• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Choklad- och mandelfudgedessert
  • Chokladsnittar
  • Dammsugare, low carb
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Glutenfria Våfflor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • LCHF-knäcke
  • No bake Snickersbar
  • Peanut butter caramel brownie
  • Påskbakelse
  • Rulltårta med hallon
  • Rulltårtstårta
  • Salted caramel brownie
  • Twix, hälsosamma
  • Våfflor med banan

Nakd och Nutrilett low sugar (stevia)

on tisdag, 24 september 2013. Posted in Produkter

Jag är ett stort fan av barer, och äter dom gärna till mellanmål eller frukost. Det är perfekt när jag är på jobbet, eller sitter på bussen och är hungrig och/eller har tidsbrist. Jag har, som jag tidigare skrivit, sedan många år tillbaka testat på och ätit ett flertal olika Raw-barer (inte upphettade över en viss, relativt låg, temperatur). Min favorit har alltid varit Raw Bite (cocoa), men tycker även om märket Nakd, och dess barer. Exempelvis smaken Pecan pie och Cashew cookie är riktigt goda. Dessa två barer består av frukt samt nötter. Några av Nakd innehåller dock havre, vilka jag försöker undvika. Nakd köper jag på Ica, eller en annan lite större livsmedelsaffär, där en bar kostar ca 14 kronor (väger 30-35 gram).
 
 
 

Vidare såg jag att Nutrilett kommit med en bar med reducerat sockerinnehåll, och som till viss del är sötad med stevia. Jag vet att dessa barer är fyllda med mycket konstiga ämnen, men nyfikenheten över att testa tog överhand och ett paket (med 2 barer) med cappucinosmak fick följa med hem. Vilket jag aldrig gör om. De var tyvärr inte goda! Baren köpte jag på Ica.
 
 
 

Sweet banana bread (with blueberries)

on måndag, 23 september 2013. Posted in GI

Detta är en ganska mager kaka med mycket fiber, innehållande banan, men även blåbär. Jag tycker att detta bananbröd, som jag kallar den, är som en blandning mellan bröd och en söt mjuk kaka. Vill man ha den mindre som ett bakverk, är det bara att utesulta sötningen. Perfekt när man vill ha något hälsosamt, och samtidigt tål kolhydrater! Detta bananbröd får en extra mycket protein av äggvitan, och fiber från kokosmjöl, pofiber och fiberhusk. På bilden har jag serverat den med ricotta, men det går även att äta som bröd med exempelvis smör. Eller varför inte toppa med lite grädde och sockerfri sylt? Mums! 
 
 
 
 
Sweet banana bread (with blueberries)

60 gram banan
½ dl äggvita (motsvarar 1-2 stycken äggvitor)
3 msk mjölk/grädde
1 msk kokosmjöl
1 ½ msk pofiber
2 msk nötmjöl (1 msk mandelmjöl + 1 msk hasselnötmsjöl)
1 tsk fiberhusk
½ - 1 msk sötströ
1 tsk bakpulver
1 ½ krm vaniljpulver
1 krm kanel
1-2 msk blåbär

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa samman banan och äggvita (jag använder stavmixer). Tillsätt övriga ingredienser och blanda med en sked (alternativt med mixern).  Om man vill blandar man sist ner blåbär. Fördela smeten i en smord och bröad (med nötmjöl/riven kokos) springform som är 12-cm. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten.

 

Funderingar

on söndag, 22 september 2013. Posted in Allmänt

Hej alla kära läsare!

Jag har funderat, funderat och återigen funderat på hur jag kan utveckla mitt ”Baka Sockerfritt”-koncept. För ett halvår/ett år sedan tänkte jag att en e-bok var min bästa idé, då jag inte fått kontakt med ett förlag. Men på senaste tiden har jag även börjat fundera på en annan idé. Min hemsida är tänkt att vara mer än en blogg, med en ”Kokbok” där jag samlar mina recept på hemsidan (fliken som nu heter recept). Jag satsar även på att skriva ihop en bra och omfattande produktbeskirvning av ingredienser och andra produkter om är bra i det sockerfria köket, och vidare med att komma med smarta tips etc.

Nu när jag fakitskt har en bra hemsida, varför inte utnyttja detta på ett sätt som jag inte sett andra bloggar göra?? Jag vill nu utöka och satsa mer på hemsidan, men först av allt vill jag fråga ER vad ni tycker! Det är ju trots allt till er jag gör detta för.  

Min grundtanke som jag nu spånat på är att varje person kan bli medlem på bakasockerfritt.se, för en mindre summa än en e-bok kostar, och därmed få ett eget konto. Med sitt konto skulle man: få mina ABSOLUT BÄSTA recept (dvs. nya recept, då ni inte har sett det godaste än...), få tillgång till en större del av mina ursprungliga recept, läsa mer personliga inlägg (det tar emot lite att skriva allt för personligt när det är helt öppet), satsa mer på tips, ”produktbeskrivningarna” skulle vara bra mycket fler, eventuellt vissa tävlingar.

Men nu har jag dock velat tillbaka till en idé om en e-kbok igen. Vad säger ni? Låter det som en bra idé att få tillgång till allt det bästa av Baka Sockerfritt? Eller är det bättre att avvakta och helt enkelt se vad som händer?

Ni får väldigt gärna kommentera, maila (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.) eller skriva på min facebooksida eller instagram!

 
En av mina favoritbilder, tagen av Johnny, på Cashew- och jordnötstårta

 

Äppelcheesecake

on söndag, 22 september 2013. Posted in Baka med frukt

Nu är det hög tid att lägga upp mer recept med äpple - jag måste ju passa på när det är äppeltider! Svenska äpplen (jag tror att det är Aroma jag främst använder) anser jag vara mycket mer smakrik än de flesta andra typer av äpplen, som säkerligen plockats innan de är mogna etc etc. I fredags gjorde jag en äppelcheesecake, smaksatt med kanel och toppad med mitt egna jordnötssmör. Krämig och riktigt god!

Vad ska ni ta för er idag? Igår var det otroligt varmt för att vara i slutet av september, medan det idag verkar vara lite mer tråkigt väder här i Stockholm. Jag ska i varje fall bege mig iväg på en liten biltur med mina föräldrar. Hoppas jag slipper regn bara!

 

Äppelcheeesecake

Botten:
20 gram rumsvarmt smör
½ dl mandelmjöl
2 msk hassselnötsmjöl
½ msk kokosmjöl
1 msk sötströ
1 krm vaniljpulver
1 krm kanel

Fyllning:
½ litet äpple
25 gram jordnötssmör (går att utesulta)

Cheesecakefyllning:
1 ägg
½ dl vispgrädde
30 gram ricotta (alternativt mascarpone eller dyl)
½ msk sötströ
1 krm vaniljpulver
ev. 1 krm kanel

Botten
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser noga och tryck ut i botten av en 12-cm springform.

Fyllning
Skär en bit äpple i mindre, tunna bitar och fördela över bottnen. Klicka ut jordnötssmör ovanpå i valri mängd (ca 25 gram).

Cheesecakefyllning
Blanda/vispa ihop alla ingredienser så alla klumpar försvinner. Smaksätt eventuellt med kanel. Häll fyllningen ovanpå äpplena. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter, tills kakan är fast.

 
 
 

Små saker som förgyller min dag

on lördag, 21 september 2013. Posted in Allmänt

Jag har ofta ganska fullspäckade dagar och kvällar. Något jag tycker är riktigt härligt är att verkligen ta och utnyttja den rast jag har på jobbet, och ta och gå ut och äta lunch/fika med en vän. Det är ett perfekt, och mycket trevligt, avbrott på dagen, som ger mig förnyad kraft! Det är även smart att äta dessa luncher med vänner om man har svårt att hinna med annars!
 
Jag tar därför gärna en eller två luncher på vecka då jag bokar upp mig med en vän. Denna vecka blev det till exempel en lunch på en sushi-restaurang, där jag tog en laxsashimi, som förövrigt är ett utmärkt lchf-vänligt alternativ. Igår lyxade jag istället till det med en sockerfri yoghurtglass på Frozen yoghurt factory i Gallerian i Stockholm. En utmärkt sätt att förgylla fredagen!
 
Fredagen fortsatte med en riktig långpromenad med ytterligare än vän runt i Nacka. Jag älskar att ta kvällspromenader i mörkret och bara prata i timmar. Det är så avslappnande och bra för kreativiteten anser jag!
 
 
 
God laxsashimi till lunch. Full med mycket hälsosamma fetter!

 

Mumsig, och sockerfri, yoghurtglass sitter fint en fredag! De sockerfria smakerna finns i smakerna jordgubb och ananas.
 
 
 Underbart underbar kvällspromenad förgyller hela kvällen!