• Banoffee Pie
  • Chokladbitar med jordnötssmör
  • Cookie dough fudge
  • Dammsugare, low carb
  • Devil’s food muffins
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
  • LCHF-knäcke
  • No bake Snickersbar
  • Peanut butter caramel brownie
  • Rulltårta med hallon
  • Salted caramel brownie
  • Sarah Bernhardt
  • Snickers
  • Sommarbrownie
  • Twix, hälsosamma

Sockerfri kladdkaka (lchf)

on måndag, 24 juni 2013. Posted in LCHF/low carb

Jag har haft en mycket trevlig söndag och måndagmorgon ute på Ingarö, på min väns land. Jag har även tagit årets första dopp! Och eftersom jag bara badade en gång förra året (skandal), kan det i varje fall inte bli värre än så i år. Jag hade även bakat en kladdkaka, vilken är en riktig klassiker här hemma. Receptet på kladdkaka i en stor form (24 cm) har jag HÄR! Eftersom jag bara ville baka en mindre sats gjorde jag en nästan likadan kaka fast i en 12 cm springform. Receptet hittar du nedan.
 
 
 

Kladdkaka - 12 cm form

30 gram smör
1 ägg
2 msk vispgrädde
¾ dl mandelmjöl (jag mixar sötmandlar med skal)
½ msk kokosmjöl
1 msk övrigt nötmjöl (jag använder ½ msh hasselnötsmjöl och ½ msk riven kokos) (ej kokosmjöl)
1 msk kakao
3 - 3 ½ msk sötströ
1 krm vaniljpulver


Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret. Blanda alla torra ingredienser. Blanda i ägg, smör och vispgrädde. Rör om tills allt blandat sig. Smaka av om smeten är lagom söt (smeten är dock mer söt än vad kakan senare blir). Häll i en smörad och bröad (riven kokos) springform på 12 centimeter. Grädda kladdkakan mitt i ugnen ca 22 minuter (kladdkakan ska fortfarande vara lite kladdig). Kladdkakan serveras med fördel kall med en klick grädde eller glass!

 
 
Som de ekonomer vi är spelar vi inte vilket sällskapsspel som helst! Nej, vi kör  på "Nya Finans" (som inte är så nytt).
 
 
 

Päron- och hasselnötslgass

on söndag, 23 juni 2013. Posted in Baka med frukt

Idag hade jag lyxen att få träna i träningsanläggningen som ligger väldigt nära mig. Då friskis är stängt, valde jag att följa med min sambo Artur till Sats och träna. Skönt att bara gå iväg till gymmet när man vill, men jag är ju tyvärr ingen gymtjej.  Step- och skivtångspass ska det vara!  Nu hoppas jag i varje fall på träningsverk imorgon. Om ett par timmar ska jag bege mig till en kompis landställe och sova över. Hur mysig som helst!
 
Jag spanade i mitt receptarkiv och hittade ett glassrecept som jag gjort för länge sedan, men ännu inte lagt ut! Såklart att jag måste visa det för er! Det är en härlig kombination med päron och hasselnötter, och glassen har en mildsmak av mascarpone.
 
 
 

Päron- och hasselnötslgass

70 – 100 gram päron (1 litet päron)
1 msk vispgrädde
2 msk vatten
1 ½ msk + ½ msk sötströ
70 gram mascarpone
1 dl mjölk
1 äggula
1 ½ krm vaniljpulver

4 msk hasselnötsmjöl (som jag gjort av mixade hasselnötter utan skal)
ev. ca 2 msk hackade pistagenötter

Skala ett päron och skär små bitar av päron tills du får ca 70-100 gram små päronbitar. Lägg dessa i en kastrull tillsammans med vatten och vispgrädde. Skjud i cirka 20 minuter tills päronen blir lite mjuka. Mosa och vispa i ”päronkrämen” lite då och då. Tillsätt även ½ msk sötströ bland päronen.

Blanda macarpone, mjölk och äggula noga så att  inga klumpar finns kvar. Rör även ner vaniljpulver och 1 ½ msk sötströ. Lägg mascarponekrämen i en glassmaskin och följ maskinens anvisningar. När mascarponeglassen hårdnat tillsätter du päronkrämen och hasselnötsmjöl och kör en kort stund till. Lägg glassen i en frystålig matlåda och strö över eller blanda i hackade pistagenötter. Ställ gärna in glassen i frysen någon timme innan du serverar den.

Banan- och blåbärskaka

on söndag, 23 juni 2013. Posted in Baka med frukt

Till midsommarfirandet bakade jag som sagt tre bakverk, varav en var banan- och blåbärskaka, som är en kaka jag tycker mycket om och ofta gör. Jag gjorde nästan som i mitt originalrecept, men tillsatte bland annat lite hasselnötsmjöl och uteslöt toppingen (i och med resvägen). Det ursprungliga receptet finns HÄR! Jag hade även gjort en kladdkaka, samt havrebollar. Ett klassiskt lchf-recept på kladdkaka hittar du HÄR (jag har även gjort andra med exempelvis avokado, med smak av hasselnöt och med cashewsmör) och på sockerfria havrebollar HÄR! Nedan ser ni det recept jag använde mig av denna gång.
 
 
 

Banan- och båbärskaka

90 gram smör
3 ägg
3/4 dl riven kokos
2 dl mandelmjöl
3 msk hasselnötsmjöl
½ dl stevia strö
½ tsk vaniljpulver
1 ½ msk kokosmjöl
2 tsk bakpulver
200 gram mogen banan
80 gram blåbär
ev. 2 msk honung


Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ägget pösigt och mosa bananen. Blanda alla torra ingredienser tillsammans och tillsätt mosad banan, äggvispet och smöret. Blanda till en smet. Blanda sist ner blåbären och rör försiktigt därefter så att de inte mosas för mycket. Smöra och bröa en 24 cm springform och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 22 minuter. Låt svalna. Servera med vispad grädde!

 
 

Min midsommar!

on lördag, 22 juni 2013. Posted in Allmänt

Nu är jag precis hemkommen från ett dygn i Flen, där Arturs mamma bor. Vi har haft det riktigt avslappnat och mysigt, med god mat och fika (min ;)). Tråkigt nog kom vi hem till en frys som pep. Tydligen hade dörren varit öppen...
 
Min midsommar i bilder:
 
 
Arturs mamma är expert på att plocka bär etc. Här har hon samlat ihop smultron till oss "barn". Otroligt gott och något som jag äter väldigt sällan.
 
 
 
Mina bakverk. En av dessa är sockerfria (banan- och blåbärskakan som ligger längst fram), och det var den jag åt utav :)
 
 
 
Som tur var var det så pass varmt att jag kunde ha klänning (på dagen vill säga). Första gången jag har klänning i sommar!
 
 
 
 
Namnlös7 
Jag kan konsten att hjula och göra rundat i klänning. NOT!
 
 
 
Skrev jag att Arturs mamma var expert på att hitta bär? samma sak gäller svamp. Kantareller i juni!
 

Glad midsommar!

on fredag, 21 juni 2013. Posted in Allmänt

Jag får önska er alla en härlig midsommar! Om ett par timmar ska jag bege mig iväg till T-centralen och ta tåget till Flen! Jag hoppas vädret tillåter att jag har klänning idag...
 
Igår hände en väldigt rolig sak, som jag väntat länge på! jag fick nämligen 2000 följare på instagram (där jag heter "bakasockerfritt")! Ni kanske kan ana hur otroligt glad jag blev (och fortfarande såklart är)?! Det blev en perfekt midsommarpresent :)