• Banoffee Pie
  • Chokladbitar med jordnötssmör
  • Cookie dough fudge
  • Dammsugare, low carb
  • Devil’s food muffins
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
  • LCHF-knäcke
  • No bake Snickersbar
  • Peanut butter caramel brownie
  • Rulltårta med hallon
  • Salted caramel brownie
  • Sarah Bernhardt
  • Snickers
  • Sommarbrownie
  • Twix, hälsosamma

Ostchips

on söndag, 07 juli 2013. Posted in LCHF/low carb

Jag "firade" det fina vädret med att ta ett dopp i Långsjön, som ligger precis nedanför mina föräldrars hus, tillsammans med föräldrarna och min systers familj. Jättekul var det att verkligen bada (alltså inte enbart doppa sig) och leka med barnen i vattnet. Vattnet var dessutom riktigt varmt, och ärligt talat kändes det kyligare i luften än i vattnet! Nu är jag i varje fall hemma och knaprar på några ostchips som jag gjorde igår. Jag har ett par gånger tidigare gjort chips av ost, men inte av just västerbottenost. Det blev jättegott och jag använde mig av färdigriven ost. Smart om man som jag hade lite överbliven ost i kylen!
 
Så här gjorde jag:
 
Värm ugnen till 200 grader. Lägg små högar/cirklar av den rivna osten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda ostchipsen mitt i ugnen i ca 5 minuter tills chipsen får önskad färg och konsistens. Personligen tar jag ut dom innan de tagit färg. Låt chipsen svalna!
 
 
 

Hasselnötsglass

on söndag, 07 juli 2013. Posted in Glass, LCHF/low carb

Jag vakande upp till strålande sol och ett härligt väder! Skönt att få gå omkring en dag med shorts för omväxlingsskull. Jag tog en morgonpromenad, som jag älskar, vilket är den första på hela veckan! Tyvärr kommer det bli lite mindre av den varan framöver. Då går jag hellre en promenix eller tränar på kvällen, än att går upp vid sex!
 
I dag lägger jag upp ett recept på glass med hasselnötssmak! Denna hasselnötsglass gjorde jag faktiskt förra sommaren, men postade aldrig receptet. Men bättre sent än aldrig, eller hur? Jag kan lova att malda/mixade hasselnötter är supergott i glass! Jag använde mig här av hasselnötter utan skal som jag mixat med en stavmixer.
 
 
 
 
Hasselnötsglass

Glass:
2/3 dl vipgrädde
2/3 dl mjölk
1 äggula
1 krm vaniljpulver
1 ½ msk sötströ
5 msk malda/mixade hasselnötter utan skal

Chokladsås:
¼ dl vatten
¼ dl vispgrädde
2 tsk kakao
2-3 tsk sötströ
en klick smör

Glass
Koka upp grädde och mjölken. Skjud ett par minuter medans du vispar upp grädden en aning. Ta bort från plattan och tillsätt vaniljpulver. Vispa äggulan med sötningen och häll över grädden. Låt ”såsen” kallna innan du lägger den i glassmaskin.

Chokladsås
Koka upp vatten och grädde. Tillsätt kakao och sötningen. Skjud tills såsen tjocknar och rör om då och då. Tillsätt därefter eventuellt en klick smör för att få en mjukare/ krämigare sås. Låt även chokladsåsen svalna.

Lägg den avsvalnade glassröran i en glassmaskin och fortsätt enligt glassmaskinens instruktioner. När glassen nästan är klar tillsätter du de malda hasselnötterna och kör en kort stund till (rör öventuellt när nötterna själv i glassen). Häll över chokladsåsen (utan att använda glassmaskinen efter). Lägg glassen i en frysvänlig låda i frysen i minst någon timme.

Tips: Efter ett par timmar i frysen blir glassen väldigt hård. Ta därför ut den en stund innan servering.

Bakverk utan smör (sockerfritt)

on lördag, 06 juli 2013. Posted in Baka med frukt, LCHF/low carb

Jag har haft en toppenlördag! I varje fall om vi bortser från att min hjärna tog fel på tiden en halvtimme i morse, så att jag inte hann ta någon latte macchiato innan träningen. Men det tog jag igen efter passet som tur är! Ett riktigt bra väder på det hela tyckte jag kändes extra lyxigt. Synd var det bara att jag trodde det inte skulle bli så fint väder, och därmed drog på mig ett par svarta långbyxor samt converse...

Igår bakade jag två bakverk till en bekant. Det är så kul när människor vill testa på mina egenkomponerade bakverk, och jag bakar gladeligen åt dom! Just dessa två bakverk är utan smör, men smakar såklart ändå ljuvligt (man märker alltså inte att det inte är smör i)!

Denna kaka är en päron- och hallonkaka som blir mycket saftig utav både hallon och päron. Dessa två ingredienser är dessutom en underbar kombination! Denna gång använde jag mig utav frysta hallon, och då får man tänka på att gräddningstiden kan bli lite längre. Receptet på denna kaka finner ni HÄR!

 
 
 
Den här chokladkakan med avokado har jag gjort flera gånger och är så underbart krämig och perfekt kletig! Smöret har jag bytt ut mot en avokado. Kakan serveras hgärna med enklick vispad grädde och är faktiskt godast dagen efter. Receptet kan ni spana in HÄR!


 
 

Mug cake med blåbär

on lördag, 06 juli 2013. Posted in Mug cake, LCHF/low carb

Jag har gjort en hel del smarriga mug cakes på senaste tiden, och de flesta med mycket goda resultat! Jag älskar hur snabbt det går att svänga ihop en sådan microkaka, och hur den dessutom går att variera i näst intill all oändlighet! Denna gången använde jag mig av blåbär, vilket ger en fin och god smak till kakan. Den är smarrig att äta med en stor klick grädde! 

Idag är det helg för min del och jag ska börja den med att äta pannkakor till frukost, ta en latte på espresso house innan ett skivstångspass på friskis. Vad jag har saknat att köra pass! Efter träningen ska jag träffa mina föräldrar som har semester. Sedan är det ju massa mindre roliga saker som måste göras, som inte riktigt hunnits med under arbetsveckan. Typ städa och handla (fast om jag ska vara ärlig tycker jag att handla mat är ganska roligt ;))...


Mug cake med blåbär

1 ägg
1 msk grädde/mjölk
½ dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk hasselnötsmjöl
1 msk sötströ
1 krm vaniljpulver
1 krm kanel
½ tsk bakpulver
2 msk blåbär

Blanda alla ingredienser med varandra i en bunke. Smörj en kopp med kokosolja (eller annan olja) och häll ner smeten i denna.  Ställ muggen i micron och värm på full effekt i 1 ½ - 2 minuter.

 
 

Tapaskväll och pannkakslunch

on fredag, 05 juli 2013. Posted in Allmänt, LCHF/low carb

Åh, vad skönt med helg! Det är min första helg med ett heltidarbete, så denna helg känns lite extra lyxig! Denna vecka har dock bestått av enbart fyra arbetsdagar. Jag tror bestämt att "när jag blir stor", så ska jag nog ha tre lediga dagar varje vecka så jag hinner blogga och baka ordentligt :) Eller eventuellt jobba till typ halv fyra, så att jag skulle hinna gå på alla steppass som jag vill ;) Jag måste säga att jag trivs mycket bra på min nya tjänst, som är en konsulttjänst (fast på enbart ett ställe) på tre månader. Uppgifterna är mycket administrativa och kanske inte direkt så "ekonomiska", men det visste jag förstås innan och tycker det är lite skönt att börja med något ganska "basic" så att jag faktiskt förstår vad jag håller på med! Jag har förstås en hel del kvar att lära, men jag kan jämföra med tidigare jobb då jag bara kastades ut och hade noll koll på vad jag skulle göra.
 
Även igår blev en riktig heldag. Efter jobbet fikade jag på espresso house samtidigt som jag spånade på en text till mitt volontäruppdrag på "Tjejkraft" och tränade lite i gymmet på friskis och svettis (det blev mest kondition. Körde enbart 2 ½ gymgrejer, eftersom jag kände mig lite lost där...). Strax efter åtta mötte jag upp ett par fina vänner inför en tapaskväll på "Las Ramblas" (ligger vid Hornstull)! Jag är tokig och överförtjust i plockmat, och det var som ni kan förstå riktigt gott! Väldigt prisvärt var det också. När jag kom hem var det bara att ta och fixa allt till morgondagen och sedan gå och försöka sova.
 
Ikväll ska jag dock ta igen bloggande, samt baka två kakor till en bekant!
 
Massor av god mat (nio smårätter) över en mycket mysig kväll med fina vänner!


Något som jag tycker är lyxigt är att få äta pannkakor på jobbet! Jag tog med mina socker- och mjölfria pannkakor som matlåda, vilket jag tycker är den perfekta lunchen! Jag dubblade receptet på DETTA recept, och tog såklart med extra mycket tillbehör. Mums!
 
 
Otroligt dålig bild, men på en otroligt god lunch
 
 

Och eftersom jag ändå visar bilder, kan jag visa denna på min favoritost: gruyere, och mitt favoritbär: Svenska färska jordgubbar!