• Banoffee Pie
  • Chokladbitar med jordnötssmör
  • Cookie dough fudge
  • Dammsugare, low carb
  • Devil’s food muffins
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
  • LCHF-knäcke
  • No bake Snickersbar
  • Peanut butter caramel brownie
  • Rulltårta med hallon
  • Salted caramel brownie
  • Sarah Bernhardt
  • Snickers
  • Sommarbrownie
  • Twix, hälsosamma

Havrebollar

on måndag, 15 april 2013. Posted in Baka utan spis, GI

Jag har alltid älskat havrebollar, vilket även har varit lite av mitt "paradbakverk". Självklart har jag gjort en sockerfri variant på havrebollar, där jag dessutom använt mig av fiberhavregryn för att få till ett lägre GI. De är perfekta som mellanmål eller till fikat (om man tål kolhydrater vill säga)!
 
Min måndag har varit en riktig mjukstart på veckan. Jag var en kortare sväng (ca 1 ½ timme) förbi skolan där jag och min uppsatskompis gjorde ett försök till att tolka regressioner och diagram (någon som vet hur man kollar "heteroscedasiticity" i SPSS???), utan att lyckas sådär överdrivet bra. Kommer man ingen vart är det faktiskt lika bra att dela upp arbetet och läsa på hemma! Vid klockan tolv blev det en fika på espresso house vid Östermalmstorg, vilken är jättestor jämfört med många andra e-house! Jag träffade även upp min mamma på Ica och fick med mig massor av smarrigheter hem. Exempelvis fick jag hem mer steviaglass, bär, shiratakinudlar, sjögräschips och massor av nötter. Då det är ganska dyrt för en stackars student, uppskattades det verkligen!
 
 
 
 

Havrebollar – 10 stycken

30 gram rumsvarmt smör
1 dl fiberhavregryn
½ dl riven kokos
ca 2 ½ msk stevia strö
1 msk hett vatten
1 krm snabbkaffepulver
2 msk vispgrädde
1 msk mjölk (eller grädde)
1 krm vaniljpulver
1-1 ½ tsk kakao

Blanda kaffe med hett vatten. Lägg alla torra ingredienser i en bunke (med höga kanter så allt inte skvätter). Lägg i bitar av rumsvarmt smör och rör ut smöret med en sked (eventuellt med händerna). Tillsätt vispgrädde och kaffe och vispa ett par minuter med elvisp tills allt blir en krämig smet. Ställ smeten i kylen i ungefär 10 minuter för att få den att stelna en aning. Gör bollar av smeten och rulla i riven kokos. Förvara i kylskåp. Ta gärna ut havrebollarna en stund innan servering så att de blir lite mjuka.

800 följare på instagram!

on måndag, 15 april 2013.

Jag följde med stor spänning när antalet följare på mitt instagramkonto närmade sig 800! Och nu är vi äntligen där! TACK! (Trots en liten svacka från 799 till 796...;)) Jag är så glad att så många vill följa mig! Jag heter bakasockerfritt på IG.
 
 

Lätta bananmuffins i miniformat

on söndag, 14 april 2013. Posted in Baka med frukt

Nedanstående muffins uppstod av ett misslyckat försök till en banankräm. Då krämen egentligen var anpassad för en stor mängd florsocker, uppträdde den inte alls som jag ville och blev mest en smet. Jag bestämde mig då för att tillsätta ett par ingredienser, fördela smeten i pyttesmå muffinformar och slänga in den mycket konstiga krämen i ugnen. Resultatet blev väldigt lätta och smarriga minimuffins! Jag sötar dem med honung, men om man vill går det givetvis att söta med annan sötning!

Hur har er söndag varit? Själv började jag dagen med att gå upp tidigt, äta pannkakor, kika på eventuella kurser inför hösten (sista anmälningsdag är ju imorgon!!), åka extra tidigt för att hinna ta en latte macchiato innan ett skivstångpass på friskis. På eftermiddagen var jag på födelsedagfika. Jag hade bakat en mycket god Kladdkaka med avokado. Just detta recept är ännu inte upplagt, men det kommer givetvis! Det liknar DETTA recept på chokladkaka med avokado :)

 


Lätta bananmuffins i miniformat
– ca 10 stycken minimuffins

1 banan
15 gram kokosolja
1 ägg
½ msk kokosmjöl
½ msk honung
½ tsk bakpulver
ca 1-2 krm kanel
ev. extra sötning

Sätt ugnen på 175 grader. Mosa bananen tillsammans med kokosoljan (oljan ska vara mjuk/flytande). Blanda ner resterande ingredienser och vispa med elvisp. Fördela smeten i minimuffinsformar (ca 10 stycken). Grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter. Toppa gärna muffinsen med grädde!

Lördag

on lördag, 13 april 2013.

Hej alla glada (och sura) därute! Hoppas ni har en riktigt bra lördag vare sig ni är lediga eller jobbar! Själv har jag varit barnvakt från halv 10 till 14 (med ett avbrott för en fika/lunch), vilket har varit riktigt roligt om än något utmattande. Efter fikandet var jag och Artur i Sickla med de två som gulleungarna, och vi bestämde oss för att gå till ett lekland där och lattja. Det var såklart fullsmockat med barn och mycket ljud och stoj, men jag tror det var kul för barnen att göra något lite annorlunda än att gå till biblioteket som vi först tänkt. Jag hoppas nu innerligt att jag inte blev smittad med någon elak bacill!!! Nej, nu måste jag gå ut i det tråkiga vädret och handla mat inför middagen. Det blir lax med morot, zucchini, crème fraice och shiratakinudlar! Så gott!
 
Jag funderade lite över om det är något speciellt ni vill läsa mer om. Kanske vill ni ha ännu fler recept, recept på något speciellt? Eller vill ni veta mer om mig? Om träning? Fråga på eller önska!
 
 
 
 
En bild från mitt instagram! Jag heter bakasockerfritt där. För att följa mitt instagram på webben kolla HÄR!
 

Saftig äppelkaka med krämig topping

on fredag, 12 april 2013. Posted in Baka med frukt

Varför inte fira fredagen med att baka lite äppelkaka? Riktigt gott och uppskattat! Jag gillar att ta ut kakan medan den fortfarande är lite kladdig för att sedan låta den stå ett tag (gärna över natten). På detta sätt blir den riktigt saftig och krämig. Toppingen gör jag enkelt genom att blanda mascarpone med vispgrädde!
 
Ikväll ska jag spendera fredagen med att gå på bio och se "This is 40", vilket är perfekt så det är riktigt bioväder ute (dvs. grått och trist)! Förövrigt har jag varit i skolan och försökt göra regressionsanalyser, fikat på café Muggen på Götgatan och hälsat på min lilla hund som skulle vara ensam för länge annars. Ska försöka hinna med att läsa på lite om programmet SPSS och hur man använder dummy variabler. Och hur man kombinerar "porträtt"- och "landskapsvyer" i Word.
 
 
 

Saftig äppelkaka med krämig topping

Kaka:
2 äpplen (beroende på storlek)
100 gram smör
3 ägg
3 dl mandelmjöl
½ dl hasselnötsmjöl
1 msk kokosmjöl
ca 1 1/3 dl stevia strö
1 ½ tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver
1 tsk kanel
1 krm kardemumma

Gräddtopping:
1 ½ dl vispgrädde
80 gram mascarpone
1 äggula
2 tsk stevia strö
1 ½ krm vaniljpulver


Kaka
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och vispa äggen pösiga med elvisp. Blanda de torra ingredienserna med varandra. Rör ner det smälta smöret och äggen bland detta. Skala och klyfta äpplena och rör även ner klyftorna i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form (24 cm i diameter). Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt stå kallt i minst ett par timmar.

Gräddtopping
Vispa grädden med elvisp. Tillsätt resterande ingredienser och fortsätt vispa. Fördela toppingen på kakan.