• Choklad- och mandelfudgedessert
  • Chokladkola, utan tillsatt socker
  • Chokladsnittar
  • Cookie dough fudge
  • Dammsugare, low carb
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • LCHF-knäcke
  • No bake Snickersbar
  • Peanut butter caramel brownie
  • Påskbakelse
  • Rulltårta med hallon
  • Saffranspannkakor
  • Salted caramel brownie
  • Toscabrownie med cornflakes
  • Twix, hälsosamma
  • Våfflor med banan

Svaj på sidan

on onsdag, 24 april 2013.

Hemsidan har varit lite svajig de senaste dagarna, men det ska nu vara ordnat! Under nästa vecka ska hemsidan flytta till en ny server för att få ökad stabilitet. Det är ju inte så kul att inte ens komma in på hemsidan, och varken kunna lägga upp något, läsa bloggen eller alla recept. Då är det tur att jag har en kunnig svåger som kan fixa allt!
 
Här ser ni en bild med alla godsaker som jag bakade till i lördags! Det tog några dagar att baka allt ;)
 
 
 
 

Sarah Bernhardt

on tisdag, 23 april 2013. Posted in LCHF/low carb

Jag har länge tänkt att göra biskvier och/eller Sarah Bernhardt-bakelser, men har inte kommit mig för att göra det (lite pga att jag tänkt att det varit för krångligt att göra). Men så nu har jag äntligen gjort dem båda! Och inte var det svårt heller som tur var. Jag börjar med att lägga upp receptet på Sarah Bernhardt-bakelserna! De har en botten av mandel, toppad med en relativt mörk och fast chokladkräm. Till sist är kakorna doppade i choklad! (Bottnen kan bli en aning mjuk, speciellt efter att bakelserna fått stå någon dag.)
 
Nu har faktiskt alla mina bakverk tagit slut, tro det eller ej! Då jag har gett bort massor, och Artur även fått ta med en stor burk till sitt jobb, är det kanske heller inte så konstigt. Så jag börjar känna att det börjar bli dags att experimentera vidare med bakandet! Är jättesugen på att baka med kikärtor och bönor :)
 
Idag träffade jag även på en instagramföljare, vilket var jätteroligt! Ett riktigt sammanträffande då vi både gick på samma pass två veckor i rad (fick jag veta via IG), fast vi inte brukar gå på dem annars. Hoppas på fler sådana händelser i framtiden!

 
 
 

Sarah Bernhardt - ca 8 stycken

Botten:
1 dl mandelmjöl
1 äggvita
1 msk sötströ

Chokladkräm:
¾ dl vispgrädde
50 gram mörk choklad
1 ½ tsk sötströ
½ krm vaniljpulver

Chokladöverdrag:
70 gram mörk sockerfri choklad

Botten
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ingredienserna med varandra. Gör platta cirklar utav mandelsmeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter tills kakorna får färg. Låt svalna och börja med chokladkrämen.

Chokladkräm
Koka upp grädden och ta bort den från värmen. Tillsätt bitar av choklad, sötning och vanilj. Låt fyllningen stelna tills den blir fast. Toppa de kallna kakorna med chokladen. Ställ i kylskåpet så att de stelnar ytterligare.

Chokladöverdrag
Smält chokladen och låt den svalna lite. Doppa chokladdelen av kakorna i chokladen och låt dem återigen stelna i kylen.

Fudge chokladkaka

on måndag, 22 april 2013. Posted in LCHF/low carb

Vilken härlig söndag jag hade igår! Jag började dagen med en frukost på Gateau, fortsatte med en fika i stan och vid fyra träffade jag upp en kompis för en långpromenad i Nacka. Jag älskar att ta promenader med kompisar, man fattar aldrig var tiden tar vägen! Det kändes som om det gått en halvtimme, medan det i själva verkat tagit en och en halvtimme. Vi gick ner till strandpromenaden och vattnet och spanade in alla gigantiska lyxhus (dvs. mitt framtida hus, haha ;)).
 
Nu är det åter måndag och jag har varit en kort sväng till skolan för att snacka ihop mig med min "uppsatskompis" om arbetet och uppdelning av skrivandet. Det är skönt att ha en så pass "kvantitativ" touch på uppsatsen att det går bra att skriva mycket enskilt!
 
Jag har ätit mycket choklad i helgen (läs avokadochokladkaka!) och tänkte därför fortsätta temat med att lägga upp ett recept på choklad. Receptet är på en "fudge chokladkaka", väldigt mäktig och som riktigt smälter i munnen. Nästan ett måste för alla chokladälskare! Styrkan på chokladen och mängden sötning anpassas efter vad man själv tycker om! Jag gör chokladkakan i ett vattenbad i ugnen, men jag tror att det går bra att göra den utan (eventuellt blir den inte fullt lika krämig).
 
 

 

Fudge chokladkaka

70 gram sockerfri mörk choklad
40 gram smör
1 ägg
10 gram pecannötter
1 krm vaniljpulver
½ dl grädde
1 msk sötströ

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en liten fyrkantig form 12X15 cm med folie. Smält choklad och smör. Vispa ägg och grädde var för sig pösigt med en elvisp. Hacka pecannötterna och blanda ner detta i chokladsmöret. Tillsätt även vanilj, ägg och grädde. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i vattenbad i ca 15 min.

Mango- och hallonmuffins

on söndag, 21 april 2013. Posted in Baka med frukt

Jag känner på mig att jag inte kommer att behöva baka på ett bra tag, då kylen är full med godsaker! Och det är efter att jag gett bort typ trefjärdedelar av allt... Frågan är nu bara om jag kommer att kunna håll mina fingrar i styr, och mina händer ifrån bakandet. Det är ju trots allt riktigt roligt! Så länge bjuder jag denna finfina och soliga söndag på ett recept jag gjorde härom veckan på goda muffins! Muffinsen är proppade med hallon och mangobitar, något som passar riktigt bra ihop. Receptet räcker till fem muffins i lite mindre storlek.
 
 
 

Mango- och hallonmuffins – 5 stycken

Ca 50 gram hallon och bitar av mango (jag använder frysta som fått tina)
20 gram smör
1 ägg
10 gram valnötter
1 dl mandelmjöl
½ msk kokosmjöl
1 msk riven kokos
1 ½ - 1 2/3 msk stevia strö
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret. Finhacka valnötterna och blanda med resterande torra ingredienser. Rör även ner ägg och det smälta smöret, och tillsist mango och hallon. Fördela smeten i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i ca 13 minuter.

Fotografering av Sockerfria bakverk

on lördag, 20 april 2013.

Under den senaste veckan har ugnen gått minst sagt varm (bokstavligt talat!)! Jag har bakat många bakverk varje dag, de flesta på grund av det som skulle hända just denna dag. Jag har nämligen blivit kontaktad av en fotograf som gillat min idé om att "Baka Sockerfritt", som det bestämdes idag skulle komma hem till mig för en fotoshoot. Jätteroligt och jättespännande! Förhoppningsvis kommer dessa underbara bilder (i kombination med mina recept såklart) mynna ut i en kokbok. Det hade ju varit något som jag tidigare bara kunnat drömma om! Håller drömmen på att bli verklighet?
 
Här kommer lite bilder från Instagram som jag tagit: