• Banoffee Pie
  • Chokladbitar med jordnötssmör
  • Cookie dough fudge
  • Dammsugare, low carb
  • Devil’s food muffins
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
  • LCHF-knäcke
  • No bake Snickersbar
  • Peanut butter caramel brownie
  • Rulltårta med hallon
  • Salted caramel brownie
  • Sarah Bernhardt
  • Snickers
  • Sommarbrownie
  • Twix, hälsosamma

Pannkaksfrukost

on onsdag, 12 juni 2013. Posted in LCHF/low carb

Idag får pannkakor och en latte macchiato agera frukost. Underbart gott! Jag gör pannkakor ofta, både till frukost och som mellanmål. Dock inte ensamt, då det kan bli lite lite (beror dock på vad man har i och som tillbehör). Det ursprungliga receptet hittar ni HÄR!
 
Nu gör jag ofta så här:
1 ägg
1 tsk fiberhusk
½ tsk kokosmjöl
3/4 dl mjölk/grädde
ev. bakpulver
 
Vispa ihop och låt stå i ca 10 minuter. Stek i smör som vanliga pannkakor! Jag äter främst ricotta och blåbär till.
 
 
 
 

Pistagecrème

on tisdag, 11 juni 2013. Posted in LCHF/low carb

Jag undrar om det finns någon nöt jag inte gjort nötsmör/crème på? Jag älskar att experimentera med nötcrème, både smaksatt eller mer naturellt. Denna gång har jag gjort det på pistagenötter, sötat med sötströ och med en gnutta vanilj. För att få till en krämig konsistens har jag använt mig utav en blandning av kokosolja och smör. För en lösare kräm tillsätts lite vatten. Nötcrèmen får en härligt grön färg och passar att äta som det är, som tillbehör till yoghurten eller gröten eller i bakverk.
 
Tidigare idag hade jag en anställningsintervju som jag hoppas verkligen gick bra! Tjänsten var angående en finansinriktad tjänst, vilket är exakt det jag är ute efter. Det är få sådana som finns där ute som är till för nyutexaminerade. De flesta liknande tjänster måste man vara chef för. Jag väntar med spänning!
 
 
 

Pistagecrème

75 gram pistagenötter
15 gram smör
10 gram kokosolja
1- 1 1/3 msk sötströ
1 krm vaniljpulver
ev. några krm vatten

Lägg alla ingredienser i en bunke och mixa med en stavmixer (eller liknande). Mixa till massan blir en kräm och den får en önskad konsistens. Tillsätt eventuellt vatten för att få crèmen en aning lösare.

GI- bollar med jordnötter och kokos

on tisdag, 11 juni 2013. Posted in Baka med frukt, Baka utan spis, GI

Idag får ni hålla tummarna för mig, för idag ska jag iväg på en spännande intervju! Jag har grundat med en morgonpromenad, pannkakor och kommer även hinna med en fika med föräldrarna innan. En och annan GI-chokladboll, som ni ser recept och bild på nedan, kommer nog även väl till pass.  I dessa chokladbollar har jag använt mig av fiberhavregryn för att få ett lägre GI. Sötningen kommer från de färska dadlarna (eller eventuellt extra sötning såsom honung eller sockerersättning). De salta jordnötterna passade bra tillsammans med chokladsmaken, och även kaffe och romarom passade bra i!
 
 
 

GI- bollar med jordnötter och kokos – 10 stycken

30 gram rumsvarmt smör
1 dl havregryn
½ dl riven kokos
30 gram färska dadlar
15 gram salta finhackade/mortlade jordnötter
1- 1 ½ msk kakao
½ msk hett vatten
1 ½ krm snabbkaffepulver
1 krm vaniljpulver
1 – 1 ½ msk vispgrädde
ev. 2 krm romarom
ev. ½ msk chiafrön
ev. 1 msk proteinpulver

Blanda alla torra ingredienser med varandra (chiafrön och proteinpulver utesluts om så önskas) . Blanda hett vatten med kaffe och tillsätt detta. Tillsätt färska dadlar, eventuell romarom (eller annan smaksättning), grädde och rumsvarmt smör och blanda noga. Tillsätt mer grädde om lösare chokladbollssmet önskas. Rulla chokladbollssmeten till bollar och rulla i riven kokos.

Kryddkaka och annat gott

on måndag, 10 juni 2013. Posted in Baka med frukt, LCHF/low carb

Jag tänkte visa tre ytterligare bakverk som jag bjöd på igår. För det första bjöd jag på en kryddkaka med banan, som var den enligt mig godaste kakan på bordet! Underbart krämig och saftig, med en svag smak av banan. Åh, jag bara måste göra om den! Jag har dock för närvarandre inget exakt recept, eftersom jag chansade en del med ingredienserna. Jag började med att ta en tredjedel av "Proteinfabrikkens" färdigblandade mix på kryddkaka. Till det tillsatte jag ett ägg, 1/4 dl olja, några msk vatten och ca ½ dl vispgrädde. Några msk nötmjöl (mandelmjöl, hasselnötsmjöl och riven kokos), samt ½ msk kokosmjöl. Jag tillsatte även lite vanilj, extra sötning samt 20 gram grovhackad ljus choklad. Jag använde en liten fyrkantig form som är 12X15 cm att grädda kakan i. Kakan gräddades tills den var fast, men fortfarande kladdig. När kakan svalnat vispade jag ihop vispgrädde, mascarpone, vanilj och sötning med elvisp till en tjock kräm och bredde på kakan. De två andra bakverk (förutom romtryfflarna och hallonkakorna) var mazarinkladdkaka och min paradkaka kärleksmums!
 
 
Här är banankryddkakan uppskuren i bitar