• Banoffee Pie
  • Chokladbitar med jordnötssmör
  • Cookie dough fudge
  • Dammsugare, low carb
  • Devil’s food muffins
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
  • LCHF-knäcke
  • No bake Snickersbar
  • Peanut butter caramel brownie
  • Rulltårta med hallon
  • Salted caramel brownie
  • Sarah Bernhardt
  • Snickers
  • Sommarbrownie
  • Twix, hälsosamma

Blåbärsmuffins med mascarponefrosting

on fredag, 28 juni 2013. Posted in LCHF/low carb

Idag har dagen hittills bestått utav ett ärende i stan, följt utan shopping (blev ett par skor från Vagabond), promenad och fikande i väntan på att få skriva på arbetsavtalet till tjänsten som jag fick igår och ska börja på redan på tisdag! Det ser jag mycket fram emot och ska bli spännande, men såklart samtidigt lite läskigt. Eftersom det knappt finns några pass på friskis, och inga som passar mig och mina tider, har jag tänkt att jag ska ta mig i kragen och faktiskt gå ut och jogga en stund. Jag tycker inte det är så kul att springa, men jag tänkte koppla in lite pratradio i öronen, så det ska nog få mig att inte bli allt för uttråkad. Ikväll ska jag även baka (inte sockerfritt), då en nära vän frågade om jag kunde göra detta till hennes pappa. Och självfallet gör jag det så gärna, det är ju bara kul!
 
Men nu vill jag dela med mig utav ett recept på blåbärmuffins som jag gjorde härom veckan. I frostingen till muffinsen använde jag mig utav en smultronessence, som jag köpt på Ica maxi. Självfallet kan man utesulta den, jag tycker inte att den egentligen behövs. Frostingen består tills tor del utav mascarpone, vilket är min favoritingrediens i toppingar och frosting. Det går även bra att utesluta frostingen eller byta ut det hela mot vispad grädde!
 
 
 

Blåbärsmuffins med mascarponefrosting – 6 stycken

Muffins:
45 gram smör
2 ägg
3 msk vispgrädde
1 dl mandelmjöl
3 msk pofiber
20 gram finhackade pecannötter
1 msk kokosmjöl
3-4 msk sötströ
1 krm vaniljpulver
1 tsk bakpulver

30 gram blåbär

Smultronfrosting:
30 gram smör
70 gram mascarpone
2 tsk sötströ
2 krm smultronessence
1 krm vaniljpulver

 

Blåbärsmuffins
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret.  Blanda de torra ingredienserna (inkl. Finhackade pecannötter). Rör ner smält smör, ägg och grädde. Fördela smeten i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.

Smultronfrosting
Värm smöret mjukt och blanda därefter noga med mascarpone. Tillsätt sötning och smaksättning. Spritsa eller toppa muffinsen med frostingen.

 
 
 

Glada nyheter!

on torsdag, 27 juni 2013. Posted in Allmänt

Det har varit minst sagt turbulent angående mitt arbestliv av åtskilliga  anledningar. Inte för att jag faktiskt jobbat ännu, utan för själva planerandet och jobbsökandet (dubbelplanering och saker som krockat, vilket lett till en del ångest måste jag erkänna). Men i veckan redde jag ut allt och idag var jag på en intervju angående en tjänst som fondadministratör på en period på 3 månader. Redan en halvtimme efter intervjun fick jag svaret att jag fått arbetet! Jag blev otroligt glad och lättad! Äntligen någon säkerhet i livet och äntligen får jag någon slags tjänst som är relevant för min utbildning. Det är dessutom snabba ryck, för jag börjar jobba redan på måndag eller tisdag!
 
För att fira köpte jag en liten portionsskål/gryta och en ytterligare portionsform. jag kan exemeplvis servera jordgubbar i den :)
 
 
 
 
Igår fick jag färska jordgubbar av min mamma, lyx! Efetsrom jag gjorde romtryfflar till Arturs födelsedag (som är imorron), ringlade jag över lite choklad"sås". Hur gott som helst!
 
 

Chokladmuffins med nutellafrosting

on torsdag, 27 juni 2013. Posted in LCHF/low carb

Jag blir lite då och då sugen på choklad, som nog är min favorit smak. Jag kom på att det var ett bra tag sedan jag gjorde chokladmuffins, vilket verkligen är hög tid att jag gör! Chokladmuffins i all ära, men jag ville ändå ha någon liten tvist på det hela. Och just choklad tillsammans med hasselnötssmaken går ju inte av för hackor. Då jag hade en burk av min hemmagjorda favoritnutella i kylen, bestämde jag mig för att utnyttja denna underbara kräm till frostingen på muffinsen! Dessutom tillsatte jag två matskedar av mixade hasselnötter utan skal (jag kallar det hasselnötsmjöl i receptet). Resultatet blev nedstående recept. Riktigt chokladiga och saftig muffins, med smak av hasselnöt (nutella).
 
 
 
 
Chokladmuffins med nutellafrosting – 3 stycken

Chokladmuffins:
25 gram smör
1 ägg
1 msk vispgrädde
½ dl mandelmjöl
2 msk hasselnötsmjöl
1 ½ msk pofiber
1 ½ msk kokosmjöl
2 msk sötströ
2 tsk kakao
½ krm vaniljpulver
½ tsk bakpulver

Nutellafrosting:
40 gram nutella
30 gram mascarpone

Chokladmuffins
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser med varandra. Tillsätt smör, grädde och ägg. Fördela smeten i tre muffinformar. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.

Nutellafrosting
Värm nutellan mjuk, och blanda noga ut med mascarpone. Spritsa eller bred frostingen på muffinsen.

Rabarbermuffins

on onsdag, 26 juni 2013. Posted in LCHF/low carb

Då det är ungefär mitt i säsongen för rabarber (april/maj-augusti), tycker jag det är dags för mitt andra rabarberrecept. Då jag gjorde en rabarberkaka förra gången, tyckte jag det passade med muffins nu! För att få kakan "osur" och med en mild rabarbersmak, gjorde jag en enkel rabarberkräm/röra som jag rörde ner i en relativt neutral muffinssmet. Resultatet blev riktigt gott och saftigt! Vill man ha en lite mer framträdande rabarbersmak, används den större mängden rabarber (minst) och lite extra a av övriga ingredienser till rabarberröran.
 
 
 

Rabarbermuffins – 6 stycken

Rabarberröra:
60-100 gram rabarber i små bitar
5-6 msk vispgrädde
4-6 tsk sötströ
2 krm vaniljpulver

Muffinssmet:
50 gram smör
2 ägg
1 dl mandelmjöl
2 msk pofiber
2 msk hasselnötsmjöl
20 gram finhackade pecannötter
2 tsk kokosmjöl
1 tsk bakpulver

Rabarberröra
Lägg ingredienserna i en kastrull. Sjud under omrörning i ca 10 minuter, tills rabarbern ”löses upp”.

Muffinssmet
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt smör och ägg. Rör till sist ner rabarberröran. Fördela smeten i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i ca 18 minuter.

Chokladbollar med cashew- och pistagenötter

on onsdag, 26 juni 2013. Posted in Baka utan spis, LCHF/low carb

Chokladbollar är nog en av de enklaste och mest lättbakade bakverken (jämte mug caken) som finns! Det är praktiskt taget bara att blanda ingredienserna för att sedan äta. Ett stort plus är såklart att de smakar choklad och jag själv är minst sagt chokladtokig (och jag tror att ni är många med mig). I dessa chokladbollar har jag både cashewnötter och pistagenötter, samt smaksatt det hela med lite kaffe. Mycket gott när man bara är sugen på något litet, som mellis, snacks eller till fikat. Chokladbollar är även bra att ta med sig ut som energipåfyllning!
 
Jag måste även dela med mig av ett mycket, mycket glädjande besked som jag fick idag. I förrgår var det nämligen tre veckor sedan sista inlämningsdatumet på civilekonomuppsatsen var, och därmed var det dags för betygresultatet. Jag har väntat med stor spänning, och inte med så lite nervositet. Idag kom resultatet och jag fick B! Jag blev överlycklig! Och smått överraskad om jag ska vara ärlig, då uppsatsen har fått utstå en hel del kritik.
 
 
 

Chokladbollar med cashew- och pistagenötter – 8 stycken

20 gram rumsvarmt smör
½ dl mandelmjöl
20 gram cashewnötter (jag använder salta och rostade)
20 gram pistagenötter
2 msk riven kokos
2 msk sötströ
ca ½ msk kakao
1 krm vaniljpulver
½ msk hett vatten
1 ½ krm snabbkaffepulver
½ msk mjölk/grädde

 

Blanda hett vatten med kaffepulver. Finhacka cashewnötter och valnötter och blanda med resterande torra ingredienser. Tillsätt rumsvarmt smör och blanda noga ut detta. Tillsätt till sist kaffe och en liten skvätt mjölk för att få degen lite kletig. Rulla chokladbolsdegen till bollar och rulla i riven kokos.

 


Ni kanske kan ana hur glad jag blev nät jag fick se detta besked?