• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Choklad- och mandelfudgedessert
  • Chokladsnittar
  • Dammsugare, low carb
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Glutenfria Våfflor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • LCHF-knäcke
  • No bake Snickersbar
  • Peanut butter caramel brownie
  • Påskbakelse
  • Rulltårta med hallon
  • Rulltårtstårta
  • Salted caramel brownie
  • Twix, hälsosamma
  • Våfflor med banan

Chokladbanan-smoothie

on lördag, 21 september 2013. Posted in Smoothies

Smoothies är ett bra mellanmål och kan verkligen varieras i näst intill all oändlighet! Jag har tänkt att jag ska dela med mig utav några mina varianter till er, och jag hoppas ni hittar några guldkorn bland smoothiesdjungeln ;) Idag kommer jag med en chokladvariant, innehållande banan. Banan och choklad är en jättegod kombination, vilken jag utnyttjar relativt ofta.
 
 
 

Chokladbanan-smoothie

1 banan
1 dl mjölk
½ dl grädde
2 msk havregryn (går att utesulta)
½ msk chokladdryckspulver (cancao) (går att byta ut mot en mindre mängd kakao, samt ev. sötning)

Använd gärna fryst banan för en kall dryck. Mixa alla ingredienser och njut!

Favoritostar

on fredag, 20 september 2013. Posted in Allmänt

Jag har en mataffär (en ica butik vid Mariatorget i Stockholm) där jag alltid köper ost. Där har de ost som är hälften så dyr som på andra affärer! Min favoritost är den milda sortens gruyère (inte grottlagrad), som jag gärna ser att jag alltid har en bit utav i kylen. Jag har nu även hittat en till favoritost! Jag har sedan länge gillat brie, men har nu hittat får-brie, som jag varmt kan rekommendera! Den är hur krämig som helst, med en mild smak. Denna ost passar perfekt med en bit röd paprika, och framför allt en trevlig fredagskväll!

 
 

Gårdagens turtorsdag

on fredag, 20 september 2013. Posted in Allmänt

Jag hade en riktigt bra dag igår! Arbetsdagen gick riktigt snabbt, samtidigt som jag hann träna på lunchen och kunde därför komma hem innan halv sju för att sedan ha träningen avklarad! Det bjöds även på vackra tårtor på jobbet, vilket ledde till en trevlig rast och lite grädde för min del. Apropå den läckra kappan jag skrev om igår, som jag hade tänkt att gå och köpa efter arbetsdagen. Väl inne på Club Monaco, som butiken hette, frågar jag om min undanlagda kappa. Butikspersonalen ser en smula finurlig ut och räcker fram en liten, en alldeles för liten påse för en jacka, till mig. I den ligger (förutom lite gratis produkter) ett fint kuvert med ett kort från Artur (min sambo)! Tydligen hade han köpt hem kappan tidigare på dagen i en för tidig årsdags-present som överraskning! Har jag sagt att jag har världens bästa sambo?
 
Tidigare på dagen fick jag även en till glad nyhet. Jag har nämligen sökt ett nytt jobb, och kommit ganska långt i processen. Jag fick veta att jag i nästa vecka ska få träffa chefens chef, vilket bådar gott. *Håller tummarna*
 
 

Chokladbarer

on torsdag, 19 september 2013. Posted in Baka med frukt

Jag älskar att äta barer, och har testat en hel del sockerfria sådana på markanden. Nu ville jag dock återigen göra mina egna, som är både billigt och gott! Dessa barer innehåller havregryn och dadlar, vilket gör dom till ett av mina så kallade "Baka-med-frukt"-recept och innehåller därmed många hälsosamma ämnen som vi behöver (därmed inte sagt att man inte kan få i sig dom även på annat håll). Dessa barer är gräddade på en låg temperatur under en längre period (ca 5 timmar). Det går bra att öka temperaturen, men det gäller att ha noga koll så att de inte bränns!

Igår efter jobbet gick jag in i Mood-gallerian (i Stockholm) på jakt efter en höstjacka. Efter en timme var jag precis på väg att gå ut och ge upp, när jag såg en jacka som passade mig perfekt. Jag har väldigt svårt att hitta bra jackor/kappor, då jag är ganska kort och lätt drunknar i dom. Det enda kruxet var att denna kappa var hiskeligt dyr (nu kommer mamma ringa mig och fråga hur mycket den kostade och jag kommer inte att berätta, för då kommer både hon och pappa svimma). Jag lade därför undan den för att få en dags betänketid. Jag är annars ganska snål, och är absolut inte den som lägger ut så stora summor på kläder. Men jag tror att detta faktiskt är en bra investering, och något som jag kommer att känna mig hyfsat snygg i. Samt att jag har jobbat och kämpat grymt hårt med både jobb, blogg och övriga saker jag tagit mig för, samtidigt som jag levt ganska billigt och inte rest något alls i år. Jag inbillar mig att detta gör att jag verkligen förtjänar den. Men det är ett svårt val!

 
 
 
Chokladbarer
 
1 äggvita (1/3 dl äggvita)
2 msk havregryn
2 msk hasselnötsmjöl
1 msk solrosfrön (hackade)
50 gram färska dadlar
2 msk riven kokos
½ msk kakao

Sätt ugnen på 50-75 grader (eller valfri temperatur, men håll koll och ta ut barerna när de har önskad konsistens. Kom ihåg att de är lite mjukare när de är varma). Blanda de torra ingredienserna och mosa ner de färska dadlarna. Tillsätt äggvita och blanda noga. Tryck ut degen i en fyrkant, ca ½-1 cm tjock på en plåt med bakplåtspapper. Värm mitt i ugnen i ca 4-5 timmar. Smält gärna choklad och bred på!

 

Bönchokladkaka med kaffe

on onsdag, 18 september 2013. Posted in GI

Att baka med svarta bönor är hur gott som helst kan jag glatt meddela, vilket är något jag gjort ett flertal gånger under det senaste året. Dessa bönor har en neutral smak, samtidigt som de bidrar till en saftig och krämig konsistens. Jag tror att de är särskilt bra i en kaka med chokladsmak, eller en annan lite mer dominerande smak. Denna kaka är dessutom enkel att göra då det går bra at slänga i hela mandlar, istället för att använda nötmjöl (om man vill).

Svarta bönor är ganska kalorisnåla (ca 100 kcal per 100 gram), men innehåller relativt mycket kolhydrater (ca 14 g kolhydrater per 100 gram) och är därför ingen produkt som passar bra in i lchf. Svarta bönor innehåller nyttiga vitaminer såsom Vitamin K, och mineralser som fosfor, jod och kalium. Själv kommer jag utan tvekan att fortsätta att baka med bönor många gånger igen!


Bönchokladkaka med kaffe

60 gram svarta bönor
1 ägg
40 gram skyr eller liknande
½ dl hasselnötsmjöl
30 gram sötmandlar
2 ½ -3 msk sötströ
1 ½ msk kakao
1 ½ krm vaniljpulver
1 tsk bakpulver
½ msk hett vatten
2 krm snabbkaffepulver

Sätt ugnen på 175 grader. Tvätta bönorna och lägg detta samt ägg och sötmandlar i en bunke. Mixa detta. Tillsätt resterande ingredienser (blanda hett vatten med kaffe och tillsätt efter smak) och blanda med antingen en sked eller mixern. Smöra och bröa en 12-cm springform (med nötmjöl/riven kokos) och häll ner smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Känn med en sticka att kakan fortfarande är lite kladdig i mitten. Servera med grädde!