• Banoffee Pie
  • Chokladbitar med jordnötssmör
  • Cookie dough fudge
  • Dammsugare, low carb
  • Devil’s food muffins
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
  • LCHF-knäcke
  • No bake Snickersbar
  • Peanut butter caramel brownie
  • Rulltårta med hallon
  • Salted caramel brownie
  • Sarah Bernhardt
  • Snickers
  • Sommarbrownie
  • Twix, hälsosamma

Chokladkaka med cream cheese

on onsdag, 05 juni 2013. Posted in LCHF/low carb

Jag är relativt säker på att jag aldrig kommer att tröttna på choklad. Aldrig någonsin! Det är över mitt förstånd att vissa faktiskt inte gillar choklad, men så är ju smaken olika (folk tycker säkert att det är konstigt att jag inte tycker om att baka med citrusfrukter till exempel). Idag vill jag därför bjuda på att chokladkakerecept innehållande bland annat cream cheese. Det blir både saftig och sådär lagom kompakt! Chokladkakan servars med vispad grädde, eller varför inte sockerfri glass?
 
Min första dag efter examen har jag duktig som jag är kört ett skivstångspass på friskis. Kan starten på mitt nya liv bli mycket bättre? Nu är jag härligt mör i armarna!  Vidare har jag gjort en av mina favoritsysslor, näligen fikat med en vän! Ikväll ska jag se en filippinsk kör som kommit till Sverige för att uppträda. Ska bli riktigt roligt!
 


Chokladkaka med cream cheese

20 gram smör
30 gram cream cheese (fet)
1 ägg
1 dl mandelmjöl
1 tsk kokosmjöl
1 ½ msk riven kokos
10 gram finhackade valnötter
2 ½ -3 msk sötströ
1 msk kakao
1 krm vaniljpulver
10 gram hackad sockerfri choklad

Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret. Blanda alla torra ingredienser med varandra. Rör därefter ner ägg, cream cheese och smör. Fördela smeten i en smord och bröad springform av mindre storlek (12 cm) med riven kokos. Grädda mitt i ugnen i ca 12- 15 minuter tills kakan börjar bli fast, men fortfarande är kladdig i mitten. Servera med vispad grädde eller glass!

Examen!

on onsdag, 05 juni 2013. Posted in Allmänt

Okej, examen var inte rätt ord, i och med att jag får den först om ett halvår. Men nyutexad kan man väl ändå säga att jag är. Det firades med en avslutningsmotagning i skolan, med tal och mingel. Det kändes lite som om man hade kommit tillbaka till grundskolan, alternativt gymnasiet! Något sådan har jag nämligen inte haft på fyra år. Vi är några tjejer från civilekonomprogrammet som har hängt ihop ett bra tag, så efter motagningen gick vi och åt och köpte med oss god ost med tillbehör hem (till Mickis)!
 
Dessutom har vår handledare godkänt vår uppsats, och nu ska en examinator utses! Känns väldigt skönt att få bekräftat att i varje fall han tror att den får över betyg F.
 
 

Smultronessence

on tisdag, 04 juni 2013. Posted in Produkter

Titta vad jag hittat på Ica Maxi, smultronessence! Ska bli spännande att testa att baka med detta. Kanske smaksätta en frosting eller varför inte bubbelvatten! Det fanns även andra smaker såsom jordgubb etc. Dock tycker jag att smultron är lite extra roligt, eftersom jag aldrig bakat med det, då det är svårt att få tag på.
 
 

Questbarkakor och sommarlov

on tisdag, 04 juni 2013. Posted in LCHF/low carb

Nu har civilekonomprogrammet officiellt slutat (kl. 23.59 i natt var sista chansen att lämna in uppsatsen). Idag blir det därmed lite firande, både i skolan och med kompisarna efter. Gud, vad jag längtat till denna dag! Detta har nog varit en av de värsta terminerna med bra mycket ångest för hur uppsatsen ska lösa sig. Vi har haft typ tre stora kriser med uppsatsen, men jag tror att det lyckades fixa sig, i alla fall någorlunda! Eftersom jag lämnade in uppsatsen redan i helgen, började jag och familjen fira så smått med en middag ut igår.
 
Jag vill även till alla questbar älskare, passa på att tipsa om att man kan baka med dessa barer! Jag har gjort småkakor av en questbar (med smak av cookie dough). De var hur enkelt som helst att göra! jag delade upp en bar i fem bitar. Rullade kulor av bitarna, och plattade ut dom (ca 1 cm tjocka) på en plåt med bakplåtspapper. In i en ugn som är ca 150-175 grader varm, och grädda i ca 5- 10 minuter. Jag gräddade mina kakor i 10 minuter, vilket nog var aningens för länge för min smak. Ju längre tid, desto knaprigare blir dom!
 
 
 

Proteinbanankaka

on måndag, 03 juni 2013. Posted in Protein, Baka med frukt

Denna banankaka är i sig ganska lätt, och kan vara gott att äta under varma sommardagar då man inte har lust att äta något mastigt. Kakan är dessutom extra rik på protein, både på grund utav bak proteinet och äggvitan (samt nötmjölen såklart). Servera kakan med vispad grädde och eventuellt lite skivad banan!
 
Vad skönt med fint väder idag igen, för då fick jag äntligen använda mig utav shorts! Och denna gång spöregnade det icke, som det gjorde förra gången jag hade shorts. Jag började dagen, precis som igår, med en promenad och frukost på Gateau. Jag tror jag kan vänja mig vid detta ;) Efter frukosten begav jag mig till Nacka Forum för lite shopping. När man är ledig är det så lätt att göra av med pengar, eftersom tiden finns att göra av med dom. När man däremot jobbar och tjänar pengar, då har man däremot inte tid. Jag hade ju önskat att det var tvärtom...
 
 
 

Proteinbanankaka

60 gram banan (½ banan)
1 äggvita
½ dl mandelmjöl
½ dl hasselnötsmjöl
2 ½ msk Bake Protein
1 ½ msk riven kokos
½ msk kokosmjöl
1 msk sötströ
1 msk mjölk/grädde
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader.  Blanda alla torra ingredienser med varandra. Mosa bananen och blanda ned detta bland de torra ingredienserna. Vispa äggvitan pösig och vänd försiktigt ner det i smeten. Fördela smeten i en smord och bröad springform av mindre storlek (12 cm). Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter tills kakan är fast.