• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Choklad- och mandelfudgedessert
  • Chokladsnittar
  • Dammsugare, low carb
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Glutenfria Våfflor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • LCHF-knäcke
  • No bake Snickersbar
  • Peanut butter caramel brownie
  • Påskbakelse
  • Rulltårta med hallon
  • Rulltårtstårta
  • Salted caramel brownie
  • Twix, hälsosamma
  • Våfflor med banan

Mug cake med blåbär

on lördag, 06 juli 2013. Posted in Mug cake, LCHF/low carb

Jag har gjort en hel del smarriga mug cakes på senaste tiden, och de flesta med mycket goda resultat! Jag älskar hur snabbt det går att svänga ihop en sådan microkaka, och hur den dessutom går att variera i näst intill all oändlighet! Denna gången använde jag mig av blåbär, vilket ger en fin och god smak till kakan. Den är smarrig att äta med en stor klick grädde! 

Idag är det helg för min del och jag ska börja den med att äta pannkakor till frukost, ta en latte på espresso house innan ett skivstångspass på friskis. Vad jag har saknat att köra pass! Efter träningen ska jag träffa mina föräldrar som har semester. Sedan är det ju massa mindre roliga saker som måste göras, som inte riktigt hunnits med under arbetsveckan. Typ städa och handla (fast om jag ska vara ärlig tycker jag att handla mat är ganska roligt ;))...


Mug cake med blåbär

1 ägg
1 msk grädde/mjölk
½ dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk hasselnötsmjöl
1 msk sötströ
1 krm vaniljpulver
1 krm kanel
½ tsk bakpulver
2 msk blåbär

Blanda alla ingredienser med varandra i en bunke. Smörj en kopp med kokosolja (eller annan olja) och häll ner smeten i denna.  Ställ muggen i micron och värm på full effekt i 1 ½ - 2 minuter.

 
 

Tapaskväll och pannkakslunch

on fredag, 05 juli 2013. Posted in Allmänt, LCHF/low carb

Åh, vad skönt med helg! Det är min första helg med ett heltidarbete, så denna helg känns lite extra lyxig! Denna vecka har dock bestått av enbart fyra arbetsdagar. Jag tror bestämt att "när jag blir stor", så ska jag nog ha tre lediga dagar varje vecka så jag hinner blogga och baka ordentligt :) Eller eventuellt jobba till typ halv fyra, så att jag skulle hinna gå på alla steppass som jag vill ;) Jag måste säga att jag trivs mycket bra på min nya tjänst, som är en konsulttjänst (fast på enbart ett ställe) på tre månader. Uppgifterna är mycket administrativa och kanske inte direkt så "ekonomiska", men det visste jag förstås innan och tycker det är lite skönt att börja med något ganska "basic" så att jag faktiskt förstår vad jag håller på med! Jag har förstås en hel del kvar att lära, men jag kan jämföra med tidigare jobb då jag bara kastades ut och hade noll koll på vad jag skulle göra.
 
Även igår blev en riktig heldag. Efter jobbet fikade jag på espresso house samtidigt som jag spånade på en text till mitt volontäruppdrag på "Tjejkraft" och tränade lite i gymmet på friskis och svettis (det blev mest kondition. Körde enbart 2 ½ gymgrejer, eftersom jag kände mig lite lost där...). Strax efter åtta mötte jag upp ett par fina vänner inför en tapaskväll på "Las Ramblas" (ligger vid Hornstull)! Jag är tokig och överförtjust i plockmat, och det var som ni kan förstå riktigt gott! Väldigt prisvärt var det också. När jag kom hem var det bara att ta och fixa allt till morgondagen och sedan gå och försöka sova.
 
Ikväll ska jag dock ta igen bloggande, samt baka två kakor till en bekant!
 
Massor av god mat (nio smårätter) över en mycket mysig kväll med fina vänner!


Något som jag tycker är lyxigt är att få äta pannkakor på jobbet! Jag tog med mina socker- och mjölfria pannkakor som matlåda, vilket jag tycker är den perfekta lunchen! Jag dubblade receptet på DETTA recept, och tog såklart med extra mycket tillbehör. Mums!
 
 
Otroligt dålig bild, men på en otroligt god lunch
 
 

Och eftersom jag ändå visar bilder, kan jag visa denna på min favoritost: gruyere, och mitt favoritbär: Svenska färska jordgubbar!
 

Banan- och äppelkaka

on torsdag, 04 juli 2013. Posted in Baka med frukt

Banankaka är gott och äppelkaka är gott, tycker ni inte? Men tillsammans då? Jo, jag har testat och jag kan lova att det kan bli mycket gott tillsammans! Frukt och bär gör mjuka kakor extra saftiga, och det är därför i kombination med den goda smaken, som jag så gärna bakar med just frukt och bär. Jag har även tänkt att jag ska göra spännande kombinationer utav olika bakverk som man inte brukar förknippa tillsammans, såsom min mazarinkladdkaka, och det var därför min banan- och äppelkaka nu blev till. Får se vad nästa mumsiga kombo blir!
 
För att göra denna kaka extra spännande och extra god, smaksatte jag de två olika smetarna med kaffe, respektive kanel. På så sätt är det även lättare att urskilja de två olika sorters lagren åt.
 
 
 

Banan- och äppelkaka

Grundsmet:
25 gram smör
1 ägg
2 msk crème fraiche
1 dl mandelmjöl 2 msk hasselnötsmjöl
2 msk sötströ
1 krm vaniljpulver
½ tsk bakpulver

Till äppeldelen:
40 gram rivet äpple
1 krm kanel

Till banandelen:
1 liten mosad banan (ca 70 gram)
½ msk hett vatten blandat med 1 krm snabbkaffepulver
10 gram ljus choklad

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna till grundsmeten och blanda därefter ner crème fraiche, smör och ägg. Dela smeten i två delar. Rör ner ingredienserna till äppeldelen i en, och ingredienserna till banandelen i den andra. Bröa en 12 cm stor springform och häll först ner äppelsmeten och därefter banansmeten. Grädda mitt i ugnen i ca 22-25 minuter.

Stolt nyjoggad

on onsdag, 03 juli 2013. Posted in Allmänt

Idag är det min andra arbetsdag, och jag trivs som tur är lika bra idag också (kanske inte är så konstigt; jag återkommer om två månader, haha!)! På lunchen lyxade vi till det och gick ut och köpte med oss lunch från K25 (en lite lyxigare food court). Det blev en "Klar fisksoppa" med smak av saffran. Den var mycket god med otroligt mycket smak (och salt - och det kommer från mig som är saltoman! Då är det verkligen salt.).
 
En av de negativa sakerna med att jobba heltid är enligt mig dess påverkan på träningen. Jag tycker inte om att gymma, utan föredrar pass (step, samt skivstångspass), vilket gör att jag har svårt att hinna med den träning jag vill gå på. Speciellt nu på sommaren är det svårt att boka in pass, då schemat på friskis är kraftigt reducerat. Detta löste jag idag genom att ta mig ut på en joggingtur hemma i nacka. I 40 minuter var jag ute ungefär, och jag känner mig lite stolt, då jag aldrig gillat att springa (men jag gör det i alla fall på somrarna ett par gånger). Jag vet inte hur långt jag sprang, men det skulle vara kul att veta. Kanske laddar jag hem en app för att mäta sträckan. Dock gillar jag inte "springappar", som mäter hur snabbt man springer etc, och därför kommer jag nog radera den om jag så fort jag mätt. Det känns som om man tävlar med sig själv då, och det vill jag INTE! Jag vill bara springa för att jag tycker det är skönt att röra på mig, inte för att jag måste bräcka något.
 
Efter joggingen var jag hungrig igen, även fast jag åt middag tjugo minuter innan jag sprang (dock fick jag ont i magen, vilket kan bro på att jag åt middag så nära inpå). Jag gjorde en mug cake med chokadsmak som påminner om DENNA!
 
 
 
 

Banana nut cake (med questbar)

on onsdag, 03 juli 2013. Posted in Protein, Baka med frukt

Har någon missat att jag är ett stort fan av questbarer? Min favorit är "banana nut muffin-smaken", och jag fick ett stort sug att baka med denna! Sagt (tänkt) och gjort, jag svängde ihop en enkel banankaka (proteinpulvret går att byta ut mot nötmjöl, testa dig fram!) och tryckte till sist ner mindre bitar av questbar i den ogräddade kakan. Mums säger jag! Jag kommer absolut testa att baka med questbarer flera gånger!
 
 
 
 
Banana nut cake (med questbar)

100 gram banan
25 gram smör
1 ägg
15 gram finhackade pecannötter
½ dl mandelmjöl
2 msk Bake Protein (eller annat proteinpulver som går att baka  med)
1 ½ msk hasselnötsmjöl
2 tsk kokosmjöl
1 msk sötströ
1 krm kanel
1 krm vaniljpulver
½ tsk bakpulver
½ questbar, banana nut muffin (går att utesulta)

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och mosa bananen. Blanda de torra ingredienserna och rör ner ägg, smör och mosad banan. Fördela smeten i en bröad liten springform (12 cm). Skär en halv banana nut questbar i mindre bitar och tryck ner i kakan. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.