• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Choklad- och mandelfudgedessert
  • Chokladsnittar
  • Dammsugare, low carb
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Glutenfria Våfflor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Knäckig rabarberpaj
  • Kolasnittar
  • LCHF-knäcke
  • No bake Snickersbar
  • Pekanrabarberpaj
  • Rulltårta med hallon
  • Rulltårtstårta
  • Salted caramel brownie
  • Twix, hälsosamma
  • Änglakaka

Snabb chokladkaka med bönor

on onsdag, 25 september 2013. Posted in GI

Jag har bakat en hel del relativt "lätta" och även snabbgjorda typer av chokladbakverk, så att jag har något smarrigt att mumsa på innan läggdags. Gissa om jag har experimenterat fram en hel del guldkorn! Denna gång bakade jag med bland annat svarta bönor som bas (läs mer om svarta bönor HÄR), vilket verkligen är en mycket bra ingrediens att baka med. Kakan får dessutom en god smak av pecannötter, som är en av mina favvonötter och innehåller mycket hälsosamt fett! Kakan görs ekelt genom att mixa alla ingredienser med en stavmixer. Hur lätt som helst och sparar disk!
 
 
 
 
Snabb chokladkaka med bönor

½ dl äggvita
60 gram svarta bönor
½ dl mjölk
1 msk kokosmjöl
1 msk pofiber
2 msk riven kokos
30 gram pecannötter
ca 2 msk sötströ
1 msk kakao
1 krm vaniljpulver
½ tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa samman äggvita, bönor och pecannötter. Tillsätt resterande ingredienser och blanda med en sked (eller med stavmixer). Fördela smeten i en smord och bröad 12-cm springform. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.

 

Äppelmugcake

on tisdag, 24 september 2013. Posted in Mug cake, Baka med frukt, Baka utan spis

Jag måste säga att jag älskar de svenska äpplena (i varje fall de jag fått tag på i affären), och bakar en del med just detta. Lade bland annat upp ett recept på äppelcheesecake, som blev riktigt lyckat! Idag bjuder jag dock på något ännu mer lättbakt med äpple, nämligen en äppelmugcake! Äpplen bidrar med en härlig smak (speciellt med kanel kan jag tycka), samtidigt som det gör bakverk extra saftiga. I denna mugcake använder jag mig av rivet äpple, för maximal saftighet!
 
I söndags grävde jag i en timme, då mina föräldrar hus ska dräneras. Vilken träningsvärk detta medförde sig! Skönt med lite vardagsträning, då det där lätt kunde ersätta ett träningspass för armar och rygg. Nåja, i alla fall ett träningspass för den högra armen.
 
Jag vill även passa på att tacka alla som kommenterat angående mitt inlägg om funderingar över Baka Sockerfritt. Guld värt!
 
 
 
 
Äppelmugcake


1 ägg
30 gram rivet äpple
½ dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
ca ½ msk sötströ
1 msk riven kokos
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
1 krm kanel

Blanda alla ingredienser med varandra. Fördela smeten i en smord kopp (kokosolja exempelvis). Värm i micron i ca 2 minuter. Vänd upp och ner på koppen för att få ut kakan. Servera gärna med grädde eller dylikt!

 
 

Nakd och Nutrilett low sugar (stevia)

on tisdag, 24 september 2013. Posted in Produkter

Jag är ett stort fan av barer, och äter dom gärna till mellanmål eller frukost. Det är perfekt när jag är på jobbet, eller sitter på bussen och är hungrig och/eller har tidsbrist. Jag har, som jag tidigare skrivit, sedan många år tillbaka testat på och ätit ett flertal olika Raw-barer (inte upphettade över en viss, relativt låg, temperatur). Min favorit har alltid varit Raw Bite (cocoa), men tycker även om märket Nakd, och dess barer. Exempelvis smaken Pecan pie och Cashew cookie är riktigt goda. Dessa två barer består av frukt samt nötter. Några av Nakd innehåller dock havre, vilka jag försöker undvika. Nakd köper jag på Ica, eller en annan lite större livsmedelsaffär, där en bar kostar ca 14 kronor (väger 30-35 gram).
 
 
 

Vidare såg jag att Nutrilett kommit med en bar med reducerat sockerinnehåll, och som till viss del är sötad med stevia. Jag vet att dessa barer är fyllda med mycket konstiga ämnen, men nyfikenheten över att testa tog överhand och ett paket (med 2 barer) med cappucinosmak fick följa med hem. Vilket jag aldrig gör om. De var tyvärr inte goda! Baren köpte jag på Ica.
 
 
 

Sweet banana bread (with blueberries)

on måndag, 23 september 2013. Posted in GI

Detta är en ganska mager kaka med mycket fiber, innehållande banan, men även blåbär. Jag tycker att detta bananbröd, som jag kallar den, är som en blandning mellan bröd och en söt mjuk kaka. Vill man ha den mindre som ett bakverk, är det bara att utesulta sötningen. Perfekt när man vill ha något hälsosamt, och samtidigt tål kolhydrater! Detta bananbröd får en extra mycket protein av äggvitan, och fiber från kokosmjöl, pofiber och fiberhusk. På bilden har jag serverat den med ricotta, men det går även att äta som bröd med exempelvis smör. Eller varför inte toppa med lite grädde och sockerfri sylt? Mums! 
 
 
 
 
Sweet banana bread (with blueberries)

60 gram banan
½ dl äggvita (motsvarar 1-2 stycken äggvitor)
3 msk mjölk/grädde
1 msk kokosmjöl
1 ½ msk pofiber
2 msk nötmjöl (1 msk mandelmjöl + 1 msk hasselnötmsjöl)
1 tsk fiberhusk
½ - 1 msk sötströ
1 tsk bakpulver
1 ½ krm vaniljpulver
1 krm kanel
1-2 msk blåbär

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa samman banan och äggvita (jag använder stavmixer). Tillsätt övriga ingredienser och blanda med en sked (alternativt med mixern).  Om man vill blandar man sist ner blåbär. Fördela smeten i en smord och bröad (med nötmjöl/riven kokos) springform som är 12-cm. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten.

 

Funderingar

on söndag, 22 september 2013. Posted in Allmänt

Hej alla kära läsare!

Jag har funderat, funderat och återigen funderat på hur jag kan utveckla mitt ”Baka Sockerfritt”-koncept. För ett halvår/ett år sedan tänkte jag att en e-bok var min bästa idé, då jag inte fått kontakt med ett förlag. Men på senaste tiden har jag även börjat fundera på en annan idé. Min hemsida är tänkt att vara mer än en blogg, med en ”Kokbok” där jag samlar mina recept på hemsidan (fliken som nu heter recept). Jag satsar även på att skriva ihop en bra och omfattande produktbeskirvning av ingredienser och andra produkter om är bra i det sockerfria köket, och vidare med att komma med smarta tips etc.

Nu när jag fakitskt har en bra hemsida, varför inte utnyttja detta på ett sätt som jag inte sett andra bloggar göra?? Jag vill nu utöka och satsa mer på hemsidan, men först av allt vill jag fråga ER vad ni tycker! Det är ju trots allt till er jag gör detta för.  

Min grundtanke som jag nu spånat på är att varje person kan bli medlem på bakasockerfritt.se, för en mindre summa än en e-bok kostar, och därmed få ett eget konto. Med sitt konto skulle man: få mina ABSOLUT BÄSTA recept (dvs. nya recept, då ni inte har sett det godaste än...), få tillgång till en större del av mina ursprungliga recept, läsa mer personliga inlägg (det tar emot lite att skriva allt för personligt när det är helt öppet), satsa mer på tips, ”produktbeskrivningarna” skulle vara bra mycket fler, eventuellt vissa tävlingar.

Men nu har jag dock velat tillbaka till en idé om en e-kbok igen. Vad säger ni? Låter det som en bra idé att få tillgång till allt det bästa av Baka Sockerfritt? Eller är det bättre att avvakta och helt enkelt se vad som händer?

Ni får väldigt gärna kommentera, maila (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.) eller skriva på min facebooksida eller instagram!

 
En av mina favoritbilder, tagen av Johnny, på Cashew- och jordnötstårta