• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Choklad- och mandelfudgedessert
  • Dammsugare, low carb
  • Drömrulltårta
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Glutenfria Våfflor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Knäckig rabarberpaj
  • Kolasnittar
  • Mjuk chokladkaka
  • No bake Snickersbar
  • Pekanrabarberpaj
  • Rulltårta med hallon
  • Rulltårtstårta
  • Salted caramel brownie
  • Sandkaka, utan tillsatt socker
  • Twix, hälsosamma

Fröknäcke

on söndag, 03 november 2013. Posted in Bröd

Det första av de recept som jag skapat åt Risenta är ett underbart gott, knaprigt och hälsosamt fröknäcke! Jag har tidigare gjort flera recept på sådant knäcke, men detta slår alla mina tidigare recept! Fröknäcket består av hälsosamma fröer av olika sorter, vilka bidrar till en härlig smakkombination som framhävs extra bra av lite tillsatt salt. Jag har även i ett par matskedar riven kokos, vilket jag tycker blir gott! Jag äter mitt bröd med ett relativt tjock lager smör.


Fröknäcke

½ dl solrosfrön (gärna hackade solrosfrön)
½ dl pumpafrön
1 ½ msk chiafrön
2 msk krossade linfrön
1 ½ msk sesamfrön
ev. 2 msk riven kokos
2 msk olja (ex. rapsolja)
1 ½ krm salt
1 dl + 1 msk hett  vatten
ev. extra salt att strö över

Blanda frön, riven kokos och salt. Rör först ner olja och därefter det heta vattnet. Låt fröröran stå i kylskåp över natten.

Sätt ugnen på 175 grader. Fördela ett tunt lager av röran på en plåt med bakplåtspapper. Strö gärna på lite extra salt. Grädda fröknäcket mitt i ugnen i ca 15 minuter. Sänk därefter värmen till 125 grader och värm i ytterligare ca 45 minuter till 1 timme. Vänd fröknäcket någon gång under mitten av gräddningen, och dela det samtidigt i mindre bitar. Ta ut knäcket när det är knaprigt och torrt! Låt svalna och ät med smör och eventuellt ost.

 
 

Mina recept uppe hos Risenta!

on lördag, 02 november 2013. Posted in Allmänt

Kommer ni ihåg att jag nämnde att jag är Risentas bagare i höst? Nu har de två första av min recept äntligen publicerats på Risentas hemsida, vilket är mycket roligt! Jag kommer i ett par kommande inlägg såklart att dela med mig utav dessa recept även på min hemsida, där de dessutom är mer anpassade till en "baka sockerfritt"-stil.
 
Idag är det alla helgons dag, vilket jag dock inte firar på något speciellt sätt. Jag har gått upp tidigt för att hinna fota innan det blev dags för ett Intervallflex-pass på friskis (första gången). Därefter träffade jag upp mina föräldrar för en bit mat samt matshopping. Ikväll blir det födelsedagsmiddag på en vietnamesisk restaurang, då min sambos brorsa fyller 26 år. Hoppas de har någon god mat som passar mig! Förresten, vet ni vad jag har gjort? Jag har druckit min första julmust!
 
 
 

Bananmugcake med nypon

on lördag, 02 november 2013. Posted in Mug cake, GI

Och så har jag klarat av en hel arbetsvecka på mitt nya jobb! Det var inte så svårt att klara av det, kan jag medge, då jag har fått en riktig mjukstart! Dessutom kan man inte annat än älska arbetsmiljön på Vasakronans huvudkontor (där jag jobbar) och kollegorna är riktigt snälla. Jag ser minst sagt fram emot att få lära mig mer!
 
Härom dagen blandade jag i lite nyponskalsmjöl i en mugcake jag gjorde, vilket jag tyckte blev fräscht och gott! Nyponsmaken passade dessutom riktigt bra ihop med den mogna banan som jag också hade i. Har man inget nyponskalsmjöl, går det gievstvis bra att utesluta detta.
 
 
 
 
Bananmugcake med nypon

1 banan
1 ägg
2 msk havregryn
2 msk nötmjöl (ex. hasselnötsmjöl)
½-1 msk nyponskalsmjöl
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
ev. 1 tsk sötströ
30 gram hallon

 

Lägg alla ingredienser, förutom hallon, i en skål och mixa samman allt. Blanda ner hallon försiktigt. Smörj en kopp med olja och fördela ner smeten. Värm i mikrovågsugn i ca 2- 2½ minut, beroende på om hallonen är frysta eller inte.

 

Fika med Peanut butter cups

on fredag, 01 november 2013. Posted in LCHF/low carb

Igår tog jag för första gången med mig fika till mitt nya arbete, och mitt val föll på peanut butter cups. Första gången jag bjuder på något hembakt är alltid nervöst, speciellt då de flesta människor är ganska främmande, och tyvärr skeptiska, för den slags bakning jag gör. Men alltid blir mina kära vänner/bekanta och kollegor glatt överaskade! Det var ju inte den där gamla torra trasan som de tidigare trott (hur kan någon ens tro att jag skulle bjuda på något sådant, haha?).
 
Inte heller denna gång hade jag inte behövt vara orolig. Även då jag gjorde en dubbelt så stor sats som tidigare, gick alla åt (det kan ha hänt att jag åt upp ett par dagen innan...), och det åts glatt flera stycken var. Vill även ni bjuda er familj/kollegor/vänner på något gott? Ni hittar receptet på mina peanut butter cups HÄR! Jag tog lite mindre choklad än i receptet, och gjorde kakorna i minimuffinsformar istället för småbrödsformar. Då blir de lite högre, och mindre i omkrets.
 
 
 

Mitt egna jordnötssmör

on fredag, 01 november 2013. Posted in Baka utan spis, LCHF/low carb

Jag vet att många av er äter jordnötssmör, och många av er i sin tur köper färdigt! Gör er eget istället vet jag! Det var i varje fall precis vad jag gjorde härom dagen (då detta skulle ingå i "ett fika"). Jag blandar salta och rostade jordnötter, fett (i detta fall både kokosolja och smör), sötning och vanilj och mixar allt till en härlig (och krämig)kräm. Men man tillsätter såklart vad man själv vill! Kanske utesluter man sötningen helt, eller struntar i vaniljpulvret, det är en smaksak och upp till var och en. Jag tycker att mitt jordnötssmör blev supergott :) Ingen anledning att köpa färdigt här inte!
 
Ni finner mitt recept på jordnötssmör HÄR!