammans med smör. Vispa ägg och sötning pösigt med elvisp. Blanda även ner resterande ingredienser och vispa lite till. Häll smeten i en normalstor brödform (ca 1,5 liter) klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter innan toppingen fördelas ovanpå.

Saffranstosca
Sjud grädde, fibersirap och saffran i cirka 10-15 minuter. Rör ner cornflakes. Fördela/strö försiktigt ovanpå toscan. Grädda ytterligare 7-10 minuter. Låt svalna.

 
 
Brownie med saffranstosca, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
Brownie med saffranstosca, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
Brownie med saffranstosca, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

Vegansk mockafudge, utan tillsatt socker

on måndag, 07 december 2020. Posted in LCHF/low carb

Vegansk mockafudge // Baka Sockerfritt
 
  

Något som passar väldigt bra under juletider, kanske under kvällskvisten med något varmt att dricka eller under julfikan, är mockafudge. Krämiga, lätta att göra och med en passande kaffesmak. Jag har gjort mockafudgen vegansk och har använt kokosmjölk. Den som vill toppar sina fudge med exempelvis riven choklad och/eller flingsalt! 

 

Vegansk mockafudge // Baka Sockerfritt



Vegansk mockafudge - 10 bitar

160 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 dl kokosmjölk
1-2 msk starkt kaffe/espresso
2 krm vaniljpulver
ev. valfri sötning (motsvarade ca 1 msk socker i sötma)
ev. flingsalt att toppa med

Värm kokosmjölk i en kastrull, ta bort från plattan och rör ner bitar av choklad. Tillsätt resterande ingredienser och rör om till en slät smet. Klä en liten brödform eller matlåda med bakplåtspapper eller aluminiumfolie och fördela i fudgesmeten. Låt stelna i kyl under ett par timmar. Skär i bitar och förvara i kylskåp.

 

Vegansk mockafudge // Baka Sockerfritt

Julgodistips 2020

on söndag, 06 december 2020.

Julen är hääääär! Och det är dags att baka en massa gottigt julgodis! För den där ute som vill ha julgodisinspiration, kan jag tipsa om nedanstående recept som är ett litet urval från min godisarsenal. Trillingnöt, risbräck och kola hör ju julen till!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Saffransbiscotti med glutenfri mjölmix

on fredag, 04 december 2020.

Saffransbiscotti med glutenfri mjölmix // Baka Sockerfritt
 
 
Sponsrat inlägg tillsammans med Lailas mjölmix
 
 
Minst ett par gånger till varje jul gör jag biscottis, och det kan vara med bland annat kardemumma och pepparkakskrydda som smaksättning - eller som här med min favoritjulkrydda saffran! Givetvis måste en av dessa bakningsomgångar vara just saffransbiscottis. Jag gjorde ett nytt recept på detta i år där jag använde saffran från Kockens kryddor, och det resulterade i mitt absolut bästa biscottirecept någonsin. Väldigt likt "vanliga" biscottis och med en härlig knaprig konsistens. Ni måste bara testa!
 
Den knapriga konsistensen lyckades jag få till genom att använda Lailas blåa mjölmix som är en mjölersättning fri från gluten, mjölk och ägg (finns även en ytterligare variant som är majsbaserad). Mjölmixen gör även att kakdegen blir smidig och lättarbetad!
 
Lägg ner ett gäng biscottis i en cellofanpåse eller glasburk och det blir en jättebra gå bort-gåva eller julklapp! Jag förvarar biscottin i kyl, men kan vara framme en längre tid utan problem. 
 
 Saffransbiscotti med glutenfri mjölmix // Baka Sockerfritt
 
 

Saffransbiscotti med glutenfri mjölmix - ca 20 stycken

35 gram smör
1 stort ägg
1 pkt saffran från Kockens kryddor
3 ½ dl Lailas mjölmix, den blå
3 ½ dl mandelmjöl
1 ½ dl sockerersättning
½ msk bakpulver
ca ½ dl sötmandel


Sätt ugnen på 170 grader. Blanda saffran med en liten del sockerersättning i en mortel och stöt det så att saffranet fördelar sig med sockerersättningen. Smält smöret och häll saffranet i detta och blanda. Blanda resterande sockerersättning och ägg, häll i smöret och de resterande torra ingredienserna förutom sötmandel, och blanda noga. Grovhacka sötmandel och blanda även i detta. Forma två längder av degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Skär längderna lite på snedden i ca 2-3 cm tjocka kakor. Lägg varje kaka ner med snittytan upp, sänk värmen till 100 grader och grädda i ca 20 minuter till eller tills snittytan är hård. Låt svalna.

 
 
Saffransbiscotti med glutenfri mjölmix // Baka Sockerfritt
 
Saffransbiscotti med glutenfri mjölmix // Baka Sockerfritt
 
Saffransbiscotti med glutenfri mjölmix // Baka Sockerfritt
 
Saffransbiscotti med glutenfri mjölmix // Baka Sockerfritt
 
Saffransbiscotti med glutenfri mjölmix // Baka Sockerfritt
 
Saffransbiscotti med glutenfri mjölmix // Baka Sockerfritt
 
Saffransbiscotti med glutenfri mjölmix // Baka Sockerfritt
 
Saffransbiscotti med glutenfri mjölmix // Baka Sockerfritt
 
Saffransbiscotti med glutenfri mjölmix // Baka Sockerfritt
 
Saffransbiscotti med glutenfri mjölmix // Baka Sockerfritt

Tips på julgodis - Marsipanbröd

on onsdag, 02 december 2020. Posted in LCHF/low carb

Marsipanbröd, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
Julgodiset som hänger med mig varje år - söta marsipanbröd/marsipangodisar. Jag är en av dom där som äääääälskar mandelmassa/marsipangodis. Kanske är jag en av få under 60 år, eller kanske är vi väldigt många. Hur som helst tror jag att det alltid finns någon i sällskapet som verkligen uppskattar dom! Lättgjorda och blir såklart en finfin present att ge också. 

Om mandelmassan/marsipanen känns för "blöt" tillsätts mer mandelmjöl (och tvärtom, om den skulle bli för hård, tillsätts lite mer äggvita). Jag använder en choklad utan tillsatt socker, men det går givetvis bra att använda en "vanlig" mörk choklad.

Marsipanbröd, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 


Marsipanbröd - 6 till 8 stycken

2 äggvitor
3 dl mandelmjöl
ca 4 msk sukrin melis (florsötning) 
ca 3 droppar bittermandelarom

60 gram mörk choklad, utan tillsatt socker

Blanda mandelmjöl med sukrin melis och ett par droppar bittermandelarom. Rör sist ner äggvita. Tillsätt mer mandelmjöl efter behov om degen blir för lös. Forma små avlånga bitar av degen. Smält chokladen och doppa bitarna försiktigt i detta. Låt stelna. Förvaras i kylskåp.

 
 

Marsipanbröd, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt