• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Choklad- och mandelfudgedessert
  • Chokladsnittar
  • Dammsugare, low carb
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Glutenfria Våfflor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Knäckig rabarberpaj
  • Kolasnittar
  • LCHF-knäcke
  • No bake Snickersbar
  • Pekanrabarberpaj
  • Rulltårta med hallon
  • Rulltårtstårta
  • Salted caramel brownie
  • Twix, hälsosamma
  • Änglakaka

Sockerfri Choklad

on söndag, 28 juli 2013. Posted in LCHF/low carb, Produkter

Under de senaste veckorna har jag fått en del frågor angående vilken choklad jag använder mig utav och brukar bakar med. Oftast använder jag mig av Cavaliers steviasötade choklad. Då främst "Dark" och mjölkchokladen med hasselnötter. Dessutom är chokladen fairtrade vilket såklart är ett stort plus! Jag köper denna choklad på Ica Maxi, men jag har även sett den på andra lite större livsmedelaffär och hälsokoster. En förpackning väger 85 gram och kostar ca 32 kronor och upp. Chokladen är inte direkt något man kanske ska äta om man äter strikt lchf, men en bit då och då kan nog de flesta äta!
 
 
Näringsinnehållet för den ljusa med hasselnötter är per 100 gram:
499 kalorier, 8.5 gram protein, 19.3 gram kolhydrater, 39.1 gram fett
 
Den mörka chokladen innehåller:
432 kalorier, 5.3 gram proetin, 3.3 gram kolhydrater, 34.8 gram fett
 
 
 

Jordnötskaka med två sorters choklad

on söndag, 28 juli 2013. Posted in Baka utan spis, LCHF/low carb

Jag har gjort något underbart! Något fantastiskt med choklad och jordnötter. Något som dessutom är superenkelt att svänga ihop! Jag smälte först min favoritmjölkchoklad, bredde på ett rejält lager av mitt hemmagjorda jordnötssmör och toppade det hela med mörk choklad. Det är det perfekta godiset!
 
Idag ska jag köra hårt på friskis och svettis, på ett skivstångspass! Och innan blir det (förhoppningsvis, om espresso house behagar öppna i tid) en latte macchiato. Så gott!
 
 


Jordnötskaka med två sorters choklad

50 gram ljus choklad
50 gram jordnötssmör
30 gram mörk choklad
5 gram smör

Smält den ljusa chokladen och bred tjockt på en aluminiumklädd liten form. Låt stelna och bred på jordnötssmöret. Smält den mörka chokladen med smöret och bred detta ovanpå jordnötssmöret. Låt återigen stelna. Skär kakan i bitar av valfri storlek. 

 
 

Jordnötssmör - igen!

on lördag, 27 juli 2013. Posted in Baka utan spis, LCHF/low carb

Är ni nötsmörsgalningar, precis som jag? Eller har ni kanske ännu inte testat? Hur som helst, testa att göra eget om ni ännu inte gjort det! Jag köper aldrig nötsmör/créme längre, utan gör det jätteenkelt själv. Det tar liksom mindre än 5 minuter, samtidigt som det är billigt (fyndat 250 gram jordnötter för 10 spänn på Ica liksom) och man vet vad det är i! Samtidigt går det att anpassa smöret så att det passar till en själv (konsistens, smaksättning etc). Då jag har ett antal påsar jordnötter hemma just nu, passade ju det utmärkt att göra jordnötssmör!
 
Originalreceptet finner ni HÄR! Dock tycker jag att min kokosolja smakar lite konstigt, så jag använde enbart smör i jordnötssmöret. Det gick hur bra som helst!
 
 
 

Lördagsmorgon

on lördag, 27 juli 2013. Posted in Allmänt

Vilket härligt väder! Idag ska jag passa på att ha kjol, eftersom jag alltid har långbyxor på jobbet. Jag hann dessutom ta en efterlängtad morgonpromenad i morse, och höll på att smälta bort!
 
Jag har nyss ätit frukost, bestående av mina älskade pannkakor (som jag inte alls ätit så ofta på sista tiden) och en riktigt stor kopp te! Jag passade även på att ta ut datorn en stund på balkongen. Tyvärr sitter jag ytterst sällan där ute. Om en kort stund ska jag bege mig iväg till en träff med mitt volontärarbete, och därefter ska jag träffa mina föräldrar. Det var relativt länge sedan jag träffade dom, då jag annars brukar träffa dom nästan varje vecka (ofta, jag vet ;)). Ska även handla mat, jag har massor av goda varor jag måste införskaffa! Typ nötter, steviaglass, steviasylt, grädde och allt möjligt smarrigt!
 
 

Körsbärskaka med dadelsirap

on fredag, 26 juli 2013. Posted in Baka med frukt

Den här veckan har varit en riktigt skön vecka för min del, samtidigt som den gått hur snabbt som helst! Det har ju som sagt varit mycket, mycket lugnt på jobbet, så jag har kunnat jobba i lugn och ro utan stress. Sedan har jag även börjat tidigast nio varje dag, och ofta gått hem tidigare. Det lämnar mer tid för lite senare kvällar (tolv för mig är en bra tid att gå att lägga sig), bakning och bloggning! Jag har dock ännu inte bestämt helt vad jag ska göra i helgen. Jag ska definitivt träna någon gång och förhoppningsvis hinner jag med en morgonpromenad denna vecka! Jag kommer också satt träffa mina föräldrar, och imorgon ska jag gå en "efterutbildning" på det ställe jag volontärarbetar på, vilket ska bli intressant! Fredagskvällen blir lugn. Jag är ensam hemma ikväll, då Artur återigen jobbar natt. Ska passa på att spana in någon film, samt att jag ska baka två kakor till Artur som slutar sitt gamla jobb imorgon!
 
Nu byter jag ämne till körsbär, som ju  hör ju sommaren till. Men det är inte så ofta jag har bakat på körsbär! Körsbär en stenfrukt och är inte direkt något "lchf-igt". Frukten innehåller drygt 14 gram kolhydrater per 100 gram. Däremot är körsbär hälsosmat på andra sätt! De är fulla av antioxidanter och innehåller bland annat vitamin C, betakaroten, järn, magnesium och kalium. Dessutom sägs körsbär ha antiinflammatoriska egenskaper vid regelbundet användande.
 
Nu har jag i varje fall bakat en körsbärskaka, som även innehåller dadelsirap som jag köpt på Ica maxi. dadelsirapen går säkerligen bra att byta ut mot exempelvis agavesirap om så önskas. Dock tyckte jag att just dadelsirapen passade riktigt bra i denna kaka! Körsbärskakan blev härligt saftig och passar bra att äta med en klick grädde eller glass!
 
 
 

Körsbärskaka med dadelsirap

25 gram smör
1 ägg
1 msk mjölk
35 gram dadelsirap
1 dl mandelmjöl
2 msk pofiber
½ msk kokosmjöl
ev. sötning efter smak
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
60 gram körsbär i småbitar

Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt mjölk, ägg, dadelsirap (alternativt agavesirap eller flytande honung) och smör. Rör tillsist ner bitar av körsbär. Fördela smeten i en smord och bröad springform (12 cm). Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna och servera med grädde!