• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Chokladkola, utan tillsatt socker
  • Dalgona Coffee
  • Dammsugare, low carb
  • Drömrulltårta
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Lättgjorda bountyrutor
  • Mazarinbrownie
  • Mjuk chokladkaka
  • No bake Snickersbar
  • Rulltårtstårta
  • Salted caramel brownie
  • Sandkaka, utan tillsatt socker
  • Soft Chocolate Toffee
  • Twix, hälsosamma
  • Äppelkaka med tosca

Chokladmazarinrutor

on onsdag, 22 januari 2014. Posted in LCHF/low carb

Jag har tidigare gjort schackrutor, och det är faktiskt en av mina favoritsmåkakor. Jag har nu gjort en liknande kaka, fast med den ljusa delen smaksatt med någon droppa bittermandelarom. Ni som har följt mig länge vet att jag tycker att choklad och mazarinsmak är en ljuvlig kombination. Jag hade även i en matsked Bake Protein (vilket inte är ett måste, det går bra att byta mot en passande mängd av en annan torr ingrediens). Jag kan lova att kakan blev populär här hemma!
 
 
 

Chokladmazarinrutor – ca 7 kakor

Kakdeg:
25 gram rumsvarmt smör
1 dl mandelmjöl
½ msk kokosmjöl
1 msk Bake protein
1 ½ msk sötströ

Smaksättning:
2/3 tsk kakao
1 droppe bittermanelarom

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla inmgredienser till kakdegen. Dela degen i två lika stora delar. Blanda kakao i den ena degen och bittermanelarom i den andra. Dela de två olikla degarna i yttelriagre två delar och gör fyra lika långa längder utav de fyra degdelarna. Lägg en chokladlängd bredvid en ljus, och en ljus på den mörka, så att det bildar ett schackmönster. Skär längden i ca sju bitar och platta it dem något på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Håll noga koll så kakorna inte bränns! Låt dom svalna.

Kardemummatryfflar

on onsdag, 22 januari 2014. Posted in LCHF/low carb

Under förra veckan gjorde min sambo ett stort prov, som han hade varit jättenervös inför. Jag håller alla tummarna för ett minst godkänt! Hur som helst tycker jag att det är värt att fira när nervösa/jobbiga händelser är överstökade, så jag svängde ihop hans favoritgodis chokladtryfflar! Denna gång smaksatte jag tryffelsmeten med ett krm kardemumma.
 
 

Pecan cupcakes

on tisdag, 21 januari 2014.

Pecannötter är en av mina favoritnötter, de har en så mild och mjuk smak! Jag använder hackade pecannötter relativt ofta i mina bakverk, vilket jag tycker blir supergott. Nu har jag gjort pecannötscupcakes, smaksatta med kanel och toppade med en härlig frosting. Om jag får bestämma, vilket jag får, gör jag min frosting av mascarpone (men det går givetvis bra att använda cream cheese). Jag tycker nämligen inte att det blir speciellt gott med cream cheese, det har en lite för syrlig smak för att passa mig. Då är mascarpone bättre, som är väldigt mild och neutral. Vill man tillsätter man lite kaffe i denna frosting, men bara lite, så att inte frostingen blir rinnig.

Tävlingen om cupcekesställen från My Perfect Day är nu avslutad, och vinnaren Karolina är kontaktad. Tack till alla er som var med och tävlade! Men håll ögonen öppna, för under veckan kommer ännu en tävling upp! Ni vet att jag som "nyårmålsättning" hade att satsa allt jag bara kunde på Baka Sockerfritt? Ni kan lita på att jag har gjort precis det.

 
 
Pecan cupcakes – 3 stycken

Smet:
25 gram smör
1 ägg
½ dl mjölk
20 gram finhackade pecannötter
1 ½ msk pofiber
1 msk kokosmjöl
1-1½ msk sötströ
1 krm vaniljpoulver
1 krm kanel
½ tsk bakpulver

Frosting:
30 gram smör
70 gram mascarpone (alt. cream cheese)
ca 1 msk sötströ
ev. ½ krm vaniljpulver
ev. lite mycket starkt kaffe (ex. Blanda ½ krm snabbkaffe med ½ tsk hett vatten)

Smet
Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret. Blanda alla torra ingredienser och rör ner ägg, smör och vätskan. Fördela semeten i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Låt svalna.

Frosting
Värm smöret mjukt, och blanda därefter med resterande ingredienser. Tillsätt gärna lite kaffe. Spritsa muffinsen med frostingen.

Chiapudding

on tisdag, 21 januari 2014.

I somras åt jag chiapudding flera gånger i veckan som mellanmål. Chiafrön är ju så hälsosamma och innehåller massor av omega 3 (perfekt för vegetarianer!). Nu är det sannerligen dags att jag återupptar denna sunda vana. Denna gång blandade jag 1 dl mjölk med 1 ½ msk chiafrön, 1 tsk sötströ, lite vanilj och 2 msk blåbär. Detta låter jag stå över natten i kylskåp (om möjligt är det bra om man kan röra om någon gång under tiden, kanske en timme efter att man blandat samman allt, eller en stund innan man ska äta). Vid servering brukar jag toppa med en hel hög med tinade hallon! Vill du äta chiapudding hyfsat snart? Ta lite mer chiafrön, så kan det bli en puddingkonsistens på en kvart eller så.
 
 
 
 
 

Fantastic Black Bean Brownie

on måndag, 20 januari 2014. Posted in GI

Jag har bakat en hel del med bönor, och det är en utmärkt ingrediens i bakverk! Konsistensen blir sådär härligt mjuk och krämig, och det är inte precis så att kakan smakar något av bönor. Sedan är det ju ett stort plus att det även är hälsosamt! Denna gång har jag gjort en chokladkaka med just svarta bönor. Perfekt att äta till fikat, framför TV eller som mellis. Gärna serverad med lite vispad grädde!

 


Fantastic Black Bean Brownie

1 ägg
2 msk olja
80 gram svarta bönor, tvättade (mjuka, ej torkade)
2 msk mandelmjöl
2 msk havregryn (gärnamed fiber eller glutenfria)
1 msk kokosmjöl
2 msk hasselnötsmjöl
ca 3 msk sötströ
1 ½ msk kakao
1 ½ krm vaniljpulver
1 ½ msk hett vatten + 1-2 krm snabbkaffepulver
1-2 tsk agavesirap
ett par rutor grovhackad choklad (sockerfri)


Sätt ugnen på 175 grader. Tvätta bönorna och blanda hett vatten med kaffet. Lägg alla ingredienser, förutom chokladen, i en bunke och mixa allt. Ta så mycket kaffe som önskas. Grovhacka choklad och rör ner detta. Smöra och bröa en 12-cm springform och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

Det jag har ringlat över är dadelsirap.