• Banoffee Pie
  • Chokladbitar med jordnötssmör
  • Cookie dough fudge
  • Dammsugare, low carb
  • Devil’s food muffins
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
  • LCHF-knäcke
  • No bake Snickersbar
  • Peanut butter caramel brownie
  • Rulltårta med hallon
  • Salted caramel brownie
  • Sarah Bernhardt
  • Snickers
  • Sommarbrownie
  • Twix, hälsosamma

Fin chokladkaka

on lördag, 31 augusti 2013. Posted in LCHF/low carb

Ibland gillar jag att lyxa till det lite extra - och gärna med choklad om jag själv får bestämma! Och som tur är får jag det. Då kan det hända att jag bakar denna "Fina chokladkaka". Istället för kakao har jag smält sockerfri mörk choklad. Kakan får då en härlig smak av choklad, och blir dessutom perfekt kompakt med en härlig konsistens. Underbar med en klick grädde! Eller kanske en kula av favoritglassen!

Någon mer än jag som är glad över att det är lördag? Igår var jag på After Work med jobbet, men det hindrar inte mig från att ta till vara lördagen på bästa sätt! Jag kommer hinna med både ett träningspass, fika med min bästis, bakning till mamma för att sedan även gå på bio med min sambo.


Fin chokladkaka

30 gram mörk sockerfri choklad
30 gram smör
2-2 ½ msk sötströ
1 ägg
1 ½ krm vaniljpulver
1 dl mandelmjöl
½ msk kokosmjöl
2 msk pofiber
1 ½  msk riven kokos
½ tsk bakpulver
2 msk  vispgrädde/mjölk

Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen och smör försiktigt. Blanda alla torra ingredienser med varandra. Tillsätt ägg, gädde och chokladsmöret. Häll smeten i en smord och bröad 12-cm springform. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20-30 minuter tills kakan är fast, men lite kladdig i mitten. Låt svalna och servera med vispad grädde.

 
 

Yoghurtshoppen

on fredag, 30 augusti 2013. Posted in Allmänt

Tänk när man var liten och man var tvungen att äta på ett visst klockslag hela tiden, och dessutom inte hade makt att bestämma vad man skulle äta! Tur att den tiden sedan länge är förbi. Vill jag ha glass till lunch, då äter jag glass till lunch. Trots att det är en vanlig torsdag och arbetsdag. Visst, man kanske inte ska äta enbart glass, utan det är smart att kanske äta någon bar eller liknande efter/innan.
 
Igår blev det yoghurtglass på Yoghurtshoppen i Gallerian (Stockholm). Älskar detta! Nu har de lösviktsglass som man själv får ta, samt toppa med diverse tillbehör. Sedan betalar man 20 kronor hektot. De har även sockerfria smaker, och jag kan varmt rekommendera jordgubbssmaken som är just utan socker. Sedan kan jag inte veta vad de har i istället... Men jag är som ni kanske har märkt inte helt strikt med att allt måste vara supernyttigt hela tiden. En sådan här glass triggar inte mitt sug som tur är.
 
 
 

Questbartreat

on torsdag, 29 augusti 2013. Posted in Protein, Baka med frukt

Är just hemkommen från en dag på jobbet. Denna dag kändes av någon anledning lite extra seg, men det livades upp av en yoghurtglass med en vän på rasten! Nu ser jag faktiskt fram emot fredag och därefter helg. Har en hel del att göra i helgen, men mest roliga och spännande saker!
 
Nu ska jag visa en god sak som jag gjorde med en av mina favoritbarer, nämligen questbar. En questbar slinker ner ett par gånger i veckan, och då och då lyxar jag till det och bakar med en sådan också. Just detta kanske man inte kan kalla för att baka direkt, utan mer att man lägger ihop olika ingredienser. Väldigt simpelt om man har alla ingredienser (annars är i och för sig jordnötssmör mycket enkelt att göra det med). Det jag gjort är att göra kakor av en questbar (här med banansmak) och toppat den med banan, jordnötssmör och choklad. Det är ju den ultimata kombinationen! Självklart kan man använda valfritt nötsmör, till exempel kommer jag att nästa gång testa nutella. Godast tror jag att ett nötsmör som inte är så salt är. Chokladen jag använder är en steviasötad mjölkchoklad från Cavalier, men det går bra med vilken choklad man vill! Jag förvarade mina kakor i kylen, och plockade fram och värmde i micron efter hand som jag var sugen.
 
 
 
 
Questbartreat – 5 bitar

1 questbar (banasmak)
5 skivor av en banan
5 tsk jordnötssmör (eller lite mer), jag skulle rekommendera ett som inte är så salt
5 chokladbitar

Sätt ugnen på 150 grader. Dela en bar i fem bitar och platta ut dom på en plåt med bakplåtspapper. Lägg en bit av en banan på varje kaka, toppa med en klick jodnötssmör och lägg till sist på en chokladbit. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Peta gärna på chokladbiten efter redan 5 minuter i ugnen så att den fördelas ut lite på kakan. Låt svalna.

 
 
 

Kräftdags!

on torsdag, 29 augusti 2013. Posted in Allmänt, LCHF/low carb

Jag brukar inte äta kräftor så ofta nu för tiden, trots att jag tycker det är jättegott, och oftast är mysigt att äta tillsammans med familj eller kompisar. Detta är av den enkla anledningen till att jag äter mycket mindre "djur" idag. Men någon gång per år har jag ändå under de senaste åren ätit kräftor, vilket jag gjorde just igår tillsammans med min sambo. Det var tyvärr inte svenska kräftor (det är ju fruktansvärt dyrt, och inget som passar min budget), men gott ändå! Jag åt mest kräftor, medan Artur mest åt ost han. Fast ostarna var inte mycket att hurra för.
 
Kräftor är lchf-vänligt med lite kolhydrater. När jag kikade på förpackningen kunde jag se att 100 gram kräftor innehåller 90 kalorier, varav 16 gram protein, 0.5 gram kolhydrater och 2.5 gram fett. Men innehållet i en kräfta väger inte mycket får man dessutom komma ihåg!
 
 
 
 

Mazarinkaka med dadlar och jordnötssmul

on onsdag, 28 augusti 2013. Posted in Baka med frukt, GI

Minns ni att jag gjorde min egen dadelcrème härom dagen? Mycket gott att toppa till exempel mugcakes och röror, men såklart även att ha i diverse bakverk! Därför tänkte jag att jag idag skulle dela med mig av just ett sådant recept som innehåller denna crème. Först har jag gjort en mazarinkaka att ha som botten, vilken jag toppat med just dadelcrème. Detta har jag i sin tur toppat med "smul" bestående av en del av degen till bottnen samt jordnötter. En himlans god kombination kan jag säga, om än något otippad! Dadelcrèmen går bra att byta ut mot exempelvis mosade dadlar, eller något annat om så önskas!

 
 
 
Mazarinkaka med dadlar och jordnötssmul

Botten:
30 gram smör
1 äggula
1½ dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
2 msk pofiber
2 msk riven kokos
1-2 msk sötströ
½ tsk bakpulver
1-2 krm vaniljpulver
3 droppar bitermandelarom

Fyllning:
Valfri mängd dadelcrème/dadelsirap/mosade dadlar (75 gram dadelcrème)

Smul:
20 gram salta jordnötter
½ tsk sötströ

Botten
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt till sist arom, smör och ägg och blanda noga. Klä en 10X15 cm form med aluminiumfolie och tryck ut ¾ del av degen i denna.

Fyllning
Bred dadelcrèmen på bottnen.

Smul
Grovhacka salta jordnötter och blanda detta samt sötning i den kvarvarande delen av degen. Smula över detta på kakan. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter.