• Banoffee Pie
  • Chokladbitar med jordnötssmör
  • Cookie dough fudge
  • Dammsugare, low carb
  • Devil’s food muffins
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
  • LCHF-knäcke
  • No bake Snickersbar
  • Peanut butter caramel brownie
  • Rulltårta med hallon
  • Salted caramel brownie
  • Sarah Bernhardt
  • Snickers
  • Sommarbrownie
  • Twix, hälsosamma

Smörkola (utan tillsatt socker)

on torsdag, 13 september 2018. Posted in LCHF/low carb

Smörkola (utan tillsatt socker) //Baka Sockerfritt
 
 
 
Nu var det så länge sedan jag gjorde kolor, men jag tror och känner starkt att dessa godsaker kommer att göra comeback i mitt liv nu och under resten av höstterminen. Här ser ni bild och recept på himlans goda smörkolor, vars recept är inspirerat av Åse "56kilo".
 
Detta recept på smörkola är såklart utan tillsatt socker och istället för vanlig sirap använder jag fibersirap (här blandning mellan clear och gold). Resultatet blev såå gott, och jag rekommenderar alla att testa! En härlig mild kolaaktig smak, och med seg konsistens. 
 
 
Smörkola (utan tillsatt socker) //Baka Sockerfritt
 
 
 

Smörkola (utan tillsatt socker) - ca 12 bitar

50 gram smör
1 dl vispgrädde
1/3 dl fibersirap gold
1/3 dl fibersirap clear
2 msk sockerersättning

Lägg alla ingredienser i en kastrull. Koka upp och sjud sedan i ca 45 minuter, tills smeten når 125 grader. Klä en liten form med bakplåtspapper och häll i kolan. Låt stelna i kylskåp. Skär i bitar av önskad storlek.

 
 
 
Smörkola (utan tillsatt socker) //Baka Sockerfritt
 
Smörkola (utan tillsatt socker) //Baka Sockerfritt

Ljuvlig fudgebrownie!

on onsdag, 12 september 2018. Posted in LCHF/low carb

Fudgebrownie, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
Min fudgebrownie måste vara på min topp 3-lista på favoritbrownies - perfekt kletig med ljuvlig, krämig chokladtopping ovanpå. Och med mycket chokladsmak (som en brownie ska ha såklart). Givetvis så fungerar det att köra på bara själva brownien och därmed hoppa över att göra chokladtoppingen, och i så fall blir den även brownie utan mejeriprodukter.
 
Brownien innehåller smält choklad och mandelsmör som också bidrar till den ljuvliga halvkletiga konsistensen. Det bidrar även med saftighet! Mandelsmör har en neutral smak och passar därför att baka med. Detta går ven att byta ut mot exempelvis jordnötssmör, vilket dock har en något kraftigare smak.
 
 
Fudgebrownie, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 

Fudgebrownie med mandelsmör - 5 bitar

Brownie:
2 ägg
40 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 dl mandelmjöl
2/3 dl mandelsmör
2 ½ msk sockerersättning
2 ½ msk kakao
1 ½ msk kokosolja
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver

Topping:
50 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
½ dl vispgrädde
2 msk mandelsmör
2 tsk sockerersättning

Brownie
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna med varandra. Smält choklad och kokosolja försiktigt tillsammans. Blanda till sist alla ingredienser tillsammans. Klä en liten brödform, ca 8X18 cm, med aluminiumfolie och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna något innan toppingen fördelas ovanpå.

Topping
Koka upp grädden och ta bort från värmen. Rör ner choklad till en slät konsistens. Rör även ner sötning och mandelsmör. Fördela ovanpå brownien. Låt stå kallt och svalna helt. Skär i bitar och förvara i kyl.

 

 

Fudgebrownie, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Snickersrutor med puffat ris

on måndag, 10 september 2018. Posted in GI

Snickersrutor med puffat ris, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
En variant på snickersrutor är att slänga i lite puffat ris i jordnötsmassan - det passar så bra! Det blir liksom lite luftigare och får en annan typ av seghet. Dessa snickersrutor innehåller också fibersirap gold (är som vanlig sirap fast utan tillsatt socker) och gör rutorna härligt sega. Det hela är såklart toppat med ett lager smält choklad. Här använde jag en ljus variant utan tillsatt socker, men går såklart att byta ut mot mörk om man tycker om det! Lättast är att skära rutorna när chokladen nästan har stelnat klart (men inte helt), eller att vända upp och ner på kakan och ha chokladen nedåt (då ska den givetvis ha stelnat - annars blir det kladd).
 
 
Snickersrutor med puffat ris, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 

Snickersrutor med puffat ris - 8 till 12 bitar

1 ½ dl puffat ris
1 1/3 dl jordmötssör, osötat (men salt)
2/3 dl fibersirap gold
½ dl riven kokos
2 msk sockerersättning

Chokladöverdrag:
50 gram ljus choklad, utan tillsatt socker
en klick smör (ca 5 gram)

Värm jordnötssmör, fibersirap gold och sötning en kort stund på spisen. Ta bort från plattan och rör ner kokos och puffat ris. Klä en liten fyrkantig form/matlåda med bakplåtspapper och fördela i jordnötsmassan. Smält choklad tillsammans med en klick smör. Bred på, låt stelna i kylskåp och skär i bitar. Förvaras i kyl.

 
 
 
Snickersrutor med puffat ris, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Snickersrutor med puffat ris, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Snickersrutor med puffat ris, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Första veckan i september

on söndag, 09 september 2018. Posted in Föräldralivet, Entreprenörskap

Den här veckan har gått lite som i ett töcken skulle jag vilja påstå! Jag brukar inte gå runt och vara trött, och jag har kommit fram till att jag klarar mig rätt bra på ganska så lite sömn (att sova 2-4 timmar en natt - inga problem!). Men Aline, den lilla busungen, har majoriteten av alla nätter den senaste tiden varit vaken 1-2 timmar. Jag sover redan dåligt, så att gång på gång på gång vara vaken halva nätterna är frustrerande. Hoppas det går över snart för jag nästan känner hur jag blir dummare i huvudet för varje dag. Botten nådde jag nog när jag skulle visa Vincent hur många fingrar "11" var och sträckte upp mina två händers alla fingrar förutom en. 
 
Annars tycker jag generellt veckan har varit bra! Nya samarbeten har diksuterats, nya företaget börjar komma igång och äntligen går tradingen bra igen. Hoppas hösten fortsätter lika bra! Igår var familjen på barnkalas och idag ska vi mysa med fika och lek - härligt! Och spana in dom fina blommorna vi fick häromdagen av Arturs pappa!
 
 
 

Chokladmandlar med kanel

on lördag, 08 september 2018. Posted in LCHF/low carb

Chokladmandlar med kanel, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
Är du som jag sugen på något gott, men samtidigt hälsosamt, på kvällskvisten? En kväll är inte en bra kväll om jag inte får käka något smarrigt exempelvis medan jag jobbar eller framför en (förhoppningsvis bra) serie. Att doppa mandlar i smält choklad är ett utmärkt snacks! Hur gott som helst och dessutom riktigt enkelt. Pricken över i:et är att jag även smaksatt dom med kanel, vilket passar riktigt bra och blir väldigt gott. Tips är att även variera sig framtida gånger och ändra mandlar till någon slags nöt (valnöt, pekannöt exempelvis) och kanske till och med (om man är riktigt vågad) byta ut kanel mot annan krydda!
 
 
Chokladmandlar med kanel, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt




Chokladmandlar med kanel

60 gram ljus choklad, utan tillsatt socker
ca 3/4 dl sötmandlar
2 krm kanel
ev. kanel att strö över

Smält chokladen och blanda därefter med kanel. Rör ner sötmandlar och fördela på en tallrik eller plåt med bakplåtsapper. Låt stelna. Bryt eventuellt isär, lägg i en tätslutande burk och förvara i kylskåp.

 

 

Chokladmandlar med kanel, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Chokladmandlar med kanel, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt