• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Choklad- och mandelfudgedessert
  • Dammsugare, low carb
  • Drömrulltårta
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Glutenfria Våfflor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Knäckig rabarberpaj
  • Kolasnittar
  • Mjuk chokladkaka
  • No bake Snickersbar
  • Pekanrabarberpaj
  • Rulltårta med hallon
  • Rulltårtstårta
  • Salted caramel brownie
  • Sandkaka, utan tillsatt socker
  • Twix, hälsosamma

Min favoritfrukost (hälsosamma pannkakor)

on lördag, 26 oktober 2013. Posted in LCHF/low carb

En av mina favoritfrukostar, som jag gärna äter ofta, är utan tvekan mina pannkakor! Ärligt talat gör jag dom inte bara till frukost, utan äter pannkakorna även till mellis och ibland till lunch eller middag. De passar helt enkelt till allt!
 
 
Jag använder: 1 ägg, 1 tsk fiberhusk, ½-1 tsk kokosmjöl, 3/4- 1 dl mjölk/grädde
och ibland även: några droppar steviadroppar, 1 krm vaniljpulver, ½ tsk bakpulver
 
Jag vispar ihop allt och låter det stå i ca 10 minuter. Sedan steker jag pannkakorna i smör, och serverar med ricotta eller grädde och bär/sockerfri sylt.
 
 
 
 
 
 

Marjas peanut butter cups

on fredag, 25 oktober 2013. Posted in LCHF/low carb

Nu tänkte jag visa bilder från fikat jag hade igår. Jag bjöd hit två av mina närmsta vänner (Fanny och Jennifer, som bara ett par gånger fått smaka på mina sockerfria kreationer - skandal!) med anledning till att frossa i bakverk och ha hederligt och underbart tjejsnack! Jag gjorde chokladbollar, min version på peanut butter cup samt Mazarinkaka med banan och choklad (vilket faktiskt är ett gammalt recept som jag har gjort om, och gjort ännu bättre, till Risenta, och därför väntar jag med att dela med mig utav detta recept).
 
Receptet på chokladbollar liknar DETTA chokladbollsrecept som jag gjorde i söndags, till "Halv tre hos mig"-fikat. Så här gjorde jag mina Peanut butter cup:
 
 

Marjas Peanut butter cups – 8 till 10 stycken

Botten:
20 gram rumsvarmt smör
½ dl mandelmjöl
2 tsk kokosmjöl
1 msk riven kokos
2/3 msk sötströ
1 krm vaniljpulver

Fyllning:
40 gram jordnötssmör

Toppa med:
Ca 80 gram choklad (hälften ljus, hälften mörk)

ev. kokosolja

Botten
Värm ugnen till 175 grader. Blanda alla ingredienser till bottnen noga. Tryck ut degen i botten av småbrödsformar (alternativt minimuffinsformar). Grädda mitt i ugnen i ca 10-14 minuter (håll noga koll så de inte blir brända). Låt svalna.

Lägg på en klick jordnötssmör på varje kaka.

Smält choklad (eventuellt tillsammans med olja). Häll först på den ljusa chokladen och därefter den mörka ovanpå kakan och jordnötssmöret. Låt svalna i kylskåp. Ta bort pappret på kakorna.

FY SJUTTON, vad goda de var!!!

 
 

Mina peanut butter cups! Underbara, och tyvärr redan slut...

Mina uppskattade mazarinkaka med banan och choklad! Receptet är väl värt att vänta på.

 
 
Chokladbollar rullade i riven kokos.
 

Chokladdoppade gojibär

on fredag, 25 oktober 2013. Posted in Baka med frukt

Ett bra tips från mig denna fredag är att doppa olika nötter, fröer, bär etc i smält choklad! Det tycker jag piffar upp det hela och gör det man doppar lite extra gott! Här har jag smält choklad och blandat ner gojibär. Sedan har jag brett ut bären på en tallrik med bakplåtspapper som fått stelna i kylskåp. Jättegott som snack eller mellanmål!
 
Nu ska jag bege mig iväg för att fika med Risenta. Jag har bakat tre bakverk, som jag hoppas ska uppskattas!
 
 
 

Saffranstryfflar

on torsdag, 24 oktober 2013. Posted in LCHF/low carb

I tisdags var jag och min sambo Artur på besök i Flen och hälsade på hans mamma som bor där. När jag är bortbjuden på lite "större besök", brukar jag alltid baka något gott (och sockerfritt) att ta med mig. Väldigt ofta blir det något med choklad. Denna gång gjorde jag chokladtryfflar smaksatt med saffran, det vill säga saffranstryfflar! Jag använde i detta recept saffransarom, men det går givetvis bra att använda vanligt saffran. 1 msk arom motsvarar 1 påse (0,5 gram) saffran.
 
 
 
Saffranstryfflar
80 gram mörk sockerfri choklad
1 dl vispgrädde
15 gram smör
ca ½ tsk saffransarom
2 krm vaniljpulver
ev. extra sötning
Kakao att rulla i
 

Koka upp grädde i en kastrull. Ta bort den från plattan. Rör ner choklad i bitar, smör, vaniljpulver och saffran och rör om tills chokladen smält. Söta efter smak. Ställ chokladen i kylen i ca en timme tills de stelnat. Rulla bollar av chokladen och rulla i kakao.

Förutom tryfflarna gjorde jag supergoda bountybollar och gav bort. Jag har ett nytt recept, som ni kommer att få ta del utav senare!
 
 
 
Här ser ni mina bountybollar! Underbart krämiga, precis som jag vill ha dom!
 
 

 
 
Att smaksätta choklad med saffran passar bra! Vill man inte smaksätta med saffran kan man exempelvis  använda pepparkakskryddor (se HÄR) eller romarom (se HÄR)!
 

Butternut med smak av chai

on torsdag, 24 oktober 2013. Posted in LCHF/low carb

Tiden bara flyger iväg, och det känns som om jag har hundra saker att hinna med att göra! Önskar att det gick att bromsa klockan lite. Tur att vi får en extra timme på söndag i varje fall, i och med att det blir vintertid! Idag kommer två av mina bästa vänner på fika, och jag ska bjuda på mazarinkaka, peanut butter cups och chokladbollar. Jag får visa er bilder på smaskigheterna sedan!
 
Jag tänkte återigen nyttja min lilla donutform (köpt på lagerhaus för 79 kr), genom att göra minimunkar med butternutsquash/butternutpumpa. De blev riktigt goda, men blev tyvärr svåra att få ur formen. Därför rekommenderar jag att man inte gör dessa kakor i en donutform, utan i minimuffinsformar! Bakverken smaksätte jag få lite höstig, genom att  koka butternutsquash tillsammans med en påse chaite (vilket man kan utesulta om man vill) och smaksätta med lite kanel. Kakorna toppar jag med smält choklad!
 
 
 
 
Butternut med smak av chai - 10 stycken små godbitar

50 gram butternut sqash
1 tepåse chaite (går att utesulta)
10 gram smör
1 ägg
2/3 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk sötströ
1 krm vaniljpulver
1 tsk bakpulver
ev lite kanel

Sätt ugnen på 175 grader. Skär butternutsquash i bitar, lägg i en kastrull med lite vatten och en påse chaite. Koka bitarna mjuka. Ta bort tepåsen och mixa butternutsqhash med resterande ingredienser. Smöra och bröa en minidonutform och fördela i smeten, eller använd minimuffinsformar. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.