• Banoffee Pie
  • Chokladbitar med jordnötssmör
  • Cookie dough fudge
  • Dammsugare, low carb
  • Devil’s food muffins
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
  • LCHF-knäcke
  • No bake Snickersbar
  • Peanut butter caramel brownie
  • Rulltårta med hallon
  • Salted caramel brownie
  • Sarah Bernhardt
  • Snickers
  • Sommarbrownie
  • Twix, hälsosamma

Avokadochokladcheesecake

on torsdag, 06 juni 2013. Posted in LCHF/low carb

Hoppas ni har en fin nationaldag allihopa! Kanske är ni också lediga idag, med varmt väder, precis som jag? Jag har en minst sagt ovanlig ledig dag, vilket är lite ovant. Jag ska passa på att göra alla de där sakerna som jag behöver göra, men som jag tidigare skjutit upp. Till exempel har jag ett par kläder som måste lagas (krävs på sin höjd några stygn), men som jag av någon anledning skjutit upp i ett halvår. Jag ska även passa på att göra mindre roliga saker som att städa, nödvändiga saker som att söka jobb, och roliga saker som att shoppa och baka!
 
Spana in nedanstående bild! Ser kakan inte riktigt krämigt och chokladig ut? Detta är en cheesecake med mascarpone, avokado och choklad! Avokado gör kakan jättelen och fyllig och passar utmärkt med chokladsmaken. Jag älskar att baka med avokado, och jag kan inte komma på en nackdel med detta (förutom om man är allergisk). Avokado innehåller massa nyttigheter och bra fetter, är neutral i sin smak och bidrar med en fantastisk konsitens! Testa vet jag!
 
 
 

Avokadochokladcheesecake

Botten:
15 gram smör
½ dl mandemjöl
2 msk hasselnötsmjöl
1 tsk kokosmjöl
ca 1 msk sötströ

Fyllning:
½ avokado (40 gram avokado)
40 gram mascarpone
1 ägg
1 ½ - 2 msk sötströ
1 ½ - 2 tsk kakao
1 krm vaniljpulver

Botten
Blanda de torra ingrediensera med varandra, och blanda till sist ner det rumsvarma smöret. Tryck ut degen i en liten springform (12 cm). Förgrädda bottnen i 5 minuter.

Fyllning
Lägg alla ingredienser till fyllningen i en bunke/mixer och mixa tills alla ingredienser blandats. Fördela fyllningen ovanpå den förgräddade bottnen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 13-15 minuter. Kakan får gärna vara kladdig i mitten.

Chokladkaka med cream cheese

on onsdag, 05 juni 2013. Posted in LCHF/low carb

Jag är relativt säker på att jag aldrig kommer att tröttna på choklad. Aldrig någonsin! Det är över mitt förstånd att vissa faktiskt inte gillar choklad, men så är ju smaken olika (folk tycker säkert att det är konstigt att jag inte tycker om att baka med citrusfrukter till exempel). Idag vill jag därför bjuda på att chokladkakerecept innehållande bland annat cream cheese. Det blir både saftig och sådär lagom kompakt! Chokladkakan servars med vispad grädde, eller varför inte sockerfri glass?
 
Min första dag efter examen har jag duktig som jag är kört ett skivstångspass på friskis. Kan starten på mitt nya liv bli mycket bättre? Nu är jag härligt mör i armarna!  Vidare har jag gjort en av mina favoritsysslor, näligen fikat med en vän! Ikväll ska jag se en filippinsk kör som kommit till Sverige för att uppträda. Ska bli riktigt roligt!
 


Chokladkaka med cream cheese

20 gram smör
30 gram cream cheese (fet)
1 ägg
1 dl mandelmjöl
1 tsk kokosmjöl
1 ½ msk riven kokos
10 gram finhackade valnötter
2 ½ -3 msk sötströ
1 msk kakao
1 krm vaniljpulver
10 gram hackad sockerfri choklad

Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret. Blanda alla torra ingredienser med varandra. Rör därefter ner ägg, cream cheese och smör. Fördela smeten i en smord och bröad springform av mindre storlek (12 cm) med riven kokos. Grädda mitt i ugnen i ca 12- 15 minuter tills kakan börjar bli fast, men fortfarande är kladdig i mitten. Servera med vispad grädde eller glass!

Examen!

on onsdag, 05 juni 2013. Posted in Allmänt

Okej, examen var inte rätt ord, i och med att jag får den först om ett halvår. Men nyutexad kan man väl ändå säga att jag är. Det firades med en avslutningsmotagning i skolan, med tal och mingel. Det kändes lite som om man hade kommit tillbaka till grundskolan, alternativt gymnasiet! Något sådan har jag nämligen inte haft på fyra år. Vi är några tjejer från civilekonomprogrammet som har hängt ihop ett bra tag, så efter motagningen gick vi och åt och köpte med oss god ost med tillbehör hem (till Mickis)!
 
Dessutom har vår handledare godkänt vår uppsats, och nu ska en examinator utses! Känns väldigt skönt att få bekräftat att i varje fall han tror att den får över betyg F.
 
 

Smultronessence

on tisdag, 04 juni 2013. Posted in Produkter

Titta vad jag hittat på Ica Maxi, smultronessence! Ska bli spännande att testa att baka med detta. Kanske smaksätta en frosting eller varför inte bubbelvatten! Det fanns även andra smaker såsom jordgubb etc. Dock tycker jag att smultron är lite extra roligt, eftersom jag aldrig bakat med det, då det är svårt att få tag på.
 
 

Questbarkakor och sommarlov

on tisdag, 04 juni 2013. Posted in LCHF/low carb

Nu har civilekonomprogrammet officiellt slutat (kl. 23.59 i natt var sista chansen att lämna in uppsatsen). Idag blir det därmed lite firande, både i skolan och med kompisarna efter. Gud, vad jag längtat till denna dag! Detta har nog varit en av de värsta terminerna med bra mycket ångest för hur uppsatsen ska lösa sig. Vi har haft typ tre stora kriser med uppsatsen, men jag tror att det lyckades fixa sig, i alla fall någorlunda! Eftersom jag lämnade in uppsatsen redan i helgen, började jag och familjen fira så smått med en middag ut igår.
 
Jag vill även till alla questbar älskare, passa på att tipsa om att man kan baka med dessa barer! Jag har gjort småkakor av en questbar (med smak av cookie dough). De var hur enkelt som helst att göra! jag delade upp en bar i fem bitar. Rullade kulor av bitarna, och plattade ut dom (ca 1 cm tjocka) på en plåt med bakplåtspapper. In i en ugn som är ca 150-175 grader varm, och grädda i ca 5- 10 minuter. Jag gräddade mina kakor i 10 minuter, vilket nog var aningens för länge för min smak. Ju längre tid, desto knaprigare blir dom!