• Choklad- och mandelfudgedessert
  • Chokladkola, utan tillsatt socker
  • Chokladsnittar
  • Cookie dough fudge
  • Dammsugare, low carb
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • LCHF-knäcke
  • Lyxig brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • No bake Snickersbar
  • Peanut butter caramel brownie
  • Påskbakelse
  • Rulltårta med hallon
  • Salted caramel brownie
  • Toscabrownie med cornflakes
  • Twix, hälsosamma
  • Våfflor med banan

Chokladsmör av cashew- och jordnötter

on torsdag, 30 maj 2013. Posted in Baka utan spis, LCHF/low carb

Ni har väl inte missat mitt hemmagjorda jordnötssmör? Jag gjorde ett liknande nötsmör/crème härom dagen, fast med ett par andra ingredienser! Hälften av jordnötterna bytte jag ut mot rostade cashewnötter, och detta toppade jag med ett par teskedar (efter smak) kakao. Det blev riktigt gott, särskilt om man gillar choklad som jag!
 
Nu börjar uppsatsen bli klar, tro det eller ej! Idag satt jag och min uppsatskompis för förmodligen sista gången och skrev tillsammans. Nu är det bara att återigen ändra lite småsaker i texten. Känns galet att mina fyra år på Civilekonomprogrammet går mot sitt slut (förmodligen, om jag inte behöver göra om uppsatsen *ta i trä*)!
 
 
Chokladsmör av cashew- och jordnötter
 
50 gram salta jordnötter
50 gram salta och rostade cashewnötter
10 gram kokosolja
10 gram rumsvarmt smör
ca 2 tsk kakao
ca 1 ½-  2 msk sötströ
1 krm vaniljpulver
 
Mixa jordnötter och cashewnötter med en stavmixer tills det böjar bli lite kladdig i konsistensen. Tillsätt vaniljpulver, sötströ och kakao (efter smak) och mixa tills allt blandas. Tillsätt rumsvarmt smör och kokosolja efter önskad smak och konsistens. Mixa allt tills du har önskad konsistens!
 
 

Sommarfestligheter!

on torsdag, 30 maj 2013. Posted in Allmänt, Baka med frukt, GI, LCHF/low carb

Nu börjar det äntligen på riktigt bli sommartider! Det kommer nog för många att dyka upp olika slags sommarfirande, då barn går på sommarlov och tappra studenter tar studenten och examen och liknande! Jag tänkte därför lägga upp lite härliga bakverk som jag tycker passar bra in under sommarfirande!
 
 
- En härlig blandning av kaka och bakelse. Passar bra att ha på buffébordet eller ta med på picknicken!
 
 
 
Cashew- och kokoskakor
- Småkakor är alltid uppskattade! Dessa cashew- och kokoskakor är dessutom en av min favoritkakor!
 
 
 
- Söta chokladplattor som är utmärkta att ha på buffébordet/dessertbuffén eller att ge bort i present!
 
 
 
Hallongrottor
- Ännu en av mina favoritsmåkakor. Känns riktigt somriga och uppskattas av många! Passar bra på picknicken!
 
 
 
- En riktig klassiker och dessutom väldigt lättbakad. Nästan ett måste på festligheter!
 
 
 
Kärleksmums
- Ska du göra en kaka i sommar, så ska du banne mig göra denna! Passar perfekt på vilken sommarfest som helst!
 
 
 
Midsommartårta
- En riktig sommartårta! Full med grädde och somriga bär!
 
 
 
- Morotskaka toppad med en mascarponefrosting. Passar även denna in på kakbordet!
 
 
 
- En somrig GI-tårta!
 
 
 

Rawbakelser med smak av pecannöt och choklad

on onsdag, 29 maj 2013. Posted in Raw, Baka med frukt

Jag har som jag tidigare skrev testat allt mer att baka enligt raw, vilket är lite utav en utmaning. Men jag älskar utmaningar och resultatet blir dessutom bra! Detta bakverk består av en botten av nötter och färska dadlar, vilken i sin tur är toppad med en chokladröra innehållande avokado och dadlar. Jag gjorde de små bakelserna i små engångsaluminiumformar, vilka är lätta att separera från själva kakorna.

 
 
 
Rawbakelser med smak av pecannöt och choklad – 3 stycken

Botten:
20 gram pecannötter
20 gram färska dadlar
1 msk mandelmjöl

Chokladfyllning:
½ avokado (ca 40 gram)
40-50 gram färska dadlar
1 ½ tsk raw kakao
½ krm vaniljpulver

Botten
Finhacka pecannötterna, blanda med mandelmjöl och mosa ner de färska dadlarna noga. Fördela massan i botten av tre aluminiumformar.

Chokladfyllning
Mosa ½ avokado tillsammans med de färska dadlarna så att allt blandas utan att innehålla klumpar. Rör även ner raw kakao och vaniljpulver. Fördela chokladfyllningen över botten. Ställ i frys för att stelna. Låt bakelserna stå i rumstemperatur ett tag innan servering.

 
 

Ovisshet

on onsdag, 29 maj 2013. Posted in Allmänt

Jag kan förstå att folk som är arbetslösa lider av stress! Tänk att inte veta hur framtiden ser ut, eller vad man gör om en vecka, en månad eller halvår. Och nu är även jag där. Jag vet inte när jag får jobb, om jag får jobb eller vad jag ska göra i sommar och höst. Jag hade haft någon föreställning om att det skulle gå smidigt, men var självklart medveten om att det kunde bli ett glapp mellan studier och arbete. Jag har dock sökt kurser i höst, som en säkerhetsåtgärd. Jag tror jag skulle bli skogstokig om jag inte hade någon säkerhet, både pengamässigt och "ha-någonting-att-göra"-mässigt.
 
Så här tror jag det inte var förr i tiden. Jag tänker på folks (i min generations) föräldrar som fick jobb hur lätt som helst, bara de hörde av sig till en arbetsplats fast deras betyg inte var skyhöga! J*kla prestationstider och finanskris.Tur att jag har min hemsida! Hela "BakaSockerfritt" är verkligen en livlina :)
 
Imorse morse började jag dagen på bästa sätt, med en frukost på Gaetau med Lovisa och en promenix. På Gateau fanns som tur var mitt favoritbröd (surdeg med valnöt, typ det enda jag tycker om och äter) och även lösvikts chaite att köpa hem!

IMG 0965

 

Jordnötssmör

on tisdag, 28 maj 2013. Posted in LCHF/low carb

Jag har återigen gjort jordnötssmör. Det är faktiskt svårt att låta bli, för det är ju så in i vassen gott! Jag tror bestämt att jag ska köpa fler sådana här burkar, för jag vill göra nutella också...
 
Jag har tidigare lagt upp reveptet på jordnötssmör, men eftersom det var så pass länge sedan, postar jah det igen! Detta recept är en ganska liten sats, och fyllde bara min burk till hälften.
 
 
 

Jordnötssmör

100 gram salta jordnötter
10 gram rumsvarmt smör
10 gram kokosolja
1 krm vaniljpulver
ca 1 msk sötströ

Mixa jordnötterna med en stavmixer tills det böjar bli lite kladdig i konsistensen. Tillsätt vaniljpulver och sötströ (efter smak) och mixa tills allt blandas. Tillsätt rumsvarmt smör och kokosolja efter önskad smak och konsistens. Mixa allt tills du har önskad konsistens!