• Banoffee Pie
  • Chokladbitar med jordnötssmör
  • Cookie dough fudge
  • Dammsugare, low carb
  • Devil’s food muffins
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
  • LCHF-knäcke
  • No bake Snickersbar
  • Peanut butter caramel brownie
  • Rulltårta med hallon
  • Salted caramel brownie
  • Sarah Bernhardt
  • Snickers
  • Sommarbrownie
  • Twix, hälsosamma

Luftig blåbärskaka med smetana

on tisdag, 16 april 2013.

Idag har jag kört ett gruppass på friskis som jag inte brukar köra, nämligen dans. Dans fusion för att vara exakt, vilket jag körde för andra gången i mitt liv. Det var inte speciellt jobbigt dock, och jag tycker personligen att detta pass var mer en "rolig grej" än vad det var träning. Eftersom jag ändå gillar att svettas under min träning, körde jag 25 minuters kondition redan innan passet (15 minuters cross training, 5 minuters cykling och 5 minuter på löpbandet blev det av någon anledning).
 
När jag ändå skriver om träning kan jag passa på att berätta om hur jag tränar! Jag tränar runt 4 gånger i veckan. Då jag mest gillar att köra koordination- och konditionspass (kombinerat), blir det oftast steppass. Minst en gång i veckan försöker jag köra ett skivstångspass. Jag börjar nu tycka att styrka är allt roligare att träna (gruppass) och därför kör jag nu gärna lite då och då två skivstångspass per vecka. Under stressigare perioder blir det mer lågintensiv hemmaträning framför någon träningsvideo. Men då jag tycker detta är fruktansvärt tråkigt håller jag mig helst till gruppträning på friskis!
 
Jag vill även ta död på den myt som säger att man blir biffig av att köra skivstångspass (förmodligen både till folks glädje och stora förtret). Jag vet många som är rädda för att träna styrka i tron om att de kommer att få just stora muskler. Men som tur är, eller tyvärr, krävs det (oftast i varje fall, jag kan inte tala för alla i hela världen) lite mer än en eller ett par timmar på ett skivstångpass för att bygga stora och biffiga muskler. Eftersom skivstångpass fokuserar mer på fler repetitioner med mindre vikter, har jag fått veta att musklerna blir mer tonade, strakare och "längre", inte direkt större (i alla fall inte jättemycket större) av detta.
 
Men nog om träning för idag! Det jag egentligen ville var att dela med mig utav en väldigt len, krämig och mjuk kaka som jag gjorde förra veckan. Den innehåller blåbär och smetana, som gjorde den riktigt mild och fin i smaken. Jag kallar den blåbärskaka, men tycker ändå att den påminner lite om cheese cake! Vill man ha en tjockare botten, kan man göra 50% extra av "botten".
 
 
 

Luftig blåbärskaka med smetana

Botten:            
15 gram smör
¾ dl mandelmjöl
½ msk kokosmjöl
2/3 msk stevia strö
½ krm vaniljpulver

Blåbärsfyllning:
30 gram blåbär
1 ägg
½ dl vispgrädde
50 gram smetana
1 msk stevia strö
1 krm vaniljpulver

Botten
Sätt ugen på 150 grader. Blanda alla ingredienser till en deg. Smöra och bröa kanterna på en liten springform (12 cm i diameter) med nötmjöl. Tryck ut degen i bottnen. Förgrädda mitt i ugnen i 10 minuter.

Blåbärsfyllning
Lägg alla ingredienser i en bunke med höga kanter eller motsvarande och mixa dessa i någon minut (jag använder en stavmixer). Fördela blåbärsfyllningen på bottnen och fortsätt grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Låt kakan kallna innan den äts eller skärs upp (låt gärna stå över natten).

Havrebollar

on måndag, 15 april 2013. Posted in Baka utan spis, GI

Jag har alltid älskat havrebollar, vilket även har varit lite av mitt "paradbakverk". Självklart har jag gjort en sockerfri variant på havrebollar, där jag dessutom använt mig av fiberhavregryn för att få till ett lägre GI. De är perfekta som mellanmål eller till fikat (om man tål kolhydrater vill säga)!
 
Min måndag har varit en riktig mjukstart på veckan. Jag var en kortare sväng (ca 1 ½ timme) förbi skolan där jag och min uppsatskompis gjorde ett försök till att tolka regressioner och diagram (någon som vet hur man kollar "heteroscedasiticity" i SPSS???), utan att lyckas sådär överdrivet bra. Kommer man ingen vart är det faktiskt lika bra att dela upp arbetet och läsa på hemma! Vid klockan tolv blev det en fika på espresso house vid Östermalmstorg, vilken är jättestor jämfört med många andra e-house! Jag träffade även upp min mamma på Ica och fick med mig massor av smarrigheter hem. Exempelvis fick jag hem mer steviaglass, bär, shiratakinudlar, sjögräschips och massor av nötter. Då det är ganska dyrt för en stackars student, uppskattades det verkligen!
 
 
 
 

Havrebollar – 10 stycken

30 gram rumsvarmt smör
1 dl fiberhavregryn
½ dl riven kokos
ca 2 ½ msk stevia strö
1 msk hett vatten
1 krm snabbkaffepulver
2 msk vispgrädde
1 msk mjölk (eller grädde)
1 krm vaniljpulver
1-1 ½ tsk kakao

Blanda kaffe med hett vatten. Lägg alla torra ingredienser i en bunke (med höga kanter så allt inte skvätter). Lägg i bitar av rumsvarmt smör och rör ut smöret med en sked (eventuellt med händerna). Tillsätt vispgrädde och kaffe och vispa ett par minuter med elvisp tills allt blir en krämig smet. Ställ smeten i kylen i ungefär 10 minuter för att få den att stelna en aning. Gör bollar av smeten och rulla i riven kokos. Förvara i kylskåp. Ta gärna ut havrebollarna en stund innan servering så att de blir lite mjuka.

800 följare på instagram!

on måndag, 15 april 2013.

Jag följde med stor spänning när antalet följare på mitt instagramkonto närmade sig 800! Och nu är vi äntligen där! TACK! (Trots en liten svacka från 799 till 796...;)) Jag är så glad att så många vill följa mig! Jag heter bakasockerfritt på IG.
 
 

Lätta bananmuffins i miniformat

on söndag, 14 april 2013. Posted in Baka med frukt

Nedanstående muffins uppstod av ett misslyckat försök till en banankräm. Då krämen egentligen var anpassad för en stor mängd florsocker, uppträdde den inte alls som jag ville och blev mest en smet. Jag bestämde mig då för att tillsätta ett par ingredienser, fördela smeten i pyttesmå muffinformar och slänga in den mycket konstiga krämen i ugnen. Resultatet blev väldigt lätta och smarriga minimuffins! Jag sötar dem med honung, men om man vill går det givetvis att söta med annan sötning!

Hur har er söndag varit? Själv började jag dagen med att gå upp tidigt, äta pannkakor, kika på eventuella kurser inför hösten (sista anmälningsdag är ju imorgon!!), åka extra tidigt för att hinna ta en latte macchiato innan ett skivstångpass på friskis. På eftermiddagen var jag på födelsedagfika. Jag hade bakat en mycket god Kladdkaka med avokado. Just detta recept är ännu inte upplagt, men det kommer givetvis! Det liknar DETTA recept på chokladkaka med avokado :)

 


Lätta bananmuffins i miniformat
– ca 10 stycken minimuffins

1 banan
15 gram kokosolja
1 ägg
½ msk kokosmjöl
½ msk honung
½ tsk bakpulver
ca 1-2 krm kanel
ev. extra sötning

Sätt ugnen på 175 grader. Mosa bananen tillsammans med kokosoljan (oljan ska vara mjuk/flytande). Blanda ner resterande ingredienser och vispa med elvisp. Fördela smeten i minimuffinsformar (ca 10 stycken). Grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter. Toppa gärna muffinsen med grädde!

Lördag

on lördag, 13 april 2013.

Hej alla glada (och sura) därute! Hoppas ni har en riktigt bra lördag vare sig ni är lediga eller jobbar! Själv har jag varit barnvakt från halv 10 till 14 (med ett avbrott för en fika/lunch), vilket har varit riktigt roligt om än något utmattande. Efter fikandet var jag och Artur i Sickla med de två som gulleungarna, och vi bestämde oss för att gå till ett lekland där och lattja. Det var såklart fullsmockat med barn och mycket ljud och stoj, men jag tror det var kul för barnen att göra något lite annorlunda än att gå till biblioteket som vi först tänkt. Jag hoppas nu innerligt att jag inte blev smittad med någon elak bacill!!! Nej, nu måste jag gå ut i det tråkiga vädret och handla mat inför middagen. Det blir lax med morot, zucchini, crème fraice och shiratakinudlar! Så gott!
 
Jag funderade lite över om det är något speciellt ni vill läsa mer om. Kanske vill ni ha ännu fler recept, recept på något speciellt? Eller vill ni veta mer om mig? Om träning? Fråga på eller önska!
 
 
 
 
En bild från mitt instagram! Jag heter bakasockerfritt där. För att följa mitt instagram på webben kolla HÄR!