• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Choklad- och mandelfudgedessert
  • Dammsugare, low carb
  • Drömrulltårta
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Glutenfria Våfflor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Knäckig rabarberpaj
  • Kolasnittar
  • No bake Snickersbar
  • Pekanrabarberpaj
  • Rulltårta med hallon
  • Rulltårtstårta
  • Salted caramel brownie
  • Sandkaka, utan tillsatt socker
  • Twix, hälsosamma
  • Änglakaka

Chocolate coffee cake

on torsdag, 10 oktober 2013. Posted in LCHF/low carb

Denna goda chokladkaka är riktig enkel att göra, då det bara är att lägga alla ingredienser i en bunke och mixa allt. Jättepraktiskt! Jag använder mig av vanliga sötmandlar (mer ekonomiskt än färdigt mandelmjöl), men det går också bra att använda mandelmjöl om man vill. Om man vill kan man dessutom toppakakan med jordnötssmör, eller annat valfritt nötssmör. Kakan serverar jag som jag så ofta burkar, med vispgrädde.


Chocolate coffee cake

1 ägg
½-1 msk kokosolja
2 ½ msk vispgrädde
ca 30 gram sötmandlar (eller  ca 1 dl mandelmjöl)
2 msk riven kokos
½ s´msk kokosmjöl
2- 2 ½ msk sötströ
1 – 1½ msk kakao
1 krm vaniljpulver
½ msk hett vatten
2 krm snabbkaffepulver
1 tsk bakpulver

Ev. jordnötssmör att toppa med

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda hett vatten och kaffe.  Lägg alla ingredienser (inkl. kaffe), förutom jordnötssmöret, i en bunke och mixa allt till en smet. Fördela smeten i en smord och bröad 12-cm springform. Toppa gärna med jordnötssmör (eller annat nötsmör). Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.

 
 

Idag är jag ledig

on onsdag, 09 oktober 2013. Posted in Allmänt

Idag är ingen vanlig dag, för idag har jag tagit ledigt från jobbet! Det känns otroligt lyxigt och speciellt att vara ledig när de flesta andra jobbar!
 
Anledningen till min lilla ledighet är att jag hade ett läkarbesök inbokat för att ställa en fråga angående min rygg som jag undrat ett bra tag. Som tur var det inget farligt, och det hela tog mindre än tio minuter (himla dyrt att betala 200 spänn för en sådant kort besök. Men å andra sidan att betala 200 kronor för att få veta att något inte är farligt känns bra...). När jag ändå hade något inbokat under arbetsdagen, tyckte jag att jag faktiskt kunde unna mig en dag ledig, då jag inte tagit en enda dag ledig från arbetet sedan jag började den 2 juli (och inte en enda röd dag har sedan dess heller infunnit sig). Välförtjänt alltså!
 
Jag började dagen med en härlig morgonpromenad, något jag verkligen älskar och uppskattar. Det var så fint med alla röda löv! Jag börjar få en riktig höstig-myskänsla. Underbart! Märks det att hela jag är helt jättesuperglad och taggad inför min lediga dag???
 
 
 
En bild under min morgonpromenad
 

Mina mest besökta recept!

on tisdag, 08 oktober 2013. Posted in Allmänt, Baka med frukt, LCHF/low carb

Jag håller på att göra nya kategorier (receptfritt och mejerifritt) i min "Receptbank" här på sockerfritt.se, och såg därmed att min mest besökta recept under fliken recept hade nästan 17.000 hits. Wow! Jag kom därför på idén att göra ett inlägg med en topp-lista med mina mest besökta recept. (Sedan får man ju tänka på att ju längre ett recept funnits, desto större är sannolikheten att de får fler besök). Här kommer mina topp-fem recept över mest besökta!
 
PS. 4 av 5 recept är med choklad. Coincidence? Skulle inte tro det!
 
 
 
På plats numero uno kommer: Avokadochokladtårta, en krämig och len blandning av choklad och  avokado på en botten av mandel
 
 
 
Mitt mumsiga Jordnötssmör kommer på plats nummer 2, vilket jag förstår mycket väl eftersom det är supersmidigt att göra, billigt, otroligt gott och något man kan ha till så mycket!
 
 
 
På plats nummer tre  kommer mitt hälsosamma recept på Nutella. Finnas det något godare än choklad i kombination med hasselnöt?
 
 
 
Eftersom choklad och avokado-kombinationen är en riktig höjdare  kommer min Avokadochokladkaka på plats nummer 4 över listan över mina fem mest besökta recept. Denna kaka är dessutom av den lite magrare sorten.
 
 
 
 
På plats nummer 5  kommer ett kärt recept  på ett av mina favoritbakverk, nämligen Kladdkaka! Ett mycket, mycket bra alternativ till den vanliga, onyttiga sockerbomben!
 
 
 
 

Lyxiga chokladdoppade chokladbollar

on måndag, 07 oktober 2013. Posted in Baka utan spis, LCHF/low carb

I går tog jag med mig några mycket goda och lyxiga chokladdoppade chokladbollar (typ cakepops) som en liten gåva till Halv tre hos mig- brunchen. De var mycket uppskattade kan jag säga (verkade det som i varje fall)! De blev dock till av en slump, för jag hade egentligen tänkt göra chokladpraliner att ta med mig. Men då jag gjorde en enligt mig misslyckad mugcake, passade det istället utmärkt att på något sätt nyttja denna. Jag blandade därför diverse ingredienser med mugcaken, rullade chokladbollar av smeten och doppade därefter i smält choklad. Hur gott som helst!
 
 
 
 
Lyxiga chokladdoppade chokladbollar
 

65 gram chokladkaka (ex. mugcake)
30 gram smör
40 gram ricotta
1 msk sötströ (efter smak)
2 tsk kakao
lite kaffe
ev. riven kokos

Choklad att rulla i (ca 40 gram)

Smält smöret och blanda med övriga ingredienser och blanda till en chokladbollssmet. Rulla bollar utav detta. Smält choklad och doppa bollarna i detta (lägg dom på en tallrik med bakplåtspapper för enkelhetens skull). Låt stelna i kylskåp! Ät gärna bollarna kalla, då de blir relativt mjuka i rumstemperatur.

 
 
 

Enkelt bärmellanmål

on måndag, 07 oktober 2013. Posted in Mellanmål, Allmänt

Ett klassiskt mellanmål som jag ofta brukar göra är något så enkelt som en skål med massor av hallon blandat med till exempel skyr, keso och vispgrädde, samt lite sötning (exempelvis steviadroppar). Igår lyxade jag till mitt mellis genom att göra det hela lite snyggare. Nedan kan ni se resultatet!
 
Jag lade en stor klick skyr (går bra med kvarg) i botten, vilket jag toppade med hallon (frysta som jag tinat i kylskåp över natten) och lite bitar av päron och banan. På detta fördelade jag över vispad grädde, kokosflakes och ringlade på lite honung. Klart!