• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Choklad- och mandelfudgedessert
  • Chokladsnittar
  • Dammsugare, low carb
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Glutenfria Våfflor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • LCHF-knäcke
  • No bake Snickersbar
  • Peanut butter caramel brownie
  • Påskbakelse
  • Rulltårta med hallon
  • Rulltårtstårta
  • Salted caramel brownie
  • Twix, hälsosamma
  • Våfflor med banan

Avokado- och jordgubbscheesecake

on tisdag, 30 juli 2013. Posted in LCHF/low carb

Jag har just kommit hem från jobb och ett mycket efterlängtat steppass, och ska snart äta middag. Det var nästan en månad sedan jag körde step sist, så ni kan tänka er hur mycket jag har saknat det (alltså mycket, för er som inte gillar step). Jag hade tur för jag gå strax efter fyra, så att jag hann med passet! Middagen blir en "laxpasta", fast med shiratakinudlar för min del. Den är enkel att göra med hackade grönsaker, smaksatt crème fraiche och stekt lax. Och mycket god! Det blir även min matlåda till imorgon. Men nu är detta ingen matblogg, utan en baknignsblogg, och därför ska jag visa ett smarrigt recept! Denna gång på en avokado- och jordgubbscheesecake!
 
Jag tycker att jordgubb och avokado passar så bra ihop! De flesta recept innehållande avokado och bär, innehåller främst hallon. Och avokado och hallon passar också mycket bra ihop. Men jag har en förkärlek för jordgubbar, och har då och då kombinerat just det med avokado i någon dessert eller mellanmål (se avokado- och jordgubbsdessert). Nu kombinerade jag detta i en underbart krämig cheesecake! Det blev mycket lyckat! Jag har tidigare använt avokado i cheesecake (avokadochokladcheesecake), vilket bidrar till en extra mjuk fyllighet. Testa!
 
 
 
 

Avokado- och jordgubbscheesecake

Botten:
20 gram rumsvarmt smör
1 dl mandelmjöl
½ msk kokosmjöl
2/3 msk sötströ
1 krm vaniljpulver

Fyllning:
½ liten avokado (ca 35 gram)
80 gram jordgubbar
1 ägg
40 gram cream cheese
2 msk vispgrädde
1 ½ msk sötströ
1 krm vaniljpulver

Botten
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda de torra ingredienserna med varansra. Tillsätt det rusvarma smöret och tryck ut degen i en liten 12-cm springform.

Fyllning
Lägg avokado, ägg, jordgubbar och cream cheese i en bunke och mixa slätt. Rör ner övriga ingredienser och blanda. Fördela fyllningen ovanpå botten. Grädda mitt i  ugnen i ca 45 minuter. Känn med en sticka nät kakan  börjar bli fast.

 

Kokoskaka med jordgubbar

on måndag, 29 juli 2013. Posted in LCHF/low carb

Arbetsmåndagen har fortsatt i ett lugnt tempo, även om det var lite mer att göra idag än tidigare dagar förra veckan. Helgen har varit både varm och skön! Jag har träffat föräldrar och syrrans familj och fikat och badat med dom, varit på ett kort volontärmöte, tränat, bloggat och såklart bakat. Det har varit en ganska lugn helg alltså!

Vad har jag bakat då, kanske ni undrar. Jo, en somrig kokoskaka med jordgubbar! Den här kakan blev jag minst sagt supernöjd med! På ett tjockt "sockerkaksaktigt" lager, med mild smak av mazarin, har jag skivat färska jordgubbar. Detta är toppat med ett mumsigt kokostäcke! Det blev en mycket bra kombo kan jag lova!

 

 
 
Kokoskaka med jordgubbar

Kaka:
25 gram smör
1 ägg
1 ½ msk mjölk/grädde
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
2 msk riven kokos
1 ½ msk sötströ
1 krm vaniljpulver
½ tsk bakpulver
1 droppe bittermandelarom

Ca 3 jordgubbar

Kokostäcke:
10 gram smör
½ dl vispgrädde
½ dl riven kokos
½ msk sötströ
½ krm vaniljpulver

 

Kokostäcke
Sätt ugnen på 175 grader. Börja med kokostäcket. Lägg smör och grädde i en kastrull. Sjud under omrörning i ca 10-15 minuter tills det tjocknar. Tillsätt därefter riven kokos, vanilj och sötning efter smak.

Kaka
Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna med varandra. Rör ner arom, smör, ägg och mjölk/grädde. Fördela smeten i en smord och bröad 12-cm springform. Skiva jordgubbar och lägg på smeten. Grädda kakan först mitt i ugnen i ca 5 minuter. Klicka/bred kokostäcket på kakan och fortsätt att grädda i ca 12 minuter till.

 
 

Sockerfri Choklad

on söndag, 28 juli 2013. Posted in LCHF/low carb, Produkter

Under de senaste veckorna har jag fått en del frågor angående vilken choklad jag använder mig utav och brukar bakar med. Oftast använder jag mig av Cavaliers steviasötade choklad. Då främst "Dark" och mjölkchokladen med hasselnötter. Dessutom är chokladen fairtrade vilket såklart är ett stort plus! Jag köper denna choklad på Ica Maxi, men jag har även sett den på andra lite större livsmedelaffär och hälsokoster. En förpackning väger 85 gram och kostar ca 32 kronor och upp. Chokladen är inte direkt något man kanske ska äta om man äter strikt lchf, men en bit då och då kan nog de flesta äta!
 
 
Näringsinnehållet för den ljusa med hasselnötter är per 100 gram:
499 kalorier, 8.5 gram protein, 19.3 gram kolhydrater, 39.1 gram fett
 
Den mörka chokladen innehåller:
432 kalorier, 5.3 gram proetin, 3.3 gram kolhydrater, 34.8 gram fett
 
 
 

Jordnötskaka med två sorters choklad

on söndag, 28 juli 2013. Posted in Baka utan spis, LCHF/low carb

Jag har gjort något underbart! Något fantastiskt med choklad och jordnötter. Något som dessutom är superenkelt att svänga ihop! Jag smälte först min favoritmjölkchoklad, bredde på ett rejält lager av mitt hemmagjorda jordnötssmör och toppade det hela med mörk choklad. Det är det perfekta godiset!
 
Idag ska jag köra hårt på friskis och svettis, på ett skivstångspass! Och innan blir det (förhoppningsvis, om espresso house behagar öppna i tid) en latte macchiato. Så gott!
 
 


Jordnötskaka med två sorters choklad

50 gram ljus choklad
50 gram jordnötssmör
30 gram mörk choklad
5 gram smör

Smält den ljusa chokladen och bred tjockt på en aluminiumklädd liten form. Låt stelna och bred på jordnötssmöret. Smält den mörka chokladen med smöret och bred detta ovanpå jordnötssmöret. Låt återigen stelna. Skär kakan i bitar av valfri storlek. 

 
 

Jordnötssmör - igen!

on lördag, 27 juli 2013. Posted in Baka utan spis, LCHF/low carb

Är ni nötsmörsgalningar, precis som jag? Eller har ni kanske ännu inte testat? Hur som helst, testa att göra eget om ni ännu inte gjort det! Jag köper aldrig nötsmör/créme längre, utan gör det jätteenkelt själv. Det tar liksom mindre än 5 minuter, samtidigt som det är billigt (fyndat 250 gram jordnötter för 10 spänn på Ica liksom) och man vet vad det är i! Samtidigt går det att anpassa smöret så att det passar till en själv (konsistens, smaksättning etc). Då jag har ett antal påsar jordnötter hemma just nu, passade ju det utmärkt att göra jordnötssmör!
 
Originalreceptet finner ni HÄR! Dock tycker jag att min kokosolja smakar lite konstigt, så jag använde enbart smör i jordnötssmöret. Det gick hur bra som helst!