• Choklad- och mandelfudgedessert
  • Chokladkola, utan tillsatt socker
  • Chokladsnittar
  • Cookie dough fudge
  • Dammsugare, low carb
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • LCHF-knäcke
  • Lyxig brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • No bake Snickersbar
  • Peanut butter caramel brownie
  • Påskbakelse
  • Rulltårta med hallon
  • Salted caramel brownie
  • Toscabrownie med cornflakes
  • Twix, hälsosamma
  • Våfflor med banan

Fuskäppelpaj

on lördag, 12 oktober 2013. Posted in Baka med frukt

Nu är jag hyfsat nyligen hemkommen från ett skivstånintervallpass på friskis, som är ett kombinerat styrke- och konditionspass. Det tog kan jag säga, och jag hoppas och tror på en fin träningsvärk imorgon. Apropå skivstång, häromdagen när jag precis hade lastat på alla vikter på stången (för benen), kom det en äldre dam fram till mig och var fascinerad över att jag kunde orka det där, då jag som var så "liten och späd". Tack... Tror jag? Tur att jag inte eftersträvar stora muskler, utan mer vill ha tonade/uthålliga muskler. Annars kanske jag hade tagit illa upp, istället för att se det som en komplimang, vilket det ju faktiskt var från hennes sida!

När jag kom hem var jag riktigt hungrig, så efter lunchen passade det fint med en liten efterrätt/mellanmål. En väldigt enkel liten skapelse, om man har kakorna (det vill säga bottnen) färdiga. Det handlar alltså om en fuskig variant av en äppelpaj! Först gjorde jag småkakor med smak av kanel (smart att ha i en burk i kylskåpet). Därefter gjorde jag enkelt en äppeltoppingen genom att smörsteka äppelbitar och strö på kanel. Det hela serverade jag med ricotta! Även enbart kakorna blev supergoda att äta som de är!


Fuskäppelpaj
– 4 stycken

Kakbotten:
30 gram rumsvarmt smör
½ dl mandelmjöl
2 tsk kokosmjöl
2 msk sötströ
½ tsk kanel

Äppeltopping:
2 äpplen
ca 1 tsk kanel

Smör att steka i

Kakbotten
Värm ugnen till 150 grader. Blanda ingredienserna till kakbottnen. Gör fyra stycken runda kakor av degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter tills kakorna tar färg.

Äppeltopping
Skär två äpplen i mindre bitar. Stek upp smör i en stekpanna och lägg ner äppelbitarna. Strö på kanel och stek i några minuter under omrörning.

Lägg på de kanelstekta äppelbitarna på kakbottnarna och servera med vaniljsås, grädde eller ricotta.

 
 

Kakorna är även ljuvliga att äta bara som de är!

7 år tillsammans!

on lördag, 12 oktober 2013. Posted in Allmänt

Sjutton vad skönt det är med lite ledighet! Jag har en hel del roliga saker som händer denna helg, såsom födelsedagsmiddag, trevliga frukostdejter, peppande träning och bio. Sedan såklart en hel del bakande, vilket jag ser fram emot! Det är inte allt för lång tid kvar till halloween, och därmed dags att baka med pumpa/butternut squash.
 
Idag är det dessutom Arturs och min 7-års dag. Vi blev alltså tillsammans för sju hela år sedan (är jag gammal nu?)! Hur galet är inte det?! Det firar jag med att under flera veckor ha gjort många småsaker så som att överraska med en bukett blommor då och då, göra Arturs favorittryfflar, köpa favoritchokaden/ost och diverse favoritprodukter, bjuda på saker etc.
 
 
 

Chiaknäcke

on fredag, 11 oktober 2013. Posted in Bröd

Lchf-vänligt knäckebröd är enkelt att göra och innehåller massor av nyttiga fetter! Blanda favoritfröna med olja och vatten, låt stå till sig ett tag, för att därefter grädda knäcket i ugnen. nedan kan ni se en av mina varianter. Bland annat består mitt börd ab chiafrön som är ett superfrö med massor av omega 3 (och mycket annat)!

 

 

Chiaknäcke

2 msk solrosfrön
2 msk pumpafrön
1 msk chiafrön
1 msk krossade linfrön
1 msk pofiber
1 msk olja
1 krm salt
4 msk vatten
ev. extra salt att strö över

 

Blanda frö, pofiber och salt. Tillsätt först olja och blanda, och därefter vatten. Låt detta stå över natten i kylskåp. Fördela ett tunt lager av massan på en plåt med bakplåtspapper. Strö gärna på lite extra salt. Sätt ugnen på 175 grader. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Sänk därefter värmen till 125 grader och värm i ytterligare ca 30-50 minuter. Vänd gärna knäcket någon gång under värmningen. Ta ut knäcket när det är knaprigt och torrt!

 

 

Mina intressantaste egenheter

on torsdag, 10 oktober 2013. Posted in Allmänt

 
Visst är jag lite personlig i bloggen ibland, men det är nog en hel del som ni inte vet om mig! Därför tänkte jag att det kunde vara kul att rada upp några av de mest, vad ska vi kalla dom, intressantaste egenheterna jag har...
 

-          Jag är galen i julen. Och när jag säger galen, menar jag GALEN! Dessutom verkar det bli ”värre och värre” för varje år. Förra året började jag att lyssna på julsånger redan i oktober, och i år började jag att läsa julbloggar i september! (Visste ni att IKEA ska lansera ”3D”-pepparkaksformar, som jag bara måste ha?). Men fullt ensam kan jag inte vara på den punkten. Annars skulle det väl knappast skrivas julbloggar även under hösten/sommaren?

-          När jag var liten hade jag under en ganska lång period tvångstankar. Till exempel tankar om att jag måste peta på något ett jämnt antal gånger, nudda vissa saker med mera. Och detta efter att ha sett ett avsnitt av barnprogrammet ”REA” där de pratade om just detta (jäkla otur att jag såg det kan man ju tänka…). Som tur är dessa tvångstankar borta idag. 

-          Det absolut värsta jobb jag kan tänka mig är busschaufför! Det arbetet innefattar allt det jag tycker är svårt och jobbigt. Tidspressen, serviceyrket, stressen i allmänhet, inte kunna ta pauser (bara att inte gå på toa eller dricka när man vill), dåliga arbetstider och att faktiskt kunna manövrera denna jättekoloss fullproppad med människor på smala vägar fullkantad med dyra bilar, backar och levande varelser. Det går inte en dag utan att jag imponeras av busschaufförer. Hur gör dom?

-          Jag brukar tänka som om jag bloggar (alltså som om jag satt vid en dator och bloggade just där och då), vilket är något jag gjort i många, många år! Bloggskadad? Jag?”

 

 
Nej men titta vad som följde med mig hem igår! Kunde helt enkelt inte hålla fingrarna i styr inne på Panduro...
 

Chocolate coffee cake

on torsdag, 10 oktober 2013. Posted in LCHF/low carb

Denna goda chokladkaka är riktig enkel att göra, då det bara är att lägga alla ingredienser i en bunke och mixa allt. Jättepraktiskt! Jag använder mig av vanliga sötmandlar (mer ekonomiskt än färdigt mandelmjöl), men det går också bra att använda mandelmjöl om man vill. Om man vill kan man dessutom toppakakan med jordnötssmör, eller annat valfritt nötssmör. Kakan serverar jag som jag så ofta burkar, med vispgrädde.


Chocolate coffee cake

1 ägg
½-1 msk kokosolja
2 ½ msk vispgrädde
ca 30 gram sötmandlar (eller  ca 1 dl mandelmjöl)
2 msk riven kokos
½ s´msk kokosmjöl
2- 2 ½ msk sötströ
1 – 1½ msk kakao
1 krm vaniljpulver
½ msk hett vatten
2 krm snabbkaffepulver
1 tsk bakpulver

Ev. jordnötssmör att toppa med

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda hett vatten och kaffe.  Lägg alla ingredienser (inkl. kaffe), förutom jordnötssmöret, i en bunke och mixa allt till en smet. Fördela smeten i en smord och bröad 12-cm springform. Toppa gärna med jordnötssmör (eller annat nötsmör). Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.