• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
 • Choklad- och mandelfudgedessert
 • Chokladsnittar
 • Dammsugare, low carb
 • Fudgebrownie med mandelsmör
 • Glutenfria Pannkakor
 • Glutenfria Våfflor
 • Jordnötskakor med cornflakes
 • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
 • Kladdkaksmuffins, mejerifria
 • Kolasnittar
 • LCHF-knäcke
 • No bake Snickersbar
 • Peanut butter caramel brownie
 • Påskbakelse
 • Rulltårta med hallon
 • Rulltårtstårta
 • Salted caramel brownie
 • Twix, hälsosamma
 • Våfflor med banan

Studiedags

on måndag, 09 september 2013. Posted in Allmänt

Jag kommer i höst att studera en 7.5 poängs distanskurs på 25 %. Det var så mycket jag i våras vågade skriva upp mig på i och med att jag inte vet hur min höst riktigt kommer att se ut. Jag arbetar idag heltid - but for how long? Kursen heter "Näring, kost, hälsa", och idag kommer första webbföreläsningen ut, vilket jag riktigt ser fram emot! Jag längtar till att få lära mig mer och mer djupgående om hälsa och om hur vår kost påverkar oss. Det är inte alltid jag längtar till föreläsningarna (även om jag tycker att studera är helt okej). I torsdags fick jag hem boken, och jag började såklart nästan direkt bläddra i den!

 
 

Mandelmuffins med hallon

on söndag, 08 september 2013. Posted in LCHF/low carb

Jag hade tidigare gjort så kallade "Kladdiga muffins med hallon", men som jag nu har redigerat receptet på. Jag har även bytt namn till "Mandelmuffins med hallon", men detta betyder inte att de är mindre kladdiga för det (beror på hur länge du har muffinsen i ugnen)! Himla goda måste jag säga att de blev!

 
 
 

Mandelmuffins med hallon - 4 stycken

25 gram smör
1 ägg
½ dl vispgrädde
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 ½ msk sötströ
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
40 gram hallon

Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret. Blanda alla torra ingredienser och blanda med äggen och vispgrädde (ovispad). Häll i smöret och rör om. Blanda ev. hallonen med lite extra sötning och häll i smeten. Rör försiktigt. Fördela smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen i ca 15 - 17 minuter.

 
 

Nästa veckas träning

on söndag, 08 september 2013. Posted in Allmänt

Jag brukar alltid planera min träning veckan innan den faktiskt kommer att utföras. Både för att kunna planera kring tider, men även för att många pass på Friskis snabbt tar slut, så det gäller att boka i tid! Nästa vecka kommer att vara lite extra tight tidsmässigt, så det kommer få bli extra mycket hemmaträning (dvs. joggingtur om vädret tillåter). Jag tränar oftast fyra schemalagda gånger i veckan. De övriga dagarna promenerar jag eller gör några korta övningar framför TV:n, beroende på vad jag själv är sugen på för stunden. Att röra mig lite grann varje dag tycker jag är skönt och är därmed viktigt för mig! Jag brukar tänka att mina träningspass är som viktiga möten med mig själv, och har därför hög priooritet och blir av!
 
Nästa veckas träning:
Måndag: Jogging (ca 7-9 km)
Onsdag: Step
Torsdag: Skivstång
Lördag: Jogging
 
 
Jag måste också hylla dagens väder! Vilket otrolig värme för att vara över en vecka in i september! Efter att ha upptäckt hur varmt det faktiskt var bytte jag snabbt ut mina långbyxor mot korta shorts. Idag har jag ätit både frukost och fikat med mina föräldrar ute!
 
 
 
 
 

Rosenrot

on söndag, 08 september 2013. Posted in Produkter

Ibland kan man behöva lite extra energi eller fokus i vardagen. Jag har därför i några år till och från testat tabletter av rosenrot! Rosenrot är ett växtbaserat läkemedel (receptfritt), vilket sägs vara bra och lugnande vid stress och oro, och för att minska nestämdhet, öka prestationsfärmågan och stabilisera hormoner (bland annat). Jag använder det speciellt om det ska inträffa något viktigt som kräver fokus, och/eller om det kommer att ske något jag är nervös inför (tänkt hemska jobbtillfällen, intervjuer och viktiga presentationer). Dock tvistas det en hel del om rosenrot faktiskt fungerar. Jag har läst en del om detta, och jag tror att det faktiskt fungerar för många. Själv vet jag inte om det fungerar för mig, även om jag ibland får för mig att jag känner mig lite mer lugn. Men det kan mycket väl vara placebo.

Härom veckan började jag dock tro att de hade motsatt effekt (det hade förmodligen inget med rosenroten att göra), då jag istället kände mig extra känslig! Jag började nästan gråta både när jag var på arbetet och läste om ett gammalt par som varit gifta sedan länge och dog bara några timmar efter varandra (typ för att de alltid levt tillsammans), och när Artur pratade om om hans gamla fiskdamm och om ”frysta fiskpinnar”, då fiskarna frös ihjäl p.ga. att dammen frös till is för att den var för grund (frös ihjäl!).

Har någon av er testat rosenrot?

 

 

Healthy butternut squash chocolate brownie

on lördag, 07 september 2013. Posted in LCHF/low carb

Jag har återigen testat att baka med butternutsquash (butternutpumpa), vilket är en kalorisnål ingrediens som passar utmärkt för att baka mjuka kakor (45 kcal per 100 gram)! Butternutsquash innehåller ca 11 gram kolhydrater per 100 gram (som jag uppfattat det), vilket är relativt mycket om man äter en lchf-kost, men då man använder så pass lite, tror jag att de flesta klarar av det.
 
Resultatet blev en chokladkaka/brownie med mycket protein (äggvita och keso), och utan smör. Därför är denna kaka lite magrare än de bakverk jag normalt brukar baka! Jag toppade min kaka med ett tjock lager smält choklad. Mums!
 
 

 

Healthy butternut squash chocolate brownie

Ca 80 gram butternutsquash i bitar
1 äggvita
40 gram keso
1 msk mjölk/grädde
2 msk pofiber
2 msk hasselnötsmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk riven kokos
1 ½ msk kakao
2½ -3 msk sötströ
1 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Koka bitarna av butternutsquash tills de bli mjuka. Lägg bitarna tillsammans med äggvita och keso i en bunke och mixa (skölj gärna av keson först och låt den därefter rinna av i exempelvis en melitta). Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl. Klä en liten form, ca 12X15 cm, med aluminiumfolie och häll ner smeten. Grädda mitt i ugnen tills kakan är nästan helt fast, men lite kladdig i mitten. Smält gärna choklad och bred över kakan efter gräddningen!