• Choklad- och mandelfudgedessert
  • Chokladkola, utan tillsatt socker
  • Chokladsnittar
  • Dammsugare, low carb
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Glutenfria Våfflor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • LCHF-knäcke
  • Lyxig brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • No bake Snickersbar
  • Peanut butter caramel brownie
  • Påskbakelse
  • Rulltårta med hallon
  • Salted caramel brownie
  • Twix, hälsosamma
  • Våfflor med banan

No bake brownie

on lördag, 01 juni 2013. Posted in Raw, Baka med frukt, Baka utan spis

Tänk att det är första juni idag! Synd bara att det regnar och är trist väder här i Stockholm. Nu när det är juni och allt, ser jag gärna lite varmare väder. Visst, vi har haft ett par dagar då det har varit riktigt varmt, men lite bättre kan det allt bli! I förmiddags såg jag en hel del hurtiga människor innan Stockholm Maraton började. Jag är mäkta imponerad över dessa personer, och kan för mitt liv inte begripa hur de orkar! Själv blir jag mest bara uttråkad av att springa för länge... Sedan har jag inte heller testat att springa så mycket längre än en halvmil heller och tvivlar på att jag skulle orka mer (både psykiskt och fysiskt) ;) Kom förresten ihåg vädret under förra årets Stockholm Maraton, 3 grader och regn!
 
Idag har jag kört ett riktigt hårt skivstångspass. Jag blev helt slut och förväntar mig en riktigt härlig träningsvärk imorgon! Sedan åkte jag hem och fikade hos mina föräldrar och med min systers familj. Lilla Anton har sagt mitt namn (som jag har hört) för första gången! Åh, så underbart!
 
Idag kommer här ett till raw recept! Jag var som vanligt sugen på choklad, och experimenterade därför fram en raw brownie. Jag hade chiafrön i, vilket dock gjorde brownien lite "knaprig". Detta kan alltså uteslutas om så önskas. Brownien är sötad med färska dadlar och banan (samt agavesirap), och bananen gör att konsistensen passar bra att förvaras kall och inte serveras allt för varm (den bli kladdig då).
 
 
 

No bake brownie

60 gram banan
20 gram valnötter
10 gram pecannötter
45 gram färska dadlar
2 msk mandelmjöl (jag mixar av sötmandlar)
1 msk raw kakao
1 ½ krm vaniljpulver
1 msk agave sirap
ev. 1 msk chiafrön

Finhacka val- och pecannötter och blanda med övriga torra ingredienser. Mosa banan och färska dadlar och blanda med de torra ingredienserna. Tillsätt eventuellt agavesirap (eller honung). Klä en liten form eller matlåda med aluminiumfolie och fördela smeten  i denna. Låt brownien stå i frysen och ta fram vid servering.

 

Jordnötsgrottor

on fredag, 31 maj 2013. Posted in LCHF/low carb

Nu är det återigen fredag, och med risk för att låta som en gammal tant måste jag ändå säga att dagarna rusar fram! Däremot kan jag tänka mig att de nu (som tur är) kommer att gå lite långsammare, då jag är mycket mer ledig. Tyvärr lite för ledig. Jag fick nämligen höra från konsultfirman jag var på intervju hos förra veckan, att företaget själva hade tillsatt tjänsten. Asch, då... Som tur var hade jag min kära Mickis som kunde muntra upp mig. Och med lite shopping på det kändes det genast lite bättre ;)
 
Nu måste jag bara tipsa er om ännu en småkaka som passar bra på olika slags firande/bufféer/fikor och liknande, och det är jordnötsgrottor! Jag som är riktigt svag för jordnötssmör tänkte att jag bara måste göra någon slags småkaka att ha detta i! Sagt och gjort, ni ser resultatet nedan. Man kan göra dom både med kakao och utan. Själv anser jag att de med chokladsmak är godast, men så är jag en chokladälskare också.
 
 
 

Jordnötsgrottor – 4 stycken

30 gram rumsvarmt smör
1 dl mandelmjöl
20 gram valnötter
1 msk kokosmjöl
2 ½ msk sötströ
1 krm vaniljpulver
ev. ca 2 tsk kakao för chokladsmak + extra sötning

Ca 50 gram jordnötssmör

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra inredienserna, med varandra och tillsätt rumsvarmt smör och blanda noga. Tillsätt lite kakao och extra sötning för chokladkakor. Gör bollar av degen och lägg i minimuffinsformar eller småbrödsformar. Gör en grop i mitten av bollarna med tummen. Grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter. Låt kakorna svalan något. Värm gärna jordnötssmöret lite mjukt och spritsa jordnötssmöret i groparna (eller klicka i jordnötssmör med en liten sked).

Chokladsmör av cashew- och jordnötter

on torsdag, 30 maj 2013. Posted in Baka utan spis, LCHF/low carb

Ni har väl inte missat mitt hemmagjorda jordnötssmör? Jag gjorde ett liknande nötsmör/crème härom dagen, fast med ett par andra ingredienser! Hälften av jordnötterna bytte jag ut mot rostade cashewnötter, och detta toppade jag med ett par teskedar (efter smak) kakao. Det blev riktigt gott, särskilt om man gillar choklad som jag!
 
Nu börjar uppsatsen bli klar, tro det eller ej! Idag satt jag och min uppsatskompis för förmodligen sista gången och skrev tillsammans. Nu är det bara att återigen ändra lite småsaker i texten. Känns galet att mina fyra år på Civilekonomprogrammet går mot sitt slut (förmodligen, om jag inte behöver göra om uppsatsen *ta i trä*)!
 
 
Chokladsmör av cashew- och jordnötter
 
50 gram salta jordnötter
50 gram salta och rostade cashewnötter
10 gram kokosolja
10 gram rumsvarmt smör
ca 2 tsk kakao
ca 1 ½-  2 msk sötströ
1 krm vaniljpulver
 
Mixa jordnötter och cashewnötter med en stavmixer tills det böjar bli lite kladdig i konsistensen. Tillsätt vaniljpulver, sötströ och kakao (efter smak) och mixa tills allt blandas. Tillsätt rumsvarmt smör och kokosolja efter önskad smak och konsistens. Mixa allt tills du har önskad konsistens!
 
 

Sommarfestligheter!

on torsdag, 30 maj 2013. Posted in Allmänt, Baka med frukt, GI, LCHF/low carb

Nu börjar det äntligen på riktigt bli sommartider! Det kommer nog för många att dyka upp olika slags sommarfirande, då barn går på sommarlov och tappra studenter tar studenten och examen och liknande! Jag tänkte därför lägga upp lite härliga bakverk som jag tycker passar bra in under sommarfirande!
 
 
- En härlig blandning av kaka och bakelse. Passar bra att ha på buffébordet eller ta med på picknicken!
 
 
 
Cashew- och kokoskakor
- Småkakor är alltid uppskattade! Dessa cashew- och kokoskakor är dessutom en av min favoritkakor!
 
 
 
- Söta chokladplattor som är utmärkta att ha på buffébordet/dessertbuffén eller att ge bort i present!
 
 
 
Hallongrottor
- Ännu en av mina favoritsmåkakor. Känns riktigt somriga och uppskattas av många! Passar bra på picknicken!
 
 
 
- En riktig klassiker och dessutom väldigt lättbakad. Nästan ett måste på festligheter!
 
 
 
Kärleksmums
- Ska du göra en kaka i sommar, så ska du banne mig göra denna! Passar perfekt på vilken sommarfest som helst!
 
 
 
Midsommartårta
- En riktig sommartårta! Full med grädde och somriga bär!
 
 
 
- Morotskaka toppad med en mascarponefrosting. Passar även denna in på kakbordet!
 
 
 
- En somrig GI-tårta!
 
 
 

Rawbakelser med smak av pecannöt och choklad

on onsdag, 29 maj 2013. Posted in Raw, Baka med frukt

Jag har som jag tidigare skrev testat allt mer att baka enligt raw, vilket är lite utav en utmaning. Men jag älskar utmaningar och resultatet blir dessutom bra! Detta bakverk består av en botten av nötter och färska dadlar, vilken i sin tur är toppad med en chokladröra innehållande avokado och dadlar. Jag gjorde de små bakelserna i små engångsaluminiumformar, vilka är lätta att separera från själva kakorna.

 
 
 
Rawbakelser med smak av pecannöt och choklad – 3 stycken

Botten:
20 gram pecannötter
20 gram färska dadlar
1 msk mandelmjöl

Chokladfyllning:
½ avokado (ca 40 gram)
40-50 gram färska dadlar
1 ½ tsk raw kakao
½ krm vaniljpulver

Botten
Finhacka pecannötterna, blanda med mandelmjöl och mosa ner de färska dadlarna noga. Fördela massan i botten av tre aluminiumformar.

Chokladfyllning
Mosa ½ avokado tillsammans med de färska dadlarna så att allt blandas utan att innehålla klumpar. Rör även ner raw kakao och vaniljpulver. Fördela chokladfyllningen över botten. Ställ i frys för att stelna. Låt bakelserna stå i rumstemperatur ett tag innan servering.