• Banoffee Pie
  • Chokladbitar med jordnötssmör
  • Cookie dough fudge
  • Dammsugare, low carb
  • Devil’s food muffins
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
  • LCHF-knäcke
  • No bake Snickersbar
  • Peanut butter caramel brownie
  • Rulltårta med hallon
  • Salted caramel brownie
  • Sarah Bernhardt
  • Snickers
  • Sommarbrownie
  • Twix, hälsosamma

Give away - Romtryfflar

on söndag, 15 september 2013. Posted in Allmänt, LCHF/low carb

Återigen gjorde jag chokladtryfflar smaksatta med rom i gå-bortpresent! De är enkla att göra, samtidigt som de är galet goda och alltid uppskattade. Det är faktiskt min sambos favoritgodsak. Receptet på romtryfflar hittar du HÄR!
 
Jag är just hemkommen från lite barnvakteri, och ska börja förbereda mig (läs städa och baka) inför ett besök av Maria! Det ska bli hur kul som helst att träffas igen och diskurtera olika ideér och bara prata med någon som har liknande intressen som jag. Jag känner nämligen faktiskt ingen annan som bloggar, och de flesta av mina vänner har lite eller inget intresse för bakningen.
 
 
 
 
 

Fredagskvällen

on lördag, 14 september 2013. Posted in Allmänt, Baka med frukt, LCHF/low carb

Igår var jag på 25-års fest med 20-tals tema, hos Hanna som förmodligen är min äldsta barndomskompis. Jag fick äran att baka till festen, vilket såklart är jätteroligt att förlitas med! Fyra bakverk hann jag med, och jag valde att baka tre sockerfia bakverk, och en med socker och mjöl. Jag kan gladeligen meddela att det blev mycket lyckat och uppskattat, vilket var en stor lättnad (de tre sockerfria bakverken var bra mycket godare än den fjärde sockriga)! Det är alltid läskigt och nervöst att bjuda bekanta och okända människor på något som de ofta är skeptiska mot. Jag fick till exempel höra att någon förväntat sig en torr gammal trasa, liknande de kakor hans gamla morfar som hade diabetes fick äta, men att detta ju var fantastiskt gott! Det känns oerhört roligt att några till personer fått myten att "nyttigt=inte gott" är krossad.
 
Jag bakade Kärleksmums, vilket man kan säga är mitt paradbakverk. Jag kan bara inte låta bli att göra denna gudomliga kaka! Jag gjorde även mazarinkaka, som du kan hitta liknande recept genom att spana in mina recept på Mazarinkaka med hallontäcke, Mazariner md hallon och Mazarinmuffins! De två andra bakverken var Mud cake samt en saftig Banankaka, vars recept jag väntar lite med... Håll ut!
 
 
 
Kärleksmums ger kärlek

 
 
Kakfest!
 
 
 
Med en fjäder i håret, svart klänning, lösögonfransar och rejält med ögonskugga var jag redo!

 

Questbar - White Chocolate Raspberry

on lördag, 14 september 2013. Posted in Protein, Produkter

Jag har äntligen fått tag i den nya smaken på questbar, det vill säga White Chocolate Raspberry! Gissa om jag blev glad när jag gick förbi Scandinavian Nutrition (Olof Palmes Gata 12 i Stockholm) och såg att både denna, samt Cookie Dough äntligen fanns att köpa! Snabbt roffade jag åt mig tre av varje. Cookie Dough vet jag sedan tidigare är ett säkert kort, men White Chocolate Rasperbrry hade jag, som ni kanske förstår, inte smakat tidigare. Igår var det dags! Smaken var riktigt god, men baren var tyvärr lite för söt för min smak. Mina favoritsmaker är fortfarande Banana Nut Muffins, samt den tidigare nämnda Cookie Dough.
 
Läs mer om questbar HÄR!
 
 
 
 
 

Raspberry chocolate brownie

on fredag, 13 september 2013. Posted in LCHF/low carb

Äntligen fredag och förhoppningsvis har ni alla haft en bra dag so far! Ikväll ska jag på en 25-års fest med 20-tals tema (tänk filmen "Den store Gatsby"), och jag har spenderat två kvällar med att baka till min vän födelsedagbarnet. Det blev tre sockerfria bakverk, och en med socker. Ikväll blir det till att lägga sista handen på bakverken, det vill säga fixa toppingara som inte är lika hållbara som själva kakorna. Jag hoppas nu bara att de blir goda! Det är ganska frustrerande att inte veta hur de smakar, speciellt som jag vet att en utav bakverken blev lite förr torr (som jag upptäckte samtidigt som jag brände bort mitt finger på gallret...)! Jag menar, tänk om kakorna är jätteäckliga och så bjuder jag massa människor på det! Uppdaterar er under helgen angående vilka bakverk det var.
 
Jag börjar med att fira in den annalkande helgen (några timmar kvar är det förmodligen på jobbfredagen för de flesta av er som arbetar kontorstider) med ett annat musmigt recept! Och det är ett sådär härligt krämigt chockladigt recept, precis som jag vill ha det! Jag kallar bakverket "Raspberry chocolate brownie". Grunden är en (kladdig) brownie, som jag toppat med ricotta/mascarpone och hallon.
 


Raspberry chocolate brownie

Brownie:
20 gram smör
1 ägg
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
2 msk sötströ
1 msk kakao
10 gram pecannötter
1 krm vaniljpulver
2 msk vispgrädde

Topping:
40 gram ricotta/mascarpone
½ -1 tsk sötströ
½ krm vaniljpulver
20 gram hallon

Brownie
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Grovhacka pecannötterna och blanda de övriga torra ingredienserna. Rör ner ägg, smör samt grädde. Fördela smeten i en smord och bröad (med nötmjöl/kokos) 12-cm springform.

Topping
Blanda ricotta/mascarpone med vanilj och sötning. Klicka ovanpå smeten. Toppa med hallon. Rör runt toppingen en aning i chokladsmeten. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna och servera med grädde!

 
 

Kikärtssnack - rostade kikärtor

on torsdag, 12 september 2013. Posted in GI

Då jag har en fullspäckad vecka, valde jag att idag träna på min lunch. Lite stressigt, inte fullt lika lång träning, men tidseffektivt! Valde att jobba lite längre idag, eftersom rasten blev så pass lång. Men nu är jag hemkommen och kan blogga! Samt baka förstås. Jag har massor av bakverk att baka till morgondagens fest! vad jag bakar får ni se lite senare...
 
Igår lade jag ju upp ett recept på en brownie med kikärtor. Använder man sig utav ett vanlig paket med kokta kikärtor, blir det ju dock lite över. Vad gjorde jag åt detta då? Jag vill ju inte direkt slänga mat! Lösningen blev rostade kikärtor, a.k.a. kikärtssnack! Hur enkelt och gott som helst! Jag blandade bara de sköljda kikärtorna med olja (raps) och smaksatt flingsalt innan de åkta i ugnen. Jag skulle rekommendera att man äter kikärtorna på direkten (eller i varje fall under samma dag), då de annars mjuknar.
 
 
 


Kikärtssnack

150 gram kikärtor
1 msk olja
½ - 1 tsk flingsalt (gärna med smak)

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda kikärtor med olja och salt. Lägg kikärtorna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda först i mitten av ugnen i ca 30 minuter, och sänk därefter värmen till ca 125 grader och grädda i 30-45 minuter till, tills kikärtorna blir knapriga! Rör om då och då!