• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Choklad- och mandelfudgedessert
  • Chokladsnittar
  • Dammsugare, low carb
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Glutenfria Våfflor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • LCHF-knäcke
  • No bake Snickersbar
  • Peanut butter caramel brownie
  • Påskbakelse
  • Rulltårta med hallon
  • Rulltårtstårta
  • Salted caramel brownie
  • Twix, hälsosamma
  • Våfflor med banan

Halv tre hos mig #1

on söndag, 15 september 2013. Posted in Halv tre hos mig, LCHF/low carb

Vilken underbar helg jag haft, med ett underbart väder (jag undrar när hösten börjar våga sig fram?)! Det har varit grymt skönt att få kreativiteten flöda lite extra, samtidigt som jag har hunnit kolla på både film, shoppa, ätit frukost ute och tagit promenader. Men åh, jag önskar ändå att veckan hade en extra dag, det finns så mycket, mycket jag vill hinna med!
 
Idag kom Maria (Bypogosjan) hem till mig, för att baka och prata idéer. Jag var ju hemma hos henne för två söndagar sedan för att spela in en podd (Ät med mig), som kom ut i tisdags. Är det förresten någon som lyssnat på den? vad tyckte ni?  Hur som helst kom vi då på det ultimata temat "Halv tre hos mig", där vi bjuder varandra på fika och inspirerar varandra (unga tjejer kan)!
 
Tanken är att vi ska vara hos varandra varannan gång, ett par gånger i månaden, och idag var alltså turen hos mig. Jag ville såklart visa det bästa av Baka Sockerfritt och valde därmed några av mina absoluta favoritrecept. Jag börjar med att på bloggen visa två av bakverken i det första halv tre hos mig- bjudningen!
 
Min tanke var att bjuda på mer godis/snack-aktiga godbitar som komplement till den mjuka kakan jag hade bestämt att vi skulle baka. Valet på två av snacken blev Jordnötsgodis och Nöt- och fruktbollar.
 
Vi har en dessutom en underbar, underbar idé som vi ska göra i november! Åh, vad jag ser fram emot att planera inför detta!
 

Jordnötskaka med två sorters choklad

50 gram ljus choklad
50 gram jordnötssmör
30 gram mörk choklad
5 gram smör

Smält den ljusa chokladen och bred tjockt på en aluminiumklädd liten form. Låt stelna och bred på jordnötssmöret. Smält den mörka chokladen med smöret och bred på jordnötssmöret. Låt återigen stelna. Skär kakan i bitar av valfri storlek.

 
 
  
Nöt- och fruktbollar
 
torrostade/naturella cashewnötter och/eller valnötter
färska dadlar
riven kokos
kakao

 
Stöt (eller finhacka) torrostade cashewnötter och valnötter var för sig i en mortel. Blanda med färska dadlar (inte torkade). Tillsätt sedan (eller låt bli) riven kokos och kakao efter valfri mängd.
 
 
 
 
 
 
 
 
Mums tycker Maria!
 

Give away - Romtryfflar

on söndag, 15 september 2013. Posted in Allmänt, LCHF/low carb

Återigen gjorde jag chokladtryfflar smaksatta med rom i gå-bortpresent! De är enkla att göra, samtidigt som de är galet goda och alltid uppskattade. Det är faktiskt min sambos favoritgodsak. Receptet på romtryfflar hittar du HÄR!
 
Jag är just hemkommen från lite barnvakteri, och ska börja förbereda mig (läs städa och baka) inför ett besök av Maria! Det ska bli hur kul som helst att träffas igen och diskurtera olika ideér och bara prata med någon som har liknande intressen som jag. Jag känner nämligen faktiskt ingen annan som bloggar, och de flesta av mina vänner har lite eller inget intresse för bakningen.
 
 
 
 
 

Fredagskvällen

on lördag, 14 september 2013. Posted in Allmänt, Baka med frukt, LCHF/low carb

Igår var jag på 25-års fest med 20-tals tema, hos Hanna som förmodligen är min äldsta barndomskompis. Jag fick äran att baka till festen, vilket såklart är jätteroligt att förlitas med! Fyra bakverk hann jag med, och jag valde att baka tre sockerfia bakverk, och en med socker och mjöl. Jag kan gladeligen meddela att det blev mycket lyckat och uppskattat, vilket var en stor lättnad (de tre sockerfria bakverken var bra mycket godare än den fjärde sockriga)! Det är alltid läskigt och nervöst att bjuda bekanta och okända människor på något som de ofta är skeptiska mot. Jag fick till exempel höra att någon förväntat sig en torr gammal trasa, liknande de kakor hans gamla morfar som hade diabetes fick äta, men att detta ju var fantastiskt gott! Det känns oerhört roligt att några till personer fått myten att "nyttigt=inte gott" är krossad.
 
Jag bakade Kärleksmums, vilket man kan säga är mitt paradbakverk. Jag kan bara inte låta bli att göra denna gudomliga kaka! Jag gjorde även mazarinkaka, som du kan hitta liknande recept genom att spana in mina recept på Mazarinkaka med hallontäcke, Mazariner md hallon och Mazarinmuffins! De två andra bakverken var Mud cake samt en saftig Banankaka, vars recept jag väntar lite med... Håll ut!
 
 
 
Kärleksmums ger kärlek

 
 
Kakfest!
 
 
 
Med en fjäder i håret, svart klänning, lösögonfransar och rejält med ögonskugga var jag redo!

 

Questbar - White Chocolate Raspberry

on lördag, 14 september 2013. Posted in Protein, Produkter

Jag har äntligen fått tag i den nya smaken på questbar, det vill säga White Chocolate Raspberry! Gissa om jag blev glad när jag gick förbi Scandinavian Nutrition (Olof Palmes Gata 12 i Stockholm) och såg att både denna, samt Cookie Dough äntligen fanns att köpa! Snabbt roffade jag åt mig tre av varje. Cookie Dough vet jag sedan tidigare är ett säkert kort, men White Chocolate Rasperbrry hade jag, som ni kanske förstår, inte smakat tidigare. Igår var det dags! Smaken var riktigt god, men baren var tyvärr lite för söt för min smak. Mina favoritsmaker är fortfarande Banana Nut Muffins, samt den tidigare nämnda Cookie Dough.
 
Läs mer om questbar HÄR!
 
 
 
 
 

Raspberry chocolate brownie

on fredag, 13 september 2013. Posted in LCHF/low carb

Äntligen fredag och förhoppningsvis har ni alla haft en bra dag so far! Ikväll ska jag på en 25-års fest med 20-tals tema (tänk filmen "Den store Gatsby"), och jag har spenderat två kvällar med att baka till min vän födelsedagbarnet. Det blev tre sockerfria bakverk, och en med socker. Ikväll blir det till att lägga sista handen på bakverken, det vill säga fixa toppingara som inte är lika hållbara som själva kakorna. Jag hoppas nu bara att de blir goda! Det är ganska frustrerande att inte veta hur de smakar, speciellt som jag vet att en utav bakverken blev lite förr torr (som jag upptäckte samtidigt som jag brände bort mitt finger på gallret...)! Jag menar, tänk om kakorna är jätteäckliga och så bjuder jag massa människor på det! Uppdaterar er under helgen angående vilka bakverk det var.
 
Jag börjar med att fira in den annalkande helgen (några timmar kvar är det förmodligen på jobbfredagen för de flesta av er som arbetar kontorstider) med ett annat musmigt recept! Och det är ett sådär härligt krämigt chockladigt recept, precis som jag vill ha det! Jag kallar bakverket "Raspberry chocolate brownie". Grunden är en (kladdig) brownie, som jag toppat med ricotta/mascarpone och hallon.
 


Raspberry chocolate brownie

Brownie:
20 gram smör
1 ägg
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
2 msk sötströ
1 msk kakao
10 gram pecannötter
1 krm vaniljpulver
2 msk vispgrädde

Topping:
40 gram ricotta/mascarpone
½ -1 tsk sötströ
½ krm vaniljpulver
20 gram hallon

Brownie
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Grovhacka pecannötterna och blanda de övriga torra ingredienserna. Rör ner ägg, smör samt grädde. Fördela smeten i en smord och bröad (med nötmjöl/kokos) 12-cm springform.

Topping
Blanda ricotta/mascarpone med vanilj och sötning. Klicka ovanpå smeten. Toppa med hallon. Rör runt toppingen en aning i chokladsmeten. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna och servera med grädde!