• Banoffee Pie
    Banoffee Pie
  • Chokladbitar med jordnötssmör, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Chokladbitar med jordnötssmör
  • Chokladsufflé, mejerifri
    Chokladsufflé, mejerifri
  • Cookie dough fudge
    Cookie dough fudge
  • Dammsugare, low carb
    Dammsugare, low carb
  • Devil’s food muffins, glutenfria, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Devil’s food muffins
  • Fudgebrownie med mandelsmör //Baka Sockerfritt
    Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria pannkakor
    Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötsfudge
    Jordnötsfudge
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
    Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar, glutenfria och utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Kolasnittar
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
    Krämig lakritsglass med brynt smör
  • Fröknäcke, low carb //Baka Sockerfritt
    LCHF-knäcke
  • Marjas Peanut butter cups
    Marjas Peanut butter cups
  • No bake Snickersbar //Baka Sockerfritt
    No bake Snickersbar
  • Peanut butter caramel brownie //Baka Sockerfritt
    Peanut butter caramel brownie
  • Salted caramel brownie
    Salted caramel brownie
  • Hälsosamma Sarah Bernhardt utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
    Sarah Bernhardt
  • Snickers
    Snickers
  • Hälsosamma Twix
    Twix, hälsosamma

Bean chocolate cake med kaffesmak och mascarpone

on torsdag, 09 maj 2013.

Vad jag njuter av vädret just nu! Jag har gått större delen av morgonen ute, utan att behöva ha någon slags kofta alls! Eftersom medeltemperaturen har varit över 10 grader i mer än 5 dagar, så är det ju egentligen sommar nu ;) Härligt minst sagt! Tur att det är en röd dag så att så många som möjligt kan få ta del utav detta :) Min morgon började med en frukost på Gateau, utomhus! Första gången av många, många gånger det här året. Alldeles strax ska jag bege mig iväg igen för en fika, samt lite träning med Hanna på Riksbanken. Haha, inte första stället man förväntar sig att träna på. Sitter även och lyssnar på Gagnam style (skäms lite). Jag fick värsta rycket igår och gick och sjöng och dansade till låten i över en timme. Jag tror jag har brist på dans! (Plus att jag har en tendens att "youtubea" saker när jag inte riktigt orkar göra något vettigt).
 
Anyhow, nu är det tid och plats att lägga upp ett smarrigt recept, tycker ni inte? Dagens kaka innehåller... *trummvirvel*... Bönor! Jag bakde ju med kikärtor här om dagen, och därför tyckte jag även att svarta bönor skulle vara passande. Och det var det! Bönor gör kakan krämig, utan att bidra med så mycket smak. Perfekt då man vill göra bakverk hälsosamma! Vill man tillsätter man lite smör (ca 20 gram) i denna kaka och förlänger gräddningen en aning (alternativt tillsätter mer av en torr ingrediens).
 
 
 

Bean chocolate cake med kaffesmak och mascarpone

Kaka:
50 gram svarta bönor
1 ägg
½ dl mandelmjöl
2 msk hasselnötsmjöl
1 msk riven kokos
½ msk kokosmjöl
½ msk kakao
ca 2 msk sötströ
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
½ msk hett vatten
1 krm snabbkaffepulver

Mascarponetopping:
30 gram mascarpone
½ krm vaniljpulver
ev. sötströ

Kaka
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda hett vatten och kaffepulver. Skölj de svarta bönorna och mixa dessa tillsammans med ägg (jag använder stavmixer). Blanda alla torra ingredienser och tillsätt blandningen av ägg och bönor samt kaffe. Fördela smeten i en bröd springform av mindre storlek (12 cm i diameter).

Mascarponetopping
Blanda ingredienserna noga och fördela över det på valfritt sätt (ex. ”ringla” över, dutta över eller bred jämnt). Rör gärna försiktigt lite med en sked så att toppingen bildar ett mönster. Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter.
 
 
 
 

Nya smaker

on onsdag, 08 maj 2013. Posted in Produkter

Igår fick jag äntligen tag i lite fler questbarer (proteinbarer)! Då jag vill testa nya smaker tog jag fyra stycken jag inte smakat tidigare, och en med "kanelbullesmak" som jag verkligen gillade sedan tidigare. Tyvärr fanns inte min favvosmak banana nut muffin. De fem smakerna som jag köpte blev därmed: Chocolate peanut butter, apple pie, cinnamon roll, strawberry cheesecake och chocolate chip cookie dough.
 
Som jag tidigare skrev köpte jag dessa på Scandinavian nutrition på Olof Palmes gata 12 (precis vid Hötorget i Stockholm). Jag tror att det även finns andra fysiska butiker där dessa säljs, men jag vet inte exakt vilka. Om det är någon som vet, släng gärna iväg en kommentar!
 
 
 
Nyligen gjorde jag minst sagt en tabbe. Jag arbetade tidigare idag hemmifrån på uppatsen på ett utkast som jag endast öppnat på datorn utan att spara den på riktigt på datorn. När jag skulle iväg tryckte jag endast på den lilla disketsymbolen och klickade ner dokumntet. En sekund senare kom jag på mig själv. Det var bara att börja om igen!
 
 

Cashew- och dadelkakor

on onsdag, 08 maj 2013. Posted in Baka med frukt

Vad härligt att det är en röd dag imorgon, och därmed halvdag idag! Inte för att jag märker av det speciellt mycket, men det känns lite festligare på något vis! Dessutom började jag med uppsatsarbetet extra tidigt idag, just för att vi skulle kunna gå från skolan innan elva. Efter plugget blev det en härlig fika på espresso house!
 
Jag fick för några veckor sedan en förfrågan om att baka utan ägg och mandlar och med endast cashewnötter som nöt (kokos är ingen nöt). Då skapade jag dessa kakor! Bottnen är gjord på just kokos och cashewnötter, fylld med en kräm på färska dadlar och toppad med smält choklad. Riktigt smarriga och fina kakor!
 
 
 

Cashew- och dadelkakor – 4 stycken

Cashewbotten:
15 gram rumsvarmt  smör
25 gram cashewnötter (jag använder en blandning av salta och naturella)
1 ½ msk riven kokos
1 tsk kokosmjöl
½ msk sötströ
½ krm vaniljsocker

Dadelfyllning:
40 gram färska dadlar med kärnan borttagen
1 tsk kakao
10 gram kokosolja
½ krm vaniljpulver
½ msk vatten

Chokladöverdrag:
35 gram sockerfri mörk choklad

Cashewbotten
Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka cashewnötterna och blanda med resterande ingredienser. Fördela kakdegen i bottnen av små aluminiumformar. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter till kakorna får färg. Låt kakorna svalna.

Dadelfyllning
Mosa dadlarna noga. Tillsätt resterande ingredienser och fortsätt blanda till konsistensen blir en mjuk kräm. Fördela dadelkrämen på kakbottnarna.

Chokladöverdrag
Smält chokladen är fördela över dadelfyllningen. Låt kakorna stelna i kylskåp.

Morotsmuffins

on tisdag, 07 maj 2013. Posted in LCHF/low carb

Vilket underbart väder vi (jag) har haft idag! Det känns ju som en hyfsat sval sommardag! Denna varma tisdag har jag spenderat med att svettas på ett skivstångspass för att sedan gå och äta med sambon och föräldrarna. Det blev en sväng förbi det mysiga caféet "Vetekatten". Vi var faktiskt även ute och åt middag igår på den indiska restaurangen Gandhi. Jag tog samma som vanligt, nämligen en vegetarisk sizzlar (jag äter sällan kött). Underbart gott!
 
Jag har en gång tidigare bakat sockerfri morotskaka, och var återigen sugen på att baka med morot. Då jag gärna vill variera mig och inte göra exakt samma recept igen, komponerade jag istället morotsmuffins! Den rivna moroten gör muffinsen saftiga och goda. Jag har även gjort en topping/frosting av mascarpone, som jag föredrar framför crème cheese.
 
 
 

Morotsmuffins – 4 stycken

Muffins:
Ca 30 gram skalad morot
20 gram smör
1 ägg
2 msk mjölk/grädde
10 gram valnötter
½ dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
2 msk riven kokos
2 – 2 ½msk sötströ
½ tsk bakpulver
1 krm kanel
1 krm vaniljpulver

Mascarponefrosting:
60 gram mascarpone
2 ½ msk vispgrädde
1 tsk sötströ
½ krm vaniljpulver

Muffins
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och finriv en bit morot. Finhacka valnötter och blanda med resterande torra ingredienser. Tillsätt även riven morot, ägg, smör och mjölk. Fördela smeten i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen under ca 13-15 minuter. Låt svalna.

Mascarponefrosting
Blanda alla ingredienser och vispa till en fast konsistens med elvisp. Spritsa eller bred toppingen på muffinsen.

Chokladkaka med kikärtor och mascarpone

on måndag, 06 maj 2013. Posted in GI

Nu är det inte lång tid kvar av uppsatsskrivandet! Helt galet att det snart är sommar. Redan inom en vecka ska uppsatsen in för slutseminariet, och därmed ska 100% av uppsatsen vara klar. Sedan får man såklart tusen olika saker tillsagda som ska åtgärdas, men det är en annan femma.
 
Idag blev det ett kort (vi kör alltid på korta, men effektiva!) pass med uppsatsskrivande i skolan. Nu har jag landat hemma, men ska snart bege mig till stan igen för en latte (macchiato of course), ett steppass och en middag på en indisk restaurang (my favorite).
 
Ni som följer mig på instagram kanske har sett att jag äntligen testat på att baka med både bönor och kikärtor (sådana som redan är kokta, dvs. inte en hårda varianten). Det kan för din oinsatte låta knasigt, men det är i varje fall en utmärkt kakingrediens! Det är väl inte konstigare än att ha morot i kakor (morotsmuffins)?. Speciellt chokladsmaken tycker jag passar bra med dessa ingredienser, så idag bjuder jag på en riktigt chokladig kaka med kikärtor samt mascarpone för att göra det hela extra krämigt! Toppa kakan med massor av grädde eller glass, och kanske en eller annan jordgubbe för att fira in värmen!
 
 


Chokladkaka med kikärtor och mascarpone

80 gram kikärtor
1 ägg
50 gram mascarpone
1 msk mjölk/grädde
2 msk riven kokos
2 msk hasselnötsmjöl
1 msk mandelmjöl
ca 3 msk sötströ
ca 2 msk kakao
1 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa kikärtor tillsammans med ägget. Blanda därefter ner resterande ingredienser och blanda noga. Söta eventuellt mer, alternativt med honung eller banan. Bröa en liten springform av mindre storlek (12 cm) med riven kokos och häll ner smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna och gärna stå över natten. Servera med grädde eller glass!