• Banoffee Pie
  • Chokladbitar med jordnötssmör
  • Cookie dough fudge
  • Dammsugare, low carb
  • Devil’s food muffins
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
  • LCHF-knäcke
  • No bake Snickersbar
  • Peanut butter caramel brownie
  • Rulltårta med hallon
  • Salted caramel brownie
  • Sarah Bernhardt
  • Snickers
  • Sommarbrownie
  • Twix, hälsosamma

Mazarinmuffins med kanel

on lördag, 25 maj 2013. Posted in LCHF/low carb

Jag hade en mycket trevlig middag igår med min systers familj, där vi åt underbar färsk lax serverad med en salsa. Jag fick även bolla en del idéer ångande min hemsida och blogg och om hur detta ska kunna utvecklas. Vi får se vad som händer i sommar! Om det är någon som har en riktigt (eller oriktigt) smart idé eller tips om vad ni själva önskar, så tveka inte en sekund med att skriva en kommentar eller maila mig! 
 
Igår var jag även på en till intervju angående en heltidstjänst. Det var riktigt spännande och jag håller både fingrar och tår om att detta kommer att gå vägen! Den tidigare intervjun som jag berättade om gällande ett annat jobb (PWC), fick jag tyvärr inte, då jag inte hade tillräcklig erfarenhet. Klurigt det där med att få erfarenhet, när man måste ha en för att kunna få mer...
 
Härom dagen gjorde jag söta mazariner, lite liknande muffins, smaksatta med en gnutta kanel! Då jag har lite bakpulver i smeten, blev de härligt fluffiga! Jag tillsatte även ett par småbitar av äpple i mazarinerna, vilket givetvis går att utesulta om man inte äter frukt. Jag älskar verkligen mazarinsmaken, och kommer fortsätta baka en hel del mer med detta. Det går ju att variera i nästan all oändlighet ;)
 
 


Mazarinmuffins med kanel
– 3 stycken

Botten:
15 gram rumsvarmt smör
1 dl mandelmjöl
1 tsk kokosmjöl
1 msk sötströ
½ krm vaniljpulver
1 krm kanel

Mazarinfyllning:
20 gram smör
1 ägg
1 dl mandelmjöl
1 tsk kokosmjöl
2 msk sötströ
½ tsk bakpulver
½ krm vaniljpulver
ca 2 droppar bittermandelarom

3 äppelklyftor
ev. kanel och extra sötning att strö över

Botten
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna och blanda noga med det rumsvarma smöret. Tryck ut degen i tre aluminiumformar (på både botten och kanter).

Mazarinfyllning
Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt ägg, smör och bittermandelarom och blanda noga. Fördela fyllningen över de degklädda formarna. Stoppa ner en äppelklyfta delad i två bitar i smeten. Strö över lite kanel och sötning över mazarinerna. Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter tills muffinsen börjar bli fasta, men fortfarande är en aning kladdiga i mitten.

Det kan bli lite fyllning över, beroende på storleken på formarna. Gör då an liten muffins på sidan med enbart mazarinfyllning!

 
 
 
 

Banankaka med choklad

on fredag, 24 maj 2013. Posted in Baka med frukt

Härligt med fredag! Visst, jag kommer inte ha någon vidare helgaktig helg, för lets face it, jag har en civilekonomuppsats som ska skrivas, men det är ändå en viss mysig känsla som infinner sig i alla fall! Dessutom har nedräkningen för inlämningen av uppsatsen börjat på allvar. Det är nu enbart 11 dagar kvar...

Dagens recept är en banankaka (jag älskar att baka med en riktgit mogen banan), som är lite extra proteinrik då jag tillsatt proteinpulver. Det går som jag tidgare nämnt att utesulta protinpulvret/byta ut det mot något nötmjöl (men ha då koll på gräddninstiden som kan ändras!). För att förhöja smaken maximalt har jag toppat den ogräddade kakan med min favoritcréme, nämligen min hemmagjorda nutella!

För andra banankake recept titta på denna "Banankaka" och "Banankaka med hackad choklad".



Banankaka med protein

60 gram mogen banan
15 gram smör
1 ägg
½ dl mandelmjöl
3 msk bake protein
1 ½ msk riven kokos
2 tsk kokosmjöl
15 gram finhackade valnötter
1 msk agave sirap
½ msk sötsströ (går att utesulta eller byta ut mot annan sötning)
1 msk hett vatten
1 krm snabbkaffepulver
½ tsk bakpulver
½ krm vaniljpulver

Ev. 30 gram nutella

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda hett vatten och snabbkaffepulver och smält smöret. Mosa banan och blanda med de torra ingredienserna. Tillsätt ägget, kaffet och det smälta smöret. Fördela smeten i en smord och bröad springform (12 cm i diameter). Värm ca 30 gram nutella mjuk och bred eller dutta ut på kakan. Grädda mitt i ugnen i ca 12- 15 minuter.

Chokladbar med cashew och kokos

on torsdag, 23 maj 2013. Posted in LCHF/low carb

Har någon mer än jag märkt att bakasockerfritt.se var otillgänglig tidigare idag? Ni kanske kan förstå hur otroligt frustrerande det var för mig att få något jag spenderar så mycket tid och engagemang på, helt plötsligt slutar fungera, vilket i sin tur gör att mina älskade läsare inte kan komma in på hemsidan! Jag som precis flyttat server, just på grund av att den tidigare krånglade, och så börjar denna (som från en blixt från klar himmel) att göra det samma! Är jag otursförföljd? Tur att jag har snälla Morgan (systers man) som har ringt ett halvt dussin gånger och skällt på servermänniskorna!
 
Nej, nu ska jag inte vara bitter! Det var ju trots allt någon (i Indien faktiskt) som lyckades lösa problemet. Och eftersom Morgan säger att sådant här bara bör inträffa ca tre gånger per år, hoppas jag att jag slipper problem till år 2020! Det får jag såklart fira med lite bakande. Vad annars liksom? Och eftersom jag har fått protein som man kan baka med har jag fortsatt experimentera med detta. Då jag är riktigt såld på hälsosamma barer utan socker har jag än en gång gjort mina egna. Denna gång med chokladsmak, vilken är en av mina favoritsmaker!
 
 
 

Chokladbar med cashew och kokos – 2 barer

20 gram finhackade cashewnötter (jag använder rostade och salta)
1 äggvita
3 msk riven kokos
2 msk bake protein (eller BakePro)
1 msk kokosmjöl
2 tsk kakao
1 msk honung
1 krm vaniljpulver
ev. extra sötning (1 tsk sötströ)

Sätt ugnen på 100-125 grader. Blanda alla ingredienser noga med varandra. Forma två barer av degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda barerna mitt i ugnen i ca 20-30 minuter. Barerna är goda om de fortfarande är lite mjuka.  

Raw chokladkaka med banan och cashewnötter

on onsdag, 22 maj 2013. Posted in Baka med frukt, GI

Jag har tagit mig an utmaningen att försöka mig på att baka lite mer raw (också kallad levande föda), dvs. inte använda eller upphetta ingredienserna mer än 42,5 grader. Vad jag har förstått så gör detta att vi får i oss levande enzymer vilka vi mår bra av och behöver i våra kroppar. Det är riktigt roligt att lära sig något nytt och testa på att baka enligt raw, även om det såklart är lite klurigt att veta vilka ingredienser som man kan använda sig utav. Ta till exempel riven kokos, är det raw? Jag har läst delade meningar om detta, vilket minst sagt gör mig kluven!
 
Som ni kanske har förstått blir dagens recept just en kaka som är raw. Bottnen av kakan består av nötter blandade med färska (och kladdiga) dadlar. Detta är toppad med en chokladkräm smaksatt med raw kakao. Sötman kommer från banan, dadlar och eventuell agave sirap.
 
 
 

Raw chokladkaka med banan och cashewnötter

Botten:
35 gram naturella cashewnötter
45 gram färska dadlar
15 gram valnötter

Chokladfyllning:
½ banan (ca 60 gram)
30 gram hasselnötter eller annan valfri nöt
45 gram färska dadlar
2 tsk raw kakao
1 krm vaniljpulver
ev. 1 msk agave sirap

Botten
Finhacka eller mixa cashewnötter och valnötter. Blanda detta noga med färska dadlar. Tryck ut massan i botten av en springform av mindre storlek (12 cm).

Chokladfyllning
Mixa ihop alla ingredienser (jag använder en stavmixer). Tillsätt eventuellt agave sirap eller honung efter smak. Fördela chokladfyllningen över bottnen. Låt kakan förvaras i en frys, så att den hårdnar. Ta ut kakan ett tag innan servering tills den får önskad konsistens.
 

Hallon- och blåbärmuffins med smul

on tisdag, 21 maj 2013. Posted in LCHF/low carb

Dessa hallon- och blåbärsmuffins är mycket saftiga, och framförallt goda, och är smaksatta med vanilj och kanel 8förutom bären då). Smaken förhöjs ytterligare av den smuldeg som fördelats på varje muffins topp. Jag rekommenderar att man tar ut muffinsen när de fortfarande är relativt kladdiga. De kommer att få en perfekt saftig konsistens när de fått stå till sig ett tag (några timmar eller eventuellt över natten). Min sambo Artur blev mycket glad när jag experimenterade fram dessa muffins, då han sa att det var en av hans absoluta favoritbakverk! Det måste väl ändå klassas som ett riktigt högt betyg?
 
För tillfället bakar jag en ytterst ohälsosam kladdkaka fullproppad med socker. Usch och fy, men såklart är den inte till mig. Istället är det Artur och hans vänner som bad mig baka den inför deras "filmmys" imorgon. Aja, jag fick väl offra mig och baka då  ;) Förutom att baka tampas jag med min uppsats (som vanligt), men ska snart iväg och jobba ett par timmar (bokstavligt talat ett par timmar) för första gången på flera veckor.
 
 
 

Hallon- och blåbärmuffins med smul – 3 stycken

Muffins:
20 gram smör
1 ägg
3 msk vispgrädde
½ dl mandelmjöl
½ dl hasselnötter utan skal (alternativt hasselnötsmjöl)
1 msk kokosmjöl
2 msk sötströ
½ tsk bakpulver
½ krm vaniljpulver
1 krm kanel

10 gram hallon
10 gram blåbär

Smulöverdrag:
10 gram rumsvarmt smör
1 ½ msk mandelmjöl
1 ½ msk hasselnötter utan skal (alternativt hasselnötsmjöl)
1 msk riven kokos
ca ½ msk sötströ
ev. ½ krm kanel

Muffins
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Mal/mixa hasselnötterna till ett mjöl (alternativt använd hasselnötsmjöl) och blanda med övriga torra ingredienser. Tillsätt ägg, grädde och smör. Fördela smeten i muffinsformar. Rör försiktigt ner bären (jag använder frysta som fått tina) eller tryck ner bären i varje muffins.

Smulöverdrag
Blanda de torra ingredienserna med rumsvarmt smör. Strö över smulet på muffinsen.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.