• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Choklad- och mandelfudgedessert
  • Chokladsnittar
  • Dammsugare, low carb
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Glutenfria Våfflor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • LCHF-knäcke
  • No bake Snickersbar
  • Peanut butter caramel brownie
  • Påskbakelse
  • Rulltårta med hallon
  • Rulltårtstårta
  • Salted caramel brownie
  • Twix, hälsosamma
  • Våfflor med banan

Chokladkaka med zucchini

on måndag, 02 september 2013. Posted in LCHF/low carb

Har ni bakat med zucchini någon gång? Det hade inte jag tills i förra veckan! Zucchini gör kakan saftig och bidrar med en härlig konsistenes. Och inte "smakar det grönsak" heller! Speciellt gott tycker jag att det var i kombination med choklad. Testa vet jag!
 
Zucchini (squash) är en utmärkt ingrediens om man väl minska sitt intag av kolhydrater. Zucchini är riktigt kalorisnål (ca 15 kcal per 100 gram) och innehåller endast ca 2 gram kolhydrater per 100 gram.
 
 
 

Chokladkaka med zucchini

40 gram finriven zucchini
1 ägg
1 dl mandelmjöl
2 msk riven kokos
2 msk pofiber
2 msk sötströ
1 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
1 msk hett vatten
½ tsk snabbkaffepulver

Sätt ugnen på 175 grader. Finriv en bit tvättad zucchini så att du får 40 gram zucchiniriv. Blanda hett vatten och kaffepulver. Blanda alla torra ingredienser med varandra och rör därefter ner ägg, zucchini valfri mängd av kaffet (jag använder ca 2/3 av kaffet). Fördela smeten i en smord och bröad spring form (12-cm). Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter.

 
 

Helgens bakning (kärleksmums)

on måndag, 02 september 2013. Posted in LCHF/low carb

Min mamma beställde i helgen både banankaka och kärleksmums av mig, för att ta med till diverse festligheter. Banankakan var faktiskt med socker, men jag har sockerfria alternativ under fliken "Recept", till exempel Detta! Kärleksmums är en av mina absoluta favoritbakverk, vilken jag gjort många gånger tidigare. Men för er nya läsare lägger jag upp receptet nedan!
 
 
 

Kärleksmums - 10 portioner

Chokladsmet:
180 gram smör

3 ägg
1 2/3 dl mandelmjöl
2/3 dl kokosmjöl
ca 2- 2 ½ dl sötströ (eller annan sötning som är lika söt som socker)
2 ½ msk kakao
2 krm vaniljpulver
2 tsk bakpulver

Chokladkräm:
120 gram smör 1
30 gram mascarpone

3 msk riven kokos
2/3 msk hett vatten
2/3 tsk snabbkaffepulver
ca 3 ½ msk sötströ (eller annan sötning som är lika söt som socker)
1 2/3 msk kakao
1 ½ krm vaniljsocker

Riven kokos att bröa formen med och strö över kakan

Chokladkaka
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och vispa äggen pösigt med elvisp. Blanda alla torra ingredienser till smeten och tillsätt det smälta smöret. Blanda därefter ner de vispade äggen. Bröa en 24 centimeters springform med riven kokos och häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 26 minuter. Lägg eventuellt på en bit folie över kakan mot slutet av gräddningstiden om kakan börjar bli allt för brun.

 
Chokladkräm
Smält smöret (ev. värm tills smöret är väldigt mjukt) och blanda ordentligt med mascarpone tills det inte finns några klumpar. Blanda hett vatten med snabbkaffet (eller använd motsvarande kaffemängd). Rör ner kokos, sötströ och kakao i smörkrämen. Tillsätt så mycket av kaffet som du vill (jag använde mig av allt). Smaka även av om det är tillräckligt mycket kakao och sötning. Bred över chokladkrämen på den avsvalnade kakan och toppa med riven kokos! Servera gärna kakan med vispad grädde!
 
 
 

Bloggmöte

on söndag, 01 september 2013. Posted in Allmänt

Idag träffade jag Maria Pojosjan (bypogosjan) för första gången, angående ett projekt som hon håller på med och som jag fått glädjen att vara med i! Det var hur kul, och spännande, som helst, och jag kommer berätta mer om det snart! Maria var en riktig energigivare, och jag var sprudlande glad och full med idéer när jag gick därifrån. Jag är övertygad om att det här är en början på en längre vänskap! Jag fick dessutom ett otroligt sug efter att baka, vilket därmed var det första jag tog mig för när jag kom hem. 
 
Maria bjöd på en riktigt god bönbrownie, sötad med bland annat agavesirap och stevia. Behöver jag säga att hon är en fena på att baka?
 
 
 
 
 

Nutri Nick

on söndag, 01 september 2013. Posted in Produkter

Jag har köpt hem "Nutri Nick"-barerna, vilka innehåller en relativt låg andel aktiva kolhydrater och är sötad med stevia (SweetLeaf´s). Dessa barer innehåller heller inget maltitol som tur är, vilket många barer innehåller. Det är en hel del protein och fiber i baren dessutom, vilket jag gillar. En bar innehåller ca 5 gram aktiva kolhydrater, det vill säga de kolhydrater som kroppen faktiskt tar upp (exempelvis fiber räknas inte). Jag har köpt smakerna choklad och vanilj, men ännu bara smakat chokladbaren. Jag måste säga att den var riktigt god och absolut något jag kan köpa igen! Jag köpte Nutri Nick på en Life-butik, och en bar kostar 21 kronor.
 
 
 

Fin chokladkaka

on lördag, 31 augusti 2013. Posted in LCHF/low carb

Ibland gillar jag att lyxa till det lite extra - och gärna med choklad om jag själv får bestämma! Och som tur är får jag det. Då kan det hända att jag bakar denna "Fina chokladkaka". Istället för kakao har jag smält sockerfri mörk choklad. Kakan får då en härlig smak av choklad, och blir dessutom perfekt kompakt med en härlig konsistens. Underbar med en klick grädde! Eller kanske en kula av favoritglassen!

Någon mer än jag som är glad över att det är lördag? Igår var jag på After Work med jobbet, men det hindrar inte mig från att ta till vara lördagen på bästa sätt! Jag kommer hinna med både ett träningspass, fika med min bästis, bakning till mamma för att sedan även gå på bio med min sambo.


Fin chokladkaka

30 gram mörk sockerfri choklad
30 gram smör
2-2 ½ msk sötströ
1 ägg
1 ½ krm vaniljpulver
1 dl mandelmjöl
½ msk kokosmjöl
2 msk pofiber
1 ½  msk riven kokos
½ tsk bakpulver
2 msk  vispgrädde/mjölk

Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen och smör försiktigt. Blanda alla torra ingredienser med varandra. Tillsätt ägg, gädde och chokladsmöret. Häll smeten i en smord och bröad 12-cm springform. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20-30 minuter tills kakan är fast, men lite kladdig i mitten. Låt svalna och servera med vispad grädde.