• Choklad- och mandelfudgedessert
  • Chokladkola, utan tillsatt socker
  • Chokladsnittar
  • Dammsugare, low carb
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Glutenfria Våfflor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • LCHF-knäcke
  • Lyxig brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • No bake Snickersbar
  • Peanut butter caramel brownie
  • Påskbakelse
  • Rulltårta med hallon
  • Salted caramel brownie
  • Twix, hälsosamma
  • Våfflor med banan

Bountybollar (tävling)

on onsdag, 30 oktober 2013. Posted in LCHF/low carb, Tävling

Ni som läste min blogg i mitten av förra veckan såg att jag hade gjort en ny (och ännu godare!) variant på mina bountybollar. Jag lovade ju att dela med mig utav detta receptet, och idag kommer det! Fast för att se det får ni ta och följa DENNA länk! Detta recept är nämligen mitt bidrag till en tävling för LUBfoods och för deras steviadroppar (som förövrig den första tävlingen jag är med i, av vad jag kan dra mig till minnes). Vill ni vinna steviadroppar (Sweetleaf) och Nutri-Nick barer? Då får ni helt enkelt ta och "gilla" och skriva en kommentar på mitt recept på facebook (följ länken). Själv hoppas på att vinna lite välbehövlig sötning :)  Tävlingen pågår till 24/11! Hoppas ni vill rösta och vinna lite goda produkter!
 
 
 
 
 

Blåbärsmoothie med kvarg

on onsdag, 30 oktober 2013. Posted in Smoothies, Baka utan spis

Någon gång då och då gör jag en smoothie hemma. Jag gör helst en ny variant varje gång för att kunna experimentera med nya smaker, och även kunna dela med mig här utav dessa. Denna gång blev det en smoothie med blåbär och banan, som fått lite extra protein av en klick kvarg. Vill man ha en sötare smoothie kan man tillsätta lite sötning i form av exempelvis honung, agavesirap eller sötströ. För att göra det hela lite festligare toppas den dessutom med grädde!
 
 
 


Blåbärsmoothie med kvarg

1 banan
35 gram blåbär
en stor klick kvarg (ca 40 gram)
1 ½ dl mjölk
lite honung

Mixa allt! Toppa gärna med lite vispad grädde.

Baka till Halloween och Alla helgons dag!

on tisdag, 29 oktober 2013. Posted in LCHF/low carb

På torsdag är det halloween och på lördag alla helgons dag. Det är ju som de flesta vet populärt att baka med pumpa inför denna högtid. Istället för pumpa använder jag mig dock utav butternutsquash, vilken har en söt och nötaktig smak som liknar just pumpans. Av vad jag förstått är dessa två utmärkta substitut med varandra (bortsett från att butternutsquash, som jag förstått, tyvärr innehåller lite mer kolhydrater) Jag tänkte därför sammanställa några recept som just passar lite extra bra till halloween och alla helgons dag! Hoppas ni finner massor av inspiration!
 
 
 

Nyponskalsmjöl

on tisdag, 29 oktober 2013. Posted in Produkter

Jag har upptäckt nyponskalsmjöl, bestående av enbart torkade nyponskal. Jag har testat att smaksätta bland annat mugcakes, bröd och pannkakor med detta, med väldigt gott resultat! Smaken på detta mjöl är lite syrligt och känns riktigt fräscht. Mjölet är dessutom fullspäckat med c-vitamin och antioxidanter, vilket jag känner är minst sagt välbehövligt i dessa förkylningstider! Nyponskalsmjöl innehåller visserligen mycket kolhydrater (68 gram, varav 6 gram sockerarter), men då man ofta använder enbart en liten mängd av mjölet, blir kolhydratsinnehåller ändå litet. Nyponmjölet som jag testade kommer från Risenta, och finns i vissa välsorterade livsmedelsaffärer (ex. Ica maxi i nacka).

 
 
 

Kladdkaka med päron

on måndag, 28 oktober 2013. Posted in Baka med frukt

Idag var första dagen på mitt nya jobb som finanscontroller. Jag är riktigt glad över att jag lyckats få denna tjänst (bara titeln låter ju grymt cool - tycker i varje fall jag)! Jag har fått en väldigt lugn start, med en mjuk introduktion, utan att ha kastats in i något. Jag behövde alltså inte bli förvirrad, eller få huvudvärk med tusen saker snurrande i huvudet, som annars är så lätt hänt med en dålig start! Dessutom är min närmsta kollega väldigt lik mig i sin perosnlighet, vilket jag tror är riktigt bra i jobbsammanhang. Det kan annars bli väldigt tufft med till exempel olika ambitionsnivåer, rutiner och prioriteringar.

Men nu till dagens recept som jag vill visa er! Idag blir det ännu ett chokladrecept, jag älskar ju choklad så mycket! (Minst något chokladigt äter jag varje dag, annars är inte dagen komplett). Faktiskt blir det en till kladdkaka, fast denna gång med vanligt sötströ. Dessutom har jag hottat upp den lite, genom att blanda med bitar av ett saftigt och gott päron i. Även lite grovhackad choklad fick följa med i smeten! Päron och choklad visade sig vara en riktig höjdare (vilket säkert många av er redan visste och kanske ätit i en sådan där after eight-päron-efterrätt, men jag har aldrig gillat mint så jag "missade" det)! 

 


Kladdkaka med päron

20 gram smör
1 ägg
3 msk grädde eller mjölk
1 dl mandelmjöl
1 msk riven kokos
1 msk hassselnötsmjöl
2 ½ msk sötströ
1 krm vaniljpulver
ca 10 gram grovhackad choklad
30 gram bitar av päron

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna, inklusive choklad. Rör ner ägg, smält smör och vätska. Skär ett moget päron (utan skal) i bitar tills du får 30 gram och blanda ner i smeten. Smörj en 12-cm springform och bröa med riven kokos, och fördela därefter ner smeten i denna. Grädda mitt i ugnen i ca 15 – 20 minuter. Kakan ska såklart fortfarande vara lite kladdig! Låt svalna och servera med grädde.